ספרד אלופת העולם בכדורגל. אין משפט גדול ומרגש מזה עבור נבחרת כדורגל, בטח אחרי שהיא עושה את זה בטורניר משכנע - בעיקר מבחינה הגנתית והיכולת לדבוק בתוכנית המשחק, לא משנה מה קורה - כשהיא סופגת שער 1 בכל הטורניר. ארגנטינה, אלופת העולם היוצאת, חלמה על תואר שני ברציפות,, משהו שלא קרה מאז ברזיל של פלה ב-1962, אך ליאו מסי וחבריו פשוט לא היו קיימים במשחק ונותרים עם המקום ה-2 בלבד.
המשחק התנהל לכל אורך 120 הדקות בשליטה מוחלטת של ספרד, אך שתי הנבחרות התקשו להגיע למצבים מסוכנים. המשחק קיבל תפנית מסוימת ממש על סף הכניסה להארכה, כשאנזו פרננדס ספג צהוב שני ואדום והותיר את ארגנטינה ב-10 שחקנים. גם בהארכה ספרד המשיכה לשלוט לחלוטין בכדור, אך לא הצליחה להכניע את אמיליאנו מרטינז - עד הדקה ה-106.
אולי הטעות הראשונה של ארגנטינה בהגנה במשחק הותירה את ניקו וויליאמס לבדו לנגוח למרכז הרחבה, פראן טורס מצא עצמו לבד ובעט כדור עוצמתי לרשת העליונה. ארגנטינה, שלא בעטה לשער לכל אורך הדקות, ניסתה להשוות, אך זה היה מעט מדי ומאוחר מדי, אפילו כשיש לה את ליאו מסי. ארגנטינה הגיעה למספר מצבים, אך לא הצליחה לכבוש, ספרד שמרה על שער נקי בפעם ה-7 בטורניר.
הדרך לגמר
ארגנטינה עשתה הכל בכדי לגרום לאוהדיה לדאוג. אומנם שלב הבתים היה מושלם עם 3 ניצחונות על אלג'יריה, אוסטריה וירדן כשהיא סופגת שער 1 בלבד, אך הנוקאאוט היה פשוט רכבת הרים. ניצחון בהארכה בלבד על כף ורדה אחרי שער עצמי, קאמבק מפיגור 2 שערים לניצחון על מצרים, משחק רע מול שוויץ בו ניצחה בזכות כרטיס אדום מפוקפק ועוד קאמבק בחצי הגמר מול אנגליה. בארבעת המשחקים הללו היא ספגה 6 שערים.
אבל על כל זה ניצח איש אחד, בן 39, ליאו מסי שמו. בטורניר ה-6 בו הוא משתתף הוא מספק את המספרים הטובים בקריירה, עם 8 שערים ו-4 בישולים - ובעיקר מנהיגות ורוגע שמראה לקבוצה שלו שמכל מצב אפשר לחזור. הוא שבר את שיא השערים בכל הזמנים והעמיד אותו על 20, שיא שהלילה שבר קיליאן אמבפה, אך למסי יש כמובן הזדמנות נוספת לשבור אותו כעת.
הדרך של ספרד הייתה הרבה יותר רגועה - אך לא פחות מרשימה. הנתון המרכזי הוא שער חובה אחד ב-7 משחקים עד כה, ברבע הגמר מול בלגיה, כשהיא שומרת על שער נקי ב-6 משחקים. זה אומנם התחיל בצליעה עם 0:0 מול אותה כף ורדה, אך נמשך עם ניצחונות מול ערב הסעודית, אורוגוואי, אוסטריה, פורטוגל של כריסטיאנו רונאלדו, בלגיה ו-0:2 מרשים על צרפת, משחק שהרגיש כאילו ספרד ניצחה בו 0:5.
המנוע של ספרד בקישור הוא רודרי, שערב הטורניר בכלל לא היה באנקר בהרכב וכעת הוא מועמד לשחקן השנה בעולם, אך בהתקפה זה האיש למשימות מיוחדת, מיקל אויארסבאל, שהבקיע כבר 5 שערים. אבל כמובן שהברומטר האמיתי הוא לאמין ימאל, היורש של מסי בברצלונה, שאומנם סיפק עד כה שער בודד בטורניר, אך הוא לוקח אליו את כל הפוקוס של הגנת היריב ומאפשר לחבריו להבקיע.
הרכבים
ארגנטינה: אמיליאנו מרטינז, גונסאלו מונטיאל (נהואל מולינה, 57'), כריסטיאן רומרו (פקונדו מדינה, 70'), ליסנדרו מרטינז (ניקולאס אוטאמנדי, 44'), ניקולאס טאילאפיקו, רודריגו דה פול (ג'וליאנו סימאונה, 70'), אנזו פרננדס (אדום, 92'), אלכסיס מקאליסטר, ניקו גונזלס (לאנדרו פארדס, 46'), חוליאן אלבארס (מרקוס סנסיי, 102'), ליאו מסי.
ספרד: אונאי סימון, מארק קוקורייה, אמריק לאפורט (אריק גארסיה, 99'), פאו קובארסי, פדרו פורו, רודרי (מרטין זובימנדי, 99'), פביאן רויז (פראן טורס, 61'), דני אולמו (ניקו וויליאמס, 74'), לאמין ימאל, אלכס באאנה (מיקל מרינו 74'), מיקל אויארסבאל (פדרי, 61).
מהלך המשחק
1': באווירה מדהימה ולעיני יציעים מלאים, המשחק נפתח.
24': ספרד שולטת בכדור רוב הזמן, כצפוי, אך שתי הקבוצות לא מגיעות למצבים. יוצאים להפסקת השתייה
43': קוקורייה בועט והכדור עובר ליד הקורה, מיד לאחר מכן חילוף כפוי בארגנטינה כשהבלם ליסנדרו מרטינז נפצע ומחליף אותו ניקולאס אוטאמנדי.
46': נפתחה המחצית השנייה: אם המשחק לא יוכרע ב-45 הדקות הקרובות, נלך להארכה של 30 דקות.
64': אולמו בעט מרחוק, מרטינז הדף לא טוב לקרן.
90+2': אנזו פרננדס סופג צהוב שני ואדום בדקה ה-92, ארגנטינה נותרת ב-10 שחקנים.
90+7': מרטינז הודף כדור חופשי נהדר של ימאל והמשחק נכנס להארכה.
95': ספרד כובשת, אך השער נפסל בגלל עבירה ספרדית ברחבה הארגנטינאית.
106': זה סוף סוף קורה! ספרד עולה ל-0:1 בגמר, פראן טורס כובש.




















