גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

על קו החוף בתל אביב: שני מגדלי יוקרה יוצאים לדרך

עם כ־206 אלף מ"ר בנויים ומגדלים בני 46 קומות: קרקעות מתחם הסינרמה בת"א לקראת שיווק ● שני פרויקטים בולטים לאורך קו החוף של תל אביב התקדמו השבוע ●  דיון בנושא השכונה הראשונה שתוקם ביישוב כסיף ● עשרות התנגדויות לתוכנית הוותמ"ל באום אל פאחם ● חדשות השבוע בנדל"ן

הדמיית פרויקט הרברט סמואל / הדמיה: THE CRAFT
הדמיית פרויקט הרברט סמואל / הדמיה: THE CRAFT

בנייה

על קו החוף בתל אביב: שני מגדלי יוקרה יוצאים לדרך

שני המגדלים בתכנון משה צור, וכל אחד מהם של חברה אחרת: קבוצת אביב קיבלה היתר לפרויקט הרברט סמואל, וחברת ORC LAND קיבלה היתר חפירה ודיפון.

"מגלחים את כל הבניין": התגברות הביזה של הדירות שמיועדות לפינוי בינוי. מה אפשר לעשות?
בדרך לעסקה גדולה בגבעתיים: חברת ההייטק שתכפיל את שטח המשרדים

שני פרויקטים בולטים לאורך קו החוף של תל אביב התקדמו השבוע: קבוצת אביב בשיתוף לני גרופ, קיבלה השבוע היתר בנייה לפרויקט הרברט סמואל SIX-8, ובמקביל הודיעה חברת ORC LAND, על קבלת היתר חפירה ודיפון לפרויקט ASSEMBLY TEL AVIV.

פרויקט הרברט סמואל SIX-8 של קבוצת אביב ממוקם בקו ראשון לים, בסמוך לרחובות הרברט סמואל, דניאל והירקון. הפרויקט, שצפי הכנסותיו מוערך בכ-800 מיליון שקל על השקעה של 680 מיליון, יכלול מגדל בן 19 קומות ובו 50 יחידות דיור, כולן פונות לים. כמו כן, ישולבו בו שטחי מלונאות (6,000 מ"ר) ומסחר (500 מ"ר), כולל בית קפה ומסעדה הפונים לטיילת. על התכנון האדריכלי מופקד משרד האדריכלים משה צור, ועיצוב הפנים של החללים הציבוריים תוכנן על ידי פטרישיה אורקיולה. מחצית מיחידות המגורים כבר שווקו במסגרת מכירה מוקדמת. הקבוצה בשליטת דורון אביב ודפנה הרלב.

פרויקט ASSEMBLY TEL AVIV / הדמיה: AIKO

חברת ORC LAND, בניהולו של רז עודד, מקדמת את ASSEMBLY TEL AVIV ברחוב הירקון 33-37, פינת הרחובות גאולה והרב קוק. הפרויקט, בהשקעה של למעלה מ-800 מיליון שקל, יכלול מגדל בן 20 קומות. 10 הקומות הראשונות מעל קומת המסחר יוקדשו למלון חמישה כוכבים שיכלול 230 סוויטות, בעוד שמעליהן ימוקמו 67 דירות מגורים. גם כאן, התכנון האדריכלי הוא של משרד משה צור, ועיצוב החללים הציבוריים נעשה על ידי סטודיו ARA הלונדוני. בחברה ציינו כי הם מכוונים למחירים של כ-140 אלף שקל למ"ר, וכי דירת הפנטהאוז בפרויקט תשווק במחיר של 110 מיליון שקל. את הליווי הבנקאי נותן בנק הפועלים.

מכרזים

עם כ־206 אלף מ"ר בנויים ומגדלים בני 46 קומות: קרקעות מתחם הסינרמה בת"א לקראת שיווק

עיריית תל אביב־יפו תפרסם בקרוב שני מכרזים לשיווק מגרשים במתחם הסינרמה המתחדש במזרח העיר - זאת כחלק מהתוכנית לחידוש ולעיצוב מחדש של האזור. המתחם הוא חלק מ"מרחב אורות", בשטח 260 דונמים בין רחוב לה גוורדיה, דרך הטייסים, דרך ההגנה ודרך משה דיין. מתחם הסינרמה עצמו, שכיום כולל חניון ציבורי, מבנים מסחריים, מבנים ישנים ומתקנים של חברת החשמל, חולש על פני כ־35 דונם במרחב זה, במפגש הרחובות יגאל אלון, מרדכי אנילביץ' ונתיבי איילון.

