דמי ההבראה שמעסיק מחויב לשלם לעובדים מדי שנה, בדרך-כלל בחודש יוני, עלו ב-8% למגזר הפרטי וב-8.5% למגזר הציבורי. בנוסף, יום ההבראה הנוסף שנגבה מהעובדים כמס למימון המלחמה בוטל, כך שעובדים רבים יזכו לראות עוד מאות שקלים בתלוש השכר הקרוב. סכום זה יגיע על חשבון המעסיקים במקרה של המגזר הפרטי, ועל חשבון המדינה במקרה של המגזר הציבורי - כך הסכימו יו"ר ההסתדרות ארנון בר-דוד ויו"ר נשיאות המגזר העסקי דובי אמיתי. ההסכם דורש את אישורו של שר העבודה, כיום יריב לוין.
● בלעדי | תוכנית המגירה של האוצר לתקציב הבא נחשפת: סוכני הביטוח וקרנות ההשתלמות במוקד הגזירות
● מבקר המדינה: בישראל אין תוכנית מערכתית להתמודדות עם אתגרי ההזדקנות
דמי ההבראה משולמים מדי שנה כתלות בוותק של העובד: עובד שהשלים שנה בודדת מקבל 5 ימי הבראה, ושיעור זה הולך ועולה עד כדי 10 ימים לעובד עם 20 שנות ותק ומעלה. על פי ההסכם האחרון, דמי ההבראה יעלו מ-418 שקל ליום ל-451.5 שקל ליום במגזר הפרטי, ויעלו מ-471.4 שקל ליום ל-511.6 שקל במגזר הציבורי. כך למשל, עובד עם 3 שנות ותק במגזר הפרטי יוכל לקבל בתלוש המשכורת הקרוב עוד 2,709 שקל. עובד עם 12 שנות ותק במגזר הציבורי יהנה מ-4,093 שקל נוספים. דמי ההבראה מחושבים על פי חלקיות המשרה, כך שמי שעובד בחצי משרה יקבל חצי מהסכום.
תוספת של מאות שקלים בשנה
מעסיקים מחויבים לשלם לעובדיהם את דמי ההבראה בחודשי הקיץ, בין יוני לספטמבר. החודש המקובל לכך הוא יוני, אך ייתכן שמעסיקים יבחרו לשלם באופן מדורג בכל החודשים הללו, או בחודש אחר בהתאם לבחירתם או על פי ההסכם הקיבוצי שהם מחויבים אליו. מי שייהנו במיוחד מההעלאה הם עובדי המגזר הציבורי, שלא רק שדמי ההבראה שלהם גבוהים מאלו של המגזר הפרטי, גם שיעור ההעלאה שהוסכם כעת גבוה עוד יותר.
בשנת 2025, הוחלט כדי לסייע לממן את המלחמה לנכות יום הבראה אחד מכל העובדים מלבד החלשים ביותר, להם נוכה חצי מהסכום. המעסיקים חויבו לשלם את הכסף בכל זאת, אך העובדים לא קיבלו אותו במלואו. ההפרש למעשה גויס כמעין מס הכנסה. כעת, לא רק שהקיזוז המדובר בוטל, גם דמי ההבראה עצמם השתדרגו לראשונה מאז 2023. כך שעובדים שכירים צפויים להנות ממאות שקלים בשכר. בהתחשב בשני גורמים אלו, מדובר בתוספת של מאות שקלים בשנה עבור 2-3 מיליון שכירים בישראל. כעת, ההסכם הועבר למשרד העבודה, והוא דורש את חתימתו של שר העבודה יריב לוין לצו הרחבה, כך שיחול על כלל העובדים והמעסיקים במשק.
על פי יו"ר ההסתדרות, ארנון בר-דוד, "לאחר שנתיים שבהן העובדות והעובדים בישראל נשאו בנטל ולקחו חלק במאמץ הלאומי בתקופת המלחמה, הגיעה העת להשיב להם. ההסכם שחתמנו עם נשיאות המגזר העסקי יאפשר לעובדים ליהנות מעדכון תעריף דמי ההבראה בהתאם לעליית המדד וליוקר המחיה".
יו"ר נשיאות המגזר העסקי, דובי אמיתי, הוסיף כי "ההסכם שנחתם היום מתקן עוול שנוצר כלפי עובדי המגזר הפרטי, אשר היו תחת האלונקה לאורך כל תקופת המלחמה והמשיכו לקיים את הפעילות הכלכלית של המשק גם בימים המורכבים ביותר. עדכון דמי ההבראה משקף הכרה בתרומתם".




















