גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

דירוג IFLR לשנת 2009: הרצוג פוקס נאמן - המשרד המסחרי המוביל בישראל

המדריך הבינלאומי IFLR דירג את משרדי עוה"ד המסחריים הבולטים בתחומי שוק ההון, דיני בנקאות, מיזוגים ורכישות ומימון פרויקטים ; את המקום השני חולקים 5 משרדים: גולדפרב, גרוס, מיתר, ש. הורוביץ ויגאל ארנון

שנת 2009 בפתח, מה שמסמן בעבור מגזרים רבים במשק, ובראשם שוק עריכת-הדין, את תחילתה של "עונת הדירוגים". המדרג התורן: המדריך הבינלאומי International Financial Law Review, שמפרסם את מדד ה-IFLR1000 שלו לשנת 2009, שבו הוא מדרג את פירמות עורכי-הדין המובילות בעולם בתחום המשפט המסחרי. המדד מתייחס לארבעה תחומי דירוג: דיני בנקאות, מיזוגים ורכישות, שוק ההון ומימון פרויקטים. בכל תחום דורגו משרדים בשלוש קבוצות איכות, כאשר אין דירוג פנימי בתוך כל קבוצת איכות, אלא הם מופיעים לפי סדר הא'-ב'.

בראש הדירוג האיכותי צועד - ואיש כבר לא מופתע מכך - המשרד הגדול בארץ, משרד עוה"ד הרצוג-פוקס-נאמן, המדורג בקבוצת האיכות הראשונה בכל אחת מארבע הקטגוריות שנבחנו. בשנה שעברה הוא דורג בשלוש מתוך ארבע הקטגוריות "בלבד", אך השנה החזיר, כך נראה, עטרה ליושנה, וחזר לראש הדירוג, שם הוצב גם בדירוג לקראת 2007. אף משרד לא דורג בשלוש מתוך ארבע קטגוריות, כך שאת המקום השני חולקים השנה חמישה משרדים שדורגו בשתי קטגוריות: גולדפרב; גרוס-קליינהנדלר-חודק-הלוי-גרינברג; מיתר-ליקוורניק-גבע & לשם-ברנדווין, ש. הורוביץ ויגאל ארנון, שכיכב אשתקד בשלוש קטגוריות. הבאים בתור דורגו ראשונים בקטגוריה אחת בלבד.

מדד ה-IFLR1000 סוקר מדי שנה את פירמות עורכי-הדין המובילות בעולם המתמחות בפיננסים, כחלק מסקירת מצב השווקים הפיננסיים בעולם, הנערכת זה 27 שנה. מדד המשרדים נערך ביותר מ-100 מדינות בעולם, וכולל מידע מפורט על עסקאות (ראו מסגרת), לקוחות ועורכי-דין מן השורה הראשונה. בתחילת החלק של כל מדינה ניתן למצוא את העדכונים האחרונים בתחום החקיקה הפיננסית בה. את סקירת עדכוני החקיקה של ישראל כתבו השנה עוה"ד רון ורד ובריגיטה זיבנברג ממשרד עוה"ד יהודה רווה.

בשתיים מהקטגוריות לא נרשמו תזוזות ושינויים זה שנתיים. בדיני בנקאות השחקנים המרכזיים, לפי הדירוג, הם קנטור-אלחנני-טל, הרצוג-פוקס-נאמן וש. הורוביץ. בקבוצת האיכות השנייה מופיעים גורניצקי, גרוס-קליינהנדלר-חודק-ברקמן ויגאל ארנון. גם בתחום מימון הפרויקטים מופיעים שוב הרצוג-פוקס-נאמן וש. הורוביץ, יחד עם גורניצקי, יהודה רווה ויגאל ארנון. בקבוצת האיכות השנייה מופיעים כספי, גולדפרב, גרוס, מ. פירון, יעקב סלומון, ליפשיץ וצלרמאיר, פילוסוף.