הדמיית מתחם הסינרמה תל אביב. מבט אווירי / הדמיה: פרחי-צפריר אדריכלים

התכנון למתחם - שבעבר היה מוקד בילוי עירוני שוקק חיים, אך נותר מוזנח בשנים האחרונות - מציע העצמת זכויות משמעותית מאוד: בנייה בהיקף של כ־206 אלף מ"ר, כולל 480 יחידות דיור (מהן 79 שיוקצו לדיור בהישג יד לפי התוכנית העירונית), כ־146 אלף מ"ר של שטחי תעסוקה ועוד כ־6,000 מ"ר למסחר. כל אלו ייבנו בשלושה מגדלים בני 45-46 קומות, הצופים אל נתיבי איילון. התוכנית כוללת בין היתר גם הכנת התשתית לקירוי עתידי של נתיבי איילון, אם יצא לפועל.

העירייה מתכננת לפרסם שני מכרזים עבור שטחים במתחם, ועל אף הקושי המסוים שבו נתקלה לאחרונה לשיווק קרקעות, בייחוד למשרדים, אפשר לצפות כי למכרזים אלו יהיה ביקוש רב, הן בשל הנקודה המרכזית שבה המתחם נמצא, הן בשל ה"שם" שצבר לעצמו לאורך השנים והן בשל פוטנציאל ההתחדשות הגדול של האזור כולו.

תכנון

דיון בנושא השכונה הראשונה שתוקם ביישוב כסיף

הוועדה המיוחדת לתכנון ובנייה ליישוב כסיף תדון בשבוע הבא בתוכנית להקמת השכונה הראשונה ביישוב, שכונת הראשונים. העיר מתוכננת לכלול 120-250 אלף תושבים, ורובע הראשונים הוא השלב הראשון בהקמת העיר, ובו מתוכננות כ-5,000 יחידות דיור. בין היתר כוללת התוכנית בנייה עד חמש קומות (ללא מעליות שבת), שימוש בתשתיות של " חשמל כשר " המותאמות לשבתות וחגים, תקן חניה מופחת למגורים, וכן שטחי תעסוקה ומסחר.

תכנון

עשרות התנגדויות לתוכנית הוותמ"ל באום אל פאחם

משרד הביטחון דורש רצועת חיץ של 80 מטר בין העיר לבין הכביש הסמוך - הוותמ"ל (הוועדה לתכנון מתחמים מועדפים לדיור) תדון בשבוע הבא בעשרות התנגדויות שהוגשו לתוכנית שמקדמת הוועדה בשיתוף העירייה בעיר אום אל פאחם.

התוכנית קודמה מאז 2017 וכבר עברה את השלב של חקירת ההתנגדויות, אולם ביוני אשתקד הוסיף משרד הביטחון תנאי חדש: הוספת אזור חיץ, רצועה ברוחב 80 מטר בין העיר לבין כביש 3535 עד למושב מי עמי.

לטענת המתנגדים, רצועת החיץ היא דרישה של תושבי המושב. "ב-13.6.24, פתאום ולמרות שמשרד הביטחון היה בכל הישיבות ואישר את כל השלבים", הם הוסיפו דרישה נוספת", אומר סמיר מחאמיד, ראש עיריית אום אל פאחם, שהיא אחת המתנגדות.

"יום בהיר אחד משרד הביטחון נענה לבקשתם של אנשי מי עמי והחליט שאום אל פאחם צריכה להיות רחוקה 80 מטר משער המושב. הם לא מתביישים לומר שזה בגלל ה-7.10. מזה נגזר שיש שטח שאני הולך להפסיד בו כמעט 60 דונם שהיו מיועדים לספורט ולמבני ציבור, יש שם רצועה שחלמנו שתהיה טיילת לילדים שלנו ושלהם. "אנחנו היינו הראשונים עם הסכם גג בחברה הערבית והוא תלוי בתוכנית הזאת. התחלנו עם שיווקים ומתקדמים יפה ופתאום עוצרים את התוכנית. זה כדור שלג ואם נעשה את זה אצלנו ירצו את זה בכל המקומות בארץ, בסכנין, בעראבה. בשום מקום בארץ לא דורשים הפרדה כזאת בין עיר למושב. נגיע לבג"ץ אם יהיה צריך, ולצערי זה יגיע לזה".

