גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"הייתי צריך הון עצמי של 177 אלף שקל": הוא רק בן 27, וכבר סגר שבע עסקאות נדל"ן

אלרם רג'ואן רק בן 27 וכבר אחרי 7 עסקאות נדל"ן ● מה שהתחיל ברכישה מוצלחת של דירה להשקעה בפתח תקווה, הפך למסע בלתי פוסק אחרי עוד ועוד אפיקי השקעה משתלמים - וצבירת שלל תובנות מהשטח ● וכן, יש גם את העסקה הלא מוצלחת בערד

כסף בקיר. עם אלרם רג׳ואן / צילום: פרטי
כסף בקיר. עם אלרם רג׳ואן / צילום: פרטי

בחודשים האחרונים רכש אלרם רג'ואן בניין בליסבון בירת פורטוגל, ובימים אלה הוא מחפש אדריכל וקבלן ביצוע מקומיים לשיפוץ הנכס. בעקבות קניית המבנה הוא מגדיר את עצמו לראשונה כ"יזם", אף שהוא מתעסק כבר כמה שנים בעולמות ההשקעה בנדל"ן.

"אשתי שאלה אותי מדוע אני מכנה עצמי משקיע ולא יזם. אמרתי לה 'מה, איש הייטק שקונה כמה נכסים הוא יזם? לא! הוא משקיע. וכך גם אני'. אבל עכשיו אחרי קניית הבניין, אני חושב שכבר אפשר לשקול לשנות סטטוס", הוא אומר ומספר שמדובר בבניין קטן יחסית ובו שתי דירות - אחת מהן דופלקס. הבניין נקנה במחיר של 390 אלף אירו ולהערכתו ישקיע כ־350 אלף אירו נוספים בשיפוץ. אם התוכנית תצליח, הוא אמור ליהנות מ־20%־30% רווח על העסקה כולה.

רג'ואן, רק בן 27, עובד כקבלן שיפוצים ובנייה לצד אביו, ובשנים האחרונות היה מעורב בלא פחות משבע עסקאות נדל"ן בישראל ובפורטוגל. פגשנו אותו במסגרת כסף בקיר, פודקאסט הנדל"ן וההשקעות של גלובס, שבו שיתף אותנו במסע הנדל"ני שלו, שכלל הצלחות וגם כישלון (נכון לעכשיו).

התחדשות עירונית בבניין של הדוד

"בתקופה שבין סיום הסדיר והכניסה לקבע התחלתי להתעניין בנדל"ן. ראיתי סרטונים ונרשמתי לקורס בתחום", מספר רג'ואן.

למה, מה רצית להשיג?
"זה עניין אותי, וגם הבנתי שממשכורת קבע של 7,000 שקל בחודש אני לא אתעשר".

למרות גילו הצעיר באותם הימים, הוא החליט בשלב זה להפוך את הידע התיאורטי לתוכנית עבודה אמיתית ולקנות דירה להשקעה. ההזדמנות הגיעה דווקא מהמשפחה.

"דוד שלי גר בבניין שעשו בו תמ"א 38/1 בפתח תקווה, ואמרתי לו שיעדכן אותי אם תהיה דירה למכירה בבניין. כעבור זמן מסוים באמת הוצעה דירה. מדובר בדירת שני חדרים שבסידור פנימי נהפכה לשלושה. ביקשו תמורתה 1.25 מיליון שקל, ואחרי משא ומתן העסקה נסגרה על 1.19 ואפשר להגיד שזה היה מחיר השוק. אבל היה לי דוח אפס לתמ"א 38 - וזו הייתה נראית תוכנית טובה", אומר רג'ואן.

לעסקה הזו הוא נכנס עם שני שותפים מהמשפחה, ויחדיו הם נטלו משכנתא של 700 אלף שקל.

היית רק בן 21 כשהעסקה הזו יצאה לדרך. כמה הון עצמי העמדת ואיך גייסת אותו?
"הייתי צריך הון עצמי של 177 אלף שקל. 70 אלף הגיעו מחסכונות שלי. כל מה שצברתי בחיי בתוספת כמה משכורות ראשונות שנכנסו בקבע, כשאני עדיין גר אצל ההורים. 20 אלף שקל הגיעו מפיקדון צבאי, ועוד 30 אלף שקל הצלחתי להשיג כהלוואה ללא ריבית במסלול מיוחד שהיה קיים אז בבנק הבינלאומי. אז, אני מזכיר, הריבית הייתה עדיין קרוב לאפס והתנאים בשוק היו אחרים. כ־50 אלף שקל נוספים קיבלתי הלוואה מאמא שלי שבסוף הפכה למתנה לחיים, כמו שהיא הגדירה את זה".

לדבריו, הדירה ממוקמת בבניין רכבת שכולל 30 דירות, ושהדבר המעניין שקרה הוא המהלך שיצא לדרך אחרי שהוא קנה את הדירה ושהוא היה בין מוביליו. למעשה מדובר במהלך ששידרג את ההשקעה שלו.

"אחרי שקניתי החלטתי שאני נכנס לעניינים - ונכנסתי לנציגות. רציתי לראות איך מקדמים את הפרויקט, כי התהליך נמשך כבר כמה שנים לפני שאני קניתי את הדירה - והיה לי חשוב להבין איפה זה עומד", מספר רג'ואן.

רג'ואן מספר שהוא לא רק נכנס לעובי הקורה, אלא פעל לשינוי קיצוני בתוכנית: במקום תמ"א 38/1, תמ"א 38/2 - הריסה ובנייה. "יחד עם הרוח הגבית מהדיירים וממינהלת כרמים (מינהלת ההתחדשות העירונית - ג.ל) וגם בברכת היזם, פעלנו בכיוון והתוכנית אכן הוגשה מחדש", מספר רג'ואן.

אלא שאת המפתח לדירה החדשה הוא כבר לא יקבל. "אחרי השינוי, וכשהתוכנית מתחילה להתגלגל בעירייה, ובמקביל הייתה התפוצצות של הנדל"ן, קלטנו שהמחיר קפץ והוצאנו את הדירה למכירה", הוא מספר.

והמחיר אכן זינק. "כשנתיים אחרי שקנינו הדירה נמכרה ב־1.8 מיליון שקל", הוא מספר על ה"סיבוב" המוצלח.

מה קרה בבניין מאז, האם הפרויקט יצא לדרך?
"עדיין לא. יש פה לקח לכולנו שבלתי אפשרי להצמיד לו"ז מדויק לפרויקטי התחדשות עירונית".

הדירה של רג'ואן בליסבון. ''תיירות חזקה והייטק שמתפתח'' / צילום: פרטי

המתווך מצא עסקה מושלמת

את הנקודה שבה החל ה"תהליך" לרכישת הדירה השנייה בחייו של רג'ואן אפשר לסמן ב־2018. "ההורים שלי התחילו בתהליך הוצאת דרכון פורטוגלי. בכלל לא היינו בטוחים שזה אמיתי או אולי נוכלות, אבל הלכנו על זה. הדרכון עצמו הגיע ב־2021 והתחלתי לחקור מה זה נותן לי בנושא הנדל"ני תוך התמקדות בעיר הבירה ליסבון", מספר רג'ואן.

חקר השוק שביצע חידד אצלו כמה תובנות: "בליסבון יש תיירות חזקה, נדל"ן חזק והייטק שמתפתח. גם התחום של שכירות לטווח קצר עם תשואה גבוהה מתפתח והריביות נמוכות מישראל, ויש עוד יתרון חשוב: אפשר לקבל מימון של עד 80% על הנכס ל־40 שנה. אפשר להגיד שראיתי כי טוב".

כל אלה הביאו אותו לכדי החלטה לרכוש דירה להשקעה בעיר, אך לפני כן הוא חיפש אנשי מקצוע שיסייעו לו להוציא את התוכנית לפועל, לרבות איתור מתווך שהוא סומך עליו.

"לצערי גם בישראל וגם בפורטוגל יש הרבה מתווכים שהם אנשי מכירות מצוינים, אבל לא מבינים באמת נדל"ן. לקח זמן אבל בסוף מצאתי מתווך בשם איסמעיל שהתרשמתי ממנו", מספר רג'ואן.

בעזרת איסמעיל התמקד רג'ואן בדירה בבניין חדש ובו שש דירות, במרחק נוח יחסית ממרכז העיר. "מדובר בדירת T2 - שני חדרי שינה וסלון בשטח של 77 מ"ר בקומת קרקע. המחיר נסגר על 267 אלף אירו, כשמחיר השמאות מהבנק עמד על 314 אלף אירו", מספר רג'ואן.

העסקה הזו מתבצעת כשנתיים אחרי העסקה בפתח תקווה. איך אתה מצליח לממן אותה?
"לקחתי הלוואה - 80% מימון - מבנק בפורטוגל. זה אומר שהייתי צריך להביא 300 אלף שקל הון עצמי. באותם הימים כבר הייתה לי משכורת הרבה יותר גבוהה כי עברתי לעבוד בהייטק, וגם ניצלתי כמה אפשרויות להלוואות בתנאים מצוינים".

הדירה עדיין בבעלותו ומושכרת בשכירויות לטווח קצר. "בשנה הראשונה התשואה עמדה על 10% אחרי כל ההוצאות. לאור העלאת הריבית והתייקרות המשכנתא זה ירד ל־6.5%", הוא מוסיף ומסביר שלמעט החלפת חברת ניהול, ההתעסקות שלו בדירה מעטה יחסית.

"אני מדמם כסף כל חודש"

שתי העסקאות המוצלחות דרבנו אותו להמשיך, ואת העסקה השלישית הוא ביצע דווקא בערד, אחרי שנחשף לתחום מכרזי רשות מקרקעי ישראל. התוכנית הייתה לרכוש מגרש ולמכור אותו בתוך זמן קצר לאחר מכן ברווח, מה שנקרא פליפ.

אף שנעזר בליווי של איש מקצוע המכיר את התהליך ואת השוק, נכון לעכשיו זו העסקה הפחות מוצלחת שלו. "ניגשתי לכמה מכרזים שבהם לא זכיתי, ובאפריל 2022 זכיתי במגרש בשטח 611 מ"ר עם זכויות בנייה של 305 מ"ר, בשכונת נופים בערד", מספר רג'ואן. "מה שמיוחד בשכונה זה גם המגרשים הגדולים, וגם האפשרות לבנות עליהם יחידות אירוח - צימר בהיתר. על המגרש שלי למשל ניתן לבנות שתי יחידות לצד הבית הפרטי".

יחד עם הוצאות הפיתוח המחיר ששילם עבור המגרש עמד על 870 אלף שקל, אותם יש לשלם בתוך זמן קצר למדינה.

"הבעיה החלה כשהתברר ש־90% מהרוכשים הם משקיעים, ושלכולם הייתה תוכנית דומה לשלי", הוא מסביר ומציין שזו הייתה הצרה הקטנה. "זמן קצר אחרי הזכייה החלו העלאות הריבית של בנק ישראל, והשוק שהיה בטירוף, התחיל להצטנן במהירות. ואז מגלים שהשוק מוצף במגרשים ושהמחירים יורדים, ואין כמעט עסקאות. ואז ב־2023 נכנסנו למלחמה".

העובדה שהוא איש מילואים סייעה לו להשיג דחייה בתשלומי המשכנתא, אך זו הסתיימה ובחודשים האחרונים הוא משלם כ־4,300 שקל לבנק עבור ההלוואה שלקח לרכישת המגרש. מנגד אין לו שום הכנסה מהמגרש, והקמת השכונה מתקדמת בעצלתיים. "אני מדמם כסף כל חודש", הוא אומר, אך לא מוותר על האופטימיות. "אני יודע שיש תוכניות של העירייה לשינוי תכנוני מסוים, שאולי יסייע ושיש יזמים שמתעניינים".

ראש עיריית ערד לשעבר, ניסן בן חמו, שליווה את התכנון של שכונת נופים וכיהן כראש העירייה בעת שהתקיימו הליכי המכרז שבו זכה רג'ואן בקרקע, טוען כי משרד השיכון אחראי לכך שהשכונה אינה מתפתחת בקצב הראוי.

לדבריו, "שכונת נופים מאוד מיוחדת. הרציונל היה בנייה של בית מרכזי ואפשרות של עד שש יחידות אירוח בהתאם לגודל השטח.

"החזון שלנו היה להפריח את תיירות הבוטיק בעיר. כלומר לא התחרינו ישירות במלונות בים המלח אלא בצימרים. לפי התוכניות, היום אנשים כבר היו אמורים להיות בתהליכי בנייה.

"לצערנו הרב, מסירת המגרשים התאחרה. להערכתי זה נתקע בשל סוגיית הפיתוח. יש פה איחור משמעותי ומצטבר ובהחלט נגרם פה נזק לרוכשים שממתינים למגרשים שלא סופקו להם".

ממשרד הבינוי נמסר כי "כלל המגרשים נמסרו בשנת 2025, בהתאם לתאריך היעד שנקבע עם הזוכים. מאחר ומדובר בפרויקטים של 'בנה ביתך', הצפי לאכלוס תלוי בקצב הגשת בקשות להיתרי בנייה ובקצב התקדמות הבנייה במקום".

לדעת לחיות עם תזרים שלילי

מאז העסקה בערד הספיק רג'ואן לרכוש דירה נוספת בליסבון. "זו דירת Airbnb די דומה לראשונה. מה שמיוחד בה זה שהיא כוללת בריכת שחייה קטנה בבניין. הדירה עובדת בצורה חזקה - אפילו יותר מהדירה הראשונה. בהמשך, ואולי לאור העיסוק ההולך ומתרחב בנדל"ן, היה מעורב ברכישת דירת 3 חדרים בפתח תקווה על ידי אשתו, לפני שנישאו, ובשותפות עם אחיו. גם כאן נשמר הכלל של דירה יחידה שמיועדת להתחדשות עירונית.

וזה לא הכול. במרץ השנה רכש בשותפות דירה שמיועדת להתחדשות עירונית בפתח תקווה, וגם במקרה הזה מדובר בדירה יחידה במתחם שמיועד להתחדשות עירונית. לדברי רג'ואן, "הדירה ממוקמת ברחוב פרופסור שור, שלושה חדרים וחצי, והיא נקנתה ב־1.82 מיליון שקל. היות שזו דירה יחידה אז אין כאן מס רכישה".

מה מצב החזר המשכנתא מול ההכנסה משכירות?
"לקחנו משכנתא של 70%, ההחזר עומד על כ־6,500 שקל בחודש וההכנסה משכירות היא 4,400. תזרים שלילי. היום בישראל אם תיקח מימון של 60% ומעלה על דירה במרכז התזרים יהיה שלילי. צריך לדעת לעמוד בזה ".

רג'ואן מסביר שלפי הצפי שלו, ההריסה תתבצע סביב שנת 2029. "אני מאמין גדול מאוד של דירה יחידה בישראל בפרויקט פינוי־בינוי", אומר רג'ואן. "הפטורים שיש בישראל לתושב ישראל על דירה יחידה הם אדירים מבחינת מס רכישה, מס שבח ופטור על מס משכירות (עד גובה מסוים - ג.ל)".

את הראיון רג'ואן מבקש לסיים במסר למשקיעים צעירים בתחילת דרכם: "הדבר הראשון שהייתי ממליץ לכם זה לצבור ידע. תצברו ידע וכלים - ובעזרתם תוכלו לעשות הרבה יותר בהמשך הדרך שלכם".

עוד כתבות

בית בקיבוץ. לא נחתם הסכם ממון / צילום: איל יצהר

הבעל סירב להיות חבר קיבוץ ודרש מחצית מהדירה. מה קבע בית הדין?

לצורך רכישת הבית נלקחה משכנתא שנרשמה על שם שני בני הזוג, והבעל השתתף בתשלומי המשכנתא למשך תקופה מוגבלת של כשנה ● הבחירה שלא להצטרף לקיבוץ עלתה ביוקר והבעל נותר בלי זכויות בבית

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות; הישראלית שזינקה, וזו שנפלה ב-37%

נאסד"ק עלה ב-0.7% ● אנבידיה תספק למטא מיליוני יחידות עיבוד גרפי ● המתיחות בין ארה"ב לאירן: מחירי הנפט זינקו, הדולר התחזק מול סל המטבעות ● מניית גלובל אי זינקה בעקבות הדוחות, סולאראדג' ירדה ● פרוטוקול הפד: חברי הפד היו חלוקים לגבי המשך מדיניות הריבית, ייתכן שזו תרד עוד השנה אם האינפלציה תתנהג בהתאם לציפיות

חיילי מילואים / צילום: דובר צה''ל

הנתונים חושפים: כ־60% מהבקשות לפטר מילואימניקים מאושרות

שנתיים לתוך המלחמה, נתוני משרד הביטחון ל־2025 חושפים חולשה משמעותית במעטפת ההגנה התעסוקתית של המשרתים ● כ־60% מבקשות המעסיקים לפיטורים חריגים התקבלו, ומנגד שיעור גבוה מהתלונות על פגיעה בזכויות המילואימניקים נדחו

בשר בסופרמרקט / צילום: תמר מצפי

האסדרה בשוק הבשר שתוריד את המחירים ב-15%

במשך שנים הרגולציה במדינת ישראל אסרה על מכירת בשר טחון שהגיע טחון מהמפעל ברשתות השיווק ובקצביות ● בקרוב - בעקבות עבודת מטה משותפת בין משרד החקלאות, רשות האסדרה ומשרד הבריאות - זה הולך להשתנות

שי באב''ד, נשיא ומנכ''ל קבוצת שטראוס, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל שטראוס: "מרב ההשקעות שנעשה בעשור הקרוב יהיו בישראל"

"השקעה בפריפריה היא העתיד התזונתי והביטחוני של מדינת ישראל", אמר מנכ"ל שטראוס שי באב"ד בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● על רפורמת החלב אמר: "ראוי ונכון היה שהממשלה תעשה רפורמה להפחתת יוקר המחיה, מבלי להוריד את הרגליים שעליהן כולנו עומדים" ● והאם הוא מתכנן לחזור למגזר הציבורי?

פרופ' צביקה אקשטיין, דיקן ביה''ס טיומקין לכלכלה ומנהל באוניברסיטת רייכמן, יועץ למרכז לצמיחה פיננסית / צילום: באדיבות בנק הפועלים

המומחה שמסביר: מה תעשה מלחמה עם איראן לדולר?

פרופ' צבי אקשטיין, ראש מכון אהרון והמשנה לנגיד לשעבר, מנתח את הדילמות של בנק ישראל מול השקל החזק ● מדוע הריבית עשויה לרדת בשבוע הבא בפעם השלישית ברציפות, ומהו תרחיש הקיצון שיוביל להתערבות ישירה במסחר בדולר?

רעננה / צילום: Shutterstock, defotoberg

פסק הדין שמחייב את הרשויות המקומיות בתשלום מס חדש

עיריית רעננה תחויב במס רכישה בגובה 34 אלף שקל על שטחים ציבוריים שקיבלה במסגרת תוכנית יזמית, לאחר שוועדת ערר דחתה את טענתה להפקעה ● ההכרעה עשויה להשפיע על מחלוקות דומות המתנהלות מול רשויות נוספות בפרויקטים ברחבי הארץ, וברשות המסים מעריכים כי הסוגיה תתגלגל לבסוף לפתחו של העליון

