גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הפעימה הראשונה: ייתכן שיריית הפתיחה של המלחמה הקרובה בעיראק תהיה בכלל ירייה אלקטרונית

ה-E-bomb, פצצה המייצרת פעימה אלקטרומגנטית קטלנית, יכולה להשבית באופן "נקי" מערכות נשק, ובכלל זה גם טילי סקאד. הבעיה: היא עלולה לשתק מערכות אזרחיות חיוניות

בימי הבועה העליזים נפוצה אצל החברות התכונה להוסיף לשמותיהן, או לפחות לשמות המוצרים שלהן, את הקידומת E. קידומת זו סימלה שמדובר במערכות מבוססות מחשב - מערכות מתקדמות, השייכות לעידן המידע, כאלו שהמניות של החברות שמאחוריהן מזכירות את הביצועים של הודיני.

מאז כבר למדנו ש-E-אפשר לעשות כסף מכלום, וששווי הוא לא דבר וירטואלי, לפחות לא לאורך זמן. כך גם נעלמו הקידומות האופנתיות ממותגים רבים. אבל בחודשים האחרונים נוצרת התחושה שישנן כוכבות חדשות בשמי ה-E. והכוכבות הללו עשויות לתת את הופעת הבכורה שלהן לא פחות מאשר בשמי בגדאד, אם וכאשר יעניק בוש לצבאו את האור הירוק.

קוראים להן E-bombs - ה-E מסמלת הפעם Electromagnetic - והן שייכות למשפחת נשקי ה-High Power Microwave) HPM). באופן רשמי, טכנולוגיית נשקי ה-HPM אינה קיימת עדיין, אם כי איש לא מכחיש שהידע הבסיסי לייצור נשקים כאלו ישנו. כך או כך, אם בשל דליפות במערכת הביטחון האמריקנית ואם בשל הדלפה מכוונת מצד הממשל כחלק ממאמצי ההרתעה, התקשורת עוסקת לאחרונה יותר ויותר ב"נשק הסודי של ארה"ב".

בבסיסו, מדובר בנשק שמסוגל ליצור אפקט פעימה אלקטרומגנטית. אפקט זה נצפה לראשונה בראשית הניסויים בפצצות אטום, שיצרו - בין שאר התופעות ההרסניות - גם פעימה אלקטרומגנטית בעוצמה גבוהה ולזמן קצר ביותר, של כמה מאות ננו-שניות. הפעימה מתחילה בנקודת הפיצוץ ומתפשטת במעגל, כאשר היא נחלשת עם ההתרחקות מהמרכז.

לאפקט הזה השפעה הרסנית במיוחד על מכשירי חשמל ואלקטרוניקה. בשל העוצמה הגבוהה, נשרפים חוטי חשמל וכבלי תקשורת, ולמעגלים מודפסים נגרם נזק בלתי הפיך. הנזק לגופים אלקטרוניים כל כך גדול, עד שנדרשת לכל הפחות החלפה של מרבית הרכיבים כדי להפעילם מחדש. לרוב, המכשיר אינו בר תיקון. גם ניסיון להגן על הציוד בצורה זו או אחרת עשוי להיתקל בקשיים, מכיוון שבמרבית המקרים חוטי החשמל ו/או התקשורת המובילים אליו ישמשו כאנטנה להעברת האנרגיה ההרסנית.

כאשר היה מדובר באפקט אחד מיני רבים של פצצת האטום, לא היתה לכך משמעות רבה: מצד אחד, הנזק שגורמת הפצצה עצמה גדול במידה כזו, שאין משמעות לנזק שגורמת הפעימה האלקטרומגנטית; מצד שני, מאז 1945 אף אחד עוד לא השתמש בפצצת אטום מעבר לניסויים, ולא סביר שישתמשו בפצצה כזו כנשק מן המניין.

אבל אם היתה האפשרות ליצור את הפעימה מבלי לגרום לנזק פיזי לסביבה, הרי שמדובר לכאורה באמצעי "נקי" לשיתוק האויב. הדבר נכון במיוחד בימים בהם הצבא צועד על מעבדיו, וכאשר המערכה על המידע (Information Warfare, ובקיצור IW) מכריעה לעיתים מלחמות. במלחמת המפרץ הקודמת, למשל, התרכזו ההתקפות האוויריות של האמריקנים בימים הראשונים בעיקר בהשמדת מערכות איסוף המידע של העיראקים. ואת זה בדיוק עושות ה-E-bombs: הן מייצרות פעימה אלקטרומגנטית בת כמה אלפי וואט, ששורפת מעגלים חשמליים ואלקטרוניים ברדיוס הנמדד במאות מטרים מנקודת המרכז. יתרון נוסף הוא האופי השקט של הפעולה, כך שבמכשירים רבים כלל לא ניתן לדעת אם הם נפגעו או לא, עד שמנסים להפעיל אותם. ואם נכונות השמועות, אותן השמועות שהממשל מקפיד לא לאשר, אלו יהיו הפצצות הראשונות שיפלו על בגדאד.

מסוכן לבעלי קוצבי לב

השימוש בפצצות כמקור ליצירת הפעימה אינו מקרי. זאת, למרות שניתן לייצר אפקט דומה גם באמצעות מתקן הנמצא על מטוס, רכב קרקעי או מל"ט, אשר חולפים באיזור בו רוצים לפגוע, וממשיכים לדרכם.

כרגע עומדות בפני אפשרות זו שתי בעיות עיקריות: ככל הנראה אין עדיין אפשרות למקד את הפגיעה לכיוון מסוים (יכולת המיקוד היא ההבדל העיקרי בין ה-E-bombs לבין החברים המתקדמים יותר במשפחת נשקי ה-HPM); וישנו קושי להגן על נושא המתקן עצמו מפני הפגיעה. סביר להניח שאף טייס שקול בדעתו לא ישגר פעימה אלקטרומגנטית ביודעו כי בעוד שנייה כל מערכות המטוס שלו ישבקו חיים. להטיל פצצה ולהסתלק מהאיזור לפני שתופעל, זה כבר דבר אחר.

בעיה אחרת עוסקת ביכולת - למעשה בחוסר היכולת - להעריך את רמת הפגיעה בצד השני, כאשר מדובר בנשק ששורף מעגלים חשמליים אך משאיר את המחשב, ובוודאי את החדר בו הוא נמצא, שלמים ותקינים למראה. כאן ישנו פרדוקס מסוים, כאשר מדובר בנשק שמטרתו המוגדרת היא לפגוע ביכולת איסוף וניתוח המידע של הצד השני.

אך השאלה המרכזית, כמו במקרים רבים, היא שאלת הפגיעה באזרחים. לכאורה, מדובר בנשק שניתן להפעילו במרכז העיר, לשבש מערכות חיוניות ולהוציא מכלל פעולה טילים שסדאם חוסיין אולי החביא בחסות שכונות מגורים, וכל זאת מבלי לגבות חיי אדם. אבל רק לכאורה.

ראשית, מדענים אומרים כי נשק מסוג זה ניתן לניצול לרעה, כאשר עוצמת הפעימה תוגבר מאלפי וואט למיליוני וואט. בעוצמה של מיליון וואט, ייגרם מוות מיידי לבני האדם במרכז שטח הפגיעה, כאשר הנוזלים בגופם יתאיידו באחת. שנית, גם בעוצמות עליהן מדברים כיום זהו גזר דין מוות לכל בעלי קוצבי הלב, ולרבים מהשוהים בבתי חולים באיזור ההשפעה האלקטרומגנטית. לאלו ניתן להוסיף, לדוגמא, נהגים שיאבדו שליטה על הרכב באמצע הנסיעה, עוברי אורח שייקלעו למסלול נסיעתם ונוסעים תמימים במעליות שיצנחו לפתע לקרקע.

