גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

משרד המשפטים: הנציבה העליונה

השופטת בדימוס, נציבת תלונות הציבור, טובה שטרסברג-כהן, מובילה את הרשימה. במקום השני - עו"ד חוה הלברייך, מנהלת אגף רישום והסדר מקרקעין. מי שהיה הממונה על הגבלים עסקיים ב-2004, דרור שטרום, הסתפק ב-31.7 אלף שקל > נועם שרביט

דו"ח שכר הבכירים במגזר הציבורי, שהעסיק את המדינה לפני כשבועיים, בא בהמשך לעיסוק בחגיגות השכר בבנקים ומעורר השנה עניין רב במיוחד. בכל הנוגע למשרד המשפטים לפחות, קשה למצוא בדו"ח הממונה על השכר באוצר, המתפרסם היום וחושף את משכורות בכירי המשרד בשנת 2004, תוכניתן, מגיש תה או יו"ר ועד ש"מככב" בין הגדולים.

לרשימת המדורגים הצטרפה הפעם שחקנית חדשה, שהוצנחה היישר למקום הראשון. זוהי נציבת תלונות הציבור על שופטים, טובה שטרסברג-כהן, לשעבר שופטת בית המשפט העליון. הנציבה קיבלה 56,351 שקל ברוטו לחודש, ועלות השכר השנתית שלה היתה 850,549 שקל. שטרסברג-כהן ניצבת במקום השלישי הכללי ברשימת בעלי התפקידים במשרדים הממשלתיים, מבחינת גובה המשכורת, אם כי עלות שכרה היא השנייה בגובהה, כשקודם לה רק מנהל מחלקת הרדמה בבית החולים ברזילי באשקלון.

שכר הבכירים במשרד המשפטים, צריך להסביר, מושפע בראש ובראשונה מהגדרת התפקיד, מדרגת השכר אליה הוא מוצמד ומהוותק. בכירי פרקליטות המדינה, עד לרמת פרקליט מחוז, מוקבלים לשופטים מחוזיים, ובדירוג זה יש משמעות רבה לוותק. פרקליט בכיר בדימוס מסביר, כי בחמש השנים הראשונות, מקבלים הבכירים תוספת של 4% לשכר בכל שנה, כלומר 20% תוספת בתוך ארבע שנים. אחר כך, מוקפא השכר למשך שנתיים, ובתום שבע שנות ותק, הפרקליט מדלג למחצית רמת השכר שבין שופט מחוזי לשופט עליון. כאשר הוא מדבר על ותק, הכוונה לוותק בתפקיד המסוים ולא במערכת בכלל.

שכרה של הנציבה מוקבל לזה של שופט בבית המשפט העליון. רק שכרו של בעל תפקיד נוסף במשרד המשפטים מוקבל לשופט עליון, והוא היועץ המשפטי לממשלה. למרות זאת, אגב, תופס מני מזוז רק את המקום הרביעי מבין בכירי משרד המשפטים. במקום השני ניצבת עו"ד חוה הלברייך, מנהלת אגף רישום והסדר מקרקעין, האחראית על כל לשכות רישום המקרקעין (טאבו), עם שכר חודשי של כ-51 אלף שקל ועלות שנתית של 739 אלף שקל. שכרה של הלברייך, כמו של רוב בכירי משרד המשפטים, מוקבל לזה של שופט מחוזי.

שטרסברג-כהן והלברייך הן היחידות מבין עובדי המשרד שעוברים את סף 50 אלף השקלים בחודש. 16 פרקליטים בכירים השתכרו למעלה מ-40 אלף שקל בחודש, ובראשם עומדת מי שהיתה אז פרקליטת המדינה, עדנה ארבל, המכהנת כיום כשופטת בית המשפט העליון. ארבל קיבלה כ-49.5 אלף שקל, כשדרגתה מוקבלת לנשיא בית משפט מחוזי. עם מינויה לעליון שודרג גם השכר, כמובן.

