גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

יותר כשרות, גל שיפודיות ושעות שמחות: מה קרה למסעדות הישראליות בשנת תשפ"ה

מסעדות כשרות צצו בכל מקום, השעות השמחות עזרו להחזיק את הראש מעל למים וכל דבר טעים עלה על שיפוד ● המגמות שבלטו במסעדנות הישראלית בשנה החולפת, והעוסקים במלאכה שראויים לשבחים

זאת הייתה (עוד) שנה של הישרדות. מאחורי כל מנה שהוגשה לשולחן עמדו לא רק שפים וקונדיטורים, אלא גם החלטות אמיצות, ויתורים כואבים ואינספור ניסיונות לנסח מחדש מהי חוויית אוכל ישראלית בזמן של אי ודאות. בין המקלט לממ"ד, בין אזעקה להפגנה - כש-48 חטופים עדיין בעזה - המסעדנים והשפים הישראלים ניסו להחזיר את הפשטות למרכז הבמה, הפכו נגישים יותר, נוסטלגיים יותר, קלילים יותר. הם צמצמו תפריטים, הקטינו מנות (והעלו מחירים), עשו הפי האוור. הפיין דיינינג לקח צעד אחורה (אך לא נעלם לחלוטין מהמפה) והקז’ואל-פיין תפס את מקומו - חוויית אוכל שמרגישה איכותית, אך גם יומיומית ובת השגה.

13 שנה אחרי שפתחה דלתות, "מלגו ומלבר" מדויקת מתמיד
לפעמים גם בופה ארוחת בוקר יכול לספק חוויה קולינרית אותנטית

אלו המגמות שאפיינו את הקולינריה הישראלית בתשפ"ה. הבחירות מתייחסות למסעדות שנפתחו בשנה החולפת, בין ספטמבר 2024 לספטמבר 2025.

מסעדות כשרות | כַּשְׁרוּת היא לא מילה גסה

על פי נתוני אונטופו שהוצגו בכנס המסעדנות השנתי באפריל, בשנה החולפת חלה עלייה של 40% במספר המסעדות הכשרות שנפתחו בישראל - בבני ברק, ברחובות, בגליל וגם בתל אביב. בשנים האחרונות, ומאז המלחמה, ביתר שאת, הביקוש למסעדות שף כשרות בקרב הקהל המסורתי-דתי-חרדי גובר. שפים ומסעדנים זיהו את הצורך ואת הפוטנציאל ומיהרו לספק את הסחורה: חיים כהן פתח את "מרים", אביתר מלכה את "רובע א'", אסף גרניט את "ז’נז’ריה", עמוס חיון את "26.8" ודודו בן אבו את "אמאיה".

מרים. בלי להתפשר / צילום: אסף קרלה

חכו, זה לא הכל: אייל שני מחדש את "מלכה", אורן אסידו הצטרף ל"פליים", "איציק הגדול" הפכה כשרה והשף משה שגב הצהיר כי לא יפתח יותר מסעדות לא כשרות בישראל. אלו הצטרפו לכשרות ותיקות יותר: "מנרה", "פסקדו", "ספרה", "ג'קו סטריט", "רובידה" ועוד. אלה מוכיחות שהמגבלות לא אומרות שצריך להתפשר על הטעם.

פיין דיינינג | מישלן משלנו

תשפ"ה היתה מאתגרת עבור המסעדות בישראל בכלל, ועבור מסעדות היוקרה בפרט (הנתונים מעידים על ירידה של כ-40% בהזמנות בקטגוריית היוקרה). למרות זאת, קמו השנה כמה מסעדות פיין דיינינג שמציעות מטבח עילי וחווית אכילה אחרת: אלגנטית, מוקפדת וקולינרית מאוד. גל בן משה פתח את "גרייס" בחדר הפרטי של "פאסטל" ומציע בה ארוחת טעימות בת 10 מנות; אוהד סלומון פתח במלון הבוטיק R48 את "Chef’s Table" ומגיש בה ארוחה פאן-אסיאתית בת 12 מנות; מושיק רוט פתח את &moshik, רז רהב חזל"ש את ocd שנסגרה בתחילת המלחמה ועדכן גרסה; ויוסי שטרית ממשיך ללהטט ב"היבה". כולם עושים עבודה נהדרת וראויה להערכה. למישלן המצופה כל כך הם יאלצו בינתיים לחכות.

