טקס פתיחת המסחר בבורסה / צילום: הבורסה בתל אביב
1 אגרוף
אורח יוצא דופן בטקס פתיחת המסחר בבורסה לניירות ערך בתל אביב: אלוף העולם לשעבר באגרוף, פלויד מייוות'ר, פתח את המסחר לצד לוחמי ולוחמות צה"ל שנלחמו בזירות השונות מאז אירועי ה-7 באוקטובר. מייוות'ר שוהה בימים אלו בישראל במסגרת משלחת פרטית, שמטרתה חיזוק תדמיתה הבינלאומית של המדינה.
● האפליקציה שעוקפת את חברות הנדל"ן הגדולות והקניונים
מייוות'ר אמר באירוע כי "האנשים בישראל מלאי חוסן אמיתי. זו מדינה יפהפייה ומכניסת אורחים, ואמשיך לבקר כאן ולהביע את תמיכתי - תמיד".
מנכ"ל הבורסה, איתי בן זאב, ציין כי "העוצמה האמיתית של ישראל נמדדת באנשים - בלוחמים ובלוחמות שלנו, ובמי שבוחרים לעמוד לצידה דווקא כשהכי קשה.
"פלויד מייוות'ר מביא איתו אהבה ותמיכה מרגשת, במיוחד ברגעים כאלה. הדרך שבה הוא נלחם לאורך הקריירה שלו, והחוסן שהפגין, משקפים בדיוק את הרוח והנחישות שבה מתמודדים חיילי ישראל ותושביה מדי יום".
2 חלל
היזם והישראלי השני שהגיע לחלל, איתן סטיבה, מונה לקנצלר (נשיא של כבוד) החדש של אוניברסיטת החלל הבינלאומית (ISU). מדובר בתפקיד ייצוגי ואסטרטגי, הכולל הנחיה להנהלת האוניברסיטה, השתתפות בתוכניות האקדמיות, חיזוק הקשרים עם שותפים בינלאומיים ועוד. בעבר שימשו בתפקיד הסופר והפיזיקאי ארתור סי. קלארק, האסטרונאוט ד"ר באז אולדרין (האדם השני שצעד על הירח), והמדענית ד"ר פסקל אהרנפרוינד.

3 כדורסל
לראשונה באיגוד הכדורסל: יו"ר האיגוד עמוס פרישמן מקים קרן ידידות, שתהיה אמונה על פיתוח תשתית חברתית, ערכית ומקצועית לענף הכדורסל בארץ, ובראשה יעמוד רו"ח דן הלפרן, לשעבר שותף מנהל בפירמת Deloitte. כיום סובל האיגוד מגרעון של מיליוני שקלים, והמהלך נועד לשפר את מצבו.

4 מינויים חדשים
מקסין פסברג, לשעבר סגנית נשיא אינטל העולמית ומנכ"לית אינטל ישראל, מונתה ליו"ר מועצת המנהלים של מטח, המרכז לטכנולוגיה חינוכית.

עדי בר און, 52, מונתה למנכ"לית מלון אלמא בזכרון יעקב, מרשת מלונות גורדוניה.
עדו מילשטיין מונה לסמנכ"ל המוצר של יד2. קודם לכן עסק בפיתוח וחדשנות ב-WIX.