אחריה, כאמור, ניצב היועץ מני מזוז, עם 2,000 שקל פחות, כשצמודה אליו פרקליטת מחוז חיפה, עו"ד לילי בורישנסקי, עם 47.4 אלף שקל. גם דרגת השכר שלה מוצמדת לזו של שופט מחוזי. שדרוגה של עדנה ארבל לבית המשפט העליון בשנת 2004, "חסך" למשרד המשפטים יותר מ-7,000 שקל. מחליפה, עו"ד ערן שנדר, השתכר "רק" כ-42 אלף שקל, שהם כ-1,000 שקלים פחות ממה שקיבל בתפקידו הקודם, כמנהל המחלקה לחקירות שוטרים (מח"ש).

גם חילופי היועצים המשפטיים לממשלה "חסך" למשרד כמעט 5,000 שקל, לאחר ששיאן השכר בדו"ח לשנת 2003, אליקים רובינשטיין, השתכר כמעט 52 אלף שקל, בטרם מונה לעליון.

פרקליטת מחוז הדרום, עו"ד יסכה ליבוביץ', הביאה הביתה מעט יותר מ-46 אלף שקל. אחריה ברשימה מנהלת המחלקה הפיסקאלית בפרקליטות המדינה, עו"ד לאה מרגלית (44.6 אלף שקל), מנכ"ל משרד המשפטים, אהרן אברמוביץ' (44.6 אלף שקל), והמשנה לפרקליט המדינה לעניינים אזרחיים, עו"ד מרים רובינשטיין (44.3 אלף שקל).

בעוד פרקליט מחוז ת"א לעניינים אזרחיים, עו"ד יעקב כהן, השתכר 42.8 אלף שקל, פרקליטת המחוז לעניינים הפליליים, עו"ד רות דוד, קיבלה 10,000 שקל פחות: רק 32.7 אלף שקל. הפרקליטה השלישית של המחוז, האחראית על תחום המיסוי והכלכלה, עו"ד אלה רובינק, נוטה אף היא לכיוונה של דוד, עם 35.6 אלף שקל.

מצבם עוד שפיר ביחס לפרקליטי המחוז האחרים: פרקליטת מחוז הצפון, עו"ד סילביה פריימן, הביאה הביתה רק 31.7 אלף שקל. פרקליט מחוז ירושלים, עו"ד אלי אברבנאל, הסתפק בכ-31.5 אלף שקל, ואילו פרקליטת מחוז המרכז, עו"ד רחל שיבר, נותרה מבויישת עם 31.5 אלף שקל. המשותף לשלושה, אגב, היה שזו השנה הראשונה בתפקיד.

מנהלת המחלקה לסכסוכי עבודה בפרקליטות, עו"ד נורית אלשטיין, שבינתיים עברה לשמש היועצת המשפטית של הכנסת, קיבלה 42,477 אלף שקל ב-2004. המשנים ליועץ המשפטי לממשלה, עו"ד יהושע שופמן (בתחום החקיקה) ועו"ד דידי לחמן-מסר (בתחום המשפט הכלכלי-פיסקאלי), קיבלו סכום דומה.

מי שהיה אז מנהל המחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה, עו"ד שמעון דולן, שבינתיים פרש לסקטור הפרטי, קיבל אף הוא מעט יותר מ-42 אלף שקל. האפוטרופוס הכללי והכנ"ר, עו"ד שלמה שחר, קיבל 31.5 אלף שקל, מעט יותר ממנהל מח"ש, עו"ד הרצל שבירו (31.1 אלף שקל) ומרשם החברות, עו"ד ירון קידר (28.7 אלף שקל).

הממונה על הגבלים עסקיים, דרור שטרום, הרוויח ב-2004 שכר של 31.7 אלף שקל, לעומת 30.1 שקל שהביא מנהל הרשות לאיסור הלבנת הון, עו"ד יהודה שפר. לעומת אנשי התביעה, בסניגוריה הציבורית נרשמו משכורות נמוכות הרבה יותר.