יערה זיו גביש, מיכל פינק, שריף ניגם ומירב בן שימול, בפאנל משותף / צילום: כדיה לוי

מתוך 87 סטארט-אפים לפוד טק באצבע הגליל נותרו רק 3 פעילים

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס נראה כי מצב העסקים בצפון משתפר, אבל בשטח עדיין לא ניכרת התאוששות ● אלפי עסקים נסגרו, התיירות קרסה, וברשויות מזהירים שהסיוע "בפרוסות" ללא גורם מתכלל לא יחזיר אנשים ועבודה לאזור

מניות ה-IT בתל אביב חוו צניחה / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

עם ירידות של כ-30% מתחילת השנה: המניות שחוטפות חזק, והסיבות

בזמן שהשוק בת"א ממשיך להציג ביצועים חסרי תקדים גם בפתח שנת 2026, סקטור אחד נותר מחוץ לחגיגה - ה-IT ● הסיבה: טלטלה גלובלית שמפילה את מניות התוכנה, על רקע השקת כלי AI חדישים שמאיימים על ההגמוניה של חברות ותיקות ובעלות מוניטין ● האם הן הגיעו לתחתית, ומה לגבי העובדים?

יעקב אטרקצ'י, מנכ''ל ובעלים אאורה, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

יעקב אטרקצ'י: "הנגיד צריך להוריד ריבית, עודף שמרנות זו פחדנות"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס הציג מנכ"ל ובעלי אאורה, יעקב אטרקצ'י, אופטימיות לגבי הבנייה בפריפריה וטען כי הביקושים מחוץ לגוש דן נותרו חזקים • לדבריו, "95% מהציבור לא יכול לקנות דירה בת"א", ולכן העתיד נמצא בצפון ובדרום • לצד זאת הוא מתח ביקורת חריפה על נגיד בנק ישראל: "במצב של צמיחה ואינפלציה מרוסנת – הוא עושה מעט מדי ומאוחר מדי"

מיכה קאופמן, מנכ''ל ומייסד פייבר ואור עופר, מייסד ומנכ''ל סימילרווב / צילום: יואב הורנונג, איל יצהר

שתי הישראליות שנפלו בוול סטריט אחרי פרסום הדוחות

סימילרווב אכזבה את השוק עם התחזיות שפרסמה בדוחותיה, והמניה נפלה בחדות בוול סטריט ● פייבר סיפקה תוצאות מעורבות, וגם המניה שלה הגיבה בירידות ● מנכ"ל פייבר: "אנו נמצאים בעיצומו של שינוי משמעותי באופן שבו ארגונים מאמצים AI"

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה חיובית בת"א; מניות הטכנולוגיה והביטחוניות בלטו לטובה

מדדי ת"א 35 עלה ב-0.8% ● חוקרי רשות ני"ע ביצעו חיפוש במשרדי ארית עקב חשד לעבירות מידע פנים; מניית החברה ירדה ● ג'י סיטי יורדת בכ-10% ● הראל: בהחלטות הבאות, הריביות בישראל, בארה"ב ובסין יישארו ללא שינוי ● סקר של בנק אוף אמריקה: מספר שיא של משקיעים סבור כי ההשקעות ב-AI מופרזות ● האזהרה של אילון מאסק וטים קוק: זה המשבר הבא, וזה הולך ומתקרב

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

דיווחים סותרים בארה"ב לגבי אפשרות של מלחמה קרובה באזור

ממבצע לחיסול הצמרת באיראן עד תקיפת הגרעין: האופציות הצבאיות שהוצגו לטראמפ ● הפלסטינים מדווחים על ירי טנקים ממזרח למחנה אל-בוריג' שבמרכז רצועת עזה ●  צה"ל תוקף תשתיות של חיזבאללה בדרום לבנון  ● על רקע איומי המלחמה: טראמפ כינס דיון עם יועציו בנושא איראן ● עדכונים שוטפים

איבד כמעט 10% בתוך שנה: מה ארה"ב רוצה מהדולר, ועד מתי זה עשוי להימשך

בעוד שהשוק רואה בצלילת הדולר התרסקות, דונלד טראמפ רואה בה הזדמנות ● למה הממשל האמריקאי מהמר על מטבע חלש, איך המלחמה באוקראינה דחפה את העולם לזהב, ולמה הליכה על החבל הדק שבין יצוא לאינפלציה היא הפיצ'ר החדש של הכלכלה העולמית

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

מי קיבל מידע פנים על מניית הפלא של ת"א? החשד שבודקת רשות ני"ע

זינוק חסר תקדים הפך את מניית ארית לכוכבת של הבורסה ● כעת חושדת הרשות בעבירות מידע פנים, על פי הערכות בשוק, ע"י בכיר בבית השקעות ● ארית: "בטוחים שהעניין יסתיים בלא כלום"

דונלד טראמפ, בנימין נתניהו, עלי חמינאי / עיבוד: ap, Mark Schiefelbein

הערכות: טראמפ קרוב לתת פקודה ליציאה למלחמה במזרח התיכון

דריכות גבוהה בישראל לקראת אפשרות לתקיפה אמריקאית באיראן על רקע תקיעות השיחות בז'נווה ● אסון בצנחנים: עפרי זוהה בטעות כאיום - ונפגע מאש חברו. הכוח פעל בח'אן יונס לחשיפת רשת מנהרות שבה הוחזקו גם חטופים ● באיראן הודיעו: נקיים מחר תרגיל ימי עם רוסיה בים עומאן ובצפון האוקיינוס ההודי ● הערכה בישראל: בעוד כשבוע תושלם צבירת הכוח הצבאי של ארה"ב במזרח התיכון ● עדכונים שוטפים

רוב סיטורן / צילום: Reuters, REUTERS

מנהל קרן גידור טוען: אלה שני השווקים שיצמחו יותר מוול סטריט

מנהל אחת מקרנות הגידור המוכרות בוול סטריט טען שהשוק האמריקאי נסחר בפרמיה מוגזמת, חשף שהוא מהמר נגדו וגם - מי שני השווקים שיצמחו להערכתו?

צוללת של טיסנקרופ / צילום: Associated Press, TARA TODRAS-WHITEHILL

לראשונה: רכיבים לצוללות של גרמניה ייוצרו בישראל

אלביט וחברת טיסנקרופ מערכות ימיות הגרמנית חנכו קו ייצור חדש בישראל לייצור רכיבי מבנה תת־ימיים לצוללות ● כחלק משיתוף־הפעולה אלביט תקים מתקן ייצור חדש לרכיבי GRP תת־ימיים ● בתוך כך הודיעה אלביט על מספר חוזים נוספים בהיקף של מאות מיליוני דולרים

דני מירן, תושב יסוד המעלה ואביו של שורד השבי עמרי מירן, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

דני מירן: "מה שהמדינה נותנת לשורדי השבי לא מספיק"

"לא רק לשבים יש בעיות כלכליות, גם למשפחות החטופים, ולא רק במעגל הראשון אלא גם במעגל השני והשלישי" - כך סיפר דני מירן, אביו של שורד השבי עמרי מירן, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוא ציין כי מי שחזר לקריית שמונה זו אוכלוסייה שצריכה חיזוק, עידוד ותמיכה

עפרי אליהו-רימוני, ממייסדי ארגון ''הביתה חוזרים לגליל'', בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

עפרי-רימוני: "אי-אפשר להגיד שאין פה ממשלה. הם התחילו בצעדים קטנים, וצריך להגדיל"

לירן לנגליב, מנכ"ל Conexa, ועפרי אליהו-רימוני, ממייסדי ארגון "הביתה חוזרים לגליל", דיברו בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס על דור העתיד של הגליל, וסיפרו מדוע העתיקו לאחרונה את מקום מגוריהם לצפון ● אליהו-רימוני: "אם המדינה תשים לעצמה יעד להפוך את עמק החולה לעמק הסיליקון, זה יקרה"