גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

רגל פה רגל שם, עם הפנים לים

היזם מוקי בצר, איש צבא מהולל ונצר למשפחת מתיישבים ממקימי נהלל, מגשים את החלום הציוני עם קצת יזמות פרטית: הקים את הישוב נווה זיו שבגליל המערבי

באמצע גבעה פסטורלית המשקיפה אל הים בגליל המערבי, הולך ומוקם לו ישוב חדש - נווה זיו (זיו הגליל). מה צריך לעשות כדי להתעורר בתוך ריאה ירוקה עם הפנים לים? מסתבר שלא מעט: מלחמה בבירוקרטיה, קצת מלחמה בשכנים ויש לך ישוב חדש, ויש עוד כמה מרכיבים שצריך לקחת בחשבון.

בגליל, ככלל, לא מקימים ישובים חדשים, אלא מרחיבים ומעבים ישובים קיימים. בארבע השנים האחרונות הוקמו בגליל שני ישובים בלבד: שימשית ליד נצרת, ונווה זיו, ליד שלומי. הישוב ממוקם בין שתי רשויות, מעלה יוסף ומטה אשר. בשנת 1997, אישר שר התשתיות דאז, אריאל שרון, את הקמת הישוב.

הישוב מוגדר כיוזמה של הסוכנות היהודית. הסוכנות מקימה ישובים באמצעות אגודות שיתופיות בלבד, ועל קרקעות של המדינה. כגוף מיישב שהולך ונעלם מן העולם, נווה זיו הוא אחד הישובים הבודדים שהקימה הסוכנות לאחרונה. למרות ההגדרה שלו, הבהירה הסוכנות, כי הישוב יחשב כישוב סוכנות, אך מכיוון שאין מספקי תקציבים, לא יינתן סיוע כספי.

העומד מאחורי הניהול, ההקמה ושיווק הישוב, הוא מוקי בצר, כיום איש עסקים העומד בראש חברת מ. בצר יזום וניהול פרוייקטים. בצר: "כשקמנו, הישוב כלל לא היה מוכר. היו לנו את כל הבעיות האפשריות. היה צריך להחליט למי אנחנו שייכים מבחינה מוניציפלית. הוסכם בסופו של דבר, כי הישוב יצורף למועצה האיזורית מעלה יוסף. מאחר ולא שוייכנו מוניציפלית תקופה ארוכה, לא שוייכנו גם מבחינה תכנונית, לא היתה ועדה מקומית שהחליטה בעניינינו, ושויכנו זמנית לוועדה המחוזית צפון".

בצר: "הישוב מוגדר על פניו כישוב קו עימות, והוא מרוחק שבעה ק"מ מגבול לבנון (ישובים המרוחקים עד תשעה ק"מ מהגבול נחשבים יישובי קו עימות, ש.ק). עד לרגע זה, לא התקבלה החלטת ממשלה המאשרת רשמית את היות הישוב ישוב קו עימות. בישוב קו עימות הקרקע ניתנת בחינם, אך לא ניתן לחתום על שום הסכם עם מינהל מקרקעי ישראל, מכיוון שמבחינתו הישוב טרם הוגדר. אני מאמין שהסוגיה תיפתר בקרוב. עד אז, הצלחתי לקבל אישור ממשרדי הממשלה והמינהל להתייחס אלינו בחתימה כאל ישוב קו עימות.

"בנוסף לכך, כיום אין ראש רשות אחת שאינו מתנגד להקמת ישובים. הם היו שמחים גם אם הקיבוצים והמושבים לא היו מתרחבים. ראשי הרשויות הם כוח פוליטי ואלקטורלי גדול מאוד, הם מאוגדים היטב ולצערי משתמשים בעוצמה הזו לעכב ישובים כדוגמתנו, ואני מדבר מניסיון אישי שהיה לי עם ראש רשות לשעבר באיזורנו. אין לי בעיה עם הרצון שלהם לגדול ולגדול, אבל למה על חשבוננו?"

על פי תוכנית המתאר, הישוב מתוכנן ל-600 יח"ד. השיווק נעשה בעיקר באיזור, באמצעות מקומונים ובשיטת חבר מביא חבר. נרשמו מאות מועמדים שעברו ועדת קבלה של הסוכנות היהודית, שכללה נציג מהסוכנות, נציג ממועצה איזורית מעלה יוסף ונציג מאגודת הישוב. עלות הקרקע היא כאמור אפס, במידה ואכן הישוב יוגדר כישוב קו עימות, ועלות התשתיות היא כ-30 אלף דולר ליחיד. היתרה היא עלות הבנייה למ"ר.

בצר: "לאחר ועדת הקבלה, הופך המועמד לחבר אגודה שמנוהלת על ידי ועד נבחר. הוא מקבל לוח זמנים ותשלומים, הפרוס על פני תשעה חודשים. לאחר סגירת הרשימות, ביצענו הגרלה ולפיה נבחרו חלקות הקרקע בישוב. המחיר הכולל של בתים בישוב נע סביב 180 אלף דולר לבית בשיטת "בנה ביתך" בגודל 160 עד 240 מ"ר, ובנוסף לכך 60 מ"ר שטחי שירות. המגרשים בשטח של 600 עד 750 מ"ר. על פי תקנון הבנייה, צריך לסיימה שלוש שנים מיום חתימת החוזה מול המינהל".

בצר מאמין, שתוך שנה וחצי יאוכלס במלואו כל שלב א' של הישוב. במקביל תושלם עבודת התשתית של הישוב, לרבות כל השירותים הציבוריים הנחוצים לישוב קהילתי. משרד החינוך אישר כבר את הקמתם של שני גני ילדים בישוב, ומשרד השיכון אישר תקציב למעון יום, שיחד יהוו חלק ממתחם ציבורי רחב יותר, שישתרע על 30 דונם. בצר: "מי שהגיע לכאן, וכיום מתגוררות בישוב כבר 14 משפחות, יודע שהוא מגיע לישוב חדש עם כל בעיות החלוציות שיש לישוב חדש. לדעתי, תוך שנה וחצי הישוב יקבל תצורה בסיסית של ישוב קהילתי".

התב"ע שלפיה עובדים בימים אלה, כוללת 145 יח"ד בשלב א'. בשלב זה, אישרו תוספת של 205 יח"ד, המתוכננות לשלב ב' של הישוב, לכיוון מערב, על חלקות בשטח של 600 מ"ר. התכנון של הרחבות הישוב מתבצע אך ורק על אדמות מינהל, ולא על אדמות פרטיות הנושקות לישוב. כיום, 300 משפחות התעניינו בשלב הבא של הישוב, למרות שעדיין לא נפתחה ההרשמה. בשלב ב' תינתן לרוכשים אפשרות בחירה ממספר רב של דגמים ברמת מעטפת.

בצר: "הבירוקרטיה מקשה עלינו מאוד. למשל, נושא הביוב והמים: היום לא ניתן לקבל אישור על תב"ע ללא אישור התחברות למערכת איזורית. הכוונה למערכת פנימית וקו מאסף, שיגיע בסופו של דבר למט"ש. הכל טוב ויפה, רק שהמכרז יוצא רק עוד חודש, ואנשים כבר גרים פה. אז אנחנו אלופים בלפתור בעיות - אנחנו שואבים מדי יום ביוב ומעבירים אותו למקום מאושר. מדובר כבר בארבע שנים מאז שקיבלנו אישור לעלות על השטח, ורק עכשיו מצאו פתרון לבעיה".

כשמדובר במוקי בצר, ברור שמשהו מצוי בשורשים. הוא נולד ב-1945 במושב נהלל, כנכד לשניים ממייסדיו: ישראל בצר ושפרה לבית שטורמן, שהטביעו את חותמם עוד בימי העלייה השנייה. אביו, נחמן, היה מפעילי ההגנה ואיש פלוגות הלילה של אורד וינגייט.

בצר, שנודע כלוחם נועז, החל את דרכו בצנחנים ועלה במהרה בסולם הדרגות. הוא פיקד על לוחמים בסיירת שקד, והיה ממקימי סיירת אגוז, שהוקמה בפיקוד הצפון ונועדה לנהל את המלחמה במחבלים בגזרת הפיקוד. שנים מאוחר יותר, הקים את יחידת שלדג, אחת מיחידות העילית של צה"ל.

בשלב מסוים יצא לשליחות לאוגנדה מטעם צה"ל, לאימון צנחניו של אידי אמין. מה שלא ידע הוא, שיחזור לשם כמה שנים אח"כ למטרות שונות לחלוטין - מבצע אנטבה, בו היה בצר מהמתכננים ומהמבצעים. כשחזר לארץ, צורף בצר על ידי אהוד ברק לסיירת מטכ"ל, והשתלב בה כקצין בכיר.

בשירותו בסיירת מטכ"ל, היה שותף לחלק מהמבצעים הנועזים ביותר שצה"ל ביצע ושהותרו לפרסום - כמו חטיפת הקצינים הסוריים. במסגרת מבצע אביב נעורים, שבא לסגור חשבון עם מתכנני רצח הספורטאים באולימפיידת מינכן 1972, היה זה בצר שהלך מחובק עם בלונדינית מוצקה - אהוד ברק, ברחובות ביירות, דקות ספרות לפני שבאו חשבון עם רבי המחבלים.

אל"מ (מיל.) בצר לא חדש בתחום היזמות וניהול הפרוייקטים, וזהו לא הישוב הראשון שהקים. בצר הקים לפני 17 שנה את הישוב תימרת, בו מתגוררות כיום 350 משפחות. הוא גם ניהל הקמת שכונה של 1,200 יחידות בקרית מוצקין, ועוד שכונת מגורים בעמק.

- גלובס: מה מביא את מוקי בצר להקים ישובים?

בצר: "אני הייתי 22 שנה איש צבא, ראיתי ועשיתי לא מעט בחיי. במקרה נקלעתי לסיפור תימרת, והחיידק נדבק בי. אני חופשי לעשות מה שאני רוצה, נכון שיש כאן מלחמה עיקשת וקרבות בבירוקרטיה ובעוד כמה דברים, מתעצבנים, מתאכזבים, אבל בשורה התחתונה אתה מקים ישוב בארץ. אני מנסה לשלב בדרך שלי בין הציונות לבין היזמות. נפלה בחלקי הזכות ללכת בדרכם של סבי וסבתי, שהיו היזמים הראשונים בארץ.

"בחמש עשרה השנים מאז שחרורי מצה"ל הקמתי שני ישובים. אתה לא מתאר לעצמך את הסיפוק מאחורי מבצע שכזה. האתגר עצום, והוא עולה על כל תפקיד שהוצע לי, לרבות במערכת הפוליטית והביטחונית. כמובן שגם צריך לחיות מזה, ואני לא מתלונן".

- מי האנשים שמתעניינים ורוכשים בימים טרופים אלה בתים בגליל?

"הישוב שלנו מושך אנשים מכל גווני הקשת. ראשית, בשל מיקומו היפהפה בתוך חורש טבעי עם נוף מדהים של הגליל והים. שנית, מסתבר שהטבות חזקות יותר מכל עימות. ההטבות במס, המשכנתא הזולה והקרקע הניתנת בחינם, עושים את שלהם. מבין האנשים שכבר רכשו קרקעות בישוב והביעו התעניינות בשלבים הבאים - הרוב הם אנשים מהאיזור, חיפה והצפון. רבים מהם החליטו על שינוי מקום מגורים, אבל לא שינו את מקום עבודתם.

עובדה מעניינת היא, שלא מדובר רק באנשי גליל מובהקים, אלא גם באנשים מהמרכז ומירושלים. אנשים ששנים מחפשים הזדמנות להתיישב בגליל ורק עכשיו מצאו. לאט לאט מתרחב לו הטרנד של לגור בכפר המרוחק ולעבוד בכרך הסואן. אני מאמין שעם התפתחות התשתיות, המרחק בין תל אביב לנווה זיו יתקצר עוד יותר. היום, הישוב מרוחק רבע שעה נסיעה מתונת הרכבת בנהריה, עוד שעה ומחצה ברכבת ואתה בתל אביב. אני לא מדבר על עשר דקות למנחת מטוסים שיוקם בקרוב, ו-35 דקות טיסה למרכז הארץ. פחות זמן מהפקקים, ואין מה להשוות את איכות החיים והמחיר".

במהלך הפגישה הגיעה קבוצה של אנשי הפקידות הבכירה ממשרדי הממשלה השונים, מלווה על ידי הממונה על המחוז במשרד הפנים, יגאל שחר. בצר: "שיווק הוא לא רק לרוכשים פוטנציאלים, אלא גם למקבלי ההחלטות מסביב. להעביר החלטה בוועדה מחוזית, או לקבל אישור ממשרדי המשלה - לוקח חצי שנה בקירוב. לארגן ביקור כזה - גם כן לוקח חצי שנה, אך הערך המוסף של הביקור עולה בעשרות מונים על כל החלטה של פקיד בכיר זה או אחר. בפעם הבאה שמי מהאנשים שהיו כאן היום, ישמעו את השם נווה זיו - זה לא יהיה עוד טופס עלום, אלא זיכרון ויזואלי, שיזקף בתקווה לזכותנו".

- איפה בדיוק משתלבת המדינה ברעיון?

"האינטרס של המדינה צריך להיות ביצירת איכות חיים לתושביה. זאת לא חכמה רק לבכות כל הזמן, למה להם כן ולנו לא. אני בעד שיוויון הזדמנויות לכולם, כולל יהודים וערבים. אין זה סוד שצריך לייהד את הגליל, אבל זה לא צריך לבוא על חשבון שירותים לתושבים הערבים. צריך לפתח את הכפר הערבי בדיוק כמו את הישוב היהודי. במקום לחשוב על פיזור אוכלוסייה, חושבים על ריכוז. לאט לאט נוצר כרך אחד גדול מגדרה עד חדרה, שרוב האוכלוסייה מרוכזת בו. זו אנטיתזה לכל רעיון ההתיישבות.

"אני מוכן גם לבוא לנגב ולבנות שם ישובים. לפני כמה חודשים ביקר אצלי ראש מועצת אילות, על מנת ללמוד כיצד מקימים ישוב קהילתי. לדעתי, אחד הדברים החשובים שצריך לבצע, זה להקים מנהלת שתהיה אחראית על ההתיישבות, גם בגליל וגם בנגב. אני לא מדבר על ועדות של משרד השיכון והמינהל, אלא על גוף עצמאי, שזה יהיה תפקידו הבלעדי. הסוכנות כבר כמעט וסיימה את תפקידה, ואין כרגע גוף רשמי שמבצע את הפעילות הזו בצורה מאורגנת. כיום יש תוכנית להקמת 26 ישובים חדשים בגליל, אך משום מה קמו בשנים האחרונות רק שני ישובים, אנחנו ושימשית - זו לא התיישבות".

- כמה זמן לוקח להקים ישוב חדש במדינת ישראל?

"עד לפני כמה שנים כל אזרח יכול היה לתכנן בכל איזור בארץ. הסיכוי להצליח לא היה גדול, מפאת היותנו ארץ של מתנגדים, בין אם פרטיים ובין אם ממשלתיים. התהליך, מהרעיון עד למימוש, נע בין 6 ל-10 שנים, כשמספר הרעיונות שנופלים עולה בכמה מונים על אלה שיוצאים לפועל. עם הוצאת חוק המכרזים, היוזמה הפרטית כמעט ונעלמה, ולכן קשה למצוא הרבה משוגעים לדבר. המינהל לקח על עצמו את נושא היזמויות, וכמעט כל היוזמה אצלו".

כשיצאתי ממשרדו של מוקי בצר, נזכרתי ששכחתי לשאול אותו שאלה שאני מאמין שהוא היה מצליח לענות עליה בהרף עין. את מי קל יותר לנצח במלחמה, את הבירוקרטיה הישראלית, או חבורה של מחבלים בטרמינל שכוח אל בלב אוגנדה?

עוד כתבות

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה ירדה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

השקל נחלש בחדות מול המטבעות הזרים. אלו הסיבות

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי־ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן, וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת ת"א לבינלאומיות

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב, אסר על מכירתם במשך 100 שנים ● כעת האוסף מותר למכירה, והוא שווה סכום עתק

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

עו''ד דוד ליבאי / צילום: תמר מצפי

הלך לעולמו שר המשפטים לשעבר דוד ליבאי

ליבאי כיהן כשר המשפטים בכנסת ה-13 בממשלת רבין מטעם מפלגת העבודה ● בתפקידו כשר המשפטים דאג, בין השאר, לחקיקת רפורמה בדיני המעצרים והחיפושים ולחקיקתו של חוק הסנגוריה הציבורית ● היה שותף לחקיקת חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו וחוק יסוד: חופש העיסוק

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

המנהל הממונה מצא: בסלייס לא החזירו ללקוחות 2 מיליון שקל

מבדיקת המנהל המיוחד שמונה לסלייס, עולה שחברת ניהול הקופות לא השיבה למבוטחים את כספם כפי שחויבה ע"י רשות שוק ההון, בגין ניהול לא תקין ● עוד התגלה שהסכומים שצריכים להיות מוחזרים גבוהים יותר ● אסף גולדברג, שעמד בראשות החברה: "לא נגרמה פגיעה בעמיתים"

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"