גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"עדיף להיות מותג שמעורר רגש, לטוב ולרע, מאשר מותג שהצרכנים אדישים אליו"

נדב חנין, סמנכ"ל שיווק ודיגיטל באל על, הסביר במסגרת כנס MAD של גלובס כיצד תועדפו המחולצים שהיו תקועים בחו"ל כאשר השמיים נסגרו במלחמה עם איראן, על השינוי באסטרטגיית השיווק במציאות של מלחמה, ועל מה התלונן מנכ"ל בכיר ומוכר במשק?

נדב חנין, סמנכ''ל השיווק של אל על, וכתבת גלובס אלה לוי-וינריב בכנס MAD / צילום: תמר מצפי
נדב חנין, סמנכ''ל השיווק של אל על, וכתבת גלובס אלה לוי-וינריב בכנס MAD / צילום: תמר מצפי

אל על נבחרה במקום הראשון בדירוג המותגים הכי ישראלים לשנת 2025. את הדירוג ביצעה חברת יפעת על בסיס ניטור שיח אורגני ברשתות, סיקור תקשורתי, בחינת נכסים דיגיטליים וקמפיינים, וכמובן סקר דעת קהל מייצג. החוזקות שבלטו עבור החברה היו נוכחות בשטח, כאשר חילצה וחיברה את ישראל לעולם בתקופה הקשה והמאתגרת. בראיון לאלה לוי-וינריב במסגרת כנס MAD, הסביר נדב חנין, סמנכ"ל שיווק ודיגיטל באל על, כיצד תועדפו המחולצים שהיו תקועים בחו"ל כאשר השמיים נסגרו במלחמה עם איראן.

למדד המותגים המלא לשנת 2025
כנס MAD | מנהל מותג Wiz: "כדי להשפיע חייבים לשבור כמה כללים בדרך"
כנס MAD| יגאל ברקת: "בנק הפועלים מגדיר מחדש מה זו בנקאות יוזמת"

המותגים שנבחנו בדירוג הם מותגים ישראלים "שורשיים" וותיקים, שהמשותף להם הוא ערכים של תרומה לחברה ולקהילה, נוכחות עקבית לאורך שנים, אמון ושקיפות, ומוצר שנוגע בכל בית. אל על קמה יחד עם מדינת ישראל, ולאורך השנים היא שזורה במציאות של כל אחת ואחד מאיתנו, וביתר שאת בתקופה שבה המצב הביטחוני מערער את התעופה ומבריח חברות זרות מישראל. החברות הישראליות ובראשן אל על אמונות על המשימה החשובה להמשיך ולחבר את ישראל לעולם.

"קיבלנו הנחיה להוציא את המטוסים מבלי לדעת לכמה זמן"

"למשך חודשים ארוכים ידענו שמתישהו תגיע התקיפה באיראן אך כמובן שלא ידענו את המועד", חושף חנין. "שדה תעופה, ובטח במדינה כמו ישראל, הוא מקום אסטרטגי שנדרשת בו היערכות מיוחדת לאור החשש מפגיעה של טילים במטוסים שנמצאים על הקרקע. נשאר רק לדמיין את המשמעות הדרמטית למדינה כמו ישראל במקרה של פגיעה בצי מטוסים ישראל שהייתה הופכת אותה למבודדת. אנחנו מקבלים הנחיה ברורה להוציא את המטוסים לנמלי תעופה אחרים מבלי לדעת לכמה זמן. בנוסף, 16 מטוסים היו בדרכם לישראל, ולגביהם נדרשנו לקבל החלטה היכן מנחיתים אותם. זה מצב שלא חווינו מעולם בתעופה הישראלית. יותר מ-100 אלף לקוחות שלנו היו תקועים מחו"ל, וממצב שבו אנו מפעילים יותר מ-150 טיסות ביום, קיבלנו אישור ל-8-12 טיסות ביום. בתוך כל זה התנהלנו בחוסר ודאות. לא ידענו מתי נתב"ג יפתח ומה המדינה תאפשר בהיבט של כמות טיסות ונוסעים. לנוכח ההגבלות, גם לאחר שהשדה נפתח לקח זמן לשחרר את צוואר הבקבוק של הרבים שהיו תקועים בחו"ל.

הטלפון במוקד החירום בטח לא הפסיק לצלצל
"את אירוע המלחמה ניהלנו לא מהבית, אלא מבונקר שנמצא בנתב"ג מתחת לאדמה. קיבלנו החלטה שאנחנו מתעדפים את הלקוחות שלנו ב-FIFO, כלומר מי שהטיסה שלו בוטלה קודם זכאי לעלות קודם על טיסות חילוץ לצד מקרים הומניטריים רפואיים חריגים. כל המקרים נבחנו על ידי ועדה מיוחדת.

"עד כמה הקפדנו על המדיניות? אני יכול לספר שאשתי גם הייתה תקועה בלרנקה, והיא חזרה לארץ בהפלגה מיוחדת שארגנו ללקוחות אל על. ניסינו לצאת מהקופסה ולמצוא פתרונות יצירתיים להחזיר כמה שיותר ישראלים הביתה. מפה הגיע רעיון חכירה של אוניה שתאפשר ל-1,500 נוסעים לעלות עליה במקום על טיסה. זה היה מבצע מורכב שאל על סבסדה. חרגנו לגמרי מתחום העיסוק שלנו ולרגע הייתה לנו גם זרוע ימית. מי שהיה לו כרטיס לטיסה של אל על שבוטלה, יכול היה לבחור לעלות על טיסת חילוץ שהפעלנו מהאזור בו הוא היה ללא עלות נוספת".

"אנחנו פועלים במדיניות מחירים מוקפדת"

הביקורת על המחירים לא זרה לאל על וחנין הסביר את הרציונל בענף התעופה ואת המהלכים בהם נקטה אל על: "בעולם התעופה אם לדוגמה יש 100 מושבים בטיסה, הראשון שיקנה ישלם את המחיר הנמוך ביותר והאחרון- את המחיר הגבוה יותר. אלגוריתם קובע את המחיר על בסיס היצע וביקוש לכל טיסה ובכל מועד.

"מתחילת המלחמה, הגבלנו את האלגוריתם כך שלא יגיע למחיר על פי ביקושי השיא. עד היום אנחנו פועלים במדיניות מחירים מוקפדת - לכלל היעדים שלנו יש מחירי מקסימום במחלקת תיירים שהם בהחלט תחרותיים ביחס לשוק. הבעיה האמיתית היא שאין מקומות על הטיסות. אנחנו עובדים בשיא הקיבולת וזה לא שאפשר לקנות עוד מטוסים כדי להגדיל את היצע המושבים, מפני שמועד האספקה שלהם במקרה הטוב הוא בעוד 3-4 שנים".

"מצאנו את התשובה בחוזקות: הלאומיות, השייכות, הביטחון"

חנין מספר כי לפני המלחמה, אל על יצאה בקמפיין קליל שהדגיש את השפה החדשה של החברה, אלא שכאשר פרצה המלחמה היה ברור שצריך לשנות כיוון. "מצאנו את התשובה בחוזקות שתמיד היו לנו מתוקף היותנו מותג ישראלי - הלאומיות, השייכות, הביטחון. המותג שנמצא פה גם כשחברות אחרות מבטלות, זה שיוציא אותך להתאוורר אבל גם יחזיר אותך כשצריך".

לוי-וינריב מציינת כי למרות הביקור הזועמת המושמעת נגד החברה לעיתים קרובות ברשתות החברתיות, אל על כאמור נבחרה למותג הישראלי ביותר בכנס על פי מדד יפעת.

חנין: "אל על היא חברה שהציבור במובנים מסוימים מרגיש שהיא שלו. בעבר זו הייתה באמת חברה של המדינה והיום היא פרטית, אבל עדיין היא החברה הלאומית בתחושה של רבים. ועם יד הלב, על מה ששלנו אנחנו מרגישים יותר נוח להתלונן. באחד הקמפיינים שלנו אף ציינו את זה מפורשות שאם להתלונן אז בעברית. הקשר בין הצרכנים לאל על הוא קצת כמו זוגיות, לפעמים אנחנו מקטרים אבל ברוב המקרים נשארים היכן שמרגישים בבית, במה שהוא הכי שלנו.

"לקוחות תפקידם לבקר, ותפקידנו לשמוע את הביקורת ולהשתפר. לפני זמן לא רב פנה אליי מנכ"ל מאוד בכיר במשק רק כדי להתלונן על מידת הטריות של המלפפון שהוגש לו בארוחה בטיסה. האם הוא היה מפנה תלונה דומה לחברה תעופה זרה? אני בספק. כמי שאמון על השיווק באל על אני אומר שבוודאות עדיף להיות מותג שמייצר רגש, לטוב או לרע מאשר לדבר עם אנשים על מותג שהם אדישים אליו".

ובדקתם את המלפפון?
"ברור. אנחנו בודקים כל תלונה".

*** גילוי מלא: הכנס בחסות בנק הפועלים, אל על, פלייטיקה, כאל, בזק, יפעת בקרת פרסום ונור ובהשתתפות קבוצת מקורות.

עוד כתבות

Kpop Demon Hunters. השאירה אבק ללהקות בשר ודם מהז'אנר / צילום: ©2025 Netflix

ה-AI מוחקת את הטאץ' האנושי - בלי שנרגיש שמשהו חסר

אולי נבואות הזעם כבר כאן - הבינה המלאכותית מחליפה את האמן ● להקות מומצאות בראש המצעדים, סדרות נוצרות בלי שחקנים, ואלגוריתמים מייצרים שירים שבוטים מאזינים להם ● מסתבר שהאמנות כבר לא זקוקה ליוצר והעיקר שהכול יתנגן חלק

מטוס אל על / צילום: Shutterstock

השמיים בישראל התרוקנו, והפופולריות של אל על גוברת

ענף התעופה סבל מחוסר יציבות בשנה האחרונה נוכח עזיבת חברות רבות ● ברקע זה, אל על מטפסת 20 מקומות בדירוג הכללי ● וגם: כך וויזאייר עקפה את המתחרה הגדולה ● מדד המותגים 2025

זוהר לוי, מנכ''ל אמפא / צילום: תמר מצפי

"אין דבר יותר מרתק ממה שקרה ב-WeWork": מנכ"ל אמפא מדבר לאחר ההנפקה והאקזיט הפרטי

לאחר מסע ארוך השלימה חברת הנדל"ן אמפא את ההנפקה הגדולה זה שנים בבורסה בת"א ● כעת מספר המנכ"ל זהר לוי מדוע הוא אופטימי בקשר למתחמי WeWork שבידיה, למרות הירידה בתפוסה: "רואים עלייה בהתעניינות במשרדים" ● ומסביר מדוע זרמו חלק מכספי ההנפקה לכיסי הבעלים: "חלק מארגון שהיינו צריכים לעשות, כי אי אפשר היה להמשיך להתנהל ככה"

קנצלר גרמניה פרידריך מרץ, ראש ממשלת פולין דונלד טוסק, נשיא צרפת עמנואל מקרון ונשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי / צילום: ap, Mstyslav Chernov

מכסים, נאט"ו ואיומים: כך הפך נשיא ארה"ב למי שמכתיב את עתיד האיחוד האירופי

לטובה או לרעה, הנשיא האמריקאי הוא זה שדחף את האיחוד האירופי לעבור רפורמות משמעותיות בחצי השנה האחרונה: מהגדלת התקציבים הביטחוניים ועד לפריצת תקרות חוב ● האירו התחזק, הבורסות זינקו, אך השאלה האם האיחוד יישאר מלוכד או יתפרק עדיין פתוחה ● חצי שנה לכהונת טראמפ, פרויקט מיוחד

רועי כץ, מנהל מותג WIZ / צילום: שלומי יוסף

מנהל מותג Wiz: "כדי להשפיע חייבים לשבור כמה כללים בדרך"

רועי כץ, מנהל מותג Wiz, סיפר בכנס MAD של גלובס כיצד החברה ערערה על הקונספציות המקובלות בשוק אבטחת הענן ● "בשוק האבטחה כולם מדברים בשפה של פחד, אבל הפחד לא תמיד יוצר את הפעולה הרצויה"

רוכב של קבוצת ''ישראל פרמייר טק'' בטור דה פראנס. מרוץ האופניים היוקרתי בענף / צילום: נועה ארנון

שלושת אלפים ק"מ ששווים 60 מיליון אירו: הטור דה פראנס הוא הרבה יותר ממרוץ אופניים

מרוץ האופניים הצרפתי הוא אחד מאירועי הספורט הגדולים בעולם וסוחף אחריו מאות מיליונים ● מעבר לתחרות הספורטיבית הוא משמש גם כפלטפורמה גלובלית לפרסום ותדמית בשווי עשרות מיליוני אירו ● עידו שביט, מנכ"ל קבוצת "ישראל פרמייר טק" הישראלית שמשתתפת בו, והבעלים המיליארדר היהודי-קנדי סילבן אדמס, מעניקים חשיפה אל מאחורי הקלעים של המרוץ הצרפתי היוקרתי וענף האופניים

דיור. מחיר ממוצע / איור: גיל ג'יבלי

2.3 מיליון שקל בממוצע לדירה: מה אפשר לקנות במחיר הזה ברחבי הארץ?

המחיר הממוצע של דירת מגורים זינק בתוך עשור מ־1.46 ל־2.36 מיליון שקל, ומה שניתן לקנות בסכום זה בירושלים שונה מאוד ממה שניתן לקנות באילת או בחיפה ● יצאנו לבדוק איזה נכס תוכלו לרכוש בערים מרכזיות בארץ בסכום זה

בנימין נתניהו, הליכוד פוסט ברשתות החברתיות, 18.7.25 / צילום: איל יצהר

האם ממשל ביידן מימן במיליארד דולר ארגוני מחאה נגד הממשלה? הקייס חלש

חברי הממשלה מיהרו לנופף במסמך של ועדת המשפטים של בית הנבחרים האמריקאי, לפיו ביידן ניסה להפיל את נתניהו ● אלא שבדוח יש חורים, והוא בכל מקרה פחות נחרץ ממקדמיו בישראל ● וגם: מה עומד מאחורי הטענה למימון גופים המזוהים עם טרור?

פאנל סיפורו של מותג הוויסקי של קיבוץ בארי בכנס MAD / צילום: תמר מצפי

"אנחנו מייצאים את הוויסקי של בארי ליותר מ-40 מדינות ברחבי העולם"

"אם יהיה ביטחון וכל החטופים יחזרו, אפשר להתחיל איזשהו תהליך של ריפוי", כך אמר בכנס MAD של גלובס חיים ילין, לשעבר ראש המועצה האזורית אשכול, על מותג הוויסקי החדש "סינגל בארי" ● לבארי ייקח עוד תקופה ארוכה להשתקם, והדרך לשם עוברת גם דרך יוזמות שמקדמים חברי הקיבוץ ושותפים שחוברים אליהם עם מותג הוויסקי שמיוצר במזקקת "מילק אנד האני"

המותגים המובילים בישראל

100 המותגים המובילים בישראל נחשפים: המהפך במקום הראשון ומי זוכה לנאמנות של הציבור?

מדד המותגים של גלובס מצביע זו השנה ה-22 ברציפות על רשימת 100 המותגים המובילים בישראל, בסקר ענק שכולל 4,000 משתתפים ● מי הפתיעו ומי נותרו מחוץ לרשימה? ● מדד המותגים 2025 

הישראליות בוול סטריט / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

הישראלית שזינקה בקרוב ל-180% בשבוע בוול סטריט

במדור השבועי של גלובס, בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● זוז פאוור זינקה בכ-180% בשבוע החולף, על אף שהיא רחוקה משווייה בעת ההנפקה בת"א ב-2021 ● פרייטוס סיכמה את השבוע בעלייה של כ-25%, לאחר שפרסמה נתונים ראשוניים מדוחות הרבעון השני ● ואלטיס של פטריק דרהי נחלשה, בעקבות דוחות של אחת ממתחרותיה

רצועת עזה, בתחילת השבוע / צילום: ap, Jehad Alshrafi

מקורות בחמאס לעיתון א-שרק אל-אווסט: נקטנו צעדים ביטחוניים מחמירים - בשל חשש לניסיון לחלץ חטופים

מחאות נגד הממשלה ובעד החזרת החטופים החלו בעשרות מוקדים ברחבי הארץ ● עינב צנגאוקר: "מאז שעידן שוחרר מהשבי אני לא יודעת מה עלה בגורלו של מתן, אני רק יודעת שאין לו זמן, ניוון השרירים שלו מחמיר, והוא בסכנת מוות" ● שורדת השבי אמילי דמארי חשפה פרטים חדשים על שהותה בשבי לעיתון ה"דיילי מייל". דמארי תיארה תנאי מחיה בלתי אנושיים שכללו כליאה בכלובים ● 50 חטופים - 659 ימים בשבי ● עדכונים שוטפים

אבי שמחון / צילום: עמית שאבי - ידיעות אחרונות

ועדת שמחון: הבנקים לא יוכלו להגביל יזמי נדל"ן בהורדת מחירי דירות

מחירי הדירות בישראל כמעט שלא יורדים, על אף שבשוק קיים היצע גדול של דירות חדשות לא מכורות ● עפ"י ההמלצה המרכזית של הצוות לבחינת מעורבות הבנקים בקביעת מחירי הדיור, גורמי מימון לא יוכלו להתערב בשיקולי היזם בקביעת מחירי דירות, ואסור יהיה להם להתנות את הליווי בשינויים עתידיים במחירי הדירות

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ / צילום: ap, Jacquelyn Martin

סכסוכים עם התקשורת, ויכוח פומבי עם זלנסקי והתנגשות עם האיש העשיר בעולם: הסקנדלים של טראמפ

חצי שנה לכהונתו השנייה והנשיא האמריקאי גרם ללא מעט רעש - לא רק בשל מדיניותו ההפכפכה, אלא גם בשל שרשרת של שערוריות אישיות ופוליטיות ● שלל הכותרות שהצליח טראמפ לייצר בתוך זמן קצר ● חצי שנה לכהונת טראמפ, פרויקט מיוחד 

גווינת' פאלטרו בסרטון של Astronomer / צילום: צילום מסך

עושים מהלימון לימונדה: התשובה של חברת Astronomer לסקנדל בהופעה של קולדפליי

אחרי שהרומן של בכירי החברה נחשף בסרטון ויראלי, Astronomer מבצעת בקרת נזקים ● המנכ"ל וסמנכ"לית משאבי האנוש כבר הספיקו לפרוש מתפקידם, וכעת החברה הוציאה סרטון שמתייחס ברמיזה לתקרית ● בסרטון מככבת גווינת' פאלטרו, אישתו לשעבר של סולן להקת קולדפליי, שמוצגת כ"דוברת הזמנית" של החברה

ירושלים. העירייה המהירה והיעילה ביותר בקידום תוכניות בנייה / צילום: Shutterstock

ההודעה על אלפיים דירות חדשות מסמלת יותר מכל את המהפך שעובר על ירושלים

ירושלים דשדשה שנים מאחור בכל הקשור לנדל"ן, אך השנים האחרונות מצביעות על מהפך ● מנתוני סקר גלובס והתאחדות הקבלנים עולה כי בעיני רוב היזמים זו הרשות שאיתה הכי נוח לעבוד, ואת השינוי אפשר להרגיש גם בשטח ● האם נכונות הטענות שזה בא על חשבון התושבים?

הרב שי צ'רבינסקי / צילום: יהושוע פרוכטר

הוא גדל בבית חילוני, שירת בגולני, חזר בתשובה והפך ליזם ושותף בחברת ריגול

כבר בגיל 8 פתח הרב שי צ'רבינסקי את העסק הראשון שלו, וברזומה שלו אפשר למצוא עבודות מגוונות - החל מעוזר צלם ועד יו"ר ועדת ביטחון של מושב ● כיום הוא מנהל את חברת גיוס ההמונים צ'רידי: "בארץ התחום עדיין נתפס קצת כשנור חרדי, אבל בחו"ל זה מקובל" ● בין לבין הוא גם הספיק לחזור בתשובה, להתנדב במג"ב ולנהל חברה לשירותי מודיעין בשוק הפרטי ● ומה הוא חושב על חוק הגיוס?

הסולידית / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הסולידית מפסיקה לכתוב על חיסכון ופיננסים, ומגלה בפוסט חשוף את הסיבה

הבלוגרית האנונימית, שניהלה בלוג פיננסי מצליח, הודיעה על פרישה לאחר מות אמה לפני המלחמה עם איראן ● "כסף ועצמאות כלכלית נראים לי כמו נושאים חיוורים, סתמיים לעוסים ומאוסים" ● היא גם עקצה את רשות ניירות ערך: "לפחות ציבור המשקיעים יהיה מוגן מפני ההגיגים שלי"

המדינה שעומדת מאחורי ההתקרבות של סעודיה ואיראן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: סעודיה ואיראן מתקרבות בתיווך סין, הוול סטריט ג'ורנל כותבים כי יש "תת-תזונה חמורה ברצועת עזה", וקצינים בצה"ל קוראים לסיום המלחמה ● כותרות העיתונים בעולם 

כנס מדד המותגים 2025 / צילום: פאנל בין שייכות למיצוב

"המוניטין של החברה חשוב לא פחות מכל סוג אחר של הון שיש לה"

מיתוג מעסיק מוזיל את עלויות גיוס העובדים ומאפשר לגייס עובדים טובים יותר - כך נטען בפאנל מיוחד בכנס MAD של גלובס ● אך מנהלי מיתוג המעסיק יהיו הראשונים להודות שזו לא עבודה רק שלהם: "כל מנהל בכל רמה הוא מותג מעסיק בפני עצמו. רוצים את העובדים הכי טובים? תבטאו כלפי כל העולם שאתם פרסונה מעוררת השראה שכדאי לעבוד אצלה"