גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הרכב הזה הוא חסכוני, מרווח ומצטיין בשורה של פרמטרים. אבל מחכה לו גם תחרות עזה

הקרוס־אובר של MG מציע מערכת הנעה סופר־חסכונית עם טווח חשמלי מכובד, תא נוסעים מרווח ויכולת דינמית "אירופית" ● ליצרנים מערביים אין תשובה אליו

MG HS פלאג־אין 2025 / צילום: יח''צ
MG HS פלאג־אין 2025 / צילום: יח''צ

כאשר יצרני הרכב האירופאים מתלוננים על "הפלישה הסינית לאירופה" הם מתכוונים, בדרך כלל, למותג MG של קבוצת SAIC. חברת הענק הממשלתית הזו מנסה כבר מזה שני עשורים להשיג דריסת רגל משמעותית באירופה. בשנים האחרונות היא החלה להשיג את היעד עם קרוב ל־250 אלף כלי רכב ב־2024 לבדה, שהיוו למעלה מ־85% מסך מכירות כלי הרכב הסינים באירופה באותה שנה.

מבחן דרכים | החל מ-175 אלף שקל, עם פוטנציאל להנחה משמעותית. הרכב הזה עשוי להיות בחירה משתלמת
מבחן דרכים | הרכב שמציג ביצועים מרשימים, תא נוסעים מרווח ומחיר יקר מאוד

בנובמבר אשתקד עלתה התוכנית של החברה על מהמורה משמעותית, כאשר נציבות השוק האירופי החליטה להפוך אותה לדוגמה - והטילה על כלי הרכב החשמליים שלה "מכס מגן" שהוא הגבוה ביותר, שמוטל כיום באירופה על יצרן רכב כלשהו - לא פחות מ־45% במצטבר.

יצרנים מערביים רבים היו מתרסקים בשל כך ומתקשים להתרומם במשך שנים. אבל מאחורי SAIC ניצבים המשאבים והמוטיבציה של מעצמת סחר גלובלית, כך שבתוך פחות מחצי שנה הציגה MG שתי סדרות חדשות של דגמי קרוס־אובר בתקינה אירופית מלאה, שמצוידות במנועי בנזין, הייבריד ופלאג־אין, שעליהם לא חל הקנס האירופאי. האחרונה שבהן, שנחתה כאן לאחרונה, היא סדרת ה־HS החדשה.

עיצוב חיצוני

חיצונית ה־HS לא מנסה לכתוב פרק חדש בעולם עיצוב הרכב. יש לו ממדים מכובדים ופרופורציות טיפוסיות של קרוס־אובר משפחתי בגודל בינוני. חד עין יזהו בו שלל אלמנטים עיצוביים "בהשראת" דגמים סיניים ומערביים ידועים. למשל, פנסי חזית צרים ומלוכסנים בנוסח BYD, פרופיל צד שמזכיר להיטי מכירות כמו יונדאי ספורטאג' וקיה טוסון, וזנב, שעיצובו יגרום אפילו למעצבים הרגועים של לקסוס להירשם לסדנה לניהול כעסים.

אלמנט העיצוב הבולט ביותר, תרתי משמע, הוא גריל ענק ומחורץ שנמתח קדימה מתוך הפגוש הקדמי. בסך הכול הרכב נראה מכובד מבלי למשוך יותר מדי תשומת לב.

תא הנוסעים של ה־HS החדש צמח בכל הממדים לעומת הדגם היוצא וזכה לתוספת של ארבעה סנטימטרים לבסיס הגלגלים. המושב האחורי רחב דיו עבור שלושה מבוגרים ומאפשר להם למתוח רגליים קדימה בחופשיות, גם כאשר נהג ונוסע גבוהים יושבים לפניהם. מרחב הראש טוב מלפנים ומאחור ותנוחת הישיבה מלפנים גבוהה וטבעית, אם כי הבליטות בריפוד המושבים הקדמיים דורשות הסתגלות ועמודי הגג הקדמיים המקושתים חוסמים חלק משדה הראייה לפנים־הצידה.

תא המטען רחב ונפתח חשמלית, אך בדגם ה־PHEV, שצריך לאכלס סוללה גדולה, נפח ההטענה שלו התכווץ לכ־441 ליטר אולם הוא עדיין שימושי למשפחות.

פנים הרכב

עיצוב הפנים שמרני וסולידי עם משטחים מוצקים ו"אווירה גרמנית" בולטת; מערך התצוגה הרוחבי והצר נראה כמו העתק דגמי הדור האחרון של יונדאי/קיה ואינו טיפוסי לרכב מתוצרת סין.

המסכים חדים וברורים ומציגים גרפיקה נאה ומפות ניווט ברזולוציה גבוהה גם בלי ממשק טלפוני. מנגד אין כאן מתגים פיזיים לשליטה על מערכת האקלים והקול וצריך לדפדף בכמה תפריטים כדי לנתק את מערכות הבטיחות השונות. זו סוגיה חשובה מכיוון, שחבילת הבטיחות ברכב היא מהטורדניות ביותר בהן נתקלנו עם נטייה לעודף אזהרות ורגישות. וכך, כדי להחזיר את שלוות הנפש צריך לדפדף בשניים־שלושה תפריטים - ולנתק חלק מהמערכות אחרי כל התנעה. כגיבוי ישנה גם מערכת פיקוד קולית באנגלית אבל היא קשת הבנה, למעט פקודות בסיסיות.

מוט ההילוכים ממוקם בצורה נוחה בין המושבים "כמו פעם", פתחי האוורור גדולים ונשלטים ידנית. אבל יש צורך בהפעלת המזגן בעוצמה גבוהה ודי קולנית כדי להתגבר על התלהטות התא בקיץ הישראלי.

איכות הייצור שודרגה משמעותית לעומת התחושה הזולה ששידרו דגמי עבר של MG וחלק גדול ממערך הפיקוד והדלתות עטוי כעת בדיפון נאה ונעים למגע. גם בידוד הרעשים יעיל מאד עד סביבות 130 קמ"ש. עם זאת, כנראה שקשה להיפטר מהרגלים ישנים ותא הכפפות, למשל, עדיין עשוי מפלסטיק דקיק וקשיח.

האבזור התקני מכובד ותואם את המקובל בקרב הסינית עם מושבים חשמליים קדמיים, ריפוד דמוי עור, חישוקי 19 אינץ', דלת אחורית חשמלית. אבל בולט בחסרונו גג שמש, שהוא כיום פריט כמעט סטנדרטי בפלח המחיר הזה, בוודאי בסיניות.

מנוע וטווח נסיעה

כאמור ה־HS מגיע לישראל עם בחירה בין שלושה סוגי מערכות הנעה כאשר למבחן התייצב "דגם הדגל" עם מערכת פלאג־אין חדשה לגמרי, שמשלבת מנוע 1.5 ליטר בנזין, מנוע חשמלי חזק וסוללה בקיבולת מכובדת של 21.4 קילוואט־שעה, שהיא גדולה משמעותית מזו של הדגם היוצא.

זוהי מערכת בוגרת ומרשימה, שברירת המחדל שלה ברוב התנאים היא נסיעה חלקה, שקטה ודי רגועה על חשמל בלבד. כאשר מעבירים את בורר מצבי התכנות למצב הספורטיבי התאוצות מרשימות. רק כאשר הסוללה מתרוקנת לגמרי, לרוב אחרי 80־90 ק"מ בנסיעה נמרצת, מתחילים להבחין בקיומו של מנוע הבנזין - וגם אז הוא נכנס לפעולה באופן מעודן ודי שקט. שלא כמו הרבה מעמיתותיה הסיניות, MG לא נוקבת בטווח כולל שאפתני של נסיעה על חשמל/בנזין אבל היא כן מדווחת על צריכת דלק משוקללת בנזין/חשמל של כ־200 ק"מ לליטר ב־WLTP.

זהו אמנם נתון תיאורטי אבל נראה כי מי שיקפיד על טעינה סדירה של הסוללה, ויימנע מנסיעות מאד ארוכות, יוכל לפקוד את תחנת הדלק לעיתים די נדירות. אחזור האנרגיה בבלימה קיים על הנייר, אך כמעט אינו מורגש.

על הכביש

מפגש קודם שלנו עם ה־ZS החדשה, שהיא האחות הקטנה של ה־HS, הפתיע אותנו בכל הנוגע לתחושה הדינמית ה"אירופית" שהיא שידרה. גם האחות הגדולה כויילה ככל הנראה על ידי אותם מהנדסים אירופים מיומנים והדבר בולט בהיגוי עם היזון חוזר ומדויק למדי, ששומר על הנהג בתמונה.

למרות משקל עצמי של 1.85 טון וכיול רך יחסית של המתלים נטיית הגוף די מרוסנת על כבישים מפותלים והיציבות הכיוונית במהירויות גבוהות טובה. זו לא מכונית ספורטיבית, אבל היא בהחלט לא "הולכת לאיבוד" על האספלט. המתלים הרכים יחסית עושים עבודה סבירה בספיגה של רוב הזעזועים, אבל מהמורות חדות בעיר עדיין מורגשות בתא, במיוחד מאחור.

מחיר

MG HS פלאג־אין עולה בישראל כ־203 אלף שקל. בשורה התחתונה הרכב מהווה שיפור משמעותי מאד לעומת קודמו, הוא חסכוני מאד והוא אפילו מצטיין ביחס לקבוצתו בתחומים, שהפתיעו אותנו, כמו יכולת דינמית. אבל בשוק הישראלי הוא ניצב כיום מול כלים סינים מקבילים, שחלקם זולים ומאובזרים יותר ולא פחות חדורי מוטיבציה. ובמלחמת המחירים הזו, כמו במלחמת המחירים המקבילה שמתנהלת כיום בסין, מי שינצח הוא מי שיצליח לתת הנחות גדולות יותר.

חלק מהמתחרות

ג'אקו J7 פלאג־אין
190־203 אלף ש' עולה גרסת הפלאג־אין של ג'ייקו J7, הנמכר ביותר בקטגוריה, עם מנוע בנזין 1.5 ליטר, מנוע חשמלי וסוללה בהספק 342 כ"ס וטווח של 91 ק"מ על חשמל. תא הנוסעים איכותי ומאובזר, אך תא המטען קטן.

ג'אקו J7 פלאג־אין / צילום: יח''צ

BYD SEAL U פלאג־אין
במחיר 200־215 אלף ש' לפני מבצעים, גרסת הפלאג־אין של הקרוס־אובר מבית BYD מציעה ממדים מכובדים, עיצוב סולידי ותא נוסעים איכותי. לגרסה הבכירה טווח חשמלי של עד 125 קילומטר בזכות סוללה גדולה במיוחד.

BYD SEAL U פלאג־אין / צילום: יח''צ

עוד כתבות

תא''ל אפי דפרין, דובר צה''ל עדכון לתקשורת, 27.7.25 / צילום: דובר צה''ל

מתי מחסור במזון הופך לרעב, ומה אומר על כך המשפט הבינלאומי?

הוויכוח על קיומו של רעב בקנה מידה גדול ברצועת עזה ועל מי נושא באחריות לו חצה את גבולות ישראל והפך לגלובלי ● אבל כדי לדון בשאלות האלו, יש קודם כל להבין את ההגדרות שבבסיסן ● וגם: מה אומרים על כך דיני הלחימה? ● המשרוקית של גלובס

הנהלת קרביין / צילום: ניר אריאלי

גיוס של 100 מיליון דולר לסטארט-אפ הישראלי שמנסה לפתור את בעיית העומס על מוקדי החירום

המערכת שפיתחה קרביין, הפעילה כבר בשש מדינות כולל ארה"ב, כוללת סוכן AI הפועל כמענה ראשוני כאשר אין מוקדן אנושי זמין, ומסוגל לאסוף מידע קריטי מהשטח כבר משלב הקריאה הראשונה ● לדברי החברה, הפלטפורמה קיצרה זמני תגובה ושיפרה את היעילות התפעולית של מוקדי החירום הציבוריים

טראמפ מציג את תוכנית המכסים באפריל 2025 / צילום: ap, Mark Schiefelbein

טראמפ הטיל מכס של 15% על ישראל, בניגוד להערכות המוקדמות בירושלים

תם הדד ליין לתוכנית המכסים של טראמפ והבית הלבן פרסם את השיעורים המעודכנים שיוטלו על עשרות מדינות ● ישראל תספוג מכסים של 15% אף שבירושלים קיוו לשיעור נמוך יותר

היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

הממשלה תחליט על הדחה מיידית של בהרב-מיארה - למרות אמירת בג"ץ

נוסח ההחלטה מדבר על הפסקת הכהונה לאלתר, למרות שסולברג הבהיר מספר פעמים שההדחה תעוכב כדי לאפשר ביקורת שיפוטית

חזית המדע / צילום: Shutterstock

עברתם את גיל 60, כנראה שאתם מרגישים צעירים יותר. וזו הסיבה

רוב בני ה־60 ומעלה מרגישים צעירים יותר בעשור לפחות, אבל התחושה הזו גם מחזקת גילנות, מדירה מבוגרים ומחלישה את מאבקם לזכויות ● פרופ' ליאת איילון, שזכתה לאחרונה במענק יוקרתי לחקר התופעה, מצביעה על הפרדוקס: בעולם שנשלט בידי מנהיגים קשישים, הזקנים נותרים בשוליים - וגם הם עצמם מתקשים להזדהות עם גילם

נועם שזיר / איור: גיל ג'יבלי

גוגל קנתה אותו במיליארדים. כמה כסף באמת נשאר למהנדס היהודי המבריק?

2.7 מיליארד דולר שילמה גוגל בקיץ שעבר כדי להחזיר אליה את נועם שזיר, חלוץ AI וממהנדסיה הראשונים ● אלא שבזמן שבתעשייה חגגו את "אחד ממענקי החתימה הגדולים בהיסטוריה", המציאות הייתה פחות נוצצת ● בדיקת גלובס מגלה: בפועל הוא נשאר עם עשרות מיליונים בלבד בגלל עסקה עם מבנה ייחודי שנרקמה מעל לראשו

סם אלטמן / צילום: Associated Press, Markus Schreiber

OpenAI יצאה לגיוס ענק לפי שווי של 300 מיליארד דולר

דיווח: OpenAI גייסה 8.3 מיליארד דולר כחלק מגיוס הכספים שלה בסכום של 40 מיליארד דולר ● עוד לפי הדיווח: ההכנסות השנתיות החוזרות של החברה זינקו ל-13 מיליארד דולר והן צפויות להגיע ליותר מ-20 מיליארד דולר עד סוף השנה

הדמיית פרויקט הרברט סמואל / הדמיה: THE CRAFT

על קו החוף בתל אביב: שני מגדלי יוקרה יוצאים לדרך

עם כ־206 אלף מ"ר בנויים ומגדלים בני 46 קומות: קרקעות מתחם הסינרמה בת"א לקראת שיווק ● שני פרויקטים בולטים לאורך קו החוף של תל אביב התקדמו השבוע ●  דיון בנושא השכונה הראשונה שתוקם ביישוב כסיף ● עשרות התנגדויות לתוכנית הוותמ"ל באום אל פאחם ● חדשות השבוע בנדל"ן

אילוסטרציה: shutterstock

תשואות חזקות גם ביולי: מה עשו קופות הגמל וקרנות ההשתלמות?

למרות החששות מהמכסים של טראמפ, השווקים המשיכו לזנק ואיתם התשואה של החוסכים ● במסלולים הכלליים התשואה צפויה לעמוד על 1.1%, במנייתיים על 1.9% ● המסלולים מחקי ה-S&P 500 בלטו עם תשואה של 2.7%, אך מתחילת השנה הם עם תשואות אפסיות, כך לפי הערכות של אבי ברקוביץ מבית ההשקעות מיטב

''חזי ובניו''. צרה בצורת נחש / צילום: באדיבות HOT ו-NEXT TV

מיסטיקה, מזרחיות וקללה משפחתית: "חזי ובניו" חוזרת על מה שכבר עשו פה

עשור אחרי "זגורי אימפריה", מגיעה "חזי ובניו" עם עלילה דומה: משפחה מזרחית, קללה מסתורית וניסיון להסיר אותה בעזרת אמונה, הומור וסודות מהעבר ● הקומדיה החדשה של הוט מצליחה לסחוף, אבל גם מעלה שאלה - מתי נזכה לייצוג מזרחי שיחרוג מהכישוף והדודה המיסטיקנית?

התחדשות עירונית. מה יכול מיעוט לדרוש? / צילום: טלי בוגדנובסקי

"הרוב קובע": מיעוט בעלי הדירות לא יוכל לכפות מתווה אישי בפרויקט תמ"א 38

חלק מדיירי בניין שעבר תמ"א 38 ביקשו מודל נפרד למימוש הזכויות, אולם נדחו ● המפקחת על רישום המקרקעין קבעה: קביעת אופן מימוש זכויות הבנייה בפרויקט התחדשות עירונית נתון להחלטת רוב בעלי הדירות

ניסוי החלל הראשון של שיבא / צילום: Eytan Stibbe the Rakia Mission

שיבא משגרת חיידקים לחלל. מה הם יעשו שם?

המרכז הרפואי שיבא שיגר השבוע ניסוי נוסף למשימה שמבצעות נאס"א ו-SpaceX של אילון מאסק, ויתקיים בתחנת החלל הבינלאומית ● ובאקדמיית בצלאל חנכו השבוע את אגף האמנות והמרכז הבינלאומי על שם עידן ובתיה עופר

שלמה קרמר / צילום: שלומי יוסף

שלמה קרמר תוקף את פאלו אלטו בעקבות רכישת סייברארק: "מתקרבת לגורלה של IBM"

לדבריו של יזם הסייבר, שלמה קרמר, רכישת סייברארק מסמלת את סיום תקופת הצמיחה של אחת המתחרות הגדולות שלו, ותחילתה של דרך איטית ושמרנית יותר עבורה

ריי דליו, מייסד ברידג'ווטר / צילום: ap, Ng Han Guan

המיליארדר מייסד קרן הגידור הגדולה בעולם מכר את שארית מניותיו

ריי דליו מייסד ברידג׳ווטר מכר את יתרת מניותיו בקרן הגידור שייסד ואשר מנוהלת היום על ידי ניר בר דעה הישראלי ● מה היה לו לומר על המהלך?

השבוע בעולם / צילום: AP - Jacquelyn Martin

לייזר סיני בגובה 36 אלף ק"מ שובר את מחסום הדאטה של סטארלינק

טראמפ מטיל מכס על "ציד מכשפות" בברזיל ● לירות ולרצוח כדי להתחיל ויכוח ● הארצות הנוצריות של המערב הן הרבה פחות נוצריות ● לייזר סיני בגובה 36 אלף ק"מ שובר את שיאי האינטרנט ● סודאן: סיפור של התכווצות ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם 

דוד טרטקובר. פענח אלבומים עבור המאזין / צילום: אריק סולטן

דוד טרטקובר נתן שפה חזותית למוזיקה הישראלית

האמן דויד טרטקובר שהלך השבוע לעולמו יצר עטיפות אלבומים שאינן מיתוג של האמן, אלא תזה על היצירה ● טרטקובר יצר את הזיכרון של המוזיקה הישראלית, והגדיר מחדש מה אלבום יכול להגיד למאזין עוד לפני שנוגן תו אחד

דוכן של חברת ואסט בכנס אנבידיה בארה''ב השנה

דיווח: אנבידיה ואלפאבית במו"מ להשקעה בווסט דאטה הישראלית לפי שווי של 30 מיליארד דולר

הענקיות צפויות להוביל סבב גיוס ענק לחברת הדאטה הישראלית, שמפתחת תשתית חיונית להרצת מודלים חכמים, דוגמת ChatGPT ● ביוני האחרון פורסם כי החברה מחפשת לגייס לפי שווי של 25 מיליאד דולר

טים קוק, מנכ''ל ענקית הטכנולוגיה אפל / צילום: Reuters

אפל הפתיעה עם צמיחה מרשימה, אז למה המניה לא מזנקת

הדוח הטוב של אפל פורסם זמן קצר לפני העדכון של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ על שיעור המכסים החדש על מדינות רבות ● היא גם מתקשה להוכיח שהיא מצליחה להשתלב בעידן ה-AI החדש ● אוראל לוי מקרן הגידור ANEK קפיטל: "המנייה עלתה ב- 2% בלבד במסחר המאוחר בעיקר בגלל עננת אי הוודאות הגדולה שעדיין אופפת את אפל"

מייסדי סייברארק אלון כהן ואודי מוקדי / צילום: שלומי יוסף, דוד שופר

שני היזמים שהקימו את סייברארק אבל נשארו מחוץ לכסף הגדול של האקזיט

מייסדי סייברארק יזכו לנתח זניח בלבד מהתמורה שבמכירת החברה לפאלו אלטו, ולא יהפכו למיליארדים כמו מקביליהם באקזיטים דומים ● אודי מוקדי מחזיק לפי ההערכה בפחות מ־1% מהמניות, ושותפו אלון כהן יצא מהתמונה לפני ההנפקה ● ומה לגבי האפשרות לתגמולים אחרים?

פינוי־בינוי בתל אביב. ''הבוזזים יודעים מתי להגיע בגלל שיש תאריך הריסה'' / צילום: נוי מאיה

"מגלחים את כל הבניין": התגברות הביזה של הדירות שמיועדות לפינוי בינוי. מה אפשר לעשות?

בניינים שפונו לקראת הריסה מופשטים ע"י סוחרי גרוטאות ומתכות, המסתובבים באתר גם כשעוד יש במקום דיירים שטרם עזבו ● "חודש שלם מסתובבים ו'מגלחים' את כל הבניין", סיפרה דיירת באחד הבניינים שפונו ● מה אפשר לעשות, ומה אומרים בעיריות