שעות שמחות | הן שעות מניבות

בעתות מלחמה, בין המקלט לממ"ד, הרגלי הצריכה של הסועדים הישראלים השתנו. השנה אכלנו בחוץ, אבל אחרת: פחות מסעדות שף ויוקרה, יותר בתי קפה, מסעדות בשירות עצמי ומעדניות. התשובה הברורה של המסעדות: הפי האוור.

יותר ויותר מסעדות הרחיבו השנה את שעות הפעילות שלהן אל מעבר לשעות הקונבנציונליות (20:00-22:00) והפכו שעות "מתות" במסעדה (16:00-19:00) לשעות פעילות ומניבות: על פי "טאביט", 21% מכלל העסקאות המבוצעות ביום במסעדות מגיע מהשעות השמחות. הממוצע להזמנה בשעות האלה גבוה ב-23.5% מכלל ההזמנות במהלך היום.

הנתונים האלה מעידים על שינוי תרבותי. בין המסעדות הבולטות שהצטרפו למגמה ומומלץ לנצל את השעות השמחות בהן: "tyo", היפנית היוקרתית מנווה צדק (30% הנחה); "בראסרי 48" (30% לחברי מועדון); "מלגו ומלבר" (20% על תפריט האוכל, 1+1 על אלכוהול); "ג'ורג' וג'ון" (25% הנחה) "וינונה פוראבר" (20% הנחה). שימו לב - לכל מסעדה יש את טווח השעות השמחות שלה; מומלץ להתעדכן באתרים ובעמודי המסעדות ברשתות החברתיות.

שיפודים ושיפודיות | על האש דור 2.0

השפים הישראלים מעדכנים גרסה לז'אנר השיפודיות האהוב פה כל כך, ויוצרים מעין איזאקיות מערביות/ שיפודיות מודרניות. השנה יותר ויותר שפים (גם במסעדות השף והיוקרה) העלו על גריל הפחמים שלהם חומרי גלם מעניינים ומגוונים ושיפדו אותם. במקום להרכיב מנה בצלחת הם מרכיבים מנה על שיפוד, תוך שהם מבטאים את היצירתיות שלהם, משתמשים בחומרי גלם איכותיים ובטכניקות בישול מגוונות ויוצרים שיפודים "מתוחכמים" ומלאי סטייל ועניין. טעים? מאוד. קליל, מזמין ולא פורמלי? בהחלט. זול? לא בהכרח, אבל זה צו השעה: להקליל, להוריד את העניבה, להיות נוסטלגיים, לתת לסועדים משהו מוכר ומנחם. במיוחד עכשיו.

שיפודים ב-LP / צילום: חיים יוסף

מובילות ומצטיינות הז'אנר: "ברבור" בנחלת בנימין שמגדירה עצמה בין "ביסטרו אירופי לשיפודייה מעודכנת", "LP" של עינב אזגורי וקבוצת האימפריאל; "גיטה" בשוק לוינסקי של אנשי "פרא"; "השחף" בפארק המסילה (שמגדירה עצמה "שיפודיית דגים"); "סנטי" של גיא אריש ("איזאקאיה מערבית").

מטבחים בינלאומיים | המטבח המקומי נזנח

אחת התופעות המעניינות בתשפ"ה היא הפער בין השיח על "מטבח מקומי" וחשיבותו לבין מה שקרה בפועל. בפועל, המטבח המקומי התכנס פנימה. בהיעדר תיירים שמחפשים "יִשְׂרְאֵלִיּוּת בצלחת" - ובהתבסס על תיירות פנים בלבד - המטבח המקומי נזנח קצת.

