גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שיא שלא נראה מאז 1992: וול סטריט ננעלה בעליות חדות

הודעת שר החוץ האיראני על פתיחת מצר הורמוז בעקבות הפסקת האש בין לבנון לישראל הובילה לירידה חדה במחיר הנפט בעולם ● הנשיא טראמפ: "יש מו"מ מצוין עם איראן, עסקה עשויה להיות מוכרזת בקרוב" ● נעילה ירוקה באירופה ● השקל ממשיך להתחזק מול הדולר

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer
וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

23:00

יום מסחר דרמטי בוול סטריט: דאו ג'ונס טיפס 1,005 נקודות, ורשם עלייה של 2.1%. S&P 500 עלה ב-1.3% ופרץ לראשונה בהיסטוריה מעל 7,100 נקודות. נאסד"ק עלה ב-1.5% - שניהם לשיאים חדשים כל הזמנים. ראסל 2000 גם הוא פרץ לשיא חדש.

השבוע S&P 500 ונאסד"ק עלו ב-3.3% וב-5.2% בהתאמה, בעוד הדאו קפץ מעל 1%. ראסל 2000 הוסיף 14% מאז שפל 30 במרץ, ועקף את ה-S&P 500 בהתאוששות.

הנפט הגולמי WTI ירד ב-10.56% ל-81.54 דולר לחבית. WTI צנח כמעט 10% ל-85.90 דולר - הנמוך ביותר מאז פרוץ המלחמה - ישירות בעקבות הכרזת הורמוז.

הזהב עלה ב-1.79% ל-4,894 דולר לאונקיה.

21:00

עליות משמעותיות לאורך יום המסחר בוול סטריט לאחר ההודעה על פתיחת מצר הורמוז: דאו ג'ונס טיפס 1,005 נקודות, כ-2.1%; ה-S&P 500 עלה ב-1.3% ופרץ לראשונה מעל לרמת 7,100 נקודות לשיא חדש כל הזמנים; ונאסד"ק עלה 1.5%, גם הוא לשיא חדש.

גל רחב של "risk-on" הציף את וול סטריט לאחר שאיראן הכריזה על פתיחת מצר הורמוז לתנועה מסחרית - וכך נמחק רוב הפחד שאחז בשוקי האנרגיה והמניות בשבועות של מלחמה. נפט ברנט ירד במעל 10%, והדולר נחלש מול כל המטבעות הגדולים.

מדד ראסל 2000 עלה 0.22%.

המסחר במניית נטפליקס נפתח בירידה של 9.35% לאחר שהחברה פרסמה תוצאות Q1. אף שהרבעון הראשון עצמו הכה את הציפיות, ההנחיה לרבעון השני אכזבה - הן ב-EPS והן בהכנסות. לכך נוסף הודעה שמייסד-שותף Reed Hastings לא ינסה להיבחר מחדש לדירקטוריון ביוני, מה שהכניס מרכיב של אי-ודאות בקרב המשקיעים.

הפתעה חיובית: פפסיקו הכתה את ציפיות הרחוב עם תוצאות Q1 חזקות: הכנסות של 19.44 מיליארד דולר עלו על תחזיות של 18.94 מיליארד. לראשונה מזה שנתיים, עסק המזון הצפון-אמריקאי דיווח על גידול בנפח המכירות.

מניית AMD עלתה 7.8% ביום חמישי - הסגירה הגבוהה ביותר מאז 29 באוקטובר השנה הקודמת.

סיטיגרופ דיווחה על רווחים של 5.8 מיליארד דולר - עלייה של 42% משנה לשנה - עם EPS של 3.06 דולר לעומת תחזית 2.63 דולר. מנכ"לית החברה ציינה שזוהי "התחלת שנה חזקה במיוחד".

בנק אוף אמריקה דיווח על עלייה של 17% ברווחים ברבעון הראשון.

וולס פארגו דיווח כי הכנסות ה-NII נפלו מתחת לציפיות.

צ'ארלס שוואב הכריז שיאפשר בקרוב מסחר ספוט בביטקוין ואת'ריום, אם כי המניה ירדה ב-5% על רקע הכנסות שנפלו מהציפיות.

תשואת האג"ח בארה"ב לשנתיים עמדה על 3.78% - ירידה קלה לעומת היום הקודם. התשואה ל-10 שנים נסגרה ב-4.31% בסוף השבוע הקודם, לצד תשואה של 4.91% על האג"ח ל-30 שנה. כיום, עם ירידת מחירי הנפט ופתיחת הורמוז, ישנה הקלה בלחץ האינפלציוני ותשואות נוטות לרדת מעט.

ירידות חדות במחירי הנפט: WTI צנח כמעט ב-10% ל-85.90 דולר לחבית עקב הכרזת מצר הורמוז הפתוח - הנמוך ביותר מאז פרוץ המלחמה. ברנט ירד גם הוא במעל 10%.

שיא שבועי רביעי למחירי הזהב: 4,800 דולר לאונקיה - בדרך לרשום עלייה שבועית רביעית ברציפות. נשיא טראמפ אמר שאיראן הסכימה לתנאים הכוללים נטישת שאיפות גרעיניות ופתיחת הורמוז, מה שהפחית חששות מאינפלציה ומהעלאות ריבית.


הביטקוין פרץ שוב מעל 76 אלף דולר ואף קרב ל-78 אלף דולר - שיא של חודשיים - בזכות ירידת הנפט ופתיחת הורמוז שהזינקו את תיאבון הסיכון. אזור ה-76 אלף דולר הוכח כהתנגדות קשה, אך פריצה מתמשכת מעליו עשויה לפתוח מרחב לעלייה גדולה יותר.

האת'ריום עולה בהתאם לגל הסיכון, ושערו כבר עומד על מעל ל-2,300 דולר.

19:30

מתחזקות העליות בוול סטריט: דאו ג'ונס קופץ בכ-2.3%, S&P 500 עולה בכ-1.5% ונאסד"ק עולה בכ-1.7%.

18:40

נעילה ירוקה באירופה: דאקס עלה ב-2.39%, פוטסי עלה ב-0.73, קאק עלה ב-1.97% ויורוסטוק עלה ב-2.17%.

בוול סטריט נמשכות העליות: דאו ג'ונס עולה בכ-1.1%, S&P 500 עולה בכ-0.7% ונאסד"ק עולה בכ-1.6%.

מניית טסלה עולה בכ-4.5%. עוד עולות: אנבידיה , מיקרוסופט , אפל , אמזון , מטא , ברודקום , אינטל , גוגל , מארוול , איליי לילי , בואינג .

נמשכת הירידה במחירי הנפט: מחיר חבית נפט ברנט יורד בכ-10.2% לכ־89.2 דולר ומחיר חבית נפט גולמי יורד בכ־12.2 לכ־84 דולר.

17:30

נמשכות העליות בוול סטריט: דאו ג'ונס עולה בכ-1.1%, S&P 500 עולה בכ-0.7% ונאסד"ק עולה בכ-1.4%.

גם באירופה המסכים ירוקים: דאקס עולה בכ-2.5%, פוטסי עולה בכחצי אחוז, קאק עולה בכ-2.2% ויורוסטוק עולה בכ-2.2%.

מחירי הנפט ממשיכים לרדת: מחיר חבית נפט ברנט יורד בכ-12.5% לכ־87 דולר ומחיר חבית נפט גולמי יורד ביותר מ-13% לכ־82 דולר.

16:30

בעקבות ההודעה על פתיחת מצר הורמוז - פתיחה ירוקה בוול סטריט: דאו ג'ונס עולה בכ-1.1%, S&P 500 עולה בכ-0.7% ונאסד"ק עולה בכאחוז.

מחיר הנפט ממשיכים לרדת: מחיר חבית נפט ברנט יורד בכ-10.5% לכ־89.7 דולר ומחיר חבית נפט גולמי יורד בכ-11.5% לכ־84.6 דולר

אירופה רושמת עליות: דאקס עולה בכ-2%, פוטסי עולה בכ-0.9%, קאק עולה בכ-2% ויורוסטוק עולה בכחצי אחוז.

שר החוץ האיראני עבאס עראקצ'י הודיע היום כי איראן פתחה את מצר הורמוז לחלוטין. בציוץ ברשת X כתב עראקצ'י: "בהתאם להפסקת האש בלבנון, המעבר לכל כלי השיט המסחריים דרך מצר הורמוז מוכרז פתוח לחלוטין לתקופת הזמן שנותרה של הפסקת האש".