בתחום המיזוגים והרכישות נפרדנו השנה ממשרד פישר-בכר-חן-וול-אוריון. כבר שנתיים ברציפות שנאמר עליו בדירוג ש"הייתה לו שנה נהדרת", ובכל זאת הוא החזיק מעמד בקבוצת האיכות הראשונה בתחום המיזוגים והרכישות שנה אחת בלבד, לפני שירד לקבוצת האיכות השנייה והצטרף לכספי, גורניצקי, נשיץ-ברנדס, ש. הורוביץ וצלרמאיר-פילוסוף. אף משרד לא החליף אותו בפסגה, כך שבקבוצת האיכות הראשונה נותרו השנה חמישה משרדים: גולדפרב, גרוס-קליינהנדלר-חודק-הלוי-גרינברג, הרצוג-פוקס-נאמן, מיתר-ליקוורניק-גבע & לשם-ברנדווין ויגאל ארנון.

אל שוק ההון הצטרף השנה משרד הרצוג-פוקס-נאמן שנהנה "מעוד שנה חזקה", על-פי הדירוג, ועלה בחזרה למעגל הראשון (first tier) בעבודה עם שוקי ההון "אחרי משוב חיובי מלקוחות וממתחרים". מנגד, נפרד משרד יגאל ארנון מקבוצת האיכות הראשונה, שם נותרו גולדפרב, גרוס-קליינהנדלר-חודק-הלוי-גרינברג, הרצוג-פוקס-נאמן, מיתר-ליקוורניק-גבע & לשם-ברנדווין ונשיץ, ברנדס ושות'. ארנון הצטרף לגורניצקי וצלרמאיר-פילוסוף בקבוצת האיכות השנייה.

התחזקות ותחכום בשוק הישראלי

דירוג ה-IFLR מבוסס על שיחות שערכו חוקרי המדריך עם עורכי-דין ולקוחות בארץ ובחו"ל. ניתוח העסקאות שביצעו המשרדים המסחריים המובילים בארץ והמידע שהתקבל מעורכי-הדין והלקוחות, הוביל את המדריך הבינלאומי למסקנה, ש"ישראל חוותה פחות קשה את הסערה הגלובלית, לעומת מדינות מערביות שהושפעו ממחנק האשראי". על-פי ממצאיו, יש אמנם בעיות אשראי - עסקאות-ג'מבו והנפקות כמו זו של קבוצת הספנות צים הושעו - אך הכלכלה המשגשגת והמנוהלת היטב גרמה לחברת הדירוג S&P לשדרג את דירוג האשראי של ישראל בנובמבר 2007. "מחווה מרשימה מאוד על רקע מצב הפיננסים הגלובלי", נכתב במדריך.

המדריך מצא שהשוק הישראלי התחזק והחכים השנה. בעקבות זאת, חלק מהישראלים חוששים שההצלחה תזיק לחלקים בכלכלת המדינה. כך לדוגמה, "השקל, המתחזק הנצחי, חייב מגזרי-מפתח, בהם היי-טק, לשנות אסטרטגיה, כדי להימנע מעלויות גבוהות". עוד צוין במדריך, כי גם הבנקים הופכים למתוחכמים יותר בגיוס הון, עם גידול יציב בחובות מובנים ובמוצרי נגזרים. "בשנה שעברה הייתה גם התפתחות בתוכנית הרפורמה בבנקים, שמפחיתה עמלות ואמורה לעודד תחרות במגזר".

מצרך-יסוד לעורכי-דין של פיננסיים תאגידיים בישראל הוא תעשיית האנרגיה, הן במגזר הנפט-גז המסורתי והן במגזר הצומח של אנרגיה חלופית. "ישראל מתאימה מאוד לייצור אנרגיה סולארית, ומחירי הדלק הגואים הופכים השקעה כזו ליותר ויותר כלכלית", נכתב במדריך.

משבר מתעצם

בימים טרופים אלה, בהם מדי יום משתנות ההערכות לגבי מצבם של השווקים בעולם במהלך ופוסט המשבר הפיננסי, נדמה כי כבר פג תוקפה של תמונת המצב האופטימית שמציג המדריך בנוגע לשוק הישראלי. ואם עדיין לא פג תוקפה, הוא יפוג מהר מאוד. התעצמותו של המשבר מובילה רבים מהמומחים בשוק לומר: "לא ניתן להעריך היום דבר", ולכן הערכות שמבוססות על השנה החולפת אינן רלבנטיות רגעים קצרים לאחר שניתנו.

מעבר לדירוג הפירמות, בחלק מהמשרדים מוזכרים גם עורכי-הדין המובילים העוסקים בארבעה תחומי הדירוג והערכות אישיות בכמה מילים לגבי חלקם. שיחות עם עורכי-דין בפירמות השונות והשאלה איך הקולגות מעריכים את העמיתים בקהילה המשפטית המקומית והבינלאומית, הניבו את רשימת עורכי-הדין הבולטים, שעימה נמנים: עו"ד אברהם וול, מפישר-בכר-חן-וול-אוריון, עוה"ד אשוק צ'נדרשיקר ועודד ערן, ממשרד גולדפרב, עו"ד פנחס רובין מגורניצקי, עו"ד דוד חודק מגרוס, עו"ד קליף פליג ממשרד מיתר-ליקוורניק ("מעורכי הדין הבולטים בארץ בתחומי שוק ההון", על-פי המדריך) ועו"ד דליה טל, ראש החטיבה לבנקאות, פיננסים ושוקי הון בקנטור-אלחנני-טל, שמככבת בתחום הבנקאות מדי שנה וזוכה לכבוד ממתחריה, שאומרים עליה: "היא יודעת את העבודה, והיא מאוד מנוסה. זו עורכת-הדין המובילה בארץ בתחום הבנקאות".

עורכי מדד ה-IFLR1000 מבטיחים שהדירוג במדריך עצמאי, ושאיש אינו יכול 'לקנות את דרכו פנימה' בתשלום. כלומר: המחמאות המורעפות על המשרדים ועל עורכי-הדין ניתנות חינם אין כסף. לאחר שמסתיים הדירוג, אלה הכלולים בו מקבלים רישום בלא תשלום, כאשר למעוניינים בכך, יש אפשרות להרחיב את הפרסום שיקבלו, במחיר שייקבע לפי גודל הפרופיל המבוקש.

במסגרת המדד ניתנת סקירה תמציתית של העסקאות שביצע המשרד, וכן הסיבות שהובילו כל אחד מחמשת המשרדים הבולטים למעמדו הרם בדירוג. לגולדפרב, כך נכתב במדריך, "יש מוניטין טובים במיוחד בשוק הישראלי בנושאי משפט תאגידי". יתר על כן, "עוצמתם במשפט תאגידי מביאה להם הרבה תפקידי ייעוץ לחברות בהסדרי המימון שלהן". גם המוניטין של גורניצקי שיחק תפקיד בדירוג. "המוניטין במימון פרויקטים, ניכרים במעורבותו בפיתוחי תשתית ואנרגיה עם פרופיל גבוה", ו"מלבד מימון פרויקטים, המשרד חזק גם בשאר התחומים של ייעוץ פיננסי ותאגידי", נכתב בדירוג.

על אף שחלפה פחות משנה בין חגיגות המיזוג בין משרד גרוס-קלינהנדלר-חודק-הלוי-גרינברג, ובין משרד ברקמן-וקסלר-בלום (יולי 2007), לביטול המיזוג ולחזרת הפירמות להיקפן טרום-המיזוג (אפריל 2008), מציין המדריך, כי משרד גרוס-קליינהנדלר "הוא עדיין משרד של 'משקל כבד' בשוקי ההון הישראליים", וכן ש"הוא לא רק שחקן חזק בתחום המניות; הוא גם בקיא בשוקי החוב ועורך מיזוגים ורכישות בפרופיל גבוה, כסיוע לחברת הדירוג הישראלית מעלות, שנמכרה ל-S&P בסכום שלא נמסר".

