ה-VOD מגיע לרשת: אתר ישראלי מציע צפייה בסרטים תמורת תשלום

במיזם החדש, Zoola.tv, הושקעו כ-2 מיליון דולר ; היזמים חתמו על חוזים עם אולפנים בינלאומיים ומפיקים ישראלים

ה-VOD מגיע לאינטרנט. חברת שידורי אינטרנט בע"מ (webbycasting) וחברת פורטל הסרטים המקוון בע"מ משיקות היום (ג') את מיזם ה-VOD באינטרנט הראשון בישראל - Zoola.tv. התשלום הינו לפי צפייה ולתקופת זמן מוגדרת מראש.

במיזם הושקעו 2 מיליון דולר, ופיתוחו ארך למעלה משנתיים. האתר מספק למעשה סרטים לצפייה בתשלום דרך האינטרנט בשיטת ה-VOD. לדברי החברה, מדובר במיזם הראשון החוקי לשידור סרטים הפועל בישראל, אשר מגן על זכויות היוצרים של בעלי התוכן, כאשר הטכנולוגיה של הערוץ אינה מאפשרת את העתקת השידור.

ערוץ Zoola.tv כולל בתוכו ספריית תוכן הכוללת מאות כותרי סרטים בקטגוריות שונות - דרמה, קומדיה, אקשן, ילדים, זרים, תעודה, פסטיבלים, מבוגרים ועוד, ובקרוב יתווספו קטגוריות נוספות בתחום סדרות טלוויזיה, ספורט, סרטי סטודנטים והפקות מקור. כחלק מתפיסת העולם של מקימי הערוץ תאפשר החברה העלאת סרטים "דלי תקציב" של יוצרים חדשים שפלטפורמת הערוץ תשמש להם במה רחבה לביטוי וחשיפה, כולל שיתוף ברווחים.

עומר שושני, יו"ר פורטל הסרטים המקוון בע"מ, אמר כי "נוחות ומיידיות הצפייה הן ערך מוסף ברור ומיידי בערוץ החדש. אין צורך לצאת אל ספריות הוידיאו או אל הווידאומטים. הכל נמצא במרחק של לחיצת עכבר קצרה. גם התחרות על העותק האחרון של הסרט כבר אינה קיימת, אין הגבלה לכמות המשתמשים או לשעת ההקרנה - הכל על פי הרצון והצורך של המשתמש". לדברי שושני השימוש בערוץ אינו חושף את המשתמשים אל סכנת הווירוסים ותוכנות הריגול המוכרות מההורדות מהאתרים הפיראטים.

בין ספקי התוכן הנמנים כבר עתה בערוץ החדש, נמצאות חברות עולמיות מובילות כגון: WILD BUNCH, PATHE, STUDIO CANAL, GAUMONT, כאשר כל הסרטים מתורגמים לעברית. גם המפיצים הישראלים מביעים עניין במיזם, ועד כה נחתמו חוזים עם החברות חמישה כוכבים, סרטי אורלנדו והיפרוויז'ו.

עודד הורוביץ, מנכ"ל חברת ההפצה סרטי אורלנדו, אמר כי "אתרי VOD חוקיים באינטרנט, הם הדבר החם ביותר כיום בעולם הפצת הסרטים. חברות הסרטים העולמיות הבינו כי הדרך היחידה להלחם בפיראטיות ובהעתקות הלא חוקיות היא לתת שירות נאות, זמין תמיד, מוצלח וחוקי של סרטים. אני מאמין כי גם השוק הישראלי בשל לערוצים כדוגמת זולה טי. וי. המקביל לעמיתיו הבינלאומיים".