גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אל התהום ובחזרה

אחרי עצירת המכירות, ההפרשות והמחיקות, ריט שבה אל טריטוריות השתי-ספרות למניה. המנכ"ל החדש, ליעם גלין, מספר מה בדיוק השתבש, ואיך שוב מדברים בחברה על עסקאות ב-40 מיליון דולר

אלף דולר הרוויחה חברת ניהול תשתיות התקשורת ריט מקבוצת רד-בינת, ברבעון הראשון של 2000. לא הרבה, אבל לעובדי החברה ומנהליה אלה הם 13 אלף דולר מתוקים מאוד. לראשונה מאז הנפילה הגדולה של החברה ב-1999-1998, ולאחר ההפרשות הגדולות שביצעה בעקבות פשיטת רגל של אחד מסוכניה בברזיל, היא מציגה רווח רבעוני. המגמה נראתה כבר ברבעון האחרון של 1999, אבל הפרשתברזיל - 925 אלף דולר - הציגה תמונה אחרת, קודרת יותר.

במקביל לרווח, גם המניה בנאסד"ק מתאוששת.לאחר שנפלה מ-15 דולר ל-1.5 דולר, חזרה המניה לרמה של 12 דולר, ובמסגרת המגמה הכללית של הירידות האחרונות, עמדה ביום חמישי האחרון על 9.13 דולר. זהו גם העיתוי בו פרש המנכ"ל והמייסד, עופר בנגל, ותחתיו מונה לתפקיד ליעם גלין, הנחשף כאן לראשונה לתקשורת.

ריט נוסדה בסוף 1989 על ידי עופר בנגל והאחים יהודה וזהר זיסאפל. הזיסאפלים השקיעו את הכסף ובנגל השקיע את עצמו. תחום הפעילות נקבע על תשתיות תקשורת מחשבים, והתרחב עם השנים לרשתות טלפוניה.

המוצר הראשון שפיתחה החברה היה קונקטור. מוצר דומה נמכר אז על ידי חברת AMP האמריקנית ב-150 מיליון דולר בשנה. AMP החזיקה ב-15 פטנטים רשומים בתחום, שחסמו את כל מתחרותיה. חצי שנה בדקו בריט את הפטנטים, והצליחו לצאת עם מוצר עוקף, שעליו, כמובן, נרשמו פטנטים.

אולם הקונקטור הזה היה רק ניסיון ראשון. המוצר האמיתי הראשון של ריט היה Patchview, מערכת לניהול רשת תקשורת נתונים. המוצר השני, שהחל להימכר ב-1997 ונחשב היום למוצר העתידי העיקרי של החברה, נקרא Pairview - מערכת המיועדת לניהול רשת טלפוניה.

את ההזדמנות הגדולה לפריצת ה-Pairview מאפשר עידן ה-DSL ברשתות הטלפוניה. טכנולוגיה זו מגדילה את רוחב הפס של זוג חוטי הנחושת עד שמונה מגהביט לשנייה (במקרה של ADSL) ועד 52 מגהביט לשנייה (במקרה של VDSL). בעידן של טכנולוגיות כאלה, יש צורך בחוטי נחושת מאיכות גבוהה בהרבה. דרושים קווים נקיים ללא סלילי העמסה שהונחו בעבר כדי להאריך את הקווים, וללא פיצולים. הקווים חייבים להיות בניחות מינימלי0 (ניחות הוא מונח המכמת את הנמכת עוצמת האות על ידי הכבל). DSL מסוגל לעבוד, תיאורטית, למרחק של ארבעה ק"מ, תלוי באיכות חוט הנחושת. אם הניחות הוא גבוה, טווח ה-DSL קטן - ויש לכך משמעות כספית גדולה ביותר.

תשתיות הנחושת בעולם, במקרים רבים, הן ישנות מאוד, לעתים בנות 70 שנה. בארה"ב עוד אפשר למצוא תשתיות נחושת שהחוטים בהן לא מצופים בפלסטיק אלא בנייר טבול בשמן. על התשתיות האלה רוצות חברות הטלפוניה לשרוד - וגם לעשות הון.

כדי ליישם DSL בודקים בבסיס הנתונים היכן אין קווים, היכן יש קווים גרועים וכו'. באופן עקבי, ישנה אי תאימות בין מה שמראה בסיס הנתונים לבין המצב בשטח. מערכת ה-Pairview של ריט מתחברת לארון הסעף, ומבצעת פעולת מיפוי ובדיקות חשמליות של איכות הקו, ומעדכנת את בסיס הנתונים. תמיד נמצאים קווים נעלמים.

ליעם גלין עושה את החישוב, אותו ירש מבנגל, מדוע השימוש ב-Pairview משתלם ביותר לחברות הטלפוניה: "לעשרה מיליון קווים צריך 70 מערכות Pairview שעולות 11 מיליון דולר. בנוסף, תעלה הפעלת המערכת שבעה מיליון דולר בשנה. ביחד - 18 מיליון דולר. בגישה שמרנית, מגלים %2 קווים נעלמים. מחיר ממוצע של קו זוג חוטי נחושת מוערך ב-500 דולר. %2 מתוך 10 מיליון קווים הם 200 אלף קווים - ששוויים 100 מיליון דולר. בנוסף, יש חיסכון של 20 מיליון דולר בשנה על תיקון בסיס הנתונים. וכל זה חישוב שמרני. בשטח, המספרים הרבה יותר טובים. זה, למעשה, הביזנס קייס שלנו".

החישוב הזה היה נכון גם לפני שנתיים, ואז לא הצלחתם. מה השתנה?

"הדרייב השתנה משמעותית במהלך השנתיים האחרונות. השוק שלנו היה במדינות המתפתחות והיום הוא מונה את חברות הטלפוניה ברמה הגבוהה ביותר, כמו דויטשה טלקום. ריט במצב נדיר מבחינה עסקית, עם הזדמנות לפריצה אדירה בשני התחומים. להערכתי, בתחום הטלקום הפריצה תהיה משמעותית יותר".

וכאילו כדי להמחיש את הדברים חתמה ריט, לאחר עריכת הראיון עם גלין, על הסכם מסגרת עם חברת טלפוניה גדולה בארה"ב לאספקת מערכות Pairview למיפוי קווי הטלפון, בדיקת איכותם ועדכון בסיס הנתונים של חברת הטלפוניה. ריט לא פרסמה באיזה חברה מדובר, אולם נודע כי ב-SBC עסקינן. החברה חולשת על מאות אלפי קווי טלפון במרכז ארה"ב ובמערבה.

חוזה המסגרת מדבר על החלפת מערכות ישנות של חברת CTC האמריקנית (שנרכשה על ידי חברת פלוק, המתחרה העיקרית של ריט בתחום). מספר המערכות של CTC ברשתות השונות של SBC מגיע ל-200. אם יוחלפו כל המערכות, היקף העסקה צפוי להגיע ל-40 מיליון דולר (מחיר מערכת אחת הוא 250-150 אלף דולר). תוקף הסכם המסגרת לשלוש שנים, והוא אינו מבטיח את החלפת כל המערכות.

בעבר סיפקה ריט מערכות Pairview לפסיפיק בל, גם היא חברת טלפוניה אמריקנית בארצות הברית, שנרכשה על ידי SBC. המערכות של ריט סופקו גם לדויטשה טלקום, אלקטל, טלמקס המקסיקנית וטלנור הנורווגית. סיפור הנפילה של החברה והצמיחה המחודשת על גבי טרנד ה-DSL, הוא לא משהו שנתקלים בו כל יום.

היה לכם יותר מזל משכל?

"זה לא היה מזל, אלא חזון. כשהמערכת הושקה, ב-97', היא הקדימה את זמנה. כבר אז דובר על DSL אבל לא קרה דבר. רק ב-1999 התחיל ה-DSL להתפתח, והשנה תהיה הפריצה הגדולה. זו מערכת עם הרבה חזון".

יש היגיון, למשל, שחברה כמו אורכית תרכוש אתכם, אם המערכת שלכם כה נחוצה למימוש פריסת ה-DSL?

"אלה מערכות משלימות. יכול להיות היגיון ברכישה כזו".

אתם מדברים?

"מדברים איתנו על שיתוף פעולה. יש לזה אופציות. אני בתפקיד כמה שבועות, והתחלתי כבר לדבר עם פרטנרים פוטנציאליים לשיתופי פעולה, גם בארץ וגם בחו"ל".

מה באמת קרה ב-1998? למה נפלתם?

"קרו שני דברים מג'וריים. ראשית, היה המשבר הכלכלי העולמי במזרח הרחוק ובדרום אמריקה. הדרישה למוצרים היתה קיימת אך לא היה מי שישלם עליהם. הבעיה השנייה שלנו היתה, שמכירות ה-pairview נעצרו לחלוטין. המערכת הראשונה לא היתה מותאמת לקווים דיגיטליים. ב-1998 עצרנו את המכירות, השקענו בפיתוח, ורק במחצית 1999 יצאנו עם המערכת החדשה".

אז איפה היה החזון שדיברת עליו קודם? דיברת על חזון DSL שהקדים את זמנו, אבל המערכת לא יכלה לעבוד עם DSL.

"המערכת תוכננה לעבוד עם קווים דיגיטליים מהדור הישן, כמו ISDN, אבל לא DSL".

נו, איפה החזון?

"המערכת ידעה לעבוד עם DSL. היא ידעה למצוא קווים, אבל הפריעה לקווי DSL מהדור החדש, שהם רגישים ביותר. היום זה כבר לא קיים. אנחנו שקופים לחלוטין לתשתית הנחושת".

מה קרה בברזיל?

"אלה היו ימי המשבר הפיננסי העולמי. הסוכנת שלנו בברזיל, חברת ATS, רכשה מערכות כדי לספק לחברות הטלפונים. היא רכשה בדולרים, המטבע הברזילאי התמוטט והיא לא יכלה לשלם לנו בדולרים. לאחר שנתיים של מאבק קשה נאלצנו לספוג את זה ולמחוק את החוב. מחקנו בשני רבעונים כמעט 1.3 מיליון דולר".

למדתם את הלקח?

"היום אנחנו לא מוציאים ציוד ללא מכתב אשראי מבנקים מכובדים. לא לוקחים סיכונים. את שנת 2000 התחלנו עם לוח נקי ועם הפנים קדימה. מחקנו את כל החובות ואת כל המלאי".

בינתיים מפתחת ריט את המוצר הבא בתחום הטלקום, העונה על צורך הנובע מעולם ה-DSL החדש ומתהליך הפתיחה לתחרות. בארה"ב, שלא כמו בישראל, חברות הטלפוניה הגדולות מחויבות לשתף בקווים את החברות החדשות. התהליך נקרא UN Bandling. המשמעות היא שכל קו מתחלק לקול ולנתונים, לטלפוניה ול-ADSL. לחברות הטלקום הוותיקות אסור לספק בשלב זה נתונים או ADSL, והזכות לספק את המוצרים הללו נתונה בידי החברות החדשות בלבד. השיתוף הכפוי הזה באותו קו יוצר האשמות הדדיות בתקלות.

גלין: "התחלנו לפתח מערכת אובייקטיבית שתעשה בדיקות ותאתר את המקום המדויק של התקלה ומי אחראי לה. המערכת תשרת גם את החברות החדשות וגם את הוותיקות. אנחנו מציעים את המוצר לטווח הביניים, ובשוק מתלהבים ממנו. בעתיד היותר רחוק אנחנו רוצים למצב את ריט כספק בינלאומי לפתרונות אינטגרטיביים לניהול רשתות. אנחנו מרחיבים גם את העבודה עם בסיסי הנתונים של חברות הטלפוניה הגדולות. מרגע שהתקשרנו עימן באמצעות ה-Pairview, יש אפשרות לבצע איתן עבודות נוספות".

המוצר הוותיק יותר של ריט הוא Patchview - חבילת תוכנה שמבצעת אינטגרציה בין ניהול רשתות וניהול ארגונים. היום, הדחיפה של המוצר היא הנטייה להוציא מערכות מידע של ארגונים לניהול חיצוני.

וכאן אין מתחרים?

"לוסנט הודיעה לפני תשעה חודשים שהיא מפתחת מוצרים דומים. לנו זה עשה רק טוב. כל המתחרים של לוסנט פנו אלינו. לוסנט מכוונת את השוק. מלבדה, אנחנו ספקי הפתרונות היחידים בעולם לניהול תשתיות פיסיקליות".

גלין, אגב, הגיע לריט ביוני 1998 כסמנכ"ל פיתוח. לפני כן שירת שמונה וחצי שנים ביחידת האלקטרוניקה של חיל המודיעין.

איך זה שאתה, הצעיר בגיל ובחברה, מונית למנכ"ל במקום עופר בנגל?

"אני חייב הרבה לעופר שהמליץ עלי לתפקיד. מועצת המנהלים ישבה והחליטה. אני מניח שפועלי בריט במשך שנה וחצי מצדיק את המינוי".

בריט יש היום 160 עובדים, שחלקם מחזיקים באופציות, תלוי במעמד העובד ותאריך הגעתו לחברה. לאופציות לעובדים בכלל, כולל המנכ"ל גלין, מוקדשות %11.5 ממניות החברה. ב-%37 מהמניות מחזיקים האחים זיסאפל, וב-%7 עופר בנגל. יתר המניות מוחזקות על ידי הציבור. בנגל, אגב, הוא אחד ממיסדיו של סטרט-אפ בשם מובייל אקונומי, הנתמך על ידי יזם.קום, ומפתח טכנולוגיות של סלולר פוש.

ריט לא שונה מרוב החברות הישראליות האחרות הנסחרות בנאסד"ק - גם היא ספגה ירידות קשות. השוני העיקרי הוא, שהירידות בריט נבעו בזמנו מטראומת עצירת המכירות.

גלין:" כולנו נפלנו עם המניה מ-12 דולר ל-1.5 דולר. התחושות היו נוראיות. אנשים היו מאוד מתוסכלים. אבל להיות חלק מהחוויה של העלייה מהקרשים היה נפלא".

אנשים עזבו כאשר האופציות איבדו מערכן?

"עשינו ריפריסינג לאופציות. הורדנו את הערך הבסיסי כך שגם מחיר של שני דולר היה אטרקטיבי. היו אנשים שנשברו, שלא האמינו שאפשר להתאושש, וקמו ועזבו. היום יש לי צוות של אנשים מצוינים, בכל הרמות. עם האנשים האלה הייתי הולך לקרב".

סליחה? לא נשמע לך טיפה בומבסטי? גם במודיעין לא הובלת אנשים לקרב.

"עשר שנים מילאתי חוות דעת על קצינים שלי. היו שם שאלות בסגנון הזה. בוא נמחק את הקרב ונעבור לאירועי ספורט: זו בהחלט הנבחרת שאיתה אני רוצה לשחק".« אפי לנדאו « אל התהום ובחזרה « אחרי עצירת המכירות, ההפרשות והמחיקות, ריט שבה אל טריטוריות השתי-ספרות למניה. המנכ"ל החדש, ליעם גלין, מספר מה בדיוק השתבש, ואיך שוב מדברים בחברה על עסקאות ב-40 מיליון דולר

עוד כתבות

המבצע של חברת שלום את נתן / צילום:  צילום מסך

"שלמו בעוד שנתיים": הפרויקט בקריית אונו שמציע דחיית תשלום למשך 24 חודשים

המבצע של חברת "שלום את נתן" מציע דירות אחרונות לקראת אכלוס במיקום טוב, אבל יש באזור מבצעים עם תנאי תשלום טובים יותר ● מאחורי המבצעים

בנקים בישראל

סקר שביעות הרצון של בנק ישראל: מי זכו לדירוגים המובילים?

הסקר בחן שורת קטגוריות, לרבות תפיסת ההוגנות, הביקורים בסניפים והשירות באפליקציות ● הבנקים הגדולים שבלטו: לאומי שהוביל בארבע קטגוריות שנבדקו ומזרחי טפחות שנתפס כהוגן והמומלץ ביותר ● וגם: ההצלחה של וואן זירו שנבחר לבנק ההוגן ביותר

מטוסי אל על / צילום: עידו וכטל

כך מתכננת אל על להילחם בקנס הענק שהוטל עליה

אחרי שרשות התחרות הודיעה כי תשקול לקנוס את החברה ב-121 מיליון שקל בגין הזינוק במחירים במלחמה, באל על ינסו לשכנע בשימוע כי המחירים עלו באופן מתון - לעתים מסיבות שלא בשליטתם ● אך הקנס כבר נותן רוח גבית לתביעות ענק מצד לקוחות

ביל אקמן / צילום: Reuters, Richard Brian

"המניה בדיסקאונט חריג": ביל אקמן חושף השקעה חדשה

ב-CNBC דיווחו כי מייסד קרן הגידור פרשינג סקוור חשף שהוא בעל החזקה במניית מטא, השקולה ל-10% מההון של הקרן, נכון לסוף 2025 ● במצגת המשקיעים של הקרן, צוין כי "מחיר המניה אינו משקף מספיק את פוטנציאל האפסייד של החברה לטווח ארוך בתחום ה-AI"

שלמה אליהו, ערן גריפל, יאיר המבורגר,אלפרד אקירוב, ג'ארד קושנר / איור: גיל ג'יבלי

הראלי במניות הביטוח הקפיץ את השווי של 5 בעלי מניות ביותר מ-40 מיליארד שקל

מדד הביטוח טס במעל 500% מאז פרוץ המלחמה, ובעלי המניות המרכזיים בחמש החברות הגדולות נהנו מעלייה של עשרות מיליארדי שקלים בשווי החזקותיהם ● בראש המרוויחים משפחת גורביץ'-גריפל השולטת במנורה, ואחריה משפחת המבורגר (הראל), שלמה אליהו (מגדל), ג'ארד קושנר (הפניקס) ואלפרד אקירוב (כלל) ● מדוע קופצות מניות הביטוח, והאם יש להן עוד לאן לעלות?

מדד ת''א שובר שיא חדש / צילום: Shutterstock

שוב שוברת שיאים: הכוחות שמזניקים את הבורסה בת"א

הבורסה בת"א כבר עלתה ב־15% מתחילת השנה - הרבה מעל השווקים בעולם ● המומחים תולים זאת במכלול סיבות - משובם של הזרים, דרך התנפלות הציבור בישראל ועד היחלשות איראן ● מדוע המניות הגדולות מובילות את העליות, ולמי מומלץ "לקחת חלק מהכסף הביתה"

איתי בן זאב, מנכ''ל הבורסה / צילום: כדיה לוי

פאלו אלטו היא הישג שלא נרשם כאן שנים. אדם אחד חתום עליו

חברת אבטחת הסייבר הגדולה בעולם הודיעה על כוונתה להירשם במסגרת הרישום הכפול, לאחר שהשלימה את רכישת סייברארק הישראלית ● מדובר בהישג משמעותי לבורסה בת"א ולמנכ"ל איתי בן זאב, שניסו במשך שנים למשוך חברות טכנולוגיה מקומיות גדולות ● מניית הבורסה זינקה ומניות  בן זאב שוות כחצי מיליארד שקל ● וגם: כך תשפיע פאלו אלטו על הרכב המדדים

צוללים לשוק האג''ח / צילום: AI

צוללים לשוק האג"ח: מתי הוא עדיף על השקעה במניות ואיפה טמונה בו מלכודת

שוק משעמם? תחשבו שוב. הוא אולי לא מספק ריגוש כמו שוק המניות, אבל לא חסרים גורמים שמשפיעים על איגרות החוב שהנפיקו ממשלות ארה"ב, יפן ואפילו ישראל ● מהי נוסחת הקשר בינו לבין שוק המניות, והאם כאשר הריבית יורדת הוא מושפע תמיד באותו הכיוון כמו מניות?

קופנהגן / צילום: Shutterstock

החל מ-212 דולר: המדינה היקרה שחוזרת למפת הטיסות של הישראלים

הביקוש לטיסות ישירות לקופנהגן זינק במאות אחוזים ● אל על מנצלת את בריתות התעופה כדי להפוך את היעד להאב אסטרטגי, בזמן שהמטיילים מחפשים אלטרנטיבה כפרית ובטוחה ליער השחור ולהולנד ● זאת, על אף העלויות הגבוהות והתדמית הפרו־פלסטינית

שער הדולר מתקרב לקידומת חדשה - בנק ישראל לא צפוי להתערב / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock, UNSPLASH

"הדולר בדרך לפחות משלושה שקלים, וזה יקרה הרבה יותר מהר ממה שחושבים"

המטבע המקומי נמצא ברמה החזקה ביותר זה 30 שנה מול הדולר, ובשוק מעריכים כי התנאים תומכים בהמשך הייסוף ● בלידר מעריכים כי בנק ישראל לא צפוי להתערב, אלא בתרחיש קיצון ● לצד היתרונות, 21% מהעסקים מתלוננים על "פגיעה חמורה ברווחיות"

טדי שגיא / צילום: יונתן בלום

היה שווה לצרף את טדי שגיא: חברת המיחזור שמנפיקה לפי 300 מיליון שקל

בעשור הקודם עצרה השקעה פרטית של טדי שגיא את הנפקת חברת המיחזור אולטרייד בבורסה בת"א ● כעת היא מבקשת לגייס 150 מיליון שקל לפי שווי הגבוה פי ארבעה: "הפכה להיות החברה המובילה בתחום מיחזור פסולת אלקטרונית"

טראמפ ונתניהו בבית הלבן / צילום: ap, Evan Vucci

"תיק הראיות" שהציג נתניהו לטראמפ: איראן מהתלת בכם

טראמפ צייץ: "הייתה פגישה טובה מאוד - אך לא הושגה שום החלטה סופית. התעקשתי שהמו"מ עם איראן יימשך" ● בדרג המדיני ובמערכת הביטחון בישראל מעריכים שהמו"מ בין ארה"ב לאיראן לא יבשיל לעסקה ● עדכונים שוטפים

מטוס של לופטהנזה / צילום: יח''צ לופטהנזה

קבוצת לופטהנזה מחזירה את טיסות הלילה לישראל

טיסות הלילה של לופטהנזה מת"א יכללו עצירה קצרה באתונה עד 28 בפברואר לצורך חילופי צוותים ● גם טיסות הלילה של סוויס, שיתחדשו ב־16 בפברואר, יופעלו במתכונת דומה ● המשמעות היא שטיסות שמוצגות כטיסות לילה סדירות אינן מופעלות כטיסות ישירות בשלב זה, וזמן הטיסה יתארך בהתאם

5 דברים לדעת לפני פתיחת המסחר / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

דרמה בתחתית - מי החברות שיפסידו מכניסת פאלו אלטו

יום המסחר צפוי להיפתח בעליות ● וול סטריט ננעלה אתמול בירידות קלות, לאחר שדוח תעסוקה חזק מן הצפוי הרחיק את הורדת הריבית הקרובה של הפד ● פאלו אלטו נטוורקס הודיעה על כוונתה להירשם למסחר בת"א, והזניקה את מניית הבורסה ● וגם: המניה הלא צפויה שזינקה אתמול בוול סטריט, על רקע מרוץ ההתחמשות בתחום ה-AI ● גלובס עושה סדר לקראת יום המסחר

מארק צוקרברג / צילום: ap, Jeff Chiu

המיליארדרים מקליפורניה נוהרים: גם צוקרברג רוכש בית בפלורידה

דרום פלורידה מושכת יותר ויותר מיליארדרים מקליפורניה, שרוצים להימנע מהמס החדש שמיועד לבעלי הון ● בין המצטרפים האחרונים לגל: מארק צוקרברג ופריסילה צ’אן, שרוכשים אחוזה יוקרתית באינדיאן קריק, שם כבר מתגוררים גם ג’ף בזוס וטום בריידי

רוכשי דירות / צילום: Shutterstock

שפל של שני עשורים: בשנה שעברה נמכרו פחות מ-85 אלף דירות

מסקירת הכלכלן הראשי עולה כי מכירות הקבלנים ירדו בשנה שעברה בשיעור של 25% ● מסקירה עולה גם כי לקראת סוף שנת 2025 היזמים יצאו במבצעים רבים שאינם מחויבים בדיווח לרשות המסים, וזאת בניסיונות ייאוש לשפר את המכירות שלהם

אסף רפפורט, מנכ''ל ומייסד Wiz

כך התכווץ האקזיט הגדול בתולדות ישראל בכמעט 20 מיליארד שקל

האישור המיוחל מהאיחוד האירופי הגיע, ועסקת הענק לרכישת וויז על ידי גוגל מתקרבת לקו הסיום ● מאז ההכרזה הראשונה על העסקה התחזק השקל דרמטית, והכנסות המדינה ובעלי המניות בישראל יתכווצו ● וגם: איך התחמקה גוגל מהרדאר הבריטי

ראש ממשלת בריטניה, קיר סטארמר / צילום: Reuters, ZUMA Press Wire

מפרשת אפשטיין לבורסת לונדון: פרסום חומרי החקירה מזעזע את כלכלת בריטניה

חשיפת קשרי שגריר בריטניה בארה"ב לשעבר ואפשטיין מטלטלת את ממשלת הלייבור ומערערת את אמון המשקיעים ● בעוד הליש"ט נחלשת ותשואות האג"ח עולות, בשווקים חוששים שנפילת סטארמר תסלול דרך להנהגה שמאלית שתנטוש את הריסון הפיסקלי לטובת הגדלת הוצאות

דונלד טראמפ, בנימין נתניהו, עלי חמינאי / עיבוד: ap, Mark Schiefelbein

טראמפ אחרי הפגישה הארוכה עם נתניהו: "המו"מ יימשך"

סגנו של טראמפ: "העם האיראני רוצה לזרוק את המשטר? שיפעל" ● וושינגטון פוסט: גורמים במשטר מעריכים שאין דרך למנוע את ההסלמה ● בבסיס האמריקאי הגדול בקטאר הציבו טילי פטריוט על משגרים ניידים ● בתקיפה מהאוויר בעזה: חוסל המחבל שהרג לפחות 7 לוחמי צה"ל ● דיווח: טראמפ ידרוש מחמאס למסור נשק שעשוי לשמש לתקיפת ישראל, אך יאפשר שמירה של נשק קל ● תושבים בשלומית חוששים: טנדרים לבנים תועדו בגבול מצרים ● עדכונים שוטפים

ניקאש ארורה, מנכ''ל פאלו אלטו / צילום: מולי גולדברג

מפץ בבורסה בתל אביב: הענקית שעושה עלייה מוול סטריט

פאלו אלטו הודיעה על השלמת רכישת סייברארק ורישום מניותיה למסחר בת"א ● תהיה הגדולה ביותר הנסחרת בבורסה המקומית במונחי שווי שוק ● בעקבות הפרסום, מניית הבורסה לניירות ערך מזנקת בכ-10%