גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

סמארטס שנוסדה ע"י ד"ר שאולה אלכסנדר-ימיני נמכרה ב-260 מיליון דולר

הקונה, ענקית האחסון EMC * ד"ר שאולה אלכסנדר-ימיני בין מייסדי החברה האמריקנית, שפיתחה תוכנה לניהול מערכות

ענקית האחסון EMC הודיעה היום לבורסה כי רכשה את חברת סמארטס (Smarts) בתמורה לכ-260 מיליון דולר במזומן. סמארטס פיתחה מערכת תוכנה לניהול אירועים במערכות IT ורשתות תקשורת בזמן אמת. החברה צופה כי ב-2004 יסתכמו הכנסותיה במעט יותר מ-60 מיליון דולר. הרכישה צפויה להסגר במחצית הראשונה של 2005. חברת EMC הודיעה כי לרכישה לא צפויה להיות השפעה על הרווח הנקי למניה של שנת 2005.

חברת סמארטס פיתחה מערכת שמאפשרת לבצע בזמן אמת שליטה ובקרה לצורך ניהול אירועים ותקלות במערכות IT, וברשתות של מפעילי תקשורת. המערכת מיועדת למנהלים ולחדרי בקרה ומאפשרת להם לשלוט באירועים שמתרחשים במערכות ה-IT של הארגון.

כיום יש שלוש חברות שעוסקות בתחום זה. סמארטס נחשבת לחברה בעלת הטכנולוגיה הטובה ביותר והמובילה בתחום. החברה שמדורגת שנייה מבחינת נתח שוק ואיכות טכנולוגית היא חברת מקרומיוז האמריקנית, והשלישית היא טי.טי.איי הישראלית.

המייסדת והמנכ"לית של סמארטס היא ד"ר שאולה ימיני, אחותו של קובי אלכסנדר, מנכ"ל ויו"ר קומברס טכנולוג'י. בנוסף לתפקידה כמנכ"לית סמארטס שימשה ד"ר ימיני משך שנים רבות בתפקיד חברת מועצת המנהלים של קומברס טכנולוג'י.

עם פרסום ההודעה על הרכישה אמרה ד"ר ימיני כי "החיבור בין EMC לסמארטס מהווה את ההתאמה הטובה ביותר בעיתוי הטוב ביותר מבחינת סמארטס ולקוחותיה. EMC וסמארטס חולקות חזון משותף בכל הנוגע לניהול אוטומטי בזמן אמת של אירועים במערכות המידע הארגוניות וברשתות תקשורת. כן חולקות שתי החברות חזון משותף בנוגע לחשיבות שיש כיום לתחום ניהול הארועים בזמן אמת ככל שגוברת המורכבות של מערכות ה-IT ורשתות התקשורת, וככל שעולות רמות הדינמיות וההטרוגניות של מערכות ה-IT ורשתות התקשורת. השילוב בין סמארטס ו-EMC יאפשר למצות את הפוטנציאל שגלום בטכנולוגיות של שתי החברות".

מהודעתה של EMC היום עולה, כי סמארטס עוסקת בניהול מרוכז של רשתות. החברה פיתחה מערכת שמאפשרת לאתר מידע, לשלוט ולבקר את מערכות היחסים הפנימיות של מערכות ה-IT וכן לבקר ולשלוט על התנהגות מערכות ה-IT ומאפייניהן.

התוכנה של סמארטס, ששמה InCharge, מאתרת בזמן אמת (תוך כדי פעולת מערכות ה-IT ורשתות התקשורת) את שורשי הבעיות שמתרחשות במערכות ה-IT ורשתות התקשורת, מחשבת את השפעת הבעיה על כל תת-מערכת בתוך מערכות ה-IT של הארגון (ורשתות התקשורת) ומציגה את הפעולה היעילה ביותר שעל הארגון לבצע במטרה לשמור על המשך פעילות מערכת ה-IT ללא הפרעה.

במילים אחרות, המערכת של סמארטס מסייעת בניהול תשתיות ה-IT הארגוניות על ידי ניטור בזמן אמת של אירועים שמתרחשים במערכות המידע של הארגון, ניתוח האירועים בהיבט של תהליכים עסקיים, ואספקת פתרון בזמן אמת לבעיות שמתגלות במערכת.

בנוסף, מגדירה המערכת של סמארטס רמות איכות שירות (Service Level Agreement) שונות לתשתיות הארגוניות, שנגזרות מהצרכים העסקיים של הארגון (תוך שהיא מתאימה את רמות איכות השירות והעדיפויות לסוג הארגון). תכונה זו מאפשרת לארגון לדעת איזה סדר עדיפות להעניק לכל אחד מהאירועים החריגים שמתרחשים במערכות המידע שלו, על פי הצרכים העסקיים שלו, ובאיזו רמת דחיפות למצוא לו פתרון.

בכך מאפשרת המערכת לארגון לנתח במהירות את ההשפעה שיש לאירועים שמתרחשים במערכות המידע שלו, על התהליכים העסקיים שלו. באופן כזה יודע הארגון להקצות את המשאבים המתאימים בצורה האופטימלית ביותר ועל ידי כך לשפר את הזמינות הכוללת של מערכת המידע הארגונית.

מהודעתה של EMC עולה, כי הארגונים הגדולים בעולם ומפעילי התקשורת הגדולים משתמשים במערכת של סמארטס במטרה להגדיל את זמינות מערכות ה-IT שלהם ורשתות התקשורת, להעצים את ביצועי המערכות הקריטיות שלהם, ולייעל את המערכות והשירותים שמייצרים את הכנסותיהם. כל זאת, תוך חסכון ניכר בעלויות.

אז למה בעצם רכשה EMC את החברה? רכישת סמארטס מכניסה את EMC לתחום של שליטה ובקרה בניהול אירועים ותקלות, בדרכה במעלה שוק התוכנה. בהמשך הדרך מקווה EMC שהמערכת של סמארטס תאפשר לה לבצע את ניהול מערכות האחסון שלה. EMC בונה מערכות שמאפשרות לארגונים לטפל במידע שלהם ללא הפרעה, תוך דגש על זמינות גבוהה ככל האפשר של מערכות המידע. המערכת של סמארטס משתלבת בחזון של EMC לפיו יש לספק זמינות מירבית למערכות המידע של הארגון ועל ידי כך לאפשר לארגון לשפר את תוצאותיו הכספיות.

ג'ו טוסי, נשיא ומנכ"ל EMC אמר עם פרסום ההודעה, כי "רכישה זו תאפשר ל-EMC להרחיב את השוק שלה ולהוסיף טכנולוגיה חדשנית שתאפשר צמיחה. רכישת סמארטס היא רכישה אסטרטגית עבור EMC בשוק משלים שנחשב כיום לשוק צומח. אנחנו מחוייבים לנקוט צעדים מתאימים כדי להרחיב את היקף הפעילות הנוכחי של סמארטס".

עוד כתבות

פרסומת של ארטליסט לסופרבול / צילום: צילום מסך

יותר מ-8 מיליון דולר ל-30 שניות: אף אחד כמעט לא מזפזפ בפרסומות הסופרבול

הסופרבול, שישודר ביום ראשון הקרוב, הוא לא רק אירוע ספורט משמעותי עם 120 מיליון צופים - אלא גם אחד מאירועי הפרסום הגדולים בעולם ● השנה יקחו בו חלק שלוש חברות ישראליות, והטרנד הבולט הוא מעבר מפרסומת חד-פעמית לחוויה אינטראקטיבית "360"

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: מירי שמעונוביץ

הרפורמה לריווח מדרגות המס לא פוצלה מחוק ההסדרים

הרפורמה תגדיל את שכר הנטו לעובדים המרוויחים מעל 16 אלף שקל, ומוצע כי היא תיכנס לתוקף כבר מתחילת השנה הנוכחית ● ההקלה במדרגות המס צפויה להקטין את הכנסות המדינה ב-4.5 מיליארד שקל בשנת 2026 וב-5 מיליארד שקל בשנים שלאחר מכן

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

דיווח: איראן מוכנה לדון גם בטילים - וגם בתמיכתה בארגוני טרור

הניו יורק טיימס דיווח: באיראן מוכנים להעלות נושאים נוספים, מעבר לגרעין, בשיחות המו"מ שייפתחו מחר ● כמעט שנתיים וחצי עברו מתחילת המלחמה ולקראת המעבר המתוכנן לשלב ב' של הסכם הפסקת האש - צה"ל טיפל רק בכמחצית מהמנהרות ברצועת עזה ● לפחות תשע מדינות מהאזור העבירו מסרים לבית הלבן וביקשו - אל תבטלו את הפגישה עם האיראנים ● סגן נשיא ארה"ב ג'יי.די ואנס: "לאיראן לא יכול להיות נשק גרעיני - זה המטרה העיקרית של טראמפ" ● עדכונים שוטפים

מרטין שלגל, נגיד הבנק המרכזי השוויצרי / צילום: Reuters, Maximilian Schwarz

הדילמה השוויצרית: איך להגן על הכלכלה, לשמור על הפרנק ולא לעצבן את טראמפ

בעוד שהדולר מוסיף ונחלש, והעולם מחפש יציבות, שווייץ ניצבת בפני "צרות של עשירים": המטבע המקומי בשיא של עשור, האינפלציה במדינה אפסית, והחשש מפגיעה ביצוא גובר ● האם הנגיד מרטין שלגל יחזור לריבית שלילית ויסתכן בעימות חזיתי מול ממשל טראמפ?

איליה סוצקבר / צילום: כדיה לוי (עיבוד תמונה)

בכיר בחברה של איליה סוצקבר בישראל עוזב לסטארט־אפ חדש

עזיבה נוספת במרכז הפיתוח של SSI בתל אביב: שחר פפיני, מהמהנדסים הבכירים בחברה של איליה סוצקבר, פרש ומצטרף כ־CTO לסטארט־אפ Attestable AI, שגייס כ־20 מיליון דולר עוד לפני השקת מוצר

חבר הכנסת אחמד טיבי יומן השבוע, כאן ב', 04.02.26 / צילום: איל יצהר

עד כמה הרצח בחברה הערבית חריג ביחס לעולם?

ח"כ אחמד טיבי אמר ששיעור הרצח בחברה הערבית גבוה ביחס לעולם ● הנתונים מראים שהוא צודק - ויש רק שלוש מדינות שרשמו שיעורי רצח גבוהים יותר ● המשרוקית של גלובס

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

גוגל מכה את התחזיות ומכריזה על השקעת עתק

אלפאבית עקפה את תחזיות האנליסטים בשורה העליונה והתחתונה, עם הכנסות של 111.3 מיליארד דולר ורווח למניה של 2.82 ● החברה דיווחה על הגדלה משמעותית של הוצאות ההון שלה ב-2026 ל-175-185 מיליארד דולר - משמעותית מעל צפי האנליסטים ● המניה יורדת במסחר המאוחר

חוק הרווחים הכלואים / איור: גיל ג'יבלי

אלף פניות ביומיים: מי מחפש את נפגעי רפורמת הרווחים הכלואים?

למרות שצלחה את ועדת הכספים ושרדה את בג"ץ, רפורמת הרווחים הכלואים נתקלת במאבק חדש: רואי חשבון ובעלי חברות מתארגנים להקמת לובי נפגעים בכנסת, במטרה לעקר את החוק מתוכן

חומרים: Shutterstock, אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

התמכרנו ל-AI: מנוע הצמיחה של וול סטריט הפך למשקולת

וול סטריט בפאניקה ● תחנת הרדיו שרק רוצה לעשות נעים ● והחוק שגוזר עלינו ביצים יקרות ל–17 שנה ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

יזמי MyOr. מימין:  ד''ר מיכאל ברנדווין, ד''ר אריאל כץ ופרופ' רוני כהן / צילום: באדיבות החברה

ליזם שהפך את אנזימוטק לסיפור הצלחה יש תוכנית חדשה לשינוי עולם הבריאות

ד"ר אריאל כץ, היזם שהוביל את חברת אנזימוטק ופרש רגע לפני שנמכרה במאות מיליוני דולרים, רוצה לרתום את קליניקות התזונה למהפכה ברפואה מונעת ● בראיון הוא מספר על המודל העסקי של חברת MyOr שהקים וצופה לה השנה הכנסות של 30 מיליון דולר

קמפיין של הלוטו / צילום: צילום מסך מיוטיוב

כ-15 מיליון שקל בשנה: תקציב הפרסום של הלוטו עובר ידיים

פרסום הגרלת הלוטו עובר ממשרד באומן בר ריבנאי למשרד אדלר חומסקי - שלמעשה יטפל מעתה במרבית תקציב הפרסום של מפעל הפיס, העומד על 60 מיליון שקל בשנה ● מקס ממתגת מחדש את הלייב פארק בראשון לציון כ־אמפי MAX ● חברת הפינטק הישראלית april חותמת על שיתוף פעולה עם פייפאל ● וגם: שורת מינויים חדשים בגלידות שטראוס תחת הבעלים החדשים ● אירועים ומינויים

הנפיקו בוול סטריט ונחתכו ביותר מחצי / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

נפלו במעל 50%: ייסורי המנפיקות הישראליות בוול סטריט

שלוש חברות ישראליות שהצליחו לצאת בהנפקה אשתקד, איטורו, ויה ונאבן, התעוררו למציאות שונה מזו שייחלו לה בעת הצילום המסורתי ביום הגדול בניו יורק ● הסיבות לכך: סנטימנט שלילי לחברות התוכנה, בשל חשש מהתחרות שיעוררו שחקנים מבוססי AI ● אצל מי מזהים האנליסטים אפסייד אפשרי?

וול סטריט / צילום: ap, M. Spencer Green

וול סטריט ננעלה בירידות חדות; הביטקוין צלל ב-10% לשפל של כמעט שנתיים

נאסד"ק ירד בכ-1.5% ● הביטקוין ירד ל-65 אלף דולר, חצי מהשיא שנקבע באוקטובר ● זינוק של 118% בהודעות הפיטורים בארה"ב, בינואר הגיעו לרמתם הגבוהה ביותר מאז 2009 ● דו"חות אמזון אחרי נעילת המסחר: ההכנסות צפויות לעלות לראשונה על 200 מיליארד דולר ● מחירי המתכות היקרות יורדים

עו''ד שגית אפק ויו''ר ועדת הכנסת, ח''כ אופיר כץ, בדיון על פיצול חוק ההסדרים / צילום: נעם מושקוביץ, דוברות הכנסת

חוק ההסדרים נותר ללא בשורה אמיתית: אילו רפורמות נשארו בפנים, והמאבקים שטרם הוכרעו

במשך 15 שעות דנו חברי ועדת הכספים של הכנסת בחוק ההסדרים, שלבסוף נותר רזה למדי ● מרפורמת החלב, דרך המיסוי הנוסף על הבנקים ועד הסעיף שהיה בקונצנזוס - אך לא עבר ● הרפורמות שנותרו בחוץ, אלו שנשארו והמשמעויות הקריטיות

שילוט של פולימרקט לקראת הבחירות לראשות עיריית ניו יורק / צילום: ap, Olga Fedorova

"מכונת האמת" של פולימרקט: איך פלטפורמת ההימורים הפכה לענקית בשווי 9 מיליארד דולר

שיין קופלן, מייסד פלטפורמת ההימורים פולימרקט, הצליח להפוך מיזם קריפטו שנוי במחלוקת לאחד המדדים המשפיעים ביותר באמריקה ● בין הימורים על מלחמות לטענות על מניפולציות בפרסי נובל, הפלטפורמה שהוגדרה כ"מכונת אמת" כבשה את המיינסטרים והכניעה את הרגולטורים ● האם זהו עוד קזינו או עתיד המידע?

קמפיין לאומי / צילום: צילום מסך

ראש בראש: איזה בנק אחראי לפרסומת הזכורה ביותר, ואיזה בנק לאהובה ביותר?

הפרסומת הזכורה ביותר השבוע שייכת לגל תורן ובנק לאומי, והאהובה ביותר - זה השבוע השני - שייכת לבנק הפועלים, כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● לפי נתוני יפעת בקרת פרסום, מפעל הפיס הוא הגוף המפרסם שהשקיע השבוע את התקציב הגדול ביותר, בקמפיין הספרותי עם עידן עמדי

מניות התוכנה יורדות אל מול האיום החדש / אילוסטרציה: Shutterstock

מנכ"ל אנבידיה מנסה להרגיע, אבל בשוק בטוחים: "החפיר של המניות הללו נפרץ"

הכלי החדש שעליו הכריזה חברת אנתרופיק הצית סערה מושלמת בוול סטריט ובת"א, שמחקה מאות מיליארדי דולרים משווי חברות התוכנה ● המשקיעים, שחוששים כי עוזרי בינה מלאכותית יחליפו מיומנויות של עשרות שנים, מתחילים לתמחר מחדש את ענקיות התוכנה כ"נכס רעיל"

הדמיית הפרויקט של חג'ג' בשדה דב. יאושר ברישוי עצמי / הדמיה: FIRST

עשרה היתרים כבר ניתנו במסלול רישוי עצמי: "מקצר 3 שנים לפחות מהתהליך"

מתחילת השנה ניתן להגיש היתרים במסלול הרישוי העצמי גם עבור בניינים גבוהים. לשניים כאלו, ברובע שדה דב, כבר הוגשו בקשות להיתר ● עד היום אושרו רק היתרים בודדים, והבניין הגבוה ביותר בן 4 קומות ● היזמים מרוצים: "סכומים אדירים שנחסכים"

בדיקת ינשוף / צילום: Shutterstock

האנשים שהשתכרו בלי ששתו אלכוהול, וההסבר המפתיע

דמיינו שאתם נעצרים ע"י שוטר. לא שתיתם אלכוהול, ואתם אפילו מסכימים לבדיקה - אבל בדיקת הינשוף מצביעה על שכרות ● כעת, מחקרים מסבירים את התופעה הנדירה: "תסמונת המבשלה העצמית" - מצב רפואי שבו הגוף שלכם מייצר אלכוהול באופן טבעי, מבלי ששתיתם אפילו טיפה

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

נעילה מעורבת בוול סטריט; הנאסד"ק נפל בכ-1.5%, AMD צללה

המשקיעים המשיכו לברוח ממניות התוכנה בעקבות הפיתוחים החדשים שהשיקה חברת ה-AI אנתרופיק ● AMD צללה בכ-16% בעקבות תחזית שאכזבה את המשקיעים ● המתיחות בין ארה"ב ואיראן הכבידה על השווקים, מחירי הנפט קפצו ● החולשה בשוק העבודה האמריקאי נמשכת: מדד התעסוקה של ADP פספס את התחזיות ● הביטקוין יורד ונסחר סביב 73 אלף דולר ● דריכות בוול סטריט לקראת דוחות אלפאבית