הקהל הישראלי ביקש לברוח ולא תמיד הצליח לעשות זאת פיזית בגלל השמיים הסגורים ומחירי הטיסות. הוא מצא את מנת האסקפיזם שלו במטבחי פיוז'ן: אסיאתי (R48, סנטי, קיו, "גייג'ין", "OBI"), צרפתי ("פאלט", "אברי", מלגו ומלבר), ספרדי (צ'אקולי, "הלנה", "ורמוטריה"), אפריקאי (סטודיו גורשה) ואיטלקי ("בר פרדיסו"). זה לא שהמטבח המקומי נעלם, הוא עדיין נוכח בתפריטים, אבל הוא לא בהכרח במרכז הצלחת.

מגרש משלהם | עלייתם של הניאו-ביסטרואים

פריז מלאה בניאו-ביסטרואים מופלאים - מסעדות טרנדיות שפותחים שפים צעירים שלא רוצים לשחק במגרש של מישלן, ומגישים אוכל צרפתי חדש באווירה משוחררת ופחות שמרנית. הטרנד שהחל בפריז, והתחזק בעשור האחרון גם בלונדון, במדריד ובברצלונה, הגיע באיחור קל גם לתל אביב.

יותר ויותר ניאו-ביסטרואים (מסעדות קטנות ועצמאיות, לעתים שכונתיות) פועלים היום בעיר ומציעים חוויית אכילה עכשווית, אינטימית ומרגשת: אברי של אדר לוטן המוכשר ושותפיו גנאדי שקולניק ומיכאל כהן; "הקטן" המצוין של עידו קבלן בשוק לוינסקי, קיו, ברבור, "פרא", סנטי, "ביינה" ולרגע מסוים גם "אדמתי", ביסטרו נהדר שנפתח השנה בשדרות רוטשילד בתל אביב ולמרבה הצער לא שרד.

מסעדת השנה שלי | סטודיו גורשה

אחרי שנים שבהן בישל במסעדות של אחרים ובפופ-אפים שלו, שרק השאירו טעם של עוד - השף אלעזר טמנו ובת זוגו דנה חי פתחו סוף סוף מסעדה משלהם בשכונת נגה ביפו, בחלל שבו פעלה מסעדת מנסורה. מבין מטבחי העדות היהודיים, המטבח האתיופי טופל הכי פחות. המסעדות האתיופיות הבודדות שפועלות בארץ נותרו בכבלי המסורת ולא הצליחו להנגיש עצמן לקהל הרחב. סטודיו גורשה, הגסטרו בר הפאן-אפריקאי של טמנו וחי, עושה את זה בענק ובחוכמה, בין השאר משום שהוא פורץ את גבולות העדה ומציע מטבח אפרו-פיוז'ן מרתק, ששואב השראות מכל יבשת אפריקה. וכל זה, בלי להתפשר על הבית, על המסורת ובעיקר, על הטעם. עם ובלי קשר למוצאו, האוכל של טמנו טעים, מסעיר ושונה. סטודיו גורשה היא לא רק מסעדה מרגשת, אלא גם מסעדה חשובה.

שלמה 13 תל אביב, 077-8801768

שפית השנה שלי | ירדן שי הוכיחה את עצמה

השפית ירדן שי (33) עומדת מדי ערב במטבח הפתוח והמרהיב של צ'אקולי ומנצחת על התזמורת בגאון. מסעדת החוף הספרדית, שנפתחה בהשקעת ענק של 7 מיליון שקל במרכז לספורט ימי (לשעבר הדולפינריום), מציעה מנות טאפאס קטנות ובינוניות ומבחר מרשים של דגים טריים, המוצגים לראווה במקרר היישון ובוויטרינת הקרח.

ירדן שי. לגמרי ראויה / צילום: חיים יוסף

שי, שצמחה במסעדות של אייל שני והובילה שלוש שנים את המטבח של בר האוכל הפופולרי "קפה אירופה", קיבלה כאן מאיציק חנגל, מוש בונדיק והשף גיא גמזו (הבעלים) הזדמנות להוביל מטבח של מסעדה בווליום גבוה וליצור משהו משלה - והיא מוכיחה שהיא לגמרי ראויה להזדמנות הזאת.

בהובלתה, צ'אקולי היא מסעדה שמחה ותוססת, שמתאימה לכל שעות היום, עם אוכל טעים וססגוני - המסעדה שתמיד חלמנו שתהיה לנו בחוף הים של תל אביב.

ואם כבר לפרגן לשפיות, תמר כהן-צדק ("קוצ'ינה הס") ציינה השנה 20 שנות קריירה, ואביבית פריאל ציינה 13 שנה ל"אוזריה" שלה. מרגש.

הרברט סמואל 3 תל אביב, 036564740

שף השנה שלי | בן כהן, כבר מהביס הראשון

כבר בביס הראשון מעשה ידיו - האש בראון שמנוני ומלוח עם איולי בצל ירוק, עירית וקוויאר - היה לי ברור שבן כהן, השף של מסעדת הקיו, הוא שף השנה שלי. הביס השני (אויסטר עם שמן למון גראס וברגמונט, ג'ל ג'ינג'ר, עירית קצוצה, סלרי מוחמץ והוט סוס מפלפל צהוב ואננס) והרבים שבאו אחריו אישרו שהוא ראוי לתואר. כהן (28), שצמח ב"משיה", כסו-שף של גיא אריש המצוין ("סנטי"), לא מפחד ללכת לקצוות ומייצר בכישרון רב ביסים נועזים, חריפים-מלוחים-חמוצים - אוממיים באקסטרים.

בן כהן. ביסים נועזים / צילום: אמיר מנחם

המעטפת התומכת שהוא מקבל מצוות הקיו - הבעלים, אנשי הבר והקונדיטורית המוכשרת גבי גרינברג (אל תחמיצו את עוגת החמאה החומה שלה, שמוגשת עם גלידת דבש) - מאפשרת לו להתרכז במה שהוא יודע לעשות הכי טוב: לבשל. שאפו גדול לכולם.

הרכבת 12, תל אביב, 077-3034155

עוד כתבות

רוני גמזו / צילום: רמי זרנגר

"פגיעה חמורה": הממונה על שוק ההון נגד הליך מינוי גמזו לדירקטור במגדל ביטוח

אחרי שמגדל אחזקות החליטה למנות מחדש את רוני גמזו לדירקטור בחברת הביטוח בניגוד לעמדת הממונה, ואף לא להאריך את כהונתו של הדירקטור אבי דותן, עמית גל מבהיר כי מדובר בהדחה שנועדה אך ורק לפנות לגמזו מקום בדירקטוריון ● עוד תוקף גל את מעורבות בעל השליטה אליהו וקובע: העובדה שעד עכשיו לא מונה יו"ר "חמורה ביותר"

מנכ''ל קבוצת דלק, עידן וולס / צילום: יח''צ

שיחות רבעוניות רבות־משתתפים: מנכ"ל דלק מגלה איך מתחזקים קשר עם המשקיעים הקטנים

בראיון שהעניק עידן וולס לגלובס, הוא סיפר על מאחורי העסקה לרכישת השליטה בישראכרט ועל הקשר הקרוב עם יצחק תשובה ● כעת אנו מביאים קטעים נוספים מהשיחה: על הקשר המיוחד עם המשקיעים הקטנים והתחזית האופטימית לכלכלה

ערן פיק ודן שיינמן / צילום: נעם פריסמן

אנשים שמאמינים בעבודה קשה וחולקים חזון: היקב הוותיק צרעה לימד את הקהל המקומי מהו טרואר

בעוד שיקבים רבים מעוניינים במיתוג והרחבה יקב צרעה מלמד את הישראלים על החיבור בין האדמה, האדם והגפן ● ליקב החלוצי יש מוטו שהוא לא מוותר עליו "לעשות את היין הטוב ביותר שאפשר, ולעולם לא להעדיף כמות על פני איכות"

חברי ועדת בכר. מימין למטה בכיוון השעון: יוסי בכר ז''ל, מנכ''ל האוצר דאז ויו''ר הוועדה, דרור שטרום, הממונה על התחרות לשעבר, יואב להמן, המפקח על הבנקים בזמנו, מאיר סוקולר, המשנה לנגיד בנק ישראל לשעבר, ואייל בן שלוש , הממונה על שוק ההון לשעבר / איור: גיל ג'יבלי

"ראינו את הנתונים והתחרפנו": חברי ועדת בכר חוזרים לרפורמה ששינתה את המדינה

תשעה חברים ישבו בוועדת בכר, ובמשך חודשים ארוכים גיבשו את הרפורמה שעיצבה את שוק ההון הישראלי כפי שאנחנו מכירים אותו היום ● 20 שנה אחרי, גלובס חזר לכמה מהחברים, ששיחזרו את הדיונים הסוערים בכנסת, מכבש הלחצים שהופעל עליהם מכל כיוון, ועל מה הם מתחרטים עד היום? ● 20 שנה לוועדת בכר, פרויקט מיוחד  

ראש ממשלת בריטניה, קיר סטראמר, ויו''ר הרשות הפלסטינית מחמוד עבאס / צילום: Jonathan Brady, AP

צונאמי מדיני: בריטניה, קנדה ואוסטרליה הכירו במדינה פלסטינית

10 מדינות נוספות צפויות להצטרף ל־148 שכבר מכירות במדינה פלסטינית, שלוש מהן הכריזו על כך היום ● ראש ממשלת בריטניה הסביר: "זה לא פרס לחמאס, פתרון שתי המדינות הוא ההפך מהחזון שלהם" • סקר בממלכה: כמעט 90% מהציבור מתנגדים להכרה שאינה מותנית ● בירושלים ניסו לנהל קרב בלימה דיפלומטי - ללא הצלחה

שר התקשורת שלמה קרעי / צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת

הייעוץ המשפטי לממשלה נגד המהלך של שר התקשורת שלמה קרעי

הייעוץ המשפטי לממשלה מתנגד להצעת חוק השידורים שמובאת היום לוועדת השרים לחקיקה, ומזהיר מפגיעה בתקשורת החופשית ● ארגון העיתונאים: "מטרת הצעת החוק היא להפוך את שידורי החדשות לשידורים מטעם" ● שר התקשורת קרעי: "עידן השליטה של הפקידות והיועמ"שים נגמר"

''מהמנהיגות האגדיות בהייטק''. צפרא כץ / צילום: ap

לאחר למעלה מעשור בתפקיד: צפרא כץ תהפוך לסגן יו״ר אורקל

חברת התוכנה שרק בשבוע שעבר הדהימה את המשקיעים עם זינוק בעשרות אחוזים ביום אחד, תמנה מנכ״לים משותפים חדשים ● כץ, ישראלית לשעבר ילידת חולון, כיהנה כמנכ״לית מאז 2014

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: דוברות האוצר

נתניהו בתגובה ראשונה: "לא תקום מדינה פלסטינית"

קנדה ואוסטרליה הכריזו על הכרה רשמית במדינה פלסטינית. נתניהו: "מעניקים פרס עצום לטרור" ● חשש במערכת הביטחון: יוזמת ההכרה במדינה פלסטינית תוביל לעלייה בפיגועים ● לקראת כיבוש עזה: פעילי חמאס ומחבלי נוח'בה נצפו עוזבים את העיר ● הסכם ביטחוני במוקד: נתניהו יכנס דיון מכריע בעניין המו"מ עם סוריה ● קטאר מבקשת התנצלות ישראלית כדי לחדש את התיווך ● 48 חטופים - 716 ימים בשבי - עדכונים שוטפים

