גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"המוניטין של החברה חשוב לא פחות מכל סוג אחר של הון שיש לה"

מיתוג מעסיק מוזיל את עלויות גיוס העובדים ומאפשר לגייס עובדים טובים יותר - כך נטען בפאנל מיוחד בכנס MAD של גלובס ● אימי עירון: "כל מנהל הוא בסופו של דבר מגייס, היו אתם פרסונה מעוררת השראה שאנשים רוצים לבוא לעבוד איתה" ● קנטרביץ: "בכל מהלך שעושים, השאלה היא איזה ערך אמיתי הוא מביא לעובדים"

פאנל על מיתוג מעסיק בכנס MAD / צילום: פאנל בין שייכות למיצוב
פאנל על מיתוג מעסיק בכנס MAD / צילום: פאנל בין שייכות למיצוב

סקר של חברת לינקדאין מראה כי מיתוג מעסיק מוצלח חוסך לא פחות מ-50% מעלות גיוס של עובד חדש. לא רק זאת, אלא שחברה עם מיתוג מעסיק חזק תצטרך לשלם 10% פחות בשכר למועמד זהה, לעומת חברה ללא מיתוג מעסיק או עם מיתוג בעייתי.

הנתונים הללו עלו בשיחה על מיתוג מעסיק שנערכה בכנס MAD של גלובס, בהובלת כתב גלובס נבו טרבלסי ובהשתתפות הדס אלמוג, סמנכ"לית משאבי אנוש בחברת AppsFlyer; אימי עירון, מנכ"לית חברת מיתוג המעסיק like a rainbow; ענת קנטרביץ, מנהלת המותג הגלובלי ומיתוג מעסיק בפלייטיקה; ושירלי הרמן, מנהלת השיווק ומיתוג מעסיק במיקרוסופט מחקר ופיתוח ישראל.

למדד המותגים המלא לשנת 2025
כנס MAD| יגאל ברקת: "בנק הפועלים מגדיר מחדש מה זו בנקאות יוזמת"
כנס MAD | מנהל מותג Wiz: "כדי להשפיע חייבים לשבור כמה כללים בדרך"

האתגרים

עירון התייחסה לנתוני הסקרים ואמרה: "אני חושבת שכולנו מבינים שהמלחמה הכי חשובה של כל ארגון, היא לגייס את האנשים הטובים ביותר שאפשר. אם אין לנו את האנשים הכי טובים, אנחנו לא יכולים ליצור את המוצר, ובלי המוצר אנחנו מפסידים את השוק. חברה שלא תשקיע במוניטין שלה, לא תגייס עובדים בהצלחה ותפסיד. לכן בעיני מיתוג מעסיק הוא חשוב לא פחות משיווק, וצריך לקבל תקציבים של שיווק. המוניטין של החברה הוא ההון הנרטיבי שלה, הוא חשוב לא פחות מכל סוג אחר של הון".

אלמוג: "יש אבולוציה של החברה. בשלבים הראשונים של חברה הדגש של מיתוג המעסיק הוא אולי יותר על גיוס, ובהמשך אולי יותר על שימור עובדים, והאתגרים יכולים להשתנות".

הרמן: "האתגר בתחום שלנו הוא שאי אפשר לספר החוצה את מה שאיננו נכון. אם העובדים מרגישים שרואים אותם ומקשיבים להם ונותנים להם את הכלים להתפתח, את מה שבאמת גורם להם להרגיש טוב, אז לי קל יותר לעשות את העבודה שלי".

אימי עירון וענת קנטרביץ / צילום: תמר מצפי

"עובדים מחפשים בארגון ערך ומשמעות"

קנטרביץ' מסכימה עם הרבמן: "בכל מהלך שאנחנו עושים, השאלה היא איזה ערך אמיתי הוא מביא לעובדים. לפני חודש השקנו קמפיין לרגל חודש הגאווה, ולפני שבכלל התחלנו לבנות את הקמפיין, דיברנו עם עובדים מהקהילה, סיפרנו להם מה אנחנו מתכננים, בדקנו האם מהלך כזה הוא אכן בעל ערך בשבילם, ואז בנינו את הקמפיין יחד איתם.

"או במקרה של פרוייקט "הבית" למילואימניקים ומשפחותיהם. זהו מרחב תומך לכל הלוחמים והלוחמות. רגע לפני ההשקה, עשינו השקה רכה שלו לכל העובדים שלנו שהם אנשי מילואים, עם פאנל של חנוך דאום, בנוכחות כל ההנהלה כולל המנכ"ל. נוצר שם שיח פתוח, אנשים יצאו עם תחושת גאווה, שייכות, ומעורבות אותנטית שממשיכה גם הלאה, כלומר העובדים הם אלה ששיתפו, הביאו חברים, המליצו".

הרמן: "עובדים מחפשים בארגון הטבות, תנאים, איכות חיים, אבל גם ערך ומשמעות, והסיפוק הכי גדול הוא כשהארגון נותן גב ובמה ליוזמות שלך. אני, למשל, אוהבת בעלי חיים והאג'נדה שלי היא לאמץ ולא לרכוש, אז קיבלתי תמיכה ממיקרוסופט לערוך ימי אימוץ שנתיים, בתמיכת החברה, כולל פרסום פנימי וחיצוני ואת המשאבים כדי שזה יקרה.

"מנהל האחריות החברתית שלנו, עידו שינברג-זיו, הגיע מהתחום הטכנולוגי, אבל הארגון זיהה אצלו את התשוקה לנושא הזה. לא הציעו לו את התפקיד, הוא התחרה עליו מול מאות אחרים שהגישו, אבל הארגון כן ידע לזהות את הפן הזה אצלו, והוא עושה את זה מדהים".

שירלי הרמן בכנס MAD / צילום: תמר מצפי

"מנהלים הם הסיבה שאנשים באים ואנשים הולכים"

אך אם כל הנושאים הללו קשורים למיתוג מעסיק קלאסי, לדוברות בפאנל יש גישה קצת יותר מכלילה כלפי הרעיון של מיתוג מעסיק.

עירון: "הגורם שהכי מושך עובדים, הוא מנהלים. זה ידוע בתחום שלנו, ומחקר ענק של גוגל אישר זאת. מנהלים הם הסיבה שאנשים באים ואנשים הולכים. לא רק המנכ"ל, אלא כל מנהל ומנהל. אני חושבת שכלי בלתי נפרד היום ממנהיגות וניהול, הוא להיות מסוגל לדבר את עצמך, להתייצב בקדמת הבמה, להצהיר על החזון שלהם, התוכניות שלהם, ברשתות החברתיות, בתוך החברה, בתקשורת.

"כי כל מנהל הוא בסופו של דבר מגייס ויש לו אחריות גם על הגיוס. אל תגידו למשאבי אנוש 'תגייסו לי'. היו אתם פרסונה מעוררת השראה שאנשים רוצים לבוא לעבוד איתה. הדיבור הזה החוצה נותן גם לעובדים בבית תחושה שיש על מי להסתכל.

"יש עוד דרך ארוכה לעשות עד שארגונים ומנהלים יאמצו את הגישה הזו במלואה, אבל אני חושבת זה קריטי, וזה מתחיל מהמנכ"ל ומחלחל לשאר שדרת הניהול, לאט לאט".

טרבלסי שאל את אלמוג על השפעת האירוע בהופעה של להקת קולדפליי, בה נתפס מנכ"ל החברה מחבק את סמנכ"לית משאבי האנוש והתברר כי יש ביניהם רומן, על מיתוג המעסיק של החברה. "העולם נעשה אובססיבי לסיפור הזה", אמרה אלמוג, שכותבת על נושאי משאבי אנוש רבות ברשתות החברתיות, וניתחה השבוע את ההגזמה שבה טיפל העולם במקרה. "אבל זה רק מראה כי מיתוג מעסיק קשור בכל מנהל ואילו כל עובד של החברה, ואירוע כזה יכול להשפיע על מיתוג המעסיק בשניות.

"לכן מיתוג מעסיק הוא לא רק מה שאנחנו עושים פרו אקטיבית, אלא חד משמעית גם ניהול משברים. אמון נבנה בשנים ויכול להיגמר בדקה, בגלל מעשה של עובד אפילו בזמן הפרטי שלו. פעם אמרנו - היו הבעלים של הנרטיב עליכם. היום אנחנו יודעים שזה כמעט בלתי אפשרי. כל אדם אוחז בנרטיב שלנו בקצות האצבעות שלו".

הדס אלמוג בכנס MAD / צילום: שלומי יוסף

נרטיב החברה הגלובלית מול הצרכים המקומיים

טרבלסי שאל את הרמן על האתגר בניהול קמפייני מיתוג מעסיק שלוקחים בחשבון את הנרטיב של החברה הגלובלית, וגם את הצרכים המקומיים. הרמן נתנה כדוגמא את 'קמפיין הסוודר המכוער' של מיקרוסופט, שנולד בהשראת חג המולד. החברה הביאה אותו לארץ, אך שילבה אותו בקמפיין גיוס כספים ליתומי ה-7 באוקטובר. "כל הזמן יש לנו עשייה לתמיכה בישראל, לסולידריות, כמובן בלי לגעת במה שלא רלוונטי אלינו". היא מציינת כי במלחמת עם כלביא, קיבלו עובדי מיקרוסופט "10 ימים חופשת חירום במקרה הצורך, כי לראות את העובד זה הדבר הכי חשוב".

קנטרביץ מספרת על הפעילות שקיימה החברה דווקא במטה שלה בפולין. "הוא הוקם לפני שלוש ומשהו שנים, קצת לפני פרץ המלחמה באוקראינה, ויש בו פולנים, אוקראינים, רוסים, בלרוסים - ממש אתר מעניין ומאתגר מאוד. כשניסינו להעביר את מיתוג המעסיק שלנו לשם כמו שהוא בארץ, נכשלנו. הבנו שזה לא העתק הדבק, אלא חייבים ללמוד את המקום דרך הרגליים.

"לכן יצאנו בתוכנית השגרירים - בחרנו עובדים שלנו מהסניף ונתנו להם לבנות תוכן שמספר על החיים שלהם בחברה, האתגרים שלהם, הקריירה שלהם, הההצלחות שלהם. יצרנו לתכנים מיתוג ושפה ונראות מטורפת. בשבוע הבא אנחנו חוגגים אירוע להצלחת התוכנית, שהושקה בנובמבר האחרון ועדיין פועלת במרץ. במסגרת האירוע, עשרה שגרירים יתנו הרצאה קצרה בסגנון טד, גם מול המשפחות שלהם, זה מה שיוצר בסוף את הגאווה. וחשוב שגייסנו את כל המנהלים לפרוייקט. הם מכירים ומבינים כמה זה חשוב. וזה מתחבר למה שאימי אמרה בתחילת הפאנל, שגם המנהלים מבינים כבר שמיתוג מעסיק זה לא מותרות, אלא חלק חיוני מפעילות הארגון".

לדברי קנטרביץ, פוסט שפרסם אחד השגרירים הגיע לאחת הקהילות המקצועיות הגדולות בפולין, ומתוך כך נוצר שיתוף פעולה ששיאו במיט-אפ ששילב אנשים מפלייטיקה עם גורמים מקצועיים מבחוץ, וכל זאת בזכות התמיכה בעובדי החברה להיות שגרירים של פעילותם. "בסופו של דבר זה מה שמחבר, זה מה שמביא את התוצאות".

ומה תעשה הבינה המלאכותית לכל זה? אלמוג: "בגלל הבינה המלאכותית, החברות בהישרדות על המוצרים שלהן, והעובדים בהישרדות על המקצוע שלהם. אתם תראו ארגונים היום שמפרסמים משרות AI, אפילו אם אין להם, רק כדי לסמן לשוק שהם בעניינים".

*** גילוי מלא: הכנס בחסות בנק הפועלים, אל על, פלייטיקה, כאל, בזק, יפעת בקרת פרסום ונור ובהשתתפות קבוצת מקורות.

עוד כתבות

הישראליות בוול סטריט / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

הישראלית שזינקה בקרוב ל-180% בשבוע בוול סטריט

במדור השבועי של גלובס, בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● זוז פאוור זינקה בכ-180% בשבוע החולף, על אף שהיא רחוקה משווייה בעת ההנפקה בת"א ב-2021 ● פרייטוס סיכמה את השבוע בעלייה של כ-25%, לאחר שפרסמה נתונים ראשוניים מדוחות הרבעון השני ● ואלטיס של פטריק דרהי נחלשה, בעקבות דוחות של אחת ממתחרותיה

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

לשני אירועים השבוע יש פוטנציאל לטלטל את השווקים

תוקף הדד-ליין להגעת ארה"ב להסכמי סחר על האיחוד האירופאי יפוג ביום שישי ● קודם לכן, ברביעי, העיניים יהיו נשואות לבנק הפדרלי לראות אם ייכנע למכבש הלחצים של טראמפ ויפחית את הריבית ● תפניות חדות בארה"ב עשויות להשפיע על הבורסות, ששברו שם שיאים חדשים בסופ"ש

ניתוח עסקה. בכמה נמכרה דירת 5 חדרים בחריש? / צילום: לירון כרמון

"היצע דירות היד שנייה בעיר גדול": בכמה נמכרה דירת 5 חדרים בחריש?

בשכונת אבני חן בחריש נמכרה דירת 5 חדרים בשטח של 115 מ"ר עם מרפסת, חניה וממ”ד, בקומה הראשונה מתוך 6, תמורת 1.525 מיליון שקל ● המוכר הוא אברך מירושלים, הקונים הם זוג צעיר מחדרה ● ברחוב נורדאו ברחובות נמכרה דירת 3 חדרים, 81 מ”ר, בקומה רביעית מתוך 4, ב־1.67 מיליון שקל ● ועוד עסקאות מהשבוע האחרון

זוהר לוי, מנכ''ל אמפא / צילום: תמר מצפי

"אין דבר יותר מרתק ממה שקרה ב-WeWork": מנכ"ל אמפא מדבר לאחר ההנפקה והאקזיט הפרטי

לאחר מסע ארוך השלימה חברת הנדל"ן אמפא את ההנפקה הגדולה זה שנים בבורסה בת"א ● כעת מספר המנכ"ל זהר לוי מדוע הוא אופטימי בקשר למתחמי WeWork שבידיה, למרות הירידה בתפוסה: "רואים עלייה בהתעניינות במשרדים" ● ומסביר מדוע זרמו חלק מכספי ההנפקה לכיסי הבעלים: "חלק מארגון שהיינו צריכים לעשות, כי אי אפשר היה להמשיך להתנהל ככה"

תמנון מצוי. חי בכדור הארץ לפחות 300 מיליון שנה / צילום: Shutterstock

מנגנון ההשמדה העצמית: התכונה המופלאה של אחת החיות הכי מרתקות בטבע

בעוד לבעלי חיים לרוב מיוחס יצר ההישרדות מעל לכל, התמנונה מחסלת את עצמה רגע לפני שצאצאיה באים לעולם ● ניסוי שניתק את עצבי בלוטת הראייה, שם טמון המנגנון הכימי האחראי לכך, הפסיק את ההתנהגות ההרסנית

המדינה שעומדת מאחורי ההתקרבות של סעודיה ואיראן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: סעודיה ואיראן מתקרבות בתיווך סין, הוול סטריט ג'ורנל כותבים כי יש "תת-תזונה חמורה ברצועת עזה", וקצינים בצה"ל קוראים לסיום המלחמה ● כותרות העיתונים בעולם 

קנצלר גרמניה פרידריך מרץ, ראש ממשלת פולין דונלד טוסק, נשיא צרפת עמנואל מקרון ונשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי / צילום: ap, Mstyslav Chernov

מכסים, נאט"ו ואיומים: כך הפך נשיא ארה"ב למי שמכתיב את עתיד האיחוד האירופי

לטובה או לרעה, הנשיא האמריקאי הוא זה שדחף את האיחוד האירופי לעבור רפורמות משמעותיות בחצי השנה האחרונה: מהגדלת התקציבים הביטחוניים ועד לפריצת תקרות חוב ● האירו התחזק, הבורסות זינקו, אך השאלה האם האיחוד יישאר מלוכד או יתפרק עדיין פתוחה ● חצי שנה לכהונת טראמפ, פרויקט מיוחד

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ / צילום: ap, Jacquelyn Martin

סכסוכים עם התקשורת, ויכוח פומבי עם זלנסקי והתנגשות עם האיש העשיר בעולם: הסקנדלים של טראמפ

חצי שנה לכהונתו השנייה והנשיא האמריקאי גרם ללא מעט רעש - לא רק בשל מדיניותו ההפכפכה, אלא גם בשל שרשרת של שערוריות אישיות ופוליטיות ● שלל הכותרות שהצליח טראמפ לייצר בתוך זמן קצר ● חצי שנה לכהונת טראמפ, פרויקט מיוחד 

כסף בקיר. עם גיא ליאון / צילום: פרטי

הזוג הצעיר שכבר קנה 3 נכסים: "הדירה הראשונה הייתה שבורה אך במיקום מרכזי"

גיא ליאון ואשתו שי התחילו עם דירה קטנה במצפה רמון, המשיכו לקריית אתא ולבסוף רכשו דירה על הנייר באופקים - תוך מינוף מסיבי ואמונה שהמחירים רק יעלו

פאנל להיות מותג בישראל / צילום: שלומי יוסף

בין עסקת חטופים ל"הותר לפרסום": החשיבה מאחורי הקמפיינים ואלו שנגנזים

בפאנל שהתקיים בכנס MAD של גלובס בנושא "להיות מותג בישראל" השתתפו ירון טיקטין מחברת כאל, אבי לאופר משטראוס, טלי פולג מבזק ודודי בלסר ממקורות ● הפאנל דן בשאלה כיצד משפיעה המלחמה על הפעילות השיווקית והפרסומית של מותגים

מנכ''ל אינטל, ליפ בו טאן / צילום: Reuters, Laure Andrillon

חבל ההצלה החדש שבו מנסה להיאחז אינטל והקשר הישראלי

אינטל תפצל את חטיבת מעבדי התקשורת שלה, הכוללת גם פעילות בישראל ● החטיבה, השלישית בגודלה באינטל, מתמקדת בטכנולוגיות תקשורת ל-AI וחוות שרתים - אך אינטל רואה בה בעיקר מנוע כלכלי, ולא נכס אסטרטגי ● כבר שנתיים שהחברה מצויה בטלטלה ארגונית, ולאחרונה הגיעו השינויים לתחום הייצור

בנימין נתניהו, הליכוד פוסט ברשתות החברתיות, 18.7.25 / צילום: איל יצהר

האם ממשל ביידן מימן במיליארד דולר ארגוני מחאה נגד הממשלה? הקייס חלש

חברי הממשלה מיהרו לנופף במסמך של ועדת המשפטים של בית הנבחרים האמריקאי, לפיו ביידן ניסה להפיל את נתניהו ● אלא שבדוח יש חורים, והוא בכל מקרה פחות נחרץ ממקדמיו בישראל ● וגם: מה עומד מאחורי הטענה למימון גופים המזוהים עם טרור?

Kpop Demon Hunters. השאירה אבק ללהקות בשר ודם מהז'אנר / צילום: ©2025 Netflix

ה-AI מוחקת את הטאץ' האנושי - בלי שנרגיש שמשהו חסר

אולי נבואות הזעם כבר כאן - הבינה המלאכותית מחליפה את האמן ● להקות מומצאות בראש המצעדים, סדרות נוצרות בלי שחקנים, ואלגוריתמים מייצרים שירים שבוטים מאזינים להם ● מסתבר שהאמנות כבר לא זקוקה ליוצר והעיקר שהכול יתנגן חלק

רועי כץ, מנהל מותג WIZ / צילום: שלומי יוסף

מנהל מותג Wiz: "כדי להשפיע חייבים לשבור כמה כללים בדרך"

רועי כץ, מנהל מותג Wiz, סיפר בכנס MAD של גלובס כיצד החברה ערערה על הקונספציות המקובלות בשוק אבטחת הענן ● "בשוק האבטחה כולם מדברים בשפה של פחד, אבל הפחד לא תמיד יוצר את הפעולה הרצויה"

פופקורן. ליאור פרנקל בשיחה עם רינת שרצר / צילום: Eda Tankal

המומחית שמסבירה: למה כל הרעיונות הכי טובים באים דווקא במנוחה?

הפודקאסט הפופולרי "פופקורן" מגיע לגלובס במדור חדש על עולם העבודה • "כשאנחנו עושים שנ"צ, יוצאים לסיבוב, מתקלחים - שם טמון פוטנציאל אינסופי", אומרת רינת שרצר, יזמת חברתית, מהנדסת ביוטכנולוגיה ומרצה בבצלאל ובבית הספר הגבוה לעיצוב ואומנות בניו יורק • בשיחה עם ליאור פרנקל היא מסבירה על חשיבות עצירת המרוץ עבור יזמים, מנהלים ועובדים ועל הצורך להתנהל קצת יותר כביצית ופחות כזרע ● פופקורן

משאיות עם סחורות בגבול ארה''ב־מקסיקו / צילום: ap, Ross D. Franklin

"טראמפ תמיד משתפן"? איך תוכנית המכסים התחילה, ואיך היא נראית עכשיו

מועד כניסת המכסים לתוקף נמצא מעבר לפינה, ובעולם מנסים לנווט בין חוסר העקביות האמריקאית ● מדינות בודדות בלבד הקדימו תרופה וחתמו על הסכמי סחר, בעוד ישראל עדיין במו"מ קדחתני ● מהם הגלגולים השונים שעברה מדיניות המכסים - ואילו קצוות עדיין פתוחים? ● חצי שנה לכהונת טראמפ, פרויקט מיוחד

חדשות הביומד / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, חומרים: שאטרסטוק

תרופת האלצהיימר שמתקרבת לאישור באירופה

קרינת אור מהמוח עשויה לאפשר קריאה של פעילות קוגניטיבית ● חברת הטכנולוגיות הרפואית ניקסואה מצמצמת פעילות בישראל ● התרופה של אלי לילי לטיפול באלצהיימר שוב על סף אישור באירופה • ורשות החדשנות תשקיע 15 מיליון שקל במאיצי מסחור טכנולוגיות ● השבוע בביומד

פרופ' רוני גמזו, יו''ר מגדל אחזקות / צילום: כדיה לוי

דירקטוריון מגדל ימשיך במינוי פרופ' גמזו למרות התנגדות רשות שוק ההון

בישיבת הדירקטוריון של מגדל אחזקות הוחלט היום להמשיך בהליך המינוי של פרופ' גמזו ● לגלובס נודע כי הממונה על שוק ההון, עמית גל, אמר כי יתנגד למינוי משום שהוא מנוגד להנחיות הרגולטור לגבי עצמאות הדירקטוריון, וכמו כן הוא מודאג מחוסר הניסיון של גמזו בביטוח

אביב צידון, יו''ר ומייסד פינרג'י / צילום: יח''צ

יצרנית הסוללות שקופצת בתל אביב ומשלימה עלייה של 80% בשבוע

מניית פינרג'י, שבעל המניות העיקרי בה הוא חבר פאנל תוכנית "הכרישים" בטלוויזיה בעבר, אביב צידון, קפצה ביותר מ-35%, לאחר שדיווחה כי סוללות המתכת-אוויר שהיא מפתחת ישמשו את מרכזי הנתונים של גוגל ומיקרוסופט ● עם זאת, המניה נסחרת במחיר הנמוך בכ-82% לעומת מחירה בעת ההנפקה, ב-2021

עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP, Shutterstock

"באפיק הזה יהיה אפשר לקבל השנה 10%"- ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

הקטר הפיננסי של ת"א: טייקוני הביטוח התעשרו השנה ב-24 מיליארד שקל ● 30 מניות "בינוניות" בוול סטריט שכדאי לשים אליהן לב ● האם האג"ח הממשלתיות חוזרות להיות אטרקטיביות להשקעה? ● וגם: המשקיעים נוהרים שוב למניות מם. האם זה יסתיים יותר טוב מהפעם הקודמת?