גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מקורבים לנייס: "לא נופתע אם עד סוף החודש תגיע החברה להבנות בעניין המיזוג"

כל המנהלים בקומברס קיבלו הנחיה האוסרת, עליהם להזכיר את עניין נייס, גם באוזני חבריהם הקרובים ביותר

בימים האחרונים מתנהלות ישיבות מרתוניות בדרגים הבכירים של נייס בעניין מיזוג החברה, ומקורבים לנייס קובעים (בזהירות רבה), כי לא יופתעו אם עד סוף ינואר תגיע החברה להבנות עם רוכש פוטנציאלי.

לעת עתה, כל הסימנים מראים שמדובר בקומברס, אם כי מקורבים אחרים אמרו בימים האחרונים, כי נייס בחנה בשבוע האחרון אופציות נוספות. עם זאת, אם נכונה ההערכה כי עד סוף ינואר כבר יהיו הבנות עם הרוכש, נסתכן כאן בהשערה כי המיזוג הוא אכן עם קומברס.

אחרי הכל, בכל הקשור לרכישות, קובי אלכסנדר, יו"ר קומברס טכנולוג'י, ידוע כשולף הכי מהיר במערב. אם מסתכלים על רכישת אקסלינק ועל רכישות אחרות, כולל השקעות בחברות, אפשר לראות שפרק הזמן העובר מרגע שקומברס מתחילה לבדוק רכישה ועד ההסכם הראשוני, הוא קצר ביותר. לכן, למרות שרק ביום שלישי שעבר החלה קומברס לדון ברצינות בכדאיות רכישת נייס ולבדוק את סוגיית המחיר, יתכן מאוד שהיא הרוכשת הנדונה.

כך או כך, בימים האחרונים נכנסה קומברס לבונקר. לאחר הפרסום ב"גלובס", על קיום דיונים בנושא רכישת נייס, קיבלו כל המנהלים בקומברס מיזכר, האוסר עליהם בתוקף להזכיר את עניין נייס, גם באוזני חבריהם הקרובים ביותר.

לקומברס יש כיום 1.5 מיליארד דולר במזומן, והיא כבר אמרה שהיא מייעדת את הכסף לרכישות. אמנם, בזמן שהדברים נאמרו, קומברס כנראה לא חשבה על נייס, אבל אין ספק שמזומנים אלה יכולים לתרום לה רבות ברכישה, אם כי מחיר המניה יכול לתרום לא פחות. עם סגירת המסחר אתמול, הגיע מחיר מניית קומברס לכ-120 דולר, (קרוב מאוד לשיא של 123 דולר), המשקף לחברה שווי של כ-20 מיליארד דולר. מחיר מניית נייס נסגר אתמול בנאסד"ק על 22 דולר (שווי השוק של 261.4 מיליון דולר), ובעת כתיבת שורות אלה עומד מחירה על 91 שקל.

בכל מקרה, אחת הסוגיות בעניין זה היא: כדאי או לא כדאי לקומברס לרכוש את נייס. תגידו מה שתגידו על מידת הסינרגיה בין החברות, אבל הנהלת קומברס כבר הוכיחה בעבר שהיא יודעת מה היא עושה. אם קובי אלכסנדר אכן רוצה מיזוג עם נייס, כנראה שהוא חושב שיש סינרגיה.

הטענה כי מוצרי קומברס אינפוסיס דומים למוצרי נייס ולכן אין ביניהם סינרגיה גבוהה היתה אמנם נכונה בעבר, אלא שהיום התקפות שלה פחתה במידה רבה. לאחרונה החלה קומברס אינפוסיס לפלס לעצמה דרכים חדשות, כשהכיוון העיקרי הוא שוק הקלטות הווידאו. בד בבד, מפתחת קומברס אינפוסיס טכנולוגיות שיאפשרו לה להכנס לשוק ניתוח המידע המוקלט, והסקת מסקנות למטרות של מודיעין עסקי.

"שוק הקלטות הווידאו צפוי לצמוח בשנים הקרובות בעשרות אחוזים לשנה", אמר בעבר, עמיחי בומבך, אנליסט בחברת פורסייט. "השנה יגיע שוק הקלטות הווידאו לכ-120 מיליון דולר, ושיעורי הצמיחה בו מוערכים בכ-60% בשנה".

נזכיר, שכדי לבסס את מעמדה בשוק זה, רכשה קומברס אינפוסיס את חברת לורוניקס, שבעת רכישתה פעלה בשוק זה כבר כשנתיים, וצברה נתחי שוק משמעותיים.

בראיון ל"גלובס" שנערך עם דני בודנר, מנכ"ל קומברס אינפוסיס באמצע דצמבר אמר בודנר כי, "בשלב הראשון אנחנו נכנסים לשוק הקלטות הווידאו. השלב השני הנמצא כעת בפיתוח, הוא תחום ביצוע האנליזה של המידע שנאגר בהקלטה, והעברתו למחלקות השיווק והפיתוח של ארגונים. שוק ניתוח ההקלטות, נמצא בכל מקום בו יש צורך בחקר מאגר הנתונים. ארגונים רוצים לקבל חומר מעוכל, בזמן הנכון, כשהוא מנותב למקום הנכון. הפתרון שנספק ישמש לצרכי מודיעין עסקי".

לאור כל זאת, טוענים מקורבים לנייס, לקומברס, וגם גורמים בשוק ההון, כי בין קומברס אינפוסיס ונייס יש סינרגיה גבוהה. בכל אופן, נראה שספקולנטים בשוק ההון הבינו שיש כאן הזדמנות לרווחים מהירים, ובימים האחרונים דאגו להצטייד בחבילות גדולות של מניות נייס.

גורמים בשוק ההון מזכירים, כי רכישות של חבילות מניות בהיקפים גדולים כל כך ובמהירות, כפי שראינו בימים האחרונים בנייס, תוך עליות שערים חדות, נעשות בדרך כלל בעקבות מידע על אירוע משמעותי שעומד להתרחש בקרוב.

וכאן עולה סוגיית בעלי המניות. בניגוד לאקסלינק, ולהשקעות אחרות של קומברס בחברות סטרט אפ, נייס היא חברה ציבורית, שמרבית מניותיה מפוזרות לכל רוח, מה שהופך את הרכישה לפחות פשוטה מהרכישות הקודמות. אמנם, רוב בעלי המניות של נייס הם משקיעים מוסדיים אמריקנים, אבל הציבור מחזיק באחוזים ניכרים. השאלה הגדולה היא, האם קומברס תרצה לצאת בהצעת רכש לכל מחזיקי המניות כדי למחוק את נייס מהמסחר, ואם כן איזו פרמיה היא תהיה מוכנה לשלם להם?

הרכישות הגדולות של מניית נייס בימים האחרונים, בכל אופן, הראו שבשוק מאמינים כי אלכסנדר יהיה מוכן לגלות נדיבות כדי להגיע לאחזקות גדולות. מקורבים לקופות הגמל של בנק לאומי, למשל, אמרו כי הקופות רוכשות בימים אלה חבילות גדולות של מניות נייס, משום שמחירה אטרקטיבי, אבל, הוסיפו אותם מקורבים, יש להניח שהן ירצו להיות שותפות של אלכסנדר, או למכור לו את המניות שברשותן.

גורם בשוק משער, כי בקופות מעריכים שנייס וקומברס נמצאות כבר קרוב להבנה לגבי הסכם מיזוג, גם אם הבנות כאלה עוד לא נמצאות בכתב. בכל מקרה, אם קומברס תרכוש את נייס ותרצה להטמיע אותה בקומברס אינפוסיס, הנפקת האחרונה, שהיתה מתוכננת לשנה זו, צפויה להדחות.

מצד שני, יש גם גורמים הגורסים, כי לאור העובדה שנייס כבר נסחרת בבורסה וקומברס אינפוסיס עוד לא, הרבה יותר הגיוני לבצע את הרכישה במהופך. "אני מעריך שבתנאים מסויימים, קומברס תעדיף שלא להשאר במבנה הנוכחי, ולשלב את קומברס אינפוסיס לתוך נייס", אומר יאיר לפידות, מנכ"ל חברת אן.סי. "האלטרנטיבה היא לרכוש את כל מניות נייס, למחוק אותה מהבורסה, ורק אחר כך להחליט אם להמשיך להנפקה או לאפשרות אחרת.

"אבל אם קומברס אינפוסיס היתה ממילא מיועדת להנפקה, נראה לי שהדרך האלגנטית ביותר לעשות זאת, היא ברכישת קומברס אינפוסיס על ידי נייס, תמורת הקצאת מניות בנייס, לבעלי המניות של קומברס. פעילויות שתי החברות ימוזגו, וקומברס תהפוך לבעלת האחזקה הגדולה ביותר בנייס. במלים אחרות, בעלי המניות של קומברס יקבלו מניות בנייס הכוללת כבר את קומברס אינפוסיס, אבל החברה תתבסס על השלד המשפטי של נייס, וקומברס תהיה הגורם הדומיננטי בה. אם מתעקשים על זהות, תמיד אפשר לשנות את שם החברה הממוזגת".

כאן עולה, בפעם המי יודע כמה, סוגיית השליטה וניהול החברה הממוזגת. על הגישושים בין נייס וקומברס אינפוסיס, ועל נפילתם בגלל הויכוח מי ינהל את החברה הממוזגת, כבר דובר ונכתב רבות.

מעבר לכך, לדברי מקורביו של בני לוין, יו"ר נייס, בעבר הוא התקשה לוותר על ניהול והובלת החברה, גם כשהיה מדובר בעמיתיו לחברה, למרות כוונתו האמיתית והכנה לשתפם בניהול. בעבר אף נכתב על כוונתו של לוין להעביר את ניהול החברה למנכ"ל חיצוני, ועל כך שכוונות אלה לא יצאו אל הפועל, שוב בגלל חוסר יכולתו של לוין להעביר את המושכות.

כך שאם לוין התקשה להעביר את השרביט למנהל אחר בתוך נייס, אפשר לשער שהדבר נכון שבעתיים, כשמדובר בחברה הממוזגת. עם זאת, לזכותו של לוין חייבים לומר, שנייס שולטת בשוק העיקרי שלה - הקלטות הקול הדיגיטליות, ואף מוכרת בהיקפים גדולים יותר מהקפי המכירות של קומברס אינפוסיס. לכן, לפחות עד פרסום הדו"חות האחרונים, היה הגיון רב ברצונו להמשיך לנהל את החברה הממוזגת.

בכל מקרה אומרים מקורביו, היום לוין רוצה לצאת מניהול נייס, בלי קשר למיזוג, לתוצאות הכספיות או לנפילת המניה. אותם מקורבים מעריכים, כי לאחר המיזוג, יעדיף לוין שלא להשתלב בחברת ההמוזגת.

ומההנהלה לעובדים. נייס חוותה לאחרונה עזיבה מאסיבית של עובדים. אמנם, זרם העזיבה נפסק כמעט לחלוטין עם תחילת מגמת הפיטורים בענף ההייטק, אבל זה לא מבטיח שום דבר בקשר לעתיד. צריך לזכור שלנייס יצאו מוניטין של חברה נדיבה במיוחד בחלוקת אופציות לעובדים. לקומברס, לעומת זאת, יצאו בענף מוניטין של חברה נדיבה הרבה פחות.

אם המיזוג יתבצע, יהיו בנייס שני סוגים של עובדים: אלה שהאופציות שלהם יצאו מהכסף, ועובדים ותיקים, שקיבלו אופציות לפני הבום הגדול בבורסה, והאופציות שלהם עדיין בתוך הכסף.

העובדים שהאופציות שלהם יצאו מהכסף יקבלו כנראה אופציות חדשות בעת המיזוג, אלא שהפעם זה כנראה יהיה על פי הכללים הנהוגים בקומברס. עם זאת, קומברס תצטרך לקחת בחשבון, שגם לגבי אופציות שיצאו מהכסף יש תמיד תקווה שהן יכנסו חזרה, כך שפוטנציאל האופציות של עובדים אלה נשאר, ויש להתחשב בכך. לעובדים שהאופציות שלהם בתוך הכסף, תאלץ קומברס להעניק אופציות בכמות שווה לזו שיש בידם.

סוגייה נוספת, היא עניין התרבות הארגונית. הבעיה העיקרית בעניין זה, היא השוני בין שתי החברות. בעוד קומברס היא חברה גדולה, כמעט בית חרושת, נייס היא חברה קטנה יחסית, עם תרבות הדומה לסטארט אפ. אפשר להניח שבהבדל הזה, נעוצה אחת הסיבות המרכזיות לכאבי ראש לא מעטים של מקבלי ההחלטות בנייס. אם המיזוג יצא לפועל, יאלצו עובדי נייס לעבוד בסביבה שונה לחלוטין מהסביבה לה הורגלו בנייס. סוגייה זו אולי נראית משנית, אבל אין להקל בה ראש. מצד שני, בעבר ידעה קומברס לפתור בעיות דומות בחברות אחרות שרכשה, ויש להניח שזה לא בלתי ניתן לפתרון.

ולבסוף, תעלומת הרוכש הפוטנציאלי האחר. מקורבים לשתי החברות (כן, גם לקומברס) טוענים שקיים סיכוי שנייס בודקת מיזוג עם חברה אחרת. לא ברור מי החברה האחרת, אבל אם זה אכן המצב, נראה שבפני נייס עומדות כמה אופציות.

"נייס עוסקת בתחומים שיכולים להיות אטרקטיבים לחברות מתחומים רבים", אומר גיא מר חיים, מנכ"ל חברת ייעוץ האסטרטגי POC הייטק. "הראשון בהם הוא כל ענקי ציוד התקשורת כמו נורטל, סימנס, אלקטל ואחרות, הרוכשות חברות באגרסיביות. חברות אלה הן המועמדות הטובות ביותר לרכישת נייס, בעיקר משום שהן מבססות את ההתרחבותן על רכישות.

