גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שבע שנים אחרי: חברת ההלבשה התחתונה גיבור-סברינה בדרך חזרה לבורסה

יצרנית ההלבשה התחתונה שנמצאת בבעלות רוטלוי רוצה לגייס 70-60 מיליון שקל

מסתבר שהמטאור הפיננסי של ענף הטקסטיל, צביקה בארינבוים, התווה את הדרך לוותיקי הענף. את מהלך הצפת הערך המהיר שביצע בארינבוים בחברת הטקסטיל הוותיקה פולגת , באמצעות הנפקת החברה-הבת בגיר, מבקשת להעתיק משפחת רוטלוי, בעלת השליטה בחברת ארגמן .

בכוונת ארגמן להנפיק בשבועות הקרובים את החברה-הבת רוטקס, שמרכזת את פעילותה הרווחית של ייצור ומכירת הלבשה תחתונה וגרבונים בשיטת "אל תפר", המיועדים בעיקר לייצוא. ל"גלובס" נודע, כי רוטקס מבקשת לגייס 60-70 מיליון שקל בהנפקת מניות ואג"ח לפי שווי חברה של 120 מיליון שקל המשקף מכפיל 10 על רווחיה ב-2004.

שווי זה כפול משווייה של ארגמן, שהפסדיה בשנים האחרונות (עקב סגירת פעילותה המסורתית בתחום עיבוד האריגים) דלדלו את ההון העצמי שלה ל-7.8 מיליון שקל בלבד.

את הגיוס של רוטקס צפויה להוביל חברת החיתום פועלים אי.בי.אי.

סיפור הצלחה

הסיפור שמסתתר מאחורי הנפקת רוטקס, הוא סיפור ההשבחה של מי שנחשבה עד לפני שבע שנים לרעה החולה של ענף הטקסטיל המקומי - חברת גיבור סברינה.

מדובר באותה חברה שבדצמבר 97', תחת שליטתה של כיתן מקבוצת כלל תעשיות , הגישה לביהמ"ש בקשה דחופה למנות לה מפרק זמני, בטענה שהגיעה לסוף דרכה בשל חובות ענק של 111 מיליון שקל. באפריל 98' נמכרו נכסיה של גיבור סברינה ע"י המפרק הזמני, עו"ד אלי זוהר, לחברת זי.זי גיבור, שייצגה קבוצת משקיעים מדרא"פ.

בחודש אוקטובר 2000 נמכרה החברה פעם נוספת, הפעם לחברת ארגמן של משפחת רוטלוי, שמזוהה בענף בעיקר עם המותג לודז'יה. תוך פחות מ-5 שנים הפכה רוטקס (שמה החדש של גיבור סברינה) לאחת החברות הבולטות בעולם בתחום ה"אל תפר" ועל לקוחותיה נמנים, בין היתר, המותגים פומה, קלווין קליין ודונה קארן. החברה מעניקה פתרונות כוללים בתחום ההלבשה התחתונה וגרבוני נשים משלב הסריגה ועד המוצר המוגמר והיא פועלת בשלושה אתרי ייצור, בישראל, בירדן וברומניה.

טיוטת התשקיף של רוטקס הוגשה בסוף חודש מארס לרשות ני"ע כאשר בד בבד התקבלה בארגמן החלטה להעביר לידי החברה המנפיקה את יתר פעילויותיה: החברה-הבת גיבור סחר, העוסקת בפעילות שיווק ומכירה בארץ ובחו"ל (גם באמצעות רשת חנויות לודז'יה המונה 21 סניפים) והחברה-הבת ברומניה, העוסקת בייצור מוצרי החברה. מדו"חות רוטקס לשנת 2004 עולה, כי הכנסותיה אשתקד הסתכמו ב-212 מיליון שקל - עלייה של 5.5% לעומת 2003.

המכירות לייצוא היוו אשתקד 62% מההכנסות. בחלוקה על פי מוצרים, היוו מכירות ההלבשה התחתונה 66.3% מההכנסות (רווח גולמי של 29%-32%), ואילו מכירת גרבונים היוו 24.4% מההכנסות (רווח גולמי של 37%-40%). רוטקס מוכרת את מוצריה הן לשוק המותג הפרטי (פרייבט לייבל) והן כמותגי החברה כשהלקוחות העיקריים לסוג הראשון, שהיווה אשתקד 53.7% מההכנסות, הם קמעונאים בחו"ל (בעיקר בארה"ב ובאירופה).

הלקוחות העיקריים למותגי החברה הם רשתות שיווק וחנויות קמעונאיות בישראל וכן מפיצים ברומניה. בחלוקה על פי מאפיינים גיאוגרפיים, התבצעו אשתקד 38% מהמכירות בישראל, 31% במערב אירופה, 21% בארה"ב ו-9% ברומניה.

לרוטקס לקוח אחד שהכנסות החברה ממנו מהוות מעל 10%. מדובר ברשת חנויות הכלבו Hema בהולנד, שמהווה בשנים האחרונות 26%-27% מהכנסות החברה. כ-50% מההכנסות נובע מלקוחות של למעלה מ-5 שנים. עלייה של 30% ברווח הרווח הגולמי של רוטקס היווה אשתקד 33.3% מהמכירות, לעומת 34.5% ב-2003, ירידה המוסברת בעיקר מתחרות מצד יצרנים חדשים של הלבשה תחתונה בשיטת ה"אל תפר", בניסיון לנגוס בפלח השוק האירופי. הרווח התפעולי היווה 8.6% מהמכירות, לעומת 10.8% ב-2003.

בשורה התחתונה רשמה החברה רווח נקי של 12 מיליון שקל, עלייה של 30% לעומת 2003 ויותר מכפול לעומת 2002. ההון העצמי של החברה עומד על כ-36 מיליון שקל. בכוונת רוטקס, המעסיקה כיום כ-1,000 עובדים, לנצל את כספי הגיוס להמשך החדירה במוצרי "אל תפר" בתחום ההלבשה העליונה, לצד העמקת תחום ההלבשה התחתונה והגרבונים בשוק המקומי וברומניה (המתוכננת להפוך למרכז יצרני-שיווקי של החברה באירופה).

לצד אלה מבקשת החברה לחדור לשווקים בינלאומיים, בין היתר, יפן וסין, וכן היא בוחנת אפשרויות לרכישת פעילויות בחו"ל.

בעלת השליטה ברוטקס ארגמן, נשלטת ע"י משפחת רוטלוי ומנכ"ל הקבוצה, רענן סובל. ארגמן רשמה בשנתיים האחרונות הפסדי ענק, בעקבות חיסול פעילותה של החברה-הבת ארגמן טקסטיל בתחום של צביעה, אשפרה והדפסה של אריגים וסריגים. הפסקת הפעילות, במארס 2004, כללה סגירת מפעל ארגמן טקסטיל ביבנה ופיטורי מרבית עובדיו. בעקבותיה, הפרישה ארגמן להפסד 36 מיליון שקל ב-2003 ועוד 27 מיליון שקל ב-2004, הפרשות שהעבירו את החברה להפסד של 18.5 מיליון שקל ו-15.7 מיליון שקל בהתאמה.

עוד כתבות

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

עו''ד דוד ליבאי / צילום: תמר מצפי

הלך לעולמו שר המשפטים לשעבר דוד ליבאי

ליבאי כיהן כשר המשפטים בכנסת ה-13 בממשלת רבין מטעם מפלגת העבודה ● בתפקידו כשר המשפטים דאג, בין השאר, לחקיקת רפורמה בדיני המעצרים והחיפושים ולחקיקתו של חוק הסנגוריה הציבורית ● היה שותף לחקיקת חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו וחוק יסוד: חופש העיסוק

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר