גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הפרטת בנק הפועלים: הסיפור שלא נגמר

הפרטת בנק הפועלים נראית כמו רצף של תקלות בלתי צפויות: קבוצה אחת פורשת מהמיכרז ואחר כך מתחרטת, את הקבוצה השנייה דוחים בלך ושוב כמעט שנתיים. בדרך נזכרים פתאום בעניין האחזקות הריאליות ומקימים את ועדת ברודט. אחר כך מעודדים משקיע זר להצטרף לקבוצה שנותרה, ואז שוקלים פתאום לבטל את כל המיכרז

הפלונטר שנוצר בניסיון למכור את השליטה בבנק הפועלים לא אמור להפתיע. זאת אם ניקח בחשבון כי לא היה עד כה מיכרז אחד למכירת שליטה בבנק על-ידי הממשלה שהתנהל כמו שצריך (מלבד בנק אגוד, שאינו נכלל בקטגוריה של בנקים גדולים).

בבנק לאומי פרסמו מיכרז, והגיע רק משקיע אחד, אדמונד ספרא, שבסופו של דבר נטש. בבנק המזרחי זכה גד זאבי במיכרז, לאחר חודשים רבים של מו"מ, רק כדי שבנק ישראל ייזכר כי בעצם הוא החליט לא לתת לו היתר, אז נאלצו לפרסם מיכרז חדש. הפלונטר שנוצר סביב הפרטת מרכנתיל דיסקונט הוא כבר סיפור ישן, שהפתרון לו אינו נראה בינתיים באופק. המכירה של בנק זה נמצאת בדיון בבית המשפט, לאחר שחודשה תביעה של ברנרד שרייר, הדורש %50 מהמניות.

בנק הפועלים הוא הבנק הגדול במדינה. כשהמדינה החליטה בפברואר 95' לפרסם מיכרז למכירתו, נראה היה שכבר למדה מטעויותיה הקודמות, ופה לא יחולו שיבושים. אחד הלקחים שהופקו, למשל, הוא ביצוע הבדיקה של בנק ישראל כבר בתחילת התהליך.

למיכרז ניגשו שתי קבוצות שנראו רציניות ומכובדות. קרן רנסנס, יחד עם תד אריסון, ובשותפות עם ג'ורג' סורוס וגולדמן סאקס שהצטרפו בשלב מאוחר יותר, הביאה גאווה רבה למבצעי המיכרז. לא פעם ציינו את הצלחת המדינה והבנק ליצור עניין אצל גופים כה רציניים ומכובדים מן הארץ ומחו"ל. לעומתה, התייצבה קבוצה שריכז אליעזר פישמן יחד עם ביר סטרנס. קבוצה זו כללה גם את האחים בני ודני שטיינמיץ.

קבוצת רנסנס-אריסון הוכיחה רצינות רבה מתחילת התהליך. החומר של הקבוצה רוכז במהירות והוגש לבנק ישראל, והקבוצה החלה בתהליך יסודי של בדיקות ודיו דיליג'נס.

לעומתה, נתקלה קבוצת פישמן בבעיות רבות. מבנה הקבוצה לא היה מקובל על בנק ישראל. בנוסף לכך, קשריו המסועפים של פישמן עם בנק הפועלים והיקף האשראי שנטל מבנק זה, הביאו את בנק ישראל לנהוג במשנה זהירות לגבי אישורו, תוך הטלת מגבלות ודרישות רבות.

בסופו של דבר מצא עצמו פישמן משנה מדי חודש בחודשו את הרכב הקבוצה. חלק פרשו, שותפים חדשים הצטרפו, וגיחותיו והתכתבויותיו של פישמן עם בנק ישראל הפכו לחלק מסדר יומו.

אין ספק שמעורבותה העניפה של קבוצת פישמן בכל ענפי המשק הישראלי הביאה את המפקח על הבנקים, זאכ אבלס, לנהוג בו בכפפות של כירורג, ובצדק. אך בפועל, קבוצת רנסנס-אריסון רצה קדימה, קיבלה היתר, ניהלה מו"מ, וכבר למעשה השיגה הסכם עקרוני לרכישת השליטה בבנק, בעוד אבלס ופישמן ממשיכים להתכתב ביניהם למעלה משנה.

