גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הדינמיקה בין רותם סלע וליאור רז עושה את "אוףרוד" - ואת הבאזז המבוקש

זאת הפעם הראשונה שנטפליקס משקיעה בהפקה של דוקו ריאליטי ישראלי ונראה שזה משתלם לה ● כשסלע ורז נשלחים לנופים היפים ביותר, מה שתופס את העדשה הם דווקא היחסים המעניינים בין השניים שמייצרים אותנטיות ומעלים שאלות עמוקות

ליאור רז ורותם סלע. מסע אינטימי / צילום: באדיבות נטפליקס
ליאור רז ורותם סלע. מסע אינטימי / צילום: באדיבות נטפליקס

רותם סלע מחליפה את הפרטנר הקבוע שלה על המסך, אסי עזר, בפרטנר שכבר יצא לה לעבוד איתו בעבר - השחקן והיוצר ליאור רז ("פאודה"). השניים הכירו לפני שנתיים בצילומי הסדרה "גוף שלישי" והחליטו ליצור את הסדרה "אוףרוד" לצד אבי יששכרוף, שחתום אף הוא על ההצלחה של פאודה. אוףרוד מוציאה את הצמד מגבולות הארץ אל מרכז אסיה, והציפייה היא כמובן לנוף ירוק ולמפגש עם המסורת והתרבות של המקום. אבל המוקד של התוכנית הוא לא הנופים היפים, אלא השיח הטיפולי והדינמיקה בין השניים.

כמו פחמימה ריקה: "פורני" מבקשת להקסים אבל לא מצליחה באמת לגעת
"העיר שלנו": הגברים מנהלים את העולם התחתון, הנשים מניעות את העלילה

רז וסלע, שגילמו בעבר דמויות שביניהן שורר מתח רומנטי ומיני, וכעת עוזבים כל אחד את בן ובת זוגו בבית ויוצאים למסע אינטימי. הצפייה חושפת חברות מרגשת, אמיתית ואותנטית ביניהם. רז, שמספר שגדל במדבר, רוצה לממש את המשיכה שלו לטיולים ולהרפתקאות, ואילו סלע רוצה שלווה מהחיים התובעניים הכוללים את שלושת ילדיה.


המסע כשלעצמו מעורר שאלות עמוקות בקרב השניים, נוכח ההתנתקות מהאינטנסיביות במדינה שלנו, מהפוליטיקה ומהחדשות אל הטבע הפראי. כך, במעין טיול אחרי צבא, מתגבשת סדרה מעניינת שמציפה נושאים כמו חברות, פרסום, פחדים, משפחה וכאב.

כשחושבים על סצנות כמו הוידוי של סלע על סבה שהתאבד בצעירותה, אי אפשר להתעלם מהשיח התרפויטי בתוכנית. מישל פוקו דיבר על השיח הטיפולי שהשתלט על מוסדות ציבוריים כדוגמת הפסיכיאטריה, הרפואה והמיניות בעידן המודרני. אווה אילוז הישראלית התכתבה איתו אחרי שנים ארוכות והשתמשה במושג "השיח הפסיכולוגי", כשהדגש שלה היה התרבות הפופולרית שהפכה לשיח מרכזי שבאמצעותו אנשים מפרשים את רגשותיהם וזהותם. בכך, היא משמשת ככלי חברתי של שליטה והפנמה. כחלק מכך אילוז מדברת על האופן בו הפסיכולוגיה חדרה לחיי היומיום ולמקומות כמו תוכניות טלוויזיה.

ואכן, תוכניות מציאות שונות כוללות שיח עם מטפל, החל מ"חתונה ממבט ראשון", שבה מלווים את המשתתפים מטפלים, ועד "האח הגדול", שבה הדמות הבלתי נראית משמשת כמעין פסיכולוג של המתמודדים. ואם אין גורם כזה, צפוי שיגיע לרוב איזה סיפור עצוב ומרגש שמחבר את הצופים. רק צריך איזו משימה כמו "לבשל את הבית" במאסטר שף - והדמעות רצות.

באוףרוד אנחנו לא רואים ממש את הפסיכולוג המלווה את השניים, ואולי כאן ניכר רעיון אחר של פוקו - פרקטיקת הווידוי ואיך אנשים מייצרים את הזהות שלהם כשהם מתוודים בפני גורמים של הממסד. השיחות העמוקות שמובאות על רקע פסטורלי ורחוק בהחלט עושות את העבודה, כנראה יותר מכל עץ מלבלב או נוף מרהיב. רק שהיינו מצפים לראות גם את הטיול עצמו באופן עמוק יותר.

תקציר העלילה

סלע ורז יוצאים למסע מאתגר פיזית ונפשית בן 25 יום בקסחטן ובקירגיסטן, בגי'פ 4X4 . את השניים מלווה פסיכולוג שמדבר איתם על הקשיים והסוגיות שעולים במהלך הטיול.

הדיבור ברשת

אוףרוד בקושי הספיקה לעלות, וכבר עוררה סערה ויראלית סביב דיון המציב במרכזו נושאים של הורות, דימוי גוף ומיניות. רז שואל את סלע אם תרשה לבתה להשתתף בקמפיין הלבשה תחתונה בגיל 15, היא ממהרת לענות שכן, וכשדנים בסוגיות לבוש (שניהם הורים לבנות) רז מקשה לגבי התגובה הגברית האפשרית. סלע פוצחת במניפסט פמיניסטי: "היא הולכת איך שבא לה, איך שמרגיש לה. ואתה אומר לה: 'זה מיני. יש ילד בן 13 שהוא מבולבל והוא יחשוב עלייך בתור אובייקט מיני עכשיו. את קחי אחריות עליו'. ז*ן עליו. הוא ייקח אחריות עליו. אני אעשה מה שבא לי. בחיים שלך אל תעיר לילדה שלך על איך שהיא הולכת, בטח לא בגיל הזה".

התגובות להטו: שלל טוקבקים היללו את סלע והודו לה על השמעת הקול החשוב, מנגד היו שהתרעמו על חוסר האחריות וטענו שבחירה כזאת מתכחשת לאופן שבו העולם עובד. הבאזז שיחק לטובת הסדרה והוכיח שיש בה שיח מעניין, שלא מגיע הרבה פעמים למסך הישראלי.

ספוילר

בפרק החמישי אנחנו מגיעים לכפר מרוחק, ובו שאמאן מקומי מסביר לשניים שהם היו מחוברים בחיים קודמים בחיבור רוחני עמוק.

ביקורות מהעולם

באתר התרבות והפופ האמריקאי Decider שיבחו את התוכנית על כך שהיא לא רק תוכנית מסעות ועל ההגעה של סלע ורז אל מחוץ לאזורי הנוחות שלהם. בנוסף, התייחסו לנופים ולצילום ש"נראה כמו טבע נשיונל ג'אוגרפיק, בצורת ריאליטי אנושי".

3 דברים שכדאי לדעת

● סלע ורז נסעו 3,500 ק"מ לאורך קירגיסטן וקזחסטן, בתנאי שטח רציניים שכוללים שבילי עפר, בוץ ומזג אוויר מכביד.

● נכון לעכשיו לא פורסם רשמית שמו של הפסיכולוג שמלווה את הסדרה. כל הפרסומים מתארים אותו כמטפל אישי או פסיכולוג, מבלי להזכיר את שמו. מה רע בקצת מסתורין.

● זו הפעם הראשונה שנטפליקס משקיעה בהפקה ישראלית של דוקו ריאליטי שלא שודרה קודם בארץ, אלא הישר בשירותי הסטרימינג שלה.

עוד מהז'אנר

מתחילים מאפס (Stripped ,2015) - זיכיון טלוויזיה דני ששודר לראשונה בשנת 2015 ומאוחר יותר נוצרו לו גרסאות בינלאומיות שונות, בארץ היא נקראה "מתחילים מאפס". במסגרת התוכנית מספר משתתפים מאבדים את כל רכושם, ואפילו הבגדים שלהם מאוחסנים במכולה רחוקה. בכל יום למשך תקופה, עליהם להוציא פריט אחד ממנה ולנסות להסתדר בעולם חסרי כל. הדמיון ל"אוףרוד" טממון בהוצאת המשתתפים מחוץ לאזור הנוחות שלהם.

גולשי ספות (2013) - דוקו ריאליטי ישראליי שלוקח אנשים למסע בעולם, כאשר המשתתפים לא יודעים לאן והיכן הם עומדים לישון. בין המשתתפים בסדרה: יעל פוליאקוב, אפרת גוש ומרסל מוסרי, וגם מאור ברוכמן, שהודחה לא מזמן מבית "האח הגדול". גם במסגרת זו המשתתפים חווים מסע במקומות זרים, הכרוך בהתמודדות נפשית ופיזית.

סדרה לחזור אליה

גוף שלישי


משודר:
קשת 12
זמן עלייה: 2023
מספר עונות: 1

הסדרה מגוללת את סיפורם של אלי (רותם סלע) ועידו (יהודה לוי) שלא מצליחים להיכנס להריון. אחרי עשרות טיפולי פוריות הם מחליטים לפנות לפונדקאות. תומר חמו (ליאור רז) הוא במאי קולנוע שעומד להוציא לאור ספר, וההיכרות בינו לבין אלי נוצרת כשהיא נבחרת לעורכת הספרותית שלו.

סדרה לחכות לה

חזי ובניו

View this post on Instagram

A post shared by HOT (@hot_il)


תשודר:
הוט
זמן עלייה: מהלך יולי
מספר עונות: עונה 1
מספר פרקים: 8

טלנובלה קומית על משפחה עירקית חזי הוא אב לארבע בנות המנהל מוסך בשם "חזי ובניו". אלי, בת הזקונים, הורסת בטעות את החתונה של אחותה. לאור זאת מתבשרות נשות המשפחה על קללה משפחתית - עד שאלי הקטנה לא תתחתן, אף אחת לא תעשה זאת. נשים הקשורות במשפחה יוצאות למסע במטרה להסיר את הקללה.

עוד כתבות

ראש ממשלת בריטניה קיר סטארמר / צילום: ap, Kin Cheung

הבריטים מחוץ למלחמה: רה"מ קיבל ייעוץ שהיא מנוגדת לחוק הבינ"ל

הלייבור "גאים לא להיות מעורבים בתקיפה לא-חוקית", דווח בבריטניה, בעוד שר ההגנה אמר בראיון כי טילים שוגרו מאיראן לעבר קפריסין, אך לא בטוח שכוונו לאי ● ביקורת ב"טלגרף" השמרני: "המשטר האכזרי ביותר בעולם נמצא לפני קריסה - ולבריטניה אין שום חלק בכך"

מעבר הגבול בטאבה / צילום: יוד צילומים

בארקיע הכל אזל, אל על הודיעה על היעדים: איך אפשר לחזור לישראל?

בחברות התעופה הישראליות נערכים לקראת מבצעי חילוץ ישראלים מחו"ל לנתב"ג ● על פי ההערכות, מדובר בלמעלה מ-100 אלף ישראלים שיזדקקו לחילוץ ● באל על ובישראייר נערכים קודם כל לחילוץ לקוחות החברה ללא עלות, בארקיע נוקטים בגישה שונה ומאפשרים לציבור הרחב לרכוש כרטיסים

אזור פגיעת הטיל האיראני בתל אביב / צילום: ap, Oded Balilty

הסיוע המיידי למפונים במלחמה עם איראן: 500 שקל בלבד

משרדי ראש הממשלה, האוצר והפנים הודיעו כי אושר מתווה פיצוי מיידי למי שבתיהם נפגעו במהלך המבצע כך שאינם ראויים למגורים: 500 שקל לתושב ו-1,500 שקל לרשות המקומית ● המתווה דומה לזה שאושר במהלך מבצע "עם כלביא" ביוני האחרון

קיר סטארמר בהצהרתו על המצב במזרח התיכון / צילום: ap, Jonathan Brady

יבשת חצויה: חילוקי הדעות באירופה ומי הוציאו הודעות גינוי נגד ישראל וארה"ב

אירופה ניצבת מול המלחמה באיראן ללא עמדה אחידה: חלק מהמדינות מגנות את טהרן, אחרות מבקרות את ישראל וארה"ב, ורובן קוראות להרגעת הרוחות ● בעוד האיחוד האירופי עצמו נדחק לשוליים ומסתפק בהצהרות זהירות על דיפלומטיה וחוק בינלאומי

חלון הראווה של חנות iBags שנופץ / צילום: אורון גנץ

החנות נפגעה מטיל, הבעלים שרק סיים מילואים ראה מרחוק איך בוזזים אותה

בעלי רשת חנויות iBags ראה דרך מצלמות האבטחה שחלונות הראווה של הסניף התל אביבי שלו נופצו מההדף של אחד הטילים האיראנים - ולהפתעתו גילה כי לאחר מכן שלושה אנשים נכנסו לחנות הפרוצה ובזזו אותה

פגיעה של טיל איראני בבניין בתל אביב / צילום: כב''ה

הבית שלכם נפגע במלחמה? זה הדבר הראשון שאתם צריכים לעשות

אנשים שביתם נפגע בעם כלביא נותנים טיפים לנפגעים החדשים ● מה כדאי לדעת לפני שמטפלים בבית שנפגע מטיל איראני ומה אומרים המומחים? ● גלובס עושה סדר

כוונת SMASH X4 של סמארט שוטר מותקנת על נשק / צילום: אתר החברה

בצל המלחמה: יצרנית הכוונות מקיבוץ יגור הונפקה לפי שווי של 640 מיליון שקל

יצרנית הכוונות סמארט שוטר השלימה גיוס של 200 מיליון שקל, כחלק מהנפקה ראשונית של מניותיה ● במסגרת המהלך, בעלי המניות הזרים והמייסדים מכרו מניות בהיקף של כ-60 מיליון שקל ● וגם, עם כמה כסף נפגש האלוף במילואים ניצן אלון?

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Alex Brandon

טראמפ אסר שימוש בקלוד, אך הוא כיכב במתקפה על איראן

שעות לאחר שהנשיא הורה להפסיק את ההתקשרויות עם החברה ולהגדירה כסיכון בשרשרת האספקה, נעשה שימוש במודל קלוד בתקיפה באיראן ● במקביל חתמה OpenAI על הסכם חדש עם הפנטגון, בצל ביטול החוזים עם אנתרופיק

המומחים מסבירים - כך חיסול חמינאי ישנה את המציאות / צילום: Shutterstock

"תם עידן באיראן": המומחים מעריכים - כך המשטר יקרוס

החיסול ההיסטורי של המנהיג העליון עלי חמינאי דוחף את איראן לצומת של הכרעות ● מי יהיה היורש, איך מדיניות החוץ האיראנית תשתנה - ומה יקרה למנגנון הדיכוי הפנימי? ● המומחים מנתחים את ההתפתחויות ומעריכים: בלי השינויים האלה, המשטר האיראני יקרוס ● גלובס עושה סדר

איך תגיב הבורסה למלחמה מול איראן / צילום: Shutterstock

המומחים אופטימיים לגבי כיוון השווקים במלחמה. מה בכל זאת יכול לשבש את המצב?

מתן שטרית, הפניקס: "אחרי שהאבק שוקע, השווקים נוטים לחזור למגמה חיובית" ● מודי שפריר: "המגמה בתחילת המסחר תלויה בתוצאות שילכו ויתבהרו לגבי הצלחת המתקפה" ● אלדד תמיר: "בטווח הקצר מחירי האנרגיה יעלו, הדולר צפוי להתחזק והבורסות ירדו"

עליות בבורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

אופוריה בבורסה: המדדים מזנקים ביותר מ-4%; מניות הביטוח מובילות את העליות

מדד ת"א 35 מזנק במעל ל-4% ● בעולם: ירידות חדות באירופה ובחוזים בוול סטריט ● המשקיעים בורחים לנכסי חוף מבטחים - מחירי הנפט והזהב מזנקים ● הדולר מתחזק בעולם, אך נחלש מול השקל ● מיטב: שוק האג"ח בעולם עבר לתפקד כמגן מפני עלייה בסיכון ● סיגמא-קלאריטי: יש מקום רב לאופטימיות ביום שאחרי

צילומים: שלומי יוסף, איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הטבות הבנקים במלחמה: דחיית תשלומים, הלוואות ללא ריבית ותוספת גלישה לתקועים בחו"ל

הגופים הפיננסיים מציעים הקלות לאוכלוסיות השונות ● בנק לאומי מציע הקפאת משכנתא לשלושה חודשים; בנק הפועלים מציע חבילת גלישה והגדלת מסגרות בכרטיסי אשראי לשוהים בחו"ל; וישראכרט מציעה מוקד ייעודי לשוהים בחו"ל ודחיית הלוואות

אזור נפילת טיל איראני במרכז הארץ / צילום: ap, Oded Balilty

רשות המסים פתחה מחדש את "המסלול המהיר" להגשת תביעות לנזק ישיר עד 30 אלף שקל

במסגרת מסלול זה ניתן לקבל אישור על תביעה ללא המתנה לשמאי, עד 7 ימים מהשלמת התביעה על כל פרטיה ● המסלול מיועד להגשת תביעות בגין נזק למבנה ותכולה בלבד בסכום שאינו עולה על 30 אלף שקל לניזוקים פרטיים או עסקיים

עשן בטהרן לאחר התקיפה המשולבת של ישראל וארה''ב / צילום: AP

"אנשים ברחוב מחייכים זה לזה": איך העם האיראני מגיב למלחמה

הפעולה הצבאית של ארה"ב וישראל עוררה בהלה למזון, מים ומחסה ● חלק מאזרחי איראן מודאגים, אך רובם התעודדו מן הדיווח על מותו של מנהיג המדינה: "אני בוכה משמחה. עוד דיקטטור איננו"

אזור הפגיעה הישירה בבית שמש / צילום: דוברות מד''א

הפגיעה הישירה במקלט בבית שמש: "תרחיש נדיר אבל אפשרי"

המהנדס הראשי של פיקוד העורף לשעבר: "בשימוש בטילים מהסוג שראינו לאחרונה, פגיעה ישירה הופכת לשאלה של 'מי ישב איפה ובאיזו תנוחה'"

שדה התעופה בדובאי לאחר פגיעת הטיל האיראני / צילום: ap, Altaf Qadri

"סוף עידן היציבות והשקט": מדינות המפרץ סופגות נזקים של מיליארדי דולרים

מדינות המפרץ, שניסו לשמור על ניטרליות יחסית במערכה, מוצאות עצמן בחזית האש -מאות שיגורים, עשרות פגיעות ישירות ונזק למלונות, מגדלי יוקרה ותשתיות תעופה ● ההסלמה מטלטלת את מנועי הצמיחה המרכזיים של המפרציות ומציבה סימן שאלה מעל המודל הכלכלי שבנו על יציבות, יוקרה וביטחון

יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ בפגישתם בבית הלבן בנובמבר / צילום: ap, Mark Schiefelbein

המדינה המפתיעה שתמכה בתקיפה באיראן והסכסוך שיכול להגיע לקיצו

"סעודיה שוקלת צעדיה מחדש לאחר המתקפה האיראנית", אומר לגלובס מומחה למפרץ הערבי ● מה מנחה את ריאד, איך משפיע המשבר מול איחוד האמירויות ולמה יורש העצר הסעודי מעדיף שהמשטר יפול?

חניה בתל אביב / צילום: Shutterstock, Adi Shpigel

בשיא המלחמה: הצעד של העיריות שיסייע לתושבים ולמבקרים

החל מהיום (א') תושבים ומבקרים בתל אביב יזכו לחניה חינם בכחול לבן - באמצעות האפליקציות פנגו וסלו ● גם בירושלים, בכפר סבא, בחיפה ובקריית אתא פתחו במהלך דומה: "מחויבותנו העליונה היא להקל על הנטל ולהעניק לתושבים שקט נפשי ככל הניתן", אמר ראש העיר

מטוס הקרב הטורקי KAAN / צילום: Reuters, Anadolu

מטוס העתיד של ארדואן, הרוכשת המפתיעה וההתנגדות האמריקאית

התעשיות הביטחוניות הישראליות מגבירות מאמצים באמריקה הלטינית, רפאל מקימה מפעל מנועים רקטיים בארה"ב, מפרולייט משיקה סמן לייזר חדש, וטראמפ מפעיל לחץ נגד עסקת מטוסים טורקית לסעודיה ● כל מה שקרה השבוע בתעשיות הביטחוניות עוד לפני שפרצה מלחמה

ראש ממשלת בריטניה כאשר ביקר בעבר בבסיס חיל האוויר הבריטי ארקוטירי שבקפריסין / צילום: ap, Kirsty Wigglesworth

כטב"ם מתאבד התפוצץ בבסיס בריטי בקפריסין, ועדיין לונדון מנסה להתרחק מהמלחמה

בסיס חיל אוויר בריטי בקפריסין, הותקף על ידי כטב"ם שנשלח מאיראן או חיזבאללה ● למרות האירוע התקדימי, ראש ממשלת בריטניה הבהיר כי מדינתו "לא תהיה מעורבת במתקפה על איראן"