גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ליאורה לא לבד

ליאורה גלט-ברקוביץ', הפרקליטה המדליפה, נתלית באילנות גבוהים כדי להוכיח שהדלפות הן עניין שבשגרה. לשקשוקה שמבשלים פרקליטיה עומדים להצטרף גם שרון וביבי

ביום רביעי הקרוב, ה-17 במרס, אמורים הצדדים בפרשת הפרקליטה המדליפה, ליאורה גלט-ברקוביץ', לשוב ולהיפגש בבית-המשפט. גם אם תהיה דחייה, היא לא תיארך יותר משבוע-שבועיים. על הפרק הפעם, בקשת הסנגוריה לקבל לידה "חומרי חקירה" פיקנטיים - ביניהם כאלה המסבכים את ראש הממשלה, אריאל שרון, בפרסומים נוספים ומיותרים בפרשת סיריל קרן. אבל מה שמעניין אף יותר מזה, הסנגורים דורשים מהפרקליטות להעביר לידם חומרים שיגררו לעניין גם את ראש הממשלה לשעבר, בנימין נתניהו. לא נעים.

ברקע הדברים, ראוי להזכיר, הדלפתה של הפרקליטה הוותיקה, גלט-ברקוביץ', על-אודות קיומה של חקירה המעלה חשדות פליליים נגד ראש הממשלה אריאל שרון בעניין קשריו עם אחד, סיריל קרן. גלט-ברקוביץ' הודתה אז בהדלפה. אבל מה שיכול היה להסתיים בדיון משמעתי, גולגל למגרש הפלילי.

אם לשאול דימויים מעולם התיאטרון, נאמר שהעלילה מתקדמת במהירות לקראת "הרמת המסך" על הפרק הראשון של מה שעשוי להיות הטלנובלה הלוהטת של השנה. ואגב, כבר יש המתעניינים בהפקתה.

מה אומר בג"ץ?

לפני כשבועיים ביקשה גלט-ברקוביץ' מבית-המשפט שיורה לפרקליטות להעביר לסניגוריה תלונות ותיקים שעסקו בהדלפות ונחקרו בשנים האחרונות.

בין החומרים שציינה, גם הדלפה לכאורה של נתניהו מינואר 1998, אז חשף לכאורה בפני עיתונאי חלקים מדוח מבקרת המדינה שעסקו בגוף המודיעיני "נתיב", לשכת הקשר ליהודי ברית-המועצות. הוועדה לביקורת המדינה החליטה על חסיון הדברים, אבל ראש הממשלה דאז פרסמם. ראש הארגון באותה תקופה, יעקב קדמי, פנה ליועץ המשפטי לממשלה דאז, אליקים רובינשטיין, וביקש לפתוח בחקירה כנגד נתניהו, בחשד לעבירה על ביטחון המדינה. בהמשך עתר קדמי לבג"ץ, כדי שיורה לרובינשטיין לפתוח בחקירה.

ב-20 בדצמבר 2000 דחו שופטי בג"ץ תיאודור אור, יעקב טירקל ודורית בייניש את העתירה. "בין העובדות והשיקולים אשר עמדו בפני היועץ המשפטי קודם החלטתו", כך כתבו, "נזכרה העובדה שבמועד המעשה המיוחס לנתניהו, הוא כיהן כראש הממשלה, ועל כן היה גם הממונה על ארגון 'נתיב'".

אבל מה שחשוב לענייננו נוגע לפסקה בפסק-הדין, הקובעת ש"מדיניות התביעה הכללית זה שנים, (היא) שיש להעמיד לדין עובדי ציבור על ביצוע עבירה על סעיף 117 לחוק העונשין במשורה, ובפועל הוגשו כתבי-אישום מועטים לפי סעיף זה".

העתירה נגד רובינשטיין ונתניהו נדחתה. שניהם צריכים את הפרסום החוזר כמו כאב-ראש. כאב-ראש שרק ילך ויחמיר, כי עכשיו הסנגוריה דורשת מהפרקליטות שתעביר לידה גם חומר הנוגע לתלונות נגד נתניהו בקשר למסמכים סודיים אותם נשא עמו בזמן סיום כהונתו כראש ממשלה - בכלל זה כל החלטות היועץ המשפטי לממשלה הנוגעות לאירועים אלו.

מערבבים את השקשוקה

מאז קום המדינה הועמד לדין על הדלפה רק פקיד מדינה אחד, ארכיבאי של משרד המשפטים בשם חי חסידוב. זה קרה לפני עשרות שנים.