אחד המתחרים העיר על ניסיונו עם המשרד "התרשמתי מעבודתם והם ידועים בתחומם".

מחמאות בחינם

על הרצוג-פוקס-נאמן נכתב, כי "זרימה קבועה של עסקאות מיזוגים ורכישות הבטיחה את מעמד המשרד לעוד שנה". משרד קנטור, אלחנני טל, שכבר רגיל לככב בתחום הבנקאות, בלט השנה בתחום נוסף: החטיבה לפשיטות רגל ושיקום חברות "הייתה עסוקה השנה", על-פי המדריך. בין השאר, כיוון שבית המשפט המחוזי בירושלים מינה את המומחה לפש"ר, עו"ד פיני יניב, לכונס של 4 פרויקטים של חברת הבנייה הקורסת חפציבה.

על מיתר-ליקוורניק, נכתב כי הוא "שוב יושב בנוחות במעגל הראשון של שוק ההון ותחום המיזוגים והרכישות, עדות לקבוצת המשפט התאגידי החזקה שלו". כן צוין, שכיוון שעורכי-דין רבים בחטיבת הלוואות בנקים במשרד התמחו בניו-יורק, "מיתר, ליקוורניק מספק מומחיות בחוקים האמריקני והישראלי".

משרד צלרמאיר-פילוסוף, שלכאורה ספג מהלומות רבות בשנה-שנתיים האחרונות, לאחר שפרשו ממנו מספר שותפים בכירים (בהם אבי אורטל, מימי צמח, אריאל עמינצח ועופר שפירא) ועוד כמה עורכי-דין שכירים, שמר על מיקום בולט ומוביל בדירוג. נכתב עליו, כי הוא "שומר על מעמד יציב השנה בכל תחומי התמחותו, לאחר שטיפל בארבע עסקאות המוערכות ביותר מחצי ביליון דולר". מעבר לכך, על-פי המדריך, הפרקטיקה של המשרד בתחום הבראה ופשיטות הרגל צברה בעקביות מוניטין בשוק.

לבסוף, צוינו פירמות בולטות נוספות, בהן משרד כספי, נשיץ ברנדס, ש. הורוביץ, שבלת ומשרד שריר-שיוו-קדוש (משרד קטן יחסית-המונה 13 עורכי-דין), שצוין בין השאר בעקבות ייצוג בעלי השליטה בקרן פרגרין בעסקת מיזוג בהיקף של 50 מיליון דולר עם שתי חברות ישראליות וחברה קנדית. על רם כספי נאמר שהוא "אישיות מובילה" ושכוחו הוא השילוב בין בנקאות לניסיון משפטי.

עו"ד אהרון למפרט, שותף במשרד נשיץ-ברנס, תואר על-ידי קולגות כ"עו"ד רציני שנעים לעבוד איתו", ועו"ד רות אורן ממשרד ש. הורוביץ תוארה על-ידי מתחרה כ"מלכת המיזוגים והרכישות".

עסקאות בעשרות מיליוני דולרים

במסגרת הדירוג ניתנת סקירה תמציתית של העסקאות שביצע כל משרד. היקף העסקאות נותן תמונה טובה באשר להיקף הרווחים שעשה המשרד. "גלובס" מציג עסקה אחת או שתיים מבין מגוון העסקאות שבהן טיפלו המשרדים הבולטים בדירוג בשנה החולפת.

* פישר-בכר-חן-וול-אוריון:

ייצג קבוצת משקיעים בהצעתם לרכישת אחזקת שליטה ביצרנית מוצרי החלב תנובה תמורת 850 מיליון דולר. בעסקה נוספת, ייצג את חברת Vyyo, הנסחרת בנאסד"ק, בעסקת השקעה פרטית של 100 מיליון דולר במניות ציבוריות על-ידי גולדמן זאקס.