הסניגורית הציבורית הארצית, עו"ד ענבל רובינשטיין, השתכרה מעט פחות מ-30 אלף שקל, למרות שדרגת השכר שלה מוקבלת לשופט מחוזי. אפילו סגן מנהל אגף רישום והסדר מקרקעין קיבל מעט יותר ממנה. "

עוד כתבות

אלעד טנא / צילום: אריק סולטן

במקום אבי משולם: אלעד טנא מונה לעורך העל בידיעות אחרונות

אלעד טנא ימונה לתפקיד עורך העל של ידיעות אחרונות וב-Ynet במקום אבי משולם, שמילא את התפקיד בשנתיים האחרונות ● טנא, מגיע לאחר כשנתיים בתפקיד העורך הראשי של "מקור ראשון"

מצלמות לרחפנים של נקסט ויז'ן / צילום: יח''צ

המצלמה שהפכה את האלוף במילואים, ולא רק אותו, למיליונר כבד

המניה שזינקה ב־2000% בארבע שנים, המימושים שהניבו לבכיריה 800 מיליון שקל והאלוף במיל' עמירם לוין שרשם אקזיט עצום ● איך הפכה חברה ביטחונית קטנה מרעננה לאחד מסיפורי ההצלחה הגדולים של שוק ההון, והאם יש סדקים בחלום של נקסט ויז'ן?

בניין אנבידיה בישראל / צילום: אנבידיה

אנבידיה יוצאת להשקעת ענק בישראל. כל הפרטים

אנבידיה מתכננת להקים קמפוס חדש בצפון הארץ שיעסיק אלפי עובדים חדשים ● לפי ההערכה החברה תוציא עד 500 מיליון שקל על רכישת הקרקע ועוד כ-1.5 מיליארד שקל על בניית הקמפוס החדש ● מדובר באחת מעסקאות הנדל"ן הגדולות ביותר בישראל שנוהלה אי פעם על ידי חברת טכנולוגיה זרה

אנה וינטור בשבוע האופנה בפריז. תובענית / צילום: Reuters, Benoit Tessier

על המלכה הבלתי מעורערת של עולם האופנה שפרשה השבוע מווג

אחרי יותר משלושה עשורים הכוהנת הגדולה של עולם האופנה פורשת מעריכת ווג ● אבל לא צריך להספיד כל כך מהר את האישה שעל פיה יישק דבר, אנה וינטור מקבלת קידום ותמשיך להיות האורים והתומים של המסלול ● עכשיו נותרת השאלה מי יצליח להכנס לנעלי המנולו שלה?

מאפים וסלטים ב–Benno / צילום: אורנה בן חיים

היקב עם המיתוג המוזר שמוכר 10,000 בקבוקים בשנה

יקב בוטיק עם בלנד ייחודי, סדנת קרמיקה משעשעת, הרצאה בשפת הסימנים ותפריט עם נגיעות מקורדון בלו ● מצאנו חמלה לנפש ביישובים סביב נתב"ג ● חגית אברון תופרת יום

מחנה אוהלים בח'אן יונס / צילום: ap, Abdel Kareem Hana

ראש המיליציה העזתית: "אין מניעה מעימות עם חמאס וממלחמת אחים"

טיסת רה"מ לארצות הברית נדחתה לשעה 17:00, לפני העלייה למטוס נתניהו צפוי לשאת דברים ● שעות לפני יציאת המשלחת: השרים הצביעו בעד חלוקת סיוע הומניטרי לעזה ● דיווח: איראן הצליחה לפגוע ב-5 בסיסים של צה"ל ● צה"ל יירט טיל בליסטי ששוגר מתימן ● "האויב ממתין לשאננות": חמאס מזהיר את המחבלים לקראת הפסקת האש ● 50 חטופים - 639 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

