גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מגמה מעורבת באירופה; החוזים העתידיים על וול סטריט מטפסים

בורסת לונדון יורדת בכ-0.4% ● בורסת הונג קונג קופצת בכ-1.4% ● ה-S&P 500 והנאסד"ק ירדו מהשיאים שלהם אתמול, לאחר דיווח מאכזב מ-OpenAI ● הלילה: מגה־אירוע של עונת הדוחות, במסגרתו ידווחו במקביל אלפאבית, מטא, אמזון ומיקרוסופט ● ב-21:00 שעון ישראל: החלטת הריבית האחרונה של יו"ר הפד ג'רום פאוול ● מחיר נפט מסוג ברנט נסחר סביב 112 דולר לחבית

בורסת לונדון / צילום: Shutterstock
בורסת לונדון / צילום: Shutterstock

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

10:20

בורסות אירופה פותחות את היום במגמה מעורבת. בורסת פרנקפורט מתקדמת בכ-0.1%, בעוד הבורסות בלונדון ובפריז יורדות בכ-0.4% ובכ-0.2%, בהתאמה. במקביל, החוזים העתידיים על וול סטריט רושמים כעת עליות של עד 0.3%.

9:50

ב-CNBC מדווחים כי ענק ההשקעות השוויצרי UBS דיווח על רווח נקי של 3 מיליארד דולר ברבעון הראשון - זינוק מסחרר של כ-80% לעומת התקופה המקבילה אשתקד ומשמעותית מעל צפי האנליסטים, שעמד על 2.8 מיליארד דולר.

הבנק ציין כי הוא נותר במסלול המתוכנן לביצוע רכישה חוזרת של מניות בסך 3 מיליארד דולר, לקראת פרסום הדוח הכספי הבא של הרבעון השני, זאת לאחר שרכש מניות בשווי 900 מיליון דולר במהלך תקופת שלושת החודשים האחרונה. בנוסף, הבנק ציין כי בכוונתו לבצע רכישות חוזרות נוספות של מניות עד סוף השנה.

עוד במסגרת הדיווח על תוצאותיו הכספיות, מסר הבנק כי השווקים נותרו "חסינים", על רקע התקוות לפתרון מתמשך לסכסוך המתמשך במזרח התיכון. עם זאת, לצד ההכרה בכך שהסיכונים נותרו "גבוהים" בשל המצב המשתנה במהירות, הזהיר הבנק כי הכנסות הריבית נטו ברבעון השני - הן בחטיבת ניהול העושר הגלובלית והן בחטיבת הבנקאות האישית והעסקית - צפויות להיות "ללא שינוי מהותי".

9:30

אסיה

באסיה, המסחר מתנהל הבוקר בעליות שערים. בורסת הונג קונג עולה בכ-1.5%, בורסת שנגחאי מתקדמת בכ-0.8% והבורסה בסיאול מתתזקת בכ-0.7%. בטוקיו לא מתקיים מסחר היום, בשל יום חג.

במקביל, החוזים העתידיים על וול סטריט רושמים עליות של עד 0.5%.

מחירי הנפט יציבים הבוקר, אך ממשיכים להיות גבוהים. נפט מסוג ברנט נסחר סביב 111 דולר לחבית, בעוד נפט מסוג אמריקאי נסחר סביב 100 דולר לחבית.

וול סטריט

וול סטריט ננעלה אתמול בירידות, בהובלת תחום השבבים. הנאסד"ק ירד בכ-0.9%, ה-S&P 500 נחלש בכ-0.5% והדאו ג'ונס נסוג בכ-0.1%. כך, הנאסד"ק וה-S&P 500 נסוגו מהשיאים החדשים ששברו יום קודם לכן.

הירידה במניות הטכנולוגיה באה, בין היתר, בעקבות דיווח בוול סטריט ג'ורנל, לפיו OpenAI פספסה את היעדים שלה למשתמשים חדשים ולהכנסות - מה שהוביל לחששות בקרב חלק ממובילי החברה לגבי יכולתה לממן את הוצאות ההון המסיביות שלה על מרכזי דאטה, אם היא לא תתרחב בקצב מהיר מספיק. הדיווח הקרין גם על סקטור הטכנולוגיה הרחב, כאשר כאמור במוקד עמד תחום השבבים.

