וול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam
סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים
23:00
המהלומות האחרונות של טראמפ בנושא המכסים, לא פוגעות, נכון לעכשיו, באווירה האופטימית ששוררת כבר יותר מחודשיים בשווקים - וזאת למרות שאתמול השמיע טראמפ איום נוסף על כוונתו להטיל מכס של 50% על יבוא מברזיל.
נאסד"ק עלה ב-0.1% וננעל ב-20 נקודות מעל שיאו האחרון, S&P 500 ב-0.3%, 6,280 נקודות ונקודה בלבד מעל שיאו האחרון מלפני כשבוע, דאו ג'ונס עלה ב-0.4%.
דלתא איירליינס פתחה את עונת הדו"חות לרבעון השני עם פרסום תוצאותיה. מניית החברה זינקה ב-12% לאחר שהעלתה את תחזית הרווח שלה והובילה את העליות החדות בכל חברות התעופה. החברה ציינה כי יש "בהירות רבה יותר" ככל שעסקות הסחר מתקדמות ונחתמות.
21:57
הביטקוין מזנק במעל 4% לשיא חדש, שני ברציפות - המדיניות ידידותית מצד ממשלו של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ ורכישות המטבע של החברות הציבוריות עושים את שלהם והמטבע הדיגיטלי הגדול בעולם הגיע לשיא חדש של 113,800 דולר.
לאחר ניצחונו של הנשיא טראמפ בבחירות בנובמבר, הביטקוין זינק וחצה את רף ה-100,000 דולר. אך בחודשים שלאחר מכן ההתאוששות נעצרה, כשחוסר הוודאות סביב מדיניות המכסים של טראמפ טלטל את השווקים, והמשקיעים המתינו שממשל וושינגטון ימסור בשורה של ממש בנוגע למדיניות פרו-קריפטו.
בעבר, ראליים גדולים בביטקוין התרחשו כאשר עולם הקריפטו, שבעבר נחשב לשולי, החל לחדור למיינסטרים. כך היה, למשל, כאשר חוזים עתידיים על ביטקוין הושקו לראשונה ב-2017, או כשבורסת הקריפטו Coinbase הונפקה לציבור ב-2021.
אבל הפעם, משקיעי הקריפטו נהנים ממה שלא היה להם מעולם: נשיא בבית הלבן שתומך בהם. טראמפ הורה להקים רזרבה אסטרטגית של החזקות ביטקוין עבור ממשלת ארה"ב, והתחייב לחתום על חקיקה שתסדיר רגולציה על מטבעות יציבים (stablecoins) - סוג של מטבעות קריפטוגרפיים הצמודים לדולר. הסנאט כבר אישר חוק כזה בחודש שעבר.
חובבי ביטקוין מכנים אותו "הזהב הדיגיטלי" וטוענים שהוא מגן על העושר מפני היפר-אינפלציה או קריסות פיננסיות. עם זאת, מתחילת השנה ביטקוין נטה לנוע יחד עם שוק המניות: כשמכסי "יום השחרור" של טראמפ הפילו את מדד S&P 500 באפריל, גם ביטקוין צנח. לאחר מכן, הוא התאושש ביחד עם המניות כשטראמפ חזר בו מהגרסאות הקיצוניות ביותר של מדיניות המכסים שלו.
בעבר, העליות בביטקוין הונעו לרוב על ידי רכישות נלהבות מצד משקיעים קטנים. אך כעת יש שחקנים חדשים בזירה: מספר הולך וגדל של חברות ציבוריות שמצטיידות בביטקוין. הדוגמה הידועה ביותר היא חברת MicroStrategy , יצרנית תוכנה שהחלה לצבור ביטקוין כבר ב-2020, והפכה למעשה את מנייתה להימור ממונף על צמיחת הביטקוין.
גם טראמפ מדיה, טסלה, גיימסטופ וסטארט-אפ חדש בשם Twenty One Capital - שמחקה את האסטרטגיה של MicroStrategy - נמנות עם עשרות חברות שאימצו את מה שכונה "אסטרטגיית אוצר ביטקוין" (bitcoin treasury strategy). נותר לראות כיצד תסתיים ההתמכרות הקבוצתית הזו של חברות לביטקוין. אם ביטקוין יתרסק, כפי שקרה לא פעם בעבר, הדבר עלול למשוך איתו גם חלקים משוק המניות. אנליסטים מסוימים מזהירים שאם חברות כאלה ייקלעו לקשיים, הן עשויות להיאלץ למכור את אחזקות הביטקוין שלהן, מה שעלול להפעיל לחץ מכירה כבד ולהאיץ נפילות במחיר.
בינואר 2024, לאחר מאבק ממושך של תעשיית הקריפטו, הרגולטורים בארה"ב אישרו - בהיסוס - את השקתן של קרנות סל המבוססות על מחיר ביטקוין מיידי (spot bitcoin ETFs). הקרנות הללו, שמונפקות על ידי גופים פיננסיים גדולים כמו BlackRock ו- Fidelity, מאפשרות למשקיעים להחזיק ביטקוין בצורה נוחה - כחלק מהתיק הכולל לצד מניות ואג"ח.
השילוב של כניסת החברות הגדולות וקרנות ה-ETF החדשות הוא בין הגורמים המרכזיים לעליית הביטקוין השנה, אך הוא גם הופך את שוק הקריפטו לקשור יותר מתמיד למערכת הפיננסית המסורתית.
21:00
החוזים העתיד על נחושת עולים גם היום, לאחר שהנשיא טראמפ הודיע כי ארה"ב תטיל מכסים על יבוא עולמי של נחושת החל מתחילת החודש הבא.
החוזים עלו ב-2% ונסגרו במחיר של 5.61 דולר לפאונד. טראמפ אמר ביום שלישי כי הוא יטיל מכס של 50% על המתכת, מה ששלח את מחירי הנחושת לזינוקים לרמות שיא היסטוריות.
ברשת החברתית Truth Social כתב טראמפ אתמול כי המכסים ייכנסו לתוקף ב-1 באוגוסט - היום שבו מתוכננים להיכנס לתוקף גם ה"מכסים ההדדיים" (reciprocal tariffs) שהוא מקדם. גורמים בממשל צופים כי ההחלטה תפורסם ברשומות הפדרליות (Federal Register) עוד השבוע. טראמפ ציין כי קיבל דוח ביטחוני לאומי שמדגיש את חשיבותה האסטרטגית של הנחושת.
20:34
מסחר רגוע יחסית בוול סטריט למרות שהמדדים נסחרים ברמות של שיאים. נאסד"ק עולה ב-0.1%, S&P 500 ב-0.3% ודאו ג'ונס עולה ב-0.6%.
המסחר באגרות חוב יציב לאחר שהנפקה מוצלחת של אג"ח ל-30 שנה בהיקף של 22 מיליארד דולר הצביעה על ביקוש יציב לחוב ארוך טווח, וזאת על אף החששות מהתרחבות הגירעון ומהשפעות מלחמת הסחר.
מספר ימים בלבד לפני פתיחתה הלא-רשמית של עונת הדו"חות, שצפויה להביא תוצאות מהבנקים הגדולים, תחזית חיובית מצד חברת התעופה דלתא איירליינס הניעה ראלי במניות הסקטור.
טסלה מובילה את העליות בקרב מניות הטכנולוגיה הגדולות (מגה-קאפ). מניית אנבידיה עולה קלות, ושווי השוק שלה מתקרב שוב ל-4 טריליון דולר.
השווקים מתמודדים עם תמהיל של סיכונים לעיתים סותרים - סביב יישום מדיניות המכסים, המדיניות התקציבית, והתחזית לגבי הבנק הפדרלי. "יש סיכוי אפסי שנקבל בהירות לגבי המכסים עד ה-1 באוגוסט, מה שהופך הורדת ריבית ביולי לבלתי אפשרית," אמר טום אסיי מ-The Sevens Report. "ההשפעה המעשית של מדיניות המכסים הדחויה הזו באופן עקבי היא ירידה בסיכויים להורדת ריבית בספטמבר, מה שעשוי להשאיר את הריביות גבוהות לאורך זמן ולהגביר את הסיכון להאטה כלכלית."
19:39
מניית אם.פי. מטיריאלס מזנקת במעל 40% לאחר שפורסם שהחברה תקים מפעל חדש לייצור מגנטים מיסודות נדירים במסגרת עסקה של מיליארדי דולרים עם משרד ההגנה האמריקאי (DoD), כחלק ממאמצי ארה"ב לצמצם את התלות הזרה באלמנט קריטי זה.
על פי הודעת החברה, משרד ההגנה ירכוש מניות בכורה בשווי של 400 מיליון דולר ויקבל גם כתב אופציה, מה שצפוי להפוך אותו לבעל המניות הגדול ביותר בחברה.
הגבלות שהטילה סין באפריל - אשר שולטת על ייצור ועיבוד יסודות נדירים ברמה עולמית - הובילו בחודש שעבר לצניחה של 75% ביצוא מגנטים מיסודות נדירים מהמדינה.
בהמשך, ארה"ב וסין חתמו על הסכם שנועד לזרז את אישורי היצוא של יסודות נדירים.
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ הפעיל בחודש מרץ סמכויות חירום כדי לקדם ייצור מקומי של מינרלים קריטיים, כחלק ממאמץ רחב להתמודד עם השליטה הכמעט מוחלטת של סין בתחום זה.
מניית אם.פי נסחרת במחיר של 43 דולר - הרמה הגבוהה ביותר מאז אפריל 2022 וזינוק של 175% מתחילת השנה. שווי השוק שלה הוא כ-7 מיליארד דולר.
19:32
מנכ"ל ג'יי.פי. מורגן צ'ייס, ג'יימי דיימון, אמר היום כי לדעתו השווקים ממעיטים בהערכת הסבירות שהריביות בארה"ב ימשיכו לעלות - תרחיש שהוא תיאר כ"סיבה לדאגה".
"אני חושב שהסבירות לריביות גבוהות יותר - גבוהה ממה שאנשים אחרים מעריכים... השוק מתמחר סיכוי של 20%, אני הייתי מתמחר סיכוי של 40-50%," אמר דיימון באירוע שנערך במשרד החוץ של אירלנד.
"זו מבחינתי סיבה לדאגה." דיימון הוסיף כי לדעתו יש "שאננות בשווקים" בעקבות ההכרזות של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ על מכסים.
18:41
המסחר באירופה ננעל הערב במגמה מעורבת - בורסת לונדון עלתה ב-1.3% ולשיא כל הזמנים, פריז ב-0.3%, פרנקפורט ירדה ב-0.3%.
מניית בארי קלבאוט , הנסחרת בשווייץ, נפלה בחדות לאחר שחברת השוקולד דיווחה על ירידה של 6.3% במכירות בתשעת החודשים שהסתיימו ב-31 במאי, והעריכה ירידה של 7% בנפח המכירות לכל שנת הכספים.
מניות כרייה הובילו היום את העליות במדד Stoxx 600, כאשר הסקטור עולה ב-3.4%, ודוחף את מדד ה-FTSE 100 הבריטי מעל שיא תוך-יומי שנקבע במרץ.
מניית אנגלו אמריקן עלתה ב-4%, בעוד שמניות ריו טינטו ו-גלנקור עלו בכ-4% כל אחת. לכל החברות הללו פעילות משמעותית בתחום הנחושת - שוק אשר מתמודד כעת עם ההודעה של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ משלשום, לפיה יוטלו מכסים של 50% על מתכת זו החל מה-1 באוגוסט. ההודעה גרמה לעלייה חדה במחירי הנחושת בארה"ב, וסביר להניח שתאותת על תמיכה ממשלתית מוגברת בפרויקטים לכרייה במדינה.
18:06
יצרנית השוקולד האיטלקית פררו רוכשת את ענקית הדגנים דאבליו.קיי. קלוג בעסקה בשווי של 3.1 מיליארד דולר. העסקה הזו תאחד מותגים כמו Ferrero Rocher, נוטלה (Nutella) וטיק טק (Tic Tac) עם מותגי דגני בוקר כמו Frosted Flakes ו-Froot Loops.
קלוג, שמייצרת מותגי דגני בוקר אמריקאיים קלאסיים כמו Froot Loops ו-Frosted Flakes, הפכה לחברה עצמאית בשנת 2023 בעקבות פיצול. חברה ציבורית נפרדת בשם קלנובה (קלוג) מחזיקה כיום במותגי חטיפים כמו Pringles ו-Cheez-It. חברת Mars, בעלת המותג M&M, עמדה לרכוש את קלנובה בשנה שעברה תמורת 36 מיליארד דולר - בעסקה שעדיין לא הושלמה.
