רום ברסלבסקי בסרטון מהשבי
עדכונים שוטפים
21:11 - עינב צנגאוקר, אימו של מתן: "הגורם המדיני החליט לבצע את הפתרון הסופי על מתן שלי ועל עוד 49 חטופים וחטופה. 667 ימים שהחטופים עוברים שואה במנהרות ובמקום להביא להסכם מלא לסיום המלחמה נתניהו מכין את מבצע הפיכת החטופים החיים לגופות"
21:08 - מטה המשפחות להחזרת החטופים: "נתניהו מוביל את ישראל ואת החטופים לאבדון. הוא מכין את תוכנית ההונאה הגדולה ביותר. הרחבת המלחמה מסכנת את חיי החטופים שנמצאים כבר כעת בסכנת מוות מיידי"
21:01 - חמאס: "מוכנים לשתף פעולה עם הצלב האדום ולהעביר אוכל לחטופים. אך בזמן ההעברה של האוכל, ישראל צריכה להפסיק את כל הפעילות האווירית מעל הרצועה"
20:57 - ראש הממשלה נתניהו על הסרטונים של אביתר דוד ורום ברסלבסקי: "כשאני רואה את זה אני מבין בדיוק מה חמאס רוצה. הוא לא רוצה עסקה. הוא רוצה לשבור אותנו"
20:13 - קנצלר גרמניה: "אני מזועזע מהתמונות שצולמו של אביתר דוד ורום ברסלבסקי. חמאס מענה חטופים, מטיל אימה על ישראל ומשתמש באוכלוסיית עזה כמגן אנושי. התמונות מראות - אסור לחמאס למלא תפקיד בעתידה של עזה"
20:11 - גורם מדיני: "מתגבשת ההבנה שחמאס לא מעוניין בעסקה. ראש הממשלה דוחף לשחרור החטופים תוך כדי הכרעה צבאית, שמשולבת עם הכנסת סיוע הומניטרי לאזורים שמחוץ לשטחי הלחימה וככל הניתן לאזורים שהם מחוץ לשליטת חמאס"
20:05 - אופיר ברסלבסקי, אביו של רום, לאחר פרסום הסרטון: "אין התקדמות. האסטרטגיה לא עובדת. הבן שלי גוסס, הוא ימות. מדובר בילד שלא בכה אף פעם"
19:53 - משפחת ברסלבסקי מאשרת לפרסם: הסרטון הקשה של רום מהשבי בעזה
18:16 - שר החוץ של בריטניה דייויד לאמי: "תמונות החטופים שמוצגים לראווה כתעמולה מחליאות. כל החטופים צריכים לחזור ללא תנאים. חמאס צריך להתפרק מנשקו ולהפסיק לשלוט בעזה"
18:08 - משפחת אהל בהתייחסות לדרישה מראש משלחת הצלב האדום על מתן מזון לחטופינו וטיפול רפואי: "אדוני ראש הממשלה, על פי העדויות שהגיעו לידינו ילד בן 19 תופר את פצעיו של הבן שלנו עם חוט ומחט. אלון איבד את עינו וחייו נתונים בסכנה. אנחנו מבקשים שישראל תדרוש להוציא את החטופים הפצועים לטיפול רפואי בהול"
17:41 - אחרי סרטוני הזוועה של החטופים המורעבים: הפנייה של רה"מ נתניהו לצלב האדום. נתניהו שוחח עם ראש משלחת הארגון באזור, ג'וליאן לאריסון, וביקש את מעורבותו במתן מזון לחטופינו ובמתן טיפול רפואי עבורם באופן מיידי
17:23 - המהומות בדרום סוריה: הדרוזים הכריזו היום שהשתלטו על תל אל-חדיד, בפרברי א-סווידאא'
