גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עכשיו גם רבלון תמכור בלי לייצר

אתמול פורסם בגלובס כי רבלון תפסיק את פעילות הייצור שלה בישראל % לפי נתוני רשתות השיווק והפארמים, החברה הגדילה את מכירותיה בשנתיים האחרונות % בשוק הישראלי הקטן, נמדדת כדאיות הייצור של הבינלאומיות, רק ביכולת להפוך למרכז שיווק אזורי

אתמול פורסם בגלובס כי רבלון קיבלה החלטה להפסיק את פעילות הייצור שלה בישראל, עקב חוסר כדאיות כלכלית. יישום ההחלטה יגרום לסגירת קווי הייצור במפעל באשדוד. רבלון תמשיך את פעילותה בארץ, מוצריה ייובאו וישווקו כבעבר. גם היום מיובא חלק גדול מן המוצרים של רבלון, ואלה משווקים בארץ במותגים רבלון ואולטימה, כמו גם הבושם צ'רלי.

ב-1985 נרכשה רבלון ע"י רונאלד פרלמן. בתוך 5 שנים עברה מהפסד לרווח, שהגיע בשנה שעברה ל-18 מיליון דולר. מכירות החברה ב-1996 עמדו על 2.16 מיליארד דולר, וצפויות לגדול ב-%11 נוספים השנה, על פי ניתוחי אנליסטים בוול סטריט. נשיא החברה הוא ג'ורג' פלוס, וג'רי לוין הוא יו"ר החברה.

בראיון שנערך לפני כחודש, אמר לוין: "אנחנו לוקחים שליטה על עסקינו בעולם ומתכוונים לנהל אותם באופן אחיד, ולשווק את מוצרינו בערוץ גלובאלי אחיד. עד כה, יצרו מפעלים שונים של החברה מוצרים שונים, באריזות שונות ממדינה למדינה. מעתה, יהיה הכל אחיד, וייעל את פעילות החברה.

"כיוון שמוצרי קוסמטיקה הם יקרים, קטנים וקלים, הגיוני לייצר אותם במפעלים מרכזיים, ולייצא אותם לשווקים אחרים. תכשירי טיפוח כמו שמפו, שהם כבדים ומאסיביים ורווחיים פחות, כדאי לייצר בשווקים המקומיים. בתוך מספר שנים אני צופה שיישארו לנו 3 מפעלי קוסמטיקה גדולים ומרכזיים בעולם ו-7 או 8 מפעלי טואלטיקה".

תקציב קידום המכירות והפרסום של החברה, עבורה מדגמנות סינדי קרופורד, קלאודיה שיפר וונדאלה, כמו גם השחקנית מלאני גריפית', גדל בכ-%20 בממוצע בשנה מאז 1993, ועמד בשנה האחרונה על 355.2 מיליון דולר או %16.4 מהמכירות.

נראה כי במסגרת מדיניות החברה, של התייעלות וריכוזיות הייצור, הוחלט על הפסקת הייצור בארץ. גורמים בהנהלת רבלון ישראל מדגישים את המשך קיומו של המותג בארץ ואף את הרחבת ליין המוצרים של רבלון, שייובאו בהמשך. "כל חברות הקוסמטיקה בארץ מיבאות, וגם אנחנו. העיקר המותג והשיווק, ורבלון הוא מותג מאד מצליח בארץ. לייצור בארץ אין שום קשר לענין הזה".

סמנכ"ל השיווק בסופר פארם, אפי רוזנהויז, מאמין שהחלטת רבלון היא חלק משיקול עולמי גלובלי, ולא מקומי. רוזנהויז: "רבלון עוברת תהליך התייעלות אדיר בכמה תחומים, ובעיקר בתחום הייצור. בשנים האחרונות עשו איחוד קווים וקנו חדשים".

לדברי רוזנהויז, בשלוש השנים האחרונות נחשבת רבלון לסיפור הצלחה בשוק המקומי, והגדילה מאוד את מכירותיה בסופרפארם. רוזנהויז: "החברה הצליחה בגדול לשנות את המיצוב של המותגים רבלון ואולטימה, המכוונים היום לשוק הבינוני". גם מהנהלת המשביר לצרכן נמסר, כי מכירות מוצרי רבלון עולות בהתמדה בשנתיים האחרונות.

הלן קרטיס היתה חברת הקוסמטיקה הזרה הראשונה שפתחה סניף בישראל, בשנות ה-50. לצורך ייצור מוצריה, הוקם מפעל בנתניה. משנקלעה החברה לקשיים, בשל החובות לאחד הבנקים, העביר אותה הבנק לחזקתו, וחברת כור רכשה אותה ממנו. ב- 1989 קנה ד"ר פישר את הלן קרטיס, שהיתה ידועה יותר בשמה "הלטיס", מכור, בתקופה בה מכרה כור נכסים נוספים. הלטיס נרכשה תמורת 2 מיליון דולר. לאחרונה נרכשה הלן קרטיס ע"י יונילבר.

בשנת 62' הגיעה ארצה חברת הלנה רובינשטיין. ברקע היה החרם הערבי, ואף אחת מהחברות הגדולות, בקוסמטיקה בפרט, לא רצתה לתפקד בארץ. הלנה רובינשטיין, עשתה זאת. היא הקימה מפעל במגדל העמק. כשנה לאחר מכן הקים הבעלים הראשון של רבלון, רבסון, מפעל באשדוד. שתי החברות הוחרמו במדינות ערב.

באותה תקופה, הוטל מיסוי גבוה על היבוא לישראל, והיה כדאי לייצר בארץ. כשרכשה לוריאל את הלנה רובינשטיין, נכנעה לחרם הערבי, והלנה רובינשטיין הפסיקה לייצר כאן. רבלון נותרה המפעל היצרני היחיד של מותג בינלאומי, ונוהלה ע"י יצחק מודעי. פלקס, השמפו של רבלון, היה השמפו של המדינה. לאחר מכן, קמו לו מתחרים רבים.

עם הסרת החרם הערבי, הופיעו כל הענקים: יונילבר, לוריאל, אסתי לאודר, קלווין קליין ואחרים. לוריאל נכנסה כבעלת שליטה באינטרביוטי, וכל מוצרי הקוסמטיקה של לוריאל, בשמים ואיפור, מיובאים מצרפת. יש ייצור מקומי קטן. חברה בינלאומית מעדיפה לרכז באתר אחד ייצור של סדרות ענק.

ודווקא עכשיו, רבלון שלא נכנעה לחרם הערבי, שוקלת - משהוסר - להעביר את הייצור לאחת המדינות השכנות? בענף אומרים שאולי כדאי לרבלון להקים מפעל במדינות ערב, או בתורכיה, ברבע מהעלויות. בשוק השמפו למשל, נכנסות חברות רב לאומיות לייצור מקומי, רק אם ולאחר שקנו את חלום המזרח התיכון החדש, וראו בדמיונן רכבות עם שמפו זורמות לבגדד, דמשק וקהיר - אומרים. הן העדיפו ייצור בארץ בשל הטכנולוגיה. -"אם תהליך השלום לא יימשך, גם הן עלולות להתקפל כפי שקרה עם פרוץ החרם".

השוק הישראלי הוא קטן, וניתן לסכם ולומר, שכדאיות הייצור כאן נמדדת רק על פי היכולת להפוך למרכז שיווק אזורי למדינות השכנות.

שוק הקוסמטיקה בארץ, כולל הקוסמטיקה הזולה והשווקים, מוערך בכ-220 מיליון דולר, כולל בשמים. מכירות השוק הסלקטיבי והבינוני מוערכות בכ-160 מיליון דולר. שוק הקוסמטיקה היוקרתית כולל, בין השאר, את החברות: אינטרביוטי (לוריאל), שסטוביץ, דנשר/לילית, אלפא, אדי קוסמטיקס ונובל. כ-%70 מהקוסמטיקה היוקרתית נרכשים בחו"ל, כך שלחברות המקומיות צפויה עוד תחרות רבה ועבודה מאומצת. «זהבה דברת «עכשיו גם רבלון תמכור בלי לייצר «אתמול פורסם בגלובס כי רבלון תפסיק את פעילות הייצור שלה בישראל % לפי נתוני רשתות השיווק והפארמים, החברה הגדילה את מכירותיה בשנתיים האחרונות % בשוק הישראלי הקטן, נמדדת כדאיות הייצור של הבינלאומיות, רק ביכולת להפוך למרכז שיווק אזורי

עוד כתבות

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת צעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה - או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לארה"ב, וכיצד תושפע הפעילות בישראל?

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי־ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן, וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת ת"א לבינלאומיות

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

השקל נחלש בחדות מול המטבעות הזרים. אלו הסיבות

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

שכונת אשכול ברובע שדה דב / הדמיה: משרד האדריכלים תכנון נוף

בשווי מעל 100 מיליון שקל: עיריית תל אביב מוכרת מגרש ענק בשדה דב

עיריית תל אביב מוכרת מגרש בן כ-4 דונמים בשכונת אשכול בצפון העיר, ששוויו הוערך בכ־115 מיליון שקל ב־2021 ● רמ"י ומשרד השיכון פרסמו מכרזים להקמת מעל 8,000 יח"ד ברחבי הארץ ● והוועדה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה תוכנית ראשונה לפינוי-בינוי בעתלית ● חדשות הנדל"ן