באמצע הדרך נאלצו הצדדים גם להתמודד עם מוקש בלתי צפוי. בסוף 95' התעוררה לפתע המדינה וגילתה כי הבנקים ריכוזיים מדי. במקום שכל נושא ריכוזיות הבנקים יוסדר בטרם כניסה לתהליך הפרטתם, החלו תוך כדי כך להקים ועדה (ועדת ברודט) ולחוקק חוקים. גם העיתוי לא היה מוצלח במיוחד, הרי היתה הסכמה שעדיף למכור מאוחר מאשר בכלל לא. אבל החקיקה עברה - הבנקים חוייבו לבצע שינויים מבניים שבראשם הפחתת האחזקות הריאליות.

הקבוצות המתמודדות במיכרז הוזמנו להשמיע את דבריהן, וזכו להתחשבות מסוימת. בסופו של דבר, נראה היה כי המדינה הצליחה לבצע את השינויים מבלי להביא לרעידות אדמה בתהליך המכירה.

אך בנכסים מ.י עמדו בפני דילמה. אם ימכרו את הבנק לרנסנס-אריסון, ייחשפו לבג"ץ מפישמן שיעכב ויסרבל את כל העניין. הרי פישמן לא קיבל תשובה שלילית מבנק ישראל, ומאידך גם לא קיבל תשובה חיובית. אבל הדילמה באה על פתרונה ביוני 96', כאשר קבוצת רנסנס-אריסון הודיעה במפתיע כי החליטה לפרוש מהמיכרז.

עכשיו נותרה הממשלה בבעיה: שוב מצאה עצמה במצב שבו יש מתמודד אחד ויחיד במיכרז. מה עוד שהמתמודד שבידה הוא בעייתי מבחינתה, והיתר מבנק ישראל לא ניתן לו כבר למעלה משנתיים, אך מצד שני גם לא הוחלט שלא לתת לו היתר. פשוט החליטו שלא להחליט.

פישמן ואבלס המשיכו להתכתב. עם פרישת רנסנס-אריסון, ראה פישמן הזדמנות פז לרכוש את השליטה בבנק, במיוחד לנוכח הצהרות הממשלה החדשה על מחוייבותה לתהליך ההפרטה, בכל מחיר. המפתח להתלהבות החדשה של פישמן נעוץ, מן הסתם, בהצהרות על "חשיבותו המשנית של המחיר".

לאחר שרנסנס-אריסון פרשו מהמיכרז, נדלקה נורה אצל ג'פרי קייל בארה"ב. קייל, נשיא הריפבליק בנק של ספרא זה שנים רבות, פרש כמה חודשים קודם לכן, במטרה להיכנס לבנקאות בראש קבוצת משקיעים משלו. כיהודי חם, עם רצון לעבור להתגורר בישראל, שם עינו על הבנקים בארץ.

עד יוני 96' סבר קייל כי המיכרז סגור וקבוצת רנסנס-אריסון קונה את בנק הפועלים. פרישתם הקפיצה אותו הישר למשרדו של שר האוצר, דן מרידור. בסבב פגישות שערך עם נכסים מ.י, בכירים באוצר ובנק ישראל, קיבל לדבריו עידוד להצטרף למיכרז, יחד עם פישמן שעוד נמצא במיכרז.

בבנק ישראל ובאוצר סברו כי הצטרפותו לפישמן תחסוך את התסבוכת של ביטול המיכרז וקיום מיכרז חדש, מאחר שלא ניתן, חוקית, לצרפו למיכרז לאחר שזה כבר סגור. קייל הכיר את פישמן והתלהב מהעניין. השניים סיכמו ביניהם על מבנה שותפות, לפיו למעשה קבוצתו של קייל הופכת לבעלת האחזקה הגדולה בשליטה, ופישמן יהיה במיעוט. בצורה כזו, ההערכה היתה כי אבלס יגלה יותר התלהבות. קייל יצא לדרך, לגייס משקיעים לשותפות המוגבלת שהקים.

בפגישותיו עם הרשויות התחייב קייל, כי עד ה-15 בפברואר 97' יגייס את הסכום הדרוש ויחל בהליכים הדרושים. בחיפושיו אחר משקיעים, פנה אליו לפתע תד אריסון.

התברר שאריסון כנראה מצטער על כך שפרש מהמיכרז וקיבל את הפיקדון שלו בחזרה. אריסון יכול היה לפנות לפישמן, אך נראה כי העדיף את קייל, והעריך כי יוכל להתברג לקבוצה ולבנק עם הצטרפותו אליו. אבל אריסון רצה שליטה ומעורבות, וקייל, שגמר אומר לשלוט בבנק הפועלים ולהתמנות ליו"ר פעיל, לא היה מוכן לכך.