משרד הפנים הסורי הודיע על הפרת הסכם הפסקת האש: "הכנופיות ביצעו מתקפות פתע בתוך זמן קצר נגד כוחות ביטחון הפנים בכמה כפרים, באמצעות שימוש ברקטות וירי ארטילרי שהביא להרג ולפציעתם של כמה מאנשי כוחות הביטחון. נמשיך במאמצים להגנה על התושבים ואבטחת שיירות הסיוע"
17:12 - נשיא צרפת מקרון צייץ בחשבונו ברשת X: "אכזריות משוועת, חוסר אנושיות חסרת גבולות - זה מה שחמאס מייצגת. התמונות הבלתי נסבלות שבהן נראים חטופים ישראלים המוחזקים בעזה, הן תזכורת מחרידה לכך. מחשבותינו עם אביתר דוד, רום ברסלבסקי וכל החטופים שעדיין מוחזקים, כמו גם עם משפחותיהם ויקיריהם שחיים בגיהנום במשך יותר מ-660 ימים"
17:05 - שיא בכמות חבילות הסיוע שמוצנחות לרצועה - ולראשונה בשיתוף בלגיה
136 חבילות סיוע הומניטרי הוצנחו ברחבי רצועת עזה בידי שש מדינות שונות: איחוד האמירויות, ירדן, מצרים, צרפת, גרמניה ובלגיה
16:41 - הסתיים האירוע בעוטף: יירוט מוצלח של הכטב"ם - ששוגר מתימן. זהו הכטב"ם השישי ששוגר מתימן בחודש האחרון, אין דיווח על נפגעים בגוף או נזק
16:35 - חשש לחדירת כטב"ם בבני נצרים שבעוטף עזה
15:15 - מקור באחד הארגונים הפלסטיניים אמר לעיתון א-שרק אל-אווסט הסעודי בסוף השבוע כי מאז תום הפסקת האש שהסתיימה ב-18 במרץ, חמאס מתמודד עם הנסיבות הקשות ביותר ברמת ההנהגה וקבלת ההחלטות.
הדבר מתבטא בנטייתו להאריך לעיתים את המשא ומתן עד לקיום התייעצויות פנימיות נרחבות, כאשר הוא החל להתייעץ גם עם פלגים פלסטיניים אחרים על ההצעות שמועברות, בהם: הג'יהאד האיסלאמי, החזית העממית וארגונים נוספים - בניסיון להבטיח שכל החלטה תהיה במסגרת קונצנזוס
15:10 - ועדת הכנסת תתכנס מחר ב-11:00 להשלים את המהלך להדחת יולי אדלשטיין מראשות ועדת החוץ והביטחון ולמנות את בועז ביסמוט במקומו
14:00 - לממשל טראמפ נמאס, וישראל משנה גישה בעזה
בעקבות פגישת ראש הממשלה בנימין נתניהו והשליח האמריקני וויטקוף בסוף השבוע האחרון, החליטו ארצות הברית וישראל על מדיניות חדשה בכל הנוגע למשא ומתן עם חמאס, שבמסגרתה לא יהיו מגעים על עסקה חלקית - אלא על עסקה כוללת. בישראל טוענים כי לא היה לחץ אמריקני שהוביל להחלטה הזו, אבל בוושינגטון מדגישים שבשבוע האחרון, לנוכח הקיפאון בשיחות, הוצגו לנשיא טראמפ "אפשרויות אחרות" בכל הנוגע למגעים להפסקת אש ולעסקת החטופים.
במסגרת העיון מחדש של האמריקנים בסוגיה, השליח וויטקוף הגיע לישראל עם מסר שמבקש לפעול למען עסקה כוללת שתשיב את כל החטופים. "לאמריקנים נמאס לגמרי מהעיסוק בעסקה חלקית. הם רוצים הכול או כלום ונותנים לישראל את כל הכלים והגיבוי ללכת למהלך של הכרעה אם חמאס לא יבוא לעסקה", אומרים גורמים ישראליים.
לקריאת הכתבה המלאה לחצו כאן
13:06 - בעוד שעה קלה בלגיה תצניח בפעם הראשונה סיוע הומניטרי לעזה
13:01 - בלשכת ראש הממשלה טוענים: מדיניות ישראל לשמור על הסטטוס-קוו בהר הבית לא השתנתה ולא תשתנה
12:42 - גם משרד החוץ הסעודי גינה
"מעשים פרובוקטיביים מצד בכירים בממשלה הישראלית כלפי מסגד אל-אקצא שמלבים את הסכסוך באזור. אנחנו מדגישים את הקריאה לקהילה הבין-לאומית לעצירת פעולותיהם של בכירים בממשלה המנוגדות לחוקים הבין־לאומיים ושמסכלות את מאמצי השלום באזור"
12:01 - משרד החוץ הירדני גינה בחריפות את עליית בן גביר להר הבית
"פלישתו של השר לביטחון לאומי הישראלי הקיצוני איתמר בן גביר למסגד אל-אקצא בחסות המשטרה הישראלית, מהווה הפרה בוטה של הדין הבין-לאומי וההומניטרי. לישראל אין עליו ריבונות. זו פרובוקציה בלתי מקובלת והסלמה שיש לגנותה. מזהירים מפני ההשלכות של המשך ההפרות הפרובוקטיביות והבלתי חוקיות במקומות הקדושים לאסלאם ולנצרות בירושלים"
11:38 - שגריר בריטניה בישראל סיימון וולטרס: "אני רוצה להביע סולידריות עם משפחותיהם של החטופים, שנאלצות לסבול את הסרטונים הברבריים והסדיסטיים שפרסמו הטרוריסטים בסוף השבוע. לארגוני הטרור הללו אין כל עתיד בעזה"
11:08 - כוחות צה"ל איתרו והחרימו אמצעי לחימה הלילה בארבעה מרחבים בדרום סוריה
09:55 - שרת החוץ של האיחוד האירופי: תמונות החטופים הישראלים מחרידות וחושפות את הברבריות של חמאס. יש לשחרר את כולם באופן מיידי וללא תנאי. על חמאס להתפרק מנשקו ולסיים את שלטונו בעזה. במקביל, יש להגדיל את הכנסת הסיוע ההומניטרי לכל מי שזקוק לו.
גם פרגוואי, פנמה וסרביה גינו את חמאס.
09:35 - בשבועות האחרונים נכנסות לרצועת עזה מדי יום לפחות שתי מכליות דלק. הצעד הזה החל עוד לפני הדיון באיחוד האירופי שהתקיים ב-15.7 - במטרה לבלום הטלת סנקציות נגד ישראל
09:24 - כתב אל-חדת' בעזה מדווח על כניסת שתי משאיות דלק לרצועת עזה
08:05 - משפחות חטופים חוסמות את איילון דרום: "אי אפשר לנשום מול התמונות של אביתר ורום"
08:00 - עדות מבפנים: קצין משמרות המהפכה טוען - "אף אחד לא יודע איפה מתקני ההעשרה הפעילים"
בשיחה עם חדשות 12, סיפק קצין במשמרות המהפכה עדות נדירה על המלחמה כפי שחוו אותה במשטר האיראני. "זה יכול לפרוץ מחדש בכל רגע. איראן מייבאת מטוסי קרב ומערכות הגנה". הוא מספר שנחשף למפעילי מכ"מים רוסים שהגיעו לאיראן כבר בימים הראשונים למבצע וסבור שתוכנית הגרעין לא הושמדה. "אתם באמת חושבים שאיראן תשים את החומר הגרעיני במתקן מוכר כמו נתנז?" לכתבה המלאה
07:00 - הגדוד של חמאס שמוטט לחלוטין, ופרטים חדשים מכניעת המחבלים: "היו מנותקי קשר. מפקדיהם נמלטו"
אתמול (שבת) בפעילות הכוחות בבית חאנון, מחבלים יצאו מן המנהרות ונכנעו לכוחות צה"ל ולמעשה לראשונה מתחילת המלחמה - גדוד בית חאנון של חמאס מוטט.
"יש פה הישג מבצעי מאוד גדול לחטיבה", אמר סא"ל ש', מפקד סיירת גבעתי. "יש פה תהליך מאוד עמוק על התת קרקע כבר תקופה ארוכה. ובתוך התהליך לוחמי הסיירת ביצעו אתמול מספר פעולות שהפעילו לחץ על המחבלים, ולמרות שמדובר בתוואי שהוא בשוליים - הגענו גם אליו.
"המחבלים שתפסנו היו כמה חודשים בתת קרקע, מדובר בהישג מבצעי ומודיעני גדול מאוד", הוסיף. עם זאת, מג"ד 9 הוסיף: "יש פה עדיין עוד כמה עשרות מחבלים - אבל אנחנו רודפים אחריהם בצורה יסודית". לכתבה המלאה
01:17 - צבע אדום בנירים ובעין השלושה שבעוטף עזה
צה"ל: יורטה רקטה אחת ששוגרה מדרום רצועת עזה לעבר שטח הארץ
00:02 - במגעים עם טראמפ: האולטימטום לחמאס בהצעה החדשה לעסקה כוללת
ראש הממשלה נתניהו ונשיא ארה"ב טרמאפ מנהלים מאחורי הקלעים מגעים מתקדמים על הצעה חדשה כוללת, אולטימטום לחמאס - בנוגע לעסקת חטופים ולעתיד רצועת עזה.
במסגרת ההצעה: שחרור כל החטופים בפעימה אחת, פירוז חמאס מנשקו ושליטה בינלאומית בעזה ביום שאחרי, בהובלת ארה"ב. אם חמאס ידחה את ההצעה, ישראל תקבל אור ירוק להמשך הפעולה הצבאית ברצועה. לכתבה המלאה
21:32 - נשיא המדינה שוחח עם בני משפחתו של החטוף אביתר דוד ועם אימו של החטוף גיא דלאל. "אביתר, גיא וכל החטופים הם הבנים של כולנו", אמר למשפחות שני החטופים. "הלב של האומה שלנו בוער מדאגה ומכאב למראה התמונות הקשות - כולנו חשים זעזוע עמוק וכאב בל יתואר. לא ננוח, לא נשקוט, ולא נוריד את העיניים מהמטרה - לראות את אביתר, את גיא, ואת כל החטופים שבים הביתה בשלום".
23:53 - ראש הממשלה נתניהו: לאכזריות של חמאס אין גבול. בשעה שמדינת ישראל מאפשרת הכנסת סיוע הומניטרי לתושבי עזה, מחבלי חמאס מרעיבים באופן מכוון את חטופינו, ומתעדים אותם בצורה צינית ומרושעת. מחבלי חמאס מרעיבים באופן מכוון גם את תושבי הרצועה ומונעים מהם את קבלת הסיוע, ומהדהדים קמפיין תעמולה שקרי נגד ישראל. על מדינות העולם להתייצב בקריאה ברורה נגד ההתעללות הנאצית הפושעת של ארגון הטרור חמאס
22:44 - רה"מ נתניהו שוחח עם משפחתו של החטוף אביתר דוד
אחיו של אביתר דוד שוחח עם נתניהו: "הוא מבין שאביתר במצב מסכן חיים. אמר שעושים הכול"
21:06 - תיעוד יד המחבל חושפת: אביתר בתת משקל, המחבל לא סובל מרעב
הסרטון המטלטל של אביתר דוד, באורך כמעט חמש דקות, כולל רגעים קשים שממחישים את התנאים הבלתי אנושיים בשבי. לאורך כל הסרטון אביתר נראה רזה מאוד, כחוש, מתקשה לעמוד על רגליו ומדבר בקושי.
תמונה אחת מתוך הסרטון מדגישה את האכזריות של חמאס. אביתר הרזה מאוד, נראה מושיט את ידו הכחושה לעבר מחבל שמעביר לו פחית שימורים, מעט אוכל. מנגד, ידו של המחבל נראית מלאה, לא כמי שסובל מרעב. לכתבה המלאה
20:17 - אחות של החטוף אביתר דוד: "לראות את אחי במצב כזה שיגע אותי, הלב שלי חלול ונקרע מגעגוע"
כבכל מוצאי שבת, משפחות חטופים קיימו אמש (שבת) עצרת בכיכר החטופים שבתל אביב. את העצרת פתחו עילי ויעלה דוד, האחים של החטוף אביתר דוד, לאחר שחמאס פרסם סרטונים מזעזעים שבו אביתר נראה רזה, כחוש - ומוחזק במנהרה תנאים לא אנושיים.
"אתמול בערב, חזינו באח שלנו מורעב במכוון ובציניות בצינוק בעזה. חמאס השתמשו באביתר שלנו, כניסוי חי בקמפיין רעב דוחה. לפני כשעתיים - חזינו בו מפרט ומספר על הרעב שהוא חי בו", זעקו האחים.
"מדינת ישראל והקהילה הבינלאומית חייבות להתנגד לאכזריותו של חמאס, ולהבטיח שאביתר וגיא יקבלו מיד תזונה וטיפול רפואי ראויים. אסור לישראל ולקהילה הבינלאומית לשתוק או לעצום עין מההרעבה המכוונת כחלק מקמפיין הרעב שמפיץ החמאס. אין גבול לאכזריות".
"אימא שבורה ולא מתפקדת, אבא לא מצליח לישון", זעקה יעלה דוד בעצרת בכיכר החטופים. אופיר ברסלבסקי, אביו של החטוף רום: "ראיתי את הסרטון ולא זיהיתי את הבן שלי, רום רעב ללחם וצמא למים - הילד שלי גוסס". הנאומים מהעצרת בכיכר החטופים
פורסם לראשונה ב-N12