עו"ד מאיסאנה מוראני , שהגישה את ההתנגדות בשם המרכז הערבי לתכנון אלטרנטיבי, עמותת סיכוי והוועד הארצי של ראשי הרשויות המקומיות הערביות בישראל, מציינת שרוב ההתנגדויות קשורות לרצועת החיץ. כך גם ההתנגדות של הוועדה המקומית לתכנון ובנייה עירון שמייצג עו"ד קייס נאסר ממשרד פירון.

"ניתוח הוראות התוכנית מעלה כי רצועת החיץ ברוחב של 80 מטר משתרעת בפועל על כ- 118.1 דונם - והכל מהצד של אום אל פאחם ולא מהצד של מי עמי", אומרת מוראני.

"רצועת החיץ בעצם גורעת מהעיר, בהשוואה לתוכנית המופקדת, 51 דונם המיועדים למגורים; 14 דונם המיועדים למסחר ולתעסוקה; 16.2 דונם המיועדים לתעסוקה, מבנים ומוסדות ציבור. כמו כן, רצועת החיץ גורעת גם שטחים שהיו מיועדים לשטחים ציבוריים פתוחים (10.3 דונם) ולמבני ומוסדות ציבור (6.8 דונם).

"זאת ועוד, התוכנית מסמנת כ-13 מבנים להריסה כתוצאה מקביעת רצועת החיץ - ויודגש כי בתים אלה לא סומנו להריסה בתוכנית המופקדת והסימון שלהם להריסה נעשה אך ורק בשל הוספת רצועת החיץ. כל חוסר הרציונליות של הדרישה הזאת מאושש את ההרגשה שיש פה שיקולים אחרים. אותה ועדה שתמכה במסקנה הקודמת של החוקר פתאום מפקידה את התוכנית מחדש. הטיעון היה שלכביש יש חשיבות ביטחונית אבל לא הסבירו בדיוק למה. קשה להתמודד עם זה כשלא מסבירים".

תגובת מערכת הביטחון: "מערכת הביטחון הציגה את ההיבטים הביטחוניים הכרוכים בקידומה של התוכנית, בהם שמירה על גישה ליישובים אום אל־פחם ומי עמי ולאזור כולו, כדרך בטוחה ונגישה הן לתנועות כוחות הביטחון והן לתנועת אזרחים בעת אירוע ביטחוני. זאת, באמצעות שמירה על מרחב חיץ שיבטיח את שלומם של משתמשי הדרך .

מטעם הוותמ"ל לא נמסרה תגובה.

עוד כתבות

עופר ינאי, בעלי נופר אנרג'י / צילום: נועם גלאי

בהיקף 255 מיליון דולר: הפועלים יממן התרחבות של נופר אנרגיה בארה"ב

הבנק יממן קניית צבר ייצור סולארי בארה"ב בהיקף של ג'יגהוואט אחד ● בנק הפועלים לא יהיה חלק מקונסורציום, אלא יהיה המממן הבלעדי של החוב ● תנאי ההלוואה טרם פורסמו

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה ננעלה במגמה מעורבת; מדד הבנקים קפץ, הדולר מתחזק

לאחר הירידות בעקבות הודעת ארה"ב על פינוי חלק מעובדי השגרירות, הירידות מתמתנות ● ת"א 35 ננעל בעלייה של 0.6%, ות"א 90 ירד ב-0.6% ● ג'י סיטי, מגה אור, נקסט ויזן ונייס בולטות בעליות ● אתמול בוול סטריט - אנבידיה הובילה את נאסד"ק לירידות, מניות התוכנה עלו ● בבלקרוק אומרים כי זו תקופה מצוינת להשקעה לשם השגת הכנסה קבועה ● ואיזו מניית טכנולוגיה ישראלית זוכה להמלצת קנייה מ־UBS ● עדכונים שוטפים

משה סעדה, הליכוד. פרסום ברשתות החברתיות, 24.02.26 / צילום:  דני שם טוב, דוברות הכנסת

מי יחקור את השוטרים? כך הגיעה מח"ש לפרקליטות, וזאת משמעות ההוצאה ממנה

המאבק על הכפיפות של המחלקה לחקירות שוטרים עולה מדרגה - והמשפטנים מזהירים מפני הפיכת המחלקה ל"כלי בידי השלטון" ● אבל למה מלכתחילה מח"ש הגיעה דווקא לפרקליטות המדינה, והאם זה הסדר שיש כמותו בעולם?

מיני ACEMAN / צילום: יח''צ

גם אחרי הוזלה של 40 אלף שקל לא בטוח שהרכב הזה שווה את מחירו

המכונית העירונית הקומפקטית של המותג "מיני" מבית ב.מ.וו משלבת ממדים מותאמים לעיר, עיצוב אופנתי והתנהגות כביש מלוטשת שפונה לחובבי נהיגה ● אבל מתלים קשיחים ומחיר שאפתני מגבילים את פוטנציאל השוק שלה

ביקור ראש ממשלת הודו, נרנדרה מודי, בכנסת / צילום: נועם מושקוביץ-דוברות הכנסת

יותר מנשק או טכנולוגיה: מה חיפש ראש ממשלת הודו בישראל השבוע

השבוע נולדה בישראל "ארכיטקטורת היהלום": רשת בריתות אסטרטגית המשתרעת מיוון במערב ועד הודו ● בלב הציר עומד נרנדרה מודי שהגיע לירושלים כדי לקבוע סדר עולמי חדש ● איך נראה המרחב מהעיניים שלו ומה אנחנו מביאים לשולחן? ● טור אורח 

כותרות העיתונים בעולם

בלי לירות ירייה אחת: האסטרטגיה הסינית במלחמה המסתמנת באיראן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: איך מסקרים בעולם את ביקור ראש ממשלת הודו בישראל, מה סין יכולה להפסיד אם איראן תיפול, וטראמפ עלול לחזור על הטעות של בוש במלחמת עיראק • כותרות העיתונים בעולם

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בירידות; אנבידיה נפלה ב-5.5%, מניות הקוונטים זינקו

נאסד"ק ירד ב-1.2% ● מניות התוכנה עלו, זה היום השלישי ברציפות ● מניות הקוונטים זינקו בעקבות דוחות טובים של IonQ ודי ווייב ● עלייה קלה במספר המובטלים החדשים בארה"ב ● התשואה על אג״ח ממשלת ארה״ב ל-10 שנים ירדה לשפל של 2026 ● אחרי ההתאוששות אתמול, הביטקוין נסחר סביב 68 אלף דולר

יהלי רוטנברג, החשב הכללי באוצר / צילום: יוסי זמיר

הבכיר לשעבר שבטוח: "אנחנו הכי קרובים להשבתת פעילות הממשלה מאי פעם"

כחשב הכללי באוצר יהלי רוטנברג גייס חוב חסר תקדים, התמודד עם הורדת הדירוג הראשונה של ישראל ונדרש לצנן את הוצאות הביטחון: "אמרתי - אל תאלצו אותי לבחור בין צה"ל לעמידה בתקציב" ● עכשיו הוא חושף את הפינות האפלות שדורשות פיקוח - ומתכנן את הטרק בנפאל

וינרוט, האחים גרטנר והשופט איתן אורנשטיין / צילום: יונתן בלום, איל יצהר

ביהמ"ש קבע: העיזבון של וינרוט ישלם מאות מיליונים. ומה יעלה בגורל היורשים?

לאחר שנים ארוכות של התדיינות, בית המשפט המחוזי בירושלים אישר את פסק הבוררות וחייב את יורשי עו"ד ד"ר יעקב וינרוט לשלם מעזבונם לאחים משה ומנדי גרטנר ● עם זאת, האחים גרטנר דרשו סכום גבוה מהעיזבון, והנושא יעבור, שוב, להכרעת הבורר

ג'נסן הואנג / צילום: ap, Lee Jin-man

מנכ"ל אנבידיה יבקר בישראל לקראת יום העצמאות

לגלובס נודע כי ג'נסן הואנג, מנכ"ל אנבידיה, צפוי להגיע לישראל בסוף חודש אפריל על רקע התרחבות פעילות החברה בארץ

מה עשה החיסכון בפברואר? / צילום: Shutterstock

הירידות במניות העיבו, אבל החודש חיובי: מה עשה החיסכון שלכם בפברואר?

למרות הירידות בבורסה בימים האחרונים, חודש פברואר צפוי להסתיים עם תשואה חיובית בקופות הגמל וקרנות ההשתלמות ● לפי תחזית מיטב, התשואה הממוצעת ברוטו של קופות הגמל וקרנות ההשתלמות תהיה בפברואר 0.5% ובחודשיים הראשונים של השנה 2.6%

איזו בשורה יקבלו בקרוב 700 אלף עובדי המגזר הציבורי?