"רב הנסתר על הגלוי"

ד"ר עוזי ארד, ראש המכון למדיניות ואסטרטגיה, המרכז הבינתחומי הרצליה, מסביר את חשיבות הלוחמה האלקטרונית בשדה הקרב של המאה ה-21: "כאשר אתה רוצה לפגוע ביכולת של צבאות לתפקד, ולפגוע במערכות פיקוד, שליטה ובקרה, הדרכים לעשות זאת הן על ידי פגיעות ביחידות הללו או על ידי שיבוש התקשורת. כאשר אתה משבש תקשורת, אתה משבש מערכות. זו דרך מודרנית יותר להשיג דברים שבעבר היית צריך לעשות בדרכים יותר גסות.

"יש הרבה דרכים לעשות זאת, לא רק באמצעות מחשבים ואמצעים אלקטרוניים שונים. אני מניח שבתחום זה רב הנסתר על הגלוי, משום שיש פה גם תוכניות פיתוח בהן האמריקנים כנראה שומרים טכנולוגיות לעצמם. צריך לזכור שיריב שיודע שיופעלו נגדו אמצעים כאלו יכול להתכונן, הן על ידי יצירת מערכות חליפיות עצמאיות והן על ידי מעבר למערכות פחות מתוחכמות. לפעמים, כמה שהדבר יותר פרימיטיבי הוא יותר חסין. בנוסף, ישנם אמצעי הגנה אחרים".

"גלובס": ובהקשר העיראקי?

ארד: "סביר להניח שבתחום הלוחמה האלקטרונית, האמריקנים ינסו לנצל את העליונות שלהם, ולהשיג אפקט של קרב כמה שיותר חסכוני בהרס וכמה שיותר מכריע בתוצאות שלו, על ידי ניצול האלקטרוניקה והטכנולוגיה המתקדמת. מאחר שאחד מיעדי הלחימה עשוי להיות חילופי המשטר, אזי פגיעה בצינור השליטה והתקשורת של המשטר היא ממש לב העניין".

כמה הצבאות משקיעים היום בפיתוח אמצעים מסוג זה מתוך כלל תקציבי הפיתוח שלהם?

"אני לא יודע. זה לא מופיע בספרות ולא ניתן להכליל. אלו לא דברים שאתה מוצא בטבלאות של מכוני מחקר אסטרטגיים. אתה פשוט לא מוצא את התקציבים האלה. אלו אמצעים שלעיתים התקציבים שלהם חבויים בתוך פעילויות אחרות, מה גם שהאמצעים עצמם לא דורשים תקציבי מיליארדים. אני מעריך שמשקיעים הרבה, אבל לא יכול להגיד כמה. אני לא חושב שבספר התקציב האמריקני יש סעיף 'צרכים ללוחמה אלקטרונית'. זה מתפזר בין מכשירים ואמצעים שונים".

רב סרן שמועתי, גם בדיגיטלי

כאמור, אף גורם רשמי לא מתייצב בגלוי ואומר שברשות ארה"ב, או ברשות מדינות אחרות, ישנו נשק כזה. מומחי ביטחון שונים מדברים על פיתוח הנמצא בשלבים כאלו או אחרים. חלקם מעריכים כי היישום אפשרי בתקופה של עד עשור, וחלקם טוענים שהפיתוח נמצא בשלבים אחרונים, ושייתכן שבאפשרות ארה"ב להפעילו במתכונת מוגבלת כבר במערכה הקרובה.

בממשל מכחישים את קיומו של נשק HPM, אך לא באופן גורף, תוך הקפדה לשמור על עירפול ועל גישה של "הכל אפשרי". והשמועות, כבר אמרנו, רוחשות בשטח. במקומות שונים, אגב, מזכירים גם את ישראל כמפתחת אמצעים דומים, אם כי לצרכי הגנה מפני טילים ולא להתקפה.

מי אחראי להתעוררות בתקשורת בחודשים האחרונים סביב ה-E-bombs, הדלפות "אמיתיות" או יזומות?

"אל"ף, זה שבעידן המודרני יש מלחמת מידע, שאחד הביטויים שלה הוא הדלפות ולוחמה פסיכולוגית כדי לעצב דעת קהל וליצור אפקטים תודעתיים אצל היריב, זה ידוע. בי"ת, זה שהאמריקנים מקדישים לכך תכנון ומחשבה, אנחנו גם יודעים. גימ"ל, הרבה מהפעולות הללו הן סודיות, ואדם שלא נמצא בעניינים לא יודע מתי זו הדלפה ומתי הדלפה מכוונת. אפשר לומר שמשחקים בערבוביה שני הדברים.

"עקב ההתעניינות התקשורתית והציבורית הטבעית, יש הרבה מאוד פרסומים. מכיוון שכך, עיתונאים גם עושים שיעורי בית, מסתכלים על טכנולוגיות, הולכים לספרות מקצועית ועושים אחד ועוד אחד. לכן, חלק מהפרסומים הם תוצאה של הטיפול התקשורתי. אבל בוא לא נתפלא אם הממשל האמריקני, וגורמים שיש להם עניין בנושא, מזינים לעיתים הדלפות, ולעיתים מנסים לשלוט עליהן בדרכים מתוחכמות - הן ביצירת ספין והן בתפיסת טרמפ על הפרסומים. כאשר הגורמים שעושים זאת הם מאוד מתוחכמים, הם יכולים לתעתע בציבור בריבוע".

בתוך אותם פרסומים מוזכרת גם ישראל. מדובר בדוגמא לטרמפ על הפרסומים?

"אני לא מאמין. כמו רוב האנשים, גם אני לא יודע, כי מאופי הדברים אלו אמצעים חסויים והמדינה מקפידה על כך. זה שאנשים עושים ספקולציות ולעיתים קולעים ולעיתים לא, זה דבר אחר. אבל לא ישראל הולכת להקיז דם, לשלם מיליארדים ולהיכנס למערכה שמאוד קשה לוודא את תוצאותיה, כאשר מיליוני אנשים עובדים על הכנתה. הרי רק הכוחות שיושבים באיזור מגיעים לרבע עד חצי מיליון איש, אז תחשוב כמה עובדים על זה בעורף. כשמדובר בסדרי גודל כאלה של מערכים ושל צורך להשיג מטרות, אז עושים את הדברים שאנחנו משערים שהם עושים.

"ישראל, לעומת זאת, אינה שחקן פעיל במערכה הזו, ואין לה מטרה שהיא הולכת לפעול לטובתה. היא שחקן צד שרוצה להגיע הביתה בשלום ומנסה לצמצם נזקים לעצמו, משום שגם לפני עשר שנים התקיפו אותו על לא עוול בכפו. בעצם היא פאסיבית-מתגוננת, ובמצב כזה אתה לא צריך להיכנס למהלכים מתוחכמים ומסובכים כמו שעושה צד פעיל, שחותר להשגת מטרות ויעדים מאוד מורכבים".

uri-ravin@globes.co.il

עוד כתבות

הפגנה פרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה, אתמול (ש') / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"ארגון טרור השתלט": גל הפגנות נגד ישראל באוניברסיטת קולומביה

ביום חמישי האחרון, נעצרו מעל מאה סטודנטים שהשתתפו בהפגנה פרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה, וההפגנות מאז נמשכות במלוא עוזן ● פרופ' שי דוידאי מבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה צייץ בעקבות האירועים: "ארגון טרור השתלט על האוניברסיטה והמדינה צריכה להתערב ולהשתלט על הקמפוס"

10 המניות היקרות ביותר בוול סטריט / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

אלה הן 10 המניות הכי יקרות בוול סטריט

הן נחשבות למניות לוהטות במיוחד, אבל האם הן התחממו מדי? ● לאחרונה הצביע מגזין ביזנס אינסיידר על עשר חברות בשווי 10 מיליארד דולר לפחות הנסחרות בתמחור יקר במיוחד ביחס להכנסותיהן ● לרשימה נכנסו אנבידיה, מיקרוסטרטג'י ומניות טכנולוגיה נוספות, אבל גם רשת מזון מהיר ● לאחרונה, כשמשקיעים הופכים סלקטיביים יותר ואנליסטים חוששים מבועה חדשה, גם המניות היקרות חוטפות

עילית רז, טרבור מילטון ואליזבת הולמס / צילומים: AP - Lawrence Neumeister, Jeff Chiu, Brittainy Newman, איל יצהר

בחברות הטק מנסים להילחם בהונאות משקיעים. אלה הכלים החדשים שלהם

בשנים החולפות נרשמו מקרי הונאה רבים בהייטק, בהם יזמים גייסו כספים ממשקיעים, ללא בדיקת נאותות מספקת ● במטרה לצמצם את ההונאות הבאות, חברות רותמות כיום כלי בינה מלאכותית לשלל אוטמציות בהתנהלות החברה ● במקביל, גורמים בענף חוששים מההשלכות

ח''כ משה ארבל, מפלגת ש''ס / צילום: איל יצהר

"מוכרחים להבין את גודל השעה": ראיון חג עם השר הכי לא שגרתי שיש

שר הפנים משה ארבל מכוון אצבע מאשימה לבג"ץ שיצר תגובת נגד בציבור החרדי לשאלת הגיוס ● בענייני התכנון, הוא מגלה שהוא הודף לחצים להתערבות ומאשים את שרי הליכוד באינטרסים צרים ● את הפועלים הפלסטינים, הוא אומר, צריך להחזיר, "אין שאלה בכלל" ● ולמה הוא משוכנע שזה הזמן להעלות ארנונה

קרית שמונה / צילום: אייל מרגולין

בערב החג: רצף אזעקות בגליל העליון והמערבי

מוקדם יותר: מטרה אווירית יורטה באזור קריית שמונה ● יותר מחצי שנה אחרי 7 באוקטובר - ראש אמ"ן חליוה פורש מצה"ל • "לעד אשא איתי את הכאב האיום של המלחמה", כתב לרמטכ"ל • אלוף פיקוד מרכז יסיים את תפקידו בקיץ ● צה"ל פתח במבצע סיכול במסדרון החיץ ברצועה: מחבלים חוסלו, תשתיות טרור אותרו והושמדו • דיווח בניו יורק טיימס: ישראל תכננה מתקפה גדולה יותר נגד איראן, גם בטהראן - אך היא נבלמה ברגע האחרון ● כל העדכונים

ג'רמי סוארד (משמאל) ועידו גונן, מייסדים משותפים Exodigo / צילום: Exodigo

עשרות יוצאי מודיעין ויחידות הנדסה התקבצו לסטארט-אפ אחד, כדי לפצח את הסוד

שירות מיפוי תת הקרקע של הסטארט-אפ הישראלי יכול לעלות מאות אלפי דולרים, אך הלקוחות מפחדים יותר מהלא נודע: "תמיד יש הפתעות באדמה" • אחרי שגלגלה מיליוני דולרים מהרנטגן התת קרקעי, אקסודיגו חולמת גם על התרחבות למיפוי אסטרואידים וירחים • וגם: איך מתפקדים כש-75% מעובדי החברה מגויסים למילואים, ולמה מדובר בעצם בשוק בלתי מוגבל? ● הסטארט-אפים המבטיחים

עמית גל, הממונה על שוק ההון, ביטוח וחיסכון / צילום: מארק ניימן, לע''מ

המפקח על הביטוח עושה סדר וקובע כללים ברורים לבעלי שליטה לקבלת היתר אחזקה

עמית גל, ממלא מקום הממונה על שוק ההון, מציג מתווה שיאפשר לקרנות הזרות ששולטות בחברת הביטוח הפניקס למכור את השליטה בה בחלקים ● הקרנות סנטרברידג וגלאטין רכשו את אחזקותיהן בחברה ב-2019, ומאז הוכפל שווי הקבוצה

פליקס בייקר / איור: גיל ג'יבלי

האחים שהמתינו 20 שנה עד שהשקעה של מיליונים הפכה ל־8 מיליארד דולר

משקיעים בקרן גידור של האחים פליקס וג'וליאן בייקר זכו לאחרונה להכנסה מפתיעה, מהגדולות ביותר שחולקו אי פעם בתעשייה, בעקבות עסקת ביוטק ● זה קרה כשהאחים מכרו החזקה היסטורית בחברת הטיפול לסרטן, סיג'ן, לענקית התרופות פייזר

ג'ו ביידן ובנימין נתניהו / צילום: צילומים: AP, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

היחסים עם ישראל ישתנו ללא היכר? ארה"ב צפויה לאמץ צעד דרמטי ואלה המשמעויות

בית הנבחרים האמריקאי אישר אתמול סיוע צבאי עצום ממדים לישראל, אך במקביל ארה"ב עשויה גם להעניש את ישראל ● ההחלה הממשמשת ובאה של 'חוק לייהי' על פעולות צבאיות של ישראל נגד אוכלוסייה פלסטינית שקולה כנגד הפחתה של דירוג האשראי המוסרי ● בינואר, הסנאט דחה את עצם הרעיון להעמיד את ישראל למבחן זכויות אדם ● עכשיו היא עומדת להיענש על פגיעה בהן

איסמאעיל הנייה / צילום: ap, Lebanese Official Government

מומחים מסבירים: אלו הסיבות שבגללן בכירי חמאס שוקלים לעזוב את קטאר

בסוף השבוע האחרון, התפרסמו דיווחים על כך שההנהגה הפוליטית של חמאס שוקלת לעזוב את קטאר ולהעתיק את בסיסה לעומאן או לטורקיה ● שני חוקרים בכירים במכון למחקרי ביטחון לאומי מסבירים מה עומד מאחורי הדיווחים, ואיך הדבר קשור לתפקיד שממלאת קטר במשא ומתן לשחרור החטופים

גילון בק, ריצ'רד פרנסיס, אייל פסו / צילום: תמר מצפי, אלעד מלכה, Gauzy

בדרך לנאסד"ק: הישראלית שמאמינה שהשוק הזה יגיע ל-124 מיליארד דולר ב-2028

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● גאוזי, יצרנית הזכוכית החכמה מתל אביב בדרך לנאסד"ק ● טבע משנה את אופן דיווח התוצאות שלה על בסיס גיאוגרפי ● וסנסטאר, חברת הפורטפוליו של קרן פימי הציגה תוצאות חלשות לרבעון

צילום: Eduardo Munoz Alvarez (AP) (עיבוד תמונה)

הטעויות הנפוצות שמשקיעים עושים בהשקעה באג"ח ממשלתיות

בוול סטריט ג'ורנל מרחיבים על הטעויות הנפוצות של משקיעים באיגרות חוב ממשלתיות ● להערכתם, הטעות הנפוצה ביותר היא בהשקעה בקרנות אג"חיות שנסחרות בתנודתיות ● במקביל הם מסבירים כי כיום, תשואות האג"ח הממשלתיות קצרות הטווח אטרקטיביות יותר מאשר ארוכות הטווח

אילוסטרציה: Shutterstock

יותר מחצי מהתשואה נמחקה: הסיבות לירידות החדות בוול סטריט, ומה קרה לאנבידיה?

מדד הפחד מתקרב לשיא, S&P 500 נמצא ברצף הירידות הארוך ביותר מאז 2022, והשבוע האחרון היה הגרוע ביותר של הנאסד"ק מאז 2022 ● מה עומד מאחורי המגמה? האינפלציה, המצב הגיאו-פוליטי המורכב וגם הפסימיות בנוגע לענף השבבים

איילת שקד / צילום: שלומי יוסף

מיליון וחצי שקל על משרה חלקית: איילת שקד מציגה - כך מכינים נקניקיות גם בעסקי הנדל"ן

איילת שקד השוותה בין מינוי בכירים במערכת המשפט להכנת נקניקיות ("מי שלא עומד בחום, שלא ייכנס למטבח") ● מעניין מה הייתה אומרת על מינוי פוליטיקאית לתפקיד בכיר במגזר העסקי

ענבר שעשוע בר ניר ועדי אטון לפידות / צילום: דרור סיתהכול

קרן משפחת שעשוע תחלק 6 מיליון שקל לבעלי עסקים ששירתו במילואים

מענקי הצמיחה יינתנו לפי שיטה שבה בעלי עסקים שמגישים מועמדות צריכים במקביל לבחור מי מעמיתיהם ראוי לקבל את הכסף ● מאז פרוץ המלחמה חילקה הקרן 21 מיליון שקל למטרות שונות ● ישראל מתגייסת

דיזנגוף סנטר / צילום: גיא חמוי

מעל 3 מיליון שקל בדקה: זינוק בהוצאות בכרטיסי אשראי לעומת ערב פסח אשתקד

לפי נתוני חברת שב"א, בין השעות 8:00-14:00 הוציאו הישראלים סכום של 735 מיליון שקל • מדובר בזינוק של 14% בהוצאות בכרטיסי אשראי לעומת ערב פסח אשתקד • בשנה שעברה בשעות אלו נרשמו הוצאות בכרטיסי אשראי בסכום כולל של 645 מיליון שקל • ומה הייתה הדקה העמוסה ביותר היום?

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

הירידות הנוכחיות מגיעות אחרי שנה ורבע חלומיות למשקיעים בשווקים בחו''ל / צילום: Shutterstock

אפריל האדום: וול סטריט יורדת בחדות, וזה מה שצפוי לקרות לחיסכון שלכם ולשקל

הבורסה האמריקאית פתחה את 2024 בסערה עם תשואות מרשימות במדדים המובילים ● אלא שכעת הקערה התהפכה, ומתחילת אפריל נמחקה יותר מחצי מהתשואה ● מי החוסכים הישראליים שייפגעו במיוחד, ומהן ההשלכות של המגמה השלילית על שער הדולר?

בית קיץ בשבדיה. המחיר הממוצע במדינה עומד על 840 אלף שקל / צילום: Shutterstock

המטבע התרסק ומחירי הדיור ירדו: בגרמניה מעודדים לקנות בתי קיץ בשבדיה

חופשה בבית נופש נפוצה בצפון אירופה ● תמורת בקתה ללא חימום ומים זורמים, ליד אגם בצפון שבדיה, תשלמו רק 195 אלף קרונות שבדיות, כלומר כ־62 אלף שקל ● הבעלות פתוחה בפני זרים, ולא רק לתושבי האיחוד האירופי

תקיפת צה''ל בלבנון / צילום: ap, Hussein Malla

בכיר במערך ההגנה האווירית של חיזבאללה חוסל בדרום לבנון

במהלך הלילה: אזעקות הופעלו במטולה ● מוקדם יותר - מטרה אוירית יורטה באזור קריית שמונה ● צה"ל פתח במבצע סיכול במסדרון החיץ ברצועה: מחבלים חוסלו, תשתיות טרור אותרו והושמדו • דיווח בניו יורק טיימס: ישראל תכננה מתקפה גדולה יותר נגד איראן, גם בטהראן שנבלמה ברגע האחרון ● כל העדכונים