התמזל מזלו של קייל, ולזר פרר יחד עם ג'ו שטיינברג, בעל השליטה בחברת הביטוח האמריקנית לוקדיה, הבינו את הדחיפות, והעמידו לרשותו את מרבית הסכום הדרוש ללא בדיקה.

ב-15 בינואר, חודש לפני המועד שסוכם עליו עם הרשויות, התייצב קייל בישראל, מוכן ומזומן להתחיל בהליכים לרכישת הבנק. עם נחיתתו, קיבלו את פניו כותרות השבוע: תד אריסון החליט שהוא רוצה לקנות את בנק הפועלים (זאת מבלי שנזכיר את הכותרות לפיהן סמנכ"ל משרד ראש הממשלה, משה ליאון, רוצה לערוך שינויים מבניים נוספים בבנקים, ובפרט בבנק הפועלים).

מתברר כי כשקייל שהה בארה"ב ואירופה בניסיון לגייס את המשקיעים, שהה אריסון במשרדו של ראש הממשלה בנימין נתניהו. יום ולילה פעל קייל לגיוס הכסף, ויום ולילה פעל אריסון אצל ביבי להכנסתו למיכרז או לחלופין להביא לביטולו, כך שיוכל להתמודד במיכרז חדש. תמיכתו של אריסון בליכוד אינה סוד, ולפיכך הדלת לביבי ולמנכ"ל משרדו איבט ליברמן פתוחה בפניו.

הלחץ ממשרד ראש הממשלה החל לחלחל למטה. לחץ על האוצר, בנק ישראל, נכסים מ.י. "תבדקו מה ניתן לעשות". הרציונליזציה של המהלך הזה לא איחרה להגיע. "עדיף שני מתמודדים על פני מתמודד אחד". "אריסון ממילא היה במיכרז, אז אפשר פשוט לחדש את השתתפותו". "קייל לא היה גם הוא במיכרז, אז הצטרפותו ל"טיקט" (TICKET) של פישמן אינה לגיטימית יותר מאשר הצטרפות של אריסון, שכבר היה במיכרז". "אריסון משקיע רציני, ואי אפשר סתם כך לסרב לו".

פתאום גם נמצא טיעון חדש ומעניין. בעצם, כך נטען, תוקף המיכרז פג, ולכן לא ניתן להמשיך לקיימו, ויש צורך במיכרז חדש. אגב, בעניין זה אמרו ל"גלובס" גורמים בכירים באוצר, כי אין זה נכון שתוקף המיכרז פג. מדובר בהליך מכירה שאין לו מועד תפוגה, והוא נמשך.

מיד החלו לבדוק זאת גם משפטית, למצוא את התימוכין החוקי לצעד שעומדים לנקוט. מבחינה חוקית, רשאית המדינה לבטל את ההליך בכל שלב שהוא. יש רק בעיה אחת: ציבורית, זה לא נראה כל כך טוב. זה עלול לעורר תחושה מסוימת של רפובליקת בננות. הבעיה העיקרית היא כיצד ניראה בעיני גופים בעלי שם עולמי כמו לזר פרר ולוקדיה.

אז החליטו לנסות תחילה בטוב. קייל הוזמן לנכסים מ.י, והתבקש באופן מאוד מנומס לבחון אפשרות לפיה יצטרף אריסון לקבוצתו. לא בטוח שפישמן אהב זאת, אך נראה כי גם הוא וגם קייל מבינים, שאם אריסון לא יצורף, לא יהיה זה בלתי סביר להניח שהמיכרז יבוטל כדי לאפשר לו להתמודד במיכרז חדש. עדיף את אריסון לצידם מאשר מולם, במיוחד כשבאים לנהל מו"מ על המחיר. מה עוד שמיכרז חדש זה עניין של הרבה זמן, שלא בטוח שיפעל לטובת העניין.

גם אם נסכים כי יש צדק בטיעונים כי עדיף שני מתמודדים מאשר מתמודד בודד, וכי אריסון הוא ודאי מועמד ראוי ורציני, וגם אם נסכים כי לא צריך לתלות את אריסון על כך שעשה טעות, פרש מהמיכרז והתחרט, לא נוכל להתעלם מאופן התנהגותן של הרשויות לאורך כל הדרך.

