גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נעילה ירוקה בוול סטריט ביום האחרון של הרבעון; טבע זינקה, אנבידיה חצתה את רף ה-4.5 טריליון דולר בשווי שוק

וול סטריט סיימה חודש ספטמבר חזק במיוחד באופן חריג ● ברקשייר האת'וויי במגעים לרכישת עסקי הפטרוכימיה של אוקסידנטל פטרוליום ● טבע זינקה בעקבות עסקת פייזר־טראמפ: הפחתה דרמטית במחירי התרופות בארה"ב ● עסקת ענק לקורוויב עם מטא ● ספוטיפיי ירדה לאחר שמייסד החברה הודיע על עזיבה ● מדד אמון הצרכנים בארה"ב ירד לרמה הנמוכה ביותר מאז אפריל, עלייה במספר המשרות הפנויות

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior
וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

23:00

לאחר מסחר תנודתי, וול סטריט ננעלה הלילה בעליות קלות. נאסד"ק עלה ב-0.2%, S&P 500 ב-0.3% ו-דאו ג'ונס ב-0.1%.

על אף התנודתיות היום, מדדי המניות המרכזיים בארה״ב סיימו את ספטמבר בעליות נאות, מה שנחשב חריג לחודש זה של השנה. מדד S&P 500, שרשם בממוצע ירידה של 4.2% בחודש זה במהלך חמש השנים האחרונות, עלה החודש ב־3.8%. מדד דאו ג'ונס הוסיף 1.9%, בעוד שנאסד"ק בלט עם עלייה של 5.6% בספטמבר. היום גם הסתיים הרבעון השלישי. מתחילת יולי עלה S&P 500 ב־7%, הנאסד"ק רשם זינוק רבעוני של 10%, והדאו ג'ונס הוסיף 4% - רבעון חיובי חמישי ברציפות למדד המניות הכחולות.

ברקשייר הת'אוויי של וורן באפט נמצאת במגעים לרכישת עסקי הפטרוכימיה של אוקסידנטל פטרוליום בכ־10 מיליארד דולר, כך לפי מקורות המקורבים לנושא. אם העסקה תצא לפועל, זו תהיה הרכישה הגדולה ביותר של ברקשייר מאז 2022, והיא עשויה להיסגר בתוך ימים ספורים. אוקסידנטל, שבסיסה ביוסטון, מוכרת בעיקר בזכות פעילותה בתחום הנפט והגז. לחברה שווי שוק של כ־46 מיליארד דולר, וברקשייר היא כבר כיום בעלת המניות הגדולה ביותר שלה ומחזיקה ב-26.9% ממניות החברה בשווי של כ-12.5 מיליארד שקל.

חטיבת הפטרוכימיה של אוקסידנטל, OxyChem, מייצרת ומשווקת כימיקלים לשימושים מגוונים - בהם חיטוי מים, מיחזור סוללות וייצור נייר. בשנים עשר החודשים שהסתיימו ביוני, החטיבה הניבה מכירות של כמעט 5 מיליארד דולר. במידה שהשיחות יבשילו, עסקת OxyChem תהיה ההימור הגדול השני של באפט בתחום הכימיקלים. בשנת 2011 רכשה ברקשייר את יצרנית הכימיקלים המיוחדים לובריזול (Lubrizol) תמורת קרוב ל־10 מיליארד דולר, כולל חוב. ה"פייננשל טיימס" דיווח ביום ראשון כי אוקסידנטל מנהלת מגעים למכירת OxyChem בעסקה של כ־10 מיליארד דולר, אך לא נקב בשם הקונה.

מניית מחשוב הענן שנתמכת ע"י אנבידיה, קורוויב זינקה בכ-13% לאחר שחתמה על הסכם לאספקת כוח מחשוב למטא פלטפורמס (פייסבוק) בהיקף של עד 14.2 מיליארד דולר, העסקה שמסמנת שהביקוש להשקעות בבינה מלאכותית לא דועך תרמה לענקית הבינה המלאכותית אנבידיה שעלתה במעל 2.5% ועברה בשווי השוק שלה את רף ה-4.5 טריליון דולר.

מניית פייזר עלתה לאחר שאלברט בורלה, מנכ"ל החברה אמר כי החברה הצליחה להשיג תקופת חסד של שלוש שנים מהטלת מכסי התרופות שהבטיח הנשיא דונלד טראמפ, במסגרת עסקה שתוזיל חלק ממחירי התרופות בארה״ב. ההתפתחות הזאת העניקה רוח גבית גם למניות נוספות במגזר הבריאות: מרקל עולה ב־3%, גם טבע , בריסטול-מאיירס סקוויב וקרדינל הלת' עלו.

המימון הפדרלי צפוי להסתיים בחצות, ויושב ראש בית הנבחרים, מייק ג'ונסון (רפובליקני, לואיזיאנה), אמר ל־CNBC ביום שלישי כי הוא "סקפטי" לגבי האפשרות שניתן יהיה למנוע את השבתת הממשל עד המועד האחרון, וטען שהתוצאה תלויה במנהיג המיעוט בסנאט, צ'אק שומר (דמוקרט, ניו יורק), ובמנהיג המיעוט בבית הנבחרים, האקים ג'פריס (דמוקרט, ניו יורק). מנגד, ג'פריס אמר בראיון ל־CNBC על הרפובליקנים: "אם הממשל יושבת, זו החלטה שלהם לעשות זאת."

באופן כללי, שוק המניות מתייחס באדישות יחסית לאפשרות של השבתת ממשל. מבחינה היסטורית, השבתות כאלו כמעט שלא השפיעו על השוק, שכן הן לרוב אינן נמשכות יותר משבועיים. עם זאת, חלק מהמשקיעים חוששים שהפעם ההשפעה על הכלכלה האמריקאית עלולה להיות חמורה במיוחד - אם ממשל טראמפ אכן ימשיך באיומיו לבצע פיטורים נרחבים בקרב עובדי המדינה, או אם ההשבתה תימשך זמן רב מהצפוי.

22:21

מניית פייזר עולה לאחר שאלברט בורלה, מנכ"ל החברה אמר כי החברה הצליחה להשיג תקופת חסד של שלוש שנים מהטלת מכסי התרופות שהבטיח הנשיא דונלד טראמפ, במסגרת עסקה שתוזיל חלק ממחירי התרופות בארה״ב.

במסגרת ההסכם תמכור פייזר תרופות מסוימות בהנחה ממוצעת של כ־50% דרך אתר ישיר לצרכן בשם TrumpRx , שנועד לאפשר לאמריקאים לרכוש מרשמים במחירים מוזלים שנקבעו בהסכמות עם הממשל.

המהלך מהווה פתרון לשני איומים מרכזיים שעמדו בפני פייזר: מצד אחד, הוא דוחה צעדי רגולציה חריפים יותר בתחום מחירי התרופות, ומצד שני, הוא מגן על החברה מפני מכסים עתידיים שעלולים היו להיות מוטלים במסגרת חקירת Section 232 - שבודקת אם עלויות התרופות מהוות איום על ביטחון לאומי.

זהו הדוגמה האחרונה לאופיו העסקי־עסקני של קבלת פטורים ממכסים אצל טראמפ, שעשה שימוש חד־צדדי במדיניות סחר כדי להפעיל לחץ על ענפים שונים. רק בשבוע שעבר איים הנשיא להטיל מכסי 100% על תעשיית התרופות כולה.

ההתפתחויות העניקו רוח גבית גם למניות נוספות במגזר הבריאות: מרקל עולה ב־3%, גם טבע , בריסטול-מאיירס סקוויב וקרדינל הלת' עולות.

21:40

המדדים בוול סטריט נעים בתנודתיות על רקע הסבירות הגוברת להשבתת הממשל, מה שמעלה חששות לגבי משך הזמן שבו היא תימשך והשפעת עיכוב אפשרי בפרסום נתוני מפתח על החלטות הריבית הקרובות של הפדרל ריזרב.

המדדים עדיין קרובים לרמות שיא שרשמו החודש ומסיימים אותו בצורה חיובית, אף שבדרך כלל ספטמבר נחשב לחודש חלש בשוק המניות האמריקאי. היום, מדדי S&P 500 ו־נאסד"ק נעים בין יציבות לירידות קלות, בעוד שמדד הדולר ואג"ח האוצר האמריקאי בדרך לרשום רבעון שלישי רצוף של עליות. מחירי הנפט העמיקו את הירידה החדה, על רקע שיקולי OPEC+ להאיץ את קצב העלאת תפוקת הנפט בחודשים הקרובים.

גם אם פרסום נתוני התעסוקה הרשמית (Nonfarm Payrolls) ביום שישי מוטל בספק בשל ההשבתה הממשלתית, סוחרים מקבלים השבוע הצצה למצב שוק העבודה. דו״ח JOLTS שפורסם ביום שלישי הראה כי מספר המשרות הפנויות נותר כמעט ללא שינוי באוגוסט, בעוד שקצב הגיוס היה מתון - נתון המעיד על ירידה הדרגתית בביקוש לעובדים. נתוני יום רביעי צפויים לספק תמונה נוספת על דפוסי הגיוס בחברות.

20:41

מניית מחשוב הענן שנתמכת ע"י אנבידיה, קורוויב מזנקת בכ-13% לאחר שחתמה על הסכם לאספקת כוח מחשוב למטא פלטפורמס (פייסבוק) בהיקף של עד 14.2 מיליארד דולר , מה שממחיש את העלויות האדירות הכרוכות בפיתוח והפעלה של מודלי בינה מלאכותית מתקדמים.

ההסכם תקף עד דצמבר 2031, עם אופציה להארכה עד 2032 בתוספת קיבולת, כך נמסר מטעם CoreWeave ביום שלישי.

העסקה עם מטא מסייעת ל־CoreWeave להרחיב את פעילותה מעבר לתלותה במיקרוסופט שהייתה הלקוחה הגדולה ביותר שלה באופן מסורתי. ברבעון שהסתיים ביוני, מיקרוסופט היוותה 71% מהכנסות החברה.

העסקה שמסמנת שהביקוש להשקעות בבינה מלאכותית לא דועך תורמת לענקית הבינה המלאכותית אנבידיה שעולה כעת במעל 2.5% ועוברת בשווי השוק שלה את רף ה-4.5 טריליון דולר. המניה עלתה בכ־39% מאז תחילת השנה וממשיכה למשוך משקיעים, על רקע הגברת קצב העסקאות שלה, שמחזקת את מעמדה במרכז הבום של הבינה המלאכותית.

OpenAI הודיעה בשבוע שעבר כי אנבידיה תרכוש מניות בהיקף של עד 100 מיליארד דולר בסטארטאפ הבינה המלאכותית, ותבנה מרכזי נתונים בהיקף של מאות מיליארדי דולרים, מלאים בכרטיסי גרפיקה (GPU) של החברה. בהמשך, OpenAI הודיעה על הקמת חמישה מרכזי נתונים ענקיים חדשים עם Oracle, שצפויים להיות מצוידים במאות אלפי GPUs. החברות ציינו כי כל פרויקט "Stargate" יעלה 500 מיליארד דולר.

ג'נסן הואנג, מנכ"ל החברה אמר שמוצרי Nvidia מהווים כ־70% מההוצאות במרכזי נתונים חדשים של בינה מלאכותית.

אנליסטים ב־ Citi העלו ביום שלישי את מחיר היעד למניית Nvidia מ־200 ל־210 דולר, בהתבסס על תחזית מוגברת להוצאות על תשתיות AI בעקבות ההודעות של OpenAI. "אנו סבורים ש־OpenAI פנו ל־Nvidia לבקש עזרה, שכן למוצריה של Nvidia יש ערך מוסף רב, וכיוון שמספר המשתמשים וכמות החישוב הנצרכת לכל משתמש ממשיכים לגדול," כתב אנליסט Citi, Atif Malik , בהערה.

ההתפתחות היום מגיעה לאחר עסקה של 6.5 מיליארד דולר שחתמה קורוויב עם OpenAI בשבוע שעבר. פלקס וואנג, אנליסט ב־ Hedgeye Risk Management שמחזיק במניות CoreWeave, כינה את העסקה "הפתעה חיובית". קימברלי פורסט, אנליסטית טכנולוגיה ו־CIO ב־ Bokeh Capital Partners, ציינה כי השותפות היא "עסקה טובה לשתי החברות" ומהווה אינדיקציה לכך שהביקוש לשבבי AI מתקדמים כיום הוא "בלתי מוגבל."

20:09

מניית ספוטיפיי טכנולוג'י יורדת בכ-7% לאחר שפורסם שמייסדה, דניאל אק, יפרוש מתפקידו כמנכ״ל ענקית הסטרימינג ויעבור לשמש כיו״ר פעיל החל מ־1 בינואר 2026. בתפקידו החדש, אק יתמקד באסטרטגיה ארוכת טווח, הקצאת הון והובלה מונחית-מייסד. גוסטב סודרסטרם, מנהל המוצר והטכנולוגיה הראשי של ספוטיפיי, ואלכס נורשטרם, מנהל העסקים הראשי, ייכנסו לתפקידי מנכ״לים משותפים , כך מסרה החברה.

20:07

מאקרו בארה"ב - באגף הכלכלה של הראל כתבו היום ש"מאז החלטת הריבית הנתונים הכלכליים הפתיעו לטובה: מספר הדרישות השבועיות לדמי אבטלה ירד יותר מהצפי בשבועיים האחרונים, בניגוד למגמה שנראתה באוגוסט. גם נתוני הצריכה הפרטית לאוגוסט היו חזקים מהצפוי, נתוני החודשים הקודמים עודכנו כלפי מעלה ותרמו לעדכון הצמיחה ברבעון השני ל-3.8% בשיעור שנתי".

"האומדנים האחרונים מצביעים על צמיחה מהירה גם ברבעון השלישי של כמעט 4% קצב הצמיחה הגבוה ביותר בקרב הכלכלות הגדולות. במקביל, האינפלציה המשיכה לעלות ארבעה חודשים ברציפות, ומדד מחירי ההוצאה לצריכה פרטית עלה ל-2.7% באוגוסט (2.9% מדד הליבה)".

"כתוצאה מכך, תשואות האג"ח הממשלתיות עלו בשבועיים האחרונים והסיכוי להפחתות מהירות בריבית הצטמצם, למרות זאת השווקים עדיין מתמחרים כמעט חמש הפחתות ריבית רצופות. אנו צופים שהריבית תרד עד לסוף השנה, להערכתנו הקצב יאט בשנה הבאה, שכן האינפלציה צפויה להישאר עקשנית, בין היתר בשל השפעת המכסים וחוזקה של הכלכלה".

18:59

בניו יורק ירידות קלות במדדים על רקע החשש מהשבתת ממשל בארה״ב. למרות הירידות האחרונות, וול סטריט עדיין בדרכה לסיים ספטמבר חזק במיוחד באופן חריג. נאסד"ק יורד ב-0.2%, S&P 500 ב-0.1% ו-דאו ג'ונס ב-0.3%.

18:47

המסחר באירופה ננעל הערב בעליות - בורסות פרנקפורט ולונדון עלו ב-0.6%, פריז ב-0.2% בלבד.

18:03

מניית קורוויב מזנקת בכ-13% לאחר שחתמה על הסכם לאספקת כוח מחשוב ל מטא פלטפורמס (פייסבוק) בהיקף של עד 14.2 מיליארד דולר , מה שממחיש את העלויות האדירות הכרוכות בפיתוח והפעלה של מודלי בינה מלאכותית מתקדמים.

ההסכם תקף עד דצמבר 2031, עם אופציה להארכה עד 2032 בתוספת קיבולת, כך נמסר מטעם CoreWeave ביום שלישי.

העסקה עם מטא מסייעת ל־CoreWeave להרחיב את פעילותה מעבר לתלותה במיקרוסופט שהייתה הלקוחה הגדולה ביותר שלה באופן מסורתי. ברבעון שהסתיים ביוני, מיקרוסופט היוותה 71% מהכנסות החברה. העסקה מגיעה לאחר התחייבות נוספת בהיקף של מיליארדי דולרים מצד OpenAI בשבוע שעבר.

העסקה שמסמנת שהביקוש להשקעות בבינה מלאכותית לא דועך תורמת לענקית הבינה המלאכותית אנבידיה שעולה כעת במעל 2.5%.

17:53

אמון הצרכנים ירד בספטמבר על רקע החשש מהשבתה ממשלתית פדרלית קרובה שתגרור הפסקה בפרסום נתונים, כך דיווח ה־ Conference Board היום.

מדד האמון הראשי של הגוף נרשם ברמה של 94.2 נקודות, ירידה של 3.6 נקודות לעומת אוגוסט ומתחת לציפיות של דאו ג'ונס שעמדו על 96.0. זהו הרמה הנמוכה ביותר מאז אפריל, ומגיע על רקע סגירה צפויה של משרדי ממשל "לא חיוניים" בחצות.

"הערכת הצרכנים את תנאי העסקים הייתה הרבה פחות חיובית בהשוואה לחודשים האחרונים, בעוד שהערכתם לגבי זמינות מקומות העבודה נפלה זה החודש התשיעי ברציפות והגיעה לשפל של כמה שנים," אמרה סטפני גישאר, כלכלנית בכירה למדדים גלובליים בארגון.

על אף שחולשה ניכרת בשוק העבודה נרשמה השנה, זמינות התעסוקה באוגוסט הייתה מעט טובה יותר לעומת יולי.

הלשכה לסטטיסטיקה של העבודה (BLS), שייתכן כי זהו פרסומה האחרון עד שהמשבר התקציבי בגבעת הקפיטול ייפתר, דיווחה כי מספר המשרות הפנויות עמד על 7.23 מיליון - עלייה של 19 אלף לעומת יולי, אך ירידה של 422 אלף (5.5%) בהשוואה לאותה תקופה אשתקד.

הדו"ח של ה־BLS, הנבחן מקרוב על ידי בכירי הפדרל ריזרב לצורך הערכת מידת הרפיון בשוק העבודה, הצביע גם על האטה בקצב הגיוס ובסך סיום יחסי העבודה. מספר העובדים שבחרו להתפטר ירד ב־75 אלף - נתון הנחשב לאינדיקציה מרכזית לאמון של עובדים ביכולתם למצוא משרות חדשות לאחר עזיבתן הנוכחית.

17:20

בניו יורק ירידות קלות במדדים על רקע החשש מהשבתת ממשל בארה״ב. למרות הירידות האחרונות, וול סטריט עדיין בדרכה לסיים ספטמבר חזק במיוחד באופן חריג. נאסד"ק יורד ב-0.2%, S&P 500 ב-0.1% ו-דאו ג'ונס ללא שינוי.

אמנם בדרך כלל השבתות ממשל אינן מהוות אירוע שמזיז את השווקים בצורה דרמטית, אך הפעם המצב עשוי להיות שונה: המשקיעים כבר חוששים מהאטה בשוק העבודה, מהסיכון לסטגפלציה ומהערכות מניות גבוהות. בנוסף, השבתה עלולה לגרום לסוכנויות דירוג האשראי לשקול מחדש את מצבה של החוב האמריקאי - שנחתך במאי האחרון על ידי Moody’s.

16:30

בניו יורק ירידות של כ-0.3% במדדים על רקע החשש מהשבתת ממשל בארה״ב. למרות הירידות האחרונות, וול סטריט עדיין בדרכה לסיים ספטמבר חזק במיוחד באופן חריג.

אמנם בדרך כלל השבתות ממשל אינן מהוות אירוע שמזיז את השווקים בצורה דרמטית, אך הפעם המצב עשוי להיות שונה: המשקיעים כבר חוששים מהאטה בשוק העבודה, מהסיכון לסטגפלציה ומהערכות מניות גבוהות. בנוסף, השבתה עלולה לגרום לסוכנויות דירוג האשראי לשקול מחדש את מצבה של החוב האמריקאי - שנחתך במאי האחרון על ידי Moody’s.

מדדי המניות המרכזיים בארה״ב ממשיכים לרחף סמוך לשיאי כל הזמנים לקראת יום המסחר האחרון של ספטמבר. מדד S&P 500, שבחמש השנים האחרונות ירד בממוצע ב־4.2% במהלך החודש, דווקא עלה ביותר מ־3% החודש. בנוסף, מדד דאו ג'ונס עלה ב־1.7%. מדד נאסד״ק עתיר הטכנולוגיה בלט לטובה עם עלייה של כ־5.3% בספטמבר.

היום מסמן גם את סיום הרבעון השלישי. מדד S&P 500 עלה ב־7.4% מאז תחילת הרבעון, בעוד שנאסד״ק בדרך לרשום עלייה רבעונית של כמעט 11%. מדד דאו ג'ונס עלה ב־1.7% בשלושת החודשים האחרונים - מה שיסמן את הרבעון החיובי החמישי ברציפות עבורו.

15:10

בוול סטריט ג'ורנל מסמנים מספר מניות שכדאי לשים אליהם לב במהלך יום המסחר הנוכחי.

אלפאבית (גוגל) - יוטיוב, שנמצאת בבעלותה של גוגל, הסכימה לשלם 24.5 מיליון דולר במסגרת פשרה בתביעה משנת 2021 שהגיש נגדה נשיא ארה"ב דונלד טראמפ. טראמפ תבע את יוטיוב ואת המנכ"ל שלה, בעקבות העובדה שהחברה חסמה את החשבון שלו, לאחר המהומה בגבעת הקפיטול.

ג'פריס - בנק ההשקעות פרסם תוצאות כספיות שעקפו את תחזיות האנליסטים וקפיצה בהכנסות הרבעוניות. ההכנסות מייעוץ בתחום המיזוגים והרכישות הגיעו לשיא של כל הזמנים, מה שעשוי להצביע על תחייה מחודשת של התחום. אנליסטים מעריכים כי מתווה הורדות הריבית המסתמן של הפדרל ריזרב יביא ליותר מיזוגים ורכישות.

נייקי - חברת הלבשת הספורט צפויה לפרסם היום את תוצאותיה הכספיות, לאחר נעילת המסחר. החברה צופה כי המכירות ברבעון ייפלו בשיעור חד־ספרתי אמצעי.

פנדורה - מניית חברת התכשיטים הדנית נפלה, לאחר שדיווחה כי המנכ"ל שלה, אלכסנדר לאצ'יק, צפוי לפרוש במרץ הקרוב.

14:15

המסחר באירופה עבר למגמה מעורבת: מדד הדאקס יורד בכ-0.1%, הפוטסי מתקדם בכ-0.1% והקאק נסוג בכ-0.4%.

החוזים העתידיים על וול סטריט ממשיכים ליפול, עם ירידות של עד 0.2%. הירידות באות על רקע האפשרות שהממשל האמריקאי יושבת ביום רביעי הקרוב, אלא אם הדמוקרטים והרפובליאים יגיעו להסכמות באשר לתקציב המדינה עד מחר.

ב-CNBC מדווחים כי בעוד שהשבתות של הממשל האמריקאי בדרך כלל אינן אירועים שנוהגים להזיז את השווקים, הפעם ייתכן שמדובר במקרה אחר, מכיוון שהדבר מתווסף לחששות המשקיעים מפני האטה בשוק העבודה, הסיכון לסטגפלציה והערכות השווי הגבוהות של שוק המניות. עוד צוין כי השבתה של הממשל עשויה לגרום לסוכנויות הדירוג להעריך מחדש את דירוג האשראי האמריקאי, שמודי שנמך בחודש מאי האחרון.

עוד בעניין זה, דווח כי אם אכן תחול השבתה של הממשל האמריקאי, לא יפורסם דוח התעסוקה ביום שישי הקרוב, שהמשקיעים מצפים לו כדי להבין לאיזה כיוון צועדת הכלכלה וכיצד הנתונים משפיעים על הסיכויים להורדת ריבית נוספת באוקטובר.

13:10

הדולר ממשיך במגמת ההיחלשות שלו מול המטבעות ברחבי העולם. מדד הדולר (DXY), אשר אומד את כוחו מול סל מטבעות נבחרים, יורד כעת בכ-0.2%.

בשוק החוב האמריקאי, נרשמות כעת ירידות קלות בתשואות האג"ח הממשלתיות. התשואה לעשר שנים יורדת בנקודת בסיס אחת, לרמה של כ-4.13%, בעוד שהתשואה לשנתיים יורדת בכ-3 נקודות בסיס, לרמה של 3.6%.

11:55

המסחר באירופה מתנהל בירידות קלות: מדד הדאקס יורד בכ-0.1%, הפוטסי והקאק מאבדים מערכם כ-0.2%.

מחירי הנפט יורדים בשעה זו בעד 1%, על רקע הציפייה להגברת תפוקת הנפט של ארגון אופ"ק+, בנוסף להמשך יצוא הנפט מכורדיסטן העירקאית דרך טורקיה. מחיר חבית נפט מסוג אמריקאי עומד על כ-63 דולר, בעוד מחיר חבית נפט מסוג ברנט עומד על כ-66.6 דולר.

11:05

המסחר באירופה מוסיף להתנהל בירידות: מדד הדאקס ומדד הפוטסי מאבדים מערכם כ-0.4%, בעוד מדד הקאק נופל בכ-0.6%.

החוזים העתידיים על וול סטריט רושמים בשעה זו ירידות קלות של עד 0.2%. יום המסחר ייפתח היום כאשר ברקע, עדיין מרחפת האפשרות של השבתת הממשל האמריקאי, בשל אי־הסכמות על תקציב המדינה.

10:20

המסחר באירופה מתנהל כעת בירידות קלות: הדאקס יורד בכ-0.2%, הפוטסי נסוג בכ-0.1% והקאק נופל בכ-0.4%.

במהלך הלילה, דווח כי טראמפ הודיע שיטיל מכסים של 10% על עצים מיובאים, וכן מכסים של 25% על ארונות מטבח ועל רהיטים מרופדים. טראמפ ציין כי יבוא מוצרים אלה מאיימים על הכלכלה האמריקאית ושוחקים את הביטחון הלאומי.

תעריפי התובלה ירדו ובבנק ההשקעות ג'פריס מעדכנים כלפי מטה את מחירי היעד שלהם לחברות התובלה הימית, ביניהן גם צים הישראלית. האנליסט עומאר נוקטה מהבנק, שממליץ על צים בהמלצת "החזק", מפחית את מחיר היעד למניה מ-17 דולר ל-15 דולר, פרמיה של כ-10% על המחיר הנוכחי בניו יורק. הוא כותב באופן כללי על התעשייה שתוצאות הרבעון השלישי יהיו טובות מהצפוי, אך הרבעון הרביעי יהיה חלש יותר והוא צופה התאוששות בביקושים במחצית הראשונה של 2026.

8:55

אסיה

באסיה, הבורסות נסחרות הבוקר במגמה מעורבת. הניקיי נסחר ביציבות, ההנג סנג עולה בכ-0.1%, בורסת שנגחאי מוסיפה לערכה כ-0.5% והקוספי נסוג בכ-0.1%.

בסין, פעילות הייצור התכווצה בחודש השישי ברציפות, על אף שהיא התכווצה פחות מצפי האנליסטים. מדד מנהלי הרכש עמד על 49.8 נקודות, לעומת צפי ל-49.6 נקודות. קריאה של מתחת ל-50 נקודות מעידה על התכווצות ולהפך.

וול סטריט

אמש בוול סטריט, מדד הדאו ג'ונס עלה ב-0.2%, ה-S&P 500 טיפס ב-0.3% והנאסד"ק קפץ ב-0.5%. זאת, חרף האפשרות של השבתת הממשל כבר בסוף השבוע הנוכחי.

כשנותר יום מסחר אחד בלבד, וול סטריט בדרך לסגור חודש חיובי במיוחד בספטמבר - בניגוד לסטטיסטיקה השלילית שלו בפרספקטיבה היסטורית. נאסד"ק קפץ ביותר מ-5% וכך גם מדד הדגל S&P 500. בשוק תולים את המגמה החיובית במספר גורמים, ובהם חזרת הפד למתווה הפחתות הריבית והשקעות הענק בתחום הבינה המלאכותית.

לאחר שבשבוע שעבר נרשמו לחץ מסוים על תחום השבבים וה-AI וסקפטיות סביב היכולת להמשיך לספק צמיחה, אנבידיה התאוששה מעט ועלתה בכ-2%. גם מיקרון ו-AMD רשמו עליות של 2% ו-4%, בהתאמה.

ב-CNBC דווח כי ונו קרישנה, ראש אסטרטגיית השוק האמריקאי בבנק ההשקעות ברקליס, מאמין כי הוצאות ההון בתחום ה-AI עדיין ממשיך לספק תנופה לשוק המניות. לדבריו, "סיפור הוצאות ההון בתחום ה-AI לא מראה סימנים של האטה. יתרה מכך, תעשיות נוספות מרוויחות בזמן האחרון מגל ההוצאות על תשתיות AI. הריכוזיות בתחום מעט מדאיגה, אך בעוד שה-AI צובר מומנטום כמוקד של הצמיחה הגלובלית, ה-S&P 500 אמור להיות ממוקם בצורה טובה למול המתחרים, בשל ההרכב שלו, המבוסס בעיקר על חברות טכנולוגיה".

אחת המניות שריכזו עניין בוול סטריט אמש היא של חברת משחקי הווידאו אלקטרוניק ארטס . המניה קפצה בכ-4.5, לאחר החברה הודיעה כי תימכר בעסקה פרטית, לפי שווי של 55 מיליארד דולר. החברה תירכש על־ידי קבוצת משקיעים הכוללת את קרן העושר הריבונית של ערב הסעודית, חברת הפרייבט אקוויטי סילבר לייק וחברת ההשקעות של ג'רד קושנר, אפיניטי פרטנרס. לפי הוול סטריט ג'ורנל, מדובר ברכישה הממונפת הגדולה ביותר מאז 2007.

הבוקר, המסחר בחוזים העתידיים על וול סטריט מתנהל במגמת יציבות.

שוקי החוב הגלובליים

בארה"ב, נרשמות אתמול ירידות בתשואות האג"ח הממשלתיות, זאת לאחר שאת השבוע הקודם הן סיימו ברמות הגבוהות ביותר זה כמעט חודש. התשואה לעשר שנים ירדה בכ-5 נקודות בסיס, לרמה של 4.14%, בעוד התשואה לשנתיים ירדה בכנקודת בסיס אחת לרמה של 3.63%. השוק מצוי בלחץ מאז החלטת הפד בשבוע שעבר להפחית את הריבית. לאחר הישיבה, רמז יו"ר הפד ג'רום פאוול שקובעי המדיניות ינקטו גישה זהירה להמשך הורדות, תוך איזון בין סימנים להיחלשות שוק העבודה לבין אינפלציה שנותרה מעל היעד של הבנק המרכזי.

שוקי הסחורות והמטבעות

בשוק הסחורות, מחירי הנפט נפלו אתמול במעל 3%, על רקע קפיצה צפויה בהיצע העולמי. ב-CNBC דיווחו כי כורדיסטן העיראקית המשיכה ביצוא הנפט הגולמי שלה במהלך סוף השבוע, באמצעות טורקיה, וכן כי ארגון אופ"ק+ מתכנן להגביר את תפוקת הנפט שלו בנובמבר הקרוב. הבוקר, המחירים ממשיכים במגמה הירידה. מחיר חבית נפט מסוג אמריקאי עומד כעת על כ-63.1 דולר, בעוד מחיר חבית נפט מסוג ברנט עומד על כ-66.7 דולר.

מחיר הזהב ממשיך במגמת העלייה שלו הבוקר, לאחר שאתמול זינק לשיא של כל הזמנים, על רקע ירידה בדולר האמריקאי והחשש מהשבתת ממשל בארה"ב. מחיר הזהב עומד כעת על 3,867 דולר לאונקיה.

בשוק הקריפטו, הביטקוין מתקדם הבוקר בכ-2% ומחירו נע סביב 114 אלף דולר.

עוד כתבות

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: Reuters, Anadolu

למה טראמפ העדיף לתקוף דווקא בתזמון הזה?

בחינת התנהלותו של נשיא ארה״ב מצביעה על נטייה ברורה להכריז על צעדים נפיצים כשהבורסה סגורה ● מה עומד מאחורי ״אפקט סוף השבוע״ וכך תהנה ממנו הפעם גם ישראל

תחנת הכוח ''אורות רבין'' שבחדרה / צילום: Shutterstock

חלק ממאגרי הגז ומתקנים בבזן הושבתו, תחנות הכוח עוברות לדלק חירום

בהנחיית שר האנרגיה הופסקה זמנית הפקת גז מחלק מהמאגרים, ומשק החשמל נשען כעת על דלקי חירום ופחם ● בבזן צופים עלייה בפליטות בעקבות הדממת מתקנים ● היחידות הפחמיות בחדרה עשויות לפעול ללא מגבלת שעות במצב חירום

תושבים צופים בפטריית העשן כתוצאה מפיצוצים בטהרן, הבוקר / צילום: ap

פיצוצים וענני עשן: התמונות והסרטונים מאיראן

שורה של פיצוצים וענני עשן במספר מוקדים במרכז טהראן מדווחים בשעה האחרונה במדיה האיראנית ● בין היעדים שהותקפו לפי התקשורת במדינה: מגוריו של נשיא איראן, מטה המודיעין הראשי ובעיקר מערכות תקשורת והגנה אווירית ● אלו התיעודים

הר תנופה. יש גם סחלבים / צילום: יובל אינהורן

כלניות בשלושה צבעים וסחלב במופע נדיר: מסלולי הפריחה שלא הכרתם

בימים שבהם נדמה שעל כל כלנית צצים עשרה מדריכים שיסבירו לכם איך להגיע אליה באפס מאמץ, הכנו לכם שלוש המלצות לטיולי פריחה דווקא למיטיבי הלכת

אנשים במקלט בשל מתקפת טילים מאיראן / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

מצב חירום במשק: מי רשאי להיעדר מהעבודה והאם מקבלים שכר

בעקבות המתקפה באיראן הוכרז מצב מיוחד בעורף. באילו נסיבות מותר להישאר בבית, האם המעסיק רשאי לפטר עובד שלא הגיע, והאם ממשיכים לקבל שכר – כולל במפעלים המוגדרים "חיוניים"? ● גלובס עושה סדר

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה ננעלה במגמה מעורבת; המניה שזינקה ב-88% מתחילת השנה

ת"א 35 ננעל בעלייה של 0.6%, ת"א 90 ירד ב-0.6% ומדד הבנקים עלה ב-1.4% ● הדולר מתחזק על רקע המתיחות בגזרת איראן ● מניית מגה אור בלטה בעליות והשלימה זינוק של 88% מתחילת השנה ● ואיך סיכמו המדדים את חודש פברואר?

נתב''ג / צילום: Shutterstock

המרחב האווירי נסגר: מה לעשות אם יש לכם טיסה בקרוב?

בעקבות מתקפת המנע באיראן המרחב האווירי של ישראל נסגר ל-48 שעות ● נעצרו המראות ונחיתות ● נוסעים ישראלים שנתקעו בחו"ל מתבקשים ליצור קשר עם חברות התעופה שלהם

יירוטים / צילום: Shutterstock, GERSHBERG Yuri

המומחית שמסבירה: למה איראן לא מצליחה לייצר מטחים משמעותיים

"אם לאיראן הייתה יכולת להוציא מטח כבד היינו רואים אותה כבר", אומרת הילה חדד־חמלניק, מנכ"לית Moonshot ובעבר חברה בצוות הפיתוח של כיפת ברזל ● לדבריה, מערך הטילים האיראני נפגע קשות ביוני האחרון - נתון שמקל על ההגנה האווירית הישראלית ● עם זאת, היא מדגישה: הסכנה לא חלפה, וגם שברי טילים עלולים לגרום לנזק כבד

''אחרי המסיבה''. הצעקה שמטלטלת הכול / צילום: באדיבות סלקום טי.וי

הדרמה שנחשבת לאחת הטובות של השנה ומגיעה מניו זילנד

"אחרי המסיבה" היא מיני־סדרה ניו זילנדית שהגיעה למסך הישראלי ומציעה דרמה מטלטלת על אמת שנאמרת בקול רם מדי עבור קהילה שמעדיפה שקט ● מורה לביולוגיה מאשימה את בעלה בהטרדת נער, חייה מתפרקים והעיירה כולה נאלצת לבחור צד

תור לקוםות בסניף של טיב טעם, הבוקר / צילום: באדיבות עובדי טיב טעם

הבהלה לנייר טואלט: התנפלות על רשתות השיווק. אלה המוצרים המבוקשים

בעקבות התקיפה באיראן והאזעקות הבוקר, נרשמה עלייה של מאות אחוזים בתנועת הלקוחות ברשתות הפתוחות בשבת עם זינוק בביקושים למים, שימורים ונייר טואלט ● ברשתות מדגישים כי אין מחסור וכי המלאים מלאים, בעוד שירותי המשלוחים המהירים הושבתו בהתאם להנחיות פיקוד העורף

קיר סטארמר בהצהרתו על המצב במזרח התיכון / צילום: ap, Jonathan Brady

יבשת חצויה: חילוקי הדעות באירופה ומי הוציאו הודעות גינוי נגד ישראל וארה"ב

אירופה ניצבת מול המלחמה באיראן ללא עמדה אחידה: חלק מהמדינות מגנות את טהרן, אחרות מבקרות את ישראל וארה"ב, ורובן קוראות להרגעת הרוחות ● בעוד האיחוד האירופי עצמו נדחק לשוליים ומסתפק בהצהרות זהירות על דיפלומטיה וחוק בינלאומי

מה עשה החיסכון בפברואר? / צילום: Shutterstock

הירידות במניות העיבו, אבל החודש חיובי: מה עשה החיסכון שלכם בפברואר?

למרות הירידות בבורסה בימים האחרונים, חודש פברואר צפוי להסתיים עם תשואה חיובית בקופות הגמל וקרנות ההשתלמות ● לפי תחזית מיטב, התשואה הממוצעת ברוטו של קופות הגמל וקרנות ההשתלמות תהיה בפברואר 0.5% ובחודשיים הראשונים של השנה 2.6%

דירה להשכרה / צילום: איל יצהר

קפיצה של 40%: למה יותר מ-1,500 משקיעים קנו דירה בדצמבר?

מחירי הדירות תקועים, ושוק השכירות רותח ומזניק את האינפלציה - כמו שקרה גם בעשור שהחל ב-1998 ● אבל בזמן שהשוכרים יושבים על הגדר וסופגים עליות במחירי החוזים, המשקיעים שמזהים את הפרצה וחוזרים לשוק עם מבצעי מימון אגרסיביים וקוצרים תשואות גבוהות יותר

דונלד טראמפ, בנימין נתניהו, עלי חמינאי / עיבוד: ap, Mark Schiefelbein

כ-170 טילים שוגרו מאיראן עד כה; נתניהו: מתרבים הסימנים שחמינאי חוסל

אזעקות רבות לשטח ישראל משעות הבוקר • משמרות המהפכה תקפו עם כטב"מים וטילים בסיסים אמריקניים במזרח התיכון; בדובאי, כוויית ובחריין נרשמו פגיעות ישירות • חיל האוויר ביצע את מטס התקיפה הגדול ביותר אי-פעם • בכיר ישראלי מעריך כי רוב הסיכויים שהמנהיג העליון לא שרד את התקיפות על מעונו • עדכונים שוטפים

צחי נחמיאס / צילום: ורד פיצ'רסקי

צחי נחמיאס מכה בברזל החם: הנפקת ענק לאחר דוח חזק

מגה אור מגייסת 615 מיליון שקל בהנפקה פרטית למנורה ומגדל ● ההנפקה מתבצעת בפרמיה של 5% על מחיר הנעילה בבורסה

משמרות המהפכה באיראן / צילום: ap, Vahid Salemi

בני סבטי: "האיראנים הרבה יותר חצופים, נועזים ומאיימים ביחס לשנה שעברה"

הטרמינולוגה האיראנית כנגד ארה"ב החריפה בשבועות האחרונים, וזאת למרות מלחמת 12 הימים בה הופצצו ונפגעו אתרים אסטרטגיים ברחבי המדינה ע"י ממשל טראמפ וישראל ● "ההבדל הגדול בין מבצע עם כלביא לימים אלו, הם הפגנות ההמונים כנגד המשטר בה נטבחו עשרות אלפי מפגינים", מציין בני סבטי, מומחה לענייני איראן

מתקן נפט באיראן / צילום: Reuters, Essam Al-Sudani

לאיראן יש מהלך אחד שיכול לטלטל את שוק הנפט

המתיחות הביטחונית מחזירה את פרמיית הסיכון לשוק האנרגיה: אף שחלקה של איראן באספקה העולמית הצטמצם לכ-3% בלבד, שליטתה הגיאוגרפית בסמוך למיצרי הורמוז - דרכם עוברים כ-30% מהנפט המשונע בים - מעניקה לה מנוף השפעה משמעותי על המחירים ● פגיעה בנתיבי השייט עלול לזעזע בראש ובראשונה את אסיה, ובמיוחד את סין, אך גם להקפיץ את מחיר הברנט מעבר לרמות שנרשמו בימים האחרונים

עשן בטהרן לאחר תקיפה משובלת של ישראל וארה''ב / צילום: ap

200 מטוסי קרב, 500 מטרות ומאות חימושים: כך התבצעה התקיפה הגדולה בתולדות חיל האוויר

מאז פרוץ מבצע "שאגת הארי" בשעות הבוקר, מאות אתרים ומטרות ברחבי איראן הותקפו על ידי מטוסי חיל האוויר ● איך תוכנן המבצע ואילו מערכות נפגעו? ● גלובס עושה סדר

ד''ר אנג'לה עירוני / צילום: דוברות אסותא / עופר חג'יוב

המיילדת שהפכה למנהלת בית חולים והפרשה שהסעירה את המדינה

"לאחר שאח שלי עבר תאונת פגע וברח, שאילצה אותו לעבור ניתוח ראש מסובך, נולד החלום שלי להיות אחות בטיפול נמרץ נוירוכירורגי. לא היה מקום בתל השומר, אז התחלתי בגינקולוגיה" ● שיחה קצרה עם ד"ר אנג'לה עירוני, מנהלת בית החולים אסותא ראשון לציון והמרכז הרפואי אסותא רעננה

כבר לא "רוקי" ו"קראטה קיד": לספורטאים בקולנוע היום יש נקודות חולשה

מסימון ביילס ועד הקאמבק של אליסה ליו - מהפכת הספורטאיות של העשור האחרון לא נולדה על הפודיום, אלא בהחלטה לעצור ולחזור לתחרות בתנאים שהן מנסחות לעצמן ● התופעה לא פוסחת על המסך ההוליוודי, שמחליף את הפוקוס מהשאלה "איך הם מנצחים?" ל-"מה נשאר מהם אחרי הניצחון?"