גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

צבי מרום: אנחנו מעריכים שב-2003 נגיע לאיזון תפעולי

מנכ"ל באטמ: "המנהלים הבכירים ביותר של החברה וחברי הדירקטוריון הסכימו להוריד את משכורותיהם בכ-15% בממוצע" * "לא הורדנו את מצבת כוח האדם של החברה בישראל, נהפוך הוא, אנחנו קולטים כיום עובדים חדשים" * ב-2002 רשמה באטמ הפסד של כ-20.6 מיליון דולר

ביום ו' בלילה פירסמה חברת באטמ (BATM) הנסחרת בלונדון (BVC LN) את דו"חותיה הכספיים לשנת 2002, מהם עולה, כי הכנסות החברה בשנת 2002 ירדו בכ-41% לעומת הכנסותיה ב-2001, והסתכמו בכ-48.66 מיליון דולר. הכנסות החברה במחצית השנייה של 2002 הסתכמו בכ-21.16 מיליון דולר - ירידה של כ-23% לעומת ההכנסות במחצית הראשונה של השנה.

ההפסד הנקי של החברה ב-2002 הסתכם בכ-20.57 מיליון דולר, לעומת כ-267.36 מיליון דולר ב-2001, וכ-7.3 מיליון דולר במחצית הראשונה של 2002. היקף ההשקעות של באטמ ב-2002 הסתכם בכ-33.4 מיליון דולר.

במבט קדימה אמר צבי מרום, מנכ"ל באטמ, כי "מצבו השוק נותר לא ברור. אנחנו ממשיכים לשאוף לחזרה לרווחיות, אבל בהנתן הסביבה הכלכלית הקשה, קשה לצפות מתי בדיוק זה יקרה. עם זאת, אנחנו מעריכים שב-2003 נגיע לאיזון תפעולי".

בסוף 2002 מסתכם היקף המזומנים בקופתה של באטמ בכ-15.52 מיליון דולר. סך היקף המזומנים וההפקדות של החברה מסתכם ב-55.3 מיליון דולר לעומת כ-56.6 מיליון דולר בסוף 2001.

בשנת 2002 רשמה באטמ תזרים מזומנים שלילי מפעילות שוטפת בהיקף של כ-2.96 מיליון דולר, לעומת תזרים חיובי ב-2001 בהיקף של כ-1.73 מיליון דולר. סך תזרים המזומנים השלילי של החברה ב-2002, הסתכם בכ-1.4 מיליון דולר.

הרווח הגולמי של באטמ במחצית השנייה של 2002 הסתכם בכ-8.02 מיליון דולר, לעומת כ-11.2 מיליון דולר במחצית הראשונה של השנה. שולי הרווח הגולמי במחצית השנייה של השנה הסתכמו בכ-38%. שולי הרווח הגולמי לשנה כולה הסתכמו בכ-39.5%. בשיחת הוועידה שקיימה הנהלת באטמ עם האנליסטים אמר מרום, "רוב השיפור בשיעור הרווח הגולמי לעומת 2001, אשר בה הסתכם שיעור הרווח הגולמי בכ-34%), נובע ממחיקת מלאי שבוצעה ב-2001, בהיקף של כ-8.15 מיליון דולר".

ב-2002 הסתכמה הירידה במלאי של באטמ בכ-7.6 מיליון דולר, לעומת כ-7.23 מיליון דולר ב-2001. הירידה בהיקף החובות מלקוחות הסתכמה ב-2002, בכ-9.6 מיליון דולר, לעומת ירידה של כ-7.75 מיליון דולר ב-2001. לדברי מרום, "לבאטמ אין חובות אבודים, משום שלקוחותיה הן חברות גדולות וחזקות, בעלות יכולת עמידה באשראים".

ב-2002 החזירה באטמ חוב בהיקף של כ- 1.07 מיליון דולר, לעומת החזר חוב בהיקף של כ-473 אלף דולר ב-2001. ב-2002 הסתכמו מחיקות המוניטין והפרשות חד פעמיות אחרות, בכ-14.13 מיליון דולר, לעומת כ-259 מיליון דולר ב-2001. החברה החליטה על מדיניות פחת מוניטין מואץ ומחיקות מוניטין על פי הקריטריון המחמיר ביותר.

"למרות הקיצוצים בהוצאות", אמר היום מרום ל"גלובס", "לא הורדנו את היקף כוח האדם בישראל, נהפוך הוא, אנחנו קולטים כיום עובדים. יתר על כן, המנהלים הבכירים ביותר וחברי הדירקטוריון הסכימו להוריד את משכורותיהם בכ-15% בממוצע. העדפנו להוריד את משכורות המנהלים, שמלכתחילה לא היו גבוהות במיוחד, כדי לשמור על העובדים הקיימים וכדי להוסיף לחברה עובדים טובים שנפלטו ממקומות אחרים".

- מהי תחזית ההכנסות שלכם ל-2003?

"עקרונית, עסקי באטמ מושפעים מהמצב הפוליטי והכלכלי בעולם. לכן, לאור מצב הכלכלה העולמית, קשה לדעת מה יקרה במהלך השנה. אנחנו מעריכים שרמת ההכנסות שלנו ב-2003 תהיה דומה לרמת ההכנסות שלנו ב-2002, אלא אם כן יחולו שינויים בלתי צפויים בכלכלה העולמית, לחיוב או לשלילה".

- מה היתה תרומתה של טלקו-סיסטמס ב-2002 ואיך היא צפויה לתרום לתוצאות החברה ב-2003?

"בהערכה גסה ניתן לומר שטלקו-סיסטמס תרמה כמחצית מהכנסות החברה ב-2002. בשלב זה קשה לומר מה תהיה חלוקת ההכנסות ב-2003. יתר על כן, האינטגרציה בין טלקו סיסטמס לבין באטמ הולכת ונשלמת, ולכן קשה לבדוק את המקור המדויק של ההכנסות".

- איך היית מסכם את 2002 בבטאמ?

"אם מודדים אותנו ביחס לקבוצת ההתייחסות של החברה, כלומר, ביחס לחברות ציוד תקשורת אחרות בעולם, כמו נורטל, לוסנט וכו', נראה שמצבה של באטמ בסך הכול סביר למדי".

בין החדשות החיוביות שפירסמה באטמ במחצית השנייה של 2002, בולטת הודעתה על חוזה גדול עם ענקית התקשורת האמריקנית ורייזון, בהיקף של כ-35 מיליון דולר. החוזה צפוי להתפרס על פני כשנתיים, ובמסגרתו צפויה החברה לספק לורייזון מערכות גישה למערכות קצה, הכוללות מיתוג של קווי תקשורת רחבת פס. כמו כן זכתה באטמ בחוזה עם חברת התקשורת אנרו, השנייה בגודלה בקוריאה, להקמת רשת ה-IP מהגדולות בעולם, ובחוזים נוספים בארה"ב, באירופה ובסין.

בשיחת הוועידה שקיימה הנהלת באטמ עם האנליסטים לאחר פרסום הדו"חות אמר מרום, כי "שנת 2002 התאפיינה בהמשך הקשיים בשוק. במחצית השנייה של השנה התווספה אל הקשיים האלו איהוודאות שיוצרת המלחמה בעירק. לכן, במהלך המחצית השנייה של 2002 סבלה באטמ, בדומה לחברות אחרות בתעשייה, מסביבה כלכלית ומסחרית קשה, ומתחרות חריפה. כתוצאה מכך ירדו היקפי המכירות של עסקי הלגאסי שלנו בארה"ב.

"מוצרי הלגאסי קשורים למוצרי הגישה מהדורות הקודמים, שהם חלק ממוצריה של חברת טלקו-סיסטמס (שנרכשה על ידי באטמ. ה.ג.). אמנם, הירידה במכירות מוצרי הלגאסי היתה צפויה, אבל לאור מצבו הקשה של השוק, היוו מהירות ועוצמת הירידה, נטל נוסף על החברה. ירידה זו במכירות עסקי הלגאסי היתה הסיבה העיקרית לירידה במכירות החברה בשנת 2002. לעומת זאת, במכירות המוצרים החדשים חל גידול במחצית השנייה של השנה".

בנוגע לפלחי השוק של החברה אמר מרום, כי "ערוצי המכירות שלנו ממשיכים להתמקד בפלח מפעילי התקשורת הגדולים וספקי ציוד התקשורת הגדולים, דוגמת נוקיה ואריקסון. אנחנו מתמקדים בלקוחות בעלי יציבות ויכולת עמידה באשראי, שכן הללו צפויים להיות הראשונים שיגיבו בחיוב לתפנית במצב השוק. יש לציין, כי במצבת הלקוחות שלנו לא חלה ירידה. עם זאת, חלה ירידה בהיקפי הרכישות של כל אחד מהם. הודות להתמקדות החברה במפעילי התקשורת הגדולים, יש לנו כיום חוזים בהיקפים משמעותיים עם כמה ממפעילי תקשורת גדולים בארה"ב ובאיזורים אחרים.

"בהיבט הגיאוגרפי, בכוונתנו להמשיך להשקיע מאמצים בשוק התקשורת במזרח הרחוק. יחסי העבודה שיצרנו במהלך השנה באזור זה, צפויים להתחיל להניב תוצאות במהלך 2003 ובשנים הבאות. הצלחת היוזמה הזו גרמה לעלייה במספר הלקוחות הגדולים שלנו במהלך 2002".

מרום ציין, כי התמודדות החברה עם מצבו הקשה של שוק התקשורת מתבצעת בכמה מישורים: "ראשית, אנחנו ממשיכים לנהל בזהירות את ההוצאות. שנית, החברה מתמקדת בפיתוח מוצרים חדשים שהם חלק מעסקי הליבה שלנו, ושלישית, אנחנו ממקדים את מאמצי המכירות בתחומים בהם יש ביקוש גבוה יחסית למוצרי החברה.

"במסגרת הפיקוח על ההוצאות, השקענו מאמצים רבים בהורדת היקפי ההוצאות, כך שיתאימו להיקפי הפעילות של החברה ב-2002. היקפי הוצאות המכירה, הנהלה וכלליות ירדו בכ-37% כתוצאה מביטול הוצאות שאינן בגין עסקי ליבה. בנוסף, כל המנהלים הבכירים בחברה וחברי הדירקטוריון הסכימו להורדה במשכורותיהם. הפיקוח ההדוק על ההוצאות איפשר לנו לשמור על הקפי המזומנים.

"הוצאות המו"פ הן התחום היחיד אשר בו אנחנו משתדלים לקצץ במידה המעטה ביותר. אחרי השקעות המדען הראשי בתמ"ס, קרן US-IS והקהילה האירופית, מגיע היקף הוצאות המו"פ של החברה לכ-12.2 מיליון דולר, לעומת ב-14.3 מיליון דולר ב-2001.

"במהלך 2002 פיתחה באטמ מספר מוצרים חדשים בתחומי ה-IP וה-TDM. אנחנו מאמינים שמדיניות ההשקעה שלנו במו"פ תסייע לנו להציב את החברה בעמדה טובה בטווח הארוך. בשנים -2003 2004 יש בכוונתנו להמשיך להשקיע בפיתוח מוצרים חדשים, בהתאם לביקוש לקוחות החברה.

חברת באטמ מפתחת מערכות גישה לתשתיות קצה. רשת התקשורת מורכבת מרשתות תקשורת אזוריות (WAN), רשתות תקשורת מקומיות (LAN) ורשתות מטרופוליטן (MAN). מעבר של התקשורת בין רשת לרשת מתבצע דרך הגבול שבין סוגי הרשתות. ה"גבול", הזה נקרא "גבול הגישה". לתחום זה מפתחת באטמ מערכות ריבוב ומיתוג.

עוד כתבות

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": העורך דין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

ביקור שר החוץ האמריקאי, אנתוני בלינקן, בישראל / צילום: אמיל סלמן-הארץ

דיווח: ארה"ב לא תטיל סנקציות על גדוד נצח יהודה

לפי ה-ABC, על היחידות ש"הפרו זכויות אדם" לא יוטלו סנקציות כמו אי העברת נשק אמריקני ● בשל ההפגנות הפרו-פלסטיניות: אוניברסיטת דרום קליפורניה הודיעה על ביטול טקס הפתיחה ● דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה ● כל העדכונים

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

וול סטריט / צילום: Shutterstock

העליות בוול סטריט מתחזקות: גוגל קופצת ביות מ-9%

מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● עליות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

הדולר בשיא של חמישה חודשים אל מול השקל. מהן הסיבות?

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35