מה הם היעדים המבוקשים לרילוקיישן מצד ישראלים עשירים, ומדוע הנגיד הותיר את הריבית על כנה? ● חושבים שאתם בקיאים בכל מה שקרה השבוע בכלכלה בארץ ובעולם? בואו לבחון את הידע שלכם ● החידון הכלכלי של גלובס

רפי ליפא  וגל עמית, יועצי ההנפקות שפעלו עם פועלים אי.בי.אי בעבר / צילום: תמר מצפי

150 מיליון שקל ליועצים, קשיים לשתי החברות שהביאו מארה"ב

לפני שני עשורים הביאו רפי ליפא וגל עמית את חברת הנדל"ן האמריקאית דה לסר לגיוס חוב ראשון בת"א ● בעקבותיה הגיעה דה זראסאי, שקרסה אשתקד ● השבוע עבר הלחץ לאג"ח של חלוצת ההנפקות הזרות, שתשואות האג"ח שלה זינקו מחשש שתתקשה לעמוד בהתחייבויותיה ● כסף בסיכון

חוקרים במעבדה של פרופ' אריאל קושמרו, אוניברסיטת בן גוריון / צילום: דני מכליס

באיזה אזור בארץ סובלים הכי הרבה מסטרס? התשובה אצל חיידקי הביוב

במעבדה של פרופ' אריאל קושמרו, מהפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה באוניברסיטת בן גוריון, חוקרים איך אפשר לנצל חיידקים כדי למנוע מפגעים בריאותיים וסביבתיים ● מניבוי אזורי מצוקה בעיר ועד מניעת חורים בשיניים ואפשרות לפתח אנטיביוטיקה מהים

שלמה איזנברג / צילום: תמר מצפי

אחרי הקריסה במניה: שלמה אייזנברג פרסם הצעת רכש למזג את מלם תים לחברה האם

בעל השליטה מקפל שכבה, לתוך החברה האם, באמצעות החלפת מניות אחרי שקיבל את אישור רשות המסים שהאירוע לא ייחשב כאירוע מס ● בחודש האחרון מניות חברות ה- IT קרסו בבורסה בעקבות החשש שה- AI עלול להחליף את חברות התוכנה ● מלם תים צללה ביותר מ-30%

המבורגר שרימפס / צילום: חיים יוסף

לא טרנדית ולא מתחנפת: מסעדה שהיא עדיין אחת הטובות בת"א

המסעדה שייסד אוראל קמחי לפני 13 שנה מציעה אוכל גבוה או פשוט, בצלחות פיין דיינינג או שאוכלים עם הידיים – העיקר שתתענגו

סמטת דיאגון מתוך ''הארי פוטר'' באולפני הוורנר ברדרס / צילום: ap, Ross D. Franklin

מהפך דרמטי בארה"ב: בוורנר ברדרס מעדיפים את ההצעה המשופרת של פרמאונט, נטפליקס נסוגה

לאחר שחתמה עם נטפליקס בחודש דצמבר על עסקה שהוערכה בכ-83 מיליארד דולר, חברת וורנר ברדרס מסרה אמש כי הצעתה המשופרת של חברת פרמאונט בסך 111 מיליארד דולר "עדיפה" ● מנכ"לי נטפליקס בתגובה הלילה: "העסקה כבר אינה אטרקטיבית מבחינה כלכלית"

טהרן, איראן / צילום: ap, Vahid Salemi

"צאו באופן מיידי": שורת מדינות במסר לאזרחיהן במזרח התיכון

גרמניה, הודו, קוריאה הדרומית, אוסטרליה ומדינות נוספות הוציאו בזו אחר זו אזהרות רשמיות לאזרחיהן לעזוב את איראן מיידית ● ראש ממשלת פולין: "כולנו יודעים מה הכוונה"

טל דיליאן / איור: גיל ג'יבלי

פרשת הריגול שטלטלה את אירופה: שמונה שנות מאסר למייסד הישראלי

ארבעה בכירים בחברת הסייבר ההתקפי אינטלקסה, ביניהם שני ישראלים, הורשעו בפגיעה בפרטיות ובהאזנות סתר ● כעת, גזר הדין מעוכב עד להכרעה בערעור ומסמן תקדים בינלאומי נגד יצרנית רוגלה

ראש הממשלה בנימין נתניהו וראש ממשלת הודו נרנדרה מודי בנתב״ג, היום / צילום: קובי גדעון, לע״מ

"קצר אך מאוד פרודוקטיבי": על הביקור ההיסטורי של מודי בישראל

ראש ממשלת הודו, נרנדרה מודי, חזר למולדתו אך הביקור משאיר אחריו הישגים היסטוריים ● בתוך כך, בין ישראל להודו נחתמו 16 מזכרי הבנות במגוון תחומים, בהם חדשנות חקלאית והעמקת קשרי הטכנולוגיה ● "זוהי שותפות אסטרטגית מיוחדת, המסמלת את השאיפות של שני העמים", סיכם מודי