יעקב אטרקצ'י / צילום: תמר מצפי
יעקב אטרקצ’י, בעל השליטה בחברת אאורה, רכש באופן אישי בחודש האחרון אופציות של מגידו בהיקף של כ-4 מיליון שקל, ובכך הגיע להחזקה של כ-13% מסדרת האופציות. מדובר בהבעת אמון בחברת הבת מגידו.
מחיר מימוש האופציות עומד על 850 אגורות, לעומת מחיר מניית מגידו הנסחר כיום סביב 640 אגורות. מועד המימוש האחרון נקבע ל-12 ביולי 2029.
המהלך מגיע לאחר פרסום דוחות טובים למחצית הראשונה של 2025, במסגרתם מכרה מגידו 133 דירות והציגה רווח כולל של כ-41 מיליון שקל. ההון העצמי של החברה צמח לכ-288 מיליון שקל, ולאחר גיוס הון בהיקף של 185 מיליון שקל (לפי שווי של 781 מיליון שקל אחרי הכסף) עלה ההון העצמי לסך של כ-470 מיליון שקל.
בנוסף, לאחר מועד המאזן השלימה החברה מכירת חלקה בקרקע בחיפה תמורת כ-86 מיליון שקל - עסקה שתניב רווח לפני מס של כ-6 מיליון שקל, תזרים חיובי של כ-34 מיליון שקל ותאפשר סילוק הלוואה בהיקף של כ-51 מיליון שקל.
רכישת האופציות במגידו מצטרפת לשורת מהלכים דומים שביצע אטרקצ’י בשנים האחרונות בחברת האם אאורה.