"נייס מוכרת לענקיות ציוד התקשורת את מוצריה, והן משלבות אותן במערכותיה (במסגרת הסכמי OEM ה.ג). בתחום המערכות המוגמרות, נייס אינה שחקנית גדולה. אבל חברת ציוד תקשורת שתרכוש אותה, יכולה לקבל בכך יתרון על פני מתחרותיה. אמנם, מצבן של חברות ציוד התקשורת אינו מזהיר כרגע, אבל דווקא בשל כך הן זקוקות ליתרון שנייס יכולה להעניק להן.

"כאן יש לציין, כי למרות הבעיות בלוסנט, ואולי דווקא בשלן, גם היא יכולה להיות מעוניינת ברכישת נייס. צריך לזכור שלמרות התוצאות הלא מעודדות שפירסמה נייס, עדיין, מכירותיה יכולות כיום לתרום רבות להיקף המכירות של לוסנט ולסייע לה ביציאה מהמשבר, בעיקר לאור העובדה שנייס יכולה לתת לה יתרון על פני מתחרותיה.

"מנגד, מניית לוסנט נמצאת בשפל ולכן כוח הקנייה שלה אינו רב, מה שיאלץ את לוסנט לוותר על כמות גדולה של מניות בעת רכישה כזו. צריך גם לזכור, שמשמעות רכישה במצב כזה, היא דילול יחסית גדול של בעלי מניות הרוכשת, מה שעלול להשפיע לרעה על הרווח למניה. לכן, השאלה הגדולה בעניין לוסנט היא, באיזו מידה יש לה יכולת לבצע רכישה במזומן. אשר לטענה בדבר הבטחון העתידי שהיא עלולה שלא לספק לבעלי המניות של נייס, יש להניח שהנפילה הגדולה במחיר המניה, כבר נמצאת מאחוריה.

"חוץ מזה, מניית קומברס כבר הגיעה למחיר המשקף את קצבי הצמיחה שלה, ותקלה קטנה עלולה לערער את מצב המניה, בעוד שלמחירי המניות של ענקיות ציוד התקשורת, שספגו לאחרונה ירידות, עוד יש לאן לעלות.

"חברות אחרות שיכולות להתעניין בנייס, הן חברות מהתחומים הצבאים, כשהמעניינת בהן, היא חברת HARRIS. בדומה לנייס, גם האריס החלה את פעילותה בתחום הצבאי, וכעת היא מנסה להכנס לפעילות בתחום המערכות לארגונים.

"להאריס אין נוכחות רבה בשוק של נייס, אבל היא הכריזה על התפתחות אסטרטגית בכיוון זה, וחברה כמו נייס יכולה לעזור לה מאוד להשתלב בשוק. גם מבחינה תרבותית, האריס צמחה ממקום דומה לזה של נייס.

"אפשרות אחרת היא חברת וויטנס, המתחרה הקטנה של נייס וקומברס אינפוסיס. וויטנס היא חברה קטנה ומפסידה, בעלת נתחי שוק קטנים יחסית, אבל שווי השוק שלה גבוה יותר מזה של נייס. למרות זאת, אני מאוד אופתע אם נייס תרכש על ידה, אם כי במצב הבורסה כפי שהוא היום, שום דבר הוא לא בלתי אפשרי.

"חברות אחרות היכולות להתעניין בנייס, הן חברות המגיעות מעולם התוכנה ליישומי CRM ובראשם חברת סיבל, חברת תוכנה מובילה בתחום ה-CRM, מצד שני, חברות מסוגה של סיבל לא מגלות עניין ברכישת חברות המפתחות תוכנה עבור חברות ציוד התקשורת, ונוהגות לחתום איתן על הסכמי שיתוף פעולה אסטרטגים. כך שיש כאן סבירות מסויימת לרכישת נייס, אבל היא נמוכה".

עוד כתבות

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

חיזבאללה ירה לעבר חיילים במרחב הר דב, צה"ל השיב אש

החות'ים טוענים: "תקפנו ספינה ישראלית כאות סולידריות עם הפלסטינים" ● בשל ההפגנות הפרו-פלסטיניות: אוניברסיטת דרום קליפורניה הודיעה על ביטול טקס הפתיחה ● דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' ● כל העדכונים

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

הדולר בשיא של חמישה חודשים אל מול השקל. מהן הסיבות?

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב, אסר על מכירתם במשך 100 שנים ● כעת האוסף מותר למכירה, והוא שווה סכום עתק

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון