גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עו"ד אלי זהר מעביר את שרביט הפיקוד על משרד מ. זליגמן לדור החדש

בחודשים האחרונים נפרד עו"ד אלי זהר משותפים ותיקים והזרים דם חדש למשרד הוותיק, שבו החלו אלפרד ויתקון ויואל זוסמן את הקריירה המשפטית שלהם. "בלי השינוי", הוא אומר, "המשרד היה דועך ובסוף מת"

המהלך הבא מצביע, אולי, יותר מכל על עוצמת השינוי שאופף בתקופה האחרונה את משרד מי. זליגמן. עם הצטרפותו של עו"ד צביקה בר-נתן כשותף למשרד, לפני כחודשיים, פינתה לו עו"ד נילי זהר את חדרה. רק כדי לסבר את האוזן: את החדר האמור איישה עו"ד זהר קרוב ל-15 שנה. מהרגע בו סיימה את לימודיה והצטרפה כעורכת דין למשרד שבראשו עומד בעלה, עו"ד אלי זהר. "היה במעשה הזה יותר מצעד פורמלי", טוען אחד מעורכי הדין במשרד. "לא מעט אנשים בתוך המשרד פירשו אותו גם כצעד שבעצם מצביע על חילופי הנהגה במשרד. זה לא יקרה מחר, גם לא מחרתיים, אבל רוחות השינוי נושבות. אי אפשר שלא לחוש בכך".

עם זאת, השינוי שעובר בימים אלו על המשרד לא מתבטא רק בירושת החדר האמור. הוא החל, למעשה, לפני כשנה עם פרישתו מהמשרד של עו"ד חיים זליכוב, מי שהיה עד לאותה עת השותף השני במשרד אחרי אלי זהר. לבד מבר-נתן (שהביא עימו נדוניה כבדה ממשרדו הקודם ברץ-בר-נתן; שלושה שותפים חדשים וחמישה עורכי דין), שיעמוד בראש מחלקת הליטיגציה, הצטרפו למ.זליגמן גם עו"ד איתן מעוז, מי שהיה עד לפני שנה עורך הדין הבכיר במשרדו של דוד ליבאי (יעסוק בעבירות הצווארון הלבן, דיני הסגרה והמשפט המינהלי) ועו"ד דבורה חן, לשעבר ראש המחלקת הפלילית-ביטחונית בפרקליטות המדינה. המגמה, אגב, עדיין לא הסתיימה. בימים אלו בודקים במשרד אפשרויות נוספות להתרחבות.

לצעדים הללו, שנועדו בראש ובראשונה להכניס דם חדש למערכת ולבנות עתודה ראויה לשנים הבאות, יש גם פרשנויות נוספות. למרות שבמשרד עובדים 29 עורכי הדין (מתוך 63 מועסקים בסך הכל), בדירוג דאן אנד ברדסטריט למשרדי עורכי דין הגדולים בארץ לשנת 2005, ממוקם מ. זליגמן במקום ה-25 בלבד. "המטרה היא למתג את המשרד", טוען אחד השותפים החדשים. "להפוך אותו לחותם ברור של איכות והצלחה. זה אומר, גם לגדול בהתאם. עד היום היה חסר למשרד הזה הערך המוסף שישדרג אותו לליגה של הגדולים באמת. בשביל זה הצטרפנו למשרד. זה היעד שלנו".

אלי זהר לא מכחיש את הנקודה הזו. בהתייחסו לעניין הוא נשמע חד וברור: "אם לא היינו עושים את הצעד הזה, המשרד היה דועך לאט לאט עד שבסוף הוא גם היה מת. חד וחלק. יש בהיסטוריה לא מעט משרדים שבהם ישבו שותפים בכירים עד גיל בכירות כזה, עד שבסוף למשרד כזה לא היתה תקומה. לא היתה לו עתודה ראויה. ההיסטוריה מלאה בסיפורים על משרדים שנכחדו. לא רצינו להיות חלק מאותה סטטיסטיקה".

* היו שותפים מסוימים שנאלצת לרמוז להם שאולי זה כבר הסוף מבחינתם?

"לי היה מזל שהיו פה שותפים בכירים שהבינו את זה בזמן".

* כמה זמן אתה מסתובב עם התחושה שצריך להיות שינוי?

"הרבה זמן. המכאניזם ברור לי. דור אחד מסיים ויוצא לפנסיה והדור הצעיר גם משלם את הפנסיה, גם לוקח את האחוזים בתמורה לזה וממשיך את המשרד. אני שומר על השם מ. זליגמן ושות'. צביקה מקבל את הרעיון שעומד מאחורי מ. זליגמן ושות' והבטיח לשמור על השם. אין אדם כזה יותר, זליגמן, אבל יש פירמה. יש משרד. זה הרעיון".

* היתה לך תחושה שצריך להעביר את שרביט הפיקוד?

"המשרד היה בנוי בקונספט שיצר איזה פקק מסוים. היה ברור שאם לא פותחים אותו ואם לא פותחים אותו נכון, יהיו בעיות".

