גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

וול סטריט סוף סוף מתגמלת את החברה של שני האאוטסיידרים שהפכו למיליארדרים

אפליקציית המסחר האמריקאית רובינהוד הגיעה לוול סטריט בסערה לפני כארבע שנים וספגה כישלון חרוץ ● סאגת מניות ה"מם" סיבכה את החברה עם הרגולטורים, היא נזקקה למיליארדי דולרים לערבויות ואף הגיעה לסף פשיטת רגל ● אבל מאז השפל ההוא, המניה זינקה ביותר מ־1,300%, הרווחים רק גדלים, והמוניטין השתקם

מייסדי רובינהוד. מימין: ולדימיר טנב, ובאיג'ו באט / צילום: ap, Mark Lennihan
מייסדי רובינהוד. מימין: ולדימיר טנב, ובאיג'ו באט / צילום: ap, Mark Lennihan

מניית רובינהוד (Robinhood), פלטפורמת המסחר העצמאי שמלהיבה את הצעירים, נסקה בשנה האחרונה ב־336% והגיעה לשווי מדהים של 86.5 מיליארד דולר, שיא כל הזמנים. בימים האחרונים המשקיעים ממשיכים להקפיץ את המניה כשבשוק נשמעות ספקולציות על כך שהיא עשויה, אולי, להיכנס בקרוב למדד S&P 500 היוקרתי.

הנפקת הענק של איטורו יוצאת לדרך ועשויה לכלול מרוויח מפתיע במיוחד
קראו לה משמידת הערך הגדולה מכולם, עכשיו היא כובשת את צמרת התשואות

היא בין אפליקציות המסחר הפופולריות בארה"ב, עם יותר מ־26 מיליון משתמשים שסוחרים בנכסים ששווים יחד מעל 220 מיליארד דולר. אבל הדרך של רובינהוד לפסגה לא הייתה קלה. ההנפקה אליה יצאה בשנת 2021, לפי שווי של כ־32 מיליארד דולר הוכרזה ככישלון. שנה אחרי שהגיעה לנאסד"ק היא הספיקה לאבד יותר מ־80% מהשווי שלה ונסחרה ברמות שפל. השם שלה נקשר בשערוריות שהגיעו עד לבית הנבחרים האמריקאי והיא כמעט הגיעה לפשיטת רגל.

איך חברה בקריסה הופכת בתוך שנים ספורות לאחת המניות הלוהטות בוול סטריט? ומה מוצאים בה המשקיעים?

שני אאוטסיידרים שהפכו למיליארדרים

רובינהוד נוסדה בשנת 2013 ע"י שני צעירים שהכירו במהלך לימודי מתמטיקה באוניברסיטת סטנפורד בארה"ב, באיג’ו באט (כיום בן 41) וולדימיר טנב (בן 38). שניהם הפכו למיליאדרים בעקבות הצלחתה של רובינהוד ושוויו של כל אחד מהם מוערך כיום ב־5־6 מיליארד דולר, לפי פורבס. שניהם ילדים למהגרים לארה"ב. טנב נולד בבולגריה ב־1987 ובגיל חמש עבר עם הוריו לארה"ב, שעבדו בבנק העולמי ובאט נולד ב־1984 בארה"ב להורים מהודו, כאשר אביו עבד בחברת החלל האמריקאית נאס"א. שני אאוטסיידרים שמצהירים על הרצון לשנות את העולם, וכנראה גם להרוויח לא מעט כסף בדרך.

הרקע של השניים יכול להסביר את השם שבחרו לחברה "רובינהוד", על שם הספר הידוע על הגיבור שגונב מהעשירים ומחלק לעניים. רובינהוד חרטה על דגלה את הרצון לפתוח את עולם ההשקעות לכולם. מסחר ללא עמלות (עליו נרחיב בהמשך), אפשרות לסחור בשברי מניות ובסכומים קטנים, ויוזמות השקעה שיש שיכנו חדשניות ויש שיכנו ספקולטיביות (גם עליהן נרחיב בהמשך). "דמוקרטיזציה של עולם הפיננסים", הם קראו לזה.

דרך עמוסה בכשלונות וסקנדלים

אבל ההנפקה, כאמור, לא הייתה חלקה. בשנת 2021, רגע לפני שהחברה הונפקה בנאסד"ק, היא הייתה מעורבת בשערורייה גדולה - סאגת גיימסטופ. קבוצת משקיעים קטנים התאגדו יחד נגד השורטיסים הגדולים בשוק והקפיצו, בעיקר באמצעות אפליקציית רובינהוד, שורה של מניות שהכרישים בוול סטריט הימרו להפיל. מחברת המשחקים גיימסטופ, דרך רשת בתי הקולנוע AMC ועד חברת הטלפונים בלאקברי - כולן זינקו לפתע בשיעורים פנומנליים של עד אלפי אחוזים בתוך זמן קצר והשורטיסים נאלצו לרשום הפסדים. הרשתות געשו, התקשורת סערה, ולרגע נראה היה שדוד ניצח את גוליית. אבל במהירות שבא הגיעה העלייה, הגיעה גם ההתרסקות והמשקיעים הקטנים שלא יצאו בזמן הפסידו הון. במידה רבה, דוד לא ניצח את גוליית, אלא במקום הכרישים של וול סטריט, משפיעני רשת היו אלו שניצלו את המשקיעים הקטנים. אלו ידעו לצאת בזמן, והשאר נאלצו לרשום הפסדים.

במהלך הזינוק ההוא במניות ה"מם" (Meme, מניות שזוכות להייפ ברשת ללא קשר לפעילות העסקית שלהן), רובינהוד כמעט הגיעה לפשיטת רגל. בסוף שנת 2021 היא רשמה הפסד ענק של כמעט 3.7 מיליארד דולר. בשנת 2022 דוח של הוועדה לשירותים פיננסים בבית הנבחרים האמריקאי האשים את החברה ב"פרקטיקות עסקיות בעייתיות, ניהול סיכונים לא ראוי ותרבות של תעדוף צמיחה על פני יציבות", וחשף כי רובינהוד התבקשה להפקיד ערבויות למסלקה האמריקאית בהיקף של 3 מיליארד דולר, סכום עצום שלא היה ברשותה. למזלה, המסלקה הסכימה להתפשר על ערבות נמוכה בהרבה של 734 מיליון דולר, אך רובינהוד לא לקחה סיכון ועצרה את האפשרות לקנות את מניית גיימסטופ (למכור היה ניתן), מה שעורר עליה את זעמם של הלקוחות שלה. האירוע הזה הוא גם מה שהוביל לשימוע בקונגרס.

למרות ההצהרות, המודל של רובינהוד לא באמת חינמי, העלויות פשוט לא שקופות לציבור. "הלקוח רואה אפס עמלות, אבל הוא משלם בכך שמוכרים לו מניה במחיר גבוה יותר", מסביר גורם בשוק. "המודל העסקי של רובינהוד הוא למכור את ה'אורדר־פלואו' (order flow), תשלום עבור זרימת פקודות. כלומר, רובינהוד לא מבצעת את העסקאות בעצמה, אלא דרך גופים שהם 'עושי שוק' כמו ג'יי.פי מורגן או סיטאדל (Citadel). ההוראה של הלקוח לא מגיעה ישירות לבורסה, אלא לגוף כזה שרואה את ההוראות מכל הלקוחות, נותן מחיר טוב יותר לעצמו ופחות טוב ללקוח, גוזר את הרווח לעצמו ומתחלק עם רובינהוד. אבל הלקוח רואה שאין עמלה והוא מרוצה. בפועל, העלות שלו הרבה יותר גבוהה מאשר אם העמלה הייתה שקופה".

אלה אמנם לא כל ההכנסות של רובינהוד, ויש לה גם הכנסות מריבית והשקעות, אך הפרקטיקה הזו מהווה 64% מהכנסות החברה. ההכנסה השנתית הממוצעת של החברה מכל לקוח, אגב, הסתכמה בסוף הרבעון הראשון של 2025 בסכום של 145 דולר.

השיטה הבעייתית הזו הייתה גם בליבו של השימוע הסוער בקונגרס האמריקאי בשנת 2021 על רובינהוד. חברת הקונגרס הסוציאליסטית אלכסנדריה אוקסיו-קורטז תקפה את טנב כשאמרה כי האפליקציה למעשה מעודדת את הצעירים לקחת סיכונים: "אם הסרת ההכנסות שאתם מרוויחים מתשלום עבור זרימת הזמנות (והחזרתם ללקוח. נ"א) תגרום לביטול עמלות החינם, האם זה לא אומר שמסחר ברובינהוד אינו למעשה בחינם מלכתחילה? אתם פשוט מסתירים את העלות".

אפשר בהחלט גם לראות שמשקיעים צעירים ברובינהוד כלל לא מבינים שיש להם עלות נסתרת כזו. רק לפני ארבעה חודשים לקוח חדש ברובינהוד שאל לתומו בפורום של רדיט איך יכול להיות שהוא הפסיד כסף על מניה מסוימת "למרות שמחיר המניה עלה בבירור, הפסדתי כסף. למה הפסדתי 3% מאז שרגע שקניתי את המניה?". רק אחד מתוך 20 המגיבים שם ידע להשיב לו את הסיבה הנכונה. או כמו שגורס המשפט הידוע על אפליקציות חינמיות, "אם אתה לא משלם על המוצר - אתה המוצר".

הסאגה הזו העיבה גם על מחיר המניה, יחד עם תזמון עגום - עם סיומה של הגאות בשוק המניות האמריקאי ומעבר לשוק דובי. כך, היא התרסקה משווי של 32 מיליארד דולר בהנפקה, לפחות מ־6 מיליארד דולר בשפל. כדי להשתקם מהתדמית של חברה שמעורבת בסקנדל, המייסדים ניסו להוריד פרופיל, והחברה נסחרה סביב אותן רמות שפל במשך כמעט שנתיים. ואז, לאט לאט, ובשנה האחרונה מהר מהר, היא פרצה.

היקף הנכסים המנוהלים אצלה בפלטפורמה (מניות, אופציות, קריפטו וכו') עמד בסוף הרבעון הראשון של השנה הנוכחית על 221 מיליארד דולר, כאמור, מול 193 מיליארד דולר בסוף השנה שעברה. אגב, מדובר בזינוק של יותר מפי 3.5 לעומת אותו הנתון בשנת 2022.

העמלות הנסתרות של רובינהוד מתגלגלות כמובן לשורת ההכנסות והרווח. ההכנסות שלה בשנת 2024 הסתכמו בקרוב ל־3 מיליארד דולר, זינוק של 58% ביחס לשנה שלפניה וב־210% ביחס לשנת 2020. ברבעון הראשון של השנה הנוכחית רובינהוד כבר הכניסה 927 מיליון דולר ברבעון אחד. אם היא תמשיך באותו הקצב, תיאורטית, היא תגיע להכנסות של 3.7 מיליארד דולר בשנה - שיא כל הזמנים.

מעבר לכך, רובינהוד עברה לרווח בשנה שעברה עם כ־1.41 מיליארד דולר, לעומת הפסד של יותר מחצי מיליארד דולר בשנה שלפניה, יותר ממיליארד דולר בשנת 2023 והפסד של כמעט 3.7 מיליארד דולר, כאמור, בשנת 2022.

הצעירים משתלטים על וול סטריט

בשוק מסבירים כי "3 שנים המניה הייתה הרבה מתחת למחיר ההנפקה, אבל הפוקוס שלהם בשנה האחרונה היה הרבה מאוד על מוצרי השקעה חדשים, נכנסו חזק ללקוחות הקריפטו וגם במכשירים לטווח ארוך. החברה יצאה בקמפיינים מאוד אגרסיביים, נתנה ללקוחות בונוס של 3% מכל הפקדה של כסף בפלטפורמה והם חווים רנסנס". במוצרים לטווח ארוך הכוונה היא לכך ש"הם יודעים לתפעל קרנות השתלמות, לתמוך במוצרים פנסיונים. זה עדיין רק בחיתולים, אבל הם נכנסים לשם. זו ראיה אסטרטגית, הצעירים נכנסים למסחר באפליקציה ולאט לאט יעבירו לשם את הפנסיה. צעירים בני 30 רואים את עולם ההשקעות אחרת מההורים שלהם, גם תיאבון הסיכון שלהם שונה והדרך שבה הם רוצים לנהל את כספי הפנסיה שונה מההורים שלהם". הגיל החציוני של סוחרי רובינהוד, אגב, עומד על 35, וגודל התיק הממוצע עומד על 7,500 דולר - קטן פי 18 מהנתון המקביל באפליקציית המסחר של מורגן סטנלי, E-Trade.

אבל יש גם גורמים חיצוניים שהקפיצו את המניה. בשנה וחצי האחרונות המסחר בקריפטו נכנס עמוק למיינסטרים האמריקאי בשל השקה של תעודות סל המאפשרות מסחר במטבעות המבוזרים ותמיכתו המובהקת של הנשיא הנבחר דונלד טראמפ בתחום. גם האווירה החיובית בוול סטריט כולה סייעה. עלייתה של רובינהוד שלובה במגמה שהולכת ומתחזקת מאז הקורונה - ההצטרפות של הצעירים.

"מאז הקורונה יש יותר ויותר לקוחות 'ריטייל' שמצטרפים למסחר עצמאי בשוק", אומר לגלובס גורם בכיר בשוק הטרייד. "המערכות מונגשות הרבה יותר טוב ללקוחות, גם באמצעות אפליקציות כמו רובינהוד". על השינוי הגדול יעיד גם מחקר חדש של בנק השקעות ג'פריס, שמעריך כי חלקם של המשקיעים הצעירים במסחר היומי בוול סטריט הוכפל לאחרונה ל־20.5% לעומת כ־10% מהפעילות בשנת 2010. עד כמה מדובר בשיעור משמעותי? לשם השוואה, קרנות גידור אחראיות ל־15% מנפח המסחר.

גורם בשוק מסביר ש"חווית הלקוח ברובינהוד טובה בהרבה, אפשר לפתוח חשבון תוך 2 דקות ולא לחכות שבועיים ויש להם מגוון של נכסים כמו מניות ואופציות, אבל גם קריפטו, חוזים עתידיים ואופציות על חוזים עתידיים, אבל לא אגרות חוב".

רובינהוד מציעה מסחר גם בשברירי מניות, מה שמאפשר למשקיעים קטנים ליהנות מהתשואות של חברות ענק, בלי להיאלץ לשלם מאות דולרים למניה. בנוסף, יש בה נדבך חברתי. היא מאפשרת לקבל עצות ממשקיעים אחרים ולראות באלו נכסים הם סוחרים, מה אסטרטגיות המסחר שלהם וכמה רווח או הפסד הם צברו. עם זאת, היא פעילה בעיקר בשוק האמריקאי ולא זמינה לישראלים.

בין האופטימיות של ווד לפסימיות של האנליסטים

האם לרובינהוד יש עוד לאן לעלות? תלוי את מי שואלים. מרבית האנליסטים בוול סטריט מתמחרים מחיר יעד שנמוך בכ־25% ממחיר המניה הנוכחי (74 דולר) לפי יאהו פייננס. עם זאת, 15 מתוך 22 האנליסטים המסקרים את המניה ממליצים על קנייה. אחרי העלייה הנוכחית, רובינהוד נסחרת במכפיל של 62 על הרווחים שלה, תמחור לא נמוך. "שווי השוק של רובינהוד, בשילוב עם הסיכונים הטמונים במודל העסקי, מקשים על מציאת הצדקה לרכישת המניה ברמות האלו. למשקיעים עדיף כנראה לחכות לירידה", כתבו ב־"The Motely Fool".

אבל יש מי שבכל זאת מאמינה במניה - קת'י ווד. לאחרונה רכשה ווד באמצעות קרן הדגל שלה ARK מניות של החברה תמורת עלות מוערכת של 24 מיליון דולר. כך או כך, רובינהוד הוכיחה לאורך השנים שהיא יודעת לעשות את הבלתי ייאמן. ייתכן שגם הפעם היא תפתיע את כולם.

עוד כתבות

חיסכון לכל ילד / אילוסטרציה: Shutterstock

מעל 23 מיליארד שקל הופקדו בתוכנית חיסכון לכל ילד, מי קופת הגמל שבראש?

נתוני ביטוח לאומי שמתפרסמים היום מראים כי מעל 23 מיליארד שקל הופקדו בתוכנית חיסכון לכל ילד ב-3.6 מיליון חשבונות, מאז שהחלה התוכנית ב-2017 ● אלטשולר שחם מובילים עם כמעט מיליון חשבונות חיסכון

ח''כ אושר שקלים / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהצעה למנות בכירים ללא אישור ועדת גרוניס

לפי הצעת החוק של ח"כ אושר שקלים מהליכוד, שתעלה היום לדיון בוועדת השרים לחקיקה - מינויים בכירים, ובהם ראש השב"כ, יתבצעו על ידי הממשלה, ללא צורך באישורה של הוועדה המייעצת ● באחרונה ביקש רה"מ נתניהו מבג"ץ לקבוע כי הוועדה תתחיל לקדם את מועמדותו של דוד זיני לראשות השב"כ

עמית סגל / צילום: אריק סולטן

אחרי שבע שנים בידיעות אחרונות: עמית סגל עובר לישראל היום

הפרשן הפוליטי של חדשות 12 צפוי להצטרף לשורת הכותבים של מוסף סוף השבוע החדש של העיתון, לאחר שבע שנים במהלכן החזיק טור במוסף לשבת של ידיעות אחרונות ● מוקדם יותר היום, פורסם כי העורך הראשי של מקור ראשון, אלעד טנא, יעבור להיות עורך העל בידיעות אחרונות

חיים פייגלין, מנכ''ל צמח המרמן / צילום: כפיר סיון

מניות הבנייה טסו ומשקיעים בצמח המרמן דרשו שעזריאלי תשלם יותר

בחודש האחרון מדד ת"א-בנייה עלה בכ-40% ● כעת, מספר גופים מוסדיים מנסים לגבש מהלך עם דרישה להעלאת המחיר שבו תירכש חברת הבנייה הציבורית צמח המרמן על ידי קבוצת עזריאלי ● בין המוסדיים שמחזיקים בצמח המרמן, נמצאות חברות הביטוח הפניקס, הראל, כלל ביטוח, וכן קרן הגידור ברוש

אילוסטרציה: shutterstock

המניות שיטפסו והסיכוי שבנק ישראל יפתיע: מה צפוי השבוע בתל אביב?

לאחר שבוע ירוק במיוחד בת"א, עסקת החטופים המסתמנת צפויה לתת רוח גבית למסחר ● עוד תרכז עניין - החלטת הריבית בישראל שתכלול את תחזיות הבנק המרכזי ● נתון המאקרו שפורסם בארה"ב ומרחיק את הפחתת הריבית של הפד ● וגם: אנבידיה לא עוצרת וכובשת שיא חדש בוול סטריט

דונלד טראמפ. מדיניות שעלולה להביא על הדולר מכת המוות / אילוסטרציה: Shutterstock

האיתותים גוברים לנטישת הדולר כמטבע הסחר הבינלאומי - והכלכלה האמריקאית תשלם את המחיר

מדינות הבריקס והכלכלה הסינית מתחזקות על חשבון הדולר, וגם ארה"ב עצמה רוצה בהיחלשותו ● הבנקים המרכזיים מגדילים אחזקותיהם בזהב על חשבון נכסים הנקובים בדולרים, ואפילו מתקדמים בפיתוח מטבעות דיגיטליים משלהם ● כל אלה יוצרים את התשתית ליצירת מטבע רב לאומי שיהיה הבסיס לסחר בין מדינתי

שוקי ניר, דניאל בראל, עומר כילף, ראסל אלוואנגר / צילום: שלומי יוסף, איל יצהר, ענבל מרמרי, באדיבות סולאראדג'

הישראלית שקפצה בכ-40% בשבוע בוול סטריט, וזו שקיבלה אזהרה מנאסד"ק

סולאראדג' זינקה ב-39% בשבוע האחרון, בעוד שהמשקיעים בוחנים את השלכות "החוק הגדול והיפה" של הנשיא טראמפ על תחום האנרגיה המתחדשת ● טאואר קיבלה רוח גבית, לאחר שפורסם כי תיקח חלק בפרויקט שבבים גדול בהודו ● ובתחום האוטוטק: REE ואינוויז דיווחו על הודעות מנוגדות שקיבלו באשר לעמידה בתנאי הסף של נאסד"ק

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: עודד קרני

הלחצים על הנגיד ובית ההשקעות שמעריך: "הריבית עשויה לרדת מחר"

בנק ישראל צפוי לפרסם את החלטת הריבית מחר (ב'), שצפויה על פי רוב הכלכלנים להישאר על רמה של 4.5% ● עם זאת, בלידר שוקי הון מעריכים שהסיכוי שנראה כבר הפחתה מחר עומד על 65%

בית חולים לחולי נפש שלוותה / צילום: איל יצהר

תוכנית משרד הבריאות: תוך עשור מהיום לא יהיו בתי חולים פסיכיאטריים עצמאיים בישראל

משרד הבריאות הודיע היום כי בעקבות המלצות ועדת ירקוני, יחל מהלך להטעמת בתי החולים הפסיכיאטריים בתוך בתי החולים הכלליים ● תוך שנה כבר צפויים שני בתי חולים פסיכיאטריים להיקלט בבתי חולים כלליים, והמשרד צופה כי תוך עשור המהלך יושלם

שר האוצר האמריקאי, סקוט בסנט / צילום: ap, Seth Wenig

בארה"ב מאיימים: ללא הסכמים עד סוף החודש, המכסים ישובו לרמות המקוריות שהוטלו באפריל

שר האוצר האמריקאי סקוט בסנט אמר בריאיון לרשת פוקס כי אם מדינות לא יגיעו להסכם חדש עם ארצות הברית עד 1 באוגוסט, המכסים ישובו לרמות המקוריות שהטיל הנשיא דונלד טראמפ באפריל ● לדברי בסנט, "זה הולך לדחוף את העניינים קדימה בימים ובשבועות הקרובים"

שלי הוד מויאל / צילום: חן מזרח

הכרישה החדשה: הדרך של היזמת שהייתה מעורבת כבר ב-27 אקזיטים

לפני 15 שנה אבא של שלי הוד מויאל נפטר בפתאומיות, והיא החליטה לעזוב את הקריירה בניו יורק ולחזור לארץ ● מאז היא הספיקה להקים קרן הון סיכון ובקרוב גם נראה אותה על המסכים בתוכנית "הכרישים": "במשך שנים הרגשתי שהיה לי הרבה מזל כשאנשים מסביבי העצימו אותי ודאגו לי - ורציתי לתת את זה גם לאחרים"

שליח מזון רובוטי בארה''ב / צילום: ap, Carlos Osorio

רחובות אמריקה מתמלאים בשליחים רובוטיים - והאנשים מתעלמים ממצוקתם

השליחים האוטומטיים, שאפשר לראות בחלקים נרחבים של ארה"ב, נתקעים לעיתים בשלג או מתהפכים על גבם ● הציבור לפעמים מוצא אותם חביבים, אבל כשהם תקולים, התמונה ברורה: זה כל רובוט לעצמו

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: איל יצהר

מי אחראי על המקלטים ועוד כמה דברים שכדאי לנו לדעת מראש על התמגנות

מתי מקלטים ציבוריים נפתחים ● מה קורה אם מתנהלים בהם פעילויות בעת שגרה ● האם מותר לזרוק חפצים ממקלט בבית משותף ● והאם חייבים להכניס כל אחד ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד  

בניין בנק ישראל / צילום: Shutterstock, Alon Adika

ראשי המגזר הקמעונאי קוראים לנגיד להפחית ריבית: "המשק על סף קריסה"

שורה של בכירים במגזר הקמעונאי, בראשם בעלי פוקס הראל ויזל, יחד עם נשיא לשכת רו"ח חן שרייבר, שיגרו לאמיר ירון מכתב בו קראו לו להפחית את הריבית מחר, באופן מיידי ומשמעותי ● "עסקים קורסים בזה אחר זה. הצמיחה נעצרת, האמון נשחק והנזקים הולכים ומעמיקים", כתבו ראשי המשק

שר המשפטים ויו''ר ועדת השרים לענייני חקיקה, יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהכפפת היועמ"שים במשרדי הממשלה למנכ"ל ולשר

הצעת החוק, שעלתה לוועדת השרים לחקיקה בראשות שר המשפטים יריב לוין, מבטלת את הכפיפות של היועמ"שים במשרדים ליועצת המשפטית לממשלה, וקובעת כי הם יידרשו לפרסם תזכירי חוק לפי דרישה ישירה של השר במשרד ● ועדת השרים לחקיקה אישרה כי הקואליציה תתמוך בקידום הצעת החוק, בניגוד לעמדת היועמ"שית

ראש הממשלה, בנימין נתניהו / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

נתניהו הכריע לגבי מיקום שדה התעופה הבא של ישראל. האם הפעם זה יקרה?

נתניהו הנחה להציג בתוך שלושה חודשים תכנון ראשוני להקמת שדה התעופה המשלים לנתב"ג בצקלג שבנגב, כאשר במקביל, יתבצע גם תכנון להקמת שדה התעופה ברמת דוד - ובהמשך יוחלט סופית היכן הוא יוקם ● האתר בצקלג נדחה בעבר בשל מגבלות שונות, אך הגורמים המקצועיים ריככו את עמדתם לגביו לאחרונה

סיכום שווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילום: AP

שמונה מניות עם הזדמנות ושתיים שכדאי להיזהר מהן - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

בנק אוף אמריקה מפרסם רשימה של מניות מעניינות להשקעה ● הבורסה בתל אביב הפכה לאחת החזקות בעולם, ושברה שורה של שיאים היסטוריים ● ההצלחה של קת'י ווד ● וגם: האם יכול להיות שאחת הדרכים הכי יקרות להשקיע בשוק ההון היא גם הכי משתלמת?

סא''ל איתי זמיר / צילום: פיקוד העורף

הקצין ששלח לנו התרעות של פיקוד העורף: "יש הבדל בין רקטה מעזה לבין מה שמגיע מאיראן"

עשרות אלפי התרעות שוגרו לציבור במהלך 12 ימי הלחימה מול איראן, בעוד מוקד פיקוד העורף טיפל בכמיליון פניות אזרחים ● ההתמודדות, אומר סא"ל איתי זמיר, שאמון על מערך ההתרעה, הייתה מוצלחת - אך "אי אפשר לנוח על זרי הדפנה" ● לאן נעלמה ההנחיה המקדימה, אילו לקחים הופקו מהמערכה - ומה מתוכנן לעשור הבא

חן ומוטי ריכטר, זכייני פאפא ג'ונס ישראל / צילום: אלדד נמדר

מנכ"ל פאפא ג'ונס מתרחב להולנד וטוען: "וולט הורסים את תחום המסעדנות"

מוטי ריכטר, שמשמש כזכיין רשת הפיצות בארץ, יפעיל מעתה גם את 15 סניפיה בהולנד, עם תוכנית להגדיל אותם ל–50 סניפים תוך חמש שנים ● בארץ הוא מתכנן לוותר על משלוחי וולט ● תגובת וולט: "בזכות וולט ופלטפורמות דומות, לעסקים קטנים יש גישה ליכולות שבעבר היו זמינות רק לרשתות הגדולות כמו פאפא ג'ונס"

עופר ינאי, שחר גרשון, נדב טנא, נועם פישר / צילום: שלומי יוסף

היחסים עלו על שרטון: מאבקי כוח וכסף טלטלו את מניית נופר אנרג'י

מצד אחד עופר ינאי, מייסד ובעלים אמביציוזי ששואף גבוה ולא נרתע מלבצע שינויים ● מולו צמד המנכ"לים של נופר, שהחזיקו מניות במאות מיליוני שקלים שאותן קיבלו מידיו במתנה ● גורמים בשוק מנתחים את שרשרת האירועים, שהובילו לסיום הדרמטי של השותפות ארוכת השנים בחברת האנרגיה המתחדשת נופר