מניית דאבליו.קיי. קלוג ירדה בכ-2% מתחילת השנה, ושווי השוק של החברה עומד על כ-1.5 מיליארד דולר.
הרכישה על ידי Ferrero מצטרפת למגמה של קונסולידציה (מיזוגים ורכישות) בתחום המזון הארוז. צרכנים אמריקאים רבים נטשו את דגני הבוקר עתירי הסוכר לטובת אפשרויות שנחשבות לבריאות יותר, ואחרים עברו למותגים פרטיים (private label) בעקבות עליית האינפלציה בשנים האחרונות.
המהלך מחזק את שאיפותיה של Ferrero בשוק האמריקאי. במאי, החברה - שנחשבת ליצרנית הממתקים השלישית בגודלה בארה"ב - הכריזה על שורת מוצרים חדשים המותאמים לקהל המקומי, כולל ממרח נוטלה עם בוטנים וסוכריות טיק-טאק בטעם Dr Pepper.
18:01
בשוק החוב נרשמת כעת עלייה בתשואות האג"ח הממשלתיות האמריקאיות. הסוחרים מתכוננים להנפקה של 22 מיליארד דולר באג"ח ל-30 שנה - מהלך שיבחן את התיאבון לחוב ארוך טווח על רקע חששות מהחרפת הגירעון ומהשפעות כלכליות של מלחמת הסחר.
תשואת אג"ח ל-10 שנים עולה בארבע נקודות בסיס לרמה של 4.37%.
17:21
לאחר פתיחה יציבה, המסחר בניו יורק מתנהל כעת במגמה מעורבת - נאסד"ק יורד ב-0.4%, S&P 500 ב-0.1% ודאו ג'ונס עולה ב-0.2%.
המשקיעים מפנים כעת את תשומת לבם לעונת הדו"חות הרבעוניים לרבעון השני, שצפויה להתגבר בשבוע הבא. מניית חברת התעופה דלתא איירליינס מזנקת ב-11% ומושכת איתה גם את מניות אמריקן איירליינס גרופ ויונייטד איירליינס הולדינגס , דלתא פרסמה תוצאות טובות מהצפוי לרבעון השני והחזירה את תחזית הרווח שלה לשנת 2025.
מניית גאוזי הישראלית מזנקת בכ-14% לאחר שהיום היא הודיעה שאין לה כוונה לממש הנפקת ההון אותו תכננה. בעקבות אותה הגשת תשקיף מדף, היא נפלה ב-23% בימים האחרונים.
16:55
משרד העבודה האמריקאי דיווח ביום חמישי כי מספר הבקשות הראשוניות לדמי אבטלה ירד באופן מפתיע בשבוע שעבר, מה שמעיד על כך שקצב הפיטורים נותר נמוך.
מספר התביעות הראשוניות עמד על 227,000 (מותאם עונתית) בשבוע שהסתיים ב-5 ביולי - ירידה של 5,000 לעומת השבוע הקודם, ומתחת להערכת דאו ג'ונס שעמדה על 235,000. עם זאת, מספר הבקשות המתמשכות (שהן מדד למובטלים לטווח ארוך ומתפרסם בפיגור של שבוע) המשיך לעלות - והגיע ל-1.96 מיליון, עלייה של 10,000 - הרמה הגבוהה ביותר מאז 13 בנובמבר 2021 - מה שמעיד על כך שאבטלה ממושכת נותרת ברמה גבוהה.
16:30
המסחר בניו יורק נפתח בירידות קלות - נאסד"ק ללא שינוי, S&P 500 ב-0.1% ודאו ג'ונס ב-0.2%.
אתמול, מדדי S&P 500 ודאו ג'ונס רשמו את העליות הראשונות שלהם לאחר שני ימי ירידות - עם עלייה של 0.6% ו-0.5% בהתאמה, בעוד מדד הנאסד"ק זינק ב-0.9% וסגר בשיא חדש. העליות הללו הונעו על ידי אופטימיות בנוגע למסחר בתחום הבינה המלאכותית (AI), אשר הובילה את מניית אנבידיה לעלייה של כמעט 2% - מה שהפך אותה לזמן קצר לחברה הציבורית הראשונה שמוערכת בשווי שוק של 4 טריליון דולר.
הסנטימנט החיובי סביב הבינה המלאכותית סייע להעלאת המדדים, בזמן שהמשקיעים דחקו הצידה את ההתפתחויות האחרונות בנוגע למכסים שהכריז עליהם הנשיא טראמפ.
הנשיא דונלד טראמפ הודיע אתמול בערב כי מכס של 50% על יבוא נחושת לארה"ב ייכנס לתוקף ב-1 באוגוסט. בנוסף, טראמפ הכריז על מכס של 50% על ברזיל, בין היתר כתגובה לניסיונות המשפטיים נגד נשיא ברזיל לשעבר ז'איר בולסונארו בגין ניסיון לכאורה להפוך את תוצאות הבחירות ב-2022. טראמפ הוסיף כי המהלך נובע גם מ"יחסי סחר מאוד לא הוגנים" עם ברזיל, וציין שהם "רחוקים מלהיות הדדיים".
נשיא ברזיל הנוכחי, לואיס אינסיו לולה דה סילבה, אמר לאחר מכן כי המדינה תגיב להיטל של 50% בהתאם לחוק ההדדיות הכלכלית שלה. תעודת הסל iShares MSCI Brazil (סימול: EWZ) ירדה ב-2% במסחר המוקדם.
לפני ההכרזה על המכסים נגד ברזיל, שלח טראמפ מכתבים שהכתיבו שיעורי מכס חדשים על יבוא ממדינות נוספות - לפחות שבע - ולאחר מכן, מוקדם יותר השבוע, שלח מכתבים עם שיעורי מכס חדשים גם למנהיגים של 14 מדינות נוספות, בהן יפן ודרום קוריאה. כל המכסים צפויים להיכנס לתוקף ב-1 באוגוסט.
15:59
המניות האירופיות נותרות ברובן בטריטוריה חיובית זה היום הרביעי ברציפות. לונדון מובילה את העליות עם 1%, פריז ב-0.3% ופרקפורט ללא שינוי. כל זאת למרות רצף עדכונים בנוגע למכסים אמריקאיים, אם כי עדיין לא התקבלה החלטה בנוגע לאיחוד האירופי, בעוד גורמים מנסים לגבש מסגרת להסכם סחר.
מניית בארי קלבאוט , הנסחרת בשווייץ, יורדת ב-17% לאחר שחברת השוקולד דיווחה על ירידה של 6.3% במכירות בתשעת החודשים שהסתיימו ב-31 במאי, והעריכה ירידה של 7% בנפח המכירות לכל שנת הכספים. ההכנסות זינקו ב-56.7% בתקופה המדווחת, שכן החברה העבירה לצרכנים עלייה שנתית של 43% במחיר הממוצע של פולי הקקאו. החברה ציינה כי היא מצפה ש"מחירי הפולים יישארו גבוהים ובלתי יציבים", וביחד עם אי הוודאות לגבי מכסי המגן בארה"ב - הביקוש נפגע.
מניות כרייה מובילות את העליות במדד Stoxx 600, כאשר הסקטור עולה ב-3.4%, ודוחף את מדד ה-FTSE 100 הבריטי מעל שיא תוך-יומי שנקבע במרץ.
מניית אנגלו אמריקן עולה ב-5%, בעוד שמניות ריו טינטו ו-גלנקור עולות בכ-4% כל אחת. לכל החברות הללו פעילות משמעותית בתחום הנחושת - שוק אשר מתמודד כעת עם ההודעה של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ משלשום, לפיה יוטלו מכסים של 50% על מתכת זו החל מה-1 באוגוסט. ההודעה גרמה לעלייה חדה במחירי הנחושת בארה"ב, וסביר להניח שתאותת על תמיכה ממשלתית מוגברת בפרויקטים לכרייה במדינה.
14:53
תמה סאגת "גלולת הרעל" בחברת האדטק הישראלית פריון נטוורק . החברה הודיעה היום על ביטול מנגנון גלולת הרעל שאומץ לפני כשלושה חודשים, ועורר את חמתם של משקיעים ישראלים - תחילה ווליו בייס ולאחרונה גם הפניקס. שני הגופים פנו באמצעות משרד עוה"ד הרצוג פוקס נאמן לחברה ודרשו לכנס אסיפה שלא מן המניין ובה להצביע על ביטול המנגנון ולקבוע שמנגנון כזה יאומץ רק באישור בעלי המניות בעתיד.
13:53
מניית דלתא איירליינס מזנקת במסחר המוקדם בוול סטריט בכ-10%, לאחר שחברת התעופה קיצצה את תחזית הרווח שלה לשנת 2025 עקב ביקוש נמוך מהצפוי השנה. עם זאת, תחזית הנסיעות של חברת התעופה לקיץ עלתה על הציפיות המוקדמות. דלתא, צופה רווח מתואם למניה בטווח של 1.25 ל-1.75 דולר ברבעון השלישי, בהשוואה לתחזית האנליסטים שעומדת על 1.31 דולר למניה. כמו כן, היא אמרה שהיא צופה עלייה בהכנסות של 4%, מעל התחזיות המוקדמות שציפו לעלייה של 1.4%.
12:25
ישראליות בוול סטריט שמרכזות עניין:
מוביליאיי יורדת בכ-2% במסחר המוקדם לאחר שצללה אמש ב-7%. על רקע המגמה, התמחור של מכירת מניות מובילאיי על-ידי אינטל נקבע על 16.5 דולר למניה, דיסקאונט של 11.5% על מחיר המניה בנעילה שלשום (ג'). אינטל מוכרת 50 מיליון מניות מובילאיי בסכום כולל של 825 מיליון דולר, ויש לה אפשרות למכור עוד 7.5 מיליון מניות בעוד כ-124 מיליון דולר. במקביל, מובילאיי רוכשת כ-6.2 מיליון מניות של עצמה מאינטל תמורת כ-103 מיליון דולר. מניית מובילאיי נפלה אתמול (ג') ב-7.1% לאחר הדיווח על מכירת המניות.
לצד זאת, גולדמן זאקס הוריד את ההמלצה שלו למניית סולאראדג' מ"קנייה" ל"נייטרלי", משיקולי תמחור. מחיר היעד נותר ללא שינוי, 27 דולר, דומה למחיר המניה בנאסד"ק. הורדת ההמלצה מגיעה לאחר שמניית סולאראדג' זינקה בכ-70% תוך קצת יותר משלושה שבועות ויותר מהכפילה את עצמה מאז שגודלמן העלה את ההמלצה לקנייה בסוף 2024.
10:45
יום המסחר באירופה מתנהל לפי שעה במגמה חיובית. הדאקס עולה ב-0.4%, הקאק מוסיף לערכו 0.7% והפוטסי הבריטי עולה ב-1%.
החוזים העתידיים בארה"ב נסחרים בירידות קלות.
09:11
הבוקר (ה') באסיה, המדדים המרכזיים נסחרים במגמה מעורבת. ניקיי יורד ב-0.5%, בורסת שנגחאי עולה ב-0.4%, ההנג סנג מוסיף לערכו 0.1% ומדד הקוספי עולה ב-1.2%.
החוזים העתידיים בארה"ב נסחרים בירידות שערים קלות.
מלחמת הסחר עלתה שלב נוסף אתמול לאחר שהנשיא טראמפ הכריז על העלאת מכסי ייבוא לארה"ב למדינות נוספות וביניהן - הפיליפינים, ברוניי, מולדובה, אלג'יריה, עיראק ולוב. טראמפ רמז על המהלך כבר ביום שלישי וכתב באתר המדיה החברתית שלו כי יפרסם לפחות 7 מכתבים חדשים המודיעים למנהיגים כי היצוא שלהן לארה"ב יעמוד בפני מכסים חדשים גבוהים החל מה-1 באוגוסט. המכתבים היום מצטרפים לשורת המכתבים ששלח השבוע למנהיגי יפן, דרום קוריאה, מלזיה, קזחסטן, דרום אפריקה, לאוס, מיאנמר, בוסניה והרצגובינה, תוניסיה, אינדונזיה, בנגלדש, סרביה, קמבודיה ותאילנד. שיעורי העלאת המכסים עבור כל מדינה נעים בין 20% ל-40%. במכתבים צוין כי ארה"ב "אולי" תשקול להתאים את רמות המכס החדשות, "בהתאם ליחסים שלנו עם מדינתכם".
למרות ההסלמה בגזרת הסחר בארה"ב, אמש (ד') בוול סטריט, יום המסחר ננעל במגמה חיובית. נאסד"ק עלה ב-1%, S&P 500 הוסיף לערכו 0.6% והדאו ג'ונס עלה ב-0.5%.
את עניין המשקיעים ריכזה אנבידיה שעלתה בכ-2% ורשמה שיא חדש כשהגיעה לשווי שוק של 4 טריליון דולר - הגבוה ביותר שנרשם אי פעם . בשבוע שעבר שברה את השיא לראשונה לאחר ששווי השוק שלה כבר הגיע ל-3.92 טריליון דולר. בכך עקפה את השיא ההיסטורי של אפל - 3.915 טריליון דולר שנרשם בסוף 2024. מיקרוסופט שנייה כעת עם שווי שוק של כ-3.7 טריליון דולר, אפל שלישית, 3.2 טריליון דולר.
גם מיקרוסופט בלטה לחיוב לאחר שקיבלה העלאת דירוג מבית ההשקעות אופנהיימר, מה שמחזק את הקונצנזוס ההולך וגדל בוול סטריט שלפיו ענקית התוכנה נמצאת בעמדה חזקה בתחום הבינה המלאכותית. האנליסט בריאן שוורץ שידרג את ההמלצה ל-Outperform (תשואת יתר) מ-Perform, בטענה כי מחיר המניה הנוכחי - 496.62 דולר - אינו משקף באופן מלא את פוטנציאל העלייה שטמון למיקרוסופט בתחום ה-AI, על אף שהמניה כבר הניבה ביצועים עודפים השנה ונמצאת סמוך לשיא כל הזמנים.
"המשך הצמיחה החזקה בעסקי ה-AI של החברה עדיין לא מגולם במלואו במחיר המניה, כמו גם האצה מחודשת בצמיחה של Azure בשנת הכספים 2026", כתב בהתייחסו לפלטפורמת מחשוב הענן של החברה. לדבריו, "ההתמקדות של המשקיעים בזרם ההכנסות מה-AI של מיקרוסופט רק תגבר כל עוד הצמיחה של Azure תישאר חזקה".
בארה"ב לעומת זאת נרשמו ירידות באג"ח הממשלתיות, כאשר התשואה ל־30 שנה התקרבה לרמה של 5%. באגרת ל־10 שנים נרשם יום חמישי ברציפות של עלייה בתשואה, שהגיעה לשיא של שלושה שבועות (4.42%). במקביל, הנפקה אמריקאית של אג"ח לשלוש שנים בהיקף של 58 מיליארד דולר זכתה לביקוש.
הבוקר (ה'), תשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב יורדות קלות.
בשוק הסחורות התחוללה דרמה במחירי הנחושת בארה"ב, שזינקו לשיא כל הזמנים לאחר שהנשיא דונלד טראמפ הודיע על מכס של 50% על יבוא המתכת . המחירים של חוזי הנחושת נסוגו מעט ביום ד' לרמה של כ־5.5 דולר לפאונד, אך עדיין מדובר בקפיצה של כ־8% בתוך שבוע.
הביטקוין חזר להיסחר ברמה שנראתה לאחרונה בחודש מאי האחרון - 111 אלף דולר למטבע, ומטפס הבוקר (ה') בכ-2%.
אמש (ד') פורסם פרוטוקול החלטת הריבית של הפד שהתקיימה בחודש יוני, אז החליטו חברי הפדרל רזרב להותיר את הריבית על כנה. מהפרוטוקול עולה כי נרשמו חילוקי דעות בין חברי הפד לגבי מידת האגרסיביות שבה יהיו מוכנים לקצץ את הריבית, בין חששות לגבי אינפלציה המונעת על ידי מכסים לבין סימנים לחולשה של שוק העבודה וחוזקו הכלכלי של המשק האמריקאי.
עוד עלה מפרוטוקול הפגישה כי קובעי המדיניות החזיקו בעמדה של "נמתין-ונראה" לגבי תנועות ריבית עתידיות. הפגישה הסתיימה בהצבעה פה אחד של חברי ועדת השוק הפתוח של הפדרל ריזרב להותיר את הריבית המרכזית של הבנק המרכזי בטווח שבין 4.25% ל-4.5%, שם היא נמצאת מאז דצמבר 2024.
עם זאת, סיכום הישיבה הצביע גם על מחלוקת גוברת לגבי האופן שבו יש להמשיך את המדיניות מכאן. "רוב המשתתפים העריכו כי הפחתה מסוימת עוד השנה תהיה ככל הנראה מתאימה", נכתב בפרוטוקול, שכן גורמים רשמיים ראו בלחצי אינפלציה המונעים על ידי מכסים פוטנציאליים "זמניים וצנועים" בעוד שהצמיחה הכלכלית וגיוסי העובדים עלולים להיחלש. עם זאת, עד כמה רחוק הפחתות הריבית יכולות להגיע היה נושא לוויכוח.
בהמשך היום (ה'), לא צפויים להתפרסם נתוני מאקרו משמעותיים מלבד שיעור האינפלציה בגרמניה.
באופנהיימר מציינים כי הם חיוביים לגבי שוק הסייבר הגלובלי. להערכתם, הענף שמוערך בכ-190 מיליארד דולר ב-2024 צפוי להציג צמיחה שנתית ממוצעת של כ-13% בשנים הקרובות ולהגיע לכ-300 מיליארד דולר ב-2028, על פי חברת המחקר Gartner. בסקירה שפרסמו ציינו כי פלחי השוק המובילים בענף הסייבר הנם תחום השירותים (כ-74 מיליארד דולר), תחום אבטחת נקודות קצה (endpoint security, כ-31 מיליארד דולר) ותחום אבטחת רשתות ארגוניות (Network Security, כ-28 מיליארד דולר). "התחומים הצומחים ביותר בענף הסייבר הנם תחום אבטחת הענן (Cloud Security, כ-10 מיליארד דולר בלבד עם צמיחה מעל 25%) ותחום אבטחת דאטה (Data Security)", הסבירו.
באופנהיימר מונים מספר סיבות לצמיחה שהענף צפוי להציג: עלייה במספר ובעוצמת פריצות אבטחת מידע (כולל מתקפות על תשתיות קריטיות, הגברת הרגולציה של סודיות ופרטיות, המחייבת הקמת מערך סייבר בכל ארגון,מעבר ארגונים לסביבת הענן, לפלטפורמות דיגיטליות ולעבודה מרחוק - מגמה המרחיבה את היקף החשיפה מעבר לסביבת on-premise מסורתית ומגדילה את נקודות המגע ועוד.
עוד הם מדגישים כי "מהפכת ה-AI מציבה בהקשר זה אתגר נוסף עבור הארגונים, בשל גידול מואץ במספר בוטים ותהליכים וירטואליים בענן, שעלולים לשמש כנקודות פריצה פוטנציאלי. העלייה בחשיבות נושא הסייבר, בשילוב עם אופי מפוזר של שוק זה והעדר שחקני העל בקרב חברות הענק, מספקת רוח גבית לפעילות מיזוגים ורכישות (M&A) ענפה בתחום הסייבר. היקף עסקאות M&A במגזר הסייבר הסתכם ב 2024 בלמעלה מ-50 מיליארד דולר, כולל רכישת WIZ הישראלית ע"י גוגל בהיקף שיא של 32 מיליארד דולר. אנו צופים המשך תהליך קונסולידציה בתחום, תוך דגש על חברות צמיחה.
לבסוף הם מציינים לחיוב מספר מניות מובילות בתחום: חברת אבטחת רשתות ארגוניות פורטינט, מובילת תחום הסייבר בענן זיסקיילר, מובילת תחום אבטחה פנים-ארגונית אוקטה וכן חברת סנטינל וואן, שחקנית ישראלית בתחום אבטחת נקודות קצה. "בנוסף לחברות הנ"ל, אנו ממשיכים להמליץ על מובילות הענף פאלו אלטו, קראודסטרייק וסייברארק הישראלית", ציינו.