גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הבכיר באנבידיה ישראל מגלה: זו התכונה שהכי חשובה לי אצל עובדים

שיחה עם נתי אמסטרדם, Country Director, אנבידיה ישראל ● על הדומיננטיות של החברה בתחום ה–AI, האמון בטאלנט המקומי והלקחים שהפיק מהילדות בשכונה הקשה שבה גדל

הצוללת. הילה ויסברג ואסף גלעד בשיחה עם נתי אמסטרדם / צילום: ניב קנטור
הצוללת. הילה ויסברג ואסף גלעד בשיחה עם נתי אמסטרדם / צילום: ניב קנטור

נתי אמסטרדם, אנבידיה היא כיום החברה עם שווי השוק הגדול ביותר בעולם, קרוב ל־4.5 טריליון דולר. צפית זאת כשנכנסת לחברה בשנת 2017?
"לא צפיתי את הגידול המשמעותי הזה אבל כן ראיתי חברה עם חזון. בשנת 2017 אנבידיה עדיין הייתה מזוהה מאוד עם תחום הגיימינג. כשהייתי פוגש אז מנכ"לים של חברות, הם הכירו אותי בעיקר ממשחקי המחשב ששיחקו כילדים, כי הם היו גיימרים. בתקופה ההיא, כשהייתי הולך לפגישות באוניברסיטה, עסקו ב־AI בעיקר בתחום מדעי המחשב. היום זה נמצא בכל מקום, בכל פקולטה".

הצוללת | האם ההייטקיסטים הישראלים יעברו מניו-יורק לסן פרנסיסקו?
הצוללת | "זה לא יעבוד": הקצין שניהל בעבר את פרויקט הלייזר מגלה את מאחורי הקלעים

אנבידיה פרצה לעולמות ה־AI בזכות המעבד הגרפי שלה (GPU) שמתאים לא רק למשחקי וידאו אלא גם לחישובי AI. איך אנבידיה יצרה את החיבור בין משחקי וידאו לבין בינה מלאכותית?
"נחשוב על בניית עולמות וירטואלים במשחקי מחשב. אני מזיז את ראש השחקן ימינה או שמאלה, המחשב בונה לי את התמונה. אני הולך קדימה, התמונה נבנית. אז אני צריך בזמן מאוד מאוד מהיר, שזה בעצם בזמן אמת, להיות מסוגל לייצר עולם מורכב מאוד עם הרבה מאוד פיקסלים. משם זה התחיל.

"בניגוד ל־CPU, המעבד המרכזי שקיים במחשבים ובטלפונים שלנו ומבצע חישובים באופן טורי (אחד אחרי השני), ה־GPU כולל אלפי ליבות קטנות שיכולות לבצע חישובים רבים בו-זמנית. יכולת העיבוד המקבילי הזו מאפשרת לו להתמודד עם עומסי עבודה כבדים במיוחד, למשל עיבוד גרפי בזמן אמת במשחקי מחשב, או חישובים אינטנסיביים בתחום הבינה המלאכותית".

אנבידיה דומיננטית ביותר בתחום הזה בדיוק של מעבדים גרפיים וגם בתחום חוות השרתים (Data Centers). מדובר במונופול שאינו רשמי. איפה התחרות?
"קודם כל, אנחנו מפתחים הרבה מאוד תוכנה ואנחנו פלטפורמה פתוחה, כלומר אנחנו בונים פלטפורמות ומספקים לחברות את הפלטפורמות שלנו כדי שיוכלו לפתח על גביהן. עדיין בוורטיקלים מסוימים תראו תחרות בתחומים מסוימים עם חברות אחרות. אנחנו באמת מביאים הרבה מאוד ערך לחברות שפועלות היום בתעשייה".

מסתמן שהתחרות לאנבידיה תגיע מדווקא מהלקוחות. אמזון ומיקרוסופט למשל מפתחות או בדרך לפתח שבבי AI שמתאימים לאימון מודלים בחוות שרתים. אתה חושב שמדובר באיום משמעותי על אנבידיה?
"תחרות היא דבר טוב. אנחנו צריכים להשתפר, להיות טובים יותר ולספק עוד מוצרי תוכנה ופתרונות ולעזור לעוד תעשיות. שם ה־Secret Sauce".

"מאמינים בעשייה פה"

לאנבידיה קשר קרוב עם ישראל, שהתהדק לאור רכישת מלאנוקס ב־2020 ב־7 מיליארד דולר. כעת מדובר על הקמת קמפוס שצפוי להעסיק אלפים. דווקא כשרבים מתרחקים מישראל אנבידיה תוקעת פה יתד. מה ההסבר?
"אנחנו מאמינים בטאלנט הישראלי. למרות כל המצב הגיאופוליטי, יש בישראל אנשים מאוד מאוד מוכשרים. יש פה כמות גדולה מאוד של סטארט-אפים. יש למעלה מ־1,200 סטארט-אפים שמשתתפים בתוכנית שאנחנו מובילים (לתמיכה באקוסיסטם הישראלי, ה"ו, א"ג). יש בישראל חוקרים שמפתחים במעבדות מחקר בבתי חולים דברים מדהימים. אי אפשר להתעלם מזה. אי אפשר להתעלם מהכישרון, החדשנות והיזמות".

אבל כשחברות שוקלות כיום אם לעשות עסקים עם ישראל, הן מעדיפות לא פעם להתרחק מהתדמית הבעייתית.
"אנחנו מאוד מאמינים בעשייה פה, אנחנו מגייסים כמות גדולה מאוד של עובדים כל שנה, צומחים ומתפתחים. אנבידיה משקיעה בישראל וזה ראוי להערכה, כי חברות אחרות לא תמיד בוחרות לעשות זאת. ולצד זאת, כולם רוצים מצב שקט יותר כדי שנוכל להתמקד בעסקים ולא במלחמות".

אתם מתכננים להקים קמפוס שצפוי להעסיק אלפי עובדים. כתבתם בבירור שהוא יהיה בצפון, מתוך רצון כנראה להיות קרובים למשרדים הראשיים של אנבידיה ביקנעם, אבל קיבלתם פניות מרשויות מכל הארץ.
"פירסמנו בקשה לקבלת מידע, אנחנו מחפשים קרקע. כמות הפניות שמגיעה מרחבי הארץ מרגשת. הרבה ערים מבינות את הערך הכלכלי בלהביא את אנבידיה. זו בשורה מדהימה לישראל".

"אנשים שעברו משהו בחיים"

ילדותו של נתי אמסטרדם עברה עליו בנתניה, בשכונה שאותה הוא מגדיר "לא קלה", מה שחייב אותו לפתח מיומנויות של הישרדות וממוקדות מטרה. כיום, כבכיר בתעשיית הטכנולוגיה הישראלית, הוא מוקיר תכונות דומות אצל מועמדים לעבודה. "חשוב לי למצוא אנשים שעברו משהו בחיים", הוא מסביר. "הכוונה היא לאנשים שעבדו מגיל צעיר, התמודדו עם החיים, היו צריכים להיאבק על הדרך שלהם והתאמצו בשביל זה. אני חושב שזה בונה אישיות ויכולות. החספוס הזה מאפשר התמודדות מול משימות מורכבות בהמשך הדרך".

הזכרת "הישרדות" בכל הנוגע לילדותך בנתניה. למה הכוונה?
"הישרדות כילד זה אומר להתמודד עם סיטואציות מורכבות. גם כשראיתי סביבי אלימות ופשיעה, ידעתי לשמור על ראייה בוגרת והבנתי במה חשוב לי להשקיע את המשאבים שלי. למשל, אם חברים הלכו לים ועצרו מחוץ לבית שלי כדי לקרוא לי, היה לי חשוב קודם כל לסיים את השיעורים במתמטיקה".

אמסטרדם מספר שכבר בגיל 13 החל לעבוד במגוון עבודות, כולל עבודה בחנות קרח, מפעל קרח וחלוקת עיתונים. "פעם עשינו תחרות במשפחה - מי עבד הכי הרבה עבודות, אז ניצחתי שם", הוא צוחק. "בחנות הצילום שעבדתי בה סיפרו לי שמחזור המכירות הכי גדול שלהם היה בתקופה שעבדתי אצלם, אז כנראה שזה בזכותי. פיתחתי את כישורי המכירה".

עוד הוא מוסיף שכאב לשלוש בנות הוא תומך בקידום נשים. "בצוות שלי יש יותר נשים מגברים. אני מאוד מאמין בזה והייתי שמח לראות יותר חוקרות ויותר מדעניות".

בנושא אחר, לפני כשנתיים נכנס לפעילות מחשב העל החזק בישראל, בבניית אנבידיה, Israel-1 שיכול לשמש למשל לפתרון בעיות מדעיות. בביקור טראמפ האחרון בסעודיה דובר על הקמת מחשב על שבו עשרות אלפי מעבדים גרפיים. במחשב בישראל יש אלפים בלבד.
"מחשב העל הזה אמור לשרת תעשיות שלמות ולכן יש צורך בעוד מחשבים כאלה. תחשבו שסטארט־אפ אחד עשוי להידרש לאלפי מעבדים ורק בתוכנית שלנו יש 1,200 חברות. ישנם גם עוד צרכים, למשל של מדענים באקדמיה.

"כיום כשבאקדמיה או במגזר הפרטי רוצים לגייס חוקר בעל שם, זה כמו להחתים שחקן NBA. הוא מגיע עם רשימת דרישות ובראשן קיומו של מחשב על. כשאין כוח מחשוב על אז החבר'ה האלה פשוט יוצאים מחוץ לישראל".

למה הכוונה?
"הם משתמשים במחשבי על מחוץ לישראל, מגייסים את הכספים שלהם מחוץ לישראל, מוציאים את ההוצאות שלהם על שימוש במחשבי על מחוץ לישראל ואנחנו כמדינה מפסידים מזה. לכן יש אינטרס מאוד גדול להקים מיחשוב על בישראל. ההשקעות של רשות החדשנות בתחום הן ממש יריית הפתיחה (מענק של 160 מיליון שקל לבניית מחשב העל הלאומי - ה"ו וא"ג)".

הרובוטים בדרך

אחד התחומים החמים כיום הוא הומנואידים, רובוטים דמויי אדם, שכבר נכנסים למפעלי הייצור. עד כמה אנו רחוקים מהחזון של רובוט שישטוף כלים, ינקה את הרצפה וייקח את הילדים לגן?
"אני חושב שאנחנו מאוד קרובים. ביקרתי לא מזמן בחברת סטארט־אפ ישראלית מאוד מעניינת שהציגה לנו רובוט שיודע להיכנס למפעל ולהזיז חפצים מצד אחד לצד שני. הוא עובד שלוש משמרות ביום והוא מייעל מאוד את התהליך הזה של משימות פשוטות וחוזרות.

השאלה הראשונה שלי הייתה: אוקיי, איך הוא יכול לעזור לי בבית? הם הראו לי מודל שבו אפשר לתת לרובוט לצלם את המטבח והסלון שלכם במצבם האולטימטיבי - איך שהיינו רוצים שייראו - והוא דואג כל הזמן לכך שיחזרו אל המצב הזה. ישר אמרתי להם: תעמיסו לי אחד כזה.

"בשנים הקרובות אנחנו נראה רובוטים משתלבים יותר במגוון משימות שיכולות לסייע לאדם - בעולם הרפואה, בתחבורה, וכן, גם בתוך הבית".

עוד כתבות

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה חיובית בת"א; מניות הטכנולוגיה והביטחוניות בלטו לטובה

מדדי ת"א 35 עלה ב-0.8% ● חוקרי רשות ני"ע ביצעו חיפוש במשרדי ארית עקב חשד לעבירות מידע פנים; מניית החברה ירדה ● ג'י סיטי יורדת בכ-10% ● הראל: בהחלטות הבאות, הריביות בישראל, בארה"ב ובסין יישארו ללא שינוי ● סקר של בנק אוף אמריקה: מספר שיא של משקיעים סבור כי ההשקעות ב-AI מופרזות ● האזהרה של אילון מאסק וטים קוק: זה המשבר הבא, וזה הולך ומתקרב

ארדואן בביקור במצרים החודש, לצד א־סיסי / צילום: Reuters, Anadolu

טורקיה ומצרים משלבות כוחות נגד ההכרה בסומלילנד

החשש המצרי מהשלכות סכר הרנסנס והשאיפה האתיופית למוצא לים הובילו למפנה ביחסי קהיר ואנקרה ● מצרים וטורקיה מהדקות את שיתוף הפעולה הצבאי בסומליה, באמצעות הצבת אלפי חיילים, נגמ"שים ומטוסי קרב, במטרה לבלום את התחזקות אדיס אבבה ואת ההכרה בסומלילנד

ביל גייטס, וורן באפט, ביל אקמן, קתי ווד / צילום: ap, Brendan McDermid, Richard Brian,  Andres Kudack, Nati Harnik,

משקיעי העל חושפים את ההשקעות שלהם, לפחות על מניה אחת הם חלוקים

וורן באפט ודיויד טפר מכרו את אמזון, וביל אקמן כהרגלו חושב אחרת ● מגמות סותרות נרשמו גם במניות אלפאבית, אך על מטא נרשמה הסכמה גורפת ● קת'י ווד לא מפסיקה להאמין בקריפטו ● ומי שוב רוכש מניות של עיתון?

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות; הישראלית שזינקה, וזו שנפלה ב-37%

נאסד"ק עלה ב-0.7% ● אנבידיה תספק למטא מיליוני יחידות עיבוד גרפי ● המתיחות בין ארה"ב לאירן: מחירי הנפט זינקו, הדולר התחזק מול סל המטבעות ● מניית גלובל אי זינקה בעקבות הדוחות, סולאראדג' ירדה ● פרוטוקול הפד: חברי הפד היו חלוקים לגבי המשך מדיניות הריבית, ייתכן שזו תרד עוד השנה אם האינפלציה תתנהג בהתאם לציפיות

דני מירן, תושב יסוד המעלה ואביו של שורד השבי עמרי מירן, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

דני מירן: "מה שהמדינה נותנת לשורדי השבי לא מספיק"

"לא רק לשבים יש בעיות כלכליות, גם למשפחות החטופים, ולא רק במעגל הראשון אלא גם במעגל השני והשלישי" - כך סיפר דני מירן, אביו של שורד השבי עמרי מירן, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוא ציין כי מי שחזר לקריית שמונה זו אוכלוסייה שצריכה חיזוק, עידוד ותמיכה

מיכה קאופמן, מנכ''ל ומייסד פייבר ואור עופר, מייסד ומנכ''ל סימילרווב / צילום: יואב הורנונג, איל יצהר

שתי הישראליות שנפלו בוול סטריט אחרי פרסום הדוחות

סימילרווב אכזבה את השוק עם התחזיות שפרסמה בדוחותיה, והמניה נפלה בחדות בוול סטריט ● פייבר סיפקה תוצאות מעורבות, וגם המניה שלה הגיבה בירידות ● מנכ"ל פייבר: "אנו נמצאים בעיצומו של שינוי משמעותי באופן שבו ארגונים מאמצים AI"

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

"שבועיים" גורליים: האם טראמפ ישתמש באותו טריק פעמיים?

ממבצע לחיסול הצמרת באיראן עד תקיפת הגרעין: האופציות הצבאיות שהוצגו לטראמפ ● הפלסטינים מדווחים על ירי טנקים ממזרח למחנה אל-בוריג' שבמרכז רצועת עזה ● צה"ל תוקף תשתיות של חיזבאללה בדרום לבנון ● על רקע איומי המלחמה: טראמפ כינס דיון עם יועציו בנושא איראן ● עדכונים שוטפים

יהודה מורגנשטרן, מנכ''ל משרד הבינוי והשיכון, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון על מחירי הדיור: "כופר בזה שיש עליות"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס אמר יהודה מורגנשטרן כי ההסכם המתגבש עם קריית שמונה הוא חלק מתוכנית השקעות של עשרות מיליארדי שקלים בצפון • עם זאת הוא התריע ש"אנחנו מאבדים את הצפון", וקרא להציב יעד ממשלתי ברור לאזור

כנס שמים את הצפון במרכז בסיור כלכלי / צילום: כדיה לוי

הלקחים והמציאות העכשווית בסמוך לגדר המערכת באזור מטולה

סיור ביטחוני, שנערך בסמוך לגדר המערכת באזור מטולה, במסגרת כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס, הציג למשתתפים את הסיפור שמאחורי מערך המנהרות החודרות לישראל שהקים חיזבאללה

נושאת המטוסים ג'רלד פורד, עמוסה במטוסי קרב ובכלי טיס אחרים / צילום: Reuters, Christopher Drost/ZUMA Press Wire

עם 75 מטוסים ו-4,500 חיילים: זה כלי המלחמה היקר ביותר בעולם והוא בדרך לכאן

במקביל להתנהלות המו"מ בין ארה"ב לאיראן, ספינת המלחמה ג'רלד פורד - שתג המחיר שלה עומד על 13.3 מיליארד דולר - עושה את דרכה למרחב הים התיכון ● גלובס עושה סדר בכל הקשור ליכולות, תפעול ועלויות נושאת המטוסים המתקדמת של ארה"ב

רחפנים של חברת אקסטנד / צילום: אקסטנד

חברת הרחפנים שמגיעה לוול סטריט וממחישה עד כמה התחום לוהט

כניסתה הצפויה של אקסטנד הישראלית לנאסד"ק לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר אינה אירוע נקודתי ● תחום הרחפנים עובר מתמחור של טרנד חם לתמחור של תשתית אסטרטגית גלובלית

אשקלון. ''אנשים רוצים איכות חיים טובה'' / צילום: Shutterstock

הבטיחו לישראלים שהנטו שלהם יגדל אם יעברו לפריפריה, אז למה הם לא באים

בנק ישראל פרסם לאחרונה מחקר שהראה כי הטבות המס שניתנו לפריפריה עלו למדינה מאות אלפי שקלים לכל תושב, ולא שינו דרמטית את מאזן ההגירה ● החוקרת עדי פינקלשטיין: "ההטבות האלה לא מספיקות כדי למשוך אנשים ליישובים החלשים באמת"

יעקב אטרקצ'י, מנכ''ל ובעלים אאורה, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

אטרקצ׳י במתקפה: הנגיד פחדן, הדולר יחליף קידומת ומחירי הדירות בת"א ייפלו

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס הציג מנכ"ל ובעלי אאורה, יעקב אטרקצ'י, אופטימיות לגבי הבנייה בפריפריה וטען כי הביקושים מחוץ לגוש דן נותרו חזקים • לדבריו, "95% מהציבור לא יכול לקנות דירה בת"א", ולכן העתיד נמצא בצפון ובדרום • לצד זאת הוא מתח ביקורת חריפה על נגיד בנק ישראל: "במצב של צמיחה ואינפלציה מרוסנת – הוא עושה מעט מדי ומאוחר מדי"

