גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אפקט החממה

מפלגת העבודה עדיין מחפשת את אהדת השווקים, למרות שהעניים כבר מזמן הפסיקו להגיע. בינתיים, בחממה של אביטל גבע מנסים להקים את התנועה החברתית הבאה

מה קיוותה מפלגת העבודה לגלות בסיור שערכה השבוע בשוק הכרמל? ולמה דווקא השבוע, בעת שמלאה שנה לכהונתה של ממשלת שרון?

מדוע בחרה דווקא בכרמל לציון התרסקותה בבחירות האחרונות? למה דווקא שם, במקום שמעולם לא האיר לה פנים? למה הלכה לשוק העשיר ביותר במדינה? שהרי כל תל-אביבי מתחיל יודע שהכרמל של אמצע השבוע לא מזוהה עם עניים ורעבים: אלה מגיעים לשם בסתר, ביום שישי אחר-הצהריים, בשעה שהדוכנים נסגרים, והמדרכות שביניהם עמוסות בערימות גדולות של ירק וחלקי בקר שהושלכו מהחנויות שסביב. רק אז, כשמתחיל להחשיך, מגיעים עולים חדשים, קשישים, עובדים זרים ואמהות חד-הוריות כדי ללקט מזון חינם לבתיהם.

זה לא קורה באמצע השבוע. זה לא קרה בשעה שמפלגת העבודה סיירה בשוק. נהפוך הוא: בשעות ששהתה האופוזיציה בשוק, תנועת הקונים התבססה על עקרות-בית תל-אביביות, שביקשו להשיג מזון טרי במחירים נוחים.

הכרמל כבר לא רלוונטי כסמלו של העוני. מי שבחר השבוע בכרמל כדי להצטלם עם קורבנות המשבר הכלכלי אינו מעודכן. זה היה נכון בשנות ה-80, אבל עכשיו?

אז למה נזכרו פתאום בשוק הכרמל?

בסדרות מתח טלוויזיוניות נהוג לומר שהפושע אוהב לחזור למקום הפשע, לחוות פעם נוספת את ההתרגשות העבריינית, גם במחיר הסכנה שייתפס.

כך גם שמעון פרס עם מפלגת העבודה. חוזרים לשווקים שהקיאו אותם לפני 15 שנה. רוצים כנראה לחוש עוד קצת מהזעם ההוא, ואולי לחבור אליו. למצוא איזה ירקן שיגיד, היידה שמעון!

רק מה, כל זה כבר לא רלוונטי. כמו שאפשר ללמוד, למשל, מהסיפור הבא.

מרד בחממה

אור קטן, תנור גז ואווירה סוריאליסטית בעין-שמר

הסיפור שלנו מתחיל כמו בדיחת-שרשרת שעוברת בדואר אלקטרוני: ארבעה חרדים, שלושה דרוזים, שלושה קיבוצניקים, ערבי, אתיופית ורוסי, נפגשים בחממה.

זה קרה בשבוע שעבר. היה ערב קר, אבל לא ירד גשם. החרדים באו מהגטו החרדי באשדוד, הדרוזים מהצפון, הקיבוצניק מעין-שמר, קיבוץ ותיק ועשיר למדי ליד צומת כרכור, הערבי מקלנסוואה, וכן הלאה. רבים מהם מובטלים.

זו לא הפעם הראשונה שנפגשו. גם המקום שבו נפגשו, החממה של אביטל גבע, כבר אירח אותם בעבר. גבע הוא אמן ומחנך בשנות ה-50 לחייו. את "החממה" הקים לפני כ-15 שנים, ליד חדר-האוכל של קיבוצו, כדי לקדם מודל לחינוך אלטרנטיבי: נערים יהודים וערבים לומדים אצלו איך להפיק את המיטב מהאדמה, ולהחזיר לה את המיטב. שורות-שורות של שתילי חסה מלבלבים על המדפים שהתקין. מתחת למדפים ניצבים אקווריומים לגידול דגה שניזונה משאריות המים שהשקו את הצמחים שממעל. בחממה הזו, אגב, נוסדה התנועה שהובילה את הקמפיין האחרון להקמת גדר ההפרדה. שנים רבות קודם לכן שימשה מוקד לקמפיין "מושחתים נמאסתם", שהעלה את יצחק רבין ז"ל לשלטון.

בלילה שבו מתרחש הסיפור הזה, עמד במרכז החממה שולחן גדול, ובמרכזו סיר ענק של מרק ירקות, שתי חבילות לחם אחיד פרוס, כמה ביצים קשות וחבילת חמאה. ליד השולחן דלק תנור גז, מהסוג שניצב על מדרכות בתי-הקפה האופנתיים. האווירה היתה סוריאליסטית, שלא לומר מחתרתית. חרדים, קיבוצניקים, דרוזי, ערבי, אתיופית, רוסי, אור קטן, תנור גז, ומרק בספלים ישנים.

מחפשים את הפת

קודם לחם, אחר-כך שלום וביטחון

הכול החל במשרד קטן באשדוד. ארבעה חרדים מחסידי ברסלב הקימו אגודה של רעבים-למען-רעבים - מלכ"ר בשם "אין ייאוש", שמהווה בסיס לתנועה בשם "פת לחם": נפתלי שיינמן, שהתמחה במערכות כספים, היה מנהל-החשבונות; בועז רייכמן ודוד ישי עסקו בתקשורת ושיווק; נחמן גרשונוביץ בגרפיקה ובמחשבים.

אחרי שהקימו את "פת לחם", יצאו הארבעה לחפש שותפים למהפכה החברתית שתכננו. כבר עשר שנים שהם משתפים פעולה ביוזמות חברתיות הרוחשות במגזר החברתי. הכוונה לייקר את הלחם האיצה את הכוונה לייצר מחאה שתשלב את כל "המגזרים הדפוקים" לגל אחד עצום.

החלום הוא לערוך "עצרת ענק חברתית" בכיכר רבין בתל-אביב, שאליה, כך הם מקווים, יבואו כל המגזרים הדפוקים של המשק: חרדים, ערבים, חד-הוריות, קיבוצניקים, צעירים ועולים חדשים שנמאס להם ממה שקורה כאן. אנשים ייצאו לכיכר, הם הסכימו, רק לאחר שיימצא "הטון המשותף" למחאה נגד השלטון, המצוקה וההשפלה. "אנחנו לא רוצים ליילל שוב על המים שהגיעו עד נפש. לא לחיות על כספי תרומות. רוצים לקחת את גורלנו בידינו, ולהפסיק לקוות לתמיכת הפוליטיקאים ובעלי הממון".

"כל הזמן מסממים את הציבור בדיבורים על שלום וביטחון", אומר בועז רייכמן. "מה שחסר באמת הוא התארגנות שתביא לשינוי סדר-היום החברתי: קודם לחם, אחר-כך שלום וביטחון. כך החלטנו שבמקום להמשיך בוויכוחים המפרידים בינינו, במקום לריב על דרך-החיים החילונית או הדתית, עדיף להתמקד במכנה המשותף לנו: הלחם".

מסכנים? זה טוב לעסק

באין ממשל, יפרנסו העסקים

השנה האחרונה היתה יפה לאנשי המלכ"רים באשר הם, בוודאי שלעמותות החסד והצדקה. הרבה מזה בזכות קהילת העסקים, שחיזקה את אחיזתה בטרנד של ה"עסקים למען הקהילה". המתכון הזה הובא לכאן מארצות-הברית על-ידי בנימין נתניהו עוד בשעה שהיה ראש ממשלה. שם, באמריקה, הוא נכנס לאופנה בשנות ה-50 וה-60. אלא שלאחרונה נעשה אופנתי לבקר את האופן שבו מפקיר הממשל את תפקידיו החברתיים, בהנחה שהפירמות הגדולות יתפסו את מקומו.

בשנה האחרונה גילו "המובטלים החדשים של ישראל" את הפוטנציאל הכלכלי-חברתי של ארגוני מתנדבים מעין אלה. כך אפשר למצוא מנכ"לים ובכירים שפוטרו, כשהם משמשים כמנהלי "עמותות למסכנים", ואלו מספקות להם עיסוק פלוס כיסוי הוצאות בסיסיות.

לא מצאתי מחקרים ישראליים מעודכנים על העמותות הללו, אבל לפני כשנה ערכו שני סטודנטים באוניברסיטת תל-אביב מחקר שבחן את אופי התרומות לעמותות מעין אלה. אריאל שריד ובטי בנבנישתי, סטודנטים לתארים מתקדמים במדע המדינה, מצאו כי 93% מהעמותות שזכו בתרומות מפירמות עסקיות אומנם מטפלות בנזקקים. אבל הנתון המעניין באמת קשור במיעוט התרומות לעמותות המסוגלות לסכן את המבנה החברתי הקיים.

במילים אחרות: כסף למסכנים? בבקשה. כסף לטיפול שורשי במסכנות? בשום אופן.

"גם אצלנו האדמה רועדת"

הקו האדום של כל הקווים האדומים

ארבעת החרדים ניסחו מנשר מסקרן. ציטוט: "מעצבי המדיניות והמיישמים אותה הנם בעלי השררה והכסף - ומי שיש לו כסף לא רואה את הסובב אותו, אלא רק את עצמו במראה הביתית, בגלל נייר הכסף המודבק מאחורי הזכוכית. רק כשיוסר נייר הכסף הזה, והמראה תהפוך לזכוכית רגילה ושקופה, יוכל אותו אדם לראות מה קיים מעבר למראה".

עם המנשר הזה הצליחו לגייס למפגש, שנערך בשבוע שעבר בחממה, גם חברים כמו מוחמד טהיא, בעל תואר שני בכלכלה; דב מנדר, מהנדס שעלה מרוסיה לפני 15 שנה; שושנה אסאו, שעלתה אז מאתיופיה; ד"ר ראעד מנסור, ואדוארד ונאדרה חסון מהמגזר הדרוזי.

"אנחנו משוחחים עם גבע כבר שנים רבות, אבל מעולם לא עסקנו קודם במעשים", מספר רייכמן. "השבוע, כשההתאכזרות וההשפלה הגיעו עד לפת-הלחם שלנו, הרמנו אליו טלפון, ואמרנו שהגיע הזמן למעשים. אני יודע שעבור כלל הציבור אנחנו אנונימים. לא מכירים אותנו מחוץ לאשדוד, וגם אין לנו עדיין תשתית ארגונית וכספית. אבל אנחנו לא נבהלים מהבדידות של ראשית הדרך. אנחנו רגילים לבידוד, ולא נוותר, כי אנחנו יודעים שאם ההתארגנות העממית שלנו תיכשל, ישרור כאן תוהו ובוהו".

ככה, פחות או יותר, גם החלה הפגישה בחממה.

"השבר של היום מעורר געגועים לדברים היפים שהיו בחברה הישראלית לפני 30 שנה", אמר שם רייכמן. "בנו כאן חברה חדשה, ואתם הקיבוצניקים הייתם הגורם המוביל. אתם אלה שמסוגלים לעזור לנו להוביל את זעקת הלחם. אתם אלה שיכולים לסייע לנו לזעוק: איפה המדינה? איך היא מפקירה כך את אזרחיה?".

אבל אז קם אורח נוסף במפגש, איש חדרה הקשור בארגונים פילנטרופיים הפועלים בסביבה. "אתה יודע", אמר לרייכמן, "אנחנו מספקים עכשיו אלפי ארוחות חמות לחברי קיבוץ נזקקים. הממשלה והכנסת משאירים אותנו להתמודד עם העניים. זה יפה שהחסד שכל-כך מפותח בחברה החרדית, התפתח בכל המגזרים. אבל זה מנציח את התנערות השלטון מאחריותו, ומטפח תרבות של שנור ושל עוני".

הדרוזים, אדוארד ונאדרה חסון, הגיעו לחממה בעין-שמר מדליית-אל-כרמל. בנם הבכור משרת כחייל ליד עזה. בחג האחרון בחר להישאר בבסיס. זו היתה הפעם הראשונה שנכחו בהפעלה מאורגנת של גיוס תרומות לעניי המגזר הדרוזי. "גם אצלנו", סיכמו, "האדמה רועדת".

"עוד לא קמה תנועת עומק, תנועה א-פוליטית שצומחת מלמטה ומרעידה את אמות הסיפים", אומר שיינמן. "בכל פעם שגוזרים עלינו משהו כלכלי, מביאים מיד משהו ביטחוני שיסיט את תשומת-הלב. פינוי יישובים, עזה, גדר. לא קולטים שהביטחון זה קודם-כול אצלנו בבית. לנו ולילדים שלנו אין ביטחון. אנחנו באים מעומק המצוקה, ומשם מקווים להקים את האזרחים לתנועת מחאה. פת-לחם זה מושג, וכשגוזלים גם אותה, זה חייב להיות הקו האדום של כל הקווים האדומים".

תותים בלי שמנת

חגיגת ניצחון וחזרה לפרופורציות

זו עונת תותי-השדה. השדות המובילים לעין-שמר עמוסים בערוגות פרי בשל. הרוב, נדמה, כבר קטוף. בערוגות נותרו רק התותים שאיחרו להבשיל. שדות כאלה פרוסים גם לא הרחק משם, בדרך לכפר הס, שהיה ברבות השנים לשכונת וילות יוקרתית.

השבוע עשו אצולת המסעדנות התל-אביבית, והעיתונות המלווה אותה, בקבלת-פנים חגיגית שערכה רשת "טיב טעם" במסעדה כפרית בכפר הס. העילה: השקת מפעל שנרכש זה עתה, לטובת קו-מוצרים להנפקת עופות דלי נתרן. לחולי לב ולחץ-דם גבוה, מדובר בבשורה של ממש: העופות הישראליים הוכשרו עד כה במלח עתיר נתרן, וזה אסור להם. בעצם, מדובר במוצר אפקטיבי לכל מי שמוותר על אגירת נוזלים מיותרת בגופו.

נכנסתי דרך השער האחורי. ארגזי תותים בשלים היו מונחים לצדו, אבל אלו יועדו לאירוע אחר. האירוע של "טיב טעם" עוצב על-ידי ארז קומרובסקי: בר ליין לבן צונן, פינה לאדום משובח, שרימפסים בשרניים על פרוסות לחם זעירות. פרושוטו (רגל חזיר מעושנת) על טוסטונים דומים. סלמון מעושן חובר לירק תואם. עשרות רבות של עופות התגלגלו בתנורי צלייה ענקיים, שניתן היה להשקיף עליהם מבעד לחלונות האולם. זה היה יפה וטעים. זו היתה חגיגת הניצחון של "טיב טעם" והבעלים, קובי טרייביטש, שהפך חנות בשר בשוק הכרמל לרשת מזון משגשגת.

טרייביטש סיפר באירוע על כוונתו לבחון את האפשרות לסגור את סניפי "טיב טעם" ביום ראשון. הסיבות תפעוליות: קשה לתחזק רשת מזון העובדת שבעה ימים מלאים בשבוע. זוהי הצהרה מעניינת.

ועכשיו, לכו ספרו על זה בחממה של אביטל גבע, או בגטו החרדי של אשדוד. בדרך כדאי שתעדכנו גם את ראשי מפלגת העבודה, שיצאו השבוע לשוק הכרמל כדי לחפש מלוכה, ולא הבינו שאפילו האתונות כבר חצו את רחוב אלנבי הסמוך, ועברו לרשתות כמו "טיב טעם", ולסופרמרקטים מוזלים בשולי הערים.

עוד כתבות

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

הדולר בשיא של חמישה חודשים אל מול השקל. מהן הסיבות?

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

צה"ל: חיסלנו מחבל בכיר בלבנון, שקידם פעולות טרור רבות נגד ישראל

דיווח: במצרים נערכים ב"תוכנית חירום" לפלישה ישראלית לרפיח • פיגוע דקירה ברמלה: צעירה נפצעה קשה • צה"ל תקף מבנים צבאיים ששהו בהם מחבלים של חיזבאללה בדרום לבנון • דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה •   ● כל העדכונים

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

וול סטריט / צילום: Shutterstock

שבוע המסחר הטוב מנובמבר: נאסד"ק קפץ ב-2%

מניית גוגל זינקה בכ-10%● אינטל איבדה כ-9% ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● נעילות ירוקות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי