גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"אנחנו מייצאים את הוויסקי של בארי ליותר מ-40 מדינות ברחבי העולם"

"אם יהיה ביטחון וכל החטופים יחזרו, אפשר להתחיל איזשהו תהליך של ריפוי", כך אמר בכנס MAD של גלובס חיים ילין, לשעבר ראש המועצה האזורית אשכול, על מותג הוויסקי החדש "סינגל בארי" ● לבארי ייקח עוד תקופה ארוכה להשתקם, והדרך לשם עוברת גם דרך יוזמות שמקדמים חברי הקיבוץ ושותפים שחוברים אליהם עם מותג הוויסקי שמיוצר במזקקת "מילק אנד האני"

פאנל על מותג הוויסקי של קיבוץ בארי בכנס MAD / צילום: תמר מצפי
פאנל על מותג הוויסקי של קיבוץ בארי בכנס MAD / צילום: תמר מצפי

"הסיפור האמיתי מאחורי מותג הוויסקי החדש של קיבוץ בארי זה לא להיכנס לטראומה, להיות כל הזמן בתנועה, ליזום דברים ולהיות בעשייה בשביל לא לחשוב על ה-7 באוקטובר. זה המניע הראשון ליוזמה החדשה" - כך מתאר חיים ילין, בן קיבוץ בארי ולשעבר ראש המועצה האזורית אשכול, את הכוח המניע שעמד מאחורי מותג הוויסקי החדש, "סינגל בארי", אותו השיק בכנס MAD של גלובס, יחד עם תומר גורן, ה-Master Distiller במזקקת הוויסקי "מילק אנד האני".

למדד המותגים המלא לשנת 2025
כנס MAD| יגאל ברקת: "בנק הפועלים מגדיר מחדש מה זו בנקאות יוזמת"
כנס MAD | מנהל מותג Wiz: "כדי להשפיע חייבים לשבור כמה כללים בדרך"

לקיבוץ בארי, מהיישובים שנפגעו בצורה הקשה ביותר במתקפת ה-7 באוקטובר, ייקח עוד תקופה ארוכה לשקם, פיסית ונפשית, אך הדרך לשם עוברת גם דרך יוזמות שמקדמים חברי הקיבוץ ושותפים שחוברים אליהם, והפעם מותג וויסקי איכותי שנוצר משעורה שגדלה בשדות בארי.

מזקקת הוויסקי הראשונה בישראל

"אם נצליח להביא את החטופים אז אנחנו באמת נתחיל את הריפוי", אמר ילין בכנס והוסיף כי השיקום של הקיבוץ עובר גם דרך השיקום הפיסי של הבתים "שייקח בין שנה לשנתיים" וגם דרך הבטחת הביטחון לתושבים. "זה סימן השאלה הגדול ביותר - איך יהיה ביטחון. אנחנו בקיבוץ לא אחראים לזה. אנחנו אחראים על החוסן של הקהילות. אם יהיה ביטחון וכל החטופים יחזרו אפשר להתחיל איזשהו תהליך של ריפוי. והאנרגיה הזאת היא לא רק שלנו, היא של כל העם. הריפוי הוא לא רק של מי שעבר את ה-7 באוקטובר באופן ישיר, אלא של כל מדינת ישראל".

חיים ילין / צילום: תמר מצפי

אבל חברי קיבוץ בארי, וילין ביניהם, לא מחכים שהריפוי יגיע אליהם כאמור. הם יוזמים ופועלים גם לטובת השיקום הכלכלי של הקיבוץ, פעילות שהובילה לשיתוף הפעולה הייחודי עם מזקקת "מילק אנד האני" ולבריאתו של מותג וויסקי משעורה שגדלה בשדות המקיפים את הקיבוץ.

מאחורי גורן וילין, כל אחד בנפרד, כבר עומדות יוזמות מוצלחות. גורן היה שותף ב-2013 להקמת מזקקת הוויסקי "מילק אנד האני" שהייתה הראשונה והגדולה בישראל. המותג משווק וויסקי סינגל מאלט שנמכר היום ברחבי העולם. במרץ 2023 זכתה המזקקה בתחרות ה־World Whiskies Awards בתואר "הוויסקי סינגל מאלט הטוב ביותר בעולם".

"מזקקת 'מילק אנד האני' הוקמה על ידי קבוצת משקיעים בראשות גל גולדשטיין כמזקקת הוויסקי הראשונה בישראל. גם הרשויות וגם אנחנו לא ידענו למה אנחנו נכנסים, ובעצם עברנו דרך ארוכה עד היום של הכרה, של ייצור ללא פשרות כדי להצליח להקים מותג שהוא בעצם מקובל בכל העולם", מספר גורן. "היום אנחנו מייצאים ליותר מ-40 מדינות ברחבי העולם. כמובן שהתקופה האחרונה מקשה עלינו, אבל יש גם דברים מרגשים בתוכה. במקביל, אנחנו מסתכלים גם הרבה פנימה לתוך הארץ וכך נוצר גם שיתוף הפעולה הנוכחי".

תומר גורן / צילום: שלומי יוסף

ילין שהיה מיוזמי פסטיבל "דרום אדום" מספר כיצד הפסטיבל התחיל את דרכו. "אופיר ליפשטיין ז"ל קרא לזה חג הכלניות. ב-2007 הייתה זו הפעם הראשונה שזה נעשה וב-2008 הקמנו עמותה של כל המועצות ובעצם לקחנו את חג הכלניות והפכנו אותו לפסטיבל 'דרום אדום'. זה המותג החיובי שלנו בעוטף", הוא מספר.

"למה שלא נגדל שעורה בשדות הקיבוץ?"

"הקשר בינינו נוצר בסמוך לאחר ה-7 לאוקטובר 2023. כל אחד במדינה בערך חיפש איפה הוא יכול לתרום, מה הוא יכול לעשות, ונוצר קשר ביני לבין חיים", מספר גורן. "אירחנו את הקיבוץ במזקקה בתל אביב והתארחנו גם בקיבוץ, ובאחד המפגשים עלתה השאלה למה בעצם לא לגדל שעורה בשדות הקיבוץ. לא ידענו כל כך לקראת מה אנחנו הולכים לעשות, אבל היה ברור שזה רעיון שאנחנו רוצים ללכת איתו".

ילין הוסיף כי "הסיור במזקקה היה סיור מכונן עבור הקהילה. לאחר שתי כוסיות וויסקי אנשים התחילו לספר את הסיפורים שלהם. אתה רואה שם הורים שאיבדו את הילדים, ילדים שאיבדו את ההורים - מגיעים ומתחילים לספר ואז כל אחד במזקקה הפך להיות סוג של פסיכולוג שמקשיב לכאב של האנשים. זה היה איזשהו תהליך. לאחר מכן זה הגיע לבארי, והרעיון צץ כשאנחנו עדיין במקלט תת-קרקעי, כי עדיין היינו במלחמה כשהמפגשים נערכו".

שטח צבאי שהפך לשדה שעורה

לרעיון היה שותף גם אבידע בכר, חבר קיבוץ בארי ומנהל החקלאות בו שאשתו ובנו נרצחו בבארי ב-7 באוקטובר. "אבידע הוא יזם שבקיא יותר בתחום היזמי חקלאי, והוא אמר 'יאללה, אנחנו הולכים על גידול השעורה בקיבוץ'", מספר ילין. "רק שנה לפני היו בשטח שבחרנו טנקים. זה היה שטח כינוס של אוטומטים שמשם הם ירו. ואני בעברי גם חקלאי ולא האמנתי שעל האדמה השטוחה הזאת, ש-60 טון של כל כלי צבאי דרך עליה, יכול לצמוח משהו, אבל צמח משהו".

"המשהו" הזה הפך ל-139 טון שעורה איכותית שנקצרה לפני כחודשיים ונשלחה לגרמניה ולאוסטריה לטובת ביצוע הליך זיקוק השעורה (מאלט) ולאחר מכן יישון בחביות עץ אלון במשך מינימום שלוש שנים.

"השעורה שלנו עד כה גודלה בחו"ל. הפעם זרענו שני זנים שהם ישראלים לחלוטין, שפותחו בארץ, והיו חששות בהתחלה לגבי הטיב, האיכות וההתאמה לייצור וויסקי", מודה גורן. "אבל חיים הרגיע אותי כי הוא הראה לי שהבריטים גידלו שעורה פה פעם ושלחו לאנגליה, אז הבנתי שכנראה אפשר לעשות את זה פה. היום השעורה נמצאת באוסטריה וגרמניה לתהליך זיקוק שלא מתבצע בארץ. קיבלנו את האנליזות וגם הגרמנים וגם האוסטרים, שהם מהמובילים בתחום בעולם, הופתעו מאוד מהאיכות והכמות שיצאה, שזה כבר הרגיע אותנו".

ילין הוסיף וסיפר כי "התמונה שאני ראיתי זה שדות על שדות של שעורה, לא רק בבארי אלא ברחבי הנגב. זה מפעל חדש לגמרי שקורה בארץ. הרעיון הוא לנסות להקים משהו שלא קיים במדינת ישראל. אם אנחנו נצליח לעשות את זה, אז התוצאה שזה יהיה גם טעים, גם יספק פרנסה, גם תהיה התיישבות, גם יהיה סוג של ריפוי, של עשייה. ומעל הכל אנחנו לא נהיה תלויים באונייה זו או אחרת שלא יכולה להיכנס פנימה, אלא נייצר לעצמנו את השעורה הישראלית ואת הוויסקי הישראלי".

בעוד שלוש שנים יושק הוויסקי הראשון מהמותג "סינגל בארי", אך בינתיים חילקו גורן וילין למשתתפי ועידת MAD וויסקי שייצרו בטעמים זהים לטעם של המותג, אותו בקבקו במיוחד עבור ההשקה בוועידה.

*** גילוי מלא: הכנס בחסות בנק הפועלים, אל על, פלייטיקה, כאל, בזק, יפעת בקרת פרסום ונור ובהשתתפות קבוצת מקורות.

עוד כתבות

טויוטה קורולה קרוס / צילום: יח''צ

חרם טורקי ומבול רכבים סינים לא הורידו את טויוטה, מאזדה ומרצדס מהצמרת

בעקבות החרם של ארדואן על ישראל, דגמי קורולה סדאן הייבריד ו־C־HR נעלמו מהכבישים - אך טויוטה עדיין בראש ● והאם הזוהר של מותגי הפרמיום דועך? ● מדד המותגים 2025

מייקל סיילור (מימין), מייסד ומנכ''ל סטרטג'י (לשעבר מיקרוסטרטג'י), ומרטין שלאף, בעלי קרן Alpha Capital Anstalt / צילום: SKATA via Reuters

"חברות אוצר": הטרנד החדש שכובש את וול סטריט חצה רף של 100 מיליארד דולר

בזמן שמחיר הביטקוין שובר שיאים, שורה של חברות ציבוריות משקיעות מיליארדים במטבעות דיגיטליים ומעמידות למבחן את המודל שהביא לזינוק של 3,300% במניית חברת מיקרוסטרטג'י - הרבה יותר מהביטקוין עצמו ● גם הנשיא טראמפ, אילון מאסק, מרטין שלאף ומניית ה"מם" גיימסטופ נדבקו בשיגעון החדש של וול סטריט

פרופ' רוני גמזו, יו''ר מגדל אחזקות / צילום: כדיה לוי

דירקטוריון מגדל ימשיך במינוי פרופ' גמזו למרות התנגדות רשות שוק ההון

בישיבת הדירקטוריון של מגדל אחזקות הוחלט היום להמשיך בהליך המינוי של פרופ' גמזו ● לגלובס נודע כי הממונה על שוק ההון, עמית גל, אמר כי יתנגד למינוי משום שהוא מנוגד להנחיות הרגולטור לגבי עצמאות הדירקטוריון, וכמו כן הוא מודאג מחוסר הניסיון של גמזו בביטוח

מטוס אל על / צילום: יח''צ אל על

חברות התעופה האהובות על הישראלים: באיזה מקום אל על, ומי החליפה את טורקיש איירליינס במדד?

ענף התעופה סבל מחוסר יציבות בשנה האחרונה נוכח עזיבת חברות רבות ● ברקע זה, אל על מטפסת 20 מקומות בדירוג הכללי ● וגם: כך וויזאייר עקפה את המתחרה הגדולה ● מדד המותגים 2025

רוכב של קבוצת ''ישראל פרמייר טק'' בטור דה פראנס. מרוץ האופניים היוקרתי בענף / צילום: נועה ארנון

שלושת אלפים ק"מ ששווים 60 מיליון אירו: הטור דה פראנס הוא הרבה יותר ממרוץ אופניים

מרוץ האופניים הצרפתי הוא אחד מאירועי הספורט הגדולים בעולם וסוחף אחריו מאות מיליונים ● מעבר לתחרות הספורטיבית הוא משמש גם כפלטפורמה גלובלית לפרסום ותדמית בשווי עשרות מיליוני אירו ● עידו שביט, מנכ"ל קבוצת "ישראל פרמייר טק" הישראלית שמשתתפת בו, והבעלים המיליארדר היהודי-קנדי סילבן אדמס, מעניקים חשיפה אל מאחורי הקלעים של המרוץ הצרפתי היוקרתי וענף האופניים

נשיא אזרבייג'ן אילהם אלייב, נשיא רוסיה ולדימיר פוטין, המנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Mikhail Metzel, Office of the Iranian Supreme Leader, Azerbaijani Presidential Press Office

בצד אחד רוסיה ואיראן, בצד השני אזרבייג'ן: זו הופכת לזירת מלחמה לוהטת ולא רק בצד הצבאי

השבוע נערך בים הכספי תרגיל צבאי משותף לרוסיה ואיראן - זירת אימונים שמסמנת שינוי אסטרטגי ● לצד המאבק על שליטה ביטחונית, מתפתחת גם תחרות כלכלית על נתיבי סחר ותשתיות אזרחיות שהופכת את חופי האגם למוקד עניין של גושים יריבים ● מן העבר השני, אזרבייג'ן מהדקת את קשריה עם ישראל וארה"ב

המדינה שעומדת מאחורי ההתקרבות של סעודיה ואיראן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: סעודיה ואיראן מתקרבות בתיווך סין, הוול סטריט ג'ורנל כותבים כי יש "תת-תזונה חמורה ברצועת עזה", וקצינים בצה"ל קוראים לסיום המלחמה ● כותרות העיתונים בעולם 

הישראליות בוול סטריט / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

הישראלית שזינקה בקרוב ל-180% בשבוע בוול סטריט

במדור השבועי של גלובס, בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● זוז פאוור זינקה בכ-180% בשבוע החולף, על אף שהיא רחוקה משווייה בעת ההנפקה בת"א ב-2021 ● פרייטוס סיכמה את השבוע בעלייה של כ-25%, לאחר שפרסמה נתונים ראשוניים מדוחות הרבעון השני ● ואלטיס של פטריק דרהי נחלשה, בעקבות דוחות של אחת ממתחרותיה

אלונה בר און בכנס MAD / צילום: תמר מצפי

אלונה בר און: "גלובס רוצה להיות המקום שעליו אפשר לסמוך גם בזמנים קשים ומפלגים"

מו"ל גלובס אלונה בר און פתחה את כנס MAD של גלובס, במרכזו עמדה תפיסת המותג הישראלי בתוך המציאות המורכבת ● "מד עוסק בקשר בין מותג וזהות, ושיווק ושייכות. מדד המותגים לא מודד רק נתונים, הוא מודד ערכים רגשיים - אמון, ביטחון, נאמנות, אהבה"

כנס מדד המותגים 2025 / צילום: פאנל בין שייכות למיצוב

"המוניטין של החברה חשוב לא פחות מכל סוג אחר של הון שיש לה"

מיתוג מעסיק מוזיל את עלויות גיוס העובדים ומאפשר לגייס עובדים טובים יותר - כך נטען בפאנל מיוחד בכנס MAD של גלובס ● אימי עירון: "כל מנהל הוא בסופו של דבר מגייס, היו אתם פרסונה מעוררת השראה שאנשים רוצים לבוא לעבוד איתה" ● קנטרביץ: "בכל מהלך שעושים, השאלה היא איזה ערך אמיתי הוא מביא לעובדים"

בנימין נתניהו, הליכוד פוסט ברשתות החברתיות, 18.7.25 / צילום: איל יצהר

האם ממשל ביידן מימן במיליארד דולר ארגוני מחאה נגד הממשלה? הקייס חלש

חברי הממשלה מיהרו לנופף במסמך של ועדת המשפטים של בית הנבחרים האמריקאי, לפיו ביידן ניסה להפיל את נתניהו ● אלא שבדוח יש חורים, והוא בכל מקרה פחות נחרץ ממקדמיו בישראל ● וגם: מה עומד מאחורי הטענה למימון גופים המזוהים עם טרור?

מרג'ורי טיילור גרין, אילון מאסק, טאקר קרלסון / צילום: ap, Rod Lamkey, Kevin Lamarque, Julia Nikhinson

מאילון מאסק עד טאקר קרלסון: הימין האמריקאי וטראמפ במסלול התנגשות

מאז שחזר לבית הלבן טראמפ מנהל מאבקים לא רק נגד הדמוקרטים והתקשורת, אלא גם מול נאמניו ושותפיו ● פרשת אפשטיין ומדיניות החוץ של הנשיא חושפות חולשה בתוך תנועת MAGA, ומהלכיו הכלכליים מקימים עליו את מפלגתו - אך הוא לא מהסס לקדם את מדיניותו ● חצי שנה לכהונת טראמפ, פרויקט מיוחד 

שער La Stampa האיטלקי, 18 ביולי. עם הכותרת ''ביבי מפציץ את הנוצרים'' / צילום: גזיר עיתון

2033: סיכוי למסע יהודי-נוצרי בדרך הרחמים

הפגזים התועים שפגעו בכנסייה היחידה של עזה הביאו נזק איום על ישראל ● עיתון מהחשובים באיטליה פרסם כתב אישום נגד ה"ישראליזם" שהשחית את היהדות

מוטל ודיינר סמוך לאזור 51. התברר שמדובר באתר לפיתוח מטוסי קרב חמקניים / צילום: NASA/Joel Kowsky

למה הפנטגון רצה שכולם יאמינו שיש חייזרים בשמי ארה"ב?

במשך עשורים, רבים בארה"ב האמינו שהממשל בוושינגטון מסתיר ראיות לקשר שנוצר עם חייזרים ● אך ה"וול סטריט ג'ורנל" חושף: מדובר בראיות פיקטיביות שהפנטגון והצבא בדו כדי להסוות תוכניות נשק, בהן אתר לפיתוח מטוסי קרב סודיים ● כך נפלו אפילו קצינים בכירים במיתולוגיה פרנואידית מופרכת

בורסת תל אביב. תעשיית הקרנות המסורתיות בישראל נמצאת בקריסה / צילום: טלי בוגדנובסקי

נעילה שלילית בתל אביב; מדד הבנייה נפל בכ-2.5%

מדד ת"א 35 נפל בכ-0.8% ● היעדר התקדמות במו"מ מול חמאס העיב על הבורסה ● שני האירועים המרכזיים בוול סטריט השבוע: החלטת הריבית של הפד, ודדליין המכסים של טראמפ ● עונת הדוחות ממשיכה לדהור, עם דיווחים של ארבע ענקיות ● וגם: האם נכון להיכנס לוול סטריט דווקא כשהיא שוברת שיאים? זה מה שההיסטוריה אומרת

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

אישה שילמה חוב במשך 21 שנה, ובכל זאת הוא תפח פי עשרה. איך זה נגמר?

המחוזי קיבל העתירה, העליון הפך אותה - והקמת מרכז המסחר והמגורים יצא לפועל ● בני זוג שהו בחו"ל, וכאשר חזרו ארצה - גילו שמתגוררים בדירתם. מה קבע ביהמ"ש? ● שילמה חוב במשך 21 שנה, אך הוא רק הלך וגדל ● 3 פסקי דין בשבוע

אבי שמחון / צילום: עמית שאבי - ידיעות אחרונות

ועדת שמחון: הבנקים לא יוכלו להגביל יזמי נדל"ן בהורדת מחירי דירות

מחירי הדירות בישראל כמעט שלא יורדים, על אף שבשוק קיים היצע גדול של דירות חדשות לא מכורות ● עפ"י ההמלצה המרכזית של הצוות לבחינת מעורבות הבנקים בקביעת מחירי הדיור, גורמי מימון לא יוכלו להתערב בשיקולי היזם בקביעת מחירי דירות, ואסור יהיה להם להתנות את הליווי בשינויים עתידיים במחירי הדירות

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

מהי המילה העברית לביסקוויט?

היכן בישראל נמצאת שכונה בשם רמות פולין, מה מקור הביטוי "חוק דרקוני", ומי הוא שחקן הרכש היקר ביותר בתולדות ליגות הספורט בישראל? ● הטריוויה השבועית

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

לשני אירועים השבוע יש פוטנציאל לטלטל את השווקים

תוקף הדד-ליין להגעת ארה"ב להסכמי סחר על האיחוד האירופאי יפוג ביום שישי ● קודם לכן, ברביעי, העיניים יהיו נשואות לבנק הפדרלי לראות אם ייכנע למכבש הלחצים של טראמפ ויפחית את הריבית ● תפניות חדות בארה"ב עשויות להשפיע על הבורסות, ששברו שם שיאים חדשים בסופ"ש

נדב חנין, סמנכ''ל השיווק של אל על, וכתבת גלובס אלה לוי-וינריב / צילום: תמר מצפי

"עדיף להיות מותג שמעורר רגש, לטוב ולרע, מאשר מותג שהצרכנים אדישים אליו"

נדב חנין, סמנכ"ל שיווק ודיגיטל באל על, הסביר במסגרת כנס MAD של גלובס כיצד תועדפו המחולצים שהיו תקועים בחו"ל כאשר השמיים נסגרו במלחמה עם איראן, על השינוי באסטרטגיית השיווק במציאות של מלחמה, ועל מה התלונן מנכ"ל בכיר ומוכר במשק?