מל''ט אנקה 3 / צילום: צילום מסך יוטיוב

המל"ט הטורקי שהתרסק והביך את ארדואן

אנקה 3, המל"ט המתקדם ביותר של טורקיה, התרסק במהלך טיסת ניסוי ● קוריאה הצפונית תקבל הדרכה שתאפשר לה לייצר כטב"מים איראניים מסוג שאהד 136, תמורת העברת 25 אלף עובדים למפעל כטב"מים ברוסיה ● אוקראינה מייצרת מוקשים במדפסות תלת־ממד ● והודו חושפת כטב"ם מתאבד חדש ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

מגמה מעורבת בת"א; טאואר עולה בכ-3%, סלקום יורדת בכ-3%

מדד ת"א 35 עולה ב-0.2% ● השקל התחזק בחדות מול הדולר ● בוול סטריט נתוני התעסוקה מגבירים את החשש שהורדות הריבית מתרחקות ● מנגד, בארץ, הכלכלנים מעריכים שההקלה המוניטרית מתקרבת, אולי כבר ביום שני ● וגם: המניה שזינקה ב-1000% בשנה ועדיין צופים לה אפסייד

עופר ינאי, שחר גרשון, נדב טנא, נועם פישר / צילום: שלומי יוסף

היחסים עלו על שרטון: מאבקי כוח וכסף טלטלו את מניית נופר אנרג'י

מצד אחד עופר ינאי, מייסד ובעלים אמביציוזי ששואף גבוה ולא נרתע מלבצע שינויים ● מולו צמד המנכ"לים של נופר, שהחזיקו מניות במאות מיליוני שקלים שאותן קיבלו מידיו במתנה ● גורמים בשוק מנתחים את שרשרת האירועים, שהובילו לסיום הדרמטי של השותפות ארוכת השנים בחברת האנרגיה המתחדשת נופר

נתב''ג / צילום: Shutterstock

ההצעה והסערה: האם מי שנתקעו בחו"ל בזמן המלחמה יקבלו פיצוי של עד 450 דולר ליום?

ועדת הכלכלה תדון במתווה לפיצוי הישראלים שנתקעו בחו"ל במבצע "עם כלביא" ● על הפרק: מתווה שמציע החזרי הוצאות לינה ומחיה שיכול להגיע אף ל-450 דולר לנוסע ● בנוסף: מתגבש מתווה מטעמם של משרד הכלכלה והתחבורה, שיכלול גם את ההוצאות שהתווספו על הטיסה חזרה לישראל

מגדל המילניום בסן פרנסיסקו / צילום: ap, Eric Risberg

הבניין בסן פרנסיסקו התנדנד ועבר שיפוץ. מה קרה למחירים?

מגדל המילניום בסן פרנסיסקו עבר שיפוץ יסודי בשווי 100 מיליון דולר, לאחר שהחל לשקוע זמן קצר לאחר שהושק • אלא שלמרות הצלחת השיפוץ, מחיר הדירות בו ירדו ביותר מ־20%

סא''ל איתי זמיר / צילום: פיקוד העורף

הקצין ששלח לנו התרעות של פיקוד העורף: "יש הבדל בין רקטה מעזה לבין מה שמגיע מאיראן"

עשרות אלפי התרעות שוגרו לציבור במהלך 12 ימי הלחימה מול איראן, בעוד מוקד פיקוד העורף טיפל בכמיליון פניות אזרחים ● ההתמודדות, אומר סא"ל איתי זמיר, שאמון על מערך ההתרעה, הייתה מוצלחת - אך "אי אפשר לנוח על זרי הדפנה" ● לאן נעלמה ההנחיה המקדימה, אילו לקחים הופקו מהמערכה - ומה מתוכנן לעשור הבא

התחדשות עירונית בת''א. התחום תופס יותר משליש מהתחלות הבנייה / צילום: דיויד לוין

אופטימיות על סטרואידים: 13 חברות נדל"ן חדשות הגיעו לבורסה מאז ינואר

13 חברות נדל"ן הצטרפו לבורסת תל אביב במחצית הראשונה של השנה, חלקן אפילו לא מסרו פרויקט עדיין ● במקום שהריבית הגבוהה תנקה את השוק, רק צצים עוד ועוד יזמים - וההוצאות שלהם דווקא גדלות

זוהר לוי, מבעלי סאמיט ו'בעל הבית' החדש בפז / צילום: באדיבות סאמיט

בין פז לניו יורק: רואה החשבון שהקים אימפריית נדל"ן בחו"ל מסמן יעד רכישה חדש

אחרי שהסיט את פעילותה של סאמיט מגרמניה לארה"ב, והפך לבעל המניות הגדול בפז, לוטש זוהר לוי עיניים לנכסי חברת הנדל"ן האמריקאית דה זראסאי, שנקלעה למשבר חוב ● האם הצפת הערך הבאה של מי שיצר לעצמו הון של כ־2 מיליארד שקל בשני עשורים, תגיע משוק הנדל"ן של ניו יורק, שעד כה לא האיר לו פנים?

בודקים את המיתוס / צילום: דפנה גזית, רשות העתיקות

מי היה הראשון שהשתמש באריה כסמל שלטוני? לא ממלכת יהודה

מדור המשרוקית של גלובס מתחדש ומציג פינה חדשה: בודקים את המיתוס ● אחת לשבוע המדור יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והפעם: שר המורשת סיפר שהאריה היהודאי השפיע על העמים מסביב, אבל זה כנראה עבד הפוך

יונדאי טוסון הייבריד 4X4 / צילום: יח''צ

מלחמת הסחר שולחת אלינו רכב חדש מאמריקה. האם הוא גם משתלם?

הגרסה האמריקאית של הטוסון, שהגיעה לישראל באדיבות מכסי טראמפ, מציעה תוספת מקום ומערכת הנעה היברידית חסכונית ● המחיר מציב לה אתגר שיווקי ● מבחן דרכים

קרנות הגידור התמודדו עם המבחן האולטימטיבי / אילוסטרציה: Shutterstock

קרן הגידור של אנשי השוק הוותיקים שמככבת עם תשואה של 31% מתחילת השנה. ומה עשו המתחרות?

הבורסה טסה במחצית הראשונה של השנה, וחלק מקרנות הגידור המקומיות התקשו להדביק את הפער ● מי בכל זאת כיכבה, מה מגלות התשואות של השנתיים האחרונות ומה צפוי בהמשך? ● "הסרנו איום של עשרות שנים שהלך והתעצם בשנתיים האחרונות"

אילון מאסק / צילום: ap, Kevin Lamarque

אילון מאסק הכריז על הקמת "מפלגת אמריקה"

יום לאחר ששאל את עוקביו ב-X האם יש להקים מפלגה פוליטית חדשה בארה"ב, אילון מאסק הודיע: "מפלגת אמריקה הוקמה" ● מאסק סבור שלמפלגה החדשה עשויה להיות השפעה משמעותית בבית הנבחרים ובסנאט, נוכח הרוב הדחוק של הרפובליקנים

עמית סגל / צילום: אריק סולטן

אחרי שבע שנים בידיעות אחרונות: עמית סגל עובר לישראל היום

הפרשן הפוליטי של חדשות 12 צפוי להצטרף לשורת הכותבים של מוסף סוף השבוע החדש של העיתון, לאחר שבע שנים במהלכן החזיק טור במוסף לשבת של ידיעות אחרונות ● מוקדם יותר היום, פורסם כי העורך הראשי של מקור ראשון, אלעד טנא, יעבור להיות עורך העל בידיעות אחרונות

כרזת הסרט ''בחזרה לעתיד'' בעברית. אופטימיזציה של ההווה / צילום: גולן גלובוס - קנון ישראל / יוניברסל

40 שנה ל"בחזרה לעתיד": שובר הקופות שלימד אותנו מה עושים עם טיימליין ואיך לספר מחדש את חיינו

הסרט האייקוני היה הרבה יותר מבידור - הוא עיצב את ההיגיון הפנימי של תרבות הפופ ● בסרט מרטי מק'פליי חוזר בזמן עם הדלוריאן כדי ליצור גרסה משופרת של החיים שלו. היום צריך בשביל זה רק להעלות פוסט