סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים
17:45
העליות בוול סטריט מתמתנות בשעה זו, כאשר מדד הנאסד"ק, שהוביל את פתיחת המסחר עם עליות של קרוב לאחוז, מאבד גובה ומציג כעת עלייה מתונה של 0.1% בלבד. מדד ה-S&P 500 רושם התחזקות קלה של 0.2%, בעוד שדווקא מדד הדאו ג'ונס תופס כעת את הובלת המגמה הירוקה ומטפס ב-0.4%.
בין המניות הבולטות, מניית ענקית השבבים הדרום-קוריאנית SK hynix, שהחלה להיסחר בשבוע שעבר, רושמת ירידה חדה של 10.1% ונסחרת ברמה של 174.32 דולר.
מניית פייפל הולדינג מזנקת ב-17.1% לרמה של 55.49 דולר, ברקע הצעת הרכש של Stripe ו-Advent בסך 53 מיליארד דולר (60.50 דולר למניה במזומן). מורגן סטנלי רושמת עלייה של 1.3% ונסחרת ב-230.72 דולר, לאחר שהבנק הציג דוחות שיא לרבעון השני עם זינוק של 69% בהכנסות מחטיבת המסחר במניות.
בלאקרוק מזנקת ב-7.6% לשער של 1,103.05 דולר, בהמשך לדיווח על תוצאות רבעוניות חזקות שעקפו את תחזיות האנליסטים. מניית עליבאבא רושמת עלייה של 6.2% ל-119.30 דולר, כחלק מההסכם שסגרה על אפל . לוסיד גרופ , מניית הרכבים החשמליים מזנקת ב-16.58% לשער של 5.39 דולר, לאחר שביום המסחר אתמול, איבדה כ-57% ברקע הכחשתה להגיש פשיטת רגל.
מעבר לים, המסחר באירופה מתנהל בשעה זו במגמה מעורבת, אך עם נטייה קלה לעליות לעומת השעות הקודמות. מדד הקאק הפריזאי מוביל את המגמה החיובית ומטפס ב-0.3%, בעוד שמדד הסטוקס 600 הכלל-אירופי רושם עלייה של 0.15%. מדד הפוטסי הלונדוני, שנסחר קודם לכן בירידות שערים קלות, עבר לטריטוריה הירוקה ועולה כעת ב-0.1%. מנגד, מדד הדאקס הגרמני ממשיך להציג ביצועי חסר ומאבד 0.5%.
בגזרת הסחורות, מחירי הנפט שינו כיוון ועברו בשעה זו לירידות שערים, חרף ההסלמה הגיאופוליטית במפרץ הפרסי. החוזים על הנפט הגולמי בארה"ב (WTI) נסוגים ב-0.14% ונסחרים ברמה של 79.23 דולר לחבית, בעוד שהנפט מסוג ברנט מאבד 0.66% לרמה של 84.17 דולר לחבית.
התנודתיות בשוקי האנרגיה מגיעה ברקע חילופי המהלומות והטלת המצור הימי מחדש על ידי ארה"ב, כאשר האנליסטים ממשיכים להזהיר מפני פוטנציאל התלקחות בהמשך. כפי שציין סול קבוניק, אנליסט אנרגיה בכיר ב-Mst Marquee: "הטלת המצור מחדש מחזיר את העימות למסלול של הסלמה. מחירי הנפט עלולים לבחון מחדש את רף ה-100 דולר לחבית במידה ועוצמת הלחימה הנוכחית תימשך מספר שבועות, ואף לטפס גבוה מכך אם תשתיות נפט אזוריות יסומנו כמטרות".
17:00
העליות בניו יורק מתבססות בשעה זו, כאשר המדדים המובילים נסחרים בטריטוריה הירוקה. מדד הנאסד"ק מוביל את העליות עם התחזקות של 0.4%, בעוד שמדד ה-S&P 500 ומדד הדאו ג'ונס מציגים עליות כמעט זהות ומטפסים של כ-0.3%, כל אחד.
בין המניות הבולטות, מניית טסלה רושמת עלייה של יותר מ-2%, בעוד שאמזון , אפל , מיקרוסופט , ספייסאקס ואלפאבית (גוגל) מטפסות ביותר מ-1%.
מעבר לים, המסחר באירופה מתנהל כעת במגמה מעורבת. מדד הקאק הפריזאי רושם עליות קלות ומטפס ב-0.2%, בעוד שמדד הסטוקס 600 הכלל-אירופי ומדד הפוטסי הלונדוני נסחרים כמעט ללא שינוי. מנגד, מדד הדאקס הגרמני מציג את הירידה הבולטת ביותר ומאבד 0.6%.
16:35
המסחר בוול סטריט נפתח בעליות שערים, בהובלת סקטור השבבים וברקע סימנים מעודדים להמשך התקררות האינפלציה בארה"ב. מדד הנאסד"ק מטפס ב-0.7%, ה- S&P 500 עולה ב-0.5% ומדד הדאו ג'ונס מוסיף כ-0.4% לערכו.
האופטימיות בשווקים נתמכת בירידה המפתיעה של 0.3% במדד המחירים ליצרן לחודש יוני, לצד הצהרתו של נשיא שלוחת הפד בניו יורק, ג'ון ויליאמס, לפיה להערכתו האינפלציה כבר הגיעה לשיאה - נתונים אשר חתכו דרמטית את הציפיות להעלאת ריבית בפגישה הקרובה ביולי לכדי 17% בלבד.
מנגד, העליות מרוסנות מעט בשל עלייה של כ-1% במחירי הנפט (הברנט נסחר מעל 85 דולר לחבית) על רקע הודעת צבא ארה"ב על תקיפות נוספות נגד מטרות באיראן.
בגזרת המניות הבולטות, ענקית השבבים ASML עולה ב-2% לאחר שהעלתה את תחזיותיה, ויצרנית ניהול הנכסים בלאקרוק מזנקת ביותר מ-6% בעקבות דוחות מצוינים.
15:55
המסחר בבורסות אירופה מתנהל במגמה מעורבת עם נטייה לירידות שערים קלות במדדים המובילים. מדד הדאקס הגרמני מוביל את המגמה השלילית עם נסיגה של 0.5%, בעוד שמדד הפוטסי הבריטי נסחר ביציבות כמעט מוחלטת עם ירידה מזערית. מנגד, בטריטוריה הירוקה, מדד הקאק הצרפתי רושם עלייה קלה של 0.1%, ומדד הסטוקס 600 הכלל-אירופי מטפס ב-0.2%.
המסחר בחוזים העתידיים בוול סטריט מתנהל בשעה זו במגמה חיובית, המצביעה על צפי לפתיחת מסחר ירוקה בניו יורק. את העליות מובילים החוזים על מדד הנאסד"ק שמטפסים ב-0.5%. במקביל, החוזים על מדד ה-S&P 500 והחוזים על מדד הדאו ג'ונס מציגים עליות מתואמות של 0.2% כל אחד.
בין המניות הבולטות, מניית ענקית הפארמה ג'ונסון אנד ג'ונסון מאבדת מעט גובה ונסוגה בלמעלה מ-1% במסחר המוקדם, בצל תגובה פושרת של המשקיעים לתוצאותיה הכספיות לרבעון השני. זאת, על אף שהחברה עקפה את תחזיות השוק בשתי השורות, עם רווח נקי מתואם של 2.90 דולר למניה (לעומת צפי של 2.85 דולר) והכנסות שהסתכמו ב-25.31 מיליארד דולר (לעומת צפי של 25.05 מיליארד דולר).
מניית עליבאבא הנסחרת בניו יורק רושמת עליות שערים של כ-5% במסחר המוקדם, ברקע דיווחים בכלי התקשורת הממשלתיים בסין לפיהם ענקית הטכנולוגיה הגיעה להסכמות עם אפל. על פי הדיווחים, מודל הבינה המלאכותית של עליבאבא, Qwen AI, ישולב בתוך מערכת ה-Apple Intelligence עבור משתמשי האייפון בשוק הסיני, מהלך המהווה הבעת אמון טכנולוגית עצומה בחברה וממצב אותה כשחקנית מפתח במירוץ ה-AI העולמי.
בגזרת המאקרו, המדד המחירים ליצרן בארה"ב רשם ירידה מפתיעה של 0.3% בחודש יוני, בעיקר הודות לירידה חדה בעלויות האנרגיה, ובניגוד לתחזיות המוקדמות של האנליסטים שצפו כי המדד יישאר ללא שינוי. ברמה השנתית עומד קצב האינפלציה הסיטונאית על 5.5%. נתוני חודש מאי עודכנו אף הם בחדות כלפי מטה לעלייה של 0.6% בלבד (לעומת הדיווח המקורי על 1.1%), מה שמספק רוח גבית משמעותית להערכות כי לחצי המחירים בארה"ב ממשיכים להתמתן.
בגזרת הסחורות, מחירי הנפט רושמים עליות קלות בשעה זו, כאשר חבית מסוג ברנט מטפסת ב-0.27% למחיר של 84.96 דולר, וחבית מסוג WTI (נפט אמריקאי) עולה ב-0.38% ונסחרת ברמה של 79.64 דולר.
14:36
מורגן סטנלי דיווחה על תוצאות טובות מהצפוי ברבעון השני, בהמשך למגמה שנראתה אצל הבנקים הגדולים בוול סטריט, שנהנו מעלייה בפעילות המסחר ובבנקאות ההשקעות.
הבנק דיווח על רווח של 3.46 דולר למניה , לעומת תחזיות האנליסטים ל־2.94 דולר.
הכנסות של 21.35 מיליארד דולר , לעומת צפי של 19.64 מיליארד דולר.
התוצאות נתמכו ככל הנראה מגידול בהכנסות ממסחר ובנקאות השקעות, בדומה לג'יי.פי מורגן וגולדמן זאקס, שכבר דיווחו על זינוק בפעילויות אלו. אצל שני הבנקים, פעילות המסחר במניות עקפה את התחזיות בכ־4.4 מיליארד דולר יחד, והכנסות בנקאות ההשקעות היו גבוהות בכמיליארד דולר מעל הצפי.
המשקיעים ימתינו כעת להתייחסות המנכ"ל, טד פיק, לתחזית להמשך השנה, במיוחד על רקע המתיחות הגיאופוליטית והאי־ודאות הכלכלית.
14:04
ענקית ניהול הנכסים בלקרוק דיווחה על רבעון חזק במיוחד, כאשר היקף הנכסים שהיא מנהלת זינק ברבעון השני לשיא של 15.3 טריליון דולר , על רקע זרימת כספים חדשים מצד לקוחות והעליות בשוקי המניות.
החברה דיווחה על רווח נקי של 1.9 מיליארד דולר , עלייה של 20% לעומת הרבעון המקביל אשתקד. בניכוי סעיפים חד-פעמיים, הרווח הסתכם ב- 13.91 דולר למניה , מעל תחזיות האנליסטים שעמדו על 12.68 דולר למניה.
בלקרוק נהנתה גם מעלייה של 8% בדמי הניהול הבסיסיים - ההכנסות שהיא גובה מלקוחות עבור ניהול כספיהם - ללא השפעת שינויי השוק. מדובר במדד מרכזי עבור אנליסטים, והצמיחה האורגנית הייתה גבוהה מהיעד שהציבה החברה, שעמד על 5%.
ברבעון נוספו לנכסי החברה 192 מיליארד דולר מכספי לקוחות חדשים , לצד תרומה משמעותית מהראלי בשווקים.
מנכ"ל בלקרוק, לארי פינק, אמר כי מגוון המוצרים והיכולות של החברה מאפשרים לה להעמיק את הקשר עם לקוחות ולהגדיל את חלקה בתיקי ההשקעות שלהם.
13:50
חברת התשלומים Stripe וקרן הפרייבט אקוויטי Advent International הגישו הצעה משותפת לרכישת PayPal תמורת 60.5 דולר למניה , עסקה המשקפת לחברת התשלומים שווי של יותר מ- 53 מיליארד דולר , כך לפי מקורות המעורים בנושא.
לפי הדיווח, ההצעה הוגשה מוקדם יותר החודש ומגובה בהתחייבויות מימון של כ-50 מיליארד דולר מצד בנקים. המחיר משקף פרמיה של כ-28% לעומת מחיר הסגירה של מניית פייפאל אתמול.
המקורות מסרו כי מדובר בהמשך לפנייה ראשונית שבוצעה בתחילת אפריל. בשלב זה, פייפאל טרם השיבה להצעה, ו-Stripe ו-Advent מקוות לקדם את המגעים בשבועות הקרובים. עם זאת, אין ודאות שהמהלך יבשיל לכדי עסקה.
על פי המתווה המוצע, Stripe ו-Advent יחזיקו כל אחת ב-50% מפייפאל לאחר הרכישה, מבלי לפרק את החברה או למכור את נכסיה.
פייפאל, שנחשבה לחלוצה בתחום התשלומים הדיגיטליים, מתמודדת בשנים האחרונות עם האטה בצמיחה ועם תחרות גוברת מצד פתרונות תשלום כמו Apple Pay ו- Google Pay , מה שהוביל לשחיקה משמעותית בשוויה מאז ימי הזינוק בתקופת הקורונה.
11:22
יצרנית ציוד השבבים ההולנדית ASML העלתה את תחזיותיה לשנת 2026 בפעם השנייה השנה, לאחר שפרסמה תוצאות רבעוניות שעלו על תחזיות האנליסטים, על רקע המשך ההשקעות האדירות של לקוחותיה בייצור שבבים לבינה מלאכותית.
החברה צופה כעת הכנסות שנתיות של 43-45 מיליארד אירו, לעומת תחזית קודמת של 36-40 מיליארד אירו . במקביל, העלתה את תחזית שיעור הרווח הגולמי ל- 54%-56% , לעומת 51%-53% קודם לכן.
ברבעון השני רשמה ASML הכנסות של 9.3 מיליארד אירו , מעל תחזיות האנליסטים שעמדו על 8.8 מיליארד אירו. רווח נקי של 2.9 מיליארד אירו , לעומת צפי ל-2.6 מיליארד אירו.
מנכ"ל החברה, כריסטוף פוקה, אמר כי היקף ההזמנות נותר "חזק במיוחד" במחצית הראשונה של השנה, ולכן ASML מתכננת להגדיל ב-30% את כושר הייצור המתוכנן שלה לשנת 2026 הן במכונות EUV (ליטוגרפיה באולטרה-סגול קיצוני) והן במערכות DUV Immersion .
ASML היא החברה היחידה בעולם שמייצרת מכונות EUV , המשמשות לייצור השבבים המתקדמים ביותר, ולכן היא נחשבת לאחת המרוויחות המרכזיות ממרוץ ההשקעות העולמי בתשתיות בינה מלאכותית.
10:26
בניגוד למגמה בעולם, המסחר באירופה מתנהל בירידות. בורסת פרנקפורט יורדת ב-0.8%, פריז ולונדון בכ-0.5%. מדד סטוקס600 הכלל אירופאי משיל 0.2%.
09:03
באסיה הבוקר כאמור עליות בעיקר אצל בורסת דרום קוריאה שמזנקת בכ-5% בהובלת שתי מניות השבבים SK Hynix וסמסונג, טוקיו והונג קונג עולות בכ-1%, שנגחאי יציבה.
החוזים בוול סטריט גם הם ירוקים הבוקר, נאסד"ק מאותת על עלייה שנייה רצופה הבוקר, 0.7% כעת.
אתמול הפתעה חיובית במדד המחירים לצרכן בארה"ב העניקה רוח גבית לשווקים, כשגם המניות וגם האג"ח רשמו עליות על רקע היחלשות החששות מהעלאת ריבית קרובה מצד הפדרל ריזרב - למרות העלייה במחירי הנפט בעקבות המתיחות במזרח התיכון.
מדד S&P 500 המשיך את העליות של החודש, בעוד נאסד"ק התחזק ב-1%, בין היתר הודות לראלי במניות השבבים . בולטות במיוחד שתי מניות "זרות": אס.קיי. הייניקס הדרום קוריאנית שהונפקה בשבוע שעבר והישראלית טאואר סמיקונדקטור .
את האווירה החיובית תמכו גם הדוחות החזקים של הבנקים הגדולים, שפתחו את עונת הדוחות עם תוצאות טובות מהצפוי. הם נהנו מרבעון חזק במיוח , כאשר הרווח המצרפי של חמשת הבנקים הגדולים - ג'יי.פי מורגן, גולדמן זאקס, בנק אוף אמריקה, סיטיגרופ ווולס פארגו - זינק ב- 39% לעומת התקופה המקבילה אשתקד והסתכם ביותר מ- 49 מיליארד דולר.
מאחורי הזינוק עמד בעיקר גידול חד בהכנסות מפעילות המסחר. הכנסות ממסחר במניות זינקו בכל הבנקים, לצד עלייה גם בעמלות ממסחר באג"ח, סחורות ומכשירים פיננסיים נוספים. בנוסף, הבנקים נהנו מגידול בהכנסות מפעילות מימון עסקאות, שבמסגרתה הם מעניקים אשראי ללקוחות כדי להגדיל את היקף ההשקעות והמסחר שלהם בשווקים.
מחירי הנפט שוב עולים הבוקר לאחר התקיפות הלילה של ארה"ב במצר הורמוז - נפט מסוג ברנט נסחר בכ-86 דולר לחבית, נפט WTI מתקרב ל-80 דולר.
אתמול נרשמה תנודתיות במחירים לאחר שהנשיא האמריקאי דונלד טראמפ אמר כי ארה"ב תחזיר את המצור על הורמוז ותגבה תשלום של 20% על כל מעבר, מחיר הנפט קפץ ורשם את העלייה היומית הגדולה ביותר מ־2020.
אך לא חלפו שעות רבות וטראמפ חזר בו מדרישתו להטיל אגרת הגנה והמחירים נרגעו.
טראמפ הודיע כי לאחר שיחות עם מנהיגי מדינות המפרץ, החליט לוותר על האגרה ולהחליפה ב"הסכמי סחר והשקעות" מצד מדינות האזור בארה"ב.
מדד המחירים לצרכן בארה"ב ליוני הפתיע את השווקים עם ירידה חודשית של 0.4% - גבוהה מתחזיות האנליסטים (0.2%). במונחים שנתיים, קצב האינפלציה התקרר לרמה של 3.5% לעומת צפי של 3.8%.
נתוני האינפלציה בארה"ב סיפקו למשקיעים סיבה לאופטימיות, לאחר שמדד המחירים לצרכן ירד ביוני לראשונה זה שש שנים, בעוד שמדד הליבה - המנטרל את מחירי המזון והאנרגיה - נותר כמעט ללא שינוי. הנתונים צפויים להתקבל בברכה בקרב בכירי הפדרל ריזרב לקראת החלטת הריבית הקרובה, אף שההסלמה במפרץ הפרסי עלולה להאריך את הלחצים האינפלציוניים.
בעדותו בפני חברי הקונגרס חזר יו"ר הפד, קווין וורש , על מחויבות הבנק המרכזי להורדת האינפלציה, והדגיש כי לפד "אין כל סובלנות לאינפלציה גבוהה" .
לדברי קיי הייג, מנהל השקעות ב-Goldman Sachs Asset Management, נתוני האינפלציה המתונים מפחיתים את הלחץ על הפד להעלות ריבית כבר בטווח הקרוב. עם זאת, הוא הזהיר כי ההסלמה מול איראן והשלכותיה על מחירי האנרגיה מותירות את האפשרות להעלאות ריבית נוספות על השולחן. לדבריו, עדיין קיים תרחיש שבו הריבית לא תשתנה עד סוף השנה, אך חידוש המתיחות הגאו-פוליטית הפך את התרחיש הזה לפחות סביר.




















