גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית 

עליות שערים בוול סטריט; מרקורי איבדה 6%

סיסקו תיקנה 4.9%; טבע עלתה 2.5% בעקבות אישור ה-FDA; ריטליקס זינקה 10.7%; קליקסופטוור נפלה 18.7%

המדדים המובילים בוול סטריט סיימו את יום המסחר במגמה חיובית לאחר יומיים של אי בהירות ומגמות מעורבות.

מדד הדאו ג'ונס טיפס 1.70% לרמה של 10,381.73 נקודות. מדד הנאסד"ק עלה 1.41% לרמה של 1,767.06 נקודות.

המסחר הושפע גם היום מההתפתחויות בעימות בין ישראל לפלשתינים. מחיר חוזה עתידי על חבית נפט לאספקה במאי נסגר במחיר של 26.15 דולר לחבית, עליה של 1.27%.

חברות בכותרות: יאהו, וורלדקום ו(גם) סיסקו

עונת הדוחות מתקדמת. חברת האינטרנט יאהו (YHOO) צפויה לדווח לאחר המסחר על רווח של 2 סנט למניה ברבעון הראשון של 2002. מניית יאהו רשמה בסיום המסחר ירידה של 0.1%.

סיסקו (CSCO), שסבלה אתמול מצניחה של 8.4% בעקבות גל שמועות בדבר אזהרת רווח קרובה של החברה, עלתה היום 4.9%. הרבעון הפיסקלי הנוכחי (השלישי) של סיסקו מסתיים רק בסוף אפריל, והחברה צפויה לדווח את תוצאות הרבעון רק ב-7 במאי. למרות כל זאת, משקיעים צופים בדאגה בשלל אזהרות הרווח שמפרסמות חברות טכנולוגיה, ובהתאם, מעריכים כי גם סיסקו הגדולה תאלץ להנמיך את תחזיותיה.

חברת הטלפונים לשיחות מקומיות הגדולה ביותר בארה"ב, ורייזון קומיוניקיישנס אינק ' (VZ), הודיעה אתמול (ג') שבכוונתה לרשום ברבעון הראשון הוצאה של 2.5 מיליארד דולר בגין ירידת ערך של כמה מהשקעותיה והזהירה שהכנסותיה לא ישתפרו בשנה הקרובה מפאת ההאטה במשק האמריקני. לאחר שרשמה אמש ירידה של 3.4%, טיפסה היום המניה 2.8%.

מניות חברת השיחות הבינלאומיות השניה בגודלה בארה"ב, וורלדקום (WCOM), איבדו היום 12.15%. הירידה נובעת בעיקר מהציפיה לדו"חות רבעוניים גרועים והבעייתיות ביכולת פרעון החובות של החברה.

מנכ"ל סייבל (SEBL) אמר היום בכנס במדריד כי הוא צופה שעד סוף 2002, צפויות בין 100 ל-200 חברות היי-טק לסגור את שעריהן. סייבל אמר עוד כי החברה שהוא עומד בראשה, עדיין לא רואה שיפור בתקופה הזו. דבריו אלו עוררו חשש בקרב משקיעים בוול סטריט שהורידו את מחיר המניה ב-7.7%.

אינטל (INTC) הוסיפה 2.8% ומיקרוסופט (MSFT) עלתה 1.43%.

ריטליקס סוגרת פערים; קליקסופטוור נשחקת

ריטליקס קפצה 10.8% וסוגרת את הפער שנפתח מול תל אביב. החברה זכתה היום להמלצות "קניה חזקה" מהאנליסטים של אילנות בטוחה והראל שוקי-הון. בבתי ההשקעות מציבים מחירי יעד של 19 ו-20 דולר למניה, הגבוהים ב-55%-60% ממחירה של המניה בבורסה כעת. ההמלצות החזקות באו בעקבות הודעת החברה מהיום, כי תעמוד בתחזיות הכספיות ברבעון הראשון של 2002.

מניות קליקסופטוור צנחו 18.75% לאחר שהחברה הודיעה אמש כי היא צופה הכנסות של 3.6 מיליון דולר והפסד של 9 סנט למניה ברבעון הראשון של 2002. מדובר בירידה של 39% בהכנסות לעומת הרבעון הרביעי של 2001. אנליסטים צפו הפסד של 3 סנט למניה ברבעון.עוד הודיעה החברה כי קצב שריפת המזומנים שלה ברבעון היה נמוך מאוד כך שהיא נותרה עם 9.4 מיליון דולר בקופה.

מניות מרקורי איבדו 6.07%. בית ההשקעות רוברטסון סטיבנס פירסם היום דו"ח על החברה לקראת פרסום התוצאות הכספיות של החברה מחר בלילה, והותיר את המלצת ה"קנייה" למניה. ‏‎"עם מעמד דומיננטי בשוק בדיקות התוכנה, אחיזה יפה בשוק ניהול ביצועי היישומים ורקורד מוכח של ביצועים וצמיחה חזקה", כותבים האנליסטים "מרקורי נותרת בראש רשימת המניות המומלצות שלנו, עם אופק של כ‏-‏12‏-‏18 חודשים. ‎‏ אנחנו מאמינים שמרקורי נמצאת בדרך הנכונה להכות את התחזית שלנו או לעבור אותם מעט".

היום דיווחנו שקבוצת משקיעים בראשות איש העסקים ג'ורג' סורוס מכרה 19 אלף מניות מניות לנאופטיקס ב-7 וב-8 במארס 2002. המניות נמכרו במחירים הנעים בין 13.53 ל-13.90 דולר. עקב המכירה, ירדה אחזקת סורוס בלנאופטיקס ל-11.96%, לעומת אחזקה של 12.22% לפני כן. מניית לנאופטיקס עלתה 2.76%.

מניית טבע הוסיפה היום 2.5% לאחר שמוקדם יותר הודיעה החברה כי קיבלה אישור סופי מה-FDA לשיווק של טבליות פנופיברט. התרופה הינה תחליף גנרי לטריקור של חברת אבוט.

היום פורסם ב"גלובס" כי חברת אי-סים מנסה לפרוש מחדש את חובותיה לבנקים המסתכמים בכ-4 מיליון דולר. החברה, המפתחת כלי סימולציה למפתחים, חייבת לבנק דיסקונט כ-2 מיליון דולר וסכום דומה לבנק לפיתוח התעשייה. חובות אלה היו אמורים להיפרע עד סוף השנה, אבל יכולתה של החברה לפרוע סכומים אלה מוטלת בספק. מניות אי-סים נסחרו במחזור ער אך ללא שינוי בשער המניה.

מניית אלווריון , המפתחת ציוד תקשורת אלחוטית, סובלת מסנטימנט שלילי בחודשים האחרונים. מתחילת השנה היא איבדה כ-47% למחיר של כ-2.1 דולרים, המבטא שווי של כ-110 מיליון דולר. רוני בירון מפורסייט טוען כי, "מניית אלווריון היא האטרקטיבית ביותר מבין מניות חברות ציוד התקשורת האלחוטית". מניית אלווריון עלתה היום 0.96%.

עוד כתבות

הברחות במיליארדי שקלים מדי שנה. גבול ישראל־ירדן / צילום: Shutterstock

חדירת מיליציות וקריסת הגבול השקט: הסימנים לתרחיש האימה מול ירדן

אופנוע הים החשוד באילת ואזהרות השב"כ מציפים מחדש את המתח בגבול המזרחי ● בעוד שהציבור הירדני מקצין ואיראן מסמנת את הממלכה כציר מרכזי להברחת כספים ואמל"ח - במערכת הביטחון נערכים לתרחישי חדירה ● האם השלטון ההאשמי יצליח לבלום את האיום?

פרופ' אמיר ירון, נגיד בנק ישראל / צילום: טלי בוגדנובסקי

הנתון הכלכלי שחזר לרמות של ה-7 לאוקטובר - והכוכבית

לאחר ההסכם המתגבש בין ארה"ב לאיראן, פרמיית הסיכון של ישראל צנחה לרמות שלא נראו מאז פרוץ המלחמה ● אלא שביחס למדינות בעלות דירוג דומה, ישראל נותרה גבוהה ● וגם: מה המשמעות עבור החלטת הריבית הקרובה?

משרדי אנבידיה ברחוב יצחק שדה, תל אביב ומטה חברת השבבים נובה ברחובות / צילום: בר לביא, איל יצהר

​אפקט אנבידיה: הכלכלן שטוען - מיעוט חברות מטות את נתוני הצמיחה

הייצור בחו"ל זינק בתוך רבעון והסתיר פגיעה קשה בתוצר - כך לפי הכלכלן הראשי של מיטב, אלכס זבז'ינסקי ● ההערכות: חברות בודדות, ביניהן אנבידיה (מלאנוקס), קמטק ונובה אחראיות למחצית מהצמיחה ● האם בנק ישראל והאוצר מסתנוורים מאשליה סטטיסטית?

גבי ויסמן, נשיא ומנכ''ל נובה / צילום: גלעד קוולרציק

"דרישות הלקוחות על גבול המדע בדיוני": מנכ"ל חברת השבבים הלוהטת מדבר לראשונה

כשלוש שנים לאחר שנכנס לתפקיד מנכ"ל נובה, מספר גבי ויסמן על הרנסאנס שחווה תעשיית השבבים שבה פועלת החברה, ועל הפיכתה לתשתית קריטית: "שליטה על המשאב הזה חיונית לעתידן של מדינות רבות" ● וגם על נסיקת המניה במאות אחוזים, האתגרים של עמידה בחזית הטכנולוגיה ודרישות הלקוחות "שהן על גבול המדע הבדיוני"

חנות איידיגיטל של אייקון גרופ / צילום: אמנון חורש

אפל מייקרת את מחשבי המק והאייפדים. מה צפוי בישראל?

ענקית הטכנולוגיה העלתה בעשרות עד מאות דולרים את מחירי דגמי ה-MacBook וה-iPad, על רקע הזינוק בעלויות הזיכרון והאחסון ● היבואניות בישראל צפויות לקבל בימים הקרובים את המחירון המעודכן. הערכה בשוק: השקל החזק עשוי למתן את העליות ● האם גם האייפון הבא יהיה יקר יותר?

באיזה אזור בתל אביב יש ירידה חדה במכירת דירות?

באיזה ענף במשק יש את שיעור העובדים הגדול ביותר עם קרנות השתלמות? רמי לוי הניח השבוע תשקיף להנפקת חברה נוספת בבורסה. במה היא עוסקת? • חושבים שאתם בקיאים בכל מה שקרה השבוע בכלכלה בארץ ובעולם? בואו לבחון את הידע שלכם • החידון הכלכלי של גלובס

צילום: ap, Adrian Naranjo

שתי רעידות אדמה חזקות פגעו בוונצואלה: הערכה - אלפי הרוגים

שתי רעידות אדמה חזקות בעוצמה של 7.5 ו-7.2 פגעו בוונצואלה בהפרש של 40 שניות • מבנים קרסו בבירה קראקס, ותושבים פונו מבתיהם בשל נזק כבד • נמל התעופה נסגר • הנשיאה הזמנית דלסי רודריגז הכריזה על מצב חירום במדינה • טראמפ: "ארה"ב מוכנה לסייע"

מל''ט של חברת בייקאר הטורקית / צילום: צילום מסך

חברת המל"טים הטורקית שתממן לימודים לסטודנטים פלסטינים

בריטניה מרחיבה את הסיוע הביטחוני לאוקראינה במלחמתה עם רוסיה בהיקף של כ־995 מיליון דולר ● היצוא הביטחוני של הודו זינק, וזו בשורה טובה לחברות הביטחוניות הישראליות ● וחברת המל"טים הטורקית בייקאר תתמוך בסטודנטים פלסטינים המעוניינים לרכוש השכלה גבוהה בטורקיה ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

חיילי צה''ל בעזה / צילום: דובר צה''ל

נתוני הגיוס של צה"ל חושפים: המגזר שבו מתגייסים הכי הרבה, והזינוק בגיוס נשים

נתוני צה"ל, שהתקבלו בבקשת חופש המידע, חושפים את שיעור המתגייסים לצה"ל לפי מגזרים ● בנתונים נמצאה תופעה מפתיעה: המגזר היחיד שחווה עליה בגיוס בין 2018-2024 הוא נשים דתיות ● איפה שיעור המתגייסים לקרבי גבוה במיוחד, וכמה מתגייסים בחברה החרדית?

צילומים: AP, reuters

במשקל 5,000 טון: הנשק החדש של קים ג'ונג און נחשף

סקר חדש בארה"ב חושף חוסר שביעות רצון מהמלחמה באיראן ● ארגון הטרור טליבאן הגיע לפגישה רשמית בבריסל - ועורר סערה ● וענקית המסחר הסינית עליבאבא תובעת את הפנטגון ● זום גלובלי

איסטנבול / צילום: Shutterstock, nataschen

חמת עזבה את טורקיה. מי החברות הישראליות שממשיכות לפעול במדינה?

סגירת מפעל הייצור של חמת באיזמיר באחרונה מצטרפת לנסיגה מתמשכת של חברות ישראליות מטורקיה מאז אמברגו הסחר שהטילה אנקרה ב־2024 ● עם זאת, חברות בהן נטפים וטבע עדיין שומרות על דריסת רגל שקטה במדינה, בעיקר עבור פעילות מקומית

צילומים: Shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בין פחד גבהים לרווח מדהים: השבוע הסוער של מניות השבבים, והצפי להמשך

לאחר שזינקו לשיאים חדשים בתחילת השבוע, מניות השבבים איבדו גובה, על רקע חששות המשקיעים מהשפעות מאקרו ורמות המחירים הגבוהות ● ואז הגיעו הדוחות המצוינים של מיקרון והפכו את התמונה ● וגם: התחזיות האופטימיות של האנליסטים לסקטור השבבים