מדוע לוקח לבנק ישראל כמעט שנתיים להחליט אם לתת היתר או לא לתת? אם בנק ישראל היה מקבל סוף סוף החלטה, הרי אפשר היה לחסוך זמן רב, ולקיים מיכרז חדש כבר לפני חודשים, או להפריט בצורה אחרת. מדוע עודדו הרשויות את קייל להצטרף לפישמן ומדוע נתנו לו ארכה לגיוס הכסף רק כדי להמתין לו כאן ולהודיע לו, לאחר שערך את הגיוס, כי הם שוקלים לבטל את כל המיכרז?

בנכסים מ.י, באוצר, בבנק ישראל, ובעיקר במשרד ראש הממשלה, מחזיקים עתה אצבעות ומקווים שאריסון יגיע להסכם עם קייל. אז ייפתר הפלונטר בצורה מכובדת, וכולם יוכלו לחכוך את ידיהם בהנאה לאחר שהשליטה בבנק תימכר לקבוצה המורחבת.

ההערכה הרווחת היא, עם זאת, כי תסריט זה אופטימי מדי. הסיכויים שאריסון יגיע להסכמה עם קייל ופישמן נראים עתה קלושים. במצב זה, לא מן הנמנע כי יחליטו לבטל את המיכרז. הלחץ רב מדי.

היום כבר נשמעו קולות כאילו אריסון מתלבט שוב. האיש, כך נראה על פניו, הפכפך קצת, אך גחמותיו, כך נראה, עשויות להכתיב את עתיד התהליך. אגב, נוצר הרושם כי אצל אריסון מדובר בשיטה. גם במיכרז כימיקלים לישראל, לאחר שכבר נסגר וסוכם עם שאול אייזנברג, התעורר אריסון וניסה למנוע את המכירה תוך הצעת מחיר גבוה יותר.

גם כל פרשת רכישת שיכון ובינוי זיכתה אותו בלא מעט הדים שהתייחסו יותר להליך הרכישה. במקרה זה, לא התעסק אריסון עם רשויות ממשלתיות מסודרות, ולכן הצליח לרכוש את השליטה בשיכון ובינוי מחברת העובדים ללא מיכרז.

כך או כך, נראה עתה כי מכירת בנק הפועלים הולכת ומתרחקת. בתוכנית ההפרטה של הממשלה ל-97' הציבו יעד לגיוס 4 מיליארד שקל. בלי מכירת בנק הפועלים, נראה היעד הזה רחוק ובלתי מציאותי.

מאידך, עוד משקיע הפכפך התעורר לאחרונה, והוא עשוי להציל את יעד ההפרטה. אדמונד ספרא, שהתמודד לבדו על בנק לאומי ופרש, הגיח שוב במפתיע. בינתיים יש שני משקיעים על העץ ואחד ביד. אליעזר פישמן הוא מבעלי השליטה ב"גלובס" «מאת אורנה רביב «הפרטת בנק הפועלים: הסיפור שלא נגמר «הפרטת בנק הפועלים נראית כמו רצף של תקלות בלתי צפויות: קבוצה אחת פורשת מהמיכרז ואחר כך מתחרטת, את הקבוצה השנייה דוחים בלך ושוב כמעט שנתיים. בדרך נזכרים פתאום בעניין האחזקות הריאליות ומקימים את ועדת ברודט. אחר כך מעודדים משקיע זר להצטרף לקבוצה שנותרה, ואז שוקלים פתאום לבטל את כל המיכרז

עוד כתבות

השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

השר בן גביר נפגע בתאונת דרכים: מצבו קל-בינוני

בן גביר הגיע לזירת הפיגוע ברמלה, התראיין וכשעזב את המקום - היה מעורב בתאונת דרכים • רכבו של השר התהפך והוא פונה לטיפול רפואי • לפי עד ראייה: רכב השר חצה באור אדום • ארבעה בני אדם נוספים נפצעו בתאונה, מצבם קל-בינוני

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

וול סטריט / צילום: Shutterstock

שבוע המסחר הטוב מנובמבר: נאסד"ק קפץ ב-2%

מניית גוגל זינקה בכ-10%● אינטל איבדה כ-9% ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● נעילות ירוקות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה עלתה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

הדולר בשיא של חמישה חודשים אל מול השקל. מהן הסיבות?

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי