גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

יין

עוד כתבות

מדפי דבש בסופר / צילום: טלי בוגדנובסקי

בשמן זית, בדבש ובקרוב ביין: המותג ישראלי, התוצרת - אירופית

החיבה לתוצרת מקומית, לובי חקלאי חזק וחסמי יבוא, מציפה את המדפים במותגים ותיקים שמשווקים "בלנד": ערבוב מותג ישראל עם תוצרת אירופית, מבלי לחשוף מאיזו מדינה הוא מגיע • את השיטה הפופולרית שעובדת בעיקר בשמן ובדבש, רוצה הממשלה להרחיב כעת גם ליין

ייצור יין ישראלי / צילום: תמר מצפי

פטנט ישראלי: להטיל מס על יין מחו"ל - ולאפשר ליקבים למהול את הבקבוקים

במשרד הכלכלה פרסמו תזכיר חוק שיקל על יקבים ליצור "בלנד" של יין ישראלי עם יין אירופי ללא שקיפות • במקביל: על יבוא בקבוקים מוטל מכס של מעל 12% • גורמים בענף ובמשרד החקלאות מתנגדים • מהלך דומה בשוק שמן הזית הביא לדילול מוצרים מקומיים ופגע בחקלאים

בראנץ' ביקב שדות / צילום: עמרי אילת

היקב הצפוני שמגיש יין טוב ובראנץ' צבעוני במיוחד, ואפשר לבקר בו בלי לחשוש מטילים

גבינות ממחלבה מקומית לצד בלאן דה נואר, סדנת צילום בסמארטפון בין הכרמים, טיול בין מרבדי רקפות וסל כחול–לבן לקחת הביתה • יצאנו להתאוורר בעמק יזרעאל • חגית אברון תופרת יום

היין שנדד מארצות הצפון לישראל ויכול לפאר את שולחן החג שלכם

החלטתם על תפריט לארוחת החג ומתלבטים איזה יין יתאים? לכו על ריזלינג

מימין: סמיון 2022, ''הקואופרטיב הצפוני''; ''לה שבליזיין'', שבלי פרמייה קרו, פורשום; ''אסטזארג'', קוט דה רון, דומיין דה פיירדון; פרודוטורי דל ברברסקו, ברברסקו רבאייה ריזרבה

מאזור שבלי ועד רמת הגולן: כמה מהיינות הטובים נעשו בקואופרטיבים שיתופיים

יותר ממחצית מכמות היין שמיוצרת באירופה מגיעה מיקבים קואופרטיביים. איגום המשאבים מאפשר למגדלים קטנים להפוך לקהילה וליהנות מייננות מקצועית המבוססת על שיתוף ידע ומהכח השיווקי של המספרים הגדולים

חוות הרצל / צילום: חנה נודלמן פאוסט

עגלת האוכל שבמועצה האזורית מציעה פיצה רומאית ושרדונה מופלא

החום של אוגוסט הוביל אותנו לביקור לילה בין הכוכבים של המועצה האזורית גזר • בדרך גילינו את אחת הפיצות הטובות בארץ וגם צעדנו ביער אל עבר העלטה • חגית אברון תופרת יום

מימין: ''גולדן סלופס''; ''דוג פוינט סקשן 94''; ''אלטה'' מיקב קאטנה; ''דומיין סרין''. צילום: יח''צ

ערכים קלאסיים וייננות מודרנית: יינות עולם חדש שכדאי להכיר

יינני העולם הישן ראו ביין מוצר טבעי־אמנותי • יינני העולם החדש שמו את הלקוח במרכז וניסו לקלוע לטעמו, כי להשקפתם היין הוא מוצר מסחרי

אלי גידור, מנכ''ל יקב רקנאטי / צילום: אנצ'ו גוש

"כל אחד חוטף סטירות לחי בחיים, זו הייתה הסטירה שלי"

כילד הוא היה בעיקר בצופים ופחות בבית הספר, את הקריירה התחיל כמנהל שיווק במשביר, השנים שבהם שימש סמנכ"ל בשופרסל היו רצופות דרמות, והמעבר לתחום היין היה מבחינתו טבעי • שיחה קצרה עם אלי גידור, מנכ"ל יקב רקנאטי

המידע שמתגלה מהתוויות שעל בקבוקי היין

המידע שמתגלה מהתוויות שעל בקבוקי היין

תווית טובה היא לעיתים קרובות המקום היחיד בו ניתן ללכוד את תשומת הלב של הלקוחות • היא חושפת את הערכים שבבסיס היין, את הייחוד וטכניקת העשייה שלו, מי עשה אותו ולאיזה קהל הוא מיועד

רו''ח שחר זיו, מנכ''ל BDO וזהר ינון, מנכ''ל אוניברסיטת בר-אילן / צילום: דוברות אוניברסיטת בר־אילן

אוניברסיטת בר-אילן ופירמת BDO מקימות מרכז פרישה מעבודה

אוניברסיטת בר-אילן ופירמת ראיית חשבון BDO מקימות מרכז בתחום הפרישה מעבודה • יקב רמת הגולן החליט להשיק יין חדש תחת השם ירדן Cru Elite ולהציע אותו לקנייה באמצעות NFT • אירועים ומינויים

במרפסת המלון / צילום: דרור להט

במנזר מסתורי חצי שעה מתל אביב יש יינן פלסטיני שמכין סוביניון בלאן חלומי

ארוחת בוקר ערבית עם נוף לעמק איילון, גלריה שנותנת מקום לאמנות פוליטית, בית שבאים אליו כדי לשתוק ומנזר שהוא יקב • ביקור ביישוב היהודי־ערבי נווה שלום ואחת אלסלאם

כרזות הסרטים המומלצים: דרכים צדדיות, Red Obsession ו-SOMM צילומים: ויקיפדיה

כל סדרות הטלוויזיה והסרטים על עולם היין ששווה לצפות בהם

סדרות, יצירות דוקומנטריות וסרטים בהם מככב עולם היין • רשימת המלצות כולל היינות המתאימים שילוו את חוויית הצפייה

מנת סשימי אינטיאס של שף עידו שגב / צילום: נועם פריסמן

בבית קטן ביישוב הצופה לים יש שף שמגדל, מלקט ומבשל ארוחות מופלאות

בר יין שמגיש גבינות מיוחדות, בריכת שכשוך תחת עצי תאנה וחרוב, מסעדה שמתבססת על תוצרת הגינה הסמוכה ומיזם אמנות שמנציח את יחסי ישראל־אורוגוואי • ביקור בפינות החבויות של זיכרון יעקב • חגית אברון תופרת יום

שוקי ישוב, אלעד כץ ואיל דרורי מיקב ''עגור'' / צילום: קארין ראבנה

יקבי הבוטיק מעבירים את המושכות לדור ייננים צעיר

אנשי חזון הם לעיתים קרובות אנשים דומיננטיים, שמתקשים לוותר על השליטה, ולא לכולם יש צאצאים שמעוניינים או מסוגלים להיכנס לנעליהם • אחד הדברים המשמעותיים במעבר בין־דורי ביקב הוא להבין את המוטיבציה של בני המשפחה

בר היין ''בוקה'' באבן יהודה / צילום: רעי סולש

מחיפה ועד אילת: ברי היין מציעים אפשרות בילוי עדכנית וקלילה

יינות טובים ומנות קטנות ומסוגננות • באילו ברי יין כדאי לבקר? רשימת המלצות

מימין: האחים זאבץ' לוסט אנד פאונד; פיטאפרטה לראנחה מקאניקה; וורליץ, גלוק; אליזבטה פוראדורי פונטנאסאנטה - מאנזוני ביאנקו / צילום: אלי כהן, יח''צ

היכרות עם הצבע שכבש את הדור החדש של שותי היין

יין ״כתום״ הוא יין לבן שנעשה עם השרייה או מיצוי של קליפות ענבים, המעניקות לו גוונים ממשפחת הכתום - מזהוב עד ענברי עמוק ומכתום עד אוקר

היינן ניר שחם, מבעלי יקב שורק / צילום: יח''צ יקב שורק

יקב שורק: ממחוללי מהפכת היין הישראלית

היקב, שהשנה חוגג 30 להיווסדו, הוא ממוסדות היין החשובים במדינה • עם מאות מכלי תסיסה, בית ספר וסדנאות אורח של טובי המומחים בענף, כמות הידע שמצטברת במקום כמעט בלתי נתפשת

''טאנאהיל'', ''אזורש וויין קומפני'', ''סאן לורנזו'', ''טרנזאדו'' / צילום: יח''צ

מסיציליה ועד רמת הגולן: היכרות עם היינות הוולקניים

זני הענבים שגדלים בקרקעות עשירות מינרלים, שנוצרו במהלך פעילות געשית, מפיקים יינות בארומה מינרלית-געשית, שהולכים וצוברים להם קהל מעריצים אדוק

נופי טוסקנה / צילום: Shutterstock

היכרות עם מגוון היינות האיכותיים שיש לטוסקנה להציע

אזור היין במרכז איטליה עובר בעשורים האחרונים מהפכת איכות שקטה ומציע מבחר מרשים של יינות איכותיים ומפתיעים, שרובם מופקים מזן הענבים "סנג'ובזה"

''קלו סיבון'', ''טאבל'' של שאטו ד׳אקריה, ''דידו'' של לה אוניברסל, ''דופ'' של קלאוס פרייזינגר, ''רוזבלאד'' של שאטו ד’אסטובלון / צילום: יח''צ

איך הרוזה טיפס לראש רשימת היינות המבוקשים ביותר?

הרוזה חייב את צבעיו היפים, מוורוד שקוף עד סלמון כהה, לטכניקת העשייה שלו ולקליפתם של הענבים האדומים • היכרות עם כמה מהיינות, כולל אלו שעושים סלבס כמו קרלה ברוני וניקולא סרקוזי