נוחי דנקנר / צילום: תמר מצפי

נוחי דנקנר "הרים ידיים". נכס אחד בירושלים יקבע את עתידו

נוחי דנקנר לא עמד בהסדר האחרון מול הבנקים ונסוג מהתנגדותו להכרזתו כפושט רגל ● עד כה הוא השיב כ־110 מיליון שקל, וכעת העיניים נשואות למכירת "בית השנהב" בירושלים

בניין משרד האוצר / צילום: רפי קוץ

קרנות לסטארט-אפים ומרכזי פיתוח בינלאומיים בהיקף של 1.5 מיליארד שקל: הפתרון המסתמן להייטק

במשרד האוצר וברשות החדשנות מנסים להתמודד עם הבעיות שיצר שער הדולר לחברות ההייטק ובוחנים הקמה של שתי קרנות מענקים לסטארט-אפים ולמרכזי פיתוח בינלאומיים ● הקרן למרכזים תחלק מענק של אלפי שקלים על כל גיוס של עובד ישראלי

אמיר אבולעפיה / צילום: באדיבות המצולם

עוד אלוף במיל׳ מצטרף לבורסת השמות לניהול הסניף הישראלי של ענקית הדיפנס

האלוף במיל' אמיר אבולעפיה מצטרף לעמיקם נורקין ולמועמדים נוספים שייפגשו בשבוע הבא עם מייסד אנדוריל לאקי פאלמר והמנכ”ל בריאן שימפף, במסגרת המירוץ לתפקיד ניהול פעילות החברה בישראל ● בינתיים, ענקית הדיפנס־טק ממשיכה לקדם שיתופי פעולה עם התעשיות הביטחוניות המקומיות

מטה מיקרון בסן חוזה, קליפורניה / צילום: Shutterstock

מיקרון ניפצה את תחזיות האנליסטים; המניה זינקה במסחר המאוחר

מיקרון עקפה את תחזיות האנליסטים בשורה העליונה והתחתונה, וזינקה במעל 7% במסחר המאוחר ● הדריכות בקרב המשקיעים לקראת הדוחות של מיקרון הייתה גבוהה במיוחד, על רקע גל המכירות שפקד בימים האחרונים את מניות השבבים ● המניה עלתה בשנה האחרונה ביותר מ-700%, ולפני כחודש עקפה שווי שוק של טריליון דולר

מייסדי Stratos Ventures, דניאל פוזיילוב ורותם יהודה קקון / צילום: Emma Sayag

ממיאמי לתל אביב: הקרן המקושרת שמביאה את הגנרלים האמריקאים לישראל

קרן ההון סיכון Stratos Ventures כבר גייסה 50 מיליון דולר מתוך יעד של 80 מיליון, ומבטיחה לחבר סטארט־אפים ישראליים למקבלי ההחלטות ולגופי הרכש הביטחוניים בארה”ב – באמצעות רשת קשרים הכוללת בכירי CIA לשעבר, גנרלים אמריקאים ושותפים מתעשיית ההייטק

איור: Shutterstock

להזמין אותה מנה או לנסות אחת חדשה? חוקרים הוכיחו משוואה שנכתבה על מפית מסעדה

הפיזיקאי הנודע ריצ'רד פיינמן הפך התלבטות קטנה בארוחת ערב לשאלה גדולה על קבלת החלטות: מתי להמשיך לחפש אפשרות טובה יותר, ומתי להסתפק במה שכבר עובד ● הפתרון שלו, ששורבט לפני כחמישים שנה, התגלה כאופטימלי, אבל חוקרים מתחומי הכלכלה ההתנהגותית מזכירים שבני אדם מסובכים יותר ממשוואה

אילוסטרציה: shutterstock

ירידות שערים חדות באסיה ובחוזים על וול סטריט: ״מתכון בטוח לתנודתיות״

הבורסות במזרח סוערות עם ירידות חדות בהובלת מניות הטכנולוגיה, בטוקיו ובסיאול ● ענקית הבנקאות, סופטבנק, נחתכת במעל 13% ● גם החוזים על וול סטריט צבועים באדום ● לאן הולכים מכאן?

צוואה / צילום: Shutterstock

ניסו להסתיר את הירושה מנושים שתבעו מיליונים - ונותרו בידיים ריקות

אח ואחות שנתבעו ע"י בנק בחו"ל ניסו למנוע מנושיהם לשים יד על ירושת אמם, ודאגו שהכלה תירש את העיזבון במקומם ● אלא שהזוג הסתכסך, והכלה סירבה להעביר להם את הכסף בו זכתה מן ההפקר ● בית המשפט דחה את טענותיהם וחייב אותם בהוצאות של כ-600 אלף שקל