גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

איך נפלה הד ארצי

באמצע שנות ה90 שלטה הד ארצי בתעשיית מוצרי המוסיקה והפנאי. אבל אחרי כמה שנים של ניהול גרוע החברה עומדת כיום למכירה עם הפסדים של 120 מ' ש' בחמש השנים האחרונות

דווקא המקרה של שלמה ארצי, הזמר המצליח בישראל, ממחיש את מצבה העגום של תעשיית המוסיקה המקומית בכלל, ושל חברת ההפקה הד ארצי, שבה חתום הזמר, בפרט. שנים ארוכות טרח ארצי על הפקת אלבומו האחרון, "צימאון", שיצא לחנויות במרס 2002, ומתברר כי למרות ההצלחה הפנומנלית של האלבום, שנמכר בלמעלה מ-150 אלף עותקים (אלבום פלטינה משולש!), עדיין לא הצליחה הד ארצי לכסות את עלויות ההפקה האדירות, שעמדו על-פי ההערכות על כ-5 מיליון שקל.

שמיל סחר, בעבר מנכ"ל משותף בהד ארצי, טוען כי "שלמה ארצי הוא עדיין נכס לחברה, אבל מדובר בפרויקט יקר שנמשך חודשים ארוכים. במצב תעשיית המוסיקה כיום, אין מקום להשקעות כבדות. אתה צריך להיות זריז ולהגיב מהר לסביבה הטכנולוגית המשתנה".

גורם בכיר בתעשיית המוסיקה בישראל מתבטא בחריפות רבה אף יותר: "המקרה של ארצי משקף בעיית ניהול ופחד קמאי מכוכב שכמעט חושב שהחברה קרויה על-שמו. נכון שהתעשייה לא בפריחה, אבל בכל העולם יש תמימות-דעים כי גם אם היא צריכה להגדיר את עצמה מחדש. לאורך זמן היא היתה ונשארה תעשייה רצינית".

אותו גורם מוסיף וחובט: "הד ארצי סובלת שנים ארוכות מניהול גרוע ואי-הבנת המקצוע, המתבטאים בחוסר מיקוד בפעילות החברה, היעדר אסטרטגיה וזגזוגים שנועדו לחסוך כסף בטווח הקצר, ובפועל גרמו להפסדים גדולים. כל אלה גרמו לה לקשיים כספיים וחברה שחייבת מעל 100 מיליון שקל לבנקים ולבעליה אינה יכולה לכסות את הוצאות המימון. הד ארצי זקוקה לשינוי במבנה ההון או להימכר לבעלים חדשים, וזה מה שיקרה שם עכשיו".

הד ארצי, מקבוצת מעריב שבשליטת משפחת נמרודי, היא הסיפור העצוב של תעשיית המוסיקה בישראל בשנים האחרונות, תעשייה המתמודדת עם פעילות פירטית ענפה של זיופי קלטות ותקליטורים, עם הפצה בלתי-חוקית של קובצי מוסיקה באינטרנט, ועם מיתון מעמיק ומצב ביטחוני קשה, הגורמים לקונים להדיר את רגליהם מחנויות המוסיקה. מי ששלטה באמצע שנות ה-90 בתעשיית מוצרי הפנאי וגרפה רווחים נאים, עומדת כיום למכירה, לאחר שצברה הפסדים של כ-120 מיליון שקל בחמש השנים האחרונות, ולה גירעון של יותר מ-50 מיליון שקל בהון העצמי (נכון לסוף 2002).

בסוף ינואר דיווחה מעריב על חתימת מזכר-הבנות למכירת החברה לקבוצת קאול-בקר-קמינסקי (יצחק קאול, אסף בקר ואבי קמינסקי), המתמחה בשיווק, וכן ל"משקיע המייצג קבוצה כלכלית ידועה הפועלת בשוק הישראלי". בחודש שעבר הסתיימה בדיקת הנאותות שביצעו הרוכשים המיועדים, אך העסקה טרם נחתמה, וקיים ספק אם תצא לפועל.

במעריב טוענים כי הקבוצה הרוכשת מתקשה לגייס את המשאבים הנדרשים למימון הרכישה (כ-60 מיליון שקל בערבויות לבנקים, והחזר הלוואות בעלים למעריב ולחברה-האם הכשרת הישוב). אבי קמינסקי, העומד בראש קבוצת הרוכשים, שומר על אופטימיות: "התקדמנו במשא-ומתן, ולמרות שעדיין אין חוזה חתום, אני מאוד מקווה שנשלים את המהלך בתוך שבועיים, אחרת לא תהיה עסקה".

למרות מצבה הכספי ההולך ומחמיר של הד ארצי, הזעזועים בהנהלת החברה, והידיעות מהחודש האחרון, שלפיהן איבדה החברה את קטלוג המוסיקה של וורנר (אחד משני הקטלוגים הבינלאומיים החשובים שלה), וכי היא מאוימת על-ידי רשת טאואר רקורדס העולמית בשלילת הרשיון להפעלת הרשת בארץ, עקב הימנעותה מתשלום תמלוגים, טוען קמינסקי, 34, כי "אם נבצע אותה, זו תהיה עסקה מדהימה".

לדבריו, "מה שגורם לרשת טאואר להפסיד כיום הן עלויות המטה ושכירויות הסניפים. מדובר בביזנס טוב, אם אתה יוצר יתרון לגודל, באמצעות מיזוג פעילויות ואיחוד מערכי לוגיסטיקה, תפעול והפצה. טאואר מוכרת גם היום בכ-85 מיליון שקל לשנה (כמחצית מהיקף ההכנסות של קבוצת הד ארצי, ש' ש'), למרות המיתון והזיופים. להערכתנו, חנויות הרשת עדיין לא מיצו רבע מפוטנציאל הצעירים".

קמינסקי מסרב להסגיר את זהותו של הגורם האסטרטגי שיצטרף לקבוצה, וכן הוא נמנע מלפרט מהם העסקים שבכוונת הרוכשים למזג בהד ארצי אם תושלם העסקה (דבר שהוא שב ומדגיש כי איננו ודאי כלל). מקורות בענף העריכו השבוע כי לרוכשים צפויים להצטרף, אם העסקה תצא לפועל, גם בעלי קומפלקס בתי-הקולנוע "סינמה סיטי" בצומת גלילות, בראשות מפיץ הסרטים משה אדרי (יונייטד קינג), וכן בנק ההשקעות זינגר-ברנע.

יד ימין אינה יודעת מה עושה יד שמאל

הסחרור שבו נתונה הד ארצי מאז רכישתה של רשת טאואר רקורדס, בסוף 1998, וההפסדים הגדולים שעליהם דיווחה מאז אותה רכישה, הגיעו לשיאם ב-2001, שבה דיווחה החברה על הפסד של כ-40 מיליון שקל. בתחילת נובמבר אותה שנה החליטו בעלי מעריב לזעזע את החברה באמצעות החלפת המנכ"ל הוותיק מיקי טוניס ויו"ר הדירקטוריון רון ויסברג (ממשפחת בעלי השליטה בהכשרת הישוב, החברה-האם של מעריב).

בד בבד הודיע עופר נמרודי, הנציג הדומיננטי של בעלי השליטה, על הזרמת הלוואות בעלים של כ-40 מיליון שקל לחברה, שאותה הגדיר "אוצר בלום של תכנים". נמרודי הוסיף כי הוא מאמין בהד ארצי ובעתידה, והעריך ש"הגדלת המעורבות של מעריב בחברה תביא להישגים נאים".

אלא שכדור-השלג המשיך לצבור תאוצה. גם הגברת המעורבות של נמרודי וצבי חפץ, סגן יו"ר דירקטוריון מעריב (שמונה ליו"ר החברה במקום ויסברג), ותוכנית ההתייעלות שהנהיגו, לא הצליחו למנוע את ההפסדים ההולכים וגדלים.

ובינתיים נמשך בשנה החולפת הבלגן בהנהלת הד ארצי, שאת ההתנהלות בה ניתן במקרה הטוב להגדיר כתמוהה, ושגורמים שבאו עמה במשא-ומתן טוענים כי יד ימין שלה איננה יודעת מה יד שמאל עושה. באפריל 2002 הוחזר טוניס לנהל את החברה, לאחר שלא נמצא לו מחליף ראוי. באוקטובר החליפו בתפקיד אלי נחום, עו"ד בהכשרתו, שלפני-כן שימש כמנהל בחברת הברוקרים נשואה זנקס.

אלא שחלף חודש וחצי בלבד מאז המינוי, ונחום הודיע במפתיע על פרישתו ופינה את התפקיד לרוני קליינפלד, ששבוע קודם-לכן הגיש את התפטרותו מתפקיד מנכ"ל החברה-האם מעריב, ככל הידוע בשל חילוקי-דעות עם עופר נמרודי. על נסיבות התפטרותו של נחום הדעות חלוקות. ממעריב נמסר כי נחום התקשה להשלים עם מדיניות הבעלים לביצוע קיצוצים מרחיקי-לכת בפעילות החברה, עד כדי הפיכתה למחלקה במעריב. בענף יש מי שטוען כי הסיבה אחרת לחלוטין, למרות שגם היא קשורה בחיסכון תקופת הודעה מוקדמת של שישה חודשים, שבה היה זכאי קליינפלד לקבל משכורת לאחר עזיבת תפקידו במעריב, ושבהם העדיפו בעלי החברה "לנצלו" בהד ארצי.

על רקע הפסד של 32 מיליון שקל בתשעת החודשים הראשונים של 2002, דיווחה מעריב בנובמבר על תוכנית רה-ארגון והבראה דרסטית בהד ארצי, לאור תוצאותיה העסקיות ולאור המציאות הקשה במשק, אשר אינה צפויה להשתנות בשנה הקרובה.

תוכנית זו כוללת, בין היתר, שינוי מבני וארגוני, שבמסגרתו תאחד הד ארצי מחלקות ותצמצם באופן משמעותי את כוח-האדם ואת הוצאות התפעול בחברה. הקיצוץ, מעריכים במעריב, יביא לירידה של כ-9 מיליון שקל בהוצאות החברה, במונחים השנתיים. במסגרת זו העבירה הד ארצי לאחרונה את שירותי ההפקה, הלוגיסטיקה והשיווק של הוצאת ספריית מעריב שבבעלותה לידי הוצאת הספרים כתר.

גורם בכיר בהד ארצי טוען כי "התחושה היא שאנחנו רודפים אחרי הזנב של עצמנו. כמה שלא נחסוך, ובשנה האחרונה פוטרו יותר מ-100 עובדים (כמחצית כוח-האדם בחברה, למעט ברשת טאואר, שמעסיקה כ-350 עובדים), ההפסדים עדיין נמשכים. הד ארצי צריכה קונה רציני, שידע למזג בתוכה פעילויות חדשות".

חשבו שיגידו "טאואר" ואנשים יעמדו בתור

מתפקידו הנוכחי, כמנהל תוכן בחברת הטכנולוגיה קומברס, כואב שמיל סחר את מצבה של הד ארצי, שבה עבד כמעט 20 שנה. יש לו עדיין בטן מלאה על אותה החלטה אומללה של קברניטי הד ארצי, שגרמה לטענתו לחורבן החברה שבראשה עמד.

"רשת טאואר רקורדס עמדה למכירה, ואף אחד בתעשייה לא רצה לקנות", אומר סחר. "בדיעבד התברר שרכישתה היתה הרעה החולה של הד ארצי, שהשקיעה בה לפחות 100 מיליון שקל, מיליוני שעות ניהול כושל והתוצאות לא איחרו לבוא. הגולם קם על יוצרו, ובמקום שטאואר תנפק את מה שהיתה אמורה צינור הפצה להד ארצי מול הצרכן הסופי היא הפכה לגולם שהד ארצי משרתת. זה מה שסחב וסוחב את הד ארצי למעמקים. בגלל זה הסתכסכתי עם רון ויסברג, ועזבתי בתחילת שנת 2000".

סחר הגיע להד ארצי זמן קצר לאחר שהחברה נרכשה על-ידי מעריב, ב-1981. קודם-לכן שימש מנהל מכירות בתקליטי סי.בי.אס (כיום אן.אם.סי). שנה אחריו הגיע לחברה גם מיקי טוניס, שמונה למנהל הייצור במפעל התקליטים. החברה, הוא משחזר, החזיקה %3-%4 בלבד מהשוק, עם אמן בולט אחד... שלמה ארצי.

באמצע שנות ה-80 מונו סחר וטוניס למנכ"לים-משותפים בחברה, שעד סוף העשור התבססה כגורם מוביל בשוק המקומי בהפקת מוצרי הפנאי בתחומי המוסיקה, הווידאו והספרים. בדרך זכתה החברה בייצוג הקטלוגים הבינלאומיים של וורנר (מדונה, REM, אלאניס מוריסט, לד זפלין, ניל יאנג ואחרים) וBMG (סנטנה, ויטני יוסטון, אלביס פרסלי, פייב). במקביל, פותח הקטלוג העברי של החברה, שאליו סופחו, מלבד ארצי, שורה ארוכה של אמנים בולטים ובהם דייוויד ברוזה, גידי גוב, יובל בנאי, טיפקס, דני סנדרסון ואחרים.

סחר: "ידענו לבחור מוצרים ופעילויות שישלימו אלה את אלה, כך שבתקופות שבהן התחולל משבר במכירות המוסיקה, קלטות הווידאו הביאו את הכסף לחברה. בנינו מערך מוצרי פנאי ששלט בשוק ללא עוררין, עם נתחים משמעותיים בכל התחומים מוסיקה, ספרים, מולטימדיה ווידאו".

במהלך 1995, הוא משחזר, התקבלה בהד ארצי החלטה להיכנס לתחום הקמעונות. במסגרת זו פיתחה החברה את רשת טופ 10, שפתחה מספר חנויות בקניונים למכירת מוצרי פנאי, בין היתר בסניפי השקם. "נכנסו לתחום בגלל שתי סיבות עיקריות מכת הזיופים, וייבוא תקליטים מקביל לארץ, שהתנהל בשטח אפור מבחינת החוק", אומר סחר. "הכניסה לריטייל נועדה לתת מענה לבעיות אלה, כי ברגע שיש לך מערך חנויות אתה יכול לווסת מלאים ולדחוף את הסחורה שלך. זה היה נכון ומוצלח לאותה תקופה".

סחר מפנה אצבע לכיוונו של יו"ר הד ארצי, רון ויסברג, שהיה לטענתו זה שיזם ודחף לרכישתה של רשת טאואר, בניגוד לדעת המנכ"לים המשותפים: "טאואר לא הצליחה מאז שהגיעה לארץ בתחילת שנות ה-90. היא לא התאימה לשוק, מאחר שלא ידעה למכור במחירים אטרקטיביים, וגם מפני ששיטות הניהול שלה לא היו נכונות. הביאו לכאן מנהלים אמריקנים שחשבו שיוכלו ללמד את ה'נייטיבס' איך לעבוד, וזה לא קרה. היה מי שחשב שאם יגידו 'טאואר', אז עשרות אלפי אנשים יעמדו בתור לקנות שם, כמו בסניף מקדונלד'ס, שנפתח באותה תקופה בקניון רמת-גן. אבל העסקים הלכו מדחי אל דחי".

מאז אותה רכישה, טוען סחר, התחילו הצרות של הד ארצי: "אני מדבר על השקעות מטורפות בפתיחת 42 חנויות, כשבארצות-הברית יש בסך-הכול 101 סניפים לרשת. זו פרופורציה מגונה, כשפתיחת כל סניף עולה מאות אלפי דולרים. בנוסף, אם אתה לא יודע לנהל ריטייל, ואנחנו לא ידענו, אז אתה מתעסק בשטויות ומבזבז זמן-ניהול אדיר. במקום להתמקד בקריאייטיב של ההוצאה לאור, התחלנו להתעסק בריטייל".

לאחר עזיבתו, נותר טוניס מנכ"ל יחיד בחברה, אך לטענת סחר לא קיבל גיבוי מספק: "הביאו לטאואר מנהלים מבחוץ, שהתחלפו מדי כמה חודשים, ואשר לא היו כפופים לו. טאואר התפתחה למפלצת שצריך להאכיל כל הזמן, ממש סיפור קפקאי מטורף, שלי באופן אישי מאוד כואב, כי אני גדלתי עם הד ארצי".

היום, טוען סחר, "צריך עדיין לסגור חלק גדול מהחנויות שנותרו (32 במספר), ובכלל, לעשות רענון רציני בחברה. אני מאוד מקווה שקמינסקי ידע לעשות אותו. מגיע לחברה הזו ניהול יותר נמרץ מזה שיש בה כיום".

מיקי טוניס סירב להתראיין לכתבה. את תגובתו של רון ויסברג לא ניתן היה להשיג.

עוד כתבות

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה ירוקה בתל אביב: מדד ת"א בנקים 5 זינק בכ-4%

מדד ת"א 35 קפץ ב-1.1% ות"א 90 הוסיף לערכו כ-1.4% ● הדולר חצה רף של 3.8 שקלים ונחלש חזרה בסוף השבוע ● S&P הודיעו על הורדת הדירוג של ישראל מרמה של AA- ל-A+ ● הסיכויים להפחתת ריבית בישראל וארה"ב הולכים ומתרחקים ● בעוד שבישראל יתקיים שבוע מסחר מקוצר לרגל החג, בוול סטריט יפרסמו דוחות כמה מענקיות הטכנולוגיה המשתייכות לשבע המופלאות

קרית שמונה / צילום: אייל מרגולין

בערב החג: רצף אזעקות בגליל העליון והמערבי

מוקדם יותר: מטרה אווירית יורטה באזור קריית שמונה ● יותר מחצי שנה אחרי 7 באוקטובר - ראש אמ"ן חליוה פורש מצה"ל • "לעד אשא איתי את הכאב האיום של המלחמה", כתב לרמטכ"ל • אלוף פיקוד מרכז יסיים את תפקידו בקיץ ● צה"ל פתח במבצע סיכול במסדרון החיץ ברצועה: מחבלים חוסלו, תשתיות טרור אותרו והושמדו • דיווח בניו יורק טיימס: ישראל תכננה מתקפה גדולה יותר נגד איראן, גם בטהראן - אך היא נבלמה ברגע האחרון ● כל העדכונים

בעולם מתפעלים מישראל: "הראתה שהיא יכולה לתקוף מתי שהיא רוצה"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: בוושינגטון פוסט מתפעלים מהמתקפה שמיוחסת לישראל באיראן, ובאיראן מנסים להקטין את האפקט שלה וגם: אייפ"ק פותח בקמפיין נגד פוליטיקאים אנטי-ישראלים בבחירות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם 

צילום: Eduardo Munoz Alvarez (AP) (עיבוד תמונה)

הטעויות הנפוצות שמשקיעים עושים בהשקעה באג"ח ממשלתיות

בוול סטריט ג'ורנל מרחיבים על הטעויות הנפוצות של משקיעים באיגרות חוב ממשלתיות ● להערכתם, הטעות הנפוצה ביותר היא בהשקעה בקרנות אג"חיות שנסחרות בתנודתיות ● במקביל הם מסבירים כי כיום, תשואות האג"ח הממשלתיות קצרות הטווח אטרקטיביות יותר מאשר ארוכות הטווח

מותג משקאות האנרגיה BLUE / צילום: Shutterstock

יצרנית משקאות האנרגיה "בלו" ופרשת זיוף נתוני המיחזור

המשרד להגנת הסביבה שוקל אי הכרה בדיווח על יעדי האיסוף והמיחזור של חברת בלו לשנים 2019-2020, וקביעת תשלום כפל פיקדון בהיקף של כ-100 מיליון שקל ● זאת, לאחר שהחברה לא סיפקה אסמכתאות מספקות לאימות דיווחיה על עמידה ביעדי האיסוף והמיחזור לשנים 2019-2020 ובהמשך לחקירה המתנהלת ברשות המסים ובמשטרה

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם  ד''ר עדית זכאי–אור / צילום: באדיבות ראוניברסיטת ייכמן

"חתרתי בים בזמן שהבנים שלי בחזית. לא צריך להתבייש במקומות שטוב לנו"

שיחה עם ד"ר עדית זכאי–אור, מנכ"לית מרכז מיטיב לפסיכולוגיה חיובית באוניברסיטת רייכמן ● על איך עצב ושמחה יכולים להשתלב זה בזה, כיצד להחזיק תקווה בזמן משבר והקשר בין חשיבה חיובית לתקיפה האיראנית • האזינו 

הסופרקמפיוטר של חברת Cerebras בחוות שרתים בקליפורניה / צילום: Reuters, REBECCA LEWINGTON/CEREBRAS

בחסות אלטמן ומשקיעים מישראל, המתחרה באנבידיה יוצאת להנפקה

סריבראס, יצרנית "השבב הגדול בעולם", בה מושקעים מייסדי OpenAI וכן ישראלים ואמירותים רבים, מתקדמת להנפקה ● בינתיים היא גייסה 723 מיליון דולר

ד''ר נטע מימון, מנכ''לית Neuro-Fi, חוקרת מוזיקה ומוח / צילום: יונתן בלום

החוקרת שיכולה להשפיע על המוח שלנו, בלי שנשים בכלל לב

ד"ר נטע מימון משלבת בין מוזיקה לחקר המוח כדי לסייע לחולי אלצהיימר ופרקינסון ● היא גם הקימה חברה שרוצה להפוך את מה שאנחנו שומעים באוזניות לגירוי מוחי שיעזור לנו להירגע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

המספרים מאחורי האופציות לעובדים בחברות ההייטק הישראליות נחשפים / צילום: Shutterstock, Lucky-photographer

נעילה חיובית בוול סטריט; טסלה איבדה כ-3%, אנבידיה עלתה בכ-4.3%

בורסות ארה"ב נצבעו ירוק ● מדד ההנג סנג זינק בכ-1.7% ● טסלה ירדה לאחר שפורסם כי הורידה את מחירי הרכבים החשמליים שלה ברחבי העולם; המניה ירדה מתחילת השנה בכ-40% ● ירידות במחירי הנפט והזהב ● האג"ח הממשלתיות בארה"ב נסחרו בעליות

טקס סיום תואר. תחרות תעסוקתית מצד AI / צילום: Reuters, Mike Segar

האוניברסיטאות באמריקה תקועות במגדל השן, והעולם המשיך הלאה בלעדיהן

האוניברסיטאות המיושנות עומדות בפני משבר שלא דמיינו ב־400 שנותיהן ● הן כבר לא מסוגלות להבטיח אופק תעסוקתי, בגוגל ובאפל מוותרים על הדרישה לתואר, וגם גופים כמו גולדמן זאקס ומקינזי מודים שמהפכת ה־AI יכולה לנגוס כבר עכשיו בעשרות אחוזים מהמשרות בשוק ● קשה להאמין שהצעירים יסכימו להמשיך ולהעמיס על עצמם חובות עבור תעודות חסרות ערך תעסוקתי של ממש ● חלק שני

גילון בק, ריצ'רד פרנסיס, אייל פסו / צילום: תמר מצפי, אלעד מלכה, Gauzy

בדרך לנאסד"ק: הישראלית שמאמינה שהשוק הזה יגיע ל-124 מיליארד דולר ב-2028

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● גאוזי, יצרנית הזכוכית החכמה מתל אביב בדרך לנאסד"ק ● טבע משנה את אופן דיווח התוצאות שלה על בסיס גיאוגרפי ● וסנסטאר, חברת הפורטפוליו של קרן פימי הציגה תוצאות חלשות לרבעון

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

איזה נשק ישראל תקנה בתקציב של 14 מיליארד דולר?

הסיוע האמריקאי לישראל שאושר בבית הנבחרים עומד על כ-26 מיליארד דולר, מתוכו 14 מיליארד דולר לרכש ביטחוני ● מה יהיה ניתן לרכוש איתו, מה האינטרס האמריקאי הרחב, ועד כמה תהנה ממנו התעשייה הישראלית? ● גלובס עושה סדר

אילוסטרציה: Shutterstock

יותר מחצי מהתשואה נמחקה: הסיבות לירידות החדות בוול סטריט, ומה קרה לאנבידיה?

מדד הפחד מתקרב לשיא, S&P 500 נמצא ברצף הירידות הארוך ביותר מאז 2022, והשבוע האחרון היה הגרוע ביותר של הנאסד"ק מאז 2022 ● מה עומד מאחורי המגמה? האינפלציה, המצב הגיאו-פוליטי המורכב וגם הפסימיות בנוגע לענף השבבים

הירידות הנוכחיות מגיעות אחרי שנה ורבע חלומיות למשקיעים בשווקים בחו''ל / צילום: Shutterstock

אפריל האדום: וול סטריט יורדת בחדות, וזה מה שצפוי לקרות לחיסכון שלכם ולשקל

הבורסה האמריקאית פתחה את 2024 בסערה עם תשואות מרשימות במדדים המובילים ● אלא שכעת הקערה התהפכה, ומתחילת אפריל נמחקה יותר מחצי מהתשואה ● מי החוסכים הישראליים שייפגעו במיוחד, ומהן ההשלכות של המגמה השלילית על שער הדולר?

היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

בג"ץ הגיוס: היועמ"שית אישרה ייצוג נפרד לממשלה בשל פערי העמדות

הממשלה תקבל ייצוג נפרד בבג"ץ הגיוס שיתקיים ביוני בהרכב מורחב של תשעה שופטים ● הסיבה: הפערים הגדולים בין עמדת הממשלה לבין עמדת היועמ"שית בהרב-מיארה ● הממשלה צפויה לשכור עו"ד פרטי 

מטוס קרב מדגם סוחוי 35 ממריא מבסיס חיל האוויר הרוסי חמיימים בסוריה / צילום: ap, Alexander Zemlianichenko

היישר מרוסיה: איראן תקבל השבוע נשק חדש

לפי סוכנות הידיעות האיראנית הממלכתית, איראן תקבל כבר בשבוע הבא אספקת מטוסי קרב מדגם סוחוי 35 ● כיום חיל האוויר של משטר האייתוללות מתבסס על מטוסים מיושנים מאוד כמו פנטום - כך שמאזן הכוחות האווירי הנוכחי צפוי להשתנות, אך ישראל עדיין מתקדמת יותר

איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו? / עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

לאמיצים בלבד: איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו

המתיחות בין איראן לישראל הביאה את מדדי הפחד בארץ ובחו"ל להיסחר סביב שיא של חמישה חודשים ● ממה מורכבים מדד הפחד הישראלי והאמריקאי? איך משקיעים בהם? ואיזה פרדוקס גלום בתוכם? ● גלובס עושה סדר

פרופ' יוג'ין קנדל / צילום: מיכה לובטון

הוא היה אחד האנשים הקרובים לנתניהו, היום הוא חושף: "לא הייתי מחזיק במשרד שלו חודש"

יו"ר המועצה הלאומית לכלכלה לשעבר, יוג'ין קנדל, בטוח: "אם ישראל לא תשנה כיוון בהקדם, הכלכלה תקרוס, והמדינה עמה" ● לדבריו, כדי שנבואת הזעם לא תתממש צריך להקים ממשלה שתנהל סיכונים לטווח הארוך בכל תחומי חיינו ● הוא לא פוסל אפשרות להיות שר האוצר הבא, אבל "לא כזה שתפקידו העיקרי הוא לחלק הטבות" ● האזינו

בית הנבחרים בוושינגטון / צילום: ap, Jacquelyn Martin

בית הנבחרים האמריקאי אישר סיוע עתק לישראל. מה תכלול החבילה?

בית הנבחרים האמריקאי אישר סיוע בסך כולל של 95 מיליארד דולר לשורה של מדינות ובהן ישראל ● חבילת הסיוע כוללת 26.4 מיליארד דולר לישראל, כולל 4 מיליארד דולר למילוי מלאי טילי טמי"ר של כיפת ברזל; 60.8 מיליארד דולר סיוע לאוקראינה, בדגש על השלמת אמל"ח; וכן, 8.1 מיליארד דולר עבור טייוואן