* למה אתה מתכוון?

"אני מתכוון לזה שהזקן לא פורש והצעיר לא יכול להתקדם. לאורך ההיסטוריה היו במשרד שותפים שפרשו ממנו בגלל שתרומתם ירדה".

המשרד הוותיק, שנוסד ב-1930 בידי עו"ד מקס זליגמן, ידע בחלוף השנים מספר נקודות ציון משמעותיות. יואל זוסמן ואלפרד ויתקון (לימים שופטי בית המשפט העליון) החלו את הקריירה המשפטית שלהם במשרד ובהמשך כיהנו בו גם כשותפים. גם עו"ד מקס קריצמן פעל במשרד שנים רבות ויחד עם זליגמן עצמו, ייצגו השניים את ראשי המחתרת היהודית בשנים שלפני קום המדינה. מנחם בגין, אגב, היה רשום בו כמתמחה ב-1939. כמעט שלושים שנים מאוחר יותר, ב-1967, הצטרף עו"ד אלי זהר למשרד. באותם ימים עבדו במי. זליגמן שישה אנשים בלבד. השותפים היו זליגמן, קריצמן ודוד רוטלוי (לימים הציר הכלכלי בניו יורק). העיסוק העיקרי היה בליטיגציה, נזיקין וביטוח. בשנים שחלפו מאז השתנו יחסי הכוחות. זהר, יחד עם עו"ד חיים זליכוב ועו"ד גבי הייק, הפך לדמות הדומיננטית במי. זליגמן ולשותף הבכיר בו. המשרד התרחב ונפח הפעילות גדל בהתאם: כיום מתמחה המשרד בתחומי המשפט המסחרי לסוגיו: ניירות ערך, בנקאות, דיני תקשורת, מחשבים, רפואה משפטית. זהר עצמו מייצג חברות מובילות בתחום הביטוח והתקשורת ואישי ציבור דוגמת אהוד ברק, אהוד אולמרט ויוסף (טומי) לפיד. לפני כשנתיים אף ביקש לפיד, בשעה שכיהן כשר המשפטים, למנות את זהר למשרת היועץ המשפטי לממשלה.

השנים שחלפו מאז השתלטו זהר, זליכוב והייק על המשרד היטיבו עימם מאוד. זהר קנה את שמו כליטיגטור מוביל, זליכוב יצר לעצמו שם כבעל ידע רב ברשלנות רפואית, וגבי הייק קנה את עולמו בדיני ניירות ערך. גם המשרד התפתח בהתאם, אך לא באותם מימדים. "אני חייב לומר שזה מעט מוזר. מדובר באחד מהמשרדים הוותיקים ביותר במדינה, עם היסטוריה מפוארת", מספר עורך דין שעבד במשרד. "אבל לאורך השנים היו כל מיני צעדים לא ברורים. מצד אחד חיפוש ארוך ובלתי מתפשר אודות שותף צעיר חדש, להזכירך את המשא ומתן הארוך עם עו"ד רון גזית שלא צלח. ומצד שני לפני מספר שנים דיברו בקול רם על קיצוץ בשכר עורכי הדין במשרד.

"אולי השותפות החדשה תייצב גם את הנקודה הזו. בוא נאמר כך: אין לי ספק שמבחינת פוטנציאל, מ. זליגמן צריך להיות בין אחד המשרדים המובילים בארץ. לדעתי, בשלב מסוים זה גם יקרה".

אולם זו לא הדיעה היחידה הנשמעת בעניין. גורם בכיר בענף שהתבקש להעריך את תוצאות השינויים האחרונים במשרד, נשמע מסויג: "קשה מאוד לדעת מה יקרה ואם המשרד באמת יצליח למתג את עצמו כמשרד גדול ומוביל. אסור לשכוח שהשילוב בין זהר, זליכוב והייק הצליח מאוד והפך אותו לאיכותי מאוד בתחום הליטיגציה ושוק ההון. את עתיד השותפות החדשה קשה לי כרגע להעריך, אבל עם כל הכבוד, אני עדיין לא ממהר לבטל את ההתפתחות המרשימה שהשיג המשרד בשנים האחרונות".

לפני כחצי שנה, אחרי משא ומתן ארוך וממושך, פרש עו"ד חיים זליכוב מהמשרד. הוא עבד במי. זליגמן מאוקטובר 73'. כיום הוא בעל משרד פרטי (יחד עם עו"ד ירון בן דן) המתמקד ברשלנות רפואית. יחד איתו עזבו עוד ארבעה עורכי דין. "ברור שכשמישהו עוזב משרד אחרי שלושים שנה זה 'ואוו' גדול. אבל במבט לאחור, בפרספקטיבה של שישה חודשים, אני אומר תודה לאל. אני חושב שהיציאה הזו היטיבה גם איתי וגם עם המשרד שבימים האלו מזרים לשורותיו דם חדש", אומר זליכוב.

לפני שנתיים וחצי פרשה שותפה נוספת, אורנה לין יו"ר המועצה הארצית של לשכת עורכי הדין. "פרשתי כי רציתי להמשיך בעבודה הציבורית שלי ובזליגמן זה לא התאפשר לי", היא אומרת. "הפרידה היתה קשה. זה לא קל לעזוב משרד שבו אתה עובד 12 שנים".

לין, שהיתה שותפה יחידה מול שבעה שותפים גברים, פתחה משרד עורכות דין. "בתקופה שלי", היא מספרת, "מ. זליגמן פרח. כשהגעתי לשם היו 8 עורכי דין וכיום המספר הוא קרוב לשלושים. על בסיס ההיכרות שלי עם צביקה בר-נתן ואנשיו, נראה לי שמדובר בבסיס טוב. אם הרוח שלהם תקרין על המשרד, זה יכול להוסיף המון. ברור שכדי להמשיך ולהיות אטרקטיבי עליו להמשיך ולעבוד קשה. לא לשבת רגל על רגל".

זהר מבטיח לא לשבת רגל על רגל. השינוי שחל במשרד, הוא טוען, אינו מהווה חדשה יוצאת דופן. "המשרד התפתח במשך השנים, מדובר במשרד שעבר הרבה מאוד תהפוכות. הוא תמיד היה בנוי על העיקרון של שותפים בהפרשים גילים כאלה שאחד פורש ואחד חדש בא. היתה תנועה מאוד מסודרת. אנחנו נקלענו לשנות האלפיים עם חבורה של אנשים בגילאים די קרובים ועם משרד מאוד מוגדר מבחינת העיסוקים שלו. הרעיון היה בעצם לצפות את עשרים השנים הבאות. איך אתה בונה משרד שיתקיים יצליח ויגדל לשלושים שנה, לארבעים שנה".

* ניתן בכלל לעשות דבר כזה?

"לא רק שניתן לעשות דבר כזה, ככה צריך לחשוב".

* מה הכלים שעומדים לפניך במצב כזה?

"לקחת אנשים צעירים וטובים ולתת להם מתוך הנכסים שאתה מחזיק. המחשבה היתה איך בונים את המשרד עם הפנים קדימה. מכיוון שאני בן 65, הסיכוי שאני אעבוד עוד שלושים שנה לא גדול. צריך למצב חבורה של אנשים צעירים שימשיכו את המשרד. יש חלק, כמו גבי הייק שמחזיק את כל נושא שוק ההון ומשגשג בו. יש חלק אחר שחיפשנו. כך הגעתי לצביקה ולאיתן".

צביקה בר-נתן, עושה רושם, מרגיש בנוח בחדרו החדש. השולחן גדול ומרווח, גלובוס גדול בקצהו ומולו תמונת המשפחה והילדים. הוא בן 44 ובילה שנים כעו"ד שכיר ב"הרצוג, פוקס, נאמן" ובשתי שותפויות פרטיות. "עברתי לא מעט משרדים עד כה ואני מקווה שזו התחנה האחרונה שלי", הוא אומר. "אני לא הולך ונעשה צעיר יותר, אתה יודע. צריך לקבל עכשיו החלטות שיהיו מהותיות לגביי המשך הקרירה המשפטית שלי. אני חושב שבחרתי נכון".

* בבוא היום אתה עתיד לרשת את אלי זהר כשותף הבכיר במשרד. מלחיץ?

"אני לא חושב כל כך רחוק. אני יודע למה אני מקווה, אני יודע מה אני רוצה שיקרה. מעבר לזה אני לא מתעסק בעתיד".

בסמוך לבר-נתן יושב עו"ד איתן מעוז. אחרי שבע שנים במשרד ליבאי ארז לפני כשנה את אשתו ושלושת ילדיו ויצא לשנת התאווררות באוסטרליה, ניו זילנד, תאילנד והודו. כשחזר פתח משרד עצמאי. בתחילת חודש יוני התאחד עם משרדו של זהר. "היה לי חשש בהתחלה, אבל המעבר הזה מוכיח את עצמו מאוד", הוא אומר. "נוצרה לי כאן אפשרות גם למקסם את היכולות שלי באופן אישי וגם לעבוד בשיתוף פעולה עם המשרד. זה עדיין מוקדם, אבל נעים כאן מאוד".

עוד כתבות

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי־ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן, וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת ת"א לבינלאומיות

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

השופט בדימוס איתן אורנשטיין, לשעבר נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

אורנשטיין דחה בקשה להתפטר מבוררות המיליונים גרטנר-גרטלר

המיליארדר דן גרטלר ביקש לפסול את השופט בדימוס איתן אורנשטיין מתיק הבוררות בסכסוך עם האחים גרטנר, בנימוק שאורנשטיין סבור כי גרטלר הוא זה שעומד מאחורי חשיפת השיחות שלו עם יו"ר לשכת עוה"ד לשעבר אפי נוה, מהן עולה חשש ליחסי "תן וקח" בין השניים • אורנשטיין, שכבר כתב את פסק הבוררות, דחה את הבקשה