גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"המוניטין של החברה חשוב לא פחות מכל סוג אחר של הון שיש לה"

מיתוג מעסיק מוזיל את עלויות גיוס העובדים ומאפשר לגייס עובדים טובים יותר - כך נטען בפאנל מיוחד בכנס MAD של גלובס ● אימי עירון: "כל מנהל הוא בסופו של דבר מגייס, היו אתם פרסונה מעוררת השראה שאנשים רוצים לבוא לעבוד איתה" ● קנטרביץ: "בכל מהלך שעושים, השאלה היא איזה ערך אמיתי הוא מביא לעובדים"

פאנל על מיתוג מעסיק בכנס MAD / צילום: פאנל בין שייכות למיצוב
פאנל על מיתוג מעסיק בכנס MAD / צילום: פאנל בין שייכות למיצוב

סקר של חברת לינקדאין מראה כי מיתוג מעסיק מוצלח חוסך לא פחות מ-50% מעלות גיוס של עובד חדש. לא רק זאת, אלא שחברה עם מיתוג מעסיק חזק תצטרך לשלם 10% פחות בשכר למועמד זהה, לעומת חברה ללא מיתוג מעסיק או עם מיתוג בעייתי.

הנתונים הללו עלו בשיחה על מיתוג מעסיק שנערכה בכנס MAD של גלובס, בהובלת כתב גלובס נבו טרבלסי ובהשתתפות הדס אלמוג, סמנכ"לית משאבי אנוש בחברת AppsFlyer; אימי עירון, מנכ"לית חברת מיתוג המעסיק like a rainbow; ענת קנטרביץ, מנהלת המותג הגלובלי ומיתוג מעסיק בפלייטיקה; ושירלי הרמן, מנהלת השיווק ומיתוג מעסיק במיקרוסופט מחקר ופיתוח ישראל.

למדד המותגים המלא לשנת 2025
כנס MAD| יגאל ברקת: "בנק הפועלים מגדיר מחדש מה זו בנקאות יוזמת"
כנס MAD | מנהל מותג Wiz: "כדי להשפיע חייבים לשבור כמה כללים בדרך"

האתגרים

עירון התייחסה לנתוני הסקרים ואמרה: "אני חושבת שכולנו מבינים שהמלחמה הכי חשובה של כל ארגון, היא לגייס את האנשים הטובים ביותר שאפשר. אם אין לנו את האנשים הכי טובים, אנחנו לא יכולים ליצור את המוצר, ובלי המוצר אנחנו מפסידים את השוק. חברה שלא תשקיע במוניטין שלה, לא תגייס עובדים בהצלחה ותפסיד. לכן בעיני מיתוג מעסיק הוא חשוב לא פחות משיווק, וצריך לקבל תקציבים של שיווק. המוניטין של החברה הוא ההון הנרטיבי שלה, הוא חשוב לא פחות מכל סוג אחר של הון".

אלמוג: "יש אבולוציה של החברה. בשלבים הראשונים של חברה הדגש של מיתוג המעסיק הוא אולי יותר על גיוס, ובהמשך אולי יותר על שימור עובדים, והאתגרים יכולים להשתנות".

הרמן: "האתגר בתחום שלנו הוא שאי אפשר לספר החוצה את מה שאיננו נכון. אם העובדים מרגישים שרואים אותם ומקשיבים להם ונותנים להם את הכלים להתפתח, את מה שבאמת גורם להם להרגיש טוב, אז לי קל יותר לעשות את העבודה שלי".

אימי עירון וענת קנטרביץ / צילום: תמר מצפי

"עובדים מחפשים בארגון ערך ומשמעות"

קנטרביץ' מסכימה עם הרבמן: "בכל מהלך שאנחנו עושים, השאלה היא איזה ערך אמיתי הוא מביא לעובדים. לפני חודש השקנו קמפיין לרגל חודש הגאווה, ולפני שבכלל התחלנו לבנות את הקמפיין, דיברנו עם עובדים מהקהילה, סיפרנו להם מה אנחנו מתכננים, בדקנו האם מהלך כזה הוא אכן בעל ערך בשבילם, ואז בנינו את הקמפיין יחד איתם.

"או במקרה של פרוייקט "הבית" למילואימניקים ומשפחותיהם. זהו מרחב תומך לכל הלוחמים והלוחמות. רגע לפני ההשקה, עשינו השקה רכה שלו לכל העובדים שלנו שהם אנשי מילואים, עם פאנל של חנוך דאום, בנוכחות כל ההנהלה כולל המנכ"ל. נוצר שם שיח פתוח, אנשים יצאו עם תחושת גאווה, שייכות, ומעורבות אותנטית שממשיכה גם הלאה, כלומר העובדים הם אלה ששיתפו, הביאו חברים, המליצו".

הרמן: "עובדים מחפשים בארגון הטבות, תנאים, איכות חיים, אבל גם ערך ומשמעות, והסיפוק הכי גדול הוא כשהארגון נותן גב ובמה ליוזמות שלך. אני, למשל, אוהבת בעלי חיים והאג'נדה שלי היא לאמץ ולא לרכוש, אז קיבלתי תמיכה ממיקרוסופט לערוך ימי אימוץ שנתיים, בתמיכת החברה, כולל פרסום פנימי וחיצוני ואת המשאבים כדי שזה יקרה.

"מנהל האחריות החברתית שלנו, עידו שינברג-זיו, הגיע מהתחום הטכנולוגי, אבל הארגון זיהה אצלו את התשוקה לנושא הזה. לא הציעו לו את התפקיד, הוא התחרה עליו מול מאות אחרים שהגישו, אבל הארגון כן ידע לזהות את הפן הזה אצלו, והוא עושה את זה מדהים".

שירלי הרמן בכנס MAD / צילום: תמר מצפי

"מנהלים הם הסיבה שאנשים באים ואנשים הולכים"

אך אם כל הנושאים הללו קשורים למיתוג מעסיק קלאסי, לדוברות בפאנל יש גישה קצת יותר מכלילה כלפי הרעיון של מיתוג מעסיק.

עירון: "הגורם שהכי מושך עובדים, הוא מנהלים. זה ידוע בתחום שלנו, ומחקר ענק של גוגל אישר זאת. מנהלים הם הסיבה שאנשים באים ואנשים הולכים. לא רק המנכ"ל, אלא כל מנהל ומנהל. אני חושבת שכלי בלתי נפרד היום ממנהיגות וניהול, הוא להיות מסוגל לדבר את עצמך, להתייצב בקדמת הבמה, להצהיר על החזון שלהם, התוכניות שלהם, ברשתות החברתיות, בתוך החברה, בתקשורת.

"כי כל מנהל הוא בסופו של דבר מגייס ויש לו אחריות גם על הגיוס. אל תגידו למשאבי אנוש 'תגייסו לי'. היו אתם פרסונה מעוררת השראה שאנשים רוצים לבוא לעבוד איתה. הדיבור הזה החוצה נותן גם לעובדים בבית תחושה שיש על מי להסתכל.

"יש עוד דרך ארוכה לעשות עד שארגונים ומנהלים יאמצו את הגישה הזו במלואה, אבל אני חושבת זה קריטי, וזה מתחיל מהמנכ"ל ומחלחל לשאר שדרת הניהול, לאט לאט".

טרבלסי שאל את אלמוג על השפעת האירוע בהופעה של להקת קולדפליי, בה נתפס מנכ"ל החברה מחבק את סמנכ"לית משאבי האנוש והתברר כי יש ביניהם רומן, על מיתוג המעסיק של החברה. "העולם נעשה אובססיבי לסיפור הזה", אמרה אלמוג, שכותבת על נושאי משאבי אנוש רבות ברשתות החברתיות, וניתחה השבוע את ההגזמה שבה טיפל העולם במקרה. "אבל זה רק מראה כי מיתוג מעסיק קשור בכל מנהל ואילו כל עובד של החברה, ואירוע כזה יכול להשפיע על מיתוג המעסיק בשניות.

"לכן מיתוג מעסיק הוא לא רק מה שאנחנו עושים פרו אקטיבית, אלא חד משמעית גם ניהול משברים. אמון נבנה בשנים ויכול להיגמר בדקה, בגלל מעשה של עובד אפילו בזמן הפרטי שלו. פעם אמרנו - היו הבעלים של הנרטיב עליכם. היום אנחנו יודעים שזה כמעט בלתי אפשרי. כל אדם אוחז בנרטיב שלנו בקצות האצבעות שלו".

הדס אלמוג בכנס MAD / צילום: שלומי יוסף

נרטיב החברה הגלובלית מול הצרכים המקומיים

טרבלסי שאל את הרמן על האתגר בניהול קמפייני מיתוג מעסיק שלוקחים בחשבון את הנרטיב של החברה הגלובלית, וגם את הצרכים המקומיים. הרמן נתנה כדוגמא את 'קמפיין הסוודר המכוער' של מיקרוסופט, שנולד בהשראת חג המולד. החברה הביאה אותו לארץ, אך שילבה אותו בקמפיין גיוס כספים ליתומי ה-7 באוקטובר. "כל הזמן יש לנו עשייה לתמיכה בישראל, לסולידריות, כמובן בלי לגעת במה שלא רלוונטי אלינו". היא מציינת כי במלחמת עם כלביא, קיבלו עובדי מיקרוסופט "10 ימים חופשת חירום במקרה הצורך, כי לראות את העובד זה הדבר הכי חשוב".

קנטרביץ מספרת על הפעילות שקיימה החברה דווקא במטה שלה בפולין. "הוא הוקם לפני שלוש ומשהו שנים, קצת לפני פרץ המלחמה באוקראינה, ויש בו פולנים, אוקראינים, רוסים, בלרוסים - ממש אתר מעניין ומאתגר מאוד. כשניסינו להעביר את מיתוג המעסיק שלנו לשם כמו שהוא בארץ, נכשלנו. הבנו שזה לא העתק הדבק, אלא חייבים ללמוד את המקום דרך הרגליים.

"לכן יצאנו בתוכנית השגרירים - בחרנו עובדים שלנו מהסניף ונתנו להם לבנות תוכן שמספר על החיים שלהם בחברה, האתגרים שלהם, הקריירה שלהם, הההצלחות שלהם. יצרנו לתכנים מיתוג ושפה ונראות מטורפת. בשבוע הבא אנחנו חוגגים אירוע להצלחת התוכנית, שהושקה בנובמבר האחרון ועדיין פועלת במרץ. במסגרת האירוע, עשרה שגרירים יתנו הרצאה קצרה בסגנון טד, גם מול המשפחות שלהם, זה מה שיוצר בסוף את הגאווה. וחשוב שגייסנו את כל המנהלים לפרוייקט. הם מכירים ומבינים כמה זה חשוב. וזה מתחבר למה שאימי אמרה בתחילת הפאנל, שגם המנהלים מבינים כבר שמיתוג מעסיק זה לא מותרות, אלא חלק חיוני מפעילות הארגון".

לדברי קנטרביץ, פוסט שפרסם אחד השגרירים הגיע לאחת הקהילות המקצועיות הגדולות בפולין, ומתוך כך נוצר שיתוף פעולה ששיאו במיט-אפ ששילב אנשים מפלייטיקה עם גורמים מקצועיים מבחוץ, וכל זאת בזכות התמיכה בעובדי החברה להיות שגרירים של פעילותם. "בסופו של דבר זה מה שמחבר, זה מה שמביא את התוצאות".

ומה תעשה הבינה המלאכותית לכל זה? אלמוג: "בגלל הבינה המלאכותית, החברות בהישרדות על המוצרים שלהן, והעובדים בהישרדות על המקצוע שלהם. אתם תראו ארגונים היום שמפרסמים משרות AI, אפילו אם אין להם, רק כדי לסמן לשוק שהם בעניינים".

*** גילוי מלא: הכנס בחסות בנק הפועלים, אל על, פלייטיקה, כאל, בזק, יפעת בקרת פרסום ונור ובהשתתפות קבוצת מקורות.

עוד כתבות

מנכ''לית אנלייט, עדי לויתן / צילום: טל שחר

אנלייט מנצלת את הזינוק במניה: מגייסת כ-1.3 מיליארד שקל

חברת האנרגיות המתחדשות הגדולה בבורסה בת"א גייסה כ-1.3 מיליארד שקל מהמשקיעים המוסדיים במכירות מניות ● בעקבות כך, מחיר המניה יורד היום בכ-3.5% ● ע"פ החברה, הכסף ישמש ל"תמיכה בתכנית הצמיחה האסטרטגית שלה על פני הגיאוגרפיות השונות, תוך חיזוק של המאזן שלה"

דודו רייכמן, סגן מנהל מחלקת לקוחות מוסדיים, אי.בי.אי / צילום: יח''צ

שתי המניות שהן "הזדמנות של פעם בכמה שנים"

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● דודו רייכמן, ממחלקת לקוחות מוסדיים בבית ההשקעות אי.בי.אי, מזהה הזדמנות בשתי ענקיות טכנולוגיה, בטוח שישראל תמשיך לתת תשואה עודפת על העולם, ומעדיף כאן את מניות הבנקים והנדל"ן ● עוד הוא מציע להתרחב למניות שבבים בשווקים מתעוררים, ולהתרחק מקמעונאות ותשתיות

סאמר חאג' יחיא

"כשאחד המתחרים הוא המנכ"ל זה אתגר": המתווך במכירת צים חושף את הקלף המנצח בעסקה

סאמר חאג' יחיא, שייעץ להפג־לויד בעסקה לרכישת חברת הספנות, משחזר את תחילת המהלך: "טילים נפלו כאן - אבל הם היו נחושים", הגורם שהכריע: "קרן פימי הייתה שובר שוויון" והמשבר ברגע האחרון: "יו"ר צים הודיע שלא ימליץ על העסקה" ● וגם על המנכ"ל אלי גליקמן: "הלוואי וימשיך - טאלנט כדאי לשמר", חששות העובדים: "יובטח ביטחון תעסוקתי", עמלת התיווך שייקבל והסיכויים להשלמת העסקה

אנדרו מאונטבטן-ווינדזור / צילום: ap, Kirsty Wigglesworth

טלטלה בבריטניה: אנדרו נעצר בחשד לעבירות הפרת אמונים בפרשת אפשטיין

עפ"י דיווח ב-BBC, הנסיך לשעבר אנדרו מאונטבטן-ווינדזור נעצר לאחר שכוחות משטרה פשטו על ביתו ● המעצר מגיע על רקע דיווחים כי אנדרו מסר לג'פרי אפשטיין מידע ממשלתי מסווג במסגרת מערכת היחסים ביניהם ● עפ"י דיווחים ועדויות, אנדרו ביצע עבירות מין קשות ורבות לצד אפשטיין

סקוט ראסל, מנכ''ל נייס / צילום: SAP

מנכ"ל נייס: "ה-AI לא יחליף אותנו. אנחנו נרוויח מזה"

סקוט ראסל, שמסכם שנה בתפקיד, נשמע אופטימי אחרי שהחברה בניהולו עקפה את התחזיות ברבעון הרביעי של שנת 2025 ● חברת התוכנה שהייתה עד לא מזמן מהגדולות בבורסה, צופה צמיחה של 14%-15% בתחום הענן ● החברה יוצאת בתוכנית רכישה עצמית של מניות בהיקף של 600 מיליון דולר

פטריק דרהי / אילוסטרציה: נוצר באמצעות AI

עם חובות של עשרות מיליארדים פטריק דרהי מנסה להחזיק את הראש מעל למים

דיווחים בתקשורת הזרה ושיחות עם שורה של גורמים משרטטים את דמותו של המיליארדר ואיל התקשורת פטריק דרהי, שבנה אימפריה על הלוואות בעידן של כסף זול, מתמודד מול חובות של עשרות מיליארדים וכעת רוצה גם לרכוש את רשת 13

מימין: דניאל שרייבר ושי וינינגר, מייסדי ומנהלי למונייד / צילום: אתר החברה

למונייד הציגה דוחות חזקים, אך המניה ירדה בוול סטריט

חברת הביטוח הדיגיטלי מציגה תחזית טובה לשנה הקרובה בשורת ההכנסות, מאשררת את התחזית לפיה תציג EBITDA מתואם חיובי ברבעון האחרון של השנה, וצופה צמיחה של 60% בהכנסות בשנה הקרובה ● אחד המייסדים: "רבעון תשיעי רצוף של האצה בצמיחה"

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בירידות; נייס זינקה ב-13%, אוויס נפלה ב-22%

נאסד"ק ירד ב-0.5% ● למרות הכנסות שיא, התואר שוולמארט איבדה לאמזון ● ענקית המיכון החקלאי דיר זויקה לאחר לאחר שהיכתה את תחזיות האנליסטים והעלתה את תחזית הרווח ●  מחירי הנפט עלו לרמתם הגבוהה ביותר זה חצי שנה ● מספר התביעות הראשוניות לדמי אבטלה צנח ב-23,000, הירידה החדה ביותר מאז נובמבר

זום גלובלי / צילום: Reuters

איראן לא לבד: צפון קוריאה חושפת רשימת יעדים לתקיפה

קוריאה הצפונית פורסת משגרים חדשים ומאיימת "להכניע כל איום חיצוני" • חברת פתרונות החקירה הדיגיטליים סלברייט מסתבכת בפרשה באפריקה • ומעצר של שלושה יהודים הצית סכסוך בין בלגיה לארה"ב • זום גלובלי, מדור חדש

אילוסטרציה: Shutterstock, Skydive Erick

רוצים לשמור על מוח חד? אלה השרירים שאתם צריכים לפתח

מחקרים מראים כי שרירים חזקים, וספציפית שרירי הרגליים, נמצאים במתאם עם קוגניציה משופרת באמצע ובסוף החיים – גם מעבר לקשר שלהם לכושר גופני אירובי

אהרונוביץ', אנגלמן, כץ / צילום: יוסי זמיר, ניב קנטור, עמית שאבי-ידיעות אחרונות

רשות המסים פוזלת לרווחים מפולימרקט, אבל שוכחת דבר בסיסי בפלטפורמה

הרשות רוצה נתח מרווחי השחקנים בפולימרקט, אבל איך היא תאתר אותם ● הבירוקרטיה מכה באזרחים חולים ● ומה לא נלמר מפגיעת הטיל בבזן ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ משוחח עם עיתונאים / צילום: ap, Evan Vucci

דריכות למתקפה: עוד משחתת אמריקאית נכנסת לאזור

טראמפ נתן אתמול דדליין לאיראן: 10 ימים או 15 ימים • דובר צה"ל אפי דפרין: "אנחנו עוקבים אחר ההתפתחויות האזוריות וערים לשיח הציבורי בנושא איראן" ● טראמפ בהצגת מועצת השלום: "אסור שיהיה לאיראן נשק גרעיני" • איראן במכתב למזכ"ל האו"ם: אם נותקף - נגיב נגד בסיסים אמריקניים באזור ● עשרות אזרחים ישראלים חצו אמש את גדר המערכת משטח מדינת ישראל לרצועת עזה והושבו ע"י צה"ל ● עדכונים שוטפים

מערכת של התעשייה האווירית / צילום: תע''א

התעשייה האווירית יוצאת למכרז לרכישת 2,500 מכוניות. ומי לא יוכל להשתתף?

בצל עבודת מטה במערכת הביטחון לבחינת סיכוני מידע ברכבים חכמים, הועברה לספקיות הליסינג המשתתפות במכרז של התעשייה האווירית הנחיה לא רשמית להימנע מהצעת דגמים מתוצרת סין ● המשמעות: סינון רוב דגמי הפלאג־אין והחשמליות בקבוצות המחיר הרלוונטיות והסטת הביקוש להיברידיות יפניות וקוריאניות ● במקביל, באירופה מקודמת רגולציה להוצאת "ספקים בסיכון גבוה" משרשראות האספקה • השבוע בענף הרכב

זיו קורן (מימין) וניב חורש, מבעלי ראובני פרידן / צילום: אייל נבו

קבוצת ראובני פרידן ממזגת לתוכה את סוכנות Great Digital

ב-15 השנים האחרונות פעלה גרייט דיגיטל כסוכנות עצמאית, וכעת היא תמוזג לזרוע הדיגיטל של ראובני פרידן - ארלו ● היקף התקציבים של גרייט דיגיטל עומד על כ-20 מיליון שקל, ובין לקוחותיה נמנים WeWork, יוניליוור וקבוצת ניאופארם

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לפני ההצבעה על ביטולו בכנסת: האוצר הזמין קמפיין לפטור ממע"מ ל-150 דולר

בשבוע הבא יעלה להצבעה בכנסת הצו להרחבת הפטור ממע"מ בייבוא אישי לסכום של 150 דולר ● יחד עם זאת, במשרד האוצר מבקשים כבר להכין קמפיין למען יידוע הציבור בדבר העלאת סכום הפטור

רחובות טהרן / צילום: ap, Vahid Salemi

"משהו גדול בדרך": האתר שמנסה לחזות מתי תהיה תקיפה באיראן

StrikeRadar, פלטפורמה ניסיונית מבוססת בינה מלאכותית שפיתח מנהל מוצר ישראלי, הציגה היום תנודתיות חדה במדד הסיכון לתקיפה אמריקאית באיראן, שהגיע עד ל-49%

רשת הקשרים של ג'פרי אפשטיין במוקדי הכוח של אירופה / צילום: ap

סדקים בכתר ובקבינט: רשת הקשרים של ג'פרי אפשטיין במוקדי הכוח של אירופה

"אתה אדם טוב בצורה יוצאת דופן", כתב דיפלומט נורבגי בכיר לאפשטיין, והוא לא לבד ● ממסדרונות השלטון בפריז ועד למעצרו ההיסטורי של הנסיך הבריטי לשעבר: השערוריות המביכות בצמרת הופכות לחשד לפלילים ● המחיר הוא פגיעה אנושה באמון הציבור במוסדות היבשת

אסף טוכמאייר וברק רוזן / צילום: אלדד רפאלי

תיאבון שלא נגמר: למה חברה עם 19 אלף דירות בצנרת צריכה עוד 10,000?

רכישת אקרו היא רק אחרונה ברצף חברות נדל"ן שרכשה ישראל קנדה בשנים האחרונות ● מי שבתחילת דרכה "עשתה בי"ס" ליזמים הוותיקים, נאלצת ליטול יותר ויותר סיכונים כדי להמשיך לגדול, מתוך תקווה שהמומנטום בשוק גם ישתפר

נחל שרף / צילום: מולי אינהורן

קריאה אחרונה: מסלולי מים מיוחדים, רגע לפני שהם מתייבשים שוב

מהגבים הנסתרים שדורשים טיפוס אתגרי ועד הבריכות שהגישה אליהן קרובה ונוחה ● לאחר שנה גשומה במיוחד מאגרי המים במדבר חזרו להתמלא ● ארבע המלצות רותחות לטיולים רטובים

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

בית המשפט העליון בארה״ב מבטל את המכסים שהטיל טראמפ

המדדים קופצים אחרי ההחלטה הדרמטית של העליון לבטל את מכסי טראמפ ● קצב צמיחה מאכזב של 1.4% לכלכלה האמריקאית ברבעון הרביעי; הצפי המוקדם עמד על 3% ● הנפט קרוב לשיא של שישה חודשים - מחירי הנפט נסחרים קרוב לשיא של שישה חודשים, בעקבות אזהרת נשיא ארה"ב דונלד טראמפ לאיראן כי "דברים רעים באמת" יקרו אם לא יושג הסכם ● עליות באירופה