גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

החברה הישראלית שתספק נחילי רחפנים חמושים לארה"ב

המדור של גלובס מציג מדי שבוע את כל החדשות המעניינות בענף ההייטק • והפעם: Base44 של היזם מאור שלמה נמכרה לוויקס ב-80 מיליון דולר בעסקה יוצאת דופן, ענקית המחשוב שמאמינה בחברת הקוונטום הישראלית, חברת הרחפנים הישראלית, אקסטנד, זכתה במכרז לאספקת נחילי רחפנים חמושים משוטטים שפרסם משרד ההגנה האמריקאי בהיקף של 10 מיליון דולר, וגם סערה סביב מתכנת הודי שמואשם בהונאה סדרתית ● חדשות ההייטק

חדשות ההייטק / צילום: ap, Michael Perez
חדשות ההייטק / צילום: ap, Michael Perez

החברות המסקרנות בתחום, המהלכים החשאיים והטכנולוגיות שמעצבות את העתיד: המדור שמציג בגלובס מדי שבוע את החדשות המרכזיות מהשבוע החולף בענף ההייטק.

חדשות ההייטק | הואשמה בהונאת משקיעים - ואז חילצה מהם עוד חצי מיליון דולר
דיווח: מיקרוסופט מפטרת כ-9,000 עובדים, בסבב הרביעי מתחילת השנה

1שיתוף הפעולה עם IBM הבשיל להשקעה

חברת קוונטום ישראלית נוספת מגייסת מיליוני דולרים מענקיות טכנולוגיה - הפעם זו "קדמה" (Qedma) של ד"ר אסיף סיני ממכון וייצמן ופרופ' דורית אהרונוב מהאוניברסיטה העברית, שגייסו 26 מיליון דולר בהובלת גלילות קפיטל הישראלית ובהשתתפות של השותפה הוותיקה IBM, הקרן הישראלית TPY, ו-Korean Investment Partners. מדובר אמנם בסבב קטן יותר מזה של קוונטום משינס וקלאסיק שגייסו לאחרונה קרוב ל- 300 מיליון דולר יחד, זאת בשל העובדה שקדמה היא חברה צעירה יותר ובמקרה זה מגייסת בסך הכל עבור סיבוב הגיוס השני שלה (A).

קדמה היא חברת תוכנה שפיתחה אלגוריתמים המאפשרים להתגבר על האתגר הגדול ביותר של תעשיית המחשוב הקוונטי היום והוא שיעור הטעויות הגבוה שהתגלה ביחידות המחשוב הבסיסיות בתחום, ה"קיוביטים" - בין אם הם משמשים למחשב קוונטי יוני, פוטוני או כזה העושה שימוש במוליכים למחצה. שיעור הטעויות הגבוה, או ה"רעש" כפי שהוא מכונה בתעשייה, הוא תוצר של הגדלים המיקרוסקופים שבהם מתרחשת הפעילות הקוונטית - כלומר חישוב המתבצע על ידי סידור מסוים של אטומים או אף חלקיקי אטומים.

כדי לנקות את הרעשים בקיוביטים הפיזיים, קדמה משתמשת במנגנון מבוסס על אופטימיזציה של מדידות הנערכות לאורך זמן אחת אחרי השנייה, כך שהחישוב נעשה אמנם באופן מעט יותר איטי, אך משיג רמת דיוק גבוהה מהממוצע בתעשייה. שיתוף הפעולה עם IBM מתקיים כבר כמעט ארבע שנים, כאשר קדמה מבצעת ניסויים על גבי מחשב קוונטי של החברה שעלותו מיליוני דולרים, והיא אחת מבין שלוש חברות שזכו להכנס למערכת ההפעלה של IBM בתחום הקוונטי, לצד אלגוריתמיק מפינלנד וקיו-קונטרול מאוסטרליה. כעת, הבשיל שיתוף הפעולה עם IBM לכדי השקעה.

בעבר הזכירה אמזון את קדמה הישראלית כאחת משלוש החברות המשמעותיות שעוסקות כיום בתיקון רעשים, כאשר השתיים הנוספות הן גוגל ו-IBM . קלאסיק (Classiq) מתל אביב. לאחרונה, רשמה קדמה מספר הישגים שמקצרים את הדרך ליתרון הקוונטי. במכון המחקר היפני לקוונטום, Riken, חשפה החברה ניסוי שבו חיברה מחשב-על (HPC) קלאסי למחשב קוונטי של IBM והוכיחה באמצעותו התכנות ליתרון קוונטי השווה ערך ל-75 קיוביטים לוגיים, כלומר קיוביטים הנקיים מרעשים. קדמה משתפת פעולה גם עם חברת "אוקספורד איוניקס", שנרכשה לאחרונה על ידי החברה הבורסאית IonQ, על מנת למסחר את הפתרון. לפיתוח שכזה עשויה להיות השלכה לא רק לתעשיית המחשוב הקוונטי, אלא גם לחברות המייצרות מעבדים גרפיים ושרתי מחשוב-על כמו אנבידיה או היטאצ'י: ההוכחה כי באמצעות שילוב בין מחשב-על ומחשב קוונטי ניתן להגיע מוקדם מהצפוי ליתרון קוונטי עשויה לעניין חברות מחוץ לשוק הקוונטי, בהן אנבידיה.

ד"ר סיני, מנכ"ל החברה, סבור כי נקודת "הסף הקוונטי" - שבה יהפכו הקיוביטים "נקיים" מספיק כדי שהמחשב הקוונטי יוכל לחשב בעוצמה רבה יותר בהשוואה למחשבי העל הקיימים - קרובה מתמיד. "IBM פרסמה את מפת הדרכים שלה עד 2029, ובנוסף חברות אחרות כמו קוואנטיניום, קווארה ו-IonQ נמצאות בתהליכים מתקדמים שבהם נוכל לראות כבר עד 2030 אפליקציות קוונטום יישומיות. אנחנו בקדמה נוכיח כבר השנה יתרון קוונטי בניסוי עם אחת מחברות המחשוב היוני הגדולות בעולם עד סוף השנה", מציין סיני.

2Base44 נמכרה לוויקס והדהימה את העולם - אבל יש לה גם צד מסוכן

חברת בייס44 (Base44), פלטפורמה מקוונת שמאפשרת לכל אחד לבנות אפליקציה באמצעות פקודות מילוליות פשוטות, עשתה היסטוריה כאשר נמכרה בחודש שעבר לוויקס תמורת 80 מיליון דולר שהגיעו רובם ככולם ליזם מאור שלמה ולצוות העובדים המצומצם שלו. אלא שהקלות והפשטות לא מגיעות בלי מחיר. חברת הסייבר הישראלית Mobb פרסמה גילתה כי 40% מהאפליקציות שנבנו בפלטפורמות הפיתוח באמצעות שפה טבעית (תחום המכונה Vibe coding) הכילה רמה מסוימת של חשיפה של נתונים רגישים. נוסף על Base44 נבנו גם פלטפורמות כמו: Replit ,Bolt ,Lovable ו-v0. "המשמעות היא שכמעט מחצית מכל האפליקציות שנוצרו על ידי בינה מלאכותית שבדקנו, שיתפו מידע פרטי עם האינטרנט הציבורי שלא במתכוון", אומר תומר כהן מ-מובב (Mobb). מובב, זוכת תחרות הסטארט-אפים היוקרתית של בלק האט, פיתחה פתרון לאבטחת קוד שנכתב בעזרת כלים כמו קופיילוט וקרסר, שמזהה ומתקן אוטומטית חולשות ישירות בכלי הפיתוח.

כהן הדגים במהלך שיחות עם התקשורת בניית מערכת הזמנות בחדר כושר על גבי Base44. הבינה המלאכותית יצרה אפליקציה שימושית עם לוחות זמנים של שיעורים ומערכת רישום חברים, אך כברירת מחדל יצרה מאגרי מידע נגישים לכל שמכילים את המידע האישי של כל חבר - מבלי להזהיר לגבי השלכות אבטחת המידע. "מסתבר שזו הדרך שבה כל הפלטפורמות עובדות כברירת מחדל", אומר כהן לגלובס. "במהלך המחקר מצאנו כמות עצומה של רשומות מסוגים שונים: מידע אישי (שמות, אימייל, טלפון, כתובת), מידע פיננסי, התכתבויות אישיות ואפילו סיסמאות. כדי לחסום את הגישה הציבורית למידע, תצטרך להיכנס בעצמך לעומק הגדרות האתר ולשנות אותן. באופן לא מפתיע, כשבדקנו מדגם של אתרים, גילינו שרוב האתרים חושפים מידע רגיש כלשהו. נראה שרוב בוני האתרים פשוט לא מודעים לבעיה". מ-Wix, שרכשה את החברה, לא התקבלה תגובה.

3החברה הישראלית שעקפה את אנדוריל וזכתה במכרז נחילי רחפנים בארה"ב

חברת הרחפנים הישראלית אקסטנד (XTEND) זכתה במכרז לאספקת נחילי רחפנים חמושים משוטטים שפרסם משרד ההגנה האמריקאי בהיקף של 10 מיליון דולר ושצפוי לכלול את ייצורם של אלף מערכות. בזכייה גברה אקסטנד על 26 חברות בהן ענקיות אמריקאיות כמו אנדוריל וסקיידיו, וסטארט-אפים כגון ברינג, PDW ו-Teal, בין השאר מפני שהחברה הישראלית היא היחידה שמאפשרת אספקה של נחיל רחפנים חמוש עם ניסיון קרבי מוכח המאפשר הפעלה מרחוק. לשם אספקת הציוד, הקימה החברה הישראלית מפעל ייצור בטמפה שבפלורידה ובו תייצר את משפחת הרחפנים התוקפים "סקורפיו".

משאית המאחסנת נחיל רחפני תקיפה של אקסטנד / צילום: אקסטנד

הרחפנים של אקסטנד מייצגים את טרנד "רחפני התקיפה" (FPV), רחפנים מתמרנים הניתנים לניהוג מרחוק: המפעיל יכול להיות ממוקם במרחק רב מהרחפן, כשהוא חבוש קסדה מתוכה הוא רואה את הנשקף מעדשת מצלמת הרחפן. שיטת ההפעלה שלו, השאולה מעולם הגיימינג, מאפשרת גם למטיסי רחפנים לא מקצועיים להטיס רחפנים למשימות שונות הכוללות גם הטלת רימונים או התאבדות על מטרה. בסרטון מיהודה ושומרון נחשף כיצד רחפן של אקסטנד פתח דלת של בית ממולכד, נכנס פנימה, סייר בו והעביר תמונה מודעינית למפקדה. נחילי הרחפנים שמשווקת החברה מסונכרנים על ידי מערכת הפעלה מתוצרתה המיועדת לרחפנים שלה - כאשר הם מגבים זה את זה במשימות שונות.

4סערה סביב מתכנת הודי שמואשם בהונאה סדרתית

היזם המוכר סוהייל דושי, ממייסדי חברת אנליטיקת המשתמשים Mixpanel ומחוללת התמונות Playground AI, טוען כי מתכנת הודי בשם סוהאם פארק הונה שורת סטארטאפים. בציוץ שפרסם בטוויטר, סיפר כי פארק עבד בו־זמנית בשלוש עד ארבע חברות, תוך שימוש בקורות חיים ש־90% מהם מזויפים. לדבריו, פארק שיקר לגבי ניסיונו, צרף קישורים מזויפים לפרויקטים, ולא תרם דבר לחברות שאליהן התקבל.

דושי, אשר גם הוא חלק מרשימת האנשים שהעסיקו את פארק, כתב כי פיטר אותו כבר בשבוע הראשון, וטען כי על אף שניסה להתריע בפניו ולהסביר את חומרת מעשיו, פארק המשיך לפעול באותה שיטה, ואף הצליח לחדור לחברות מתכניות יוקרתיות כמו Y Combinator. בעקבות הפרסום, מייסדי חברות נוספים החלו לחשוף שפארק מועסק אצלם כרגע או היה מועמד להעסקה. "הוא אצלנו בצוות עכשיו, עושה DevOps", כתב אחד מהם. אחר סיפר: "כמעט שכרתי אותו, הוא היה מצוין בראיונות, אבל שיקר לאורך כל הדרך". בקורות החיים של פארק, גם אותם פרסם דושי, הופיעו שמות של חברות מוכרות כמו DynamoAI, UnionAI Synthesia ו־Alan AI, כולן בתחום הבינה המלאכותית.

הציוצים של דושי הפכו לוויראליים עם יותר מ־12 מיליון צפיות, וגררו תגובות מעורבות, מחיזוק ועד ביקורת על כך ש"מונלייטינג" (עבודה בכמה משרות במקביל) אינו פסול כשלעצמו. דושי הבהיר כי הבעיה אינה בעצם הכפילות, אלא השקרים, זיוף הנתונים והעובדה שפארק כלל לא סיפק תוצרים: "הוא לא עושה כלום, ורימה לפחות שש חברות", כתב והוסיף כי "עוד עשר ייחשפו, תראו בעצמכם".

אבל איך בכלל הצליח פארק להתקבל לכל החברות הללו? התשובה היא כנראה בזכות שילוב של אותם קורות חיים מרשימים, כמו גם ראיונות מצוינים שבהם הפגין בקיאות שטחית אך משכנעת, והיעדר בדיקות רקע מצד המעסיקים. העובדה שפעל מול חברות שמגייסות עובדים מרחוק, לעתים תחת לחץ זמן וללא קשר ישיר עם הצוות, איפשרה לו לחמוק מעין בוחנת, ולהתחיל שוב ושוב מחדש.

עוד כתבות

קרן שחר / צילום: רונן אקרמן

קרן שחר מכרה השבוע סדרה לאפל: "היו רגעים שחשבתי שזה לא יקרה"

היא חולשת על זרוע קשת אינטרנשיונל, חתומה על עסקאות גדולות מול ענקיות המדיה הגלובליות ונבחרה לאחת הנשים המשפיעות בתעשיית הטלוויזיה העולמית ● בראיון ראשון בתפקיד מספרת קרן שחר על מכירת הסדרה "הבת" לאפל שנסגרה השבוע, על הקשיים כחברה ישראלית בזמן המלחמה, ועל התחרות הגדולה בזמן שהתעשייה העולמית בתקופת קיצוצים

חוקרים במעבדה של פרופ' אריאל קושמרו, אוניברסיטת בן גוריון / צילום: דני מכליס

באיזה אזור בארץ סובלים הכי הרבה מסטרס? התשובה אצל חיידקי הביוב

במעבדה של פרופ' אריאל קושמרו, מהפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה באוניברסיטת בן גוריון, חוקרים איך אפשר לנצל חיידקים כדי למנוע מפגעים בריאותיים וסביבתיים ● מניבוי אזורי מצוקה בעיר ועד מניעת חורים בשיניים ואפשרות לפתח אנטיביוטיקה מהים

בלי נופים, טיולים ואטרקציות: ברוכים הבאים לחופשות השינה / צילום: Shutterstock

עם 16 שעות שינה ובלי אטרקציות: הכירו את טרנד החופשות החדש

סוכריות גומי עם שמן קנאביס, כריות שזוכרות את מבנה הראש וגם מיטות שמנתחות את איכות השינה ● קבוצה הולכת וגדלה של נופשים חיפשה פתרון לעייפות - ופיתחה טרנד שהיא מכנה sleepcation ● תעשיית האירוח מציעה ועוד ועוד שדרוגים, אבל מומחים מזהירים: "זה אינו פתרון משמעותי לחוסר"

מרכז ביג / צילום: ביג מרכזי קניות

ביג הודיעה לשוכרים במרכזי הקניות: "לא נחייב שכ"ד כשסגור"

על רקע המלחמה מול איראן והגבלות פיקוד העורף, קבוצת ביג הודיעה לשוכרי המרכזים המסחריים כי בשלב זה לא תגבה עבור חודש מרץ את שכר הדירה הבסיסי ● עסקים חיוניים במרכזי ביג ימשיכו לפעול כרגיל

אנשים מנסים לתפוס מחסה בעקבות פיצוץ, טהרן הבוקר. ניו יורק טיימס מדגיש כי התקיפה התבצעה בשעת העומס / צילום: Reuters

דיווחים על מבצע שתוכנן חודשים ופינוי חמינאי: כך מתפתח הסיקור העולמי

כלי תקשורת מובילים בארה"ב מדווחים על תקיפות אמריקאיות ישירות, ועל ריכוז כוחות חסר תקדים באזור, הגדול מאז 2003 ● באירופה שונה המסגור הראשוני כדי לכלול את וושינגטון כשותפה מלאה למהלך, וכן דווח כי המנהיג העליון חמינאי הובל למקום בטוח מחוץ לבירה ● הניו יורק טיימס מציין כי התקיפות התרחשו בשעה שמיליונים בדרכם למקומות עבודה ולבתי ספר, וב-CNN מתמקדים גם בהשלכות הכלכליות

עומאן / צילום: Shutterstock

המדינה היחידה במפרץ שנותרה חסינה מאיראן

בעוד שערב הסעודית, בחריין ואיחוד האמירויות הותקפו בשעות האחרונות על ידי משטר האייתולות, עומאן – המתווכת המרכזית בשיחות בין טהרן לוושינגטון – נותרה חסינה ● האם המלחמה הנוכחית מסייעת לה?

בית החולים סורוקה / צילום: Shutterstock

בתי החולים עוברים למרחבים המוגנים; הפעילות הלא דחופה נעצרה

לאחר שבועות של היערכות, אגירת ציוד רפואי ותרגיל גדול עם צה"ל, מערכת הבריאות העלתה כוננות לרמה הגבוהה ביותר ● בתי החולים ימשיכו לתת מענה למקרים דחופים, חלק מהטיפולים יבוטלו ● משרד הבריאות מסר כי בנק הדם במוכנות גבוהה, וצוותים תוגברו בדרום ● נכון לעכשיו טיפות החלב נותרות בשלב זה פתוחות

סמטת דיאגון מתוך ''הארי פוטר'' באולפני הוורנר ברדרס / צילום: ap, Ross D. Franklin

מהפך דרמטי בארה"ב: בוורנר ברדרס מעדיפים את ההצעה המשופרת של פרמאונט, נטפליקס נסוגה

לאחר שחתמה עם נטפליקס בחודש דצמבר על עסקה שהוערכה בכ-83 מיליארד דולר, חברת וורנר ברדרס מסרה אמש כי הצעתה המשופרת של חברת פרמאונט בסך 111 מיליארד דולר "עדיפה" ● מנכ"לי נטפליקס בתגובה הלילה: "העסקה כבר אינה אטרקטיבית מבחינה כלכלית"

כבר לא "רוקי" ו"קראטה קיד": לספורטאים בקולנוע היום יש נקודות חולשה

מסימון ביילס ועד הקאמבק של אליסה ליו - מהפכת הספורטאיות של העשור האחרון לא נולדה על הפודיום, אלא בהחלטה לעצור ולחזור לתחרות בתנאים שהן מנסחות לעצמן ● התופעה לא פוסחת על המסך ההוליוודי, שמחליף את הפוקוס מהשאלה "איך הם מנצחים?" ל-"מה נשאר מהם אחרי הניצחון?"

עלי חמניאי, מנהיג איראן / צילום: ap

כמעט ארבעים שנה של דיכוי וטרור: מי הוא עלי חמינאי?

לפי הערכות, המנהיג העליון של איראן, עלי חמינאי, חוסל הבוקר במכת הפתיחה של מבצע "שאגת הארי" ● מדובר במהלך דרמטי שעלול לטלטל את מוקדי הכוח בטהרן ולשנות את מאזן ההרתעה האזורי לאחר יותר משלושה עשורים בהם חלש על השלטון

משמרות המהפכה באיראן / צילום: ap, Vahid Salemi

בני סבטי: "האיראנים הרבה יותר חצופים, נועזים ומאיימים ביחס לשנה שעברה"

הטרמינולוגה האיראנית כנגד ארה"ב החריפה בשבועות האחרונים, וזאת למרות מלחמת 12 הימים בה הופצצו ונפגעו אתרים אסטרטגיים ברחבי המדינה ע"י ממשל טראמפ וישראל ● "ההבדל הגדול בין מבצע עם כלביא לימים אלו, הם הפגנות ההמונים כנגד המשטר בה נטבחו עשרות אלפי מפגינים", מציין בני סבטי, מומחה לענייני איראן

וול סטריט, ניו יורק / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בוול סטריט; נטפליקס ופרמאונט זינקו

מדד נאסד"ק רשם את הביצועים החודשיים הגרועים ביותר שלו מאז מרץ 2025 ● נטפליקס קפצה לאחר שענקית הסטרימינג סירבה להעלות את הצעתה על וורנר ● OpenAI משלימה סבב גיוס של 110 מיליארד דולר עם גיבוי של אמזון, אנבידיה וסופטבנק ● נעילה מעורבת בבורסות אירופה ● דל טכנולוג'יס זינקה לאחר דוחות טובים

צחי נחמיאס / צילום: ורד פיצ'רסקי

צחי נחמיאס מכה בברזל החם: הנפקת ענק לאחר דוח חזק

מגה אור מגייסת 615 מיליון שקל בהנפקה פרטית למנורה ומגדל ● ההנפקה מתבצעת בפרמיה של 5% על מחיר הנעילה בבורסה

תושבים צופים בפטריית העשן כתוצאה מפיצוצים בטהרן, הבוקר / צילום: ap

פיצוצים וענני עשן: התמונות והסרטונים מאיראן

שורה של פיצוצים וענני עשן במספר מוקדים במרכז טהראן מדווחים בשעה האחרונה במדיה האיראנית ● בין היעדים שהותקפו לפי התקשורת במדינה: מגוריו של נשיא איראן, מטה המודיעין הראשי ובעיקר מערכות תקשורת והגנה אווירית ● אלו התיעודים

סם אלטמן, מייסד ומנכ''ל OpenAI / צילום: Shutterstock

OpenAI שוברת שיאים: גייסה 110 מיליארד דולר לפי שווי של 730 מיליארד

אמזון, אנבידיה וסופטבנק הובילו את הסבב הפרטי הגדול בהיסטוריה ● המהלך ממצב אותה כחברת הטכנולוגיה הפרטית בעלת השווי הגבוה בעולם ● במקביל נחתמה שותפות ענן אסטרטגית בהיקף עתק והחברה מציבה יעד של מאות מיליארדי דולרים בהוצאות מחשוב עד סוף העשור

''אחרי המסיבה''. הצעקה שמטלטלת הכול / צילום: באדיבות סלקום טי.וי

הדרמה שנחשבת לאחת הטובות של השנה ומגיעה מניו זילנד

"אחרי המסיבה" היא מיני־סדרה ניו זילנדית שהגיעה למסך הישראלי ומציעה דרמה מטלטלת על אמת שנאמרת בקול רם מדי עבור קהילה שמעדיפה שקט ● מורה לביולוגיה מאשימה את בעלה בהטרדת נער, חייה מתפרקים והעיירה כולה נאלצת לבחור צד

מתקן נפט באיראן / צילום: Reuters, Essam Al-Sudani

לאיראן יש מהלך אחד שיכול לטלטל את שוק הנפט

המתיחות הביטחונית מחזירה את פרמיית הסיכון לשוק האנרגיה: אף שחלקה של איראן באספקה העולמית הצטמצם לכ-3% בלבד, שליטתה הגיאוגרפית בסמוך למיצרי הורמוז - דרכם עוברים כ-30% מהנפט המשונע בים - מעניקה לה מנוף השפעה משמעותי על המחירים ● פגיעה בנתיבי השייט עלול לזעזע בראש ובראשונה את אסיה, ובמיוחד את סין, אך גם להקפיץ את מחיר הברנט מעבר לרמות שנרשמו בימים האחרונים

עשן בבחריין לאחר התקיפות מאיראן / צילום: Reuters

כטב"מים בבחריין, טילים בקטאר: איראן תוקפת בסיסים אמריקאיים במפרץ

המתקפה האיראנית מתרחבת מעבר לישראל, כשדיווחים מבחריין, קטאר ואיחוד האמירויות מצביעים על תקיפות לעבר בסיסים אמריקאיים, יירוטים והנחיות חירום לתושבים ● לפי הערכות קודמות, עשרות בסיסים של ארה”ב הפרושים במזרח התיכון היו צפויים להפוך ליעד במקרה של הסלמה, והאיומים האיראניים למקד פגיעה ב"נקודות התורפה" האמריקאיות מתממשים כעת בשטח

תחנת הכוח ''אורות רבין'' שבחדרה / צילום: Shutterstock

חלק ממאגרי הגז ומתקנים בבזן הושבתו, תחנות הכוח עוברות לדלק חירום

בהנחיית שר האנרגיה הופסקה זמנית הפקת גז מחלק מהמאגרים, ומשק החשמל נשען כעת על דלקי חירום ופחם ● בבזן צופים עלייה בפליטות בעקבות הדממת מתקנים ● היחידות הפחמיות בחדרה עשויות לפעול ללא מגבלת שעות במצב חירום

נתב''ג / אילוסטרציה: עידו וכטל, ארקיע

נתקעתם בחו"ל? מתי ואיך תוכלו לחזור לישראל

המרחב האווירי סגור ונתב״ג מושבת לפחות עד יום שני, ובינתיים כ־150 אלף ישראלים שוהים בחו"ל ואינם יכולים לשוב ארצה ● במשרד התחבורה נערכים למבצע דרך האבים מרכזיים באירופה, ארה״ב ואסיה, ובמקביל נשקלת האפשרות לצו חירום שיצמצם זמנית את חובות חברות התעופה כלפי הנוסעים ● איך יראה מבצע החילוץ ומתי יתאפשר לטוס חזרה לישראל? ● גלובס עושה סדר