גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

2.3 מיליון שקל בממוצע לדירה: מה אפשר לקנות במחיר הזה ברחבי הארץ?

המחיר הממוצע של דירת מגורים זינק בתוך עשור מ־1.46 ל־2.36 מיליון שקל, ומה שניתן לקנות בסכום זה בירושלים שונה מאוד ממה שניתן לקנות באילת או בחיפה ● יצאנו לבדוק איזה נכס תוכלו לרכוש בערים מרכזיות בארץ בסכום זה

דיור. מחיר ממוצע / איור: גיל ג'יבלי
דיור. מחיר ממוצע / איור: גיל ג'יבלי

מחיר דירה ממוצעת שנרכשה ברבעון הראשון של השנה היה לפי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (הלמ"ס) 2.36 מיליון שקל. מדובר בסכום לא מבוטל שלא בהכרח נגיש לכל משפחה בישראל, ובדיקה שערכנו מעלה - ולא במפתיע - שבאזור המרכז גם בסכום זה לא פשוט למצוא דירה ברמה גבוהה שתתאים למשפחה.

נראה כי ככלל, הערים המרכזיות מתרחקות מהמונח "ממוצע", לפחות מבחינת מחירי הדירות, ודירה ברמה גבוהה במחיר ממוצע אפשר למצוא רק בפריפריה. ברוב ערי הביקוש במחיר הממוצע אפשר למצוא רק דירות ישנות וקטנות.

אז מה באמת ניתן לרכוש ב־2.36 מיליון שקל? ערכנו בדיקה של עסקאות שבוצעו בחודשים האחרונים בתשעה יישובים מהצפון ועד לדרום.

תל אביב וכל השאר

חיפשנו עסקאות שבוצעו בערים גדולות ומרכזיות בישראל בחודש שעבר, ושפורסמו באתר רשות המסים. התברר כי מחיר דירה ממוצעת שנרכשה בחודש שעבר בתל אביב הגיע ל־4.76 מיליון שקל, כלומר כפול מהמחיר הממוצע לדירה בישראל.

אם נביא בחשבון שבתל אביב נרכשות הדירות הקטנות ביותר בממוצע, וכי חלקן של דירות בגדלים של עד שלושה חדרים גדול מכל מקום אחר בארץ, ניתן להבין שלפי מדדים אחרים - כגון מחיר למ"ר או מחיר לחדר בנוי - הפערים בין תל אביב לממוצע היו גדלים בהרבה.

בפריפריה נמוך בהרבה

גם בגבעתיים מחירי הדירות ביוני היו גבוהים במיוחד והגיעו לכמעט 4.5 מיליון שקל; ברעננה הם עמדו על 3.82 מיליון שקל ובהרצליה על 3.82 מיליון שקל. לאחר מכן הגיעה ירושלים, שבה מחיר דירה ממוצע שנרכשה בחודש שעבר הגיע ל־3.42 מיליון שקל - 45% מעל למחיר הדירה הממוצעת.

גם בערים מבוקשות פחות במרכז הארץ, כמו פתח תקווה (מחיר ממוצע של 2.8 מיליון שקל) ונתניה (2.74 מיליון שקל) המחירים גבוהים בהרבה מהמחיר הממוצע, ואילו בת ים, שנחשבת לאחת מהערים הפחות מבוקשות באזור הביקוש, נמצאה כעיר היחידה במרכז בבדיקה שלנו, שבה מחיר עסקה ממוצעת בחודש יוני היה נמוך מהמחיר הממוצע הארצי.

בבירות הפריפריה בצפון ובדרום, חיפה ובאר שבע, נמצאו מחירים נמוכים בהרבה מהמחיר הממוצע ברמה הארצית - 1.65 מיליון שקל בחיפה ו־1.34 מיליון שקל בבאר שבע.

אז מה ניתן לרכוש ב־2.36 מיליון שקל במקומות השונים בארץ? יצאנו לבדוק.

אילת: דירה חדשה מתמ"א 38

לפני יותר מ־50 שנה אושרה באילת תוכנית על ההר הצופה על המעגנה, להקמת שכונה בשם "צופית". במקום הוקמו מבנים שונים בשנות ה־80, שאחד מהם, מבנה טורי בן שלוש קומות על עמודים, נמצא ברחוב חטיבת הנגב 21.

אולם בשנים האחרונות מקודם במקום פרויקט תמ"א 38, שבמסגרתו הוספו למבנה הישן 2.5 קומות ו־18 יחידות דיור.

מחירי הדירות החדשות שנמכרות ע"י החברה היזמית בר־לביא, נעים כיום סביב 2.35־2.4 מיליון שקל. אחת מהן היא הדירה שנרכשה במסגרת העסקה המסוקרת, שמצויה בקומה החמישית מתוך שש, והיא משתרעת על 125 מ"ר.

אילת. דירה חדשה מתמ''א 38 / צילום: אור פרידמן

נהריה: דירה בפרויקט חדש במרכז העיר

ברחוב הרצל 47, שנמצא 400 מטר צפונית לשדרות הגעתון - הרחוב המרכזי החוצה את מרכז העיר מכביש 4 במזרח לחוף הים במערב, היה במשך שנים מבנה ישן וקטן על מגרש של 2.5 דונם. בעשור הקודם שונתה במקום התוכנית ע"י חברת סלע בינוי, ואת מקומו של המבנה ההוא תופס מבנה בן שמונה קומות ו־34 דירות.

באחרונה נמכרה במקום דירת חמישה חדרים בקומה הראשונה, ששטחה 122 מ"ר במחיר ששווה למחיר דירה ממוצעת בישראל.

בהשוואה לרוב העסקאות שבוצעו בבניין - מדובר במחיר גבוה למדי. למעשה, מדובר במחיר השני בגובהו אחרי דירת הפנטהאוז שנמכרה בכ־3.25 מיליון שקל, וזו עוד ראיה לכמה מחיר ממוצע כלל ארצי נחשב בפריפריה למחיר גבוה.

נהריה. דירה בפרויקט חדש במרכז העיר / צילום: רוני מרום

כרמיאל: קוטג' גדול מתחילת שנות ה־90

מחיר ממוצע לדירה בישראל, התאים לרכישת קוטג' בכרמיאל לפני כשלושה חודשים.

הקוטג' ברחוב מירון 66 כולל שבעה חדרים, משתרע על 230 מ"ר ויש לו גינה של 240 מ"ר.

הבית תולדה של תכנון משנות ה־80 של המאה שעברה, שבא לידי ביטוי באישור תוכנית מתחם "שגיא", שנמצא במרחק של קילומטר קו אווירי מתוואי כביש עכו־צפת (כביש 85).

כרמיאל. קוטג' גדול מתחילת שנות ה־90 / צילום: פולי טובמן

על סמך התוכנית הזו הוקמו דירות קוטג' בשנות ה־90 לאורך רחוב מירון. עקב התוואי התלול של הסביבה, כדי להגיע לקוטג'ים במספרים הזוגיים - צריך לעלות במדרגות וכדי להגיע לקוטג'ים במספרים האי זוגיים - צריך לרדת במדרגות.

נתניה: דירת גן מלפני עידן הממ"דים

ככל ש"מתמרכזים" - הסיכוי לזכות להגיע לדירה עם ממ"ד, ולשלם תמורתה מחיר ממוצע - קטן והולך, ודוגמה בולטת לכך נמצאת ברחוב אירוס הארגמן 61, שבשכונת אירוס הארגמן במערב נתניה.

הבניין הוא תולדה של סוף ימי המקלטים הביתיים במדינה. הוא הוקם על ידי חברת אשדר, שתכננה פרויקט שכלל כמה בתים בני שלוש וחצי קומות (הקומה האחרונה כוללת חדר ומרפסת גדולה של דירת דופלקס), שקובצו ברחוב הולנדי. הפרויקט תוכנן בסוף שנות ה־80, וקיבל היתר בנייה במאי 1990, כלומר שנתיים לפני שהממ"ד הפך לפריט חובה בכל דירה. עם זאת, בכל בית בפרויקט הוקם מקלט בסמוך לחדר המדרגות.

נתניה. דירת גן מלפני עידן הממ''דים / צילום: אריק מירובסקי

דירת גן בפרויקט, בת 4 חדרים, בשטח של 83 מ"ר, עם חצר צמודה של 89 מ"ר, נמכרה במחיר ממוצע, כך שנראה שהרוכשים הגיעו למסקנה, שהמחסור בממ"ד מפוצה ע"י חצר נאה ומקלט צמוד.

רמת גן: דירת שני חדרים קטנה אך חדשה

חיפוש דירה במחיר ממוצע הופך להיות קשה יותר ויותר ככל שמתקרבים לתל אביב, עד שמגיעים למצב שבו במקומות כמו גבעתיים, רמת השרון והרצליה לא בוצעו עסקאות במחירים ממוצעים בחודשים האחרונים. זה לא שאין דירות כאלה, אבל הרוכשים פחות מעוניינים בהן, אלא אם מגלים בהן פוטנציאל כלשהו.

ברמת גן מצאנו עסקה במחיר שמעט גבוה מהמחיר הממוצע, במסגרת פרויקט תמ"א 38/2 (הריסה ובנייה מחדש) שמבצעת חברת צ.פ ברחוב נתן 3. החברה הרסה בניין של שתי קומות ושמונה יחידות דיור, והיא מקימה בניין בן שמונה קומות מעל לקומת קרקע ולשלושה מרתפי חנייה שיכלול 25 דירות. החברה קיבלה היתר בנייה לפרויקט בפברואר 2022.

אחת מהדירות החדשות, בקומה השישית, היא בת שני חדרים ו־58 מ"ר, והיא זו שנמכרה באחרונה במחיר שדומה למחיר הממוצע, או יותר נכון בכמעט 20 אלף שקל יותר.

רמת גן. דירת שני חדרים קטנה אך חדשה / הדמיה: 3Ddesign

ירושלים: דירות עם תוכניות לתמ"א 38

כשעולים לירושלים, הדירות במחיר הממוצע הן בדרך כלל דירות קטנות וישנות, או דירות קטנות ועתידיות, כלומר שמצויות בהליכי קדם־בנייה או בשלבים ראשונים של הקמה.

העסקה, או יותר נכון שתי עסקאות שאנו מביאים, בוצעו בבניין רכבת בשדרות הרצל 62, בקצה שכונת קריית משה, לפני הצומת לשכונת בית הכרם. שתי דירות שלושה חדרים, בשטח של 58 מ"ר, נמכרו בבניין שהוקם ב־1960, במחיר של כ־2.35 מיליון שקל כל אחת. פרט מעניין: הבניין אמור לעבור חיזוק ועיבוי במסגרת תמ"א 38.

ירושלים. דירות עם תוכניות לתמ''א 38 / צילום: חיה אנגל

על פי התוכנית, ל־24 הדירות הקיימות בבניין בן ארבע הקומות, יתוספו עוד 16 דירות ב־2.5 קומות, וזאת במסגרת תמ"א 38/1 (עיבוי וחיזוק). היתר בתנאים לתוכנית הוצא לפני ארבע שנים, אך מאתר רשות המסים עולה כי טרם שווקו דירות חדשות במקום, וגם העסקאות שבוצעו מבטאות באופן חלקי בלבד את הפוטנציאל להשבחת הדירות הטמון בפרויקט, שכולל תוספות של ממ"דים, מחסנים ומרפסות. על פי המחירים, לא ניכרת ציפייה להשבחות קצרות טווח שיבוצעו בדירות.

ואכן, מעיריית ירושלים נמסר כי "מדובר בבקשה שנפתחה וקודמה במסגרת תמ"א 38, עברה דיונים בוועדות התכנון ואושרה. תהליך הרישוי והתנאים שנדרשו לצורך הוצאת ההיתר כגון - אישור פיקוד העורף, כיבוי אש, חברת חשמל ועוד, לא הושלמו ע"י המבקשים. על כן, בהתאם לקבוע בתקנות הבקשה נסגרה לבסוף ללא הוצאת היתר בנייה למקום".

לאור זאת הפרויקט הוקפא וממתין לגאולה, או ליזם עם תוכנית אחרת, שיגיע בעתיד.

תל אביב: דירה ישנה עכשיו - התחדשות עירונית אחר כך

מעט מאוד דירות ניתן למצוא בתל אביב במחירים ממוצעים. עם מחיר ממוצע של כמעט 5 מייליון שקל לדירה ושל יותר מ־40 אלף שקל למ"ר - אין כמעט אפשרות למצוא עסקאות במחירים ממוצעים, כשכבר מתקיימת עסקה כה מוזלת - יש לבדוק אותה היטב.

כך למשל עסקה שבוצעה ברחוב בושם 50 בסמוך לשכונת הארגזים בעיר. הבניין מהווה חלק מקומפלקס בן ארבעה מבנים צמודים זה לזה, שהוקמו לפני כ־50 שנה.

במסגרת העסקה נרכשה דירת 3 חדרים בת 61 מ"ר בקומה שלישית מתוך ארבע קומות במבנה, בתמורה למחיר דירה ממוצע בישראל.

תל אביב. דירה ישנה עכשיו - התחדשות עירונית אחר כך / צילום: תמר מצפי

אולם נראה כי רוכשי הדירה יודעים שמה שהם רכשו עכשיו - דירה קטנה בבניין ישן ומוזנח - עומד לעבור שינוי מקיף בעתיד, שכן במקום אושרה תוכנית פינוי־בינוי של חברת ים סוף ואורבן גרופ התחדשות עירונית שבבעלות שרון ששון. התוכנית חלה על שטח בן 14 דונם שכולל את קומפלקס המבנים שבו מצויה הדירה שנרכשה ומבנים נוספים.

בחודשים האחרונים עובדים נציגי היזמים מול עיריית תל אביב, בנושאים כמו תכנון אדריכלי והסדרות תכנוניות נוספות בדרך להיתר בנייה, כך שזה רק עניין של זמן עד ש"הדירה במחיר הממוצע" תהפוך לחדשה, גדולה יותר בשטח, ויקרה הרבה יותר.

בני ברק: דירה ישנה סמוך לציר התחבורה העיקרי

האם ניתן לקנות דירה בלב אזור הביקוש החרדי במחיר הממוצע בארץ? כן, זה אפשרי, אך במחיר כבד באיכות הדירה והמגורים. ברחוב שמואל הנביא 13, רחוב המקשר ביו ציר האורך החשוב רבי עקיבא לציר אורך אחר, רחוב הרב הרצוג, נמכרה דירת 3 חדרים בשטח של 76 מ"ר, בקומה שלישית ואחרונה ללא מעלית במחיר הארצי ממוצע. הדירה נבנתה ב־1970.

מחיר עסקה ממוצעת שבוצעה בעיר בחודש האחרון מגיע ל־2.43 מיליון שקל, כלומר גבוה מעט ממחיר העסקה הממוצעת בארץ.

בני ברק. דירה ישנה סמוך לציר התחבורה העיקרי / צילום: גיל ג'יבלי

אם להשוות לערים חרדיות אחרות באזור המרכז, אז באלעד עסקה ממוצעת בזמן הזה עמדה על 2.06 מיליון שקל ובבית שמש על 2.45 מיליון שקל.

אולם בשתי הערים הדירות שנרכשו היו גדולות יותר וחדשות יותר: בעוד שבבני ברק גודל דירה ממוצעת שנרכשה ביוני הגיע ל־3.7 חדרים, בבית שמש הוא הגיע ל־4 חדרים ובאלעד ל־4.3.

בנוסף, הדירות שנרכשו בבני ברק היו ישנות בהרבה: בעוד דירה ממוצעת שנרכשה ביוני בבית שמש הוקמה ב־2016, ודירה דומה באלעד הוקמה ב־2020, דירה שנרכשה ביוני בבני ברק הוקמה בממוצע ב־1993.

חיפה: דירה חדשה עם נוף לים

גם בחיפה ניתן למצוא דירות חדשות במחירים ממוצעים, בעיקר בשכונות נווה דוד וקריית שפרינצק שמצויות בהליכים שונים של התחדשות עירונית.

בתחתית שכונת קריית שפרינצק, במגרש שנמצא בין הרחובות יציאת אירופה ודרך צרפת, בוצע הפרויקט הראשון בשכונה של פינוי־בינוי, שבמהלכו נהרסו שני מבני רכבת ישנים משנות ה־60 שכללו 26 דירות, ובמקומם הוקם רב קומות של 22 קומות ו־126 יחידות דיור, שכונה בשם "יורו טאואר". קבלן הפרויקט הוא חברת מחמוד תופיק חברה לבניין ופיתוח בע"מ.

בקומה השישית של המגדל נרכשה דירת 5 חדרים, 131 מ"ר, באחת מהעסקאות הגבוהות שבוצעו בפרויקט, משמע מרבית הדירות שנמכרו ברב הקומות היו זולות יותר ממחיר דירה ממוצעת בישראל.

חיפה. דירה חדשה עם נוף לים / צילום: סתיו לבנה

באר שבע: דירה כמעט חדשה בשכונה מתפתחת

שכונת סיגליות בבאר שבע היא אחת מהשכונות המתפתחות בעיר. היא ממוקמת בכניסה המערבית לעיר, ו"כיכבה" במסגרת תוכנית "מחיר למשתכן".

אולם לא כל הפרויקטים בשכונה קשורים לתוכנית ולהגרלות, וברחוב מרוה 5 ו־7, הקים היזם אייל פרץ שני מבנים חדשים, בני עשר קומות, שנמכרו במסגרת השוק החופשי.

באחת מהעסקאות נרכשה בינואר בשנה שעברה דירת חמישה חדרים בקומה 9 בפרויקט בתמורה ל־2.25 מיליון שקל. באפריל השנה, כלומר אחרי 14 חודשים, הדירה נמכרה ב־2.36 שקל.

באר שבע. דירה כמעט חדשה בשכונה מתפתחת / צילום: יובל ניסני

אין בידינו מידע מה הביא את הקונה המקורי למכור את הדירה קצת יותר משנה לאחר שנרכשה, אך ניתן להעלות על הדעת כמה אפשרויות כמו מצוקה כלכלית, או אולי רילוקיישן וחלילה בעיות אחרות. רווח כלכלי פחות נראה כמניע למכירת הדירה, כי המוכר הרוויח על הדירה 5% בתוך כ־14 חודשים - שיעור שאינו מספיק אטרקטיבי.

הרוכשים, לעומת זאת, רכשו דירת חמישה חדרים גדולה, כמעט "חדשה מהניילונים" בקומה גבוהה בבניין - והכל במחיר של דירה ממוצעת.

עוד כתבות

המותגים המובילים בישראל

100 המותגים המובילים בישראל נחשפים: המהפך במקום הראשון ומי זוכה לנאמנות של הציבור?

מדד המותגים של גלובס מצביע זו השנה ה-22 ברציפות על רשימת 100 המותגים המובילים בישראל בסקר ענק שכולל 4,000 משתתפים ● מי הפתיעו ומי נותרו מחוץ לרשימה? ● מדד המותגים 2025 

עומסים בנתב''ג / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

עיכובים קשים בנתב”ג - הסיבה הרשמית: מחסור בעובדים

נוסעים דיווחו על המתנה של למעלה מארבע שעות לאיסוף המזוודות, ובחלק מהמקרים נרשמו גם עיכובים בטסיות היוצאות ● ברשת עלו טענות כי מדובר בשביתה מצד עובדי שירות הקרקע, שמוחים על עומס חריג ותנאי עבודה ירודים, אך ברשות שדות התעופה טוענים כי הדבר נובע ממחסור בעובדים

משאיות עם סחורות בגבול ארה''ב־מקסיקו / צילום: ap, Ross D. Franklin

"טראמפ תמיד משתפן"? איך תוכנית המכסים התחילה, ואיך היא נראית עכשיו

מועד כניסת המכסים לתוקף נמצא מעבר לפינה, ובעולם מנסים לנווט בין חוסר העקביות האמריקאית ● מדינות בודדות בלבד הקדימו תרופה וחתמו על הסכמי סחר, בעוד ישראל עדיין במו"מ קדחתני ● מהם הגלגולים השונים שעברה מדיניות המכסים - ואילו קצוות עדיין פתוחים? ● חצי שנה לכהונת טראמפ, פרויקט מיוחד

נעמי לבוב בקמפיין טורנדו / צילום: צילום מסך

הפרסומת של ביטוח 9 האהובה ביותר, טורנדו הזכורה ביותר השבוע

מותג הביטוח ומותג המזגנים מובילים גם השבוע את דירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● פרסומות נוספות ברוח קיץ שמתברגות במדד שייכות לקראנץ' החדש של נסטלה ולמותג המזגנים אלקטרה ● וההשקעה הגדולה ביותר של השבוע שייכת למקדונלד'ס

יצחק תשובה / צילומים: גדעון לוי, טלי בוגדנובסקי

בשל עברו העסקי של תשובה: עתירה לבג"ץ נגד מכירת ישראכרט לקבוצת דלק

התנועה לאיכות השלטון: בנק ישראל והממונה על התחרות לא הביאו בחשבון את הטענות וההחלטות השיפוטיות נגד תשובה ● בעתירה נטען כי העסקה מהווה נסיגה מהרפורמות האנטי-ריכוזיות

בני קצובר / צילום: מעלה היצירה

מחלוקת של מיליוני שקלים: ישיבת קרית ארבע תובעת את האחים קצובר

הישיבה תובעת את האחים קצובר על סך 2.5 מיליון שקל, בטענה להברחת נכסים מהחברה המשותפת המפעילה את "מרכז גוטניק", השוכן בסמוך למערת המכפלה בחברון ● בני קצובר: "תביעה הזויה ושקרית"

תיבות המכרזים הישנות של רמ''י. הקידמה הגיעה / צילום: דרור מרמור

הקרקע נשמטת תחת רגליהם: השמאים כבר לא יכולים לברוח מאימת ה-AI

לפני כשנתיים הציגה רשות מקרקעי ישראל מערכת AI שתקבע את ערכי הקרקעות במכרזים ● אחרי תקופת הרצה הגיעו שם למסקנה שזה עובד לא רע, והוחלט להרחיב את השימוש בה ● ולשכת שמאי המקרקעין? היא עוד מנסה לעצור את המהפכה

פופקורן. ליאור פרנקל בשיחה עם רינת שרצר / צילום: Eda Tankal

המומחית שמסבירה: למה כל הרעיונות הכי טובים באים דווקא במנוחה?

הפודקאסט הפופולרי "פופקורן" מגיע לגלובס במדור חדש על עולם העבודה • "כשאנחנו עושים שנ"צ, יוצאים לסיבוב, מתקלחים - שם טמון פוטנציאל אינסופי", אומרת רינת שרצר, יזמת חברתית, מהנדסת ביוטכנולוגיה ומרצה בבצלאל ובבית הספר הגבוה לעיצוב ואומנות בניו יורק • בשיחה עם ליאור פרנקל היא מסבירה על חשיבות עצירת המרוץ עבור יזמים, מנהלים ועובדים ועל הצורך להתנהל קצת יותר כביצית ופחות כזרע ● פופקורן

החל מ-175 אלף שקל, עם פוטנציאל להנחה משמעותית. הרכב הזה עשוי להיות בחירה משתלמת

משפחתית הפלאג-אין של BYD לא מתמקדת בעיצוב, אבל יש לה תא נוסעים איכותי ומאובזר, מרחב שימושי ומערכת הנעה יעילה מאוד, שיכולה להפוך את חשבונות הדלק השוטפים לזניחים

הסולידית / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הסולידית מפסיקה לכתוב על חיסכון ופיננסים, ומגלה בפוסט חשוף את הסיבה

הבלוגרית האנונימית, שניהלה בלוג פיננסי מצליח, הודיעה על פרישה לאחר מות אימה לפני המלחמה עם איראן ● "כסף ועצמאות כלכלית נראים לי כמו נושאים חיוורים, סתמיים לעוסים ומאוסים" ● היא גם עקצה את רשות ניירות ערך: "לפחות ציבור המשקיעים יהיה מוגן מפני ההגיגים שלי"

מה קורה בקופת החולים הגדולה במדינה? / צילום: Shutterstock

הפרישה, הסערה והשביתה: מה באמת קורה בקופת חולים כללית?

שלושה מנכ"לי כללית פרשו בארבע שנים, ובמשרד הבריאות מימשו את הזכות להתערב בהתנהלותה ● הם מתעקשים כי רק יסדירו את יחסי ההנהלה והדירקטוריון, אך בקופה דואגים מהתערבות פוליטית, שליטה בתקציב והפיכתה לברז ג'ובים ● אילו מהחששות סבירים, ומה כל אחד מהגורמים רוצה להשיג?

סוחרים בבורסת ניו יורק / צילום: ap, Seth Wenig

מה למדו המשקיעים על טראמפ בזמן הכהונה וכמה כסף הם עשו מזה?