בתחום מימון הפרויקטים, ייצג המשרד את דניה סיבוס במספר פרויקטים, בהם פרויקט הקו האדום של הרכבת הקלה (בהיקף של 1.4 מיליארד אירו), פרויקט ה-BOT הגדול ביותר בישראל. בנוסף, ייצג את דניה סיבוס בהצעתה לבנות מנהרה לרכבת ישראל, פרויקט שמוערך ב-1.5 מיליארד שקל.

* גולדפרב:

בתחום המיזוגים והרכישות, ייצג את ECI טלקום במכירתה, תמורת 1.2 מיליארד דולר, לקונסורציום של משקיעים פרטיים. עסקאות בולטות נוספות היו ייעוץ במכירת קבוצת גילת לוויינים למשקיעי אקוויטי פרטי ב-462 מיליון דולר; סיוע ל- NICE ברכישת אקטימייז, חברת נתונים פיננסיים, ב-282 מיליון דולר; וייעוץ לאזורים בשתי עסקאות: מכירת קניון קריית-אונו ב-800 מיליון שקל, ורכישת Tel Aviv's Elite real-estate compound ב-300 מיליון שקל.

* גורניצקי:

ייצג את VID, קונסורציום של מפתחים, בהצעתם לבנות ולתפעל את מתקן ההתפלה באשקלון, וכן קבוצת משקיעים ישראלים לגבי בנייה ותפעול של מתקן ההתפלה בחדרה. חוזה המימון, שנחתם לבסוף במאי 2008, הגיע ל-1.5 מיליארד שקל, וניתן כולו - מהלך חריג בישראל - על-ידי קונסורציום של בנקים זרים (קליון, בנק ההשקעות האירופי ובנק אספיריטו סנטו).

ב-2007, פעל המשרד למען בנק הפועלים כשמכר את אחזקתו (51%) בבנק מסד ל- FIBI ב-236 מיליון שקל. לאחרונה הוא יעץ לו שוב, במכירת אחזקתו (50%) בבנק יהב (בשווי 419 מיליון שקל) לבנק המזרחי-טפחות. בנוסף, הוא ייצג את החברה לישראל במימון (850 מיליון דולר) של רכישת בז"ן, קבוצת זיקוק נפט.

* גרוס-קלינהנדלר-הלוי-גרינברג:

במאי 2007 השתתף המשרד בהנפקת אפי פיתוח בבורסת לונדון, שבה גויסו 1.4 מיליארד דולר. באותו חודש, הוא סייע לכלל ביוטכנולוגיה תעשיות והשקעות בהנפקתה וברישומה למסחר בבורסת תל-אביב ב-215 מיליון דולר.

בשוקי החוב, סייע לאלביט הדמיה ולפלאזה סנטרס לגייס חוב בבורסת תל-אביב. ההנפקה הראשונה השיגה מיליארד שקל. בנוסף, ייצג המשרד את פסגות בית השקעות בקניית קרן גדיש של בנק הפועלים ב-630 מיליון שקל.

* הרצוג-פוקס-נאמן:

בעסקה בולטת, סייע המשרד ל-Israel Electric Corporation בהכנת global MTN programme בשווי של 2 מיליארד דולר, ובהנפקת מניות במיליארד דולר בבורסה הסינגפורית. הוא גם ייעץ לבנה"פ שווייץ לגבי ה-global MTN programme שלו (2.5 מיליארד דולר).

המשרד פעל השנה במספר רב של עסקאות BOT ו-PFI בישראל, ובין היתר ייצג קונסורציום בהצעה של 100 מיליון דולר לפרויקט נתיב האגרה המהיר, וקונסורציום אחר בהצעה לכביש 531.

* צלמאיר-פילוסוף:

המשרד ייעץ למשקיעים פרטיים ברכישת גילת לוויינים. העסקה בשווי 475 מיליון דולר הושלמה במארס השנה. עסקה בולטת נוספת הייתה ייעוץ לחברת שמרוק ברכישת דימר תמורת 55 מיליון דולר.

עוד כתבות

מטוס לופטהנזה / צילום: יח''צ לופטהנזה

האיום החות'י: חברת התעופה החזקה הודיעה - לא חוזרת בינתיים לטוס לישראל

רשימת חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לטווחי זמן ארוכים מתארכת ● כעת גם לופטהנזה מודיעה על הארכה נוספת, וזה עלול להוביל חברות נוספות בעקבותיה

דונלד טראמפ / צילום: ap, Manuel Balce Ceneta

הראשון של טראמפ: מה כולל "ההסכם ההיסטורי" עם בריטניה

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ הודיע היום על עסקת סחר ראשונה מאז שהכריז על "יום השחרור" ● העסקה, שנחתמה עם הממלכה המאוחדת כוללת יצוא חופשי של בקר, אתנול ומכונות ● אך למרות ההצהרות הרמות, לא מדובר בהסכם סחר מקיף

לואו והדור השלישי של המכשיר. ''קיבלנו פניות מכל ארגוני הביון ומהמשטרה'' / צילום: צילום מסך

החתול השחור והפוסט שהגיע למאות אלפים: חוקר המוח שהסתכסך עם אילון מאסק

התקף פסיכוטי שחווה אביו שלח את ד"ר פיליפ לואו לחפש טכנולוגיה שתסייע לחולים כמוהו • החברה שהקים לניטור המוח מוערכת היום ב–6 מיליארד דולר - ובין משקיעיה: אילון מאסק, שגם שימש בה כיועץ • עד שניצת בין השניים סכסוך מתוקשר: "מרגע שטראמפ סימן אותו כיד ימינו, הוא נכנס לאופוריה"

נראה כי התוכנית תימשך בפריפריה ובמעגל השני והשלישי לאזורי הביקוש / צילום: Shutterstock

הקרב על "דירה בהנחה": התוכנית תימשך, אבל ללא אזורי הביקוש

אחרי מחלוקת ממושכת, משרד הבינוי והשיכון קיבל את מבוקשו - והתוכנית הממשלתית לסבסוד מחירי הדירות תימשך ● בערים שבהן המחיר למ"ר גבוה מ־20 אלף שקל, נראה כי היא לא תתקיים ● עוד סוכם כי הממשלה תקדם "תוכנית להאצת ענף הנדל"ן" ב־3 מיליארד שקל ● ההחלטות הסופיות בעניין יתקבלו ביום חמישי הבא

גם זה קרה פה / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: שלומי יוסף

תיקון בשווקים? חלק מהמשקיעים הבינו, וחלק עדיין תופסים את הראש

מה אפשר ללמוד מפסק הדין של חניון הברזל ● בהסתדרות המורים העדיפו את הוותיקים על הצעירים ● והתשואות לא התרגשו מהטלטלה ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

תמיר נמרודי. 580 ימים בשבי

תמיר נמרודי הוא החטוף הישראלי שיש חשש לחייו

ברויטרס דווח כי נשיא ארה"ב החליט לזנוח את הדרישה האמריקנית לנורמליזציה בין ישראל לסעודיה, במסגרת הסכמה אמריקנית לפרויקט גרעין סעודי ● בכיר ישראלי: יש חלון הזדמנויות של 9 ימים להגיע לעסקה ● קטאר קיבלה אור ירוק מארה"ב ותעביר כסף לממשלה בסוריה ● 59 חטופים - 580 ימים בשבי • עדכונים שוטפים  

ליאור שיף ואייל חיימדס, מייסדי Tripeldot / צילום: ap, Business Wire

שני ישראלים רכשו חברת משחקים ב-800 מיליון דולר

חברת המשחקים הבריטית טריפלדוט, בבעלות ליאור שיף ואייל חיימדס, רכשה את חטיבת המשחקים של חברת אפלובין האמריקאית ב-800 מיליון דולר ● העסקה תביא את טריפלדוט למעמד של אחת מחברות משחקי המובייל הפרטיות הגדולות בשוק

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Alex Brandon

טראמפ הביע תמיכה בהפחתת המכסים הנוכחיים על סין; ירידות בוול סטריט

טראמפ כתב היום בפוסט ברשתות החברתיות כי מכס של 80% על סחורות סיניות "נראה נכון" לקראת שיחות סחר מרכזיות שצפויות להתקיים בסוף השבוע ● המסחר באירופה מתנהל בעליות שערים של עד 0.7% במדדים המובילים ● הניקיי ננעל ב-1.5% ● מחיר הביטקוין הגיע הבוקר ל-103 אלף דולר, זינוק של 3.9%

יירוטים / צילום: Shutterstock, Shimon Gabai

בעקבות שיגור מתימן: אזעקות הופעלו במרכז, בשרון ובאזור ירושלים

אזעקות הופעלו במרכז ובירושלים, יורט טיל אחד על ידי מערכת חץ ● סמל ישי אליקים אורבך וסמ"ר ים פריד נפלו בדרום הרצועה ● שני קצינים ושני לוחמים נוספים נפצעו קשה ופונו לבית החולים, משפחותיהם עודכנו ● משפחתו של החטוף תמיר נמרודי: אין מידע חדש - הוא עודנו מוגדר כחי ● לבקשת טראמפ: שגריר ארה"ב בישראל הודיע על התנעת תהליך הזרמת הסיוע לעזה ● 59 חטופים - 581 ימים בשבי • עדכונים שוטפים

יונתן אוריך / צילום: ויקיפדיה

שינוי הגרסה של יונתן אוריך: קיבל כסף מקטאר - אבל עבור המונדיאל

אחרי שהכחיש קשר לכסף הקטארי, יועצו של נתניהו שינה גרסה • הוא אישר שעבד עם הקטארים, אך רק בתקופת המונדיאל - ולא בזמן המלחמה ובנושאים הקשורים לה • בית המשפט המחוזי האריך את מעצרו של אוריך: "החשד בעניינו התחזק" • במסגרת חקירת קטארגייט, המשטרה גם בוחנת חשד הנוגע לנושא ביטחוני • כל הפרטים

אליהו יוסיאן בפרסומת של מזגני טורנדו / צילום: צילום מסך

משרד הפרסום של טורנדו: "שגינו. הטעות נעשתה בתום לב"

לאחר שהבעלים של מזגני טורנדו הגן על הבחירה בהשתתפות אליהו יוסיאן ואמר כי לדעתו אין סיבה להוריד את הפרסומת מהאוויר, מנכ"ל קבוצת מקאן, שאחראית על הפרסומת, הודה שהבחירה הזו דווקא הייתה טעות

דגל ברה''מ על בניין הרייכסטאג / צילום: יבגני חאלדיי

ברה"מ לא ניצחה לבדה את גרמניה הנאצית בחזית המזרח. מי עזר לה?

מי ניצח את גרמניה הנאצית בחזית המזרחית? ברית המועצות, אבל לא בלי עזרה מערבית

הפגנת חרדים / צילום: ap, Maya Hitij

אי-תעסוקת החרדים: כמה זה עולה לכלכלה הישראלית?

מה שהתחיל ככותרת על עלות אי־ההשתלבות החרדית בשוק העבודה, התלהט לכדי ויכוח על הדרך הנכונה לחשב אותה ● ניסיון ליישב בין העמדות העלה שהרבה תלוי בשאלה ששואלים ● וגם: האם הגיע הזמן לעדכן את התחזית לגבי האוכלוסייה החרדית?

חדר מיון בקליפורניה, ארה''ב / צילום: ap, Ashley Landis

כך הפכו חוליי מערכת הבריאות בארה"ב לשוק שמושך חברות ישראליות

ב־15 השנים האחרונות גילו סטארט־אפים ישראליים שיש להם יתרון בשוק שמנסה לפתור את חוליי מערכת הבריאות האמריקאית בעזרת ביג דאטה ● איך הם עושים את זה, והאם היתרון הזה הולך ונשחק?

Water Clinic / צילום: דבי סיני

טיפול מרגיע בבריכה ועגלת יין וגבינות: עשר דקות מתל אביב מצאנו שלווה מפתיעה

רכיבה על סוסים בשקיעה למצוק שמשקיף על הים, מתחם מופלא לוואטסו וטבילה בקרח ומיזם קולינרי שמגיש פיצה עם בוראטה ● ביקור בכפר שמריהו ורשפון ● חגית אברון תופרת יום

תחנת דלק / צילום: Shutterstock

עובדי "דלק" השביתו את התחנות למשך שעתיים בדרישה לתוספת שכר

תחנות הדלק של קבוצת "דלק" הושבתו היום במשך שעתיים, במחאה על חוסר ההתקדמות במו"מ על השכר ● עובדי תחנות הדלק מרוויחים שכר מינימום, והם דורשים העלאה לעובדים הוותיקים ● על פי הוועד, תחנות הדלק של מרוויחות עשרות מיליוני שקלים בשנה ● בוועד מאיימים: "אם ההנהלה לא תבין את המסר הפעם הבאה תהיה ארוכה ומורגשת יותר"

מימין לשמאל: אוטו פון ביסמרק, ולדימיר פוטין והמלכה אליזבת' הראשונה / צילומים:  Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב; AP - Mikhail Klimentyev; ויקיפדיה

מיוון העתיקה ועד פוטין: מדינות חתרו זו תחת זו משחר ההיסטוריה

אליזבת' הראשונה מימנה בחשאי מורדים נגד ספרד וביסמרק שילם לעיתונאים כדי לשנות את דעת הקהל בצרפת: ההיסטוריונית ד"ר ג'יל קסטנר מגלה בספר חדש שפוטין לא המציא את מבצעי ההשפעה ● בראיון לגלובס היא מסבירה למה דמוקרטיות לא צריכות להיבהל אבל כן להגן על עצמן ● ואף מילה על קטאר

דונלד טראמפ / צילום: ap, Alex Brandon

המדינה שחותמת עם טראמפ על הסכם סחר ראשון

על פי דיווח שפורסם בניו יורק טיימס, ברטיניה צפויה להיות המדינה הראשונה לחתום על הסכם סחר עם ארה"ב ● אמש פרסם טראמפ כי יקיים היום מסיבת עיתונאים במהלכה יכריז על הסכם סחר משמעותי, אך לא פירט באשר לזהות המדינה עמה נחתם ההסכם או בנוגע לתנאיו

האפיפיור החדש, ליאו ה-14, היום / צילום: ap, Alessandra Tarantino

האפיפיור החדש: הקרדינל האמריקני רוברט פרנסיס פרבוסט

האפיפיור החדש צפוי לצאת למרפסת מעל כיכר פטרוס ולהציג עצמו להמונים שממתינים במקום • שאגות שמחה ובכי: הקהל הגדול מתרגש מהבשורה בוותיקן • מותו של האפיפיור פרנציסקוס נכנס הוותיקן למצב חירום, ובמהלכו ביצע שורה של פעולות ופרוטוקולים – שעיקרם הוא בחירתו הטובה ביותר של האפיפיור החדש

גיל לוריא, ראש תחום הטכנולוגיה בבית ההשקעות האמריקאי D.A. Davidson / צילום: DA Davidson

הישראלי שהפך לכוכב בשוק האמריקאי והוריד המלצה לאנבידיה כשכולם עוד הימרו עליה בגדול

בעידן שבו מניית אנבידיה הפכה לדת, גיל לוריא בחר להיות כופר ● בראיון לגלובס מספר ראש מחלקת מניות הטכנולוגיה ב–D.A. Davidson מדוע הוריד את דירוג כוכבת השבבים ל"ניטרלי" - עוד הרבה לפני המכסים של טראמפ, סוקר את התמורות בהשקעה בטכנולוגיה ומסביר מה ענקיות ההייטק צריכות לשנות בתקופה הנוכחית