גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

משרד המשפטים: הנציבה העליונה

השופטת בדימוס, נציבת תלונות הציבור, טובה שטרסברג-כהן, מובילה את הרשימה. במקום השני - עו"ד חוה הלברייך, מנהלת אגף רישום והסדר מקרקעין. מי שהיה הממונה על הגבלים עסקיים ב-2004, דרור שטרום, הסתפק ב-31.7 אלף שקל > נועם שרביט

דו"ח שכר הבכירים במגזר הציבורי, שהעסיק את המדינה לפני כשבועיים, בא בהמשך לעיסוק בחגיגות השכר בבנקים ומעורר השנה עניין רב במיוחד. בכל הנוגע למשרד המשפטים לפחות, קשה למצוא בדו"ח הממונה על השכר באוצר, המתפרסם היום וחושף את משכורות בכירי המשרד בשנת 2004, תוכניתן, מגיש תה או יו"ר ועד ש"מככב" בין הגדולים.

לרשימת המדורגים הצטרפה הפעם שחקנית חדשה, שהוצנחה היישר למקום הראשון. זוהי נציבת תלונות הציבור על שופטים, טובה שטרסברג-כהן, לשעבר שופטת בית המשפט העליון. הנציבה קיבלה 56,351 שקל ברוטו לחודש, ועלות השכר השנתית שלה היתה 850,549 שקל. שטרסברג-כהן ניצבת במקום השלישי הכללי ברשימת בעלי התפקידים במשרדים הממשלתיים, מבחינת גובה המשכורת, אם כי עלות שכרה היא השנייה בגובהה, כשקודם לה רק מנהל מחלקת הרדמה בבית החולים ברזילי באשקלון.

שכר הבכירים במשרד המשפטים, צריך להסביר, מושפע בראש ובראשונה מהגדרת התפקיד, מדרגת השכר אליה הוא מוצמד ומהוותק. בכירי פרקליטות המדינה, עד לרמת פרקליט מחוז, מוקבלים לשופטים מחוזיים, ובדירוג זה יש משמעות רבה לוותק. פרקליט בכיר בדימוס מסביר, כי בחמש השנים הראשונות, מקבלים הבכירים תוספת של 4% לשכר בכל שנה, כלומר 20% תוספת בתוך ארבע שנים. אחר כך, מוקפא השכר למשך שנתיים, ובתום שבע שנות ותק, הפרקליט מדלג למחצית רמת השכר שבין שופט מחוזי לשופט עליון. כאשר הוא מדבר על ותק, הכוונה לוותק בתפקיד המסוים ולא במערכת בכלל.

שכרה של הנציבה מוקבל לזה של שופט בבית המשפט העליון. רק שכרו של בעל תפקיד נוסף במשרד המשפטים מוקבל לשופט עליון, והוא היועץ המשפטי לממשלה. למרות זאת, אגב, תופס מני מזוז רק את המקום הרביעי מבין בכירי משרד המשפטים. במקום השני ניצבת עו"ד חוה הלברייך, מנהלת אגף רישום והסדר מקרקעין, האחראית על כל לשכות רישום המקרקעין (טאבו), עם שכר חודשי של כ-51 אלף שקל ועלות שנתית של 739 אלף שקל. שכרה של הלברייך, כמו של רוב בכירי משרד המשפטים, מוקבל לזה של שופט מחוזי.

שטרסברג-כהן והלברייך הן היחידות מבין עובדי המשרד שעוברים את סף 50 אלף השקלים בחודש. 16 פרקליטים בכירים השתכרו למעלה מ-40 אלף שקל בחודש, ובראשם עומדת מי שהיתה אז פרקליטת המדינה, עדנה ארבל, המכהנת כיום כשופטת בית המשפט העליון. ארבל קיבלה כ-49.5 אלף שקל, כשדרגתה מוקבלת לנשיא בית משפט מחוזי. עם מינויה לעליון שודרג גם השכר, כמובן.

אחריה, כאמור, ניצב היועץ מני מזוז, עם 2,000 שקל פחות, כשצמודה אליו פרקליטת מחוז חיפה, עו"ד לילי בורישנסקי, עם 47.4 אלף שקל. גם דרגת השכר שלה מוצמדת לזו של שופט מחוזי. שדרוגה של עדנה ארבל לבית המשפט העליון בשנת 2004, "חסך" למשרד המשפטים יותר מ-7,000 שקל. מחליפה, עו"ד ערן שנדר, השתכר "רק" כ-42 אלף שקל, שהם כ-1,000 שקלים פחות ממה שקיבל בתפקידו הקודם, כמנהל המחלקה לחקירות שוטרים (מח"ש).

גם חילופי היועצים המשפטיים לממשלה "חסך" למשרד כמעט 5,000 שקל, לאחר ששיאן השכר בדו"ח לשנת 2003, אליקים רובינשטיין, השתכר כמעט 52 אלף שקל, בטרם מונה לעליון.

פרקליטת מחוז הדרום, עו"ד יסכה ליבוביץ', הביאה הביתה מעט יותר מ-46 אלף שקל. אחריה ברשימה מנהלת המחלקה הפיסקאלית בפרקליטות המדינה, עו"ד לאה מרגלית (44.6 אלף שקל), מנכ"ל משרד המשפטים, אהרן אברמוביץ' (44.6 אלף שקל), והמשנה לפרקליט המדינה לעניינים אזרחיים, עו"ד מרים רובינשטיין (44.3 אלף שקל).

בעוד פרקליט מחוז ת"א לעניינים אזרחיים, עו"ד יעקב כהן, השתכר 42.8 אלף שקל, פרקליטת המחוז לעניינים הפליליים, עו"ד רות דוד, קיבלה 10,000 שקל פחות: רק 32.7 אלף שקל. הפרקליטה השלישית של המחוז, האחראית על תחום המיסוי והכלכלה, עו"ד אלה רובינק, נוטה אף היא לכיוונה של דוד, עם 35.6 אלף שקל.

מצבם עוד שפיר ביחס לפרקליטי המחוז האחרים: פרקליטת מחוז הצפון, עו"ד סילביה פריימן, הביאה הביתה רק 31.7 אלף שקל. פרקליט מחוז ירושלים, עו"ד אלי אברבנאל, הסתפק בכ-31.5 אלף שקל, ואילו פרקליטת מחוז המרכז, עו"ד רחל שיבר, נותרה מבויישת עם 31.5 אלף שקל. המשותף לשלושה, אגב, היה שזו השנה הראשונה בתפקיד.

מנהלת המחלקה לסכסוכי עבודה בפרקליטות, עו"ד נורית אלשטיין, שבינתיים עברה לשמש היועצת המשפטית של הכנסת, קיבלה 42,477 אלף שקל ב-2004. המשנים ליועץ המשפטי לממשלה, עו"ד יהושע שופמן (בתחום החקיקה) ועו"ד דידי לחמן-מסר (בתחום המשפט הכלכלי-פיסקאלי), קיבלו סכום דומה.

מי שהיה אז מנהל המחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה, עו"ד שמעון דולן, שבינתיים פרש לסקטור הפרטי, קיבל אף הוא מעט יותר מ-42 אלף שקל. האפוטרופוס הכללי והכנ"ר, עו"ד שלמה שחר, קיבל 31.5 אלף שקל, מעט יותר ממנהל מח"ש, עו"ד הרצל שבירו (31.1 אלף שקל) ומרשם החברות, עו"ד ירון קידר (28.7 אלף שקל).

הממונה על הגבלים עסקיים, דרור שטרום, הרוויח ב-2004 שכר של 31.7 אלף שקל, לעומת 30.1 שקל שהביא מנהל הרשות לאיסור הלבנת הון, עו"ד יהודה שפר. לעומת אנשי התביעה, בסניגוריה הציבורית נרשמו משכורות נמוכות הרבה יותר.

הסניגורית הציבורית הארצית, עו"ד ענבל רובינשטיין, השתכרה מעט פחות מ-30 אלף שקל, למרות שדרגת השכר שלה מוקבלת לשופט מחוזי. אפילו סגן מנהל אגף רישום והסדר מקרקעין קיבל מעט יותר ממנה. "

עוד כתבות

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: הדס פרוש

נתניהו לא הגיש בקשת חנינה אלא כתב "אני מאשים"

המסמך שהגיש רה"מ לנשיא המדינה לא כולל הודאה באשמה ומבהיר כי לא יפרוש ● היועמ"שית צפויה להתנגד, אבל הנשיא הרצוג עשוי לתמוך – ובאקלים הנוכחי המהלך עשוי אף לקבל את ברכת בג"ץ ● התנהלות שופטי נתניהו מבהירה כי גם זיכוי על הפרק

ראש הממשלה בנימין נתניהו ועו''ד עמית חדד / צילום: מרים אלסטר/פלאש90

הימנעות מהודאה ותקדים שנוי במחלוקת: מה צפוי כעת עם בקשת החנינה של רה"מ

ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיש בקשה רשמית לנשיא המדינה, שבה קרא לחון אותו בשם "האינטרס הציבורי", מבלי להודות באישומים ● השלב הבא הוא קבלת עמדת מחלקת החנינות במשרד המשפטים, שאחריה הכדור יעבור להרצוג ● וגם: הקשר לתקדים קו 300 ומה יעשה בג"ץ

אסף אלמגור, מנכ''ל בזן / צילום: שגיא מורן

מנכ"ל בזן עוזב את תפקידו לאחר שלוש שנים

מנכ"ל קבוצת בזן, אסף אלמגור, הודיע לדירקטוריון הקבוצה על רצונו לפרוש מניהול הקבוצה לאחר שלוש שנים בתפקיד ● החברה פועלת למינוי מנכ"ל חדש ותעדכן עם השלמתו

הקרקע באזור התעשייה קריית אריה / צילום: יח''צ

בית המשפט: לא יוטלו היטלי השבחה בגין תוכנית קריית אריה

בית המשפט לעניינים מינהליים דחה את ערר עיריית פתח תקווה והיועצת המשפטית לממשלה, וקבע כי תוכנית המתאר של אזור התעשייה קריית אריה אינה מקנה זכויות בנייה קונקרטיות ולכן אינה יוצרת אירוע מס

מימין: אורי וטרמן, רם גב, יפית גריאני / צילום: טלי בוגדנובסקי, יונתן בלום, כדיה לוי, צילום מסך

מינוי מנכ"ל כאל בישורת האחרונה: אלה שלושת המועמדים המובילים

זהות מנכ"ל כאל החדש תוכרע בימים הקרובים בצל עסקת המכירה שדיסקונט מוביל, אשר עדיין ממתינה לאישורים רגולוטריים חשובים ● מי שייבחר יידרש להציג ביצועים בתקופת אי־ודאות שתקבע את שווי חברת האשראי לבעלים החדשים ● הבכירים בעלי הסיכויים הגבוהים ביותר: יפית גריאני, שפרשה לאחרונה מישראכרט; אורי וטרמן, מנכ"ל שופרסל לשעבר; ורם גב מבנק הפועלים

תדלוק בתחנת דלק / צילום: ap, Marta Lavandier

ממחר: מחיר הדלק יעלה ב-4 אגורות לליטר

משרד האנרגיה: "מחיר הבנזין בתחנה יעמוד על 7.11 אגורות לליטר בשירות עצמי, עלייה של כ־0.56% לעומת החודש הקודם; מתוך זה, עלייה של 3 אגורות נובעת מהעלייה במחיר הבינלאומי של הדלק, ועוד עלייה של אגורה אחת נובעת מהתחזקות הדולר"

ספי זינגר, יו''ר רשות ניירות ערך / צילום: יוסי כהן

רשות ני"ע נגד שיווק הקרנות ברשתות: פרסומי מנהלי קרנות ומשפיענים יוגבלו

בעמדת סגל שפרסמה היום הרשות היא מסדירה את האופן שבו מנהלי קרנות נאמנות, ומי שמקבלים מהם כסף, יוכלו לפרסם את הקרנות שלהם ברשתות החברתיות ● הכללים חלים גם על תגובות לפרסומים הנוגעים לקרנות תחת ניהולם

מפעל מיטרוניקס / צילום: שגיא מורן

לפני עזיבת המנכ"ל: הכנסות מיטרוניקס צמחו, ההפסד העמיק

יצרנית הרובוטים לניקוי בריכות מעמק יזרעאל דיווחה אמנם על גידול של 5% בהכנסותיה, אך התחזקות השקל והפועלות להפחתת המלאי הביאו להעמקת ההפסד שעמד בסוף הרבעון על כ-40 מיליון שקל ● הירידה במלאי נמשכה גם אל תוך הרבעון השלישי

חימושים של אלביט בדרך למשימת הפצצה באיראן / צילום: ביטאון חיל האוויר

מאה החברות הביטחוניות הגדולות: שלוש ישראליות בפנים, שיא בהכנסות

אלביט, התעשייה האווירית ורפאל מדורגות ב-34 המקומות הבכירים בעולם ב-2024 ● בראייה כלל אזורית, תשע חברות מהמזרח התיכון נכנסו לרשימה, כשההכנסות שלהם יחד עמדו על כ־31 מיליארד דולר ● ומי מובילה את הרשימה?

אהרון סנקרי / צילום: פרטי

"הייתי בן 21 וחשבתי שאני מרוויח בענק": כך איבד משקיע צעיר את הכסף בפרויקט בחו"ל

אהרון סנקרי הוא רק אחד ממאות משקיעים שטוענים כי הולכו שולל בפרשת בראשית־סיגנצ'ר, שבה גויסו לכאורה כ־44 מיליון שקל במרמה ● מה אפשר ללמוד מסיפורו על זהירות בהשקעות בכלל ובחו"ל בפרט

דירת 4 חדרים בקריית אונו / צילום: דיויד לוין

"נמוך מהממוצע בעיר": בכמה נמכרה דירת 4 חדרים בקריית אונו?

מדובר בדירה שנוספה בפרויקט חיזוק ובינוי, ומחירה נמוך מזה של דירות 4 חדרים בעיר ● העסקה ממחישה את הפערים הגדולים בין דירות חדשות לבין דירות שהורחבו בתמ"א 38/1

שיגור טיל חץ 3 / צילום: משרד הביטחון

חץ 3 תהפוך השבוע למבצעית בגרמניה, ובשוק מדברים על גל ההזמנות שבדרך

מערכת ההגנה האווירית חץ 3 של התעשייה האווירית תחל לפעול באופן חלקי כבר השבוע בברלין ותספק לגרמניה הגנה מול טילים בליסטיים מחוץ לאטמוספירה ● "באירופה יש צורך אקוטי במערכות כאלו", אומרים בתעשיות המקומיות ● אילו עוד עסקאות בדרך?

הילה ויסברג ודין שמואל אלמס בשיחה עם ד''ר אודי לוי / צילום: פרטי

איש המוסד לשעבר שמסביר: "השקל מימן את 7 באוקטובר. עשרות מיליונים ממשיכים לזרום"

שיחה עם ד"ר אודי לוי, חוקר במכון ירושלים לאסטרטגיה ולביטחון ולשעבר ראש יחידת צלצל ללוחמה בטרור כלכלי של המוסד ● על המסלול של הכסף לחמאס בקריפטו, כיצד חיזבאללה משתמש בזהב שלו כדי להתעצם ומה ישראל עושה כדי לסגור את החמצן לארגוני הטרור ● היום שאחרי במזרח התיכון, כתבה ראשונה בסדרה

עיצוב: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock

קפה מסוכן ללב? מחקר חדש מאתגר את התפיסה הזאת

מחקר חדש מגלה: צריכת קפאין מפחיתה את הסיכון להפרעות בקצב הלב ● מיקרוסופט מרחיבה את עוזר הבינה המלאכותית לצוותי הרפואה גם לאחים ואחיות ● חברת הקנאביס שיח מדיקל מציגה ירידה בהכנסות אך שיפור ברווחיות ● ריג'נטיס דוחה שוב את מועד ההנפקה ● וננוז זוכה במקום הראשון בתחרות של תערוכת הטכנולוגיה הרפואית הגדולה בעולם ● השבוע בביומד

צילום: Shutterstock, Pixels Hunter

המניות שצפויות לעלות היום, ומה צפוי בשווקים בדצמבר

עונת הדוחות בבורסה תגיע היום לסיומה, וגל ההנפקות מתחמם עם שתי חברות חדשות ● טבע וטאואר חוזרות עם פערי ארביטראז' חיוביים ● והתחזיות של הבנקים הגדולים בארה"ב ל-S&P 500

שיפור דירוג אשראי בתשלום / צילום: Shutterstock

המלכודת שעשויה להסתתר מאחורי ההצעה ל"שיפור דירוג אשראי"

פרצה במודל דירוג האשראי של חברת D&B מתדלקת תופעה מטרידה: גופים פרטיים מבטיחים שיפור דירוג בתשלום, אך בפועל מוחקים נתונים חיוביים ושליליים ומותירים את הלקוח בסיכון לקבלת הלוואות ● חוק ההסדרים כולל הצעה להתמודד עם הבעיה דרך תקופת צינון

החיסכון של סלקום מעמלות המדיה נחשף: כ-25% מהתקציב

מדיניות עבודת השיווק והפרסום החדשה של סלקום מצביעה על צוותים עצמאיים שילוו את מותגי קבוצת התקשורת ● בכך, סלקום למעשה מוציאה מהמשוואה את עמלות המדיה המקובלות בענף הפרסום, מה שיחסוך לחברה כ-10 מיליון שקל בשנה

אבי לוי, יו''ר להב אל.אר / צילום: יח''צ

כשהוא קנה את השליטה בחברת ההחזקות, היא הייתה שווה בקושי 100 מיליון שקל. היום היא שווה מיליארדים

כשהוא שולט בחברת הנדל"ן והקמעונאות להב אל.אר, הנסחרת בשווי של כ־2 מיליארד שקל, אבי לוי מביט אחורה ללא זעם על הפרידה מענקית הקניונים מליסרון שניהל: "אני אוהב את ליאורה עופר כמו אחות" ● הוא מספר על תוכניות ההתרחבות עם דלק ישראל ועל הניסיון שלא צלח להשתלטות על שופרסל, ומחמיא לאחים אמיר: "אני מוריד את הכובע בפניהם, לא חושב שהיינו מסוגלים לעשות יותר מזה"

משטרת ישראל / אילוסטרציה: Shutterstock

לפנות בוקר: עשרות עצורים בפשיטה על ארגוני פרוטקשן

המשטרה פשטה לפנות בוקר על עשרות יעדים של ארגוני הפשיעה חרירי ואבו לטיף, אשר חלק מהעומדים בראשם כבר מרצים עונשי מאסר ● עשרות חשודים נעצרו, כולל בשטחים

"טיהור אתני בדלת האחורית": מי עוצר את הארגון שמפנה עזתים מהרצועה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: הכוח הבינלאומי של טראמפ מתקשה למצוא מדינות שיסכימו לקחת חלק בשיקום עזה, רומניה תשלם 400 מיליון דולר לאלביט עבור "מל"טים שיזהו תנועות של הרוסים סמוך לגבולה", וזה הארגון המסתורי שמסייע לעזתים לברוח דרך ישראל ● כותרות העיתונים בעולם