משיאים ב-S&P 500 ובביטקוין, דרך מלחמות מכסים ועד יחסים מתוחים עם הפד: כך למדו המשקיעים "לעכל" את המדיניות הלא צפויה של הנשיא ● וגם: המומחים מסבירים כיצד ומתי הפכו הצהרות הנשיא לפחות מפחידות, והיסודות הכלכליים חזרו למרכז הבמה ● חצי שנה לכהונת טראמפ, פרויקט מיוחד

מנכ''ל נופר אנרגיה הנכנס, עמי לנדאו / צילום: תמר מצפי

נופר אנרגיה דיווחה: המנכ"ל הנכנס עמי לנדאו יקבל 9 מיליון שקל בשנה

מדובר בירידה משמעותית לעומת התגמול של המנכ"לים השותפים הקודמים, נדב טנא ושחר גרשון, שעם התפטרותם מהחברה גם מכרו את מניותיהם בה, בשווי משותף של 350 מיליון שקל ● לפי הדיווח, החריגה ממדיניות התגמול של החברה מוצדקת, "לנוכח כישוריו הייחודיים של המנכ"ל וניסיונו המקצועי" ● תמיכת המוסדיים לא מובטחת

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Manuel Balce Ceneta

נשיא והיפוכו: חצי שנה לכהונת דונלד טראמפ

היחס לישראל ● מה חושבים בשוק הון ● הזירה הפנימית בארה"ב ● עתיד אירופה ● מלחמת הסחר ● הסקנדלים הבולטים

מיסוי ומשפט / איור: יזהר כהן

האם נחסמה הדרך בפני רוכשי דירות להגיש ייצוגיות נגד קבלנים בשל ליקויי בנייה?

שני רוכשי דירות בפרויקטים של "מחיר למשתכן" הגישו בקשה לייצוגית נגד חברות הבנייה, בטענה כי מסרו דירות שלא עמדו במפרט המחייב וגבו תשלומים עודפים ● המחוזי פסק כי הדרך לבירור הטענות עוברת באופן פרטני ולפי חוק המכר

מנכ''ל אינטל, ליפ בו טאן / צילום: Reuters, Laure Andrillon

הדוח הראשון תחת המנכ״ל החדש וגל הפיטורים: אינטל מציגה הפסד רבעוני ומשפרת תחזיות

אינטל הרוויחה 12.9 מיליארד דולר, הרבה מעל הצפי אך לא עמדה בציפיות הרווח - הפסידה 10 סנט למניה לעומת צפי לרווח של סנט ● צופה מכירות חזקות מהצפוי, אך רווחיות חלשה יותר

ח''כ חנוך מילביצקי / צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת

ח"כ חנוך מילביצקי נחקר בחשד לעבירות מין ושיבוש מהלכי משפט

המשטרה מסרה כי זימנה לחקירה את מילביצקי ועיכבה שניים נוספים, "לחקירה בחשד לעבירות מתחום שיבוש מהלכי משפט, שבוצעו, כך על־פי החשד, לפני בחירתו לכנסת" ● 

מילביצקי מיועד לראשות ועדת הכספים ● טוען: המשך הרדיפה הפוליטית של היועצת המשפטית

גווינת' פאלטרו בסרטון של Astronomer / צילום: צילום מסך

עושים מהלימון לימונדה: התשובה של חברת Astronomer לסקנדל בהופעה של קולדפליי

אחרי שהרומן של בכירי החברה נחשף בסרטון ויראלי, Astronomer מבצעת בקרת נזקים ● המנכ"ל וסמנכ"לית משאבי האנוש כבר הספיקו לפרוש מתפקידם, וכעת החברה הוציאה סרטון שמתייחס ברמיזה לתקרית ● בסרטון מככבת גווינת' פאלטרו, אישתו לשעבר של סולן להקת קולדפליי, שמוצגת כ"דוברת הזמנית" של החברה

גם זה קרה פה / צילום: רויטרס - Florion Goga

הקבלנים מודאגים מהמכה לרוכשים, אבל בפועל, בעיקר מהשורה התחתונה

רשות ניירות ערך לא סתם נגד המשפיענים ● במשרד החוץ הבינו שחייבים לחבק את אוקראינה ● והקבלנים לא הגיעו מהחלל החיצון ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

תמנון מצוי. חי בכדור הארץ לפחות 300 מיליון שנה / צילום: Shutterstock

מנגנון ההשמדה העצמית: התכונה המופלאה של אחת החיות הכי מרתקות בטבע

בעוד לבעלי חיים לרוב מיוחס יצר ההישרדות מעל לכל, התמנונה מחסלת את עצמה רגע לפני שצאצאיה באים לעולם ● ניסוי שניתק את עצבי בלוטת הראייה, שם טמון המנגנון הכימי האחראי לכך, הפסיק את ההתנהגות ההרסנית