גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"אצל המלהקים ערבי צריך לשחק ערבי. החברה מקטלגת לצערי"

הוא שיחק אצל רידלי סקוט וגם ב"פאודה", וכעת לוהק לסדרה חדשה בנטפליקס. ועדיין, ג'מיל ח'ורי מחכה שיגיעו כבר התפקידים הגדולים באמת ■ ראיון

ג'מיל ח'ורי / צילום: כפיר זיו
ג'מיל ח'ורי / צילום: כפיר זיו

ב-2007, כשג'מיל ח'ורי נבחר לגלם את סגן ראש שירותי המודיעין הירדניים, בסרט "גוף השקרים" של הבמאי ההוליוודי רידלי סקוט, הוא לא ממש הבין לאיזה פרויקט ענק הוא נכנס. את הבום הוא חטף כשהגיע לסט הצילומים ברבאט שבמרוקו, ומישהו ניגש אליו ואמר שמיסטר סקוט רוצה לפגוש אותו. ברוגע אופייני, שלא לומר קוליות מגניבה, המגובה בנוכחות פיזית חזקה, עגיל באוזן וזקן היפסטרי צפוף, הוא הלך אחריו למה שנראה על פניו כפגישת נימוסין חטופה עם הבוס שלו.

"ואני, ג'מיל ח'ורי מחיפה", הוא מחייך חיוך ביישני שלא תואם את המראה הקשוח שלו, "נכנס פנימה, ורואה מולי את ליאונרדו דיקפריו, ראסל קרואו ומארק סטרונג, ואני מכיר את כולם מהקולנוע ויודע מה המסה של כל אחד מהם; ורידלי מתחיל לדבר על סצנה, ואז יוצא לי כזה, בלי שליטה, כאילו אני לא עומד שם מול האנשים המוכשרים האלה, אולי צריך לשנות את זה ואת זה, והוא מסתכל עליי ואומר, 'אוקיי, נעשה את זה'.

"התחלנו לעבוד. בהתחלה לא הייתי מסוגל לזוז מהאימה. ואז עשיתי סוויץ' בראש ואמרתי לעצמי, 'מספיק, תעשה מה שאתה יודע'. הייתי אמור לצלם 12 ימים ולחזור הביתה. בערב, הסוכן האנגלי שלי מתקשר ושואל 'תגיד, מה אתה עושה בחודש הקרוב?'. ואז הוא אמר שרוצים להגדיל לי את התפקיד. נשארתי שם חודשיים וחצי, חיים של מלך. בימי החופש שהיו לי מימנו לי בילויים".

- ניסית למנף את ההצלחה בהוליווד?

"קיוויתי, אבל זה לא קרה. בהתחלה שלחתי אודישנים לחו"ל ובאיזשהו שלב התייאשתי והתמקדתי במה שקורה בארץ. בשלושת החודשים האחרונים חזרתי לזה. סיכמתי עם הסוכן שלי שאני עושה מה שהוא אומר לי, וקיבלתי תפקיד יפה בסדרת אקשן חדשה בנטפליקס, שאני לא יכול לדבר עליה כי אני חתום על הסכם סודיות. אין לי מושג מתי תשודר, אני רק יודע שאני טס ל-17 ימי צילום. שלושה שבועות הייתי בלחץ נוראי, כי הם התלבטו ביני לבין שחקן אחר. עברתי שלושה שלבים, הייתי בסטנד-ביי, ולפני שבוע וחצי הודיעו שזהו, אני בתפקיד אורח לשלושה פרקים".

- למה אתה לא עובר לגור בחו"ל?

"כי אני לא יכול. אני גרוש, יש לי בן ואני לא יכול לקחת אותו מאימא שלו. מה גם שהיום לא חייבים לשבת בחו"ל. אפשר לשלוח הכול במייל, אני מצלם ושולח, ואם צריך, אז אני טס לפגישות".

- בישראל יודעים להעריך את הכישרון שלך?

"דווקא מעריכים. כל מי שעובד איתי אומר עליי דברים טובים".

- ובכל זאת, עוד לא הצלחת לפרוץ אחרי כל-כך הרבה שנים והרבה תפקידים טובים שעשית.

"זה לא מעניין אותי. גם את הכתבה הזאת לא הייתי עושה אם הישאם סלימאן, שמביים אותי בהצגה 'ההד', לא היה מבקש ממני להתראיין. ואני חייב לו בגלל שעזר לי לא מעט כשהייתי צריך עבודה, אז אני כאן".

- "ההד" עולה מחר במסגרת פסטיבל יאפא לתרבות ערבית עכשווית ביפו. ספר על ההצגה.

"היא מבוססת על ספרו של ג'רייס עוואד, שמאגד סיפורים קצרים עם מוסר השכל. האתגר היה לקחת את הסיפורים האלה ולחבר אותם. אנחנו חמישה שחקנים שעובדים יחד המון בפרינג' של נצרת, עושים מופעי פלייבק, שבהם אנחנו מאלתרים על סיפורים שבאים מהקהל, ומסתובבים המון יחד, אז העבודה שלנו זורמת. בהתחלה קראנו אותם בקול רם, בחרנו מתוכם 50 וצמצמנו ל-21, כל אחד מהם 6-5 דקות".

- איך הדבקתם אותם?

"זאת הגדולה של הישאם. אנחנו קוראים לו 'מלך המעברים'. עוברים מסיפור לסיפור באמצעות מוזיקה, קישור, תנועה ואתנחתא של שתי זמרות שמופיעות איתנו. אנחנו כבר אחרי 100 הצגות".

- אז יש קהל לתיאטרון ערבי.

"יש, אבל הרוב זה מוסדות ובתי ספר. להגיע לקהל הרחב זאת בעיה רצינית, כי אין מודעות בחברה הערבית לתיאטרון. ברמדאן, למשל, אין בכלל עבודה במשך חודש".

- למה? הדת אוסרת?

"ממש לא. הם מעדיפים ללכת לבית קפה, למשחקי כדורגל. לפעמים אנחנו עושים מופעים פתוחים בלי כסף, רק כדי שיחשפו לתיאטרון".

- וככה זה בכלל בעולם הערבי, או רק בישראל?

"אני לא יודע מה קורה בכל מדינה ומדינה. במצרים, למשל, רואים הצגות, אבל צריך לקחת את העניין הדמוגרפי בחשבון. בישראל אנחנו 20% מהאוכלוסייה, אז כמה באים לתיאטרון? אפס נקודה אפס משהו. במדינות ערב יש מיליונים, ככה שגם אם יגיעו רק 5%, זה המון קהל".

- בטח יש לך הסבר לזה.

"אצלנו לא נותנים את הבסיס בבית הספר. כשמביאים לילדים הצגה זה שני עמודים וחלטורה של 'בוא נעבוד עליהם'. כדי לעשות את הקסם של התיאטרון צריך להזרים כסף. ילדים ערבים גדלים על טלוויזיה, פלייסטיישן, תרבות של חתונות".

- מתסכל.

"מאוד. בחיפה המצב קצת יותר טוב, כי יש סטודנטים שמחפשים בילוי תרבותי, ויש אנשים שקונים הצגות לסטודנטים".

- ניסית להשתלב בתיאטרון חיפה?

"ניסיתי כמה פעמים ופשוט לא יצא. מאוד אשמח אם זה יקרה, אבל אני לא מוכר כרטיסים".

- השאלה היא אם אתה יודע איך למכור את עצמך למנהלים.

"אני לא שם. אני יותר איזי, מאמין שבסוף הכול מסתדר".

- אתה יודע שזה לא עובד ככה.

"כזה אני. אולי זה חוסר ביטחון עצמי. אני מקנא באנשים שיודעים להיות פושרים, לשווק את עצמם, לעשות מופעים, ליזום".

- זה מפליא, כי אתה הבן של מכרם ח'ורי, אחיה של קלרה ח'ורי. גדלת לתוך זה, אתה אמור לדעת איך המנגנון עובד מבפנים.

"גדלתי עם זה, אבל אנחנו לא מדברים בבית על עבודה. אני יודע מה צריך לעשות ולא יודע לבצע את זה. כשהמצב קשה, יש לי חבר שעובד בשיפוצים, אז אני מרים לו טלפון ועובד חודש-חודשיים".

- וזה למרות תפקידים מעולים שעשית, כולל בסדרות פופולריות כמו "פאודה" ו"המשרד".

"אני עובד הרבה, ואנחנו מצלמים את העונה השנייה של פאודה בקיץ. עד היום קוראים לי ברחוב 'אבו סאמרה'. בשנה של פאודה עשיתי גם את 'המדרשה' ואת 'הלהקה האחרונה בלבנון'".

- אבל בתפקידים קטנים יחסית.

"ואני רוצה תפקידים עם יותר בשר. לא מעניין אותי לעשות את הקטנים האלה. אל תביני לא נכון, אני עושה אותם ברצינות ועל הצד הטוב ביותר, אני לא חאפר, אבל אני רוצה לשבור את הראש".

- כמו התפקיד שלך ב"המשרד", של הומו ערבי.

"זה התפקיד הכי חשוב והכי קשה שהיה לי, כי החוכמה הייתה לעדן אותו".

- ויש את הפיל בחדר, של הטייפ-קאסט. איך שוברים אותו?

"זה לא שלא ניסיתי או שאני לא רוצה, אבל אצל המלהקים, ערבי צריך לשחק ערבי. אנחנו חיים בחברה מקטלגת לצערי".

- אבא שלך כן הצליח לשבור אותו.

"אז זה היה אחרת, פחות פנאטי, פחות שנאה ופחות הסתה".

- נעזרת באבא?

"מה פתאום. הייתי אומר לו, אל תתערב. והוא דואג כל הזמן. יש לו לב גדול. אני אף פעם לא אומר שאני הבן של מכרם ח'ורי, למה זה עוזר?".

- הוא שמח שהלכת ללמוד משחק?

"אבא אמר, לך ללמוד מקצוע, אבל מכיתה י' אני במגמת תיאטרון. הייתי תלמיד לא משהו, גמרתי בבית ספר לילדים מיוחדים, כזה שמתחילים ללמוד בתשע. כשהחלטתי ללמוד בבית צבי לא הייתה לי בעיה להיכנס למסגרת הלוחצת, אבל הייתי בן 18 וחצי, צעיר וחסר ניסיון לעומת בני ה-24 וה-28. תמיד נשאר לי 'היאללה בלאגן' בתוכי".

עוד כתבות

ראש אמ''ן, אלוף אהרון חליוה / צילום: דובר צה''ל

ראש אמ"ן האלוף אהרון חליוה הודיע על פרישה מצה״ל

חליוה הודיע היום על פרישה, חצי שנה אחרי המחדל המודיעיני העמוק של ה-7 באוקטובר ● במכתב שחיבר לרמטכ"ל, כתב כי "אגף המודיעין בפיקודי לא עמד במשימה עליה אנו אמונים. לעד אשא עימי את הכאב האיום של המלחמה"

היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

בג"ץ הגיוס: היועמ"שית אישרה ייצוג נפרד לממשלה בשל פערי העמדות

הממשלה תקבל ייצוג נפרד בבג"ץ הגיוס שיתקיים ביוני בהרכב מורחב של תשעה שופטים ● הסיבה: הפערים הגדולים בין עמדת הממשלה לבין עמדת היועמ"שית בהרב-מיארה ● הממשלה צפויה לשכור עו"ד פרטי 

ג'רמי סוארד (משמאל) ועידו גונן, מייסדים משותפים Exodigo / צילום: Exodigo

עשרות יוצאי מודיעין ויחידות הנדסה התקבצו לסטארט-אפ אחד, כדי לפצח את הסוד

שירות מיפוי תת הקרקע של הסטארט-אפ הישראלי יכול לעלות מאות אלפי דולרים, אך הלקוחות מפחדים יותר מהלא נודע: "תמיד יש הפתעות באדמה" • אחרי שגלגלה מיליוני דולרים מהרנטגן התת קרקעי, אקסודיגו חולמת גם על התרחבות למיפוי אסטרואידים וירחים • וגם: איך מתפקדים כש-75% מעובדי החברה מגויסים למילואים, ולמה מדובר בעצם בשוק בלתי מוגבל? ● הסטארט-אפים המבטיחים

טסלה 3 / צילום: יח''צ

טסלה מורידה את מחירי הדגמים בישראל. כמה הם יעלו?

כחלק ממהלך גלובלי של החברה, שהחל בסוף השבוע בארצות הברית, טסלה מוזילה את המחירים של דגמי טסלה 3 וטסלה S ● במקביל, סימנים ראשונים לכך שהקיצוץ הגלובלי בכוח האדם עליו הכריזה טסלה החודש, מגיע גם לישראל

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה ירוקה בתל אביב: מדד ת"א בנקים 5 זינק בכ-4%

מדד ת"א 35 קפץ ב-1.1% ות"א 90 הוסיף לערכו כ-1.4% ● הדולר חצה רף של 3.8 שקלים ונחלש חזרה בסוף השבוע ● S&P הודיעו על הורדת הדירוג של ישראל מרמה של AA- ל-A+ ● הסיכויים להפחתת ריבית בישראל וארה"ב הולכים ומתרחקים ● בעוד שבישראל יתקיים שבוע מסחר מקוצר לרגל החג, בוול סטריט יפרסמו דוחות כמה מענקיות הטכנולוגיה המשתייכות לשבע המופלאות

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

נוסעת באל על הגישה בקשה לתביעה ייצוגית על מושב שלא ניתן להטייה. מה נקבע?

חברה שניהלה שנים תביעה על מיליונים נגד יס, הגישו סיכומים באורך חריג. השופטת קבעה כי התביעה תוכרע בלעדיהם ● גבר סירב לבדיקת אבהות כדי להתחמק ממזונות, האשה פנתה לביהמ"ש ● אושרה תביעה יצוגית נגד אל על

צילומים: יריב כ''ץ (ידיעות אחרונות), יח''צ, shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המילון העכשווי של ענף השיווק, הפרסום והמדיה

גלובס מציג את המושגים, האנשים, הרשתות והחברות שמסעירים בעת הנוכחית את אנשי השיווק, הפרסום והמדיה ● מהאחים אמיר והשרים ניר ברקת ושלמה קרעי, דרך האיום הסיני משיין, ועד רשתות המזון שעשו עלייה והבינה המלאכותית שכולם מתאמצים לייצר איתה מציאות חדשה

פליקס בייקר / איור: גיל ג'יבלי

האחים שהמתינו 20 שנה עד שהשקעה של מיליונים הפכה ל־8 מיליארד דולר

משקיעים בקרן גידור של האחים פליקס וג'וליאן בייקר זכו לאחרונה להכנסה מפתיעה, מהגדולות ביותר שחולקו אי פעם בתעשייה, בעקבות עסקת ביוטק ● זה קרה כשהאחים מכרו החזקה היסטורית בחברת הטיפול לסרטן, סיג'ן, לענקית התרופות פייזר

ישראל אלמסי, יו''ר ומנכ''ל ארגון ידידים / צילום: יונתן בלום

עם 800 מתנדבים בדרכים, הוא דרוך לעזור לכם במקרה של פנצ'ר

כשישראל אלמסי קיבל לידיו את עמותת ידידים, שמספקת עזרה וחילוץ בכביש, במוקד ישב אדם אחד ● כיום היא ערוכה לטפל ב-800 פניות במקביל, ובמלחמה גם הפכה לכוח מסייע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

גילון בק, ריצ'רד פרנסיס, אייל פסו / צילום: תמר מצפי, אלעד מלכה, Gauzy

בדרך לנאסד"ק: הישראלית שמאמינה שהשוק הזה יגיע ל-124 מיליארד דולר ב-2028

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● גאוזי, יצרנית הזכוכית החכמה מתל אביב בדרך לנאסד"ק ● טבע משנה את אופן דיווח התוצאות שלה על בסיס גיאוגרפי ● וסנסטאר, חברת הפורטפוליו של קרן פימי הציגה תוצאות חלשות לרבעון

איסמאעיל הנייה / צילום: ap, Lebanese Official Government

מומחים מסבירים: אלו הסיבות שבגללן בכירי חמאס שוקלים לעזוב את קטאר

בסוף השבוע האחרון, התפרסמו דיווחים על כך שההנהגה הפוליטית של חמאס שוקלת לעזוב את קטאר ולהעתיק את בסיסה לעומאן או לטורקיה ● שני חוקרים בכירים במכון למחקרי ביטחון לאומי מסבירים מה עומד מאחורי הדיווחים, ואיך הדבר קשור לתפקיד שממלאת קטר במשא ומתן לשחרור החטופים

דיזנגוף סנטר / צילום: גיא חמוי

מעל 3 מיליון שקל בדקה: זינוק בהוצאות בכרטיסי אשראי לעומת ערב פסח אשתקד

לפי נתוני חברת שב"א, בין השעות 8:00-14:00 הוציאו הישראלים סכום של 735 מיליון שקל • מדובר בזינוק של 14% בהוצאות בכרטיסי אשראי לעומת ערב פסח אשתקד • בשנה שעברה בשעות אלו נרשמו הוצאות בכרטיסי אשראי בסכום כולל של 645 מיליון שקל • ומה הייתה הדקה העמוסה ביותר היום?

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: Shutterstock

להפסיק לרוץ על הגלגל. מה יקרה לכם אם תרוויחו פחות

המעבר למשרה עם משכורת נמוכה יותר, כרוך בדרך-כלל בקיצוץ בהוצאות ● יחד עם זאת, הוא עשוי להגיע עם עלייה ניכרת בזמן הפנוי ובאיזון בין העבודה והחיים

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם  ד''ר עדית זכאי–אור / צילום: באדיבות ראוניברסיטת ייכמן

"חתרתי בים בזמן שהבנים שלי בחזית. לא צריך להתבייש במקומות שטוב לנו"

שיחה עם ד"ר עדית זכאי–אור, מנכ"לית מרכז מיטיב לפסיכולוגיה חיובית באוניברסיטת רייכמן ● על איך עצב ושמחה יכולים להשתלב זה בזה, כיצד להחזיק תקווה בזמן משבר והקשר בין חשיבה חיובית לתקיפה האיראנית • האזינו 

הפגנה פרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה, אתמול (ש') / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"ארגון טרור השתלט": גל הפגנות נגד ישראל באוניברסיטת קולומביה

ביום חמישי האחרון, נעצרו מעל מאה סטודנטים שהשתתפו בהפגנה פרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה, וההפגנות מאז נמשכות במלוא עוזן ● פרופ' שי דוידאי מבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה צייץ בעקבות האירועים: "ארגון טרור השתלט על האוניברסיטה והמדינה צריכה להתערב ולהשתלט על הקמפוס"

לוטרה. דגי בריכות הנוי חוסלו כמעט לחלוטין / צילום: Shutterstock

קרבות על טריטוריה, פלישות וחיסולים: משפחות הפשע של סינגפור הן בכלל לוטרות

הסגרים שהונהגו בקורונה נתנו לבעלי חיים רבים הזדמנות להשתלט על שטחים אורבניים ● בתום המגפה הם נדחקו בחזרה לשיפולי הערים, אבל לא הלוטרות בסינגפור: אלה עושות שם שמות אפילו על חשבון קרוקודילים

בית קיץ בשבדיה. המחיר הממוצע במדינה עומד על 840 אלף שקל / צילום: Shutterstock

המטבע התרסק ומחירי הדיור ירדו: בגרמניה מעודדים לקנות בתי קיץ בשבדיה

חופשה בבית נופש נפוצה בצפון אירופה ● תמורת בקתה ללא חימום ומים זורמים, ליד אגם בצפון שבדיה, תשלמו רק 195 אלף קרונות שבדיות, כלומר כ־62 אלף שקל ● הבעלות פתוחה בפני זרים, ולא רק לתושבי האיחוד האירופי

מפגינים פרו פלסטינים באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Lev Radin

ההפגנות הפרו-פלסטיניות באוניברסיטאות העלית בארה"ב צוברות תאוצה

כניסתו של פרופסור שי דוידאי, ישראלי המרצה באוניברסיטת קולומביה, נחסמה ● עשרות נעצרו באוניברסיטת ייל לאחר שהקימו מחנה אוהלים בקריאה לשחרור עזה

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / חומרים: אתרי החברות, Shutterstock

תוספים וטריקים: כך קונים ברשת חכם ובזול

היקף הרכישות של ישראלים באונליין נמצא בעלייה מתמדת, אבל רבים לא מכירים את הכלים שמאפשרים לחסוך בתשלום ● מתוספים שמשתלם להתקין בדפדפן ועד שיחה עם צ'אטבוט