עכשיו הסנגוריה מבקשת שהפרקליטות תעביר לידיה חומרי חקירה העוסקים בהדלפות שלא הגיעו לדיון משפטי. מהביצה הרוחשת הזו שלפו, למשל, את פרשת "מסמך שטאובר", בה הציג נתניהו מסמך צבאי סודי מעל דוכן הכנסת. עוד נשלפו הדלפות הפרקליטה ענת סבידור לרשת המקומונים של "ידיעות אחרונות" בעניין האי היווני. סבידור סיפרה לעיתונאי ש"יש המלצה של המשטרה להעמיד לדין את אהוד אולמרט". היא לא הועמדה לדין על הדלפה.

הבקשות הללו רומזות ל"שקשוקה" שעוד יערבבו במשפט הזה, כלשונו של עו"ד רם כספי. הנה דוגמאות נוספות: סנגוריה של גלט-ברקוביץ', יהושע רזניק וז'ק חן, ביקשו את תאריכי הישיבות שהתקיימו אצל היועץ המשפטי ובפרקליטות המדינה, והוסיפו לזה בקשה: לקבל גם את הפרוטוקולים עצמם. כל זה נועד, לכאורה, לסייע לטענה העקרונית לזיכוי של "הגנה מן הצדק", שסנגוריה של ליאורה גלט-ברקוביץ' עתידים לדרוש. הגנה כזו פירושה שבית-המשפט משתכנע, בלי להיכנס לשאלה האם הנאשם אכן ביצע את העבירה המיוחסת לו, שהאינטרס הציבורי מורה שלא להעמיד את הנאשם לדין.

טענות של "הגנה מן הצדק" אינן פופולריות בדרך-כלל בבתי-המשפט. למעשה, במשך שנים נמנעו מהן בשל ההבחנה שקבע בשעתו בית-המשפט העליון בפרשת יפת, ולפיה כדי שבית-המשפט יורה על ביטול כתב-אישום מבלי לברר את סעיפיו, נדרשת התנהגות שערורייתית של הרשות - כזו "שדוקרת את העין, וצובטת את הלב".

מאז התרחק בית-המשפט מהדיון במבחן הקשה שהציב העליון, אלא שבתקופה האחרונה הנצו בארץ ניצנים אחדים. לדוגמה: בתיק תכנון ובנייה שהתברר בירושלים, הוגש כתב-אישום נגד 11 חברי מושב אורה, בטענה שעשו שימוש חורג בקרקע חקלאית. המושבניקים הסבירו כי הרשויות נהגו בהם סחבת, שהיתה לה תפקיד בגרימת הפלונטר שהוביל לתביעה. טענו, וזכו.

א-פרופו מן הצדק

ב-21 בפברואר 2003 ציטט המוסף "7 ימים" של ידיעות אחרונות את ראש המחלקה לחקירות שוטרים, עו"ד ערן שנדר, כי הוא "בעיקרון נגד חקירת הדלפות". עו"ד שנדר עומד גם בראש חקירת ההדלפה בעניינה של גלט-ברקוביץ'. "אני בהחלט מקבל כנתון, שהדלפות שמטרתן לחשוף מחדלים, הן ערוץ חמצני נחוץ לתקשורת, גם אם לא ערוץ בריא במיוחד", אמר אז שנדר. "למח"ש יש לא מעט קבלות על חקירות בנושא הדלפות משטרתיות, שנסגרו מחוסר עניין לציבור".

רחוק מהעין

רק דבר אחד איים על הפוטנציאל התקשורתי הנפיץ של משפט גלט-ברקוביץ': העתקת השואו המתקרב לפריפריה, רחוק-רחוק מתל-אביב. זה כמעט קרה: בקיץ שעבר ביקשה הפרקליטות מנשיא בית-המשפט העליון שיורה על העתקת הדיון מתל-אביב. עדיף, לדבריהם, לצפון.

למה לצפון? משום שהפרקליטות שטיפלו בתיק, סילביה פריימן (פרקליטת מחוז הצפון) ויעל כוכבי מגיעות מהצפון. אז למה לא להתחשב בהן? והיה גם נימוק משפטי: גלט-ברקוביץ' הופיעה במשך 20 שנה בפני שופטי השלום והמחוזי בתל-אביב. מוטב, טענו בפרקליטות, שעניינה יידון אצל אחרים.

הסנגורים רזניק וחן ענו כי אין עילה משפטית להעתקת מקום הדיון. שופטים הם אנשי מקצוע. ובכלל, העתקת מקום ההתדיינות אינה חלופה לבקשת פסלות. נשיא העליון אהרן ברק דחה את בקשת הפרקליטות. כתב-אישום לא הוגש, והתיק נכנס להקפאה.

חלפה חצי שנה. ב-4 בדצמבר 2003 עסק אליקים רובינשטיין בניקוי השולחן, לקראת עזיבתו. קשה שלא להניח כי תרם משהו להפשרת התיק ולהגשת כתב-האישום נגד גלט-ברקוביץ'.

אבל אז התפרסמה ברדיו הדלפה חדשה, שלפיה עדנה בקשטיין, נשיאת בית-משפט השלום של תל-אביב, ביקשה מהנשיא ברק להעביר את הדיון לבית-משפט אחר. אלא מאי? הנימוק של בקשטיין היה זהה לנימוק שהפרקליטות הציגה ונדחתה. יתרה מזו: הבקשה לא הונחה במסגרת הליך פומבי, ועצם קיומה נודע רק משום שהודלפה לעיתונאי.

למי היה אינטרס להדליף את הבקשה? מעקב אחר המסלול שעושים מכתבים כאלה רומז למעורבותם של גורמים מתוך מערכת בתי-המשפט: המכתב יצא מלשכת נשיאת השלום בתל-אביב, והגיע ללשכת נשיא העליון.

מי הדליף?

אגב, גם הפעם דחה הנשיא ברק את הבקשה להעתיק את הדיון מתל-אביב.

לשופטת שתדון בתיק, חיותה כוחן, יש מוניטין של שופטת קשוחה. נאשמים לא ששים להופיע בפניה. הפרקליטים דווקא נהנים משגרת עבודה נוחה באולם שלה.

כוחן, ילידת 1943, למדה באחד ממחזוריו הראשונים של בית-הספר לאחיות בהדסה ירושלים. ב-1969 היא התגייסה למשטרה, ושנתיים אחר-כך הוסמכה לעורכת-דין. במשך שנים רבות כוחן היתה תובעת משטרתית בבית-משפט השלום בנתניה. בפברואר 1991 התמנתה לשופטת שלום בתל-אביב והמרכז. כעבור עשר שנים התמנתה לסגנית נשיאת בית-משפט השלום בתל-אביב.

אחרי כל-כך הרבה שנים במערכת, כוחן אמורה להכיר מקרוב את הפרקטיקה של עבודה עיתונאית ופקידי שלטון. מותר להניח שהיא מכירה מקרוב גם את תרבות ההדלפות במשטרה.

אבל מה שיעניין הפעם במיוחד, הוא האופן שבו היא, וגם הפרקליטות, ינהגו בעיתונאים שיסקרו את המשפט. מותר לרחם על מי שבתיק כל-כך תקשורתי לא יוכל לקיים שיחות רקע והדלפות, כנהוג בפרשות שכאלה.

עניין לציבור

הוויכוח הגדול המתלווה למעשה של גלט-ברקוביץ' הוא שאלת המניע. ההדלפות הראשונות, שרובינשטיין חיזק במהלך מסיבת העיתונאים הבהולה שערך עם חשיפת העניין, טענו כי המניע של הפרקליטה-המדליפה הוא אידיאולוגי. לפי התיאור, כוונתה של גלט-גרקוביץ' היתה להפיל את ממשלת הימין שבראשות שרון. לזו אף נוספה האנקדוטה לפיה זעקתה של הפרקליטה נבעה מגיוסו הקרוב של בנה לצה"ל.

אבל מהודעותיה של גלט-ברקוביץ' אפשר גם להסיק, כי על הכוונת היתה אומנם ממשלת שרון, אך לא מהסיבות הפוליטיות של ימין-שמאל - אלא מתוך שנחשפה במהלך עבודתה למה שנתפש בעיניה כשחיתות שלטונית. לכן מותר להניח כי פרקליטיה יוסיפו לטיעוניהם גם את זה הרואה בערך הבאת המידע לציבור, דווקא לפני הבחירות, עניין הגובר על הערך של מיצוי הדין הפלילי עימה. טיעון כזה יכול להיות מוצג כבן דוד רחוק של "הגנה מן הצדק".

הכוונה של מבצע העבירה אומנם אינה מורידה מהעניין הפלילי, אבל רלוונטית מאוד לעניין העונש, ודאי שגם לעצם ההחלטה להעמיד לדין. כך, למשל, המדינה לא העמידה לדין את "הנמרות" שגנבו לחם מול מצלמות הטלוויזיה, במסגרת המחאה נגד המדיניות הכלכלית. ועכשיו, אפשר היה לצפות כי פרקליטות פחות נקמנית תמשוך את התביעה נגד גלט-ברקוביץ' מביהמ"ש הפלילי, ותעבירה לבית הדין המשמעתי.

עוד כתבות

שיגור מיירט ה'חץ' במהלך המלחמה / צילום: דוברות משרד הביטחון

"הדבר הכי טוב שאנחנו מכירים בשוק": ההתעניינות במערכות היירוט הישראליות בשיא

ביצועי ההגנה האווירית בשבת זכו לסיקור תקשורתי באירופה, ולגלובס נודע כי בחברות הביטחוניות בישראל נרשמה התעניינות גבוהה מהרגיל בטכנולוגיות שלהן בימים האחרונים ● בגרמניה, המדינה היחידה שרכשה את חץ 3, היוו היירוטים הוכחה לכך שההשקעה הייתה נבונה. כעת עולה במדינה השאלה: "מתי כבר היא תגן עלינו?"

האינפלציה בישראל מתחממת / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

האינפלציה מרימה ראש? מדד מרץ חם מהצפוי - קצב של 2.7%; מחירי הדירות ממשיכים לעלות

בקצב חודשי עלה המדד ב-0.6% • נתוני האינפלציה הפתיעו את התחזיות המוקדמות, שציפו לעלייה חודשית של 0.5% ועלייה שנתית של 2.6% ● מחירי הדירות ממשיכים לטפס ● מתן שטרית, הכלכלן הראשי של קבוצת הפניקס: "בנק ישראל ימשיך לנקוט משנה זהירות, ולכן הסיכויים להפחתת ריבית בהחלטה הקרובה נמוכים בשלב זה"

מירי רגב, ליכוד / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

האם הממשלה הנוכחית בלמה את הכניסה של פועלים מעזה?

השר מירי רגב טענה כי הממשלה הקודמת הכניסה פועלים מעזה. אך כך גם ממשלתה שלה ● המשרוקית של גלובס

מנהלי חברות השבבים הגדולות על במה אחת: כנס TECH IL יוצא לדרך

כנס TECH IL של גלובס, שמתקיים היום, מאגד על במה אחת את היזמים, האנג'לים, קרנות ההשקעה והסטארט-אפים הבולטים בענף ההייטק המקומי ● מה חושבים מנהלי חברות השבבים הגדולות בעולם, העצות של המשקיעות הבולטות בישראל ואיך למקסם את החיבור בין חדשות ותעשיות ביטחוניות?

לאה פרמינגר, סמנכ''לית השקעות, אלטשולר שחם / צילום: סם יצחקוב

אלטשולר בצמרת, מיטב בתחתית: אפיקי ההשקעה שמאחורי התשואות

לאה פרמינגר, סמנכ"לית ההשקעות החדשה של בית ההשקעות אלטשולר שחם, שחזר להצטיין בכל המסלולים: "החשיפה למניות פיננסים באירופה שיחקה לטובתנו" ● גם מור בלט לחיוב ברבעון, ואילו מיטב בתחתית ● מעל לכולם - הביצועים של מסלולי ה-S&P 500 שהניבו תשואה רבעונית של 12%

מסמך סודי חושף: תפקידה של איראן בתדלוק ההפגנות נגד ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: האופוזיציה האיראנית חשפה מסמך לפיו איראן עומדת מאחורי הפגנות אנטי-ישראליות ברחבי העולם, ביקרות על התפקוד של גנץ, גלנט ונתניהו והצעד הבא שארה"ב צריכה לעשות אחרי המתקפה האיראנית ● כותרות העיתונים בעולם 

רז בכר, מנהל מיקרוסופט פור סטארט-אפ ישראל / צילום: כדיה לוי

רז בכר, מנהל מיקרוסופט פור סטארט-אפ ישראל: "המלחמה הציבה את ההייטק הישראלי בפני דברים שלא ראו קודם"

רז בכר, מנהל מיקרוסופט פור סטארט-אפ ישראל, אמר בכנס TECH IL של גלובס כי כלי הבינה המלאכותית מנוצלים היטב על ידי יזמים ישראלים ● בהתייחסו למלחמה בישראל סיפר: "במהלך המלחמה ציפינו לראות האטה, אבל נהפוך הוא - ראינו עלייה בקצב הבקשות לתכנית"

שרית פירון, ראש קרן ההשקעות Team8 capital וחמוטל מרידור, שותפה בקרן וינטג' בשיחה עם מיטל ויזברג / צילום: תמר מצפי

"הסנטימנט העולמי לא לטובתנו": שתי משקיעות ההייטק הבולטות בישראל מסבירות איך לגייס כסף באמצע המלחמה

שרית פירון, ראש קרן ההשקעות Team8 Capital, וחמוטל מרידור, שותפה בקרן וינטג', התייחסו בכנס TECH IL של גלובס לירידה בהיקף ההשקעות בהייטק בצל המלחמה ● פירון: "לאורך השנה-שנתיים הקרובות יש סיכוי שנראה משקיעים יוצאים מכאן" ● מרידור: "יש גם קולות בעדנו, משקיע אמר לי שהחברות הישראליות הן הכי טובות בפורטפוליו שלו"

כנס TECH IL / צילום: תמר מצפי

הסטארט־אפים הישראלים ממשיכים להוביל קדימה

כנס TECH IL של גלובס התקיים בהצלחה, בהשתתפות בכירים רבים מהתעשייה, ממשרדי הממשלה ורגולטורים מובילים ● הכנס הוכיח שדווקא בימים מאתגרים אלו, קהילת ההייטק הישראלית ממשיכה לשגשג, ליזום ולהוביל קדימה

צילומים: מארק ישראל סאלם (ג'רוזלם פוסט), (AP (Jacquelyn Martin, רויטרס, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

אפילו סעודיה עזרה: כך פעלה הברית שסייעה לישראל מול איראן

מזה כמה עשורים, ארה"ב מובילה מאמץ לטובת הידוק הקשרים הצבאיים בין ישראל ליריבותיה הערביות הוותיקות, כדי להתמודד עם האיום המשותף מצד איראן ● המאמץ הזה לא נבדק בקרב, עד שטהרן שיגרה את מטח הטילים והמזל"טים נגד ישראל ● כך הוא נראה מאחורי הקלעים

רינת זילברשטיין, סגנית נשיא ומנכ''לית מרכז המו''פ של AT&T בישראל, בכנס TECH IL / צילום: כדיה לוי

סגנית נשיא AT&T העולמית: שלושה אנשים יושבים בחדר וממציאים מוצר שנוגע במיליוני אנשים - זה התבלין הסודי שלנו בישראל

רינת זילברשטיין, סגנית נשיא ומנכ"לית מרכז המו"פ של AT&T בישראל, אמרה בכנס TECH IL של גלובס כי מה שייחודי בדנ"א של ההייטק הישראלי הוא "הפיוז'ן שקיים פה בין סטארט-אפים לחברות גדולות, החינוך לטכנולוגיה, המיקס של חוש הישרדות ומנהיגות שמפתחים בצבא"

שלט אנטי־ישראלי המציג טילים איראניים, טהרן / צילום: Reuters, Majid Asgaripour

רבים מהטילים ששוגרו מאיראן לישראל נפלו בדרך. וזו הסיבה

לפי "וול סטריט ג'ורנל", כמחצית משיגורי הטילים הבליסטיים האיראניים נכשלו או התרסקו עוד לפני הגיעם ליעד, מה שקרה גם לחלק מהכטב"מים ● רותם מי־טל, מנכ"ל חברת אסגארד, המפתחת טכנולוגיה צבאית לתעשיות הביטחוניות, מסביר בשיחה עם גלובס למה זה קרה

רחוב כנפי נשרים 24 בירושלים / צילום: דוברות עיריית ירושלים

רשות המסים שכרה מקומות חניה ל-17 עובדים. כמה היא משלמת?

מאז פרצה המלחמה, רשות המסים שוכרת חניה ל־17 עובדים ותשלם כ־180 אלף שקל עד סוף 2024 ● "העובדים הועסקו במוקד למתן מענה לצורכי המלחמה. עובדים אלו נדרשו להגיע בשעות הבוקר המוקדמות וסיימו את עבודתם בשעות הערב המאוחרות" ● נכון להיום רשות המסים שוכרת חניות מבעלי חניונים פרטיים ב־48 חניונים ברחבי הארץ

גיל שויד / צילום: גלובס

גיל שויד על הפרישה מתפקיד מנכ"ל צ'ק פוינט: "לא מתחרט על כלום, רוצה לבנות את המוצר הבא"

"אני גאה שצ'ק פוינט תמיד הייתה יציבה, לא הייתה שנה אחת שלא הרווחנו", כך אומר גיל שויד, מנכ"ל חברת הסייבר צ'ק פוינט ב-31 השנים האחרונות, בשיחה עם עורך ההייטק של גלובס, אסף גלעד, בכנס TECH IL של גלובס ● על השפעות המלחמה אומר שויד כי "הנזק המקומי הוא לא הבעיה, אלא הנזק שייגרם לטווח רחוק"

תשואות קרנות הפנסיה והגמל: מעל כולם בלטו שוב המסלולים העוקבים אחר מדד ה-S&P 500 / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

החודש החזק של קרנות הפנסיה וההשתלמות: אלו הגופים המצטיינים

קרנות ההשתלמות רשמו במרץ תשואה ממוצעת של 2.3% במסלול הכללי ו-3.8% במסלול המנייתי ● אלטשולר שחם הצטיינה בכל המסלולים בחודש החולף, מור בלטה בסיכום הרבעון ● וגם: התשואות החריגות של מסלולי ה-S&P 500

חייל רוסי סוחב רחפן אוקראיני שתוקן ועודכן על ידי הצבא / צילום: ap, Russian Defense Ministry Press Service

איך נכשלו הרחפנים האמריקאים לחולל מפנה במלחמה באוקראינה?

רוב הרחפנים הקטנים של חברות אמריקאיות נכשלו בביצועיהם מול הטכנולוגיה הרוסית, ונחשבים כעת ליקרים ונוטים לתקלות ● בהיעדר פתרונות מהמערב, פנתה אוקראינה למוצרים סיניים זולים

רועי קדוש, סמנכ''ל ההשקעות בהכשרה ביטוח / צילום: שירעד שליט

הסמנכ"ל שמזהיר: "להוציא מהתיק את מניות גוגל או מיקרוסופט זו נאיביות"

רועי קדוש מהכשרה ביטוח מודה כי התמחור הגבוה בשווקים "בעייתי", וממליץ להשקיע במדדי וול סטריט במשקל שווה - כדי לנטרל את הדומיננטיות של מניות "שבע המופלאות" ● חלק מהכסף הוא מציע להשאיר כיום במזומן, כדי "לנצל הזדמנויות כשיגיעו ירידות"

שיחה משותפת בין אילנית אדסמן, ר' נבחרת ביטוח ופינטק, KPMG, לבין עופר גולן, מנהל תחום תשלומים, ניהול סיכונים וציות, KLMG / צילום: תמר מצפי, כדיה לוי

הבנקים המרכזיים מול השוק הפרטי: מי ינצח במרוץ על המטבע הדיגיטלי?

במסגרת כנס TECH IL של גלובס, אילנית אדסמן ועופר גולן, שני בכירים מפירמת KPMG, דנו במאבק החם על שוק התשלומים העתידי, שכולל מגוון הזדמנויות לצד לא מעט סכנות ● השניים שוחחו על היתרונות והחסרונות של מטבעות דיגיטליים בהנפקת בנקים מרכזיים

נמל אשדוד / צילום: Shutterstock

ועדת האיתור הכריעה: זה המנכ"ל המיועד של נמל אשדוד

ניסן לוי, המכהן כסמנכ"ל ההון האנושי בבנק מזרחי טפחות, צפוי לקבל את תפקיד מנכ"ל נמל אשדוד ● ההמלצה של ועדת האיתור תעלה לאישור דירקטוריון הנמל בהמשך השבוע, ולאחר אישור הדירקטוריון המינוי טעון את אישור ועדת המינויים ברשות החברות

וול סטריט / צילום: Shutterstock

מגמה מעורבת בוול סטריט; טסלה יורדת ב-4%

נאסד"ק יורד ב-0.3% ● קרן המטבע העולמית העלתה את תחזית הצמיחה העולמית ● טראמפ מדיה יורדת ב-11% ● שווי השוק של טסלה ירד בכ-40% מתחילת השנה ● השקעת ענק למיקרוסופט בחברת AI מאיחוד האמירויות ● איתן בן אליהו ימונה ליו"ר ננו דיימנשן ● באופנהיימר חיוביים לגבי פאלו אלטו ונטפליקס