גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

העיקר שהעמית יהיה שמח

חברת רימון נבחרה לנהל את ההשתלמויות עבור העמותות המקצועיות של הסתדרות הפקידים, תמורת עמלות שנתיות המוערכות במיליוני שקלים בשנה. תחקיר "גלובס"

לאחרונה מעוררת פעילות הסתדרות הפקידים כמה שאלות מעניינות. גורמים שונים מתחילים לתהות איך בדיוק מטפלת הסתדרות הפקידים בסכומי כסף עצומים, השייכים לחבריה, לאן ולמי הולך הכסף, כיצד מחליטים באיזה אופן להשתמש בו, ובעיקר - מדוע החליטו להעביר עמלות שמנות מהכסף הזה לגורם חיצוני.

כל השאלות הללו, החלו להישאל בעקבות הסכם תמוה - והליך תמוה עוד יותר - שנחתם בין העמותות לקידום מקצועי של הסתדרות הפקידים, לבין חברה בשם "רימון פרוייקטים והכשרות", בבעלות חיים אגמון. בענף ביצוע השתלמויות ופרוייקטים, אף אחד לא שמע על החברה ועל העומד בראשה. אף אחד גם לא הבין מדוע קיבלה לידיה ביצוע פרוייקטים, שהיקפם נאמד בעשרות מיליוני שקלים לשנה, המניבים עמלות שגם הן נאמדות במיליונים. זאת, ללא שום ניסיון קודם בתחום.

חברת רימון עצמה דאגה להודיע לציבור על קבלת הפרוייקט, בהודעה לעיתונות ששיגרה בינואר השנה. נאמר שם, כי "חברת רימון הוקמה לצורך עיקרי של ניהול וביצוע הכשרות לחברי עמותות הסתדרות הפקידים בישראל".

עוד נאמר באותה הודעה, כי החברה נמצאת בבעלות חיים אגמון, המשמש בה כיו"ר פעיל. כמו כן, נמסר כי החברה הצליחה להחתים 120 אלף טפסי הצטרפות, והיא צפויה להגיע בתוך שנתיים ל-300 אלף טפסים. המשמעות: 600 אלף ימי לינה בשנה בבתי המלון בישראל.

יש לציין כי אגמון, אשר קיבל את החוזה כאמור ללא כל ניסיון בתחום, מינה כמנכ"ל החברה את עודד סירקוביץ, מי שהיה מנכ"ל חברת ארנון פז, העורכת בארץ השתלמויות וכנסים, ולפני כן שימש כמנהל בחברת אשד מהנדסים.

הרקע להודעתה של רימון הוא הסכם השכר שחתמה הסתדרות הפקידים באוקטובר 99', עם שורה של מעסיקים גדולים במיגזר הציבורי: מרכז השלטון המקומי, שלוש העיריות הגדולות, המוסדות להשכלה גבוהה, המוסדות הלאומיים, קופ"ח כללית והדסה. במסגרת הסכם זה, סוכם על הקמת שמונה עמותות לקידום מקצועי עבור העובדים. כל עובד רשאי להצטרף לשתיים מהן בלבד, כאשר דמי החבר ממומנים על ידי המעסיקים. אלה מקבלים את הכסף עבור מימון זה מהאוצר.

בחשבון פשוט, המשמעות הכספית עצומה. הפוטנציאל הגלום בחוזה נוגע לכ-150 אלף עמיתים שההסכם חל עליהם. דמי החבר לכל עמותה עומדים על 295 שקל לשנה, ואם העמית מצטרף לשתי עמותות, הרי שמדובר ב-590 שקל. לפיכך, קיימת אפשרות צבירה של כ-90 מיליון שקל מדי שנה.

יתרה מזו - את החזר דמי החבר, יכול העמית לקבל רק אם הוא מצטרף לאחת העמותות, אחרת יישאר הכסף בקופת האוצר. יוצא מכך שלעובד כדאי מאוד להצטרף.

הכסף הגדול הזה הביא את יו"ר הסתדרות הפקידים ואחד האנשים החזקים בהסתדרות הכללית, ליאון מורוזובסקי, להתחיל לפעול להקמת העמותות עוד בטרם החתימה על הסכמי השכר. הוא רצה שהעמותות יתחילו לפעול בשטח מיד עם החתימה. הוא פעל בזריזות על מנת לקבל החלטה על החתמת העובדים, ועל תיפעול ההשתלמויות באמצעות גורם חיצוני - הלא היא חברת רימון.

ואולם, "גלובס" מצא כי ההסכם עם רימון נחתם לאחר הליך תמוה ביותר, שהוליד חוזה הכולל עמלות שמנות ונדיבות, במיוחד לחברה ללא ניסיון קודם בתחום. עיסוקו העיקרי של אגמון הוא בתחום אולמות אירועים.

רימון זכתה בעסק, כך נראה, ללא תחרות ממשית, בלי מיכרז, ולמשך פרק זמן ארוך במיוחד. זאת, כאשר איש מבין אנשי הסתדרות הפקידים, לא קיבל מידע רציני על מהות ההתקשרות ועל מי שעומד מאחוריה. בדיקת "גלובס" העלתה, כי החוזה הנדיב עם רימון קובע בעיקרו את התנאים הבאים: תמורת החתמת הטפסים, היא תקבל סכום חד-פעמי של 9% מסכום דמי החבר; תמורת הפעלת ההשתלמויות, היא תקבל 7.8% בגין כל פעילות השתלמותית, ואלה ייערכו באמצעות מרצים של המיכללה למינהל בלבד; ההתקשרות נקבעה לפרק זמן של שבע שנים, עם פתחי מילוט מסויימים רק במקרה של הפרה בוטה.

השורה התחתונה: מיליוני שקלים יזרמו מדי שנה לקופתה של רימון ושל בעליה, בגין העמלות. צריך לזכור כי לא מדובר רק בעמלה מצד העמותות, אלא גם בעמלה המשולמת על ידי בתי המלון והאולמות בהם נערכות ההשתלמויות. על פי אומדן שערכנו, העמלות עשויות להגיע לסדר גודל של כ-10 מיליון שקל בשנה.

התרנגולת מטילת ביצי הזהב, נמסרה לרימון ולמנהלה, למרות ההסתייגויות שהעלו כמה בכירים בהסתדרות הפקידים. הסתייגויות אלה, מתברר, הועלו בקול ענות חלושה, ולא הביאו לשינוי כלשהו באופן קבלת ההחלטה. כמה מאותם בכירים אמרו ל"גלובס", כי דעתם לא היתה נוחה, בלשון המעטה, מדרך ההתקשרות עם רימון. הם ביקשו שלא להזכיר את שמם בכתבה.

יש לציין, כי כמה מאותם בכירים מונו לכהן כחברי הוועדים המנהלים של העמותות. בפועל, מי שעסק בנושא היה מורוזובסקי עצמו, שנהג להביא לידיעתם החלטות שכבר גובשו על ידו. כך התרחש גם בנושא ההתקשרות עם רימון, אשר הובאה לפניהם כעניין מוגמר. כאשר כמה אנשים העלו שאלות ותהיות בנוגע לבחירה המוזרה, הסכים מורוזובסקי להביא "הצעות נוספות".

מורוזובסקי מסר בתשובה לשאלותינו, כי פנה לחברת רימון, לאשד מהנדסים ולגורם נוסף, שאת שמו הוא מסרב למסור. איש מאנשי הסתדרות הפקידים לא ידע לספר על גורם זה דבר וחצי דבר.

אשד מהנדסים, מתברר, אכן הגישה הצעה. מורוזובסקי: "הם הציגו רקורד מוצלח בגיוס חברים, אבל לא הציגו שום רקורד או יכולת מוכחת לביצוע השתלמויות - וזה היה בלתי נפרד מסיפור". תשובה תמוהה, בהתחשב בעובדה שמורוזובסקי עצמו אישר בפנינו כי העדיף לבחור את רימון למרות שלא הציגה בפניו רקורד כלשהו.

מנכ"ל משותף באשד מהנדסים, משה ניב, הציג בפנינו תמונה שונה לגמרי: "הגשנו הצעה כוללת, אבל כל הגישה שלהם היתה לא רצינית. עם מורוזובסקי נפגשנו רק פעם אחת, בה הציג מה הם רוצים. הפגישה השנייה היתה עם החשב שלהם, ודובר בה על הצד התפעולי. כלל לא דיברו על הצד הכספי. בגישה כזו לא נתקלתי בשום מקום בו הגשנו הצעה. אחר כך הודיעו לנו שלא קיבלו את הצעתנו, מבלי לנמק".

ניב שמע מאיתנו על מהות ההצעה של רימון, והגיב כי "אם אומנם זו ההצעה, הרי ששלנו היתה נמוכה יותר".

בכיר בהסתדרות הפקידים מציג את אופן ההתנהלות בפרשה. "באחת הישיבות בנושא נשאלו שאלות סביב חברת רימון", הוא משחזר, "חברים העלו תהיות לגבי הצורך לבחון כמה הצעות. בישיבה לאחר מכן, מסרו לנו שעשו בדיקות נוספות, כולל עם אשד מהנדסים, אבל רימון יכולה לעשות את הדברים באופן מהיר.

"אמרו לנו שהצעת אשד התבררה כבלתי רלבנטית, ושהתנאים שהציעו ברימון טובים יותר. החברים שהעלו את השאלות הפסיקו לשאול, כי הבינו שרימון זה עניין מוגמר. אף פעם לא הציגו בפנינו את מנהלי החברות, כדי שנוכל לתהות על קנקנם".

ההתקשרות עם רימון העלתה - אצל כמה מחברי ההסתדרות - גם את השאלה מדוע בכלל נדרשת מסירת תפעול ההשתלמויות לגורם חיצוני. בהסתדרויות אחרות, כגון המח"ר, הסתדרות עובדי המדינה והסתדרות הטכנאים, נהוג לבצע את ההשתלמויות על ידי העמותה עצמה - ובכך לחסוך את העמלות הכבדות.

נקודה נוספת נוגעת לעניין החתמות הטפסים: אנשי הסתדרות הפקידים טענו כי אינם יכולים לבצע בעצמם את ההחתמות, מכיוון שלא ניתן לעשות זאת על ידי ועדי העובדים. ואולם, מהחוברת שפירסמה הסתדרות הפקידים עצמה, מסתבר כי חברת רימון מודה כי אנשיה ביצעו את ההחתמות באמצעות ראשי הוועדים. השאלה, איפוא, נותרת בעינה: מדוע לא יכלה הסתדרות הפקידים לבצע את כל הליך ההחתמות בכוחות עצמה?

אנשים העוסקים בתחום מסרו, כי פעולת הקמת המערכת מסובכת בתחילת הדרך, אך לאחר תקופת התפעול הראשונה הדברים נכנסים לתלם. לא כך חשב מורוזובסקי.

"בתוך עמנו אנו חיים", הוא אומר, "לנו, להסתדרות הפקידים, אין יכולת לבצע את ההחתמות ואת התפעול. רציתי שהדברים ייעשו מהר, ועשיתי שיקול מי ייתן לי את השירות הטוב ביותר. עובדה שרימון הצליחה מעבר למצופה. בכמה חודשים הצלחנו לגייס כ-60 אלף עמיתים, שחתמו על כ-120 אלף טפסי הצטרפות. נכון להיום, אלפי עובדים כבר השתלמו, ואני מאוד גאה במה שעשינו".

מבדיקת "גלובס" עולה, כי בהסתדרות הפקידים גם לא ערכו בדיקה מעמיקה אודות עסקיו של אגמון. "הכרתי את אגמון דרך מרכז עובדי הרשויות המקומיות, יצחק רוכברגר", אומר מורוזובסקי, "הוא אמר לי, רק לפני כמה ימים, שהכיר את אגמון באמצעות יו"ר ועד עובדי עיריית תל-אביב, ארנון בר-דוד".

רוכברגר: "הכרתי את אגמון באמצעות ארנון בר-דוד, בעקבות אירוע שעשו באולם האירועים 'לה קאסה' בהרצליה. הכירו לי אותו כאיש עסקים, והתפתחה בינינו ידידות. כשנושא ההשתלמויות עלה על הפרק, אמרתי לליאון שכדאי להכיר אותו, כמי שיכול לארגן פעילויות".

אז מיהו אותו אגמון, שהצליח להרשים כל-כך את ראשי הסתדרות הפקידים? על פי רשם החברות, האיש רחוק מרחק רב מניהול השתלמויות. הוא הבעלים העיקרי בשני אולמות שמחה - "קאסה דל סול" בגנות ו"לה קאסה בעיר" בהרצליה.

את אולם האירועים "לה קאסה בעיר", הנמצא בבניין לב העיר בהרצליה, שכר מבצלאל מזרחי באפריל 99'. רק שנה חלפה, ובמאי 2000 הגישו בעלי הבניין תביעה לכינוס נכסים נגד אגמון ונגד החברה, לאחר שלא שולמו לבעלי הבניין, חברת נוה לב העיר, דמי אחזקה. החוב הגיע ל-110 אלף שקל. לאגמון, מתברר, אף היתה חברה קודמת ששכרה את אותו השטח, בשם "שרון דנדוש". התביעה הוגשה נגד השתיים.

כאשר נשאל על עסקי השמחות שבבעלותו, מסר אגמון: "אני איש עסקים, ובבעלותי כיום גן אירועים אחד מצליח ביותר - קסה דל סול בכפר גנות. בעבר הייתי שותף באולם אירועים נוסף, אך המצב הכלכלי בו נמצאים הענף והמשק, הביאו אותי למכור את חלקי ולבסס את גן האירועים שבבעלותי".

אגמון לא הזכיר בתגובתו את החוב או את התביעה. לאחר פניות חוזרות מצד "גלובס", העביר תגובה נוספת, האומרת כי "את חלקי באולם האירועים בעיר הרצליה מכרתי לשלושה שותפים, בתאריך 1.1.2001, זאת מאחר שהמקום נקלע לקשיים בתזרים המזומנים מול החזר השקעות. להוציא האמור לעיל, לא נקלענו לכינוס נכסים. בעבר הוגשה תביעה לפירוק על ידי חברת נוה לב העיר... בית המשפט דחה את התביעה".

נראה כי אגמון מתחמק מלמסור את מלוא העובדות. בית המשפט אכן דחה את כינוס הנכסים, אך רק לאחר שאגמון הודה בחוב במלואו, ונאלץ גם לשלם ריבית והצמדה.

מעניין, כי למרות הצהרתו של אגמון לפיה מכר את חלקו בחברה בעלת האולם לה קאסה בעיר, בחודש פברואר האחרון הוא עדיין הופיע אצל רשם החברות כאחד הבעלים. זאת ועוד: בכתב העת של חברי העמותות לקידום מקצועי, מופיעות שתי מודעות פרסומת לשני אולמות השמחה - לה קאסה בעיר וקאסה דל סול.

עוד כתבות

עו''ד דוד ליבאי / צילום: תמר מצפי

הלך לעולמו שר המשפטים לשעבר דוד ליבאי

ליבאי כיהן כשר המשפטים בכנסת ה-13 בממשלת רבין מטעם מפלגת העבודה ● בתפקידו כשר המשפטים דאג, בין השאר, לחקיקת רפורמה בדיני המעצרים והחיפושים ולחקיקתו של חוק הסנגוריה הציבורית ● היה שותף לחקיקת חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו וחוק יסוד: חופש העיסוק

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

השופט בדימוס איתן אורנשטיין, לשעבר נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

אורנשטיין דחה בקשה להתפטר מבוררות המיליונים גרטנר-גרטלר

המיליארדר דן גרטלר ביקש לפסול את השופט בדימוס איתן אורנשטיין מתיק הבוררות בסכסוך עם האחים גרטנר, בנימוק שאורנשטיין סבור כי גרטלר הוא זה שעומד מאחורי חשיפת השיחות שלו עם יו"ר לשכת עוה"ד לשעבר אפי נוה, מהן עולה חשש ליחסי "תן וקח" בין השניים • אורנשטיין, שכבר כתב את פסק הבוררות, דחה את הבקשה

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת צעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה - או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לארה"ב, וכיצד תושפע הפעילות בישראל?

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי־ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן, וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת ת"א לבינלאומיות

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות ; מטא צללה ב-10%, אנבידיה ירדה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

השקל נחלש בחדות מול המטבעות הזרים. אלו הסיבות

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