לאחר מכן, הגיב נשיא ארה"ב דונלד וכתב כי "מצר הורמוז פתוח לחלוטין ומוכן לעסקים ולמעבר מלא, אך המצור הימי יישאר בתוקף מלא בכל הנוגע לאיראן בלבד, עד למועד שבו העסקה שלנו עם איראן תושלם ב-100%. תהליך זה אמור להתנהל במהירות רבה, שכן רוב הנקודות כבר נדונו".

16:00

ירידות חדות במחירי הנפט בעקבות הודעת איראן על פתיחת מצרי הורמוז: מחיר חבית נפט ברנט יורד בכ-9.5% לכ־90 דולר ומחיר חבית נפט גולמי יורד בכ-10% לכ־85.2 דולר.

עליות גם בחוזים על וול סטריט: דאו ג'ונס עולה בכ-1.1%, S&P 500 עולה בכ-0.8% ונאסד"ק עולה בכ-0.9%.

השקל ממשיך להתחזק מול הדולר - שער הדולר עומד על 2.97 שקלים.

15:15

מגמה מעורבת בבורסות אירופה.

DAX 40 נסחר סביב 24,219 נקודות, עלייה של כ-0.63%.

CAC 40 נסחר סביב 8,316 נקודות, עלייה של כ-0.50% - הבורסה בצרפת מתאוששת לאחר שבוע קשה - בתחילת השבוע מניות יוקרה משכו את השוק הצרפתי לטריטוריה שלילית בעקבות אכזבות בדוחות הרבעוניים. מניית Kering צנחה בכ-9.3% לאחר שמכירות Gucci אכזבו, ומכירות האופנה במזרח התיכון ירדו ב-11% ברבעון הראשון. ה-CAC מועמד לרצף שבועי רביעי של עליות.

FTSE 100 נסחר בזהירות ורושם כרגע ירידות קלות של עד 0.1%. הכלכלה הבריטית עלתה על הציפיות עם צמיחה של 0.5% בפברואר, לעומת תחזיות של 0.1% בלבד. עם זאת, מלחמת איראן עלולה לפגוע בסיכויי הצמיחה הבריטיים קדימה.

ה-STOXX 600 בדרך לרשום את רצף העליות השבועי הרביעי ברציפות בסיום המסחר של היום. זוהי תמונה חיובית לאחר תנודתיות חריגה בשבועות הקודמים. מדד EuroStoxx 50 נסחר סביב 5,965 נקודות, עלייה של כ-0.42%.

החוזים העתידיים על וול סטריט: מדד S&P 500 נסחר סביב 7,055 נקודות עם עלייה של כ-0.20%, ה-Dow Jones סביב 48,776 נקודות, והנאסד"ק סביב 24,102 נקודות עם עלייה של 0.36%. בשבוע שעבר ה-S&P 500 שבר שיא חדש. לפי דיווחים, וול סטריט ממשיכה לנוע גבוה יותר עם הערכת מו"מ השלום במזרח התיכון.

תשואת האג"ח הממשלתי האמריקאי לשנתיים עמדה על 3.78% - ירידה קלה של 0.01 נקודות בסיס לעומת היום הקודם. תשואת האג"ח ל-10 שנים עמדה סביב 4.29-4.31%, כאשר משקיעים עוקבים אחר התפתחויות מדיניות הפד. אנליסטים רבים מעריכים שתהיה לכל היותר הפחתת ריבית אחת נוספת בשנת 2026, על רקע החשש שמלחמת האנרגיה מונעת את הפד מהורדת ריבית מהירה.

חוזה נפט WTI נסחר סביב 90.66 דולר לחבית עם ירידה של כ-4.26%, ואילו ברנט נסחר סביב 96.27 דולר לחבית עם ירידה של כ-3.14% - ירידות חדות על רקע האפשרות הסכם שלום. בשיא המשבר, ב-13 באפריל, ברנט היה בסביבות 103 דולר לחבית, לאחר שהיה כ־60־70 דולר בתחילת השנה.

מחיר הזהב יציב ועומד על כ־4,800 דולר לאונקיה ובדרך לרשום עלייה שבועית רביעית ברציפות, כאשר סיכויי הפסקת האש הפחיתו חששות מאינפלציה. מחיר הספוט עמד על כ-4,819 דולר לאונקיה נכון ל-16 באפריל. למרות הביצועים הטובים לאחרונה, הזהב עדיין כ-9% מתחת לשיאו מאז פרוץ הסכסוך.

הביטקוין נסחר מתחת ל־76 אלף דולר, כאשר קיר מכירות של 450 מיליון דולר מעכב את ההמשך של הרלי. ביטקוין פתח את יום חמישי ב-74,813 דולר. ביטקוין רשם את שיא כל הזמנים שלו ב-126,198 דולר ב-6 באוקטובר 2025.

מחיר את'ריום עומד על כ-2,320 דולר, כאשר הנכס נמצא ב"שלב דחיסה" בין רמות התנגדות טכניות לרמות תמיכה.

12:05

המסחר באירופה מתנהל כעת בעיקר בעליות שערים, על רקע האופטימיות לעסקה קרובה בין ארה"ב ואיראן. בורסת פרנקפורט עולה בכ-0.7%, בורסת פריז מטפסת בכ-0.4% ובורסת לונדון יורדת בכ-0.1%.

במקביל, גם העליות בחזוים העתידיים על וול סטריט התחזקו. לפי שעה, מדד הדאו ג'ונס צפוי לפתוח את היום בעלייה של 0.4%, ה-S&P 500 צפוי להתקדם בכ-0.2% והנאסד"ק צפוי לטפס בכ-0.1%.

10:45

המסחר באירופה עבר למגמה מעורבת. מדד הדאקס עולה בכ-0.2%, מדד הפוטסי יורד בכ-0.2% והקאק מתקדם בכ-0.2%.

בבלומברג מדווחים הבוקר כי הנשיא טראמפ טען שאיראן עשתה ויתורים בסוגיות מפתח במסגרת המשא ומתן עם ארה"ב, ושעסקה לסיום המלחמה עשויה להיות מוכרזת "די בקרוב". טראמפ ציין כי ייתכן שלא יהיה הכרחי להאריך את הפסקת האש לשבועיים עם איראן, ואמר כי "איראן רוצה לעשות עסקה. הם מוכנים לעשות דברים שהם לא היו מוכנים לעשות לפני חודשיים. יש לנו משא ומתן מאוד מוצלח שמתנהל כרגע.

החוזים העתידיים על וול סטריט נסחרים כעת במגמה מעורבת. הדאו ג'ונס עולה בכ-0.2%, ה-S&P 500 מוסיף לערכו כ-0.1% והנאסד"ק סביב רמת הבסיס.

10:10

בורסות אירופה פותחות את היום ביציבות, אחרי שאתמול הראלי בוול סטריט נמשך, על רקע האופטימיות לסיום המלחמה נגד איראן בטווח הזמן הקרוב. גם במהלך הלילה, הנשיא טראמפ חזר על המסר לפיו המלחמה צפויה להסתיים "בקרוב מאוד". הדאקס נסחר ביציבות, הפוטסי יורד בכ-0.1% והקאק מטפס בכ-0.1%.

באסיה, הבורסות יורדות הבוקר ומתנתקות מהסנטימנט החיובי בוול סטריט. בורסת טוקיו ירדה בכ-1.6%, בורסת הונג קונג נחלשה בכ-1.2%, בורסת שנגחאי נסוגה בכ-0.1% והבורסה בסיאול ירדה בכ-0.6%.

במקביל, מחירי הנפט יורדים הבוקר. נפט מסוג ברנט נסחר סביב 98 דולר לחבית, בעוד נפט מסוג אמריקאי נסחר סביב 93 דולר לחבית.

המסחר בוול סטריט ננעל אתמול בעליות קלות - נאסד"ק ב-0.3%, S&P 500 ב-0.2%. השניים שברו שיא זה היום השני ברציפות. דאו ג'ונס עלה ב-0.2%. זאת לאחר שנשיא ארה"ב דונלד טראמפ הכריז על הפסקת אש בת 10 ימים בין ישראל ללבנון, מהלך שעשוי להקל על המתיחות הרחבה יותר בין ארה"ב לאיראן. הנשיא גם הורה לסגן הנשיא ג'יי.די. ואנס, למזכיר המדינה מרקו רוביו וליו"ר המטות המשולבים דן קיין "לעבוד עם ישראל ולבנון כדי להשיג שלום מתמשך".

נטפליקס פרסמה הלילה את תוצאות הרבעון הראשון לאחר סגירת המסחר.

החברה דיווחה על הכנסות של 12.25 מיליארד דולר, וזאת לעומת צפי ל־12.17 מיליארד דולר, ברבעון המקביל אשתקד, הכנסותיה עמדו על 10.54 מיליארד דולר. הרווח למניה עמד על 1.23 דולר הרבה מעל הצפי של 0.76 דולר ו-0.66 דולר באותו רבעון בשנה שעברה.

לעומת המספרים הטובים, החברה מפספסת את התחזית לרבעון הבא, 12.57 מיליארד דולר לעומת 12.64 מיליארד דולר שהיו צפויים לה ע"י האנליסטים. המניה נפלה במסחר המאוחר בכ-9%.

מיקרוסופט בלטה מבין "שבע המופלאות" עם עלייה של 2%. טסלה ירדה בעקבות דיווחים לפיהם מכירות ה־Cybertruck נתמכו על ידי חברות אחרות של אילון מאסק, כולל SpaceX.

מניות הקוונטום שוב עלו וממשיכות ראלי שבועי חזק שהונע על ידי התלהבות סביב מודלי הבינה המלאכותית החדשים של אנבידיה, שנועדו לקדם את תחום המחשוב הקוונטי המתפתח. הראלי מגיע בעקבות ההכרזה של אנבידיה על Ising, משפחת מודלים פתוחים חדשה שמטרתה להאיץ את האימוץ של מחשוב קוונטי.

מאז תחילת השבוע, מניית איי.און.קיו. זינקה בכ־50%, וכך גם מניית די-ווייב קוואנטום . ריגטי קומפיוטינג עלתה ביותר מ־20%.

טייוואן סמיקונדקטור , יצרנית השבבים החוזית הגדולה בעולם עקפה את תחזיות הרווח והעלתה את תחזית ההכנסות לשנה, מה שמעיד על ביקוש חזק לשבבי AI למרות אי־הוודאות הנובעת מהמלחמה. , AMD , זינקה בעקבות המלצה, כך גם אינטל שנסחרת בשיא של כחמש שנים, 67 דולר למניה.

הסיפור המעניין של אתמול שייך למעבר המפתיע של חברת נעליים קטנה, אולבירדס מנעלי צמר לתשתיות בינה מלאכותית. מניית החברה, שהודיעה כי בכוונתה למתג את עצמה מחדש כ-ניו בירד AI, צנחה בכ-30% תיקון חד אך חלקי בלבד לעלייה יום קודם לכן, אז זינקה ביותר מ-600%. "זה מרגיש כמו מניית מם, שבה הרגש משתלט ושיקול דעת נזרק מהחלון," אמר אדם סרהן, מנכ"ל 50 Park Investments.

שוק החוב האמריקאי

אחרי שירדו בתחילת השבוע, תשואות האג"ח הממשלתיות טיפסו אתמול. התשואה לעשר שנים עלתה במעל 3 נקודות בסיס לרמה של 4.31%, בעוד התשואה לשנתיים עלתה במעל נקודת בסיס אחת לרמה של 3.78%.

המגמה באה על רקע נתוני תביעות האבטלה הראשוניות בארה"ב לשבוע שהסתיים ב-11 באפריל - אלו עמדו על 207 אלף, לעומת צפי ל-215 אלף. נוסף על כך, מוקדם יותר השבוע, פורסם הדוח הכלכלי הכלכלית האזורי האחרון של הפדרל ריזרב, המכונה "ספר הבז'", שחשף אי־ודאות גוברת בקרב עסקים בארה"ב כתוצאה מהמלחמה עם איראן.

ייתכן שהמגמה באה גם בעקבות איומו של הנשיא טראמפ לפטר את יו"ר הפד ג'רום פאוול מוקדם יותר השבוע, אם בסיום כהונתו יחליט להישאר כמושל בפד - זאת, על רקע החקירה הפלילית שמשרד המשפטים האמריקאי פתח נגדו מוקדם יותר השנה , במסגרת מסע הפעלת הלחצים של טראמפ על הבנק המרכזי.

בראיון לרשת פוקס, טראמפ אמר כי אם פאוול לא יעזוב את הפד, "אצטרך לפטר אותו. אם הוא לא יעזוב בזמן - אני החזקתי את עצמי מלפטר אותו. רציתי לפטר אותו, אבל אני לא אוהב להיות שנוי במחלוקת. אני רוצה להיות לא שנוי במחלוקת". לרוב, מהלכים שנתפשים ככאלה שפוגעים בעצמאות הפד גוררים ירידה במחירי האג"ח, אך התגובה של הסוחרים אתמול הייתה מתונה יחסית.

עוד כתבות

פינוקים בבית הקפה הבוטקה / צילום: רותם נמר

המושב הקטן שמציע עגלת קפה מיתולוגית ויקב בוטיק מול מטע נקטרינות

בייגל ביצת עין בפרלמנט של המושב, שרדונה שקוף לראות דרכו את הנוף, לחם מאופה מסתורית ופיקניק בין יער לנחל ● ביקור מרענן בעמיקם

אלי גליקמן, נשיא ומנכ''ל צים / צילום: don monteaux photography

אלי גליקמן פורש מצים כאיש עשיר, העובדים נשארים עם הדאגות – ומכריזים על שביתה

בעוד מנכ"ל צים אלי גליקמן פורש אחרי תשע שנים עם 100 מיליון דולר בכיס, הדרמה האמיתית מתחוללת בקומות התחתונות: 860 עובדים מודאגים לעתידם, וועד העובדים השבית את כל פעילות החברה ● וכיצד תשפיע פרישתו של גליקמן על עסקת המכירה של חברת שירותי הספנות?

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

סמוטריץ׳ קבע: מקורבו ישראל מלאכי ימונה למנכ״ל האוצר

על רקע סיום כהונתו של המנכ"ל היוצא אילן רום, שר האוצר בצלאל סמוטריץ' החליט למנות לתפקיד את ישראל מלאכי, שבשלוש וחצי השנים האחרונות שימש כמשנה למנכ"ל האוצר וכחבר הנהלת המשרד ● "איש מקצוע מהמעלה הראשונה שתרם עד כה רבות לעשיית המשרד", מסר סמוטריץ'

יהוד-מונוסון / צילום: איל יצהר

הפרויקט נתקע, ההיתרים לא הגיעו: תביעת ענק נגד עיריית יהוד-מונוסון

היזמיות טוענות כי סכסוך בין העירייה לצד שלישי עיכב במשך 7 שנים את היתרי הבנייה בפרויקט התחדשות עירונית ב"מתחם השלושה" בעיר ● הנזק שנגרם להן, לדבריהן, עומד על כ־100 מיליון שקל

אילוסטרציה: shutterstock

משחק הכיסאות בחברות הממשלתיות: אלו המינויים שצפויים בקרוב

מועמדתו של אנדריי אוזן ליו"ר מקורות נפסלה, ובמקומו צפוי להיכנס לתפקיד דורון ארבלי שמכהן כיום כיו"ר חברת החשמל ● את תפקידו של ארבלי צפוי לתפוס משה שמעוני המכהן כיום כיו"ר רכבת ישראל ● רגע לפני הכניסה לתקופת הבחירות, השרים ממהרים לבצע שינויים

ח''כ ציפי חוטבלי / צילום: רמי זרנגר

אחרי שנתיים של ריק: ציפי חוטובלי צפויה להתמנות לראש מערך ההסברה הלאומי

מערך ההסברה שהוקם מלקחי מלחמת לבנון השנייה אמון על תכלול מסרי החוץ והפנים של ישראל, דוברות המשרד וחיזוק החוסן הלאומי ● לאחר שנתיים בהם התפקיד לא אוייש, גורמים מעריכים כי ציפי חוטבלי צפויה להתמנות לראש המערך ● חוטובלי כיהנה כשגרירת ישראל בבריטניה בשנים האחרונות

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ / צילום: ap, Mark Schiefelbein

טראמפ מעריך: "נגיע להסכם עם איראן בתוך יום או יומיים"

שר החוץ האיראני  עראקצ'י: בשל הפסקת האש בלבנון - מצר הורמוז נפתח לחלוטין ● טראמפ: מצר הורמוז פתוח לחלוטין, אך המצור הימי יישאר בתוקף מלא בכל הנוגע לאיראן בלבד ● בעקבות הפסקת האש: פיקוד העורף צפוי להסיר את ההגבלות בכל הארץ ● נשיא לבנון ז'וזף עאון אמר כי השיחות הישירות עם ישראל הן "רגישות ומכריעות" ● עדכונים שוטפים

טיילור אורטגה ודן לוי ב''טעויות מרות''. לכל אחד יש סוד / צילום: Spencer Pazer/Netflix © 2025

"טעויות מרות": מעידה אחת וארגון פשע לוקח לידיו את השליטה על החיים שלך

סדרות פשע לרוב נשענות על דרמה כבדה, אבל "טעויות מרות" של נטפליקס מנסה ללכת לכיוון אחר - לשלב הומור ואבסורד בתוך עולם אלים ● עירוב הז'אנרים יוצר תוצאה מעט מבולגנת, אבל גם כזו שיש בה משהו מסקרן

מטוס בואינג 787–9 של אל על / צילום: עידו וכטל

מדוע אל על מרחיבה את צי הדרימליינר בשישה מטוסים

אל על תרכוש שישה מטוסי 787-9 מבואינג בשווי מוערך של מאות מיליוני דולרים, על מנת לחזק את פעילות הקווים הארוכים שלה ● ישראכרט, ישרוטל ואסותא מצטרפות לחגיגת סוכני ה-AI ● בבנק הפועלים מגייסים את מומחה הגאו-פוליטיקה ד"ר קובי ברדה לניתוח שווקים ● וגם: בית התוכן החדש שמקימים בכירי ידיעות אחרונות לשעבר ● אירועים ומינויים

מני שלום / צילום: מתוך אתר נוקלאוס

בכ-10 מיליון דולר: מני שלום רוכש את חברת רחפני התקיפה של מנכ"ל תע"א לשעבר

חברת ווטר אי או, שלד בורסאי בבעלות חברת האחזקות נוקלאוס של מני שלום, הודיעה הבוקר (ה') על רכישת מטאור לפי שווי של 20 מיליון דולר ● למעשה, מדובר בירידת ערך משמעותית לאחר שלפני שלוש שנים קיבלה החברה הצעה למכירה לפי שווי של 56 מיליון דולר

סניף של רשת קרפור / צילום: פנינה בן שלום

ברשת קרפור אישרו: מוצרים עם אזהרת ריקול נמכרו ללקוחות

אירוע חמור ברשת הסופרמרקטים הצרפתית: עם פתיחת יום המכירות של הסל של ישראל, נמכרו ללקוחות מוצרי נוטרילון שלב 1 - שהוחזרו עם אזהרת ריקול ●  כזכור, אותו תחליף מזון לפעוטות הוכרז כסכנה בריאותית, ונאסר לשיווק על ידי משרד הבריאות לפני כחודשיים ● מקרפור נמסר: "רואים בחומרה רבה את האירוע ומייחסים חשיבות עליונה לבטיחות במזון תינוקות"

אונייה ועליה מהגרים מגיעה לולנסיה בספרד / צילום: ap, Olmo Calvo

הצעד החריג של ספרד יוצא לדרך: תציע תושבות ל־800 אלף מהגרים לא חוקיים

ספרד סובלת מהצטמקות האוכלוסייה ומעוניינת להכניס שכבה חדשה וצעירה לשוק העבודה המסודר ● את המהלך יזמה הממשלה הספרדית הסוציאל־דמוקרטית, בגיבוי הכנסייה וארגוני חברה אזרחית ● הצעד מעורר התנגדות וזעם בקרב מפלגות הימין והשמרנים במדינה

זום גלובלי / צילום: Reuters

לא רק הורמוז: סין בדרך לטלטל את שרשרת האספקה הגלובלית

תמונות לווין חושפות שבייג'ינג פועלות לחסום את הכניסה לים סין הדרומי • טראמפ שוב מאיים על פאוול, אבל הפעם ללא כדור בקנה • והאזהרה של ראש סבא"א: צפון קוריאה בדרך להגדיל את ארסנל הגרעין

עיצוב: טלי בוגדנובסקי

עוד 300 שקל בחודש: הנתון במדד שקפץ בחדות

שכר הדירה ממשיך לטפס ומכביד על השוכרים, בעיקר החדשים, תוך שהוא הופך למנוע מרכזי של האינפלציה ● במקביל, מחירי הדירות עצמם מדשדשים עם ירידות קלות בלבד למרות עודפי ההיצע בשוק

מטוס של אייר חיפה / צילום: ATR

אייר חיפה צפויה לחזור לפעילות מחיפה בשבוע הבא

בכפוף לקבלת האישורים הנדרשים ולמצב הביטחוני, החברה צפויה לשוב לפעילות מחיפה החל מיום חמישי 23 באפריל ● בחברה פועלים בימים אלו להשלמת ההיערכות התפעולית והלוגיסטית לקראת החזרה, לרבות התאמות בקרב צוותי האוויר והקרקע, במטרה לאפשר חזרה בטוחה וסדירה לפעילות

איך רושמים רווחיות חריגה בלי להגדיל את ההכנסות / צילום: Shutterstock

רשתות השיווק מציגות: איך רושמים רווחיות חריגה בלי להגדיל את ההכנסות

הרשתות הגדולות רשמו שחיקה קלה בהכנסות ב–2025, אך ההתייקרויות ומהלכי התייעלות סייעו להן להגדיל את שורת הרווח ● בולטות ברווחיות התפעולית: שופרסל ויוחננוף, בעוד שרמי לוי ורשת ויקטורי בתחתית ● וגם: המבצע הצבאי ומנועי הצמיחה שישפיעו על הדוחות ב–2026

חימושים של אלביט בדרך לאיראן / צילום: ביטאון חיל האוויר

שישה ימים רצופים של ירידות חדות: האם נותרו הזדמנויות במניות הביטחוניות?

המניות הביטחוניות בתל אביב סופגות לחצים לאחרונה, ובששת הימים האחרונים הן איבדו מעל 12%, ברצף הירידות הארוך ביותר מאז השקת המדד הענפי ● ועדיין, בדיקה של 10 המניות הביטחוניות הגדולות מגלה שמכפילי הרווח שלהן גבוהים יחסית למקבילות בארה"ב ● בענף מסמנים לא מעט הזדמנויות ומדגישים: הביקוש לנשק כחול לבן גבוה

יגאל דמרי, חיים כצמן, צחי נחמיאס / צילום: צילום: אייל פישר, אריק סולטן, ורד פיצ'רסקי

מסתמן: דמרי ניצל ברגע האחרון ונשאר במדד המוביל. מי שילם את המחיר?

מהלכים של הרגע האחרון השאירו את חברת הבנייה במדד ת״א 35 בפעם השלישית ברציפות ● מגה אור של צחי נחמיאס ומניית הבורסה יצטרפו למדד המוביל ● חברות של כצמן, גיל אגמון וזלקינד הודחו ממדד תא 90 ● ומה עם פאלו אלטו?

מערכות ההגנה האווירית של ישראל בפעולה (ארכיון) / צילום: משרד הביטחון

בצל רצף השיגורים לצפון: הפסקת האש בלבנון נכנסה לתוקף

הפסקת האש בלבנון נכנסה לתוקף, רגע לפני - פצועים קשה ובינוני במטחים לצפון ● טראמפ: איראן הסכימה למסור את האורניום המועשר ● נתניהו על איראן: "טראמפ אמר לי שהוא נחוש בצורה אדירה להמשיך את המצור הימי ולהביא לפירוק יכולת הגרעין" • בכיר איראני על המו"מ עם ארה"ב: "ביקורו של מפקד צבא פקיסטן באיראן סייע לצמצם את הפערים" ● עדכונים שוטפים

טויוטה אייגו X 2026 / צילום: יח''צ

גם לאחר שספג התייקרות הרכב הזה עדיין זול זריז וחסכוני

עם צריכה של כ-26 ק"מ לליטר הקרוס-אובר העירוני הקטן והאופנתי של טויוטה הוא פתרון יעיל לעידן מחירי הדלק הגבוהים ● יש לו מנוע נמרץ, ביצועים זריזים ומוניטין סחירות סולידי, אבל תא הנוסעים הקטן מגביל את השימושיות שלו, והמחיר טיפס לא מעט מאז הדור הקודם