עו"ד כבן 50 נורה למוות היום (ג') במשרדו ברחוב משה לוי בראשון לציון. צוותי מד"א שהוזעקו לזירה נאלצו לקבוע את מותו במקום. לאחר שנמלט מהזירה, החשוד, תושב רמלה בשנות ה-30 לחייו הסגיר את עצמו בתחנת המשטרה ואמר לשוטרים: "אני יריתי בו". החשד במשטרה הוא שהלקוח, שמוכר למשטרה, נכנס למשרדו של עורך הדין, ירה בו ונמלט.
הדיווח הראשוני התקבל במוקד 101 של מד"א בשעה 13:05. דווח על גבר שנפצע באירוע אלימות. חובשים ופרמדיקים שהגיעו למקום מצאו את הגבר מחוסר הכרה עם פציעה חודרת, ולאחר בדיקות רפואיות קבעו את מותו.
מפקד מחוז המרכז, ניצב אמיר כהן, הגיע לזירה וסיפר על פרטי החקירה הראשוניים. "מדובר באירוע מצער מאוד", אמר כהן. "עורך דין שיושב במשרד, בסביבות השעה אחת מגיע לקוח שמוכר לו, מוציא אקדח, מתנהל שם ויכוח ביניהם, צעקות, והרוצח יורה בו לפחות ארבעה כדורים". לפי דבריו, זהות הרוצח ידועה למשטרה והוא ממרכז הארץ.
מהחקירה עולה כי הרקע למעשה הוא סכסוך עסקי. "כנראה שהרוצח לא היה מרוצה מהשירות שהוא קיבל", הסביר כהן. עורך הדין שנרצח התמחה בתחום הנזיקין, ובבדיקה משטרתית התברר כי לא היו תלונות קודמות על איומים נגדו. במשטרה הדגישו כי מדובר באירוע פלילי מובהק ושללו רקע לאומני.
עשרות שוטרים השתתפו במרדף אחר החשוד, שנמלט מהבניין כשהאקדח שבו ביצע את הרצח עדיין ברשותו - גם בעת הגעתו לתחנת המשטרה הוא לא מסר את אקדחו. "אנחנו כרגע מנהלים מרדף אחריו", ציין כהן. "הוא מוכר למערכת המשטרתית מעבירות פחותות של רכוש, שפחות מעידות על המסוגלות שלו לרצח. האקדח ברשותו ולכן מתנהל מרדף עם עשרות שוטרים כדי להגיע אליו מהר".
חובשי מד"א נפתלי הלברשטט ומאיר ביננפלד סיפרו על המראות בזירה: "קיבלנו דיווח על גבר שנפצע באירוע אלימות. הגענו למקום וחברנו לכוחות המשטרה. ראינו גבר כבן 50 שוכב מחוסר הכרה, ללא דופק וללא נשימה עם פציעה חודרת בגופו. ביצענו בדיקות רפואיות ולצערנו נאלצנו לקבוע את מותו במקום".




















