הישראלי שרודף אחרי החלום: "להיות החברה הגדולה בסייבר"

ליאור דיב, מנכ"ל הסטארט-אפ סייבריזון: "תחשוב על מישהו שרץ עם סכין ברחוב. יכול להיות שהוא שף שממהר למקום כלשהו, ויכול להיות שהוא מחבל. כך אנחנו מנסים ללמד את המערכת שלנו"

ליאור דיב / צילום: ענבל מרמרי
ליאור דיב / צילום: ענבל מרמרי

את האווירה המתוחה ברחובות ישראל על רקע פיגועי הסכינים והדריסות של השבועות האחרונים לא ניתן היה לפספס. ברחובות אנשים הסתובבו כשהם מתוחים יותר, וכל רעש פתאומי גרם לעוברים ולשבים לסובב את ראשיהם בחשש. אולם 19 קומות מעל רחוב אבן גבירול בתל אביב, במשרדיה השוקקים של חברת הסטרט-אפ סייבריזון בעת ביקורי במקום, האווירה שונה מזאת שברחוב. באותו בוקר הודיעה החברה על השלמת גיוס ההון השלישי שלה, בהיקף של 59 מיליון דולרים, ומצב הרוח היה בשמיים. לא רק שהסכום העצום מזכיר יותר אקזיט ולא גיוס, אלא שרק לפני כחמישה חודשים גייסה החברה סכום מרשים של 25 מיליון דולרים, ועוד מענקית הנשק האמריקאית לוקהיד מרטין.

וכך, בעוד שהולכי הרגל ברחוב הביטו לאחור בכל רגע, היו מבטיהם המטפוריים של עובדי סייבריזון ממוקדים חזק קדימה. גם בתחום הרותח ממילא של עסקי חברות הגנת הסייבר בישראל, עסקיה של סייבריזון נראים כעת מבעבעים במיוחד.

מנכ"ל החברה ליאור דיב נראה מרוצה מההתפתחויות, אבל בשיחה רחוק מלשדר אווירה של הצלחה בטוחה. מבחינתו, הוא חיכה הרבה זמן עד שיתממשו התנאים שיאפשרו לחברה שהקים לפרוץ קדימה בצורה הנוכחית. "התעסקנו בתחום הסייבר לפני שזה היה סקסי או קול", הוא אומר בחיוך.

דיב משווה את הטכנולוגיה שפיתחה החברה למערכת כיפת ברזל. "הדרך שהובילה לכיפת ברזל נוצרה כשבאו אנשים ואמרו שיש קושי לייצר את החומה הגדולה שתמנע שיגור טילים. התשובה הייתה שהטילים ישוגרו בכל מקרה ושצריך לחשוב מה עושים עם זה. ואז בא מישהו ואמר שמהרגע שהטיל משוגר ועד לרגע שבו הוא פוגע במטרה נפתח חלון הזדמנויות שמאפשר לנטרל אותו ולמנוע את הנזק.