גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

משפחות חטופים לנתניהו: "תתבייש. תוריד את סיכת החטופים מהבגד"

חמאס בהצהרה רשמית: מוכנים לעסקה כוללת לסיום המלחמה ולשחרור כל החטופים; טוען במפורש כי הוא מסכים לממשלת טכנוקרטים - אותה ועדה לניהול הרצועה שקהיר דוחפת אליה זה תקופה ארוכה ● שר הביטחון כ"ץ בתגובה: "חמאס ממשיך לאחוז עיניים ומשמיע מילים ריקות" ● הורי חטופים קראו בדיון בכנסת ללכת לעסקה כוללת ותקפו את הח"כים: "זו שואה. אין לנו חיים" ● צה"ל: הטיל ששוגר הבוקר מתימן - טיל קרקע-קרקע מתפזר ● 48 חטופים - 698 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

אלפי אנשים בעצרת בכיכר פריז / צילום: אדר איל Adar Eyal
אלפי אנשים בעצרת בכיכר פריז / צילום: אדר איל Adar Eyal

עדכונים שוטפים

22:50 - שר הביטחון ישראל כ"ץ בתגובה להודעת ארגון הטרור: "חמאס ממשיך לאחוז עיניים ומשמיע מילים ריקות, אבל בקרוב יבין שעליו לבחור בין שתי אפשרויות: קבלת תנאי ישראל לסיום המלחמה ובראשם שחרור כל החטופים והתפרקות מנשק, או שעזה תיהפך לתואמת רפיח ובית חאנון. צה"ל נערך במלוא העוצמה"

22:43 - עוד נכתב כי חמאס טוען באופן מפורש שהוא מסכים לממשלת טכנוקרטים (מומחים) - אותה ועדה לניהול הרצועה שקהיר דוחפת אליה זה תקופה ארוכה

22:40 - בהודעת חמאס נכתב: "אנחנו מוכנים להגיע לעסקה כוללת - שבמסגרתה ישוחררו כל החטופים של ישראל, בתמורה למספר מוסכם של אסירים פלסטינים - במסגרת הסכם שיביא לסיום המלחמה ברצועת עזה, לנסיגה מלאה של כוחות צה"ל מהרצועה ופתיחת המעברים להכנסת כל צורכי הרצועה ותחילת השיקום"

22:28 - חמאס בהצהרה רשמית: מוכנים להגיע לעסקה כוללת לסיום המלחמה ולשחרור כל החטופים

22:12 - צה"ל: הטיל ששוגר הבוקר מתימן - טיל קרקע-קרקע מתפזר

21:35 - מפגינים חוסמים את הרכבת הקלה ברחוב יפו, כוחות יס"מ ופרשים נמצאים במקום

20:57 - מבקר המדינה עונה להשתלחות נתניהו: "צוותי הביקורת ימשיכו במילוי תפקידם חרף ההתקפה מצד ראש הממשלה"

20:38 - הרב אלחנן דנינו, שבנו אורי נחטף ונרצח בשבי חמאס, נאם הערב בעצרת בירושלים. דנינו פנה בדמעות לאריה דרעי ואמר: "לא הקשבת כשבני היה חי, אמרת לי שמאכילים אותי לוקשים על ביבי. מה תגיד לי עכשיו אחרי 700 יום?"

20:29 - אופיר ברסלבסקי אבא של החטוף רום: "איך אתה יכול לראות את הבן שלי ולא לעשות כלום. אתה קורא לנו פלנגות? תתבייש לך. תתבייש"

20:18 - ענת אנגרסט, אמו של החייל החטוף מתן, בנאומה בעצרת המרכזית של פתיחת "ימים של הכרעה" בירושלים: "שמעתי שראש הממשלה הוציא הודעה לתקשורת שהוא חושש לחייו. אני רוצה להזכיר לו: אני חוששת לחייו של מתן כבר 700 ימים ואין לו סוללת מאבטחים ששומרת עליו. במקום סוללת מאבטחים, יש סביבו סוללת מחבלים"

20:16 - ויקי כהן, אמו של החטוף נמרוד כהן לרה"מ נתניהו: "תוריד את סיכת החטופים מהג'קט שלך"

20:04 - נתניהו על דוח מבקר המדינה: מסקנות מופרעות, הערות שוליים חסרות חשיבות אמיתית

19:58 - כלי טיס של חיל האוויר חיסל את מחבל חיזבאללה עבד אלמנעם מוסא סוידאן, ששימש כנציג המקומי של ארגון הטרור בכפר יאטר. במקביל, חוסל מחבל שפעל בארגון הטרור "הפלוגות הלבנוניות", בהכוונת חיזבאללה בכפר שבעא שבדרום לבנון

19:55 - בתוך שעתיים: חוסלו שני מחבלי חיזבאללה במרחב יאטר שבדרו לבנון

19:34 - השר סמוטריץ': יש לי את כל הסיבות להאמין שתוחל ריבונות על אזורים בעזה עוד לפני יהודה ושומרון. הכוונה היא להציב לחמאס אולטימטום לפני תחילת המבצע ואם לא - להיכנס ולהחיל ריבונות

19:22 - חיל האוויר יירט טיל אחד ששוגר מתימן, דיווח על טיל נוסף שנפל בדרך. לא התקבלו קריאות במד"א על נפילות או נפגעים

19:18 - טיל אחד שוגר מתימן: אזעקות הופעלו באזור ירושלים וים המלח

19:15 - צה"ל זיהה כי שוגר טיל מכיוון תימן לשטח ישראל, מערכות ההגנה פועלות ליירט את האיום - יש לפעול לפי הנחיות פיקוד העורף

19:14 - זוהה שיגור מתימן: אזעקות צפויות באזור ירושלים

18:38 - בשל מחאות פרו פלסטיניות נגד ישראל: אירוע מביך בעיר הספרדית בילבאו אליה הגיע מרוץ האופניים השלישי בגודלו בעולם "וואלטה אספניה" - המרוץ נעצר 3 ק"מ מקו הסיום והוחלט שלא יהיה מנצח בקטע היום - בשל מחאות פרו-פלסטיניות נגד ישראל והקבוצה הישראלית "ישראל פרמייר טק" שמשתתפת במרוץ

18:22 - טראמפ ברשת החברתית שלו: תגידו לחמאס לשחרר מיד את כל החטופים - ואז זה ייגמר

17:56 - מקור בכיר בזרוע הצבאית של חמאס לערוץ אל-ג'זירה: משיקים את מבצע "מטה משה" - בתגובה למבצע "מרכבות גדעון 2". "הפעולה הראשונה שלנו הייתה בשכונת זייתון ובג'בליה"

17:45 - 2 חשודים נעצרו בחשד להצתת רכב

שני חשודים נעצרו על ידי המשטרה בחשד להצתת הרכב במהלך המחאה ברחוב עזה מוקדם יותר היום (ד'). המשטרה הודיעה על מעצרם של שני גברים, בני 60 ו-83 שהגיעו לשכונת רחביה רעולי פנים, הבעירו אש במספר פחים וכתוצאה מכך נגרם נזק לרכוש, בין היתר לרכבו של משרת במילואים.

בשעות הבוקר במהלך המחאות בשכונת רחביה, הובערו צמיגים ומספר פחים בסמוך לאנדרטה לזכר אירועי 7 באוקטובר. כתוצאה מהשרפה, רכב שחנה בסמוך למקום נשרף כליל ומספר תושבים בבניינים הסמוכים לשרפה נאלצו להתפנות מבתיהם. במשטרה הדגישו כי לא היו נפגעים באירוע. לקריאת הכתבה.

17:20 - מאות משתתפים במשמרת 101 סמוך למעון רה"מ בירושלים. ויקי, אימו של החייל החטוף נמרוד כהן אמרה: "מה לא עשינו, אבל לא שומעים את הקול שלנו. בת"א שאנחנו מפגינים רה"מ והשרים ישבו במסעדה- כמה ניתוק! וגם הערב חברי הליכוד יהיו בהרמת כוסית לשנה החדשה בזמן שאנחנו והעם ברחובות - איזו בושה שאלו המנהיגים שלנו"

17:10 - כביש 1 וכביש 431 נפתחו לתנועה

המפגינים התפנו לצדי הדרכים והכבישים לירושלים נפתחו.

16:30 - מפגינים חוסמים את כביש 1

מפגינים חוסמים את כביש 1 בשני הכיוונים באזור מחלף ענבה

16:07 - כוחות חטיבת ההרים (810) השלימו במהלך הלילה פעילות ממוקדת במרחב הר דב הלבנוני, והשמידו מספר עמדות ששימשו בעבר את חיזבאללה

15:59 - צה"ל תקף אתר המשמש לשיקום ארגון הטרור חיזבאללה בדרום לבנון

15:50 אם החטוף לרה"מ: "זה בידיים שלך"

ענת אנגרסט, אימו של החטוף מתן, זעקה בהצהרה: "700 ימים שאני מחכה שתציל את הילד שלי מהגיהינום. זה בידיים שלך. אני יכולה לראות את מתן כבר מחר, בהחלטה אחת שלך. כבר כמעט שנתיים שאנחנו פסע מ'הניצחון המוחלט' - ומעגל הדמים נמשך. סיימנו להיות מנומסים וממלכתיים. צה"ל לא משאיר פצועים מאחור - אבל ממשלת ישראל כן. את איראן ניצחנו ב-12 ימים, אבל את עזה אתה לא מצליח לנצח כבר שנתיים".

15:49 - ויקי כהן, אמא של החייל החטוף נמרוד כהן, בהצהרה במאהל מחוץ למעון ראש הממשלה: "הממשלה החליטה היום לכבוש את רצועת עזה גם במחיר שנמרוד לעולם לא יחזור. ההחלטה התקבלה בניגוד להמלצות של מערכת הביטחון. אני קוראת לכולם לצאת מהבית, כי אם נשתוק נמרוד שלי עלול להיעלם"

15:41 - מפגינים חסמו את הדרך לירושלים, החלה הצעדה למעון רה"מ

15:20 - השב"כ חשף: חוליית חמאס ניסתה להתנקש בשר בן גביר באמצעות רחפני נפץ

15:12 - דיווח בסוכנות הידיעות AP: ישראל עובדת על מבנה חדש בקריה למחקר גרעיני בדימונה, שבו, לפי פרסומים זרים, היא מחזיקה בנשק גרעיני. סוכנות הידיעות התבססה בפרסום על תצלומי לוויין שנותחו ע"י מומחים שלדבריהם, ייתכן שמדובר בכור חדש או במתקן להרכבת נשק גרעיני

15:15 כביש 431 נחסם לתנועה על ידי מפגינים במחלף ענבה

מפגינים פרצו לכביש 431 לכיוון ירושלים, סמוך למחלף ענבה, וחסמו אותו לתנועה.

15:12 - מהומה בכנסת: "הבן שלי גוסס, הניתוק שלכם בלתי נסבל"

הורים לחטופים הגיעו היום (רביעי) לדיון בוועדת החוץ והביטחון של הכנסת ותקפו את הח"כים על זה שלא נעשה כמעט דבר עבור שחרור יקיריהם משבי חמאס. אופיר ברסלבסקי, אביו של רום ברסלבסקי, אמר בוועדה ליו"ר ביסמוט: "תסתכל את הילד שלי איך הוא היה ואיך הוא היום. ראיתם את הסרטון לפני חודש כבר, זה מעניין מישהו מכם? זה מעניין? אתה מעניין אותך גיוס, לעשות קומבינות? תראה את הבן שלי, גוסס, שואה, למי אכפת?"

"אתם יושבים פה שנתיים, אתם יושבים פה וכלום, כלום, מתעללים בנו, בהם", המשיך ברסלבסקי. "תראה איך הוא גוסס, תראה. חודש עבר, זה מעניין מישהו? זה קרה במשמרת שלכם, אתם אשמים, אתם כל היום מאשימים, הגבר היחיד זה הרמטכ"ל שמנסה לעשות משהו. תתביישו לכם, אני לא מאמין בכם, בגלל זה אני לא בא לפה. אבל הייתי חייב, היום אנחנו כבר מפסיקים לשתוק. תגיד בטלוויזיה, זה חשוב, ההוא חשוב. שום דבר לא חשוב! חוץ מהם, חוץ מהם! תראה איך הוא נראה, גוסס, למוות, גוסס!". לקריאת הכתבה.

14:45 החלה הצעדה מהכנסת למעון ראש הממשלה

מאות החלו לצעוד מהכנסת למעון רה"מ. שם יפתח מאהל מחאה מהיום ועד לעצרת שתתקיים ביום שבת. בראש המוחים צעדו משפחות חטופים. הצעדה צפויה להסתיים לקראת השעה 15:45.

ענת אנגרסט, אימו של מתן אנגרסט החטוף בעזה אמרה: "מעצרת לעצרת העצב שלנו גדל, והגיע הזמן להחזיר את המוסר והשפיות למדינה. אני קוראת לעם ישראל להצטרף אלינו תחת מסר אחד - הפסקת המלחמה והחזרת כולם, עד החטוף האחרון. והכול, בבקשה, במסגרת החוק".

לו"ז המחאה הצפוי
13:30 התכנסות סמוך למשכן הכנסת של אימהות לחיילים, מילואימניקים ומשפחות חטופים.
14:00 צעדת האימהות וקואליציית הנשים מהכנסת אל בית ראש הממשלה.
15:30 פתיחת מאהל המחאה מול בית רה״מ והצהרת משפחות. בהצהרה ידברו משפחות חטופים: ויקי כהן - אימו של נמרוד, ענת אנגרסט - אימו של מתן, סילביה קוניו - אימם של אריאל ודוד ואופיר ברסלבסקי - אביו של רום.
16:30 משמרת 101- 'משקט לזעקה'. ברחוב עזה, בהשתתפות אימהות ומשפחות חטופים.
19:30 הפגנת ענק סמוך למעון רה"מ בהובלת הורי חטופים, מילואימניקים ומשפחות חטופים.

14:40 - איחוד האמירויות במסר נחרץ לישראל: סיפוח - סכנה להסכמי אברהם

גורמת בכירה במשרד החוץ של איחוד האמירויות מסרה לסוכנות הידיעות רויטרס כי סיפוח מהווה "קו אדום" עבור ארצה - וכי החלת ריבונות אף מעמידה בסכנה את הסכמי אברהם, ההסכם ההיסטורי שהביא לנרמול היחסים בין ישראל לשורת מדינות ערביות, ובהן איחוד האמירויות.

"סיפוח הגדה המערבית על ידי ישראל מהווה קו אדום עבורנו", מסרה הבכירה לאחר הצהרת סמוטריץ' ונגד כוונת הממשלה בנושא. "סיפוח הגדה יחתור תחת רוח הסכמי אברהם שנרמלה את הקשרים עם ישראל. אנחנו קוראים לישראל להשעות כל תכנית סיפוח - לא ייתכן שקיצוניים יכתיבו מדיניות אזורית".

לפני הדברים של הבכירה, שר האוצר והשר במשרד הביטחון בצלאל סמוטריץ' מסר הצהרה לתקשורת שבה הציג מפות כחלק מכוונתה של ישראל להחיל ריבונות על הרוב המוחלט של יהודה ושומרון. באירוע שאליו הזמין את כלי התקשורת, הצהיר כי לאחר עבודה שנמשכה חודשים המפות כבר שורטטו וכך לדבריו תסוכל הקמת מדינה פלסטינית. לקריאת הכתבה המלאה.

