גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

המנכ"ל התפטר, המניה קפצה ב־10% ביום אחד: האם לולולמון בדרך לקאמבק?

מניית לולולמון, קמעונאית הלבשת הנשים שחוללה מהפכה בתחום, נחתכה במחצית מערכה בתוך פחות משנתיים ● בעקבות הביצועים החלשים, המנכ"ל קלוין מקדונלד הודיע על סיום תפקידו - והשוק הגיב באופטימיות ● האם מדובר בשינוי עומק של החברה?

חנות לולולמון בלונדון / צילום: Shutterstock
חנות לולולמון בלונדון / צילום: Shutterstock

מניית לולולמון נכנסה לשנת 2024 ממקום כמעט מיתי. אחרי עשור של צמיחה רציפה, מותג ה-athleisure הקנדי הגיע בסוף 2023 לשיאים של יותר מ-500 דולר למניה ולשווי שוק שהתקרב ל-60 מיליארד דולר. בתוך פחות משנתיים, המניה נחתכה בכ-50%, ושווי החברה התכווץ לכ-24 מיליארד דולר בלבד.

תעשיית האופנה מתמודדת עם מציאות אקלימית של קיץ שלא נגמר
קנייה בתוך קנייה: כך הפך הריטייל מדיה לתעשייה של מיליארדי דולרים

הירידה החדה הפכה את לולולמון לאחת המניות המאכזבות בענף הקמעונאות העולמי - אבל מבט עמוק יותר על הנתונים מעלה שאלה מורכבת בהרבה: האם מדובר בקריסה של מותג, בשוק שהתפכח או בירידה מתודית לצורך עלייה?

חולשה מובהקת

ברמה הפיננסית, התמונה רחוקה מלהיות חד-משמעית. ברבעון השלישי של 2025 הציגה לולולמון רווח למניה של 2.59 דולר, מעל תחזיות בנק אוף אמריקה, והכנסות שצמחו בכ-7% בקצב שנתי. אבל מאחורי ההפתעה החיובית הסתתרו סימני חולשה ברורים. המכירות ההשוואתיות באמריקה ירדו ב-5%, החמרה לעומת ירידה של 3% ברבעון הקודם, והחברה דיווחה על האטה נוספת מאז אוקטובר-נובמבר.

כדי לשמור על תנועה לחנויות, לולולמון נאלצה להעמיק מבצעים ולהגדיל הוצאות שיווק ותפעול (SG&A), מה שהכביד על המרווחים וצפוי להשפיע גם על הרבעון הרביעי.

בבנק אוף אמריקה שמרו בעקבות הדוחות על דירוג "ניטרלי" למניה, אך העלו את מחיר היעד ל-220 דולר (מ־185 דולר), שמשקף פרמיה של כ־7% על המחיר היום. במקביל, הזהירו שם כי סיכון לשחיקת מרווחים, מכסים והנחות צפוי ללוות את החברה לפחות עד 2026. גופים אחרים בשוק שומרים על המלצות "החזקה" ואף "קנייה".

"שוק הרבה יותר מבוזר"

אחד הגורמים המרכזיים לטלטלה במניה היה קשור לשינויים שחלו במישור הניהולי של מטה החברה. לולולמון הודיעה כי המנכ"ל קלוין מקדונלד יסיים את תפקידו בינואר 2026, ובתקופת הביניים יכהנו סמנכ"לית הכספים וסמנכ"ל המסחר כמנכ"לים משותפים. השוק קיבל את ההודעה דווקא באופטימיות יחסית, והמניה זינקה בכ-10% ביום אחד. ההנהלה צופה כי התאוששות במכירות תחל במחצית הראשונה של 2026, עם השקת קווי מוצרים חדשים.

לדברי בכירים בענף, התמונה רחבה בהרבה מלולולמון עצמה. "כשמסתכלים על לולו, צריך להסתכל על כל השוק בפרספקטיבה", אומרים הבכירים לגלובס. "השוק עבר מבנה מחדש, ממספר קטן של שחקנים דומיננטיים לשוק הרבה יותר מבוזר. זה לא רק לולו. נייקי ירדה, ON ירדה, וגם הפנטזיה סביב כוחן העתידי של חברות הספורט התפכחה".

לדבריהם, לולולמון צפויה להרוויח השנה כ-1.6 מיליארד דולר, לעומת כ-3.2 מיליארד דולר שהרוויחה נייקי. עוד דוגמה: אדידס, שנחשבת עדיין לאחת מחברות הספורט הגדולות בעולם, הגיעה בשנה הטובה ביותר שלה לרווחיות דומה לזו של לולולמון. "מותג שמרוויח כמו אדידס ושווה 24 מיליארד דולר אינו מותג חלש. השווי לא משקר", מוסיפים בכירים בענף.

גם הנתונים התפעוליים מציירים תמונה מורכבת. נכון לרגע כתיבת שורות אלה, לולולמון היא מותג הלבשת הנשים מספר אחת בארה"ב, אך דווקא בסקטור הזה נרשמה השנה ירידה של כ-2% במכירות, לאחר שנים של צמיחה חריגה בהיקפה. מנגד, מחוץ לארה"ב הצמיחה עומדת על כ-33%, והחברה מעריכה כי בתוך שנים ספורות כ-50% מהמכירות יגיעו משווקים בינלאומיים. ברבעון האחרון הרווח היה גבוה בכ-17% מהתחזיות, ובסין נרשם זינוק של יותר מ-25% במכירות ההשוואתיות - נתון שממחיש כי מוקדי הצמיחה של לולולמון זזו גיאוגרפית.

בדרך החוצה. קלוין מקדונלד, מנכ''ל לולולמון / צילום: ap, Business Wire

המחזור בישראל הוכפל

לפי בכירים בענף בישראל, מדובר בתופעה יוצאת דופן: מחזור של כ-170 מיליון שקל בשנה, כפול משנה קודמת, בלי חנויות חדשות. החברה מחזיקה שבעה סניפים בישראל ומיובאת באופן רשמי על-ידי רשת קמעונאות האופנה פקטורי 54 שבבעלות קבוצת אירני.

לדברי תמיר בן שחר, יועץ ומומחה למסחר ולשיווק, הטלטלה במניית לולולמון אינה מנותקת משינויי עומק בהרגלי הצריכה. "דור ה-Z עבר מאופנה אלגנטית לאופנת קז'ואל. הקורונה האיצה את זה - עברנו מחולצות מכופתרות לטייץ וטריקו. יוגה, פילאטיס ואורח חיים בריא הפכו למרכזיים, והשוק הזה רק גדל".

לדברי מוטי אלבז, מנכ"ל פירמת הייעוץ האסטרטגי-שיווקי Success Code, "זהו מקרה מרתק על מה קורה למותג פרימיום כשהוא מאבד את הנכס החשוב שלו - אמון הצרכנים. כשההורים - המייסד וההנהלה - רבים לעיני המצלמות, הילדים - הלקוחות - מאבדים אמון. תוסיפו לכך את העובדה שהקולקציות האחרונות שלהם ספגו ביקורות על חוסר חדשנות, וקיבלנו מתכון קלאסי לאיך הורסים מותג שנשען עד לאותו מקרה על חדשנות ושייכות".

השאלה הגדולה שנותרה פתוחה היא האם הירידה במניה מסמנת שינוי עומק או רק שלב אבולוציוני. "זה לא סיפור של נפילה", מסכמים הבכירים. "זה סיפור הצלחה שמתבסס. כשמותג גדל, הצמיחה באחוזים מאיטה - והמבחן עובר לאיכות, לרווחיות ולהתאמה. ובמבחן הזה, לפחות בינתיים, לולולמון עדיין עומדת חזק".

עוד כתבות

Poco F8 Ultra מלפנים ומאחור / צילום: יח''צ

הסמארטפון הסיני שפיצח את חוויית השמיעה בטלפון

מותג POCO של שיאומי שחרר לשוק את המכשיר החדש Poco F8 Ultra, תוך הצהרה כי מדובר בכניסה רשמית לפלח מכשירי הדגל היוקרתיים ● הרמקולים, המסך והסוללה אכן מרשימים, אך תג המחיר גבוה מדי

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

"המדינה המצטיינת בשוק ההון": המקום המפתיע שישראל קטפה במדד של המגזין היוקרתי

למרות החששות ממיתון עולמי על רקע מלחמת הסחר של טראמפ, הכלכלה העולמית סיימה את 2025 ביציבות ● בדירוג הכלכלות החזקות של האקונומיסט ישראל מזנקת מהמקום ה-6 בשנה שעברה, למקום השלישי, בעיקר בזכות ביצועי שיא של שוק ההון המקומי

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

סבתא בת 102 הורישה הכול לנכד אחד. למה הצוואה בוטלה?

שלושה אחים פרסמו מכרז כדי לדעת כמה שווה הדירה שירשו מאביהם, אך בית המשפט המחוזי בלוד החליט שהם צריכים למכור אותה ● למה נפסלה צוואה במסגרתה הורישה הסבתא את כל רכושה לאחד מנכדיה? ● והאם הכנסה ממכירת דירות נחשבת הכנסה עסקית או פרטית לצורכי מס? ● 3 פסקי דין בשבוע

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב-מיארה / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

ביטול פיטורי היועמ"שית: "פסק הדין של בג"ץ היה צפוי ומתבקש"

בג"ץ ביטל היום בפסק דין דרמטי את החלטת הממשלה להדיח את היועמ"שית גלי בהרב-מיארה וכן את החלטת הממשלה ששינתה את המנגנון להפסקת כהונתה ● פרופ' יניב רוזנאי: "פסק הדין נכון ומוצדק" ● עו"ד רז נזרי: "לא בכדי גם השופטים שמוגדרים שמרנים הצטרפו לפסק הדין; שמרנות אין משמעה הפקרות"

חדשות הביומד / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, חומרים: שאטרסטוק

אילו מחלות נפש הן "אחיות" גנטיות? מחקר חדש חושף

מחקר ב־Nature ממפה קשרים גנטיים בין הפרעות פסיכיאטריות ● סטארט־אפ ישראלי לטיפול בכאב כרוני משלים גיוס הון ● קוצב מוח לאפילפסיה ופרקינסון נכנס לשימוש בישראל, בבית החולים הדסה ● מיקרוסופט מציגה כלי בינה מלאכותית חדש להתאמת טיפול בסרטן ● וגם: עמותת "אחת מתשע" יוצאת להאקתון להעלאת מודעות לאבחון מוקדם של סרטן השד ● השבוע בביומד

ביג פאשן בת ים / צילום: ענת גרוס

תודה למטרו: BIG בת ים יקבל תוספת שטח בשווי של כ-25.5 מיליון שקל

תמ"א 70 שנכנסה לתוקף מאפשרת הגדלת זכויות בנייה סמוך לתחנות המטרו ● בהתאם לכך, ועדת המשנה המחוזית אישרה תוספת של כ־10,200 מ"ר תעסוקה במתחם BIG בת ים שבבעלות ביג ואשטרום ● התוספת תאפשר הקמת מגדל משרדים בן 20 קומות סמוך לתחנת המטרו המתוכננת ● שווי הזכויות שאושרו מוערך בכ־25.5 מיליון שקל

הילה ויסברג ודין שמואל אלמס בשיחה עם פרופ' יוסי מן / צילום: גלעד קוולרציק

למה יורש העצר הסעודי כל כך פוחד מנורמליזציה עם ישראל?

שיחה עם פרופ' יוסי מן, מומחה למפרץ הערבי מאוניברסיטת בר אילן ● על הצפי לכינון היחסים עם סעודיה, הכיוון המתון שאליו היא הולכת, השינויים שחווה הכלכלה והתפקיד הבא שלה בעזה ● היום שאחרי במזרח התיכון, כתבה שלישית בסדרה

כלב-רובוט בדמות אילון מאסק / צילום: Reuters, ZUMA Press Wire

הלהיט הוויראלי חדש: כלב-רובוט עם פרצוף של מאסק ב-100 אלף דולר

לאמן ביפל, שהצית את טירוף ה־NFT ונחשב לאחד האמנים החיים היקרים בעולם, יש אטרקציה חדשה במחיר מופקע: רובוט דמוי כלב, שלגופו פרצוף אמיתי להפליא של מיליארדי טק כמו אילון מאסק, מארק צוקרברג וג'ף בזוס ● ביפל: "זה לא נגד אף אחד, גם אני אחד מהכלבים"

אילוסטרציה: Shutterstock

עשור לאחר ההרשעה: לירז אברג’ל תשלם כ-62 מיליון שקל לרשות המסים

10 שנים אחרי הטלת כפל המס במסגרת פרשיית סחר לא חוקי בזהב והוצאת חשבוניות פיקטיביות, בית המשפט המחוזי דחה את טענותיה של לירז אברג'ל לאי-ידיעה וחייב אותה לשלם לרשות המסים כ-62 מיליון שקל

עבאדי־בויאנג’ו / צילום: רמי זרנגר

שר האוצר החליט: מיכל עבאדי בויאנג'ו תמונה לתפקיד החשכ"ל

לאחר טענות כי תחת כהונתו של סמוטריץ' אין נשים בכירות במשרד האוצר, מנסים לגבש דיל בסביבתו למינוי אישה לתפקיד החשכ"לית תמורת אישור מינויו של מהרן פרוזנפר, המועמד של סמוטריץ' כממונה על התקציבים

''סיח''. הפופ-אפ יהפוך למסעדה קבועה / צילום: נדב יהלומי

"קולינריה היא היום הדרך להביא אנשים לשטחי מסחר, ויזמי הנדל"ן מבינים את זה"

"רביעיית פלורנטין" היה מתחם עירוני תל אביבי שלא התרומם, עד שאנשי JTLV החליטו להפוך אותו לאתר עלייה לרגל קולינרי ● הם הציעו לאנשים עם סיפור טוב ואוכל טוב נכס לתקופה קצובה ללא שכ"ד, ומעטפת יח"צ ● עסקי האוכל ניערו את המוניטין: "אוכל זה משהו שאנשים מוכנים לנסוע בשבילו"

שר הכלכלה ניר ברקת / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

במשרד הכלכלה מציעים ליצואנים פגישות אישיות, בתשלום

במודעה של משרד הכלכלה ומכון היצוא הוזמנו יצואנים למפגשים של "אחד על אחד עם הנבחרת הכלכלית של ישראל" ● בכנס השנתי של Team8 בניו יורק נדונו השפעות ה־AI על תעשיות גדולות בהשתתפות תאגידי ענק ● מייסד קרן הסייבר הישראלית שדורג שני ברשימה היוקרתית של פורבס ● נשיא המדינה השתתף באירוע ידידי המרכז הרפואי שמיר בניו יורק ● וגם: מינויים חדשים בוינגייט וקפיטוליס ● אירועים ומינויים

נשיא בית המשפט העליון יצחק עמית, שר המשפטים יריב לוין והיועמ''שית גלי בהרב-מיארה / צילום: נועם מושקוביץ - דוברות הכנסת, דוברות בתי המשפט

בג"ץ ביטל את הדחת היועמ"שית: "הממשלה לא הייתה רשאית לפטר אותה"

הרכב מורחב עם רוב של שופטים שמרנים קבע: החלטת הממשלה על הדחת היועמ"שית גלי בהרב-מיארה - פגומה • השופטים ציינו כי הניסיון לעקוף את ועדת גרוניס ומהירות הבזק שבה התקבלה ההחלטה הובילו לביטולה • לוין וקרעי קראו להתעלם מפסיקת בג"ץ: "לחסום את כניסתה למשרדי הממשלה"; באופוזיציה בירכו

ד''ר שי מרצקי, מנכ''ל ומייסד בונוס ביוגרופ / צילום: עופר וקנין

פרשת בונוס ביוגרופ: התיק נגד המנכ"ל והיו"ר הועבר לפרקליטות

רשות ני"ע העבירה את תיק החקירה נגד בכירי חברת בונוס ביוגרופ, שמפתחת שתלי עצם, לפרקליטות מיסוי וכלכלה ● לפי החשד, המעורבים ביצעו מספר פעולות שנועדו להגדיל את שווי החברה, כדי שהמניה תמשיך להיכלל במדדי ת"א 90 ו-125

זירת הפיגוע בסידני, אוסטרליה / צילום: ap

דיווח: המחבל השני שהשתתף בטבח בסידני - אזרח לבנוני ממוצא פלסטיני

משרד החוץ הצרפתי פרסם את שמו של דן אלקיים, תושב צרפת, שנרצח בפיגוע באוסטרליה ● בישראל בודקים אם הפיגוע ההמוני יצא לפועל בהכוונה של איראן או ארגון טרור ● משרד החוץ האיראני פרסם "גינוי", וטען כי "טרור והרג בני אדם בכל מקום בו בוצעו נדחים ומגונים"

ליפמוטור ו-GEELY משיקות דגמים חדשים במחירי רצפה (יחסית) / צילום: יח''צ

מלחמת המחירים בין הסיניות מסלימה: ליפמוטור ו-GEELY משיקות דגמים חדשים במחירי רצפה

קבוצת סמלת השיקה היום את הקרוס-אובר החשמלי המשפחתי החדש B10 של המותג ליפמוטור, במחיר "שובר סגמנט" של כ-139 אלף שקל לגרסת הבסיס ● המותג GEELY השיק בסוף השבוע האחרון את הקרוס-אובר החדש STARRAY ומחירו מתחיל מ-169 אלף שקל

דירת שלושה חדרים בטלביה, ירושלים / צילום: דוד דוד, רימקס

רווח של 400 אלף שקל בשבוע: הדירה בירושלים שנמכרה פעמיים

הדירה בנויה על קרקעות שהיו שייכות לכנסייה בשכונת טלביה בירושלים, והפער במחירים עומד על מאות אלפי שקלים ● הבתים במתחם הוקמו בין שנות ה-50 לתחילת שנות ה-60 במאה הקודמת. חלקם מבני רכבת וחלקם מבנים רגילים, וכולם בני 4 קומות

לארי אליסון, מייסד ויו''ר אורקל / צילום: Reuters, Noah Berger

החוב של אורקל תופח, המניה צונחת, ועסקה אחת מדאיגה במיוחד את השוק כולו

אחרי חוזה הענק עם OpenAI והשקעות עתק בדאטה סנטרים, השוק מתחיל להטיל ספק בקצב החזרת ההשקעות ובתזרים המזומנים של אורקל ● האם החברה תצליח להפוך את ההבטחות הגדולות להכנסות ממשיות, ומה זה אומר על עתיד כלכלת הבינה המלאכותית?

מפעל סוגת בקרית גת / צילום: יח''צ

מותגים שחוזרים לתקופת המנדט הבריטי ועסקה עם שרי אריסון: הדרך של אחת החברות הוותיקות בישראל להנפקת ענק

כשהיא חמושה בשורה של מותגי מזון שמוכרים בכל בית, מניית סוגת נחתה על שולחנם של המשקיעים בת"א ● עם נתחי שוק משמעותיים במלח, סוכר, אורז ושמן, היא מחפשת להמשיך להתרחב ● ובזמן שהמשקיעים מסתערים, יש מי שחושש מעליות מחירים עתידיות: "יודעים מה קורה לחברה שמנפיקה ורוצה לחלק דיבידנדים"

40 עד 40 2026

ההרשמה לפרויקט 40 הצעירים המבטיחים של גלובס יוצאת לדרך

לנבחרת 40 הצעירים המבטיחים עד גיל 40 ל־‏2026, שמתפרסמת זו השנה ה־21, אנחנו מחפשים נשים וגברים מכל קצות החברה הישראלית שמובילים שינוי ויוזמה, בעלי עשייה מרשימה מוכחת ואופק מבטיח ● אם אתם רואים עצמכם מתאימים או מכירים אנשים ראויים, מוזמנים להגיש מועמדות ● ההרשמה תיסגר ב־31 בדצמבר