הרטלי רוג'רס, יו''ר המילטון ליין / צילום: זיו קורן

יו״ר ענקית ההשקעות מסביר: כך תגנו על התיק שלכם

הרטלי רוג'רס, יו"ר משותף ובעל מניות בחברת ההשקעות האמריקאית המילטון ליין, הספיק לבקר בישראל כמה פעמים מאז 7 באוקטובר, והוא מאמין גדול בשוק המקומי: "ישראל מדהימה. למרות קוטנה היא מסוגלת להתחרות ברמה הגלובלית" ● ומה ההמלצות שלו למשקיעים?

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

ירידות בת"א; המניה הקטנה בבורסה שמזנקת בכמעט 30%

מדד ת"א 90 יורד בכ-1.2%, ת"א 35 מאבד מערכו כ-0.5% ● אקרו מזנקת ביותר ב-8% לאחר העסקה עם ישראל קנדה ● בהראל סבורים כי בנק ישראל לא יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● וולס פארגו: הישועה לשוק הקריפטו תגיע ממקום מאוד לא צפוי ● הדולר ממשיך להתחזק אל מול השקל וערכו עומד סביב 3.14 שקלים ● עדכונים שוטפים

פלג דוידוביץ, מנכ''ל פרופדו, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

פלג דוידוביץ': "הנתונים צריכים להיות קריאת השכמה – הצפון הוא המרכז החדש"

"הנדל"ן בישראל עובד בשיטת הכלים השלובים, פריפריאלית, גאוגרפית, אורבנית - כל התהליכים מתחילים מהמרכז, וכשהוא מתייקר, הולכים צפונה ודרומה" - כך אמר פלג דוידוביץ', מנכ"ל פרופדו, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

תוך שימוש במידע פנים: זה מנכ"ל בית ההשקעות שנחקר בחשד שרכש מניות של ארית

צביקה לביא, בעל השליטה והמנכ"ל של בית ההשקעות לביא את לביא, נחקר ע"י רשות ני"ע בחשד כי רכש מניות של ארית תעשיות, תוך שימוש במידע פנים ● מנכ"ל ארית, חיים שטמפלר, נחקר אף הוא בפרשה ● עורכי הדין המייצגים את לביא: "הוא משוכנע כי יתברר שהוא לא עבר כל עבירה״

"האזור מת כלכלית": הקשיים אצל השכנה של ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: ארה"ב רוצה לצמצם את כמות הנפט שאיראן מוכרת לסין, מתיחות בגבול לבנון, ואיך נראות חגיגות הרמדאן בעזה • כותרות העיתונים בעולם

חיים כצמן, מייסד ומנכ''ל ג'י סיטי / צילום: אריק סולטן

בשוק מנסים להבין: למה מניית ג'י סיטי יורדת?

מניית חברת הנדל"ן המניב של חיים כצמן משלימה נפילה של 20% מתחילת החודש ● בשוק חוששים מפני אזהרת רווח שתגיע, אך מנגד יש מי שחושבים שכצמן רוצה לנצל את נפילת המניה כדי לקנות מניות נוספות בחברה ● בחברה לא נותרו אדישים והגיבו: "אין ברשות החברה כל מידע מהותי ביחס למצב החברה שטרם דווח לציבור"

מניות ה-IT בתל אביב חוו צניחה / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

עם ירידות של כ-30% מתחילת השנה: המניות שחוטפות חזק, והסיבות

בזמן שהשוק בת"א ממשיך להציג ביצועים חסרי תקדים גם בפתח שנת 2026, סקטור אחד נותר מחוץ לחגיגה - ה-IT ● הסיבה: טלטלה גלובלית שמפילה את מניות התוכנה, על רקע השקת כלי AI חדישים שמאיימים על ההגמוניה של חברות ותיקות ובעלות מוניטין ● האם הן הגיעו לתחתית, ומה לגבי העובדים?