גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית 

עליות שערים בוול סטריט; מרקורי איבדה 6%

סיסקו תיקנה 4.9%; טבע עלתה 2.5% בעקבות אישור ה-FDA; ריטליקס זינקה 10.7%; קליקסופטוור נפלה 18.7%

המדדים המובילים בוול סטריט סיימו את יום המסחר במגמה חיובית לאחר יומיים של אי בהירות ומגמות מעורבות.

מדד הדאו ג'ונס טיפס 1.70% לרמה של 10,381.73 נקודות. מדד הנאסד"ק עלה 1.41% לרמה של 1,767.06 נקודות.

המסחר הושפע גם היום מההתפתחויות בעימות בין ישראל לפלשתינים. מחיר חוזה עתידי על חבית נפט לאספקה במאי נסגר במחיר של 26.15 דולר לחבית, עליה של 1.27%.

חברות בכותרות: יאהו, וורלדקום ו(גם) סיסקו

עונת הדוחות מתקדמת. חברת האינטרנט יאהו (YHOO) צפויה לדווח לאחר המסחר על רווח של 2 סנט למניה ברבעון הראשון של 2002. מניית יאהו רשמה בסיום המסחר ירידה של 0.1%.

סיסקו (CSCO), שסבלה אתמול מצניחה של 8.4% בעקבות גל שמועות בדבר אזהרת רווח קרובה של החברה, עלתה היום 4.9%. הרבעון הפיסקלי הנוכחי (השלישי) של סיסקו מסתיים רק בסוף אפריל, והחברה צפויה לדווח את תוצאות הרבעון רק ב-7 במאי. למרות כל זאת, משקיעים צופים בדאגה בשלל אזהרות הרווח שמפרסמות חברות טכנולוגיה, ובהתאם, מעריכים כי גם סיסקו הגדולה תאלץ להנמיך את תחזיותיה.

חברת הטלפונים לשיחות מקומיות הגדולה ביותר בארה"ב, ורייזון קומיוניקיישנס אינק ' (VZ), הודיעה אתמול (ג') שבכוונתה לרשום ברבעון הראשון הוצאה של 2.5 מיליארד דולר בגין ירידת ערך של כמה מהשקעותיה והזהירה שהכנסותיה לא ישתפרו בשנה הקרובה מפאת ההאטה במשק האמריקני. לאחר שרשמה אמש ירידה של 3.4%, טיפסה היום המניה 2.8%.

מניות חברת השיחות הבינלאומיות השניה בגודלה בארה"ב, וורלדקום (WCOM), איבדו היום 12.15%. הירידה נובעת בעיקר מהציפיה לדו"חות רבעוניים גרועים והבעייתיות ביכולת פרעון החובות של החברה.

מנכ"ל סייבל (SEBL) אמר היום בכנס במדריד כי הוא צופה שעד סוף 2002, צפויות בין 100 ל-200 חברות היי-טק לסגור את שעריהן. סייבל אמר עוד כי החברה שהוא עומד בראשה, עדיין לא רואה שיפור בתקופה הזו. דבריו אלו עוררו חשש בקרב משקיעים בוול סטריט שהורידו את מחיר המניה ב-7.7%.

אינטל (INTC) הוסיפה 2.8% ומיקרוסופט (MSFT) עלתה 1.43%.

ריטליקס סוגרת פערים; קליקסופטוור נשחקת

ריטליקס קפצה 10.8% וסוגרת את הפער שנפתח מול תל אביב. החברה זכתה היום להמלצות "קניה חזקה" מהאנליסטים של אילנות בטוחה והראל שוקי-הון. בבתי ההשקעות מציבים מחירי יעד של 19 ו-20 דולר למניה, הגבוהים ב-55%-60% ממחירה של המניה בבורסה כעת. ההמלצות החזקות באו בעקבות הודעת החברה מהיום, כי תעמוד בתחזיות הכספיות ברבעון הראשון של 2002.

מניות קליקסופטוור צנחו 18.75% לאחר שהחברה הודיעה אמש כי היא צופה הכנסות של 3.6 מיליון דולר והפסד של 9 סנט למניה ברבעון הראשון של 2002. מדובר בירידה של 39% בהכנסות לעומת הרבעון הרביעי של 2001. אנליסטים צפו הפסד של 3 סנט למניה ברבעון.עוד הודיעה החברה כי קצב שריפת המזומנים שלה ברבעון היה נמוך מאוד כך שהיא נותרה עם 9.4 מיליון דולר בקופה.

מניות מרקורי איבדו 6.07%. בית ההשקעות רוברטסון סטיבנס פירסם היום דו"ח על החברה לקראת פרסום התוצאות הכספיות של החברה מחר בלילה, והותיר את המלצת ה"קנייה" למניה. ‏‎"עם מעמד דומיננטי בשוק בדיקות התוכנה, אחיזה יפה בשוק ניהול ביצועי היישומים ורקורד מוכח של ביצועים וצמיחה חזקה", כותבים האנליסטים "מרקורי נותרת בראש רשימת המניות המומלצות שלנו, עם אופק של כ‏-‏12‏-‏18 חודשים. ‎‏ אנחנו מאמינים שמרקורי נמצאת בדרך הנכונה להכות את התחזית שלנו או לעבור אותם מעט".

היום דיווחנו שקבוצת משקיעים בראשות איש העסקים ג'ורג' סורוס מכרה 19 אלף מניות מניות לנאופטיקס ב-7 וב-8 במארס 2002. המניות נמכרו במחירים הנעים בין 13.53 ל-13.90 דולר. עקב המכירה, ירדה אחזקת סורוס בלנאופטיקס ל-11.96%, לעומת אחזקה של 12.22% לפני כן. מניית לנאופטיקס עלתה 2.76%.

מניית טבע הוסיפה היום 2.5% לאחר שמוקדם יותר הודיעה החברה כי קיבלה אישור סופי מה-FDA לשיווק של טבליות פנופיברט. התרופה הינה תחליף גנרי לטריקור של חברת אבוט.

היום פורסם ב"גלובס" כי חברת אי-סים מנסה לפרוש מחדש את חובותיה לבנקים המסתכמים בכ-4 מיליון דולר. החברה, המפתחת כלי סימולציה למפתחים, חייבת לבנק דיסקונט כ-2 מיליון דולר וסכום דומה לבנק לפיתוח התעשייה. חובות אלה היו אמורים להיפרע עד סוף השנה, אבל יכולתה של החברה לפרוע סכומים אלה מוטלת בספק. מניות אי-סים נסחרו במחזור ער אך ללא שינוי בשער המניה.

מניית אלווריון , המפתחת ציוד תקשורת אלחוטית, סובלת מסנטימנט שלילי בחודשים האחרונים. מתחילת השנה היא איבדה כ-47% למחיר של כ-2.1 דולרים, המבטא שווי של כ-110 מיליון דולר. רוני בירון מפורסייט טוען כי, "מניית אלווריון היא האטרקטיבית ביותר מבין מניות חברות ציוד התקשורת האלחוטית". מניית אלווריון עלתה היום 0.96%.

עוד כתבות

בנק מזרחי טפחות / צילום: איל יצהר

מזרחי טפחות יעניק 1,000 שקל להורים לסבסוד חוגי ילדים - אלה הכוכביות

ההטבה, במסגרת מתווה בנק ישראל, מוגבלת למספר של 10,000 החשבונות הראשונים שיגישו בקשה, והיא גם מותנית בהיקף הכנסה ושימוש בכרטיס אשראי ● סקר שערך הבנק מצא כי 91% מההורים בארץ מעידים שהוצאות החוגים מכבידות על התקציב

טל יעקובסון, מנכ''ל פריון / צילום: אוהד דיין

פריון נמכרת תמורת 420 מיליון דולר, אך לפי שווי פעילות של פחות ממחצית מכך

חברת הפרסום הדיגיטלי מישראל נמכרת ל־Affle ההודית בפרמיה של 31% על מחיר השוק, לאחר ירידה של 80% במניה מהשיא ב–2023 ● האנליסט ליאור וידר: "בנטרול המזומנים בקופתה של פריון, שווי הפעילות שלה בעסקה מוערך בכ-190 מיליון דולר בלבד"

מליאת הכנסת, ארכיון / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

האוצר נערך לתקציב המשכי: הביטחון לא צפוי להיפגע, המשרדים האזרחיים כן

השבוע יחלו ההתייעצויות בבית הנשיא לגבי הרכבת הממשלה, אך באוצר כבר נערכים לתקציב המשכי בתחילת 2027 ● למשרדי הממשלה יהיה קושי להתנהל בתקופה הזו וגם חבילות המיסוי יצטרכו להמתין ● ומה יקרה לגירעון? גלובס עושה סדר

תל אביב / צילום: Shutterstock

100 התנגדויות ביום, 5 דקות לאדם: בקשה להאריך את הדיון בתוכנית המתאר של ת"א

לקראת הדיונים על מאות התנגדויות לתוכנית המתאר החדשה של תל אביב, לשכת עורכי הדין דורשת מהעירייה לדחות את המועדים, להאריך את זמן הטיעון לכל מתנגד ולאפשר השתתפות בזום, בטענה שהמתכונת שנקבעה אינה מאפשרת דיון מעמיק בתוכנית שתעצב את עתיד העיר

שחר תורג'מן, נשיא איגוד לשכות המסחר ויו''ר בריל / צילום: רמי זרנגר

שחר תורג'מן על סמוטריץ': "כמה שהוא חכם ככה הוא שחצן"

נשיא איגוד לשכות המסחר, שחר תורג'מן, יצא נגד הרחבת הפטור ממע"מ והיה ממובילי המהלך לביטולו ● בראיון לגלובס הוא תוקף את סמוטריץ' ("שחצן"), מכנה את הליכי השימוע לעובדים "מפעל זבל בירוקרטי" ומתעקש שהיבואנים והקמעונאים אינם אחראים ליוקר המחיה ● "לפני סטארט־אפ־ניישן - אנחנו רגוליישן־ניישן"

עו''ד אביב פריאנטי, משנה למנכ''ל נדב ב. לוגיסטיקה, חברה עם פעילות במגזר הקיבוצי / צילום: שלומי יוסף

המשנה למנכ"ל נדב ב. לוגיסטיקה: "יש המון פוטנציאל בקיבוצים בעוטף עזה"

חברת נדב ב. לוגיסטיקה משקיעה 650 מיליון שקל בהקמת מרכזים לוגיסטיים בקיבוצים זיקים ורעים ● החברה בוחנת גם הקמת חוות שרתים בזיקים, בהספק של 50-60 מגה־וואט, ומקדמת פרויקטים דומים באזורים נוספים בשיתוף עם קיבוצים ושותפים עסקיים ● עו"ד אביב פריאנטי, המשנה למנכ"ל החברה, בכנס צמיחת הקיבוצים של גלובס: אנחנו מאמינים באזורים האלה"

בורסת הקריפטו בייננס / צילום: Shutterstock

פריצת המיליארדים בקריפטו, העקבות לצפון קוריאה וההטרלה של אילון מאסק

בתוך כ־20 דקות נגנבו מבייננס, בורסת הקריפטו הגדולה בעולם, מטבעות בשווי 6.3 מיליארד דולר ● האם צפון קוריאה, כפי שחושדים בה עד כה, אכן אחראית, איך בייננס החזירה את הכסף וכיצד ניתן להשקיע בקריפטו בלי ארנק דיגיטלי

אלונה בר און, מו''ל גלובס, בכנס צמיחת הקיבוצים של גלובס / צילום: שלומי יוסף

אלונה בר און, מו"ל גלובס: "הלוואי שכל מקום בישראל היה צומח כמו הקיבוצים"

מו"ל גלובס אלונה בר און אמרה בפתיחת כנס צמיחת הקיבוצים כי התנועה הקיבוצית ניצבת בפני גל של שינויים - מהקמת קיבוצים חדשים וצמיחה דמוגרפית ועד זינוק ביזמות, באנרגיה ובתהליכי העברה בין-דורית של הון וערכים

ד''ר נועם שריקי, מנהל מגזר טכנולוגיות רשת חכמה, חברת החשמל / צילום: שלומי יוסף

"חברת החשמל לא תהיה חסם לגידול בחוות שרתים בישראל"

ד"ר נועם שריקי, מנהל מגזר טכנולוגיות רשת חכמה בחברת החשמל, טוען בכנס צמיחת הקיבוצים של גלובס: "הגידול בביקושים נסק בבת-אחת", ומכריז: "העולם נמצא במרוץ חימוש לחיבור חוות שרתים לחשמל"

מתנגדים לריכוז העושר בארה''ב. הפגנה ביוטה, החודש / צילום: Reuters, Charles-McClintock Wilson

החוב תופח, יוקר המחיה מכריע והפוליטיקה האמריקאית נערכת למלחמת הישרדות

בחירות האמצע בארה"ב עשויות להעביר את השליטה בקונגרס לידי הדמוקרטים, על רקע שחיקת התמיכה בטראמפ ויוקר המחיה שמעסיק את הבוחרים ● אלא שניצחון כזה לא יפתור את בעיות היסוד של הכלכלה האמריקאית: החוב הלאומי, הגירעונות ומשבר הדיור ● במקביל, המאבק על עתיד המפלגה הדמוקרטית מאיים להחריף את הקיטוב הפוליטי

טיל לורה (ארכיון) / צילום: התעשייה האווירית

עסקה של התעשייה האווירית מעוררת חשש וסערה בספרד

מרוקו בוחנת רכישת טילים מתקדמים מישראל וממדינות נוספות, ומעוררת חשש ביטחוני בספרד ● חברת Long Wall זכתה בחוזה אמריקאי בסך 75 מיליון דולר לפיתוח מיירט בעלות נמוכה, לצד התחייבות להשקעה נוספת במחקר ובפיתוח ● וחברת הענק האירופית BAE מייצרת נגמ״שים עם מערכת של אלביט ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

גל שוחמי, מייסד ויו״ר גרעין התיישבות ״יחד - אדם ואדמה״ בבקעת ערד / צילום: שלומי יוסף

התא"ל שמקים קיבוץ אחרי 39 שנה: "מישהו צריך לגור בקרווילה במדבר"

בכנס צמיחת הקיבוצים של גלובס סיפר גל שוחמי, שהשתחרר לאחר 32 שנות שירות בצה"ל, על הקמת קיבוץ חדש בבקעת ערד עם משק משותף, חקלאות ואנרגיה מתחדשת ● "אנחנו מתחברים ערכית, ואנחנו מגיעים מתוך הבנה שהחובה הערכית המוסרית היא למצוא דרך חדשה"

בניין ''בית בכפר''. בעיגול: יעקב אטרקצ'י / צילום: איל יצהר, תמיר לוי

איך עושים אקזיט של מיליארד שקל במזומן על רשת בתי דיור מוגן?

משפחת בלושטיין, שמוכרת את רשת "בית בכפר" לידי חברת הנדל"ן אאורה, מתנהלת הרחק מאור הזרקורים ● מאב המשפחה שהיה איש סודו של ראש המוסד לשעבר, דרך הבית הראשון בכפר סבא ועד לרשת דיור מוגן, שחולשת על אלף יחידות דיור וכבר הפגישה את בני משפחת בלושטיין עם מאות מיליוני שקלים ● וגם: מה מחפשים המשקיעים בתחום? "מדובר בענף דפנסיבי שמייצר הכנסה יציבה, הביקוש אליו רק הולך וגדל"

אלי כהן, מיכל צורן ועדו רודוי, בפאנל משותף / צילום: שלומי יוסף

תיירים מהודו ורכבת לסוריה? החזון לעתיד המלונאות בצפון

בפאנל בכנס צמיחת הקיבוצים של גלובס הציג אלי כהן, מנכ"ל קבוצת מנרב ונשיא התאחדות המלונות, חזון לחיבור יבשתי בין ישראל לאירופה דרך סוריה ולהרחבת התיירות מהודו ● מנגד הזהיר עדו רודוי, יו"ר איגוד התעשייה הקיבוצית, מפני התגברות החרמות על תוצרת ישראלית: "אנחנו רואים את זה גובר וזולג מההתנחלויות לכל המדינה" • מיכל צורן מאיגוד התעשייה הקיבוצית התריעה: "התעשייה מתחילה לזלוג אחורה מקו העימות"

מה יעשו מחר המניות הדואליות, והאם טלטלה חדשה בדרך לוול סטריט?

בחירות האמצע בארה"ב עשויות לטרוף את הקלפים בוול סטריט, בעוד השווקים מתחילים לתמחר חזרה אפשרית למלחמה נגד איראן ● הבורסות בת"א ובניו יורק חתמו חודש אדום, הכסף יצא ממניות הטכנולוגיה לענפים הדפנסיביים ● עונת הדוחות בת"א תיפתח השבוע באופן רשמי, עם דיווחים של טאואר, טבע ואל על ● נתוני התעסוקה בארה"ב יעמדו במוקד ויקבעו את כיוון הריבית ● כל מה שכדאי לדעת לקראת שבוע המסחר 

כנס צמיחת הקיבוצים יוצא לדרך

כנס גלובס, בשיתוף בנק דיסקונט והתנועה הקיבוצית שייערך בפעם זו השנה השלישית, עוסק בפוטנציאל של הקיבוצים כמנוע משמעותי לצמיחה כלכלית, טכנולוגית ודמוגרפית בישראל • הכנס יפגיש את בכירי המשק, מנהלי התעשייה והמשק הקיבוצי, יזמים, אנשי פיננסים ומקבלי החלטות במגזר הציבור

באי הכנס / צילום: תמר מצפי

תמונות ורגעים מכנס צמיחת הקיבוצים של גלובס

הכנס, הנערך זו השנה השלישית, שם דגש על מיצוי הפוטנציאל של המרחב הכפרי, דיור והתחדשות, תעשייה וחקלאות מתקדמות, טכנולוגיות ואנרגיה מתחדשת, לצד תפקידם של הקיבוצים בשיקום הצפון והעוטף ● וגם: הנוכחים נהנו מהופעה של הזמרים דורית ראובני  וחנן יובל

מצביע בבחירות / צילום: ap, David Goldman

עושה את זה שוב: העיר שחזתה את התוצאות של הבחירות

רחובות ממשיכה להיות העיר שבה דפוס ההצבעה דומה ביותר לזה של כלל המדינה ● חיפה, פתח תקווה ולוד בולטות גם הן בדמיון לתוצאות הארציות, בין היתר בשל עלייה בשיעור ההצבעה בחברה הערבית ● הנתונים העירוניים, עם זאת, מסתירים פערים משמעותיים בין שכונות בעלות מאפיינים חברתיים וכלכליים שונים

אהוד ברק, יפעת שאשא ביטון,  משה כחלון,  איילת שקד / צילום: איל יצהר, נעם מושקוביץ-דוברות הכנסת, ליאור מזרחי, עמית שאבי-ידיעות אחרונות

התגמולים הנדיבים, הסקנדלים הסוערים והמניות שצנחו: מה קורה כשפוליטיקאים מצטרפים לשוק ההון

ממשה כחלון דרך אהוד ברק ועד לאיילת שקד: שורה של שרים וח"כים בדימוס עשו את דרכם ממסדרונות הכנסת לחדרי ההנהלה במגזר העסקי ● למרות התקוות שנתלו בקשרים וביכולת פתיחת הדלתות שלהם, מקרי העבר מלמדים שההצלחה רחוקה מלהיות בטוחה, והדבר בא לידי ביטוי גם בביצועים מאכזבים של מניית החברה

שרון רייך, מנכ''ל איילון ביטוח ויאיר לוינשטיין, מנכ''ל אלטשולר שחם פיננסים / צילום: רמי זנגר, סם יצחקוב

בדרך למיזוג הגמל הגדול בישראל, רשות שוק ההון מציבה תנאי דרמטי

לגלובס נודע כי הרשות דרשה מווישור למזג את פעילות הגמל של איילון עם זו של אלטשולר שחם כדי שלא יהיו שתי חברות גמל תחת אותה בעלות, כתנאי לרכישת בית ההשקעות ● זאת לאחר שאיילון השקיעה עשרות מיליוני שקלים בהשקת פעילות גמל חדשה ● וגם: המחלוקת על מי יוביל את הפעילות המאוחדת