גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

החברה הישראלית שתספק נחילי רחפנים חמושים לארה"ב

המדור של גלובס מציג מדי שבוע את כל החדשות המעניינות בענף ההייטק • והפעם: Base44 של היזם מאור שלמה נמכרה לוויקס ב-80 מיליון דולר בעסקה יוצאת דופן, ענקית המחשוב שמאמינה בחברת הקוונטום הישראלית, חברת הרחפנים הישראלית, אקסטנד, זכתה במכרז לאספקת נחילי רחפנים חמושים משוטטים שפרסם משרד ההגנה האמריקאי בהיקף של 10 מיליון דולר, וגם סערה סביב מתכנת הודי שמואשם בהונאה סדרתית ● חדשות ההייטק

חדשות ההייטק / צילום: ap, Michael Perez
חדשות ההייטק / צילום: ap, Michael Perez

החברות המסקרנות בתחום, המהלכים החשאיים והטכנולוגיות שמעצבות את העתיד: המדור שמציג בגלובס מדי שבוע את החדשות המרכזיות מהשבוע החולף בענף ההייטק.

חדשות ההייטק | הואשמה בהונאת משקיעים - ואז חילצה מהם עוד חצי מיליון דולר
דיווח: מיקרוסופט מפטרת כ-9,000 עובדים, בסבב הרביעי מתחילת השנה

1שיתוף הפעולה עם IBM הבשיל להשקעה

חברת קוונטום ישראלית נוספת מגייסת מיליוני דולרים מענקיות טכנולוגיה - הפעם זו "קדמה" (Qedma) של ד"ר אסיף סיני ממכון וייצמן ופרופ' דורית אהרונוב מהאוניברסיטה העברית, שגייסו 26 מיליון דולר בהובלת גלילות קפיטל הישראלית ובהשתתפות של השותפה הוותיקה IBM, הקרן הישראלית TPY, ו-Korean Investment Partners. מדובר אמנם בסבב קטן יותר מזה של קוונטום משינס וקלאסיק שגייסו לאחרונה קרוב ל- 300 מיליון דולר יחד, זאת בשל העובדה שקדמה היא חברה צעירה יותר ובמקרה זה מגייסת בסך הכל עבור סיבוב הגיוס השני שלה (A).

קדמה היא חברת תוכנה שפיתחה אלגוריתמים המאפשרים להתגבר על האתגר הגדול ביותר של תעשיית המחשוב הקוונטי היום והוא שיעור הטעויות הגבוה שהתגלה ביחידות המחשוב הבסיסיות בתחום, ה"קיוביטים" - בין אם הם משמשים למחשב קוונטי יוני, פוטוני או כזה העושה שימוש במוליכים למחצה. שיעור הטעויות הגבוה, או ה"רעש" כפי שהוא מכונה בתעשייה, הוא תוצר של הגדלים המיקרוסקופים שבהם מתרחשת הפעילות הקוונטית - כלומר חישוב המתבצע על ידי סידור מסוים של אטומים או אף חלקיקי אטומים.

כדי לנקות את הרעשים בקיוביטים הפיזיים, קדמה משתמשת במנגנון מבוסס על אופטימיזציה של מדידות הנערכות לאורך זמן אחת אחרי השנייה, כך שהחישוב נעשה אמנם באופן מעט יותר איטי, אך משיג רמת דיוק גבוהה מהממוצע בתעשייה. שיתוף הפעולה עם IBM מתקיים כבר כמעט ארבע שנים, כאשר קדמה מבצעת ניסויים על גבי מחשב קוונטי של החברה שעלותו מיליוני דולרים, והיא אחת מבין שלוש חברות שזכו להכנס למערכת ההפעלה של IBM בתחום הקוונטי, לצד אלגוריתמיק מפינלנד וקיו-קונטרול מאוסטרליה. כעת, הבשיל שיתוף הפעולה עם IBM לכדי השקעה.

בעבר הזכירה אמזון את קדמה הישראלית כאחת משלוש החברות המשמעותיות שעוסקות כיום בתיקון רעשים, כאשר השתיים הנוספות הן גוגל ו-IBM . קלאסיק (Classiq) מתל אביב. לאחרונה, רשמה קדמה מספר הישגים שמקצרים את הדרך ליתרון הקוונטי. במכון המחקר היפני לקוונטום, Riken, חשפה החברה ניסוי שבו חיברה מחשב-על (HPC) קלאסי למחשב קוונטי של IBM והוכיחה באמצעותו התכנות ליתרון קוונטי השווה ערך ל-75 קיוביטים לוגיים, כלומר קיוביטים הנקיים מרעשים. קדמה משתפת פעולה גם עם חברת "אוקספורד איוניקס", שנרכשה לאחרונה על ידי החברה הבורסאית IonQ, על מנת למסחר את הפתרון. לפיתוח שכזה עשויה להיות השלכה לא רק לתעשיית המחשוב הקוונטי, אלא גם לחברות המייצרות מעבדים גרפיים ושרתי מחשוב-על כמו אנבידיה או היטאצ'י: ההוכחה כי באמצעות שילוב בין מחשב-על ומחשב קוונטי ניתן להגיע מוקדם מהצפוי ליתרון קוונטי עשויה לעניין חברות מחוץ לשוק הקוונטי, בהן אנבידיה.

ד"ר סיני, מנכ"ל החברה, סבור כי נקודת "הסף הקוונטי" - שבה יהפכו הקיוביטים "נקיים" מספיק כדי שהמחשב הקוונטי יוכל לחשב בעוצמה רבה יותר בהשוואה למחשבי העל הקיימים - קרובה מתמיד. "IBM פרסמה את מפת הדרכים שלה עד 2029, ובנוסף חברות אחרות כמו קוואנטיניום, קווארה ו-IonQ נמצאות בתהליכים מתקדמים שבהם נוכל לראות כבר עד 2030 אפליקציות קוונטום יישומיות. אנחנו בקדמה נוכיח כבר השנה יתרון קוונטי בניסוי עם אחת מחברות המחשוב היוני הגדולות בעולם עד סוף השנה", מציין סיני.

2Base44 נמכרה לוויקס והדהימה את העולם - אבל יש לה גם צד מסוכן

חברת בייס44 (Base44), פלטפורמה מקוונת שמאפשרת לכל אחד לבנות אפליקציה באמצעות פקודות מילוליות פשוטות, עשתה היסטוריה כאשר נמכרה בחודש שעבר לוויקס תמורת 80 מיליון דולר שהגיעו רובם ככולם ליזם מאור שלמה ולצוות העובדים המצומצם שלו. אלא שהקלות והפשטות לא מגיעות בלי מחיר. חברת הסייבר הישראלית Mobb פרסמה גילתה כי 40% מהאפליקציות שנבנו בפלטפורמות הפיתוח באמצעות שפה טבעית (תחום המכונה Vibe coding) הכילה רמה מסוימת של חשיפה של נתונים רגישים. נוסף על Base44 נבנו גם פלטפורמות כמו: Replit ,Bolt ,Lovable ו-v0. "המשמעות היא שכמעט מחצית מכל האפליקציות שנוצרו על ידי בינה מלאכותית שבדקנו, שיתפו מידע פרטי עם האינטרנט הציבורי שלא במתכוון", אומר תומר כהן מ-מובב (Mobb). מובב, זוכת תחרות הסטארט-אפים היוקרתית של בלק האט, פיתחה פתרון לאבטחת קוד שנכתב בעזרת כלים כמו קופיילוט וקרסר, שמזהה ומתקן אוטומטית חולשות ישירות בכלי הפיתוח.

כהן הדגים במהלך שיחות עם התקשורת בניית מערכת הזמנות בחדר כושר על גבי Base44. הבינה המלאכותית יצרה אפליקציה שימושית עם לוחות זמנים של שיעורים ומערכת רישום חברים, אך כברירת מחדל יצרה מאגרי מידע נגישים לכל שמכילים את המידע האישי של כל חבר - מבלי להזהיר לגבי השלכות אבטחת המידע. "מסתבר שזו הדרך שבה כל הפלטפורמות עובדות כברירת מחדל", אומר כהן לגלובס. "במהלך המחקר מצאנו כמות עצומה של רשומות מסוגים שונים: מידע אישי (שמות, אימייל, טלפון, כתובת), מידע פיננסי, התכתבויות אישיות ואפילו סיסמאות. כדי לחסום את הגישה הציבורית למידע, תצטרך להיכנס בעצמך לעומק הגדרות האתר ולשנות אותן. באופן לא מפתיע, כשבדקנו מדגם של אתרים, גילינו שרוב האתרים חושפים מידע רגיש כלשהו. נראה שרוב בוני האתרים פשוט לא מודעים לבעיה". מ-Wix, שרכשה את החברה, לא התקבלה תגובה.

3החברה הישראלית שעקפה את אנדוריל וזכתה במכרז נחילי רחפנים בארה"ב

חברת הרחפנים הישראלית אקסטנד (XTEND) זכתה במכרז לאספקת נחילי רחפנים חמושים משוטטים שפרסם משרד ההגנה האמריקאי בהיקף של 10 מיליון דולר ושצפוי לכלול את ייצורם של אלף מערכות. בזכייה גברה אקסטנד על 26 חברות בהן ענקיות אמריקאיות כמו אנדוריל וסקיידיו, וסטארט-אפים כגון ברינג, PDW ו-Teal, בין השאר מפני שהחברה הישראלית היא היחידה שמאפשרת אספקה של נחיל רחפנים חמוש עם ניסיון קרבי מוכח המאפשר הפעלה מרחוק. לשם אספקת הציוד, הקימה החברה הישראלית מפעל ייצור בטמפה שבפלורידה ובו תייצר את משפחת הרחפנים התוקפים "סקורפיו".

משאית המאחסנת נחיל רחפני תקיפה של אקסטנד / צילום: אקסטנד

הרחפנים של אקסטנד מייצגים את טרנד "רחפני התקיפה" (FPV), רחפנים מתמרנים הניתנים לניהוג מרחוק: המפעיל יכול להיות ממוקם במרחק רב מהרחפן, כשהוא חבוש קסדה מתוכה הוא רואה את הנשקף מעדשת מצלמת הרחפן. שיטת ההפעלה שלו, השאולה מעולם הגיימינג, מאפשרת גם למטיסי רחפנים לא מקצועיים להטיס רחפנים למשימות שונות הכוללות גם הטלת רימונים או התאבדות על מטרה. בסרטון מיהודה ושומרון נחשף כיצד רחפן של אקסטנד פתח דלת של בית ממולכד, נכנס פנימה, סייר בו והעביר תמונה מודעינית למפקדה. נחילי הרחפנים שמשווקת החברה מסונכרנים על ידי מערכת הפעלה מתוצרתה המיועדת לרחפנים שלה - כאשר הם מגבים זה את זה במשימות שונות.

4סערה סביב מתכנת הודי שמואשם בהונאה סדרתית

היזם המוכר סוהייל דושי, ממייסדי חברת אנליטיקת המשתמשים Mixpanel ומחוללת התמונות Playground AI, טוען כי מתכנת הודי בשם סוהאם פארק הונה שורת סטארטאפים. בציוץ שפרסם בטוויטר, סיפר כי פארק עבד בו־זמנית בשלוש עד ארבע חברות, תוך שימוש בקורות חיים ש־90% מהם מזויפים. לדבריו, פארק שיקר לגבי ניסיונו, צרף קישורים מזויפים לפרויקטים, ולא תרם דבר לחברות שאליהן התקבל.

דושי, אשר גם הוא חלק מרשימת האנשים שהעסיקו את פארק, כתב כי פיטר אותו כבר בשבוע הראשון, וטען כי על אף שניסה להתריע בפניו ולהסביר את חומרת מעשיו, פארק המשיך לפעול באותה שיטה, ואף הצליח לחדור לחברות מתכניות יוקרתיות כמו Y Combinator. בעקבות הפרסום, מייסדי חברות נוספים החלו לחשוף שפארק מועסק אצלם כרגע או היה מועמד להעסקה. "הוא אצלנו בצוות עכשיו, עושה DevOps", כתב אחד מהם. אחר סיפר: "כמעט שכרתי אותו, הוא היה מצוין בראיונות, אבל שיקר לאורך כל הדרך". בקורות החיים של פארק, גם אותם פרסם דושי, הופיעו שמות של חברות מוכרות כמו DynamoAI, UnionAI Synthesia ו־Alan AI, כולן בתחום הבינה המלאכותית.

הציוצים של דושי הפכו לוויראליים עם יותר מ־12 מיליון צפיות, וגררו תגובות מעורבות, מחיזוק ועד ביקורת על כך ש"מונלייטינג" (עבודה בכמה משרות במקביל) אינו פסול כשלעצמו. דושי הבהיר כי הבעיה אינה בעצם הכפילות, אלא השקרים, זיוף הנתונים והעובדה שפארק כלל לא סיפק תוצרים: "הוא לא עושה כלום, ורימה לפחות שש חברות", כתב והוסיף כי "עוד עשר ייחשפו, תראו בעצמכם".

אבל איך בכלל הצליח פארק להתקבל לכל החברות הללו? התשובה היא כנראה בזכות שילוב של אותם קורות חיים מרשימים, כמו גם ראיונות מצוינים שבהם הפגין בקיאות שטחית אך משכנעת, והיעדר בדיקות רקע מצד המעסיקים. העובדה שפעל מול חברות שמגייסות עובדים מרחוק, לעתים תחת לחץ זמן וללא קשר ישיר עם הצוות, איפשרה לו לחמוק מעין בוחנת, ולהתחיל שוב ושוב מחדש.

עוד כתבות

תיקון והתנצלות

יירוט טיל מעזה / צילום: ap, Tsafrir Abayov

תבעו את הקבלן על איחור במסירת דירה, ובית המשפט קבע: מלחמת "חרבות ברזל" היא כוח עליון

בית המשפט המחוזי דחה ערעור של רוכשי דירה על איחור במסירה, וקבע כי הנחיות פיקוד העורף והשלכות המלחמה מהוות נסיבות בלתי צפויות, שמצדיקות את הדחייה בקיום החוזה

השבוע בעולם / צילום: רויטרס - PA Images

האם ארה"ב נוטשת את אוקראינה והאם חייזרים מתקרבים על גבו של אסטרואיד

אוקראינה חוששת שהפעם ארה"ב מתכוונת ברצינות לנטוש אותה ● פצצת המכסים מתקתקת - וטראמפ עושה עסקים עם קומוניסטים מכובדים מאוד ● שרת האוצר הבריטית מוחה דמעות ● ביבשת אמריקה הבוחרים מחפשים שמאל קיצוני ● עצם בין כוכבי סר לביקור ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

נעילה חיובית בבורסת ת"א בהובלת מניות השבבים; השקל בשיא חדש

מדד ת"א 35 עולה ב-0.7% ● השקל לא עוצר: הדולר עומד על 3.36 שקלים ● לומברד אודייר: ממליצים על חשיפה עודפת לאג"ח בדירוג גבוה בארה"ב ● "צלב מוזהב" ב־S&P 500: האם זה סימן לתשואה גבוהה יותר בעתיד? ● היום יתקיים מסחר מקוצר בוול סטריט - עד השעה 20:00 שעון ישראל ● וגם: המשקיעים מחכים לדוח התעסוקה בארה"ב שישפוך אור על כיוון הריבית

גירושים. שיתוף נכסים עשוי להיווצר גם בלי כוונה מפורשת / אילוסטרציה: Shutterstock

ביהמ"ש הכריע: בעל ישלם לגרושתו 50 מיליון דולר - "אחד המקרים המקוממים"

סכסוך גירושים באלפיון העליון הוביל להכרעה דרמטית נגד מי שנקבע כי השתמש במומחיותו למקלטי מס ונאמנויות, כדי להסתיר רכוש משפחתי בהיקף של 75 מיליון דולר ● האישה צפויה לקבל כמחצית מהרכוש ומהבית, ובסך-הכול כ-50 מיליון דולר ● עורכי דינו של הבעל: "בפסק הדין נפלו טעויות חריפות, נערער"

היזם בני לנדא / צילום: איל יצהר

עובדים בחברת הדפוס של בני לנדא מתנגדים למהלך עיכוב ההליכים

25 מהעובדים בחברת הדפוס של בני לנדא הגישו בקשת התנגדות לעיכוב ההליכים, שלטענתם ימנע מהם קבלת פיצויים מהביטוח הלאומי ● כמו כן, העובדים מתנגדים למינוי מנהלים לתהליך העיכוב - עורכי הדין של נושי החברה, וכן מתנגדים למעמד המשקיעים כנושים מובטחים

מטוסי קרב איראניים באספהאן / צילום: Reuters, WANA NEWS AGENCY

רגע אחרי הפסקת האש, איראן יוצאת לעסקת ענק. על הפרק: מטוסי קרב חדשים

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מיד לאחר כינון הפסקת האש, שר ההגנה האיראני המריא לסין עם מטרה אחת: לרכוש מטוסי קרב מדגם J-10C ● מדובר בחלופה זולה יותר למטוסי סוחוי 35 שלא סופקו לאיראן למרות הבטחות מצד רוסיה, ובקפיצת מדרגה טכנולוגית עבור הצי המיושן של הרפובליקה האסלאמית

מוצרים בסופרמרקט / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פרשת תיאום המחירים במזון: כתב אישום נגד סמנכ"ל מכירות בשסטוביץ

רשות התחרות הגישה כתב אישום נגד משה גוזלי, סמנכ"ל מכירות בשסטוביץ, בגין השמדת ראיות ושיבוש מהלכי משפט ● בחודש פברואר האחרון הגישה רשות התחרות כתב אישום ראשון בפרשה נגד רשתות הקמעונאות ויקטורי, יוחננוף, סופר ברקת ומנהליהן ● עורך דינו של גוזלי: "טוב היה לו כתב האישום הזה לא היה בא לעולם"

הדמיית מגדל הספירלה של קבוצת עזריאלי בתל אביב / צילום: KPF

עסקת ענק: משרד עורכי הדין שעובר למגדל הספירלה של עזריאלי

משרד עורכי הדין נשיץ, ברנדס, אמיר, ישכור 11,000 מ"ר במגדל הספירלה של עזריאלי ● על פי הערכות בשוק, המחיר לרמת מעטפת עומד על כ-130 שקל למ"ר, כך שהמשרד ישלם כ-17 מיליון שקל בשנה ● וגם: הריבית עוד לא ירדה - אבל היזמים מתנפלים על המכרזים: יותר מ־130 הצעות לארבעה מגרשים בת"א וביבנה ● חדשות השבוע בנדל"ן

קרן מור בקמפיין קופת חולים לאומית / צילום: צילום מסך יוטיוב

זו קופה, לא חופה: כוכבה שולחת את קופ"ח לאומית למקום הראשון באהדה

המקום השני באהדה שייך למתחרה, קופת חולים מאוחדת, כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת למותג המזגנים טורנדו, שגם אחראי להשקעה הגבוהה ביותר השבוע, לפי נתוני יפעת בקרת פרסום

מאפים וסלטים ב–Benno / צילום: אורנה בן חיים

פסטות בטאבון וקינוחים מוגזמים: מסעדת השף החלומית במושב שלא הכרתם

יקב בוטיק עם בלנד ייחודי, סדנת קרמיקה משעשעת, הרצאה בשפת הסימנים ותפריט עם נגיעות מקורדון בלו ● מצאנו חמלה לנפש ביישובים סביב נתב"ג ● חגית אברון תופרת יום

ג'אקו 7 / צילום: יח''צ

מהפך: זה הרכב הנמכר ביותר בישראל מתחילת השנה

הדגם הנמכר ביותר ביותר במחצית החולפת היה הקרוס־אובר ג'אקו 7 עם מנועי בנזין ופלאג־אין, כאשר הדגמים הנמכרים ביותר אחריו היו שייכים למותגים יונדאי וטויוטה ● X7, הקרוס־אובר פרימיום החדש של זיקר, נחת בישראל ● ובמדיה האיראנית מדווחים כי ישראל תקפה מפעל רכב באיראן, במהלך מבצע "עם כלביא" ● השבוע בענף הרכב

דונלד טראמפ / צילום: ap, Manuel Balce Ceneta

טראמפ הודיע כי חתם על הסכם סחר עם וייטנאם

"זה יהיה הסכם שיתוף פעולה נפלא בין שתי המדינות שלנו. התנאים הם שוייטנאם תשלם לארצות הברית מכס בגובה 20% על כל המוצרים שיישלחו לשטחנו, ומכס של 40% על כל העברה דרך מדינה שלישית", כתב טראמפ

צילום: Shutterstock

מדד ה-S&P 500 הציג "צלב מוזהב" לראשונה מאז 2023 - אלו המשמעויות

בזמן שמדד ה-S&P 500 נסחר ברמות שיא, ביום שלישי האחרון, הממוצע הנע של המדד ל-50 יום חצה את הממוצע הנע שלו ל-200 יום כלפי מעלה - מה שיצר חיתוך המכונה "צלב מוזהב" ● ניתוח היסטורי שבוצע במרקטוואץ' העלה כי ברוב המקרים, בשנה שבאה לאחר "צלב מוזהב", התשואה גדולה יותר מאשר בתקופות אחרות

איתי בן זאב, מנכ''ל הבורסה לניירות ערך / צילום: כדיה לוי

האקזיט של המשקיעים הזרים על מניית הבורסה בת"א, ומדוע הגופים המקומיים נעדרים ממנו

שתי קרנות השקעה זרות מכרו בימים האחרונים מניות הבורסה ב־650 מיליון שקל, ובתשואה של יותר מפי 10 על השקעתן

נווה אביב כפר שמריהו של ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

הריזורטים החדשים: כך הפך הדיור המוגן היוקרתי לשוק תחרותי במיוחד

ענף הדיור המוגן נחשב יציב, צומח ומבוסס דיירים "שבויים" לאורך שנים, מה שמוביל עוד ועוד שחקנים להיכנס אליו - מחברות נדל"ן ועד גופים מוסדיים ● בסגמנט היוקרה מדובר במוצר שממותג, ממוצב, משווק ומפורסם באופן חווייתי ומציע משירותי ספא ועד מסעדות גורמה

רונית רפאל / צילום: עידו לביא

רונית רפאל מחפשת שוכרים חדשים בבזל

אחרי 17 שנים של פעילות, רשת ארקפה תפנה ב-1 בספטמבר את הסניף ברחוב בזל בתל אביב - אחד המיקומים הבולטים בעיר ● מדובר בנכס שבבעלות אשת העסקים רונית רפאל, והוא כולל שטח מסחרי של 65 מ"ר נטו, בתוספת חלל אחסון של 10 מ"ר ● אירועים ומינויים

מל''ט אנקה 3 / צילום: צילום מסך יוטיוב

המל"ט הטורקי שהתרסק והביך את ארדואן

אנקה 3, המל"ט המתקדם ביותר של טורקיה, התרסק במהלך טיסת ניסוי ● קוריאה הצפונית תקבל הדרכה שתאפשר לה לייצר כטב"מים איראניים מסוג שאהד 136, תמורת העברת 25 אלף עובדים למפעל כטב"מים ברוסיה ● אוקראינה מייצרת מוקשים במדפסות תלת־ממד ● והודו חושפת כטב"ם מתאבד חדש ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Evan Vucci

טראמפ סוחט ניצחון דחוק: הסנאט אישר את "החוק הגדול היפה" שלו במחיר כבד

החקיקה שמוביל הנשיא פוערת גירעון ענק בתקציב האמריקאי: עד 5 טריליון דולר בעשור הקרוב ● במרכזה עומדים קיצוצי מסים, לצד הקצאות למניעת הגירה והוצאות ביטחון ● הפוליטיקאים ממשיכים מסורת של 40 שנה, ומשתמטים מטיפול במשבר הפיננסי הגדול ביותר מאז ומעולם

נתב''ג. הישראלים חזרו להזמין חופשות / צילום: ap, Matias Delacroix

רוב החברות הזרות לא יחזרו לנתב"ג בקיץ. לאן בכל זאת תמצאו טיסה בפחות מ-200 דולר

על אף המספר המצומצם של חברות התעופה שפועלות כיום מנתב"ג, עדיין ניתן למצוא כרטיסי טיסה ברגע האחרון במחירים יחסית זולים, בעיקר ליעדים קרובים כמו קפריסין ויוון ● ייתכן שפתיחתו מחדש של טרמינל 1 באוגוסט יזרז את חזרתן של חברות הלואו קוסט, מה שיגדיל את היצע הטיסות