12:16 - החות'ים על השיגור הבוקר: ירינו לעבר תל אביב כתגובה ראשונית למתקפות הישראליות על צנעא

12:15 - המשטרה הודיעה ש-13 מפגינים נעצרו כשירדו מגג הספרייה הלאומית בירושלים. לפי הודעת המשטרה, הם הפרו את הסדר הציבורי, סיכנו את עצמם ולא נענו להנחיות השוטרים תוך שיצרו פרובוקציות, תלו שלטים, ואף הדליקו רימון עשן

11:42 - צה"ל: ההתרעה שהופעלה במטווח ניר עם - בשל זיהוי שווא

11:40 - ויקי כהן, אימו של החייל החטוף נמרוד: "אל תאבד תקווה. נעלה היום לירושלים עם ציבור שלם של אזרחים לדרוש להחזיר אותך הביתה ולסיים את המלחמה"

11:33 - צבע אדום בעוטף עזה, צה"ל: הפרטים בבדיקה

11:32 - צילומי לוויין חושפים: פעילות חדשה זוהתה במתקן הגרעין בנתנז

יותר מחודשיים לאחר התקיפות הרסניות של ארה"ב וישראל במתקני הגרעין של איראן, צילומי לוויין חדשים חושפים פעילות כמעט מפתיעה במתקן ההעשרה בנתנז. למרות שהמתקן מושבת וללא חיבור לחשמל, נדמה שאיראן מבצעת פעולות טקטיות מעניינות במקום.

מה קרה בנתנז השבוע?
● חוקר הגרעין דייוויד אולברייט פרסם צילומי לוויין החדשים, שמראים כי בשבוע האחרון איראן הוציאה ופיזרה כמעט את כל ה"צ'ילרים" - מכשירי הקירור הקריטיים של מתקן הגרעין - משני הבניינים המרכזיים של מערכת המיזוג במתקן ההעשרה בנתנז. מדובר ב-24 יחידות קירור שנחשבות היו חיוניות לפעילות המתקן.

● התמונה המתגלה מעניינת: 19 מתוך 24 יחידות הקירור מפוזרות כעת ברחבי האזור המאובטח של נתנז, נכון ל-30 באוגוסט. חלק מהיחידות הועמדו על משטחי נחיתה למסוקים, אחרות ליד מתקני טיפול במים, ואחרות במקומות שונים נוספים באתר. לקריאת הכתבה.

10:55 - המבקר בדוח חריף נגד נתניהו ושריו: "מחדל מתמשך"

מבקר המדינה מתניהו אנגלמן פרסם הבוקר (רביעי) דוח חריף, ובו ביקורת קשה על ראש הממשלה בנימין נתניהו ובכירים נוספים. הדוח מתמקד באופן הטיפול שלהם בניהול התחום האזרחי במהלך מלחמת חרבות ברזל. "מאות אלפי תושבים חוו על בשרם את הכשלים של ממשלת ישראל בניהול התחום האזרחי במלחמה", הבהיר אנגלמן.

"הביקורת שאנו מפרסמים היום חושפת מחדל מתמשך: במשך יותר מ-17 שנים לא פעלה הממשלה למנות גוף אחראי לניהול הטיפול בעורף בשעת חירום", כתב המבקר. "ראש הממשלה בנימין נתניהו לא קידם את הנושא ב-13 שנות כהונתו המצטברות". לקריאת הכתבה.

10:03 - במשטרה מכנים את האירועים הבוקר בירושלים "עבריינות בחסות מחאה".

הם אומרים שהם רואים בחומרה את המעשים העבריינים הללו ושיפעלו בכלים שברשותם למצות את הדין עם אותם פורעי חוק. טרם דווח על עצורים.

09:59 - גנץ מגנה את "שרפת הרכבים והאלימות"

ההפגנות וההזדהות עם משפחות החטופים היום היא זכות דמוקרטית וחובה מוסרית של כל אזרח - שרפת רכבים ואלימות מכל סוג, של קומץ לא מייצג, אינה מקדמת את השבת החטופים ורק פוגעת במאבק הציבורי הנחוש והחשוב

09:43 - הטיל מתימן יורט. ישנו חשש לנפילת רסיסים

09:37 - צה"ל זיהה כי שוגר טיל מכיוון תימן לשטח ישראל, מערכות ההגנה פועלות ליירט את האיום

09:38 - מטוס דלתא מניו יורק, שרק אתמול חזרה לישראל, הסתובב באוויר בשל סגירת נתב"ג

09:18 - 12 מתבצרים עדיין על גג הספרייה הלאומית: "חייבים לנקוט בפעולה"

12 מתבצרים אחרונים עדיין נמצאים על גג הספרייה הלאומית בירושלים. יעל קופרמן, אחת מהמתבצרות, סיפרה: "לא ייתכן ש-698 ימים יש 48 אחים שלנו בעזה. הקבינט מתגאה בזה שהוא לא מקדם עסקה. שום דבר כבר לא מזעזע את המדינה הזו. חייבים לעשות פעולות כדי שיבינו שאנחנו לא מוכנים להמשיך ככה".

09:00 - ויקי כהן, אמו של החטוף נמרוד כהן: "יש עוד סרטונים שלו שאנחנו דורשים לפרסם - הוא לא רק תמונה בפוסטר"

נמרוד כהן הוא אחד מ-48 החטופים שמוחזקים בעזה כבר 698 ימים. הוריו שותפים להחרפת צעדי המחאה למען החטופים שיחלו היום בצהריים מול מעון ראש הממשלה בירושלים. "אי אפשר להמשיך במצב הזה של הניתוק מצד ראש הממשלה וחברי הממשלה. נמשיך להיאבק ולהתנגד". לדבריה, "יש עוד סרטונים מהתקופה הראשונה של נמרוד בשבי שהצבא עדיין לא מוכן להעביר לנו. אנחנו לא מוותרים על זה. הסרטונים האלה חשובים לנו למאבק הציבורי, חשוב שהציבור יכיר וידע. נמרוד הוא לא רק תמונה בפוסטר. הוא חייל שנחטף בחיים על הרגליים שלו, בצורה אכזרית - וצריך להחזיר אותו הביתה ולהחזיר את כולם הביתה". לכתבה המלאה

08:40 במערכת הפוליטית גינו את הבערת הרכב: "לא משרת את החזרת החטופים"

במערכת הפוליטית גינו את הבערת הרכב ברחביה, כתוצאה מפעילות המפגינים. שר החינוך יואב קיש כתב: "העבריינים שהציתו רכבים של אזרחים יודעים היטב שזה לא משרת את החזרת החטופים אלא רק את האנרכיה, שאותם אנשי מחאה משולי החברה הישראלית מנסים לייצר במדינה".

08:20 רחביה: מפגינים הבעירו אש בפחי אשפה - רכב עלה בלהבות

רכב עלה בלהבות בשכונת רחביה. מפגינים הבעירו צמיגים ופחי אשפה בכמה מוקדים ברחובות חרל"פ ורופין בירושלים. צוותי כיבוי אש הוזנקו, ולוחמי האש כיבוי את השרפות שפרצו בעקבות המחאות.

המפכ"ל למפקד מחוז ירושלים: "לנקוט מיד בכל הפעולות הנדרשות כדי לעצור את מי שביצע הצתות בשכונת מגורים".

08:13 מפגינים התבצרו על גג הספרייה הלאומית

מפגינים מתבצרים כעת על גג בניין הספרייה הלאומית החדשה שבגבעת רם, כשהם קוראים להפסקת הלחימה ולהשבת החטופים. על קירות המבנה נתלו שלטים בולטים הנושאים את הכיתוב: "הפקרת וגם הרגת".

מטעם המשטרה נמסר: "בשעה האחרונה, קומץ ממשתתפי המחאה בגבעת רם בירושלים הפרו את הסדר הציבורי תוך שעלו על גג מבנה, סיכנו את עצמם ולא נענו להנחיות השוטרים במקום, יצרו פרובוקציות ותלו שלטים, ואף הדליקו רימון עשן". כבאות והצלה לירושלים עדכנו כי צוותים הוזנקו כדי לחלץ את המתבצרים על הגג.

08:00 - חיסול דרמטי בעזה: חוסל ראש הארגון שהחזיק במשפחת ביבס - ושקידם פיגועים ביו"ש

המחבל מצבאח סלים מצבאח דאיה אשר שימש כראש ארגון הטרור כתאא'ב אלמג'אהדין ברצועת עזה חוסל בשבוע שעבר באזור נוסיראת - כך הודיעו הבוקר (רביעי) צה"ל ושב"כ. מדובר בארגון הטרור שחטף והחזיק בשירי, אריאל וכפיר ביבס ז"ל.

צבאח סלים מצבאח דאיה מונה לאחרונה לראש ארגון הטרור, זאת לאחר ששלושת מנהיגי הארגון הקודמים חוסלו בתקיפות צה"ל בחודשים האחרונים. דאיה היה מעורב באופן ישיר בגיוס מחבלים ביהודה ושומרון ובתוך ישראל, באמצעותם קידם והוציא לפועל פיגועים ופעולות טרור. לכתבה המלאה

07:48 - מ"עיוורון מודיעיני" - לתקיפה אווירית: כך ישראל חיסלה את הצמרת החות'ית בצנעא

פרטים חדשים מתפרסמים על התקיפה הישראלית הדרמטית בשבוע שעבר בצנעא, בירת תימן, שבה חוסלו בכירים בכירים בממשלת החות'ים. לפי דיווח היום (רביעי) ב"וול סטריט ג'ורנל", המהלך כולו נבנה על מידע מודיעיני עדכני, שהתקבל שעות ספורות בלבד לפני ביצועו.

לפי הדיווח, למרות שהחות'ים נקטו שיטות הסוואה קפדניות - מכיבוי טלפונים ועד מעבר בין מקומות לינה - שני קציני מודיעין ישראלים הבחינו באותות המעידים כי ראשי הממשל החות'י מתכננים להתכנס בבוקר שלמחרת באולם כנסים בעיר. בין המשתתפים - ראש הממשלה ושר החוץ של ממשלת החות'ים. מהרגע שבו אושר המידע, הועבר הדיווח למפקדי אמ"ן, שהחליטו לפעול מיד. שעות לאחר מכן, מטוסי קרב כבר היו באוויר - בדרכם אל יעד שהוגדר בעל ערך מודיעיני יוצא דופן. לכתבה המלאה

07:44 - המשטרה: שרפה פרצה בשכונות רחביה וגבעת רם בירושלים. כתוצאה מכך, נפגעו כמה כלי רכב. לא נאפשר פגיעה בסדר הציבורי, לרבות הבערת פחים, מעשי ונדליזם וחסימות צירים.

בכבאות והצלה עדכנו שברחוב חרל"פ הובערו פחי אשפה וברחוב רופין הובערו צמיגים. כתוצאה מהאירוע נשרף רכב, ולא דווח בשלב זה על נפגעים

07:36 - מחאת משפחות חטופים הגיעה לירושלים: "ימים של הכרעה"

לאחר שני ימי מחאה ארציים ולקראת היום ה-700 למלחמה, משפחות חטופים ופעילים למען השבתם יצאו הבוקר (רביעי) למחאה בירושלים בניסיון להפעיל לחץ על מקבלי ההחלטות - למנוע את היציאה לתמרון הקרקעי בעיר עזה ולקדם עסקה כוללת שתשיב את כל 48 החטופים שנותרו בשבי חמאס, 20 מהם בחיים.

המפגינים מתבצרים כעת על גג בניין הספרייה הלאומית החדשה שבגבעת רם, כשהם קוראים להפסקת הלחימה ולהשבת החטופים. על קירות המבנה נתלו שלטים בולטים הנושאים את הכיתוב: "הפקרת וגם הרגת". לכתבה המלאה

00:40 - צה"ל מאשר: חוסל הבכיר שהחזיק בעזה בשלוש שורדות שבי

צה"ל והשב"כ אישרו אמש (שלישי) כי חוסל בתקיפה מהאוויר במרחב העיר עזה המחבל חאזם עוני נעים, ששימש בכיר במודיעין הצבאי של חטיבת העיר עזה בחמאס. נעים, החזיק בשבי ברומי גונן, אמילי דמארי ונעמה לוי. הוא היה מקורב למפקד חטיבת העיר עזה, עז א-דין אל-חדאד.

לאחר חיסולו דמארי שיתפה בתחושות ל-N12: "צרחות של אושר, אנשים לא יבינו מה המפלצת הזה היה בשבילי ובשביל רומי". לכתבה המלאה

00:24 - צה"ל כבר מכתר את העיר עזה, גורם ביטחוני: "זמננו מוגבל"

אלפי מילואימניקים התגייסו אתמול (ג'), לקראת הרחבת הפעילות ברצועה וכיבוש העיר עזה. בשטח, צה"ל מכתר את העיר עזה, ופועל במקומות שבהם לא פעלו מאז תחילת המלחמה. הכוחות קוראים לתושבים לצאת מהעיר ולרדת דרומה. לפי ההערכות: כניסה לעיר עזה צפויה להתרחש תוך כשבועיים.

בצה"ל אומרים שהפעולה בעיר עזה תהיה עוצמתית, אבל לא מהירה, בניגוד לתקוות שאולי קיימות אצל חלק משרי הקבינט. זאת, כדי לא לסכן את חיי החטופים שנמצאים באזור.

אנחנו דוחפים להכרעה - לא בורחים ממשימה כואבת", אומר גורם ביטחוני. "החשש היחיד שזה לא יהפוך בעיני החיילים והציבור ממלחמת אין-ברירה למלחמת ברירה". לכתבה המלאה

20:20 - משפחות חטופים עולות לירושלים: לוח הזמנים והמחאות הצפויות

על רקע הרחבת המלחמה ברצועת עזה, גיוס המילואים וההיערכות לכיבוש העיר עזה, משפחות חטופים ותומכים נוספים בשחרור החטופים מתכוונים לעלות היום (ד') לשורת מחאות בירושלים. שיירות לאורך היום, צעדה מהכנסת אל מעון ראש הממשלה - והפגנה מרכזית בערב: אלה המחאות הצפויות.

ב-14:00 תצא צעדות "אימהות וקואליציית הנשים" מהכנסת אל בית ראש הממשלה.

ב-15:30 המוחים צפויים להקים מאהל מחאה מול בית ראש הממשלה. במקום משפחות יקיימו הצהרה. בין היתר יישאו דברים ויקי כהן - אמו של נמרוד, ענת אנגרסט - אמו של מתן, סילביה קוניו - אמם של אריאל ודוד ואופיר ברסלבסקי - אביו של רום.

בין השעות 16:30-19:30 תתקיים מחאה של "משמרת 101" ברחוב עזה. בשעה 19:30 צפויה להיפתח הפגנה בסמוך למעון ראש הממשלה. בנוסף, לאורך היום יעלו שיירות לירושלים. המחאות צפויות להימשך גם בימים חמישי, שישי ושבת. לכתבה המלאה

20:15 - נתניהו בוחן הקמת ועדת חקירה ממשלתית במקום ממלכתית, לטבח 7 באוקטובר

הוועדה תהיה עם סמכויות רחבות כמו של ועדת חקירת ממלכתית, אך לא תיקבע בידי נשיא בית המשפט העליון השופט יצחק עמית. יהיו בה חמישה חברים. נתניהו חושש מאפשרות שיפסיד בבחירות, ואז תקום ועדת חקירה ממלכתית בלי שתהיה לו שום שליטה עליה.

רה"מ כבר החל לבחון שמות: בין היתר נבדקה אפשרות שיהיו חברים בה שופט מחוזי בדימוס, ואלוף (במיל') שמזוהה עם הימין. הסיכון: בג"ץ יפסול את הקמתה, בטענה שמחדל כה גדול דורש הקמת ועדת חקירה ממלכתית. לפיד: "ממשלת 7 באוקטובר תהיה חייבת לקחת אחריות על הכישלון הביטחוני הגדול בתולדות המדינה". לכתבה המלאה

פורסם לראשונה ב-N12

עוד כתבות

חדשות ההייטק / צילום: Shutterstock

אנתרופיק שוברת שיאים: גייסה סכום של 13 מיליארד דולר לפי שווי דמיוני

איך פסטיבל הסרטים של ונציה הפך לזירה של עימות פוליטי וכלכלי הנוגע למלחמה בישראל ● חברת אנתרופיק שמפתחת את מודל השפה קלוד, הודיעה בשבוע החולף על סבב גיוס חסר תקדים של 13 מיליארד דולר ● האוניברסיטאות המובילות בארה"ב מינו "קציני AI ראשיים" ● הסטארט־אפ הישראלי Sola Security הודיע השבוע על גיוס של 35 מיליון דולר ● דוח חדש מצביע על שליטה כמעט מוחלטת של מיקרוסופט בשוק הצומח של "קרדיטי הסרת פחמן" ● חדשות ההייטק

אילוסטרציה: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע ביולי עלה ל-14 אלף שקל. ומה קורה בהייטק?

לפי הלמ"ס, מדובר בעלייה של 4.5% לעומת יולי 2024 - כלומר יותר מהאינפלציה באותו החודש, שעמדה על 3.1%

ריי דליו, מייסד ברידג'ווטר / צילום: ap, Ng Han Guan

"כולם שותקים": המיליארדר שמזהיר שארה"ב עומדת בפני סכנה

בראיון ל"פייננשל טיימס", המיליארדר ריי דליו, מייסד ברידג'ווטר, אמר שמשקיעים שותקים כי הם מפחדים מטראמפ: "מה שקורה עכשיו מבחינה פוליטית וחברתית דומה למה שקרה בעולם בשנות ה־30-40" ● לדבריו, ארה"ב היא גוף שבו מערכת הדם סתומה משומנים, כשהתשלומים על החוב דוחקים הוצאות אחרות ● "משקיעים בינלאומיים כבר החלו לעבור מאג"ח ממשלתיות לזהב"

רייצ'ל ריבס, שרת האוצר של בריטניה. תצטרך להוכיח משמעת פיסקלית / צילום: ap, Kin Cheung

סימן אזהרה למשקיעים: בריטניה מובילה את הזינוק בתשואות האג"ח באירופה

עלויות ההלוואה של בריטניה שברו שיא מ־1998 והעמיקו את הלחץ על ממשלת הלייבור להפגין אחריות פיסקלית ולקצץ בתקציב הקרוב ● התשואות מזנקות גם בשאר היבשת, והסיכון גובר

גל גיטר / צילום: Alpha partners

נוגד הדילול החדש של משקיעי ההייטק: הקרן האמריקאית שמגיעה לישראל עם צ'ק של 150 מיליון דולר

גל גיטר מביא את קרן אלפא לישראל, עם הקצאה מוערכת של כ- 150 מיליון דולר להשקעה בחברות סטארט-אפ צומחות ● כך מצליחה אלפא להיכנס לעסקאות הנחשקות ולהביא מאות משקיעים לפתוח את המספרים הכמוסים ביותר בפניהם

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

מגמה חיובית בת"א; מדד הנדל"ן עולה ב-2%, ישרוטל מזנקת ב-8%

מדד ת"א 35 עולה ב-0.5% ● משקיע העל ביל אקמן יגיע בשבוע הבא לישראל ● פלסאון רוכשת מרכז לוגיסטי בבריסביין, אוסטרליה ● מיטב: התחזקות השקל מגדילה את הסיכוי להורדת ריבית ● בפסגות מזהירים ממגמה מתמשכת של ירידה בפעילות הכלכלית בישראל ● וגם: הישראלית שקיבלה המלצה חיובית וצפויה לטפס בכ-17%

אילוסטרציה: Shutterstock, Andrii Yalanskyi

האם ושלושת ילדיה נהרגו בתאונה. מי היורש - הוריה או בעלה?

פסק דין שניתן לאחרונה בבית המשפט לענייני משפחה ממחיש באופן דרמטי עד כמה נסיבות המוות ושעות הפטירה עשויות להכריע מי יירש את עיזבונו של אדם, כאשר המנוח לא הותיר אחריו צוואה

נשיא טורקיה רג'פ טאייפ ארדואן / צילום: ap, Achmad Ibrahim

משבר כלכלי בטורקיה: עסקים קורסים, ושחקניות בינלאומיות בורחות מהמדינה

קצב אינפלציה שנתי של עשרות אחוזים וחוסר ודאות כלכלית גורמים לחברות רבות לסגור את שעריהן בטורקיה ● כך למשל ענקית הספנות הגרמנית הפג לויד שהחליטה באחרונה להוציא את מרכז פעילותה מאיזמיר למלזיה ● ואילו מדינות נהנות מהמצב?

רמת הגולן / צילום: Shutterstock, hermitis

רשות מקרקעי ישראל משווקת שדות חקלאיים עם אנרגיה סולארית בגולן

מדובר על שתי חלקות, שתיהן במועצה האזורית גולן ● מדובר בפרויקט ניסיוני, ראשון מסוגו ברמ"י, וטרם ברור מה יהיה הביקוש לקרקע כזאת ● ברמ"י אומרים כי מטרת השיווק בשיטה הזאת היא "קידום אנרגיות מתחדשות, כחלק מהיעדים הלאומיים להפחתת פליטות ולגיוון מקורות האנרגיה"

"מביך ומונע מאג'נדה": ביקורת חריפה על ההחלטה להאשים את ישראל ברצח עם

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: ביקורת חריפה של חברה באגודת החוקרים על ההחלטה להכריז שישראל מבצעת רצח עם, המודיעין הישראלי שהוביל לחיסול בכירי החות'ים, והסכנה שעדיין קיימת מאיראן ● כותרות העיתונים בעולם 

פרסומת של כרום בטיימס סקוור / צילום: Reuters, Richard B. Levine

ביהמ"ש דחה את פירוק גוגל ושלח מסר מרגיע לענקיות הטכנולוגיה

בית המשפט הפדרלי דחה את דרישת הממשל האמריקאי לפצל את דפדפן הכרום מגוגל, והסתפק במגבלות מתונות בלבד ● המשקיעים התרצו מההחלטה השמרנית שהקפיצה את המניה, ובעמק הסיליקון קיבלו איתות מרגיע: פירוק חברות נראה קלוש מתמיד ● אז למה למרות הכול גוגל בחרה לערער?

  / אילוסטרציה: Shutterstock

הנתון שהתהפך אחרי חצי שנה, ומה הוא אומר על הראלי בת"א?

מתחילת השנה הבורסה בת"א הציגה תשואות פנומנליות, אבל לאחרונה עולה השאלה האם הראלי מתקרב לסיומו ● לראשונה מאז חודש מרץ: המשקיעים מכרו קרנות על מניות בארץ, וחזרו לקנות את המדד האמריקאי - זאת למרות שפערי המט"ח שחקו השנה חלק ניכר מהתשואה שלו

ראשת ממשלת איטליה  ג'ורג'ה מלוני / צילום: Reuters, Remo Casilli

איטליה מפתה את המולטי מיליונרים של צרפת, והמתיחות בין המדינות עולה

ראש ממשלת צרפת הסיט את האשמה לגבי מצבה הכלכלי העגום של ארצו למדיניות המס האיטלקית, שלדבריו גונבת מיליונרים והשקעות בעזרת הקלות, ועורר את זעמה של ראשת ממשלת איטליה ● מלוני: "עוברים אלינו בגלל האמינות והאטרקטיביות של איטליה"

נתון בשבוע / איור: גיל ג'יבלי

הצרות של מקרון עלולות להפוך לצרות של גוש האירו כולו

שנת 2025 נפתחה באופטימיות באירופה, שהביאה לעלייה במדדי המניות ולהתחזקות האירו ● אבל בשבועות האחרונים משבר תקציבי בצרפת מאיים על היבשת ● עם הצבעת אי־אמון וחוב תופח: האם הצרות של מקרון יהפכו לצרות של גוש האירו?

רובע גלילות דרום / הדמיה: מזור פירשט אדריכלים ומתכנני ערים

20 אלף דירות חדשות: תוכנית הענק שתשנה את תל אביב אושרה להפקדה. כל הפרטים

800 דירות נוספו לתוכנית גלילות דרום מאז הדיון הקודם בהפקדה, בפברואר 2024 ● התוכנית תופקד סופית להתנגדויות בקרוב - כנראה לאחר החגים ● האדריכל אורי מזור: "אישור תמ"א 70 איפשר להוסיף דירות. זו תוכנית שבגלגול אחר אבא שלי התחיל אותה ב-1997, והתחלנו אותה מההתחלה" ● ראש עיריית רמת השרון, איציק רוכברגר: "הותמ"ל מנצל את הכוח השלטוני שלו על מנת לפגוע בערכי הטבע ואיתם באיכות החיים של תושבי רמת השרון"

חיילי מילואים בגבול רצועת עזה / אילוסטרציה: ap, Ohad Zwigenberg

עד 5,000 שקל בשנה: ההטבה החדשה ללוחמי המילואים

משרד הביטחון, משרד האוצר וצה"ל משיקים את מועדון "Fighter" ללוחמי המילואים ● החל מהשבוע הבא הזכאים יוכלו לנצל עד 5,000 שקל בכרטיס נטען, כמו זה של "חבר"

אפל. התרחבות משמעותית בתחום שבו התקשתה להדביק את הקצב / צילום: ap, Kathy Willens

אפל מתכננת להשיק מנוע חיפוש מבוסס בינה מלאכותית במהלך השנה הבאה

מדובר בצעד שמסמן התרחבות משמעותית של החברה בתחום שבו התקשתה להדביק את הקצב ● המערכת החדשה, לפי בלומברג, תשולב בסירי ותאפשר למשתמשים לשאול שאלות ולקבל תשובות מנוסחות ישירות, מבלי להסתפק ברשימת קישורים ● וכיצד החברה תבדל את עצמה מול המתחרים?

מעצב העל ג'ורג'ו ארמני לצד דוגמניות שלובשות בגדים מהקולקציה שלו / צילום: ap, Luca Bruno

מעצב האופנה האיטלקי ג'ורג'יו ארמני הלך לעולמו בגיל 91

מעצב העל בן ה-91 ייסד את החברה הנושאת את שמו ונחשב לאחד מהחשובים והמשפיעים בהיסטוריה ● "בצער אין-סופי, קבוצת ארמני מודיעה על פטירתו של היוצר, המייסד והמנוע הבלתי נלאה שלה: ג'ורג'ו ארמני"

טילי 'ספייק' מתוצרת רפאל / צילום: דוברות 'רפאל'

הניסוי הצליח, והעסקה של ענקית הנשק הישראלית יצאה לדרך

לוקהיד מרטין תספק את טילי הספייק של רפאל לצבא ארה"ב ● הודו מגדילה את רכש הטילים מישראל ● סטארט־אפ ישראלי חושף כלי שיט וצוללים בלתי מאוישים ● גרמניה רושמת שיא יצוא ביטחוני חדש ● וטורקיה משדרגת את המל"טים שלה ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

סופר קופיקס בראשון לציון

מה נשאר מכוס קפה ב־5 שקלים? בעיקר סופרמרקטים של רמי לוי

רשת הקמעונאות רמי לוי שילמה 40 מיליון שקל כדי למחוק את מניות קופיקס המפסידה מהמסחר בת"א ● מעל 90% מהכנסות קופיקס נובעות כיום מפעילות המרכולים השכונתיים שלה