מטוס של לופטהנזה / צילום: יח''צ לופטהנזה
קבוצת התעופה לופטהנזה צפויה לשוב לפעול בישראל לראשונה מאז נפילת הטיל החותי בנתב"ג ב-1 אוגוסט, ובחברה מאשרים כי החזרה תהיה מדורגת. הקבוצה, שכוללת את חברות התעופה לופטהנזה, SWISS, אוסטריאן איירליינס, בריסל איירלינס ויורווינגס, מפעילה בשגרה טיסות ליעדים פרנקפורט, מינכן, ציריך, וינה, בריסל, המבורג, דיסלדורף.
● נתניהו הכריע לגבי מיקום שדה התעופה הבא של ישראל. האם הפעם זה יקרה?
● ההצעה והסערה: האם מי שנתקעו בחו"ל בזמן המלחמה יקבלו פיצוי של עד 450 דולר ליום?
לפי ההודעה האחרונה של קבוצת לופטהנזה, השעיית הטיסות לתל אביב תימשך עד ל-31 ביולי, למעט סוויס, שהאריכה את ביטולי הטיסות עד סוף אוקטובר וויתרה על עונת הקיץ בישראל.
לאורך המלחמה, לופטהנזה נקטה במדיניות של ביטולי טיסות ארוכי טווח יחסית, בעיקר באירועי קצה, כמו ההסלמה בצפון ביולי 2024, המתקפה האיראנית באוקטובר, ונפילת הטיל החות’י בנתב"ג במאי האחרון. עם זאת, לאחר שהמצב נרגע, החברה לרוב המתינה לראות אם השקט נשמר, ורק לאחר מספר שבועות החליטה לשוב לפעילות. כך, למשל, לופטהנזה שבה לישראל בפברואר האחרון, לאחר שהשעתה את פעילותה בעקבות המתקפה האיראנית באוקטובר. בניגוד לחברות תעופה אחרות כמו וויזאייר שחידשו את טיסותיהן מיד עם כניסתה של הפסקת האש, לופטהנזה בחרה להמתין מספר שבועות לפני שחזרה לפעול.
גם בפעמים קודמות לופטהנזה החליטה לשוב לפעילות בהדרגה - במרץ האחרון, לאחר כחודש של פעילות יציבה בישראל מאז חידוש הטיסות, הגדילה החברה את היקף טיסותיה השבועיות מ-35 ל-60. עם זאת, לוח טיסות זה נקטע בעקבות פגיעת הטיל החות’י בנתב"ג, ומאז כאמור טרם חידשה החברה את פעילותה בישראל.