המכשול הגדול של הפלסטינים בדרך להכרה באו"ם

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: 12 מדינות צפויות להכריז השבוע על הכרה במדינה פלסטינית, הפנטגון חושף כמה עלה לארה"ב להגן על ישראל מפני המתקפות מאיראן, ותנועת החרם על ישראל על רקע המלחמה בעזה צוברת תאוצה ● כותרות העיתונים בעולם

צורך מיידי להגדלת כושר ייצור החשמל / צילום: Shutterstock

סגירה פיננסית של 470 מיליון ש' להשלמת פרויקט סולארי מהגדולים בישראל

כהיערכות לעלייה הצפויה בצריכת החשמל בשנים הקרובות - ישנה חשיבות גדולה להגדלת קיבולת הייצור, על מנת לאפשר תחרות במודל השוק הנוכחי שישפיע על מחירי החשמל לצרכן ● שני ההסכמים שנסגרו השבוע מהווים התקדמות משמעותית בנושא

צילום: Shutterstock

עוד לפני הסנקציות: היצוא לאיחוד האירופי נחתך ברבע

לפי הלמ"ס, אם בחודשים ינואר-אוגוסט 2024 ישראל ייצאה סחורות בשווי 40.8 מיליארד שקל, הרי שבינואר-אוגוסט 2025 היצוא לאיחוד האירופי עמד על 36.9 מיליארד שקל בלבד ● היבוא, לעומת זאת, דווקא גדל

אבנר סטפק / צילום: שלומי יוסף

"הבועה בשוק הנדל"ן הגיעה לקנה מידה מדעי - והיא עומדת להתפוצץ"

אבנר סטפק, מבעלי השליטה במיטב, סבור שהראלי בבורסה שיקף תיקון מתבקש לשנים קשות, אך מזהיר שהמשך המלחמה עלול לשחוק את הכלכלה ● שוק הנדל"ן, הוא בטוח, נמצא במצב של בועה - שכבר מראה סימני התפוצצות ● ולמה למרות שהנתונים מראים שמיטב הוא בית ההשקעות הגדול בישראל, סטפק מעדיף להתרחק מהטייטל הזה ● כוחות השוק

בנק הפועלים / צילום: אביב גוטליב

בנק הפועלים חילק מניות ללקוחותיו. כמה קיבלו את ההצעה?

בנק הפועלים הציע ללקוחותיו בחירה בין שתי הטבות, מענק במזומן בשווי 100 שקלים או 2 מניות של הבנק ● כ-240 אלף לקוחות הפועלים שלא החזיקו לפני כן במניות דרך הבנק בחרו במניות, זאת מתוך יותר ממיליון לקוחותיו

ענת וד''ר שמואל חרל''פ / צילום: כפיר זיו

הזוג שמאחורי תרומת הענק: "אין לנו פס ייצור של תרומות"

יו"ר קבוצת כלמוביל ד"ר שמואל חרל"פ ובת זוגו ענת מספרים על ההפגזה שהחלה את מפעל הנדבנות שלהם לפני יותר מ־20 שנה ומסבירים מדוע הם לא רוצים שיקראו על שמם בניינים: "אנחנו לא רוצים הנצחה, אלא הכרה" ● בראיון חרל"פ מתייחס גם להשקעותיו בטכנולוגיה, מסביר מה הסיבה האמיתית בעיניו שאין עדיין כלי רכב אוטונומיים על הכביש ומדבר על ההשראה מוורן באפט

ניסים זוארץ נשיא הבורסה ליהלומים / צילום: שלומי יוסף

שר האוצר מקדם הקלות מס לענף ששווה 8% מהיצוא של ישראל

שר האוצר נענה למהלך שיזם נשיא בורסת היהלומים ניסים זוארץ, ומבקש להפוך את ישראל למוקד בינלאומי לסחר חופשי ביהלומים ● אחת המדינות בהן קיים אזור סחר חופשי ביהלומים היא דובאי, אם בישראל יחקו את המודל שלה, הדבר יכלול הקלות הכוללות פטור מלא ממכסי יבוא, יצוא ומגבלות מטבע; פטור מלא ממסים אישיים ועוד

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Julia Demaree Nikhinson

דיווח: ארה"ב נערכת להפיל את משטר מדורו בוונצואלה

מומחים צבאיים אומרים לניו יורק טיימס: הכוח של צבא ארה"ב סמוך לוונצואלה עשוי להצביע על ניסיון להפיל את משטר מדורו • לפחות ארבע סירות סמים כבר הושמדו, וגובר החשש בוונצואלה ● טראמפ משגר איומים לעבר הטליבאן: "דברים רעים מאוד יקרו" אם הם לא ייענו לדרישתנו

ג'ורג' חורש, בעל השליטה ביוניון

מכירת כאל: הדרך של דיסקונט לצ'ק מחורש והמבורגר עוד ארוכה - ומה יעשה צדיק בינו?

הקבוצה הזוכה הציעה לרכוש את כאל לפי שווי של 3.73 מיליארד שקל, סכום שעשוי לטפס לכדי 4 מיליארד שקל בכפוף לביצועי כאל בעתיד ● כעת ינסה הבנק להעריך מה הסיכוי להשלמת העסקה בקבלת האישורים של רשות התחרות ובנק ישראל, ולצד שני אלה - גם בהתנהגות השותף הזוטר בכאל, הבנק הבינלאומי של צדיק בינו שמחזיק ביתרת 28% מחברת כרטיסי האשראי

אל''מ (במיל') אבי חלבי / צילום: יח''צ

הבכיר שמייצג את הקצינים מול מבקר המדינה: "צופה כל שבוע בסרטונים מ-7.10 כדי לזכור שמגנים על אנשים שכשלו"

עו"ד ואל"מ (במיל') אבי חלבי, שמוביל את מערך הייצוג לאירועי 7 באוקטובר בסנגוריה הצבאית, עומד בחזית העימות מול מבקר המדינה מתניהו אנגלמן ומאשים: "הוא משנה את הכללים תוך כדי המשחק" ● בראיון לגלובס הוא מסביר למה הוא מתעקש על ועדת חקירה ממלכתית, ואיך נערכים להגנה על חיילים מפני מעצרים בחו"ל ● משרד המבקר: "הסנגוריה משבשת פעולה חוקית והכרחית לבחינת המחדלים"

לוי הלוי / צילום: ענבל מרמרי

האתגרים שיצטרך להתמודד איתם מנכ"ל אל על החדש

לוי הלוי המנכ"ל החדש של אל על יקבל חברה שונה לגמרי מזו שקיבלה קודמתו ● הוא גם יצטרך להתמודד עם שורת אתגרים: החזרת התחרות לנתב"ג, ביקורת ציבורית חריפה על מחירים מופרזים, והאיום על הקמת בסיס וויזאייר בישראל ● עם האתגרים יצטרך להתמודד לאחר שורת עזיבות של בכירים בחברה

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

הבעל ברח לחו"ל והשאיר אישה וילדים. זה ה"עונש" שנתן לו ביהמ"ש

יו"ר ועד אגודת מושב זוהר וחברי ועד נוספים חויבו לשלם כ־2.5 מיליון שקל לשני אחים, לאחר שסירבו לאשר את חברותם ● ביהמ"ש לענייני משפחה קבע כי הימלטות של בעל מהארץ, כשהוא מותיר את אשתו וילדיהם ללא תמיכה כלכלית, מהווה "סיבה מיוחדת" להעניק לאישה נתח גדול יותר מדירתם ● בימ"ש השלום בחיפה הורה לתקן צו ירושה שניתן ב־2014 ולקבוע כי ויתורו של חייב בהוצאה לפועל על חלקו בירושה לטובת שני אחיו - אינו תקף ● 3 פסקי דין בשבוע