היום בערב יתרחשו אחד אחרי השני שני אירועי מפתח בארה"ב. ב-21:00 שעון ישראל, תפורסם החלטת הריבית של הפדרל ריזרב, כאשר הקונצנזוס בקרב הכלכלנים היא שהבנק המרכזי ישאיר אותה ללא שינוי (ראו הרחבה תחת סעיף 4). ולאחר נעילת המסחר, תירשם בוול סטריט תופעה נדירה, כאשר ארבע מתוך "שבע המופלאות" - אלפאבית , אמזון , מטא ומיקרוסופט - יפרסמו במקביל את תוצאותיהן הכספיות.

למשקיעים יש ציפיות גבוהות מענקיות הטכנולוגיה, שכן מעל השווקים עדיין מרחפת השאלה עד כמה מוצדקות הוצאות ההון העצומות בתחום ה-AI, וכמה הן מיתרגמות להכנסות ולרווחים. סטיבן ווייטינג, אסטרטג השקעות ראשי ב-CIO Group, אמר ל-CNBC כי "בפעם האחרונה שהחברות הללו דיווחו, הן הגדילו את הוצאון ההון שלהן לשנה המלאה - רק ארבע החברות הללו - ב-94 מיליארד דולר". למעשה, ארבע החברות הללו עשויות להוציא יחד מעל 600 מיליארד דולר השנה. אלו הערכות האנליסטים לגבי תוצאותיהן הכספיות של החברות, לפי האתר הכלכלי אינווסטינג:

מיקרוסופט - האנליסטים מצפים לרווח למניה של 4.05 דולר (עלייה של 17% לעומת אשתקד) והכנסות של 81.37 מיליארד דולר (עלייה של 16%). המשקיעים יעקבו מקרוב אחר התוכניות של מיקרוסופט לעשות מונטיזציה מהשקעות העתק שלה בתחום הבינה המלאכותית. המניה ירדה ב-12% מתחילת השנה, אך עלתה ב-17% מאז נקודת השפל שלה בסוף מרץ.

אלפאבית (גוגל) - האנליסטים צופים ירידה של כ-5% ברווח למניה לעומת אשתקד, זאת בשל הוצאות פחת כבדות על מרכזי נתונים של AI המכבידות על הרווחיות, בעוד שההכנסות צפויות לצמוח בכ-18%. ההכנסות מפרסום בחיפוש צפויות לעלות בכ-16%, והכנסות הענן בכמעט 50%. המשקיעים יבחנו את ביצועי הענן ועדכונים לגבי מדדי המשתמשים של Gemini (שעמדו על למעלה מ-750 מיליון משתמשים פעילים חודשיים בסוף 2025).

אמזון - וול סטריט צפויה להתמקד בחטיבת הענן AWS, בעקבות העסקאות האחרונות לאספקת כוח מחשוב נוסף ל-OpenAI, Anthropic ומטא. האנליסטים מצפים שהכנסות AWS יעלו ב-25.8% (לעומת צמיחה של 23.6% ברבעון הקודם). באופן כללי, ב-FactSet צופים רווח למניה מתואם של 1.63 דולר (עלייה שנתית של 2.5%) והכנסות של 177.3 מיליארד דולר (עלייה של 14%). המשקיעים יעקבו אחר הלחץ על שולי הרווח בשל מחירי הנפט הגבוהים, והאם תחזית הרווח התפעולי של אמזון לרבעון השני תעמוד ביעד השוק של 22.65 מיליארד דולר.

מטא - ציפיות הקונצנזוס להכנסות עומדות על 55.36 מיליארד דולר לרבעון הראשון של 2026. לפי הדיווח, נתון זה מרמז על צמיחה מהירה אף יותר מהתחזית של מטא עצמה לצמיחה של כמעט 31% בהשוואה לשנה אשתקד - יעד שאפתני עבור חברה שאינה מתייחסת בקלות ראש לתחזיות מכירות. מטא לא פספסה את ציפיות המכירות מאז הרבעון השני של 2022, מה שמסמן רצף של 14 רבעונים שבהם עקפה את התחזיות. בגזרת הרווח המתואם למניה (EPS), האנליסטים צופים 6.67 דולר, נתון המשקף עלייה של פחות מ-4% לעומת אשתקד. רקורד הביצועים של מטא ברווח המתואם למניה מעט פחות חזק, אך עדיין מרשים; החברה לא רשמה פספוס בנתון זה מאז הרבעון הרביעי של 2022.

שוקי הסחורות והמטבעות

מחירי הנפט המשיכו לטפס אתמול, על רקע המתיחות המתמשכת במצר הורמוז, שנותר סגור למעבר כלי שיט. כך, מחירה של חבית מסוג ברנט הגיע אתמול ל-112 דולר לחבית - רמה שנרשמה לאחרונה בחודש מרץ, בעיצומה של המלחמה מול איראן, וקודם לכן רק ב־2022, עם פרוץ מלחמת רוסיה־אוקראינה.

העלייה במחירי הנפט באה גם על רקע פרישתה של איחוד האמירויות מקרטל הנפט אופ"ק (ואופ"ק +) של מדינות המפרץ, מה שהוגדר ברויטרס כ"מכה קשה לערב הסעודית". ברויטרס הוסיפו כי זהו "ניצחון גדול לנשיא ארה"ב דונלד טראמפ, שהאשים את הארגון ב'גניבת שאר העולם' על־ידי ניפוח מחירי הנפט". איחוד האמירויות יצאה לאחרונה נגד חברות אופ"ק ש"לא עשו מספיק" כדי להגן עליה מפני המתקפות האיראניות במלחמה.

ד"ר נחום שילה, מומחה למדינות המפרץ ותימן במרכז משה דיין באוניברסיטת תל אביב ומנכ"ל חברת המודיעין העסקי גלובל אוסינט, אמר אתמול לגלובס כי לא רק אינטרסים גאופוליטיים עומדים מאחורי המהלך, אלא גם אינטרסים כלכליים: "איחוד האמירויות ספגה נזקים כלכליים כבדים, והיא תרצה להגביר את יצוא הנפט, ולא תרצה שהמכסות של אופ"ק יגבילו אותה. הם לא מעוניינים להיות 'הקטנצ'יק' שלא שואלים את דעתו, אבל עדיין נדרש לציית למכסות. ואם הם רוצים לייצר ולייצא יותר, הם לא מעוניינים שיגידו להם לא".

יניב בר, ראש תחום כלכלה בבנק לאומי, אמר לגלובס כי בטווח הקצר, "המהלך מחליש את המשמעת היחסית של מדינות מפיקות נפט שחברות בקרטל OPEC ומצמצם את יכולתו לנהל את ההיצע והמחירים, מה שמגביר את התנודתיות בשוק הנפט ומעלה את פרמיית הסיכון הגיאו־פוליטית הגלובלית, אשר גם כך גבוהה מהרגיל בעת הנוכחית. מה שיכול להוות סיכון לעליית מחירים".

בטווח הארוך יותר, העריך בר כי "ייתכן סיכון להיווצרות מחודשת של עודפי היצע בשוק הנפט העולמי ולחץ כלפי מטה על המחירים, אם יצרניות גדולות כגון איחוד האמירויות ירחיבו את התפוקה באופן משמעותי וללא תיאום. המהלך מקטין את היציבות בשוק ומגביר סיכון לתנודתיות ולכן עלול לאתגר את סביבת האינפלציה, הצמיחה והמדיניות המוניטארית העולמית בטווח הקצר, אך במקביל מהווה תמריץ להאצת תהליך גיוון מקורות האנרגיה והפחתת התלות במבנים קרטליים לאורך זמן".

עוד כתבות

אורי תובל, מנכ''ל תובל בית השקעות ויו''ר קרן הגידור אלמנדה קפיטל / צילום: טל כהן

מנהל ההשקעות שבטוח: "חובה את המניות האלה בכל תיק"

אורי תובל, מנכ"ל תובל בית השקעות, בטוח שהבורסה בת"א עדיין מעניינת יותר מוול סטריט, מעריך שמחירי הנפט יקרסו ושזו הזדמנות, ומסביר מדוע השקל ימשיך להתחזק מול הדולר ● וגם: ההמלצה על מניות אנרגיה ירוקה ועל סקטור הנדל"ן, "שיהיה הכי חזק בשנה הקרובה"

מייסדי פאפאיה, אוריאל בכר, אלכס ליאחובצקי ואנדריי בירמן / צילום: ניב קנטור

פאפאיה גיימינג תשלם 420 מיליון דולר, בגלל בוט: ההחלטה שמטלטלת את ענף הגיימינג

חבר מושבעים בניו יורק קבע כי החברה הישראלית תשלם 420 מיליון דולר למתחרה האמריקאית סקילז ● השופטת תחליט על הסכום הסופי ● זאת, לאחר שקבע כי הפעילה בוטים שהתחזו לשחקנים אנושיים ● בעוד שבתעשייה טוענים כי מדובר ב"סוד גלוי", ההחלטה מחייבת את הענף לאמץ סטנדרט חדש של שקיפות ● פאפאיה גיימינג: "נמתין לבחינה של פסק הדין"

אורן ספיר, מנכ''ל ובעלי קבוצת ספיר, בסניף פארם פלוס בת''א / צילום: דניאל נפוסי

אורן ספיר משיק רשת פארם חדשה ומבטיח: נהיה יותר זולים מהמתחרים

בעלי קבוצת ספיר, המונה עשרות סניפים, משיק את רשת הדיסקאונט "פארם פלוס", עם הבטחה ל־25 סניפים עד סוף השנה ● סגמנט הספורט סומן כמנוע צמיחה

צילום: Shutterstock

"עקבו אחר המנצחים": המלצת ההשקעה של הבנק הגדול בעולם

בבנק ההשקעות ג'יי.פי מורגן מסמנים את סקטור הטכנולוגיה וממליצים למשקיעים ללכת עם המומנטום בשוק המניות האמריקאי ● בעוד שחלק מהאנליסטים רואים את הראלי בוול סטריט כטבעי, לנוכח תחזיות הרווחים החזקות - יש גם מי שמהמרים שהוא לא יימשך, ואף תוהים האם לא מתנפחת שוב בועה מסוכנת

בקפלר מציינים כי אלפי חביות שנמצאות לא יכולות לצאת לים הפתוח / צילום: Reuters

אפקט המצור האמריקאי: תעשיית הנפט של איראן תגיע לסף השבתה בתוך שלושה שבועות

דוח חדש של חברת המחקר הבינ"ל קפלר מצביע כי בעקבות המצור האמריקאי על הורמוז, קיבולת אחסון הנפט של איראן צפויה להסתיים בתוך 22 ימים לכל היותר ● המשמעות: המשטר ייאלץ לקצץ את הפקת הנפט דרמטית בתוך חודשים ספורים ● המחיר: איראן צפויה להפסיד כ־250 מיליון דולר בכל יום

שיעור החזקת המוסדיים במניות בחו''ל רק יגדל / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

סטפק משוכנע: למרות שהבורסה בת״א לוהטת המוסדיים ינהרו לחו״ל

התרחקנו מאוד מהימים שקופות הגמל לא השקיעו כלל בחו"ל ● השוואת שיעור המס ורפורמת בכר פתחו את השער לעולם בפני המשקיעים המוסדיים, ומאז 2012 משקל המניות בחו"ל עולה בהתמדה ועוקף את משקל ההשקעה במניות בישראל ● אנו מעריכים אותו ב־85% בתוך עשור

