סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל אלפאבית (גוגל) / צילום: Reuters, Mateusz Wlodarczyk
אלפאבית (גוגל) פרסמה לפני דקות אחדות תוצאותיה הכספיות לרבעון השני של שנת 2025, זאת על רקע ציפיות גבוהות מצד האנליסטים ועלייה מתמשכת בפעילות הבינה המלאכותית והענן.
החברה מדווחת על הכנסות בגובה של 96.4 מיליארד דולר ורווח למניה של 2.31 דולר, זאת בהשוואה לתחזיות שעמדו על הכנסות של 94 מיליארד דולר ורווח של 2.18 דולר למניה. מדובר בעלייה של 14% לעומת הרבעון המקביל אשתקד, שבו רשמה החברה הכנסות של כ-84.2 מיליארד דולר ורווח למניה של 1.89 דולר. עם זאת, החברה מסרה כי הוצאות הון על השקעות יטפסו ל-85 מיליארד דולר, מה שככל הנראה מעיב על המניה. גוגל צפתה בעבר כי הסכום יעמוד על 75 מיליארד דולר.
המשקיעים והאנליסטים שמו דגש מיוחד על ביצועי חטיבת הענן של החברה, Google Cloud, שדווחה על הכנסות בגובה של 13.6 מיליארד דולר, לעומת התחזיות שעמדו על 13.1 מיליארד דולר. בתקופה המקבילה אשתקד, עמדו ההכנסות על 8.03 מיליארד דולר.
בכלל, תחום הענן נחשב למנוע צמיחה אסטרטגי עבור החברה, משום שהוא מהווה את התשתית להפעלת שירותי בינה מלאכותית מתקדמים, כגון מודלים שפה, כלי ניתוח נתונים ואוטומציה עסקית. ככל שיותר ארגונים, מקמעונאיות ועד בנקים, מאמצים פתרונות מבוססי AI, הביקוש לכוח מחשוב בענן מזנק. גוגל, כמו ענקיות דוגמת מיקרוסופט ואמזון , שואפת לנגוס נתח שוק משמעותי מהמהפכה הזו באמצעות Google Cloud.
במקביל, ההכנסות ממנוע החיפוש ויוטיוב (Google Search & Other) עומדות על 71.3 מיליארד דולר, לעומת התקופה המקבילה אשתקד, אז עמדו ההכנסות על 48.95 מיליארד דולר, ומעל הציפיות שעמדו על 52.7 מיליארד דולר. שלל אנליסטים ציינו כי שילוב כלים כמו ג'ימני (Gemini) בתוצאות החיפוש תורם לאופטימיזציה של הפרסום, אך תחרות מצד אמזון, טיקטוק ומטא ממשיכה להעיב על הדומיננטיות של גוגל בתחום.
גיוסי ענק, עסקה רגישה ורגולציה מתהדקת
בחודשים שקדמו לדוח, אלפאבית ניצבה במוקד כותרות טכנולוגיות ורגולטוריות כאחד. ביולי, הודיעה החברה כי תגייס לשורותיה את מייסדי חברת הבינה המלאכותית ווינדסרף (Windsurf), עסקה בשווי כ־2.7 מיליארד דולר, הכוללת רישיון לא בלעדי על חלק מהטכנולוגיה של החברה.
המהלך הגיע לאחר פיצוץ עסקת רכישה מתקדמת בין ווינדסרף ל־OpenAI, שקרסה ככל הנראה עקב לחצים מצד מיקרוסופט , המשקיעה העיקרית בOpenAI, לקבל גישה לקניין הרוחני של החברה. גוגל כאמור ניצלה את ההזדמנות, ובחרה במודל עסקי גמיש יותר: גיוס ממוקד של מייסדי ווינדסרף וצוות הליבה, שישתלבו ב־Google DeepMind ויובילו מאמצים בתחום סוכני קוד מבוססי AI.
במקביל, גוגל מתמודדת עם בדיקה רגולטורית מקיפה מצד משרד המשפטים האמריקאי סביב רכישת הענק של חברת הסייבר הישראלית וויז (Wiz) תמורת 32 מיליארד דולר, העסקה הגדולה בתולדותיה שהניבה גם את האקזיט הגדול בתולדות ישראל.
אף שהחברה הדגישה כי וויז תמשיך לפעול גם עם שירות הענן AWS של אמזון ו-Azure של מיקרוסופט, הרגולטורים חוששים מהשפעה שלילית על התחרות בענן ובסייבר. לפי הערכות, גם אם תתקבל הסכמת הממשל האמריקאי, העסקה עוד תיתקל באתגרים רגולטוריים באירופה. ולצד זאת, אלפאבית ממשיכה לעמוד בפני איומים רגולטוריים משמעותיים סביב פעילות מנוע החיפוש שלה. פסק דין שצפוי באוגוסט אף עשוי להכריח את החברה להיפרד מהדפדפן Chrome ואף לבטל הסכמים בלעדיים עם יצרניות סמארטפונים, צעדים שעלולים להשפיע מהותית על מעמדה בשוק.