תקיפות צה''ל בדרום לבנון / צילום: ap, Ariel Schalit

הותר לפרסום: אזרח ישראלי נהרג מרחפן נפץ בלבנון

טראמפ: "איראן הודיעה שהיא בקריסה, רוצה שנפתח את הורמוז" ● מקורות פקיסטניים ל-CNN: המתווכים מצפים לקבל בימים הקרובים הצעה מתוקנת מאיראן לסיום המלחמה ● הערכה: הכלכלה האיראנית לא תחזיק מעמד יותר מ-8 שבועות תחת מצור ● שר האוצר האמריקאי: גורמים שיקיימו קשרים עם חברות תעופה איראניות - מסתכנים בחשיפה לסנקציות ● דיווחים שוטפים

אימונים של חטיבת מילואים בגבול הצפון / צילום: דובר צה''ל

המענק הגדול לחיילי המילואים בדרך, ויגיע לעד 50 אלף שקל ללוחמים

המענקים שיתקבלו בימים הקרובים צפויים לזנק באלפי שקלים, ועשויים להגיע עד ל־50 אלף שקל במקרי קיצון ● אלא שבהיעדר מחשבון מעודכן מטעם צה"ל, המילואימניקים נותרים באפלה לגבי גובה התשלום ומועד הפקדתו המדויק ● כל מה שצריך לדעת על התגמול הנוסף

מטה סנדיסק בקליפורניה, ארה''ב / צילום: Shutterstock

המניה הכי לוהטת בוול סטריט שברה שיא נוסף, ומאות עובדים בישראל נהנים

מניית סנדיסק עקפה לראשונה את רף ה-1,000 דולר, כשנה וחודשיים לאחר שהתחילה להיסחר בנאסד"ק והשלימה קפיצה מטאורית של כמעט 3,000% ● ליצרנית רכיבי הזיכרון יש מרכזי פיתוח בישראל - לאחר שרכשה בעבר את M-Systems של דב מורן, שפיתחה את הדיסק און קי

התובע הראשי בבית הדין הפלילי הבינלאומי, כרים חאן / צילום: ap, Peter Dejong

דיווח: קטאר הבטיחה "לדאוג" לתובע הראשי של בית הדין הפלילי הבינלאומי כרים חאן

הוול סטריט ג'ורנל מדווח כי קטאר הבטיחה "לדאוג" לתובע הראשי של בית הדין הפלילי הבינלאומי, כרים חאן, אם יוציא צווי מעצר נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו, במסגרת החקירה על פשעי מלחמה ופשעים נגד האנושות בעקבות המלחמה בעזה

שוק ההון והשקעות / צילום: Shutterstock

תשכחו מכל מה שידעתם על חודש מאי בשווקים

אסטרטגיית ההשקעות הוותיקה של וול סטריט קוראת לצאת מהשווקים במאי לקראת חולשה מתמשכת שתועדה עד אוקטובר ● אך יש מי שמאמינים שהפעם השווקים דווקא בדרך לעליות, ואלה הסיבות

גדי איזנקוט ושאול מרידור / צילום: דוברות מפלגת ישר!

שאול מרידור מצטרף לגדי איזנקוט: "עמד במשך שנים מול ניסיונות לפגוע בכלכלה"

מרידור, בן 49 מירושלים, נשוי ואב ל-4, הוא כלכלן בכיר ששימש במהלך דרכו המקצועית גם כמנכ"ל משרד האנרגיה • ממפלגת ישר! נמסר כי "מרידור לקח חלק מרכזי בגיבוש המדיניות הכלכלית של המפלגה לבחירות הקרובות" • איזנקוט בירך על הצטרפותו לרשימה: "מכיר לעומק את הכשלים שנבנו בכלכלה הישראלית" • מרידור מסר: "המשימה שלפנינו ברורה - לשקם את המדינה ולהפיח תקווה"

כנופיית שפירא - SSQ / צילום: שימוש לפי סעיף 27א'

רצח ימנו זלקה: מהו העונש בישראל לקטינים שביצעו עבירות פשיעה חמורות?

רצח הצעיר ימנו זלקה הציף מחדש את שאלת אלימות הנוער ● נתוני המשטרה בת"א חושפים הכפלה במספר מעצרי הקטינים בתוך שלוש שנים בלבד ● בעוד שחלק ממומחי המשפט מדגישים את חשיבות השיקום, עולות קריאות להעביר את האחריות אל מערכת החינוך והפיקוח ההורי ● שאלת השעה

בין הסיבות לעיכובים. השרים חיים כץ (משמאל) ויריב לוין / צילומים: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

שוק הנדל"ן בקיפאון ניהולי: המינויים הבכירים שתקועים בעיצומו של משבר

חצי שנה מאז פרישת ינקי קוינט מרשות מקרקעי ישראל, והתפקיד טרם אויש ● גם יו"ר מטה התכנון עזב, ואין מי שיחתום על מחליף בשל היעדר שר פנים קבוע ● אילו תפקידים בכירים נותרו ללא מנהל?

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בירידות בהובלת מניות השבבים

נאסד"ק ירד במעל 1%, לאחר שעלה אתמול לשיא ● OpenAI לא עמדה ביעדי ההכנסות ובמספר המשתמשים, מנויים נוטשים, כך לפי וול סטריט ג'ורנל ● מחירי הנפט מזנקים לאחר שאיחוד האמירויות הודיעה על פרישה מ-OPEC ● ספוטיפיי צונחת בעקבות הדוח הרבעוני

קצביה. המנגלים של יום העצמאות הביאו לזינוק בקצביות בדרום / צילום: Shutterstock

המנגלים של יום העצמאות הביאו לזינוק בקצביות בדרום, והיכן עוד?

גלובס מציג מדד הבוחן את הקניות בכרטיסי אשראי ● מנתוני הפניקס גמא עולה כי רכישות הבשר גדלו במאות אחוזים בדרום ובירושלים, ופחות מזה במרכז ובצפון

מיכל עבאדי-בויאנג'ו, החשבת הכללית / צילום: חיים צח-לע''מ

עשרות אלפי עובדי מדינה ייפרדו מכרטיס הנוכחות ויעברו לאפליקציה מבוססת GPS

משרד האוצר ומערך הדיגיטל מקדמים מהלך להחלפת "הכרטיס החכם" באפליקציה מבוססת מיקום ● בעוד שבאוצר מבטיחים חיסכון בעלויות ואבטחת מידע משופרת, בוועדי העובדים חוששים ממעקב: "נוודא שפרטיות העובדים נשמרת באופן מלא" ● היעד להטמעה: ינואר 2027

תוכנית הקמת בית החולים בנגב / הדמיה: רובינשטיין עופר אדריכלים

מכרז חדש מגלה: מתי צפוי להיפתח בית החולים בבאר שבע?

ממסמכי מכרז שפורסם לאחרונה ע"י אגף החשב הכללי עולה כי פתיחת בית החולים בבאר שבע תהיה רק ב-2033 ● ההקמה הוכרזה עוד ב-2014, ואחד האתגרים הצפויים הוא מחסור בכוח־אדם ● ממשרד האוצר נמסר: "פרויקט מורכב הדורש תכנון מדוקדק"

מיכה קאופמן, מייסד ומנכ''ל פייבר / צילום: רמי זרנגר

הישראליות בוול סטריט מככבות: דוחות חזקים לורוניס ופייבר

חברת אבטחת הסייבר ורוניס דיווחה על צמיחה של 26.9% בהכנסות וסיפקה תחזית חיובית לרבעון השני ● חברת התוכנה פייבר עקפה את תחזיות האנליסטים גם בשורת ההכנסות וגם בשורת הרווח

אחת מבין רבות. רשת מזרנים גרמנית שפשטה רגל בסוף 2025 / צילום: Reuters, Marc Stinger

גרמניה בצרות: תחזית הצמיחה נחתכה וגל פשיטות רגל מטלטל את הכלכלה

משבר האנרגיה והמלחמה באיראן מחריפים את גל פשיטות הרגל בגרמניה, המגיע לשיא של שני עשורים ● מאות אלפי משרות בסכנה ותחזית הצמיחה כבר קוצצה בחצי ● בעוד שהממשלה נאבקת למצוא פתרונות, הימין הקיצוני מתחזק